Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Execuţii publice: ţinta piept nr. Tolontan

Execuţii publice: ţinta piept nr. Tolontan

Urmăresc uşor amuzat cum, de-o vreme, fanaticii Jucătorului se străduiesc să-l demonizeze pe Cătălin Tolontan. Exemplu al neatârnării faţă de mogul, livrat cu strigături în dezbaterea publică pe post de contrapondere la nemernicia criticilor băsescianismului întunecat, unic simbol al deontologiei şi al profesionalismului din Intact, Tolo a fost transformat, de către cei care ne-au dat (nouă, tonomatelor) cu el în cap ani de zile, în personalizarea răului. Mai nou, i-au făcut şi filmuleţ.

Părerile mele şi ale lui Tolo au coincis extrem de rar în probleme politice de interes general şi, mai ales, electoral. Ne-am contrat în spaţiul public deseori, inclusiv la televizor, dar ni le-am (şi ne-am) respectat reciproc. N-am avut efuziuni, nici de prietenie, nici de duşmănie. Îmi permit să comentez detaşat ce văd şi ce ştiu. Şi nu pot să nu observ, spre exemplu, că, începând cu scandalul Ridzi, dar mai ales după povestea patinoarelor, oranjada de partid şi de stat îl acuză, pe toate vocile posibile, că-i folosit şi că umblă după glorie. Extraordinar, ce revelaţie, era să rămân mut de uimire. Noroc că mi-a trecut. Conştienţi sau nu, toţi cei care jucăm roluri în povestea asta politică suntem folosiţi şi ne dorim gloria. Important este ce rămâne după noi sau, ca să nu fiu excesiv de macabru, în urma noastră.

Dacă pe mine nu m-a impresionat implicarea lui Tolo în consolidarea lui Băsescu în momentele grele (cum bănuiesc că nici pe el nu l-a mişcat cea a mea în sens opus), mă lasă rece dacă, în cazul dezvăluirilor privind investiţiile guvernamentale prin CNI, învingătorul vrăjmăşiei din interiorul PD-L se numeşte Udrea sau Blaga. Pentru că despre asta-i vorba-n film. L-am mai văzut de câteva ori de când m-am apucat de presă, de fiecare dată jucat de actori diferiţi şi în decoruri adaptate momentului răfuielii. Pe mine mă interesează doar că, pe traiectoria dezvăluirilor Gazetei Sporturilor, din ce în ce mai mulţi naivi se lămuresc că nimeni nu se duce la putere să se pozeze cu roata de caşcaval, ci pentru a muşca din ea cu poftă. Şi-mi mai place (da, îmi place al dracu’ de tare!) demantelarea reţetelor-standard de spoliere a banului public. Fiindcă, odată devoalate modalităţile clasice, guşaţii trebuie să-şi pună la contribuţie creierele pentru a imagina alte scheme de joc.

N-o să fiu, de mâine, mai apropiat sau mai depărtat de subiectul acestui text. Trăim în lumi şi-n medii nici măcar coplanare. Ne intersectăm rar, prin excepţie de la prevederile regulamentare, prin câte un studio de televiziune. Din punctul meu de vedere, o vom face ori de câte ori el va avea ceva de spus, iar eu de întrebat.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

89 thoughts on “Execuţii publice: ţinta piept nr. Tolontan

  1. Ati luat apararea d-nului Dumitrescu, apoi d-nei Firea, acum lui Tolo'( si a altora )cand asociatiile profesionale tac, remarc o atitudine normala, intr-un stat deja anormal, unde reprezentantii asutoritatilor duc politica: mori tu, ca sa traiesc eu.

  2. @Ioana S: nu stiu daca e musai luat apararea, am scris ce-am crezut. sigur ca tot eu voi pierde cel mai mult la afacerea asta, da’ asa-s eu construit, nu pot sa tac.

  3. De regula se fura si nu ne alegem cu nimic.Macar acum ramane o bijuterie de patinoar.Zic si eu,ca sa nu tac…

  4. Are dreptate ”RAZVAN” : sa terminam domne’ cu hotii astia !!!…
    Numai din cauza lor ne merge asa !!!

  5. Mie, cand am citit articolul asta, mi s-a parut o constatare seaca a unor fapte. Nu stiu unde au vazut toti comentatorii astia solidaritatea. Mie mi se pare ca-i, chiar, dimpotriva pe alocuri. Eu intelesesem ca mesajul ar fi ca a luat la cunostinta si ca-l lasa rece. Dar poate n-am priceput eu toate semnificatiile articolului.

  6. Pai daca l-ai concediat pe cel care facea munca asta voluntar? Acum se constata cat de util era in realitate. 🙂

  7. se constata doar scaderea drastica a mediei capacitatii de intelegere a cititorilor mei 🙂

  8. Probabil n-ar trebui sa ma bucur pentru ca se face un nou abuz, adica inteleg prin abuz chiar si atacurile astea facute directionat, dar tot nu ma pot oprii sa ma bucur in sinea mea ca a primit un spit in coaie si Tolontan, numa si pentru cat a latrat pentru Intaiul… Acum vorba aia, cand faci un pact cu diavolul tre sa ai si niste asi in maneca…
    Am, ce legatura are infectul ala de la B1 cu topicul…? Ca-i infect toata lumea stie, da de ce trebuie sa discutam despre el…?!!

  9. Nu îmi cheltuiesc din neuroni ca să comentez jegul B1EVZ cu fond Bancorex epuizat și înlocuit cu plata cu ziua pe bază de lins în Băsesc – LIMBZILIERI.

    Nici pe Tolontan nu-l comentez: un ciudat interesant.

    Remarc numai atât: există un fenomen care ar putea fi numit Tolomenul presei românești.

    Căderea economică a presei de calitate sub impactul televiziunilor de nișă și internetului a condus la lipsa de resurse pentu jurnalismul de investigație și reportaj … exact acelea care furnizau calitatea. Asemenea resurse mai au numai tabloidele și ziarele de sport care rezista … pentru că pot fi citite ușor în metrou, autobuz, pauza de bârfe, în lungile ore de bodyguardeală și de publicul manelisto-telenovelist creat de televiziunile generaliste sau de fibră otv-istă.

    Așa se explică Tolomenul … un ziarist de sport face investigații pe subiecte colaterale sportului pentru că are cu ce – în timp ce ziarele de calitate sunt nevoite să-și ia subiectele din rețele de surse și să producă mult prea mult speculativ. E oare semnul unei mutații? Va duce aceasta către o evoluție sau către o degenerare a presei?

  10. După auschwitz, se credea că poporul evreu va muri.

    Băsescu cere să fie devansată votarea moţiunii de cenzură, poate de teamă ( să fure timp convingându-i pe toţi din partid să voteze împotriva moţiunii ), poate de altceva 🙂 . Nu contează că Geoană se ţine bine pe poziţie.

    Opoziţia unde este un program real de măsuri de austeritate ? UNDE ? că vrem decât să dăm guvernul jos, fiindcă n-avem un plan real stabilit de vreun partid din opoziţie. Vreţi încredere ? veniţi cu nişte posibile măsuri, în imbecilitatea lor PDL-iştii au dreptate : voi de ce nu prezenzaţi un plan cu măsuri ? Oare nu puteţi să faceţi nimic, vor fi aceleaşi măsuri ?

    Opoziţia aşteptăm un plan cu măsurile pe care o să le luaţi dacă veţi ajunge la guvernare .

    Anunţ de pe acum:

    Moţiunea nu va trece, cum să vă voteze independenţii şi unii din PDL când nu veniţi cu nişte soluţionării pentru estomparea crizei ?

    ———————————————————————————

    Muzică de orgie, războiul e aproape. Auschwitz-ul renaşte.

  11. @ Victor Ciutacu,
    reformulez: “ati informat obiectiv” (si nu ati luat apararea).
    PS Tot raman la convingerea ca sub aparenta indiferentei(“ma lasa rece”), sigur va pasa de situatia colegilor de breasla atacati de cei care cred ca “statul sunt eu”.

  12. Off topic.

    Nu s-a schimbat nimic în 20 de ani?

    Ba da: BANCUL CU STATUIA: de la statul-ia-tot la statul-ia-tot-pentru-ei!

    Am uitat cu toții?

    Azi e aniversarea naționalizării și trăim zilele împosedării bazate pe deposedarea pensionarilor, profesorilor, medicilor, pompierilor, soldaților, polițiștilor, copiilor și tuturor celor care nu fac afaceri cu statu-ia-tot-pentru-ei!

  13. “Tolontaaaaaan, care esti tu deontolog! Cind o trimit in judecata pe duduia Ridzi?”
    Citat aproximativ dintr-un clasic in viata.
    Banzai!

  14. @duda DA,suntem in razboi civil,zici Basescu zici razboi civil,din pacate.

  15. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Vazurati ce hotari scarba de guvern ce avem?!Vai de capul nostru!

    Va doresc din inima un week-end linistit si placut,
    IoanaP
    P.S.V-am trimis un mail;va rog sa va faceti timp,si mai ales placere, sa-l deschideti.
    Multumesc anticipat.

  16. Pana la urma, tot la consecventa ajungem. Vad ca sunt deja voci care spun ca-i baiat istet. Pai, vorba ta Victore, a muscat lacom din cascaval. Adica, dupa ce si-a umplut gusa sau buzunarele, ca harciogul, acum face stanga-mprejur si se da ranit. Si noi ce sa facem ? Sa-i plangem de mila ?
    Comparatia cu Razvan Dumitrescu este cam exagerata. Dumitrescu are caracter sau, cel putin, asa lasa impresia.
    Si ca sa revin la consecventa, eu cred ca Victor Ciutacu a facut diferenta cum se cuvine.

  17. Daca e razboi civil ,si genocid, atunci la arme!Pentru genocid nu mai pot fi impuscati,dar pot fi linsati de popor intr-un acces de nebunie colectiva.

  18. Dom’ Ciutacu,
    Ori îi daţi o întâlnire la cafea, în oraş, celei ce semnează “IoanaP”, ori îi daţi un răspuns de genul “Şi eu, la fel!”
    Am reuşit să devin dependentă de blogul ăsta, nu ca să văd ce mai scrieţi pe el, ci ca să mă asigur că IoanaP vă doreşte, vă ureată, vă îngrijeşte, cu aceeaşiosârdie, în fiecare zi.
    Da, ştiu! Sunteţi stăpânul, tutorele, părintele, mogulul şi dictatorul acestui blog care vă aparţine, aşa că răspundeţi cui vreţi, banaţi pe cine trebuie, dispuneţi de.
    …măcar răspundeţi-i, o dată!

  19. Poate gresesc… dar ceea ce vad eu e ca presa se imparte in doua… pro si contra Basescu… si ca toti cei imiplicati, indiferent de ce parte a baricadei se afla parca au ochelari de cal…

    Nu imi aduc aminte de cand nu am auzit un jurnalist care intr-o emisiune politica sa nu se refere la Basescu, sau daca o face sa spuna si lucruri de bine si lucruri de rau, nu doar pe unele…

  20. In ultimul timp citesc destul de des ce scrii. Pot spune doar respect din partea mea. Asta uitandu-ma la pozitiile pe care le ai fata de anumite persoane. Se vede ca nu degeaba esti asa mult urmarit.

  21. Pai ce sa faca si Tolontan! Doar nu-l poate pupa pe basescu pentru toate amenintarile si agresiunile verbale impotriva tuturor jurnalistilor; oh, mai mult de atat si impotriva editorilor de presa. Parca aceste agresiuni cresc pe zi ce trece:”problema depaseste pana si aspectul penal luand o turnura fara precedent, de autentica dictatura de tip stalinisto hitlerist in Romania postdecembrista”.
    Nu stiu ce sa spun dar pentru ceea ce a facut Tolontan merita sa fie respectat

  22. @Bogdan Epureanu
    Io nu prea cred ca un om intreg la cap ar avea vreun motiv sa zica ceva de bine de basel.
    Ce-o facut asta vreodata bine? Bine pentru el si gasca lui, da! Bine in general, niciodata!
    Asa ca aia de-l pupa-n cur ori au interese grave, ori nu judeca!
    Banzai!

  23. Off-topic
    Citii io la jurnalu’ cam asa “Boagiu: Răspundem invitaţiei lui Geoană, deşi el acţionează la comanda PSD”. Asta dupa ce geoanel n-a pus botu’ la scrisorica lu’ prezident ca motiune, ca simbata, ca hau hau! Scrisorica la care pedeleprele au sarit in pozitie de drepti si s-au apucat sa analizeze constitutia, ca sectantii biblia! ( sau ca I.I. postarile lu’ nenea Victor)
    Sa mori tu, tanti boagiu! Chiar asa sa fie?!?!?
    Om rau bre, geoanelu’! Sa nu asculte el de indicatia lu’ tatuc! Ii dam na-na!
    Banzai!

  24. @Renata
    De ce ati devenit dependenta de blogul acesta?! Ca sa vedeti daca ii scriu eu d-lui Ciutacu?!
    Cred ca aveti nevoie sigur de o consultatie la psihiatru(daca aveti o dependenta consimtita),ca altfel,nu vad altceva.
    Eu il admir sincer pe d-l Ciutacu si nu va intereseaza pe Dvs. ceea ce ii scriu eu;nu trebuie sa ma invite la o cafea sau mai stiu eu ce;si sa stiti ca imi raspunde.Nu stiu ce varsta aveti,dar minte -ba!
    Eu am o varsta si un discernamant pe care nu puteti sa le comentati Dvs.Asa ca ,daca vizitati blogul acesta pentru mine si nu pentru valoarea d-lui Ciutacu,va rog sa-l parasiti,ca nu va obliga nimeni(sau poate nu aveti ce faceti,ca nu va pricepeti la altceva).

    IoanaP

  25. Am vazut cum erau aruncate in fata sediilor PDL galetile de plastic portocalii (stim ca in ele era mita electorala).Sa plece acasa guvernantii cu totii imediat, la iarna va fi prea tarziu.S-a crucit coana Europa ca l-am impuscat pe ala de Craciun dar si la iarna se va cruci coana Europa de ce va vedea .

  26. @ IoanaP
    Doamna, nu-i cazul sa va suparati pe renata!
    E tinara…..
    Banzai!

  27. Victoreeee! Unde esti fratemiu?… ca se trag di par fetili pi bluogu tau.
    PS: Jalnic a jucat Anglia…

  28. Blaga vrea sefia pdl?Nu mai pot eu de sinceritatea tarzie a liderilor pdl,dupa ce un intreg an(2009) au tocat banii de la fmi si din economie.Acum vor un nou imprumut.Sunt de parere ca pdl-ul trebuie sa plece urgent de la guvernare .Nu le mai ajunge.Vor sa mai fure alte miliarde pe spinarea noastra.Probabil ca sa acopere gauri fara fund in economie pe care le-au creat.Ce garantii putem avea de la escrocii astia,dupa ce au facut sa dispara in neant atatea miliarde?Blaga si altii sa mai taca,par mai isteti asa decat atunci cand vorbesc de-aiurea de parca e un fleac ,un alt imprumut.Cum vad noul imprumut?Ca pe un pret pe care il da Basescu ca sa ramana in continuare presedinte ,cand nu il mai vrea nimeni acolo.Jalnic e Basescu!Pentru acei oameni din presa care sustin ca a pornit revolutia din ’89 de la Laszlo Tokes,ar trebui sa fim multumiti ca nu s-a destramat statul roman atunci,asa cum s-a dorit.Lucrurile astea le stiu din copilarie pentru ca am avut rude in securitate.La ora actuala,maghiarii ,profitand ca sunt la guvernare,ataca si pe plan intern si pe plan extern.Un idiot de premier roman,care mai e si ardelean,tace malc pe asemenea probleme.Unde e Basescu?Nu-l vad sa reactioneze in vreun fel pe teme care ii sunt in grija prin constitutie.Abia acum il vedem pe eunucul Basescu,ca barbat de stat nu pot sa il numesc.Pdl-o haita de parveniti si inculti politic.

  29. Daca imi permiteti un offtopic si cateva randuri in care imi fac mea culpa ca l-am votat pe numitul Cernea Remus, despre care acum aflu ca-l sustine pe Tokes Lazlo la functia de vice presedinte la Parlamentul European, acesta din urma fiind un cunoscut extremist maghiar care de 20 de ani militeaza pentru autonomia teritoriala a maghiarilor din Transilvania.

  30. @Sorin
    Nene, daca io ti-as zice ca-mi suride idea de autonomie teritoriala a transilvanenilor din Romania,ce-ai zice?
    Prea m-am saturat de cacaturile facute de cei din afara arcului carpatic.
    Sa nu ma intelegi gresit! Am zis intotdeauna ca boc ii o o gluma proasta a naturii si ca faptul ca s-a nascut de partea asta a muntilor e o bataie crunta de la Dumnezeu!
    Poate ca Remus Cernea are alte motive sa-l sustina pe Tokes (care de altfel nici mie nu-mi este deloc simpaticcu ideile lui iredentiste). Inainte sa judeci e mai bine sa analizezi!
    Banzai!

  31. @shogunu: e problema ta ce sustii, poti sustine orice neghiobie, dar tu n-ai candidat si n-ai pretins niste voturi si…mai ales…n-ai ascuns ca “verzii” europeni sustin autonomiile pe criterii etnice in Europa.

  32. @victor: de ani de zile tot intreb: pe cand tolo la “vorbe grele”? nu ca mi-ar placea personajul…

  33. Nici eu nu pot sa fiu deloc de acord cu Remus Cernea cand vad cum il sprijina pe bozgor si cand imi aduc aminte ca i-a sprijinit si pe homosexuali…

  34. Il apreciez mult pe Catalin ca ziarist sportiv si nu numai. Pacat ca nu s-a putut da jos azi sleahta portocalie de la putere prin mijloace constitutionale.
    Ce s-a intimplat azi in parlament ?
    Ceva interesant. Parlamentari de-ai puterii s-au raliat opozitiei. Sper ca la urmatoarea motiune de cenzura sa avem macar cu un vot mai mult fata de portocalii.
    Atita timp cit vom avea parlament bicameral (cu toate ca e destul de scump – nu conteaza ca la adoptarea CONSTITUTIEI acu aproape 20 de ani nu si-a pus nimeni problema si bine a facut!!!) vom avea si o democratie in tara . Asa cum e ea acum – mai pocnita, mai ciuruita dar exista!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.