Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Cârnăţarii au umplut presa de sifonari

Cârnăţarii au umplut presa de sifonari

In general, ma revolt cand tot soiul de sfertodocti baga toata breasla a ziaristilor in aceeasi oala. Mi se pare nedrept sa etichetezi o intreaga categorie profesionala dupa niste dezaxati, milogi, incompetenti sau vanduti. Exista ziaristi buni, exista ziaristi prosti, exista ziaristi mediocri, exista ziaristi sclipitori. E la fel ca-n fotbal, politica sau economie. Presa nu e nici mai buna, nici mai rea decat societatea in ansamblul ei si punct. Cu toate acestea, insa, am ajuns sa inteleg parerea execrabila a multora despre presa romaneasca. Pentru ca, din nefericire, exista in media un sadism in a promova impostura, spoiala, oportunismul.

Astazi o sa va dau un exemplu concret, o chestie de manual: cum se poate strica un subiect bun de catre o mana proasta. Oficiosul a preluat si a dezvoltat, bine documentat si cu destul succes, subiectul Pro Optica – MApN. Desi nu subscriu la valul public de indignare, fiindca stiu ca societatea aia ar fi luat contractul ala de la Aparare si daca patroana era mama lu’ Sile Pietroi, nu pot sa nu remarc ca, in lumina informatiilor din Evz, se pot face o sumedenie de legaturi interesante.

Taman cand era mai pasionanta urzeala, hop si mucii-n fasole. O fatuca – imi pare rau, are dreptate Cristoiu! – se repede ca virgina la cosor si decredibilizeaza, prin prostie, un demers jurnalistic tare. Numita Pocotilă ne anunta ca, dupa capsorul ei, administratorul unei societati comerciale e si angajat al ei. Nu stiu daca-i blonda natural au ba, nici nu ma pasioneaza sa aflu, da’, daca avea bunavointa sa-l intrebe de sefu-sau Macovei ori sa citeasca legea societatilor comerciale, ar fi aflat ca membrii consiliului de administratie nu au voie sa fie angajati ai societatilor. Deci colonelu’ ala, diafano, nu poate sa fie angajatul lui Calinescu ever!

Daca, de asemenea, ar fi avut curiozitatea sa consulte si niste oameni care au trecut prin domeniu, nu doar societatea civila care se pricepe la toate, ar fi aflat, spre exemplu, ca toata intreprinderile unde se face productie speciala (mai citeste si altceva decat ziaru’ tau si poate afli ce naiba e aia, pisoi mic si confuz) se afla, direct sau implicit, sub controlul beneficiarilor comerciali. Si, nu in ultimul rand, o lecuta de lectura, nu multa, i-ar putea baga fetei in cap, fie si temporar, pe sub breton, ca statutul de actionar majoritar al unei mustarii nu este echivalent cu acela de manager al business-ului.

Daca as fi Florin Calinescu, as decredibiliza pocnind din degetele de la manutele astea doua toata seria de articole. Dar nu sunt. Asa ca-mi permit sa-i livrez fatucii un sfat gratuit si profund dezinteresat. Papusica, atunci cand un securist de bine iti livreaza (la comanda sau nu, nici nu mai conteaza) o marfa interesanta, iei delatiunea, te duci cu ea la unu’ macar olecuta mai alfabetizat ca tine sa-ti desluseasca micul si nesemnificativul amanunt care se cheama lege, apoi mergeti amandoi la redactorul-sef si consultati toti juristii aia fenomenali, dar lenti, care va vor feri pe voi de probleme cand (si, mai ales, daca) veti relua vreodata serialul de dezvaluiri Cupola, pe care nu l-a cenzurat nimeni, niciodata; nici macar retragerea subita a publicitatii la toate produsele Borsec & co din toate sifonariile Ringier din Romania.

UPDATE: Un binevoitor mi-a semnalat pe mail inca un caz din presa de succesuri

Comentarii

comentarii

Similar Posts

23 thoughts on “Cârnăţarii au umplut presa de sifonari

  1. Dle Ciutacu … cade domle’ guvernul pana in noiembrie sau nu…? (intrebare pe bune…)

    Cat despre articol… absolut corect…

  2. Eu nu prea inteleg inversunarea unor “ziaristi” pe Florin Calinescu. sau ca……il pune pe domn basescu la colt? Sau ca…nu a vrut sa se inscrie la PD-L cum ar fi dorit unii?

  3. Cred ca aici functioneaza si-o pedeapsa divina dincolo de mintea scurta a fatucilor dezvirginate mental de matroz…Cate galeti de zoaie nu i-a turnat Flooorin lui Tariceanu in cap in ultimii 3 -4 ani….la Nasu avea abonament pe toate liniile si i-o tragea Motocicleanului in fiecare seara de cadeau fatiporele ca secerate in extaz pe sub mese zvarcolindu-se in multiple orgasmuri.Dar asta-i viata,azi i-o trag altii chiar domniei sale cu aceleasi mijloace deontologice.Totul se plateste in viata.

  4. ” ma revolt cand tot soiul de sfertodocti baga toata breasla a ziaristilor in aceeasi oala”
    perfect de acord cu asta.
    stii de ce? pt ca esti singurl ziarist care sta la mine in blogroll – esti bun si ca blogger si ca jurnalist dar si pentru ca sunt o gramada de “ziarizde”. pariu ca nu stie nici unca ce emite parlamentu si ce emite guvernul (in afara de ineptii) …

  5. Orgasmuri vine de la succesuri in numaruri date pe unitatea de timpuri in pate.

  6. tataie ciutac, daca matale
    “In general, ma revolt cand tot soiul de sfertodocti baga toata breasla a ziaristilor in aceeasi oala. Mi se pare nedrept sa etichetezi o intreaga categorie profesionala dupa niste dezaxati, milogi, incompetenti sau vanduti.”
    atunci poate o sa ai mai mare grija cu generalizarile de acum incolo, in momentele in care iti vine sa dai de pamant cu administratia publica, cu guvernul, cu statul care nu face nimic sau pe toate le face prost. chiar sunt curios.

  7. Cred ca cei care au afaceri cu statul ar trebui sa se abtina sa candideze. Prigoana s-a “orientat”la timp si a predat afacerea copiilor. Macar sa pastram niste aparente ca fondul problemei nu-l mai rezolva nici dracu’.

  8. Victore, nu ştiu cine le-a livrat celor de la EvZ serialul Cupola. Probabil este rezultatul luptelor intestine din SIE. Şi în ipoteza asta, tot în cot mă doare de bătălia asta pe ciolan. Dar în alte ţări, vezi Marele Licurici, s-a lăsat cu procese şi demisii de la Casa Albă pentru că a fost dat presei în clar numele unei FOSTE agente a CIA. Şi la noi nu se întâmplă nimic când bulinarii publică numele rezidentului SIE din Serbia, cu acoperire cu tot, punându-i viaţa în pericol? Aşa că te mai miri că o idioată semnează un articol scris de alţii?
    De fapt, este replica unora din servicii la afirmaţiile făcute de Călinescu la tine în emisiune, despre relaţiile caţavencilor cu serviciile secrete, trecute şi prezente. L-a mâncat în cur, o să se scarpine un cincinal de-aici încolo! Succesuri multe!

  9. @statul: Auzi,tataie STAT(ul), matale stai si numeri fiecare cuvint al cuiva, fie ca e spus la nervi, fie ca nu.Pseudonimul pe care “ti l-ai tras” m-a convins ca esti foarte portocaliu in urma spalarii de creieri sau pentru ca esti foarte bine platit.
    Ho, ho, ho, sa vezi ce-ai sa ti-o iei de la “tataie ciutac” ca prea te crezi subtil iar lui n-i prea arde de ris zilele astea. Iti urez multe succesuri(folosesc limbajulportocaliu, acreditat de marii intelectuali ai partidului) in semn de mare respect pentru STAT(UL)a lu alde matale.
    Si , uite asa, astia alde voi , schimbati subiectul sau il aruncati in derizoriu.

  10. “Colonelul Marin Tănase (50 de ani) lucrează pentru firma lui Călinescu din 2006” : asa scria negru pe alb in editia de ieri. Tot acolo aparea si: “Am fost desemnat de conducerea Departamentului pentru Armamente în consiliul de administraţie al Pro Optica”
    Asadar, intre, ce anume nu e clar ?
    Si ca sa incehi, mai transanta decat pozita oficiala a ministerului “Dubla postură a colonelului Marin Tănase este explicată sec de Ministerul Apărării, într-un răspuns oficial remis EVZ: „Prin atribuţiile sale de serviciu, ofiţerul nu are în competenţă activităţi în domeniul achiziţiilor publice (…). Desemnarea sa ca reprezentant în Consiliul de Administraţie al SC Pro Optica SA este fundamentată de expertiza pe care ofiţerul o are în domeniul aparaturii optice şi optoelectrice. Ofiţerul nu a făcut parte din niciuna din comisiile de licitaţie, selecţie, negociere etc. şi ca atare nu au fost încălcate prevederile legislaţiei privind achiziţiile publice şi ale Codului etic care impune reglementări specifice pentru personalul Ministerului Apărării cu atribuţii în acest domeniu” poate fi doar replica, in opinia mea, geniala a lui Florin Calinescu
    “Eu sunt proprietar, dar am încredinţat managementul acestei firme unor oameni, care au şi drept de semnătură în bancă. Ştiţi că pot să fugă într-o noapte cu toţi banii mei? :)) :)) :))
    Victore, poate nu pricep eu nimic insa in momentul in care intrebi un proprietar al unei firme private despre ce anume achizitii a facut SR-ul facad tam-tam pe tema banului public desi, in mod normal, ar trebui sa intrebi institutia bugetata si nicidecum vanzatorul, cei care s-au chinuit sa faca o bomba dintr-un fãs isi dau singuri cu stangul in dreptul

  11. Fratilor, eu il votez! Stau in cartierul Nord din Pitesti si abia astept sa pun stampila pe el!!!

  12. Admite în parte cererea formulată în contradictoriu cu pârâţii Munteanu Mihai, SC Ringier România SRL, Ionescu Răzvan şi Ionescu Dan Nicolae. Obligă pârâţii în solidar, la plata către reclamant a unor despăgubiri pentru daune morale cauzate în sumă de 20.000 lei. Obligă pârâta SC Ringier România SRL, în calitate de editor al judnalului Evenimentul Zilei să publice în acest jurnal, după rămânerea irevocabilă a prezentei hotărâri dispozitivul hotărârii, cu respectarea reproducerii în ziar la scara 1:1 a dimensiunilor formatului de pagină A4 cu titlul “Editorul Evenimentul Zilei obligat la despăgubiri în proces cu Marius Opran” având caractere identice ca format şi dimensiune cu titlurile articolelor denigratoare, publicarea urmând să se facă pe prima pagină şi eventual, pe cele următoare, pentru reproducerea integrală a textului dispozitivului, în întreg tirajul jurnalului, pe parcursul a 5 numere consecutive.

    http://www.tmb.ro/dosare_ecris.php?id_dosar=300000000142712

  13. IN SFARSIT! Era timpul sa scrie cineva despre aberantele interpretari ale actelor normative, oferite zilnic in presa de orice tip, de ani de zile!
    Si oricat l-as pretui pe domnul Cristoiu, atunci cand incepe sa analizeze texte legale imi vine sa-mi iau campii!

  14. E ca si cum as vorbi de funie in casa spanzuratului ! Adica , mie personal , Calinescu imi provoaca greatza totala cu toate ca pe vremea cand facea loteria aia la PROTV cu milioane de bilete imi era simpatic. Cum o sa-l caracterizez eu pe Calinescu ca fiind un tupeist prost crescut si obraznic cum rar se poate vedea pe fata pamantului ? Nu deranjez oare si pe altii ? (persoanele de fatze se exclud !)

  15. Asa este. Din societatea noastra diversa si multicolora au aparut politicienii, ziaristii, profesorii, medicii si buni si rai. Nu trebuie sa punem etichete. PDL-istii se oftica pe Calinescu ca nu candideaza pe listele lor. Daca era alaturi de ei nu scria EVZ de el.

  16. ce sa-i faci? asa sunt unii, incearca sa iasa doar pe senzational, ei scriu doar ca sa se afle in treaba. vorba aia: noi muncim (scriem), nu gandim!

  17. Da matale de unde STIAI ca orice s-ar fi intamplat, Calinescu ar fi obtinut contractul ala?
    Te dai cu capu de pereti de bunavoie sau e un fel de sindrom Tourette?

  18. am o propunere adreseaza te rog parlamentarilor sau viitorilor parkamentariurmatoarea intrebare: cind vor mai da legi sa verifice legile anterioare ca s nu se mai bata cap in cap,sa verifice daca hotaririle lor sint constitutionale ca sa nu se mai taraganeze atita m-am saturat de brambureala din tara asta!

  19. Ciutacule,sunt de acord cu tot ceea ce spui,dar nu si cu felul in care le spui.Am impresia ca Oana trezeste in tine barbatul si de aici toata limbutia mistocareasca mai ales la adresa fatucilor(Cristoiu a avut si el acest sindrom cind se dadea cocos la gazetele pe care le conducea inconjurat de ele).Sa sti ca nu-i mare lucru daca te dai macho fara a avea niste elemente strict necesare.Deasemeni cred ca-i faci de acum mai mult rau decit bine Oprescului,obligindu-l sa spuna ce-ar vrea sa faca.In rest toate bune ,numai ca ti-ar trebui si tie o corectura pe blog,ca prea dai liber la greseli de exprimare….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.