Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Execuţie stalinistă rapidă şi eficientă

Execuţie stalinistă rapidă şi eficientă

Get Adobe Flash player

Ceea ce se întâmplă acum la PSD, cu excluderea lui Geoană fără să fie primit la şedinţă, se numeşte execuţie stalinistă. Şi o scrie unul a cărui părere publică e că omul trebuia să dispară din viaţa politică încă de a doua zi după pierderea alegerilor prezidenţiale. Motivaţiile lui Şova sunt suficiente, obraznice, necredibile şi puerile. Invitaţia adresată lui Geoană nu era la nuntă sau la botez, ca fie nevoie de confirmare pentru comandarea tacâmului, iar opinia publică are dreptul să ştie (măcar atât timp cât finanţarea PSD e asigurată şi de la bugetul de stat) ce puncte din statut a încălcat fostul preşedinte al partidului. Dincolo de caracterul, repet, profund stalinist al deciziei, dacă Ponta va duce până la capăt pragmaticul său demers, în pofida opoziţiei lui Iliescu şi Năstase, el va deveni, oficial, liderul absolut şi imposibil de contestat al PSD. Şi, ţinând cont că nu democraţia-l caracterizează, povestea e cu va urma…

P.S. Dacă şi după ce Opoziţia termină răfuielile interne, poate că, totuşi, încetează să-şi mai plângă de milă în faţa abuzurilor Puterii şi arată că vrea să câştige alegerile

P.S.2 În context, ar fi bine ca şi Geoană să facă un exerciţiu de memorie. Cum şi de ce a fost zburat, tot în favoarea puterii, Năstase de la şefia Camerei Deputaţilor?

UPDATE: Televiziunile private de ştiri sunt TOATE pe galben, iar mizeria aia de Tvr Info, finanţată de banii noştri, dă documentare. Dacă nici excluderea din partid a celui de-al doilea om în stat nu e ştire, nu ştiu care mai e. Şi după aia leprele au tupeu să ceară majorarea taxei tv…

LAST UPDATE: Reforma clasei politice e o mare minciună. Ziua de azi mi-a demonstrat că tinerii politicieni sunt cel puţin la fel de nărăviţi la rău ca şi veteranii. Şi nu fiindcă aşa au învăţat de la ei, ci pentru că aşa-s construiţi nativ. Când şi dacă vor câştiga alegerile, execuţiile politice băsiste vor fi dulci amintiri

Comentarii

comentarii

Similar Posts

122 thoughts on “Execuţie stalinistă rapidă şi eficientă

  1. Perfect corect tot ceea ce spui. As mai adauga un singur lucru: era fatal. PSD este un monstru care nu stie cum sa-si omoare altfel copiii. Ce naste din comunism, stalinist ucide. si tot asa moare, altfel nu se poate. Astept versiunea pedelista a acestui circ.

  2. daca era stalinista, “Trotsky-ul” dabulean nu
    rezista atita. eu nu-l percep ca pe o victima,
    da-i penibil la ce s-a ajuns.
    aia i-au zis sa nu mai iasa in decor fara sa
    ceara voie, iar asta a gafat repetat, dindu-le
    ocazia sa-i zica “pa” (ce a fost intr-adevar
    “dragut”, [daca asa a fost] a fot invitatia la
    taiatul motului la ora T+1 si tinutul la usa).
    ce sa zic… azi esti, miine nu. treaba lor.

  3. Mesajul PSD catre alegatori:
    “Stimati alegatori, ati facut bine ca l-ati votat pe Basescu presedinte. In candidatul nostru nici noi n-avem incredere. Nu votati candidatii nostri pentru ca cel mai probabil sunt niste papitoi.”

  4. Adica nu cu executia stalinista sunt de acord, ci cu punctul de vedere potrivit caruia a fost o executie stalinista.

  5. Trebuia să-l demită atunci, în 2009 imediat după ce a pierdut alegerile şi nu acum. Dacă “circul” ăsta nu se finalizează cu excluderea lui Geoană din PSD, Ponta nu mai are cale de întroarcere : să-şi dea demisia. Trist este că în acest moment USL-ul pierde electorat. Să-l vezi mâine poimânie pe televiziuni pe Boc ce râde … alianţa socialistă, gogoaşa uselistă se sparge, etc. Nu este exclus ca toată mizeria asta să conducă chiar să conducă la destrămarea USL? Părerea mea este că ACUM, excluderea lui Geoană este o greşeală. În 2009 nu ar fi fost.

  6. Complet de acord, s-a vazut din fundu’ gradinii
    ca oamenii l-au executat cu o sete nesperata,
    asa incat nici nu s-au mai deranjat sa puna servetele si scobitori
    intru pastrarea aparentelor. =))
    Pe de alta parte, nu gasesc a fi vreo schimbare de tactica,
    nici vreo nota discordanta cu practicile de prin partide in general,
    deci electoral nu e ca si cum le-ar fi cazut caramizile.
    In partid insa, puterea exemplului va avea efect, fara dubii.
    Si e important, pentru ca nici Victor nu-i vreo feblete
    generatoare de entuziasm in randul mutantilor de partid,
    deci la varsta si natura-i de personaj nu cel mai simpatizat,
    singura lui sansa de a tine in mare masura in frau
    fetzele dornice de jocuri paralele, fie pentru beneficii,
    fie din cauza presiunilor basiste, e sa fie radical.
    Ca arata ca porcu’, e clar.
    Ca nici frecusurile pe care le facea Geoana nu dadeau mai bine,
    e si mai clar.
    Iar faptul ca decizia de azi s-a luat pe contrasensul
    pozitiei lui Iliescu si Nastase e probabil cea mai mare sansa
    a lui Ponta de a da speranta unei ruperi de ritm in PSD
    si a unei desprinderi de dadaceala eternilor astora.
    E important, dat fiind ca PSD-ul trebuie sa capteze electorat tanar,
    pentru ca batranii de la tara sunt de-o buna vreme confiscati
    de basisti — cu atat mai mult acum,
    cand dupa ataaaaata amar de opozitie
    PSD-ul nu mai are sanse de a-i concura in daruri electorale.
    Ca atare, ca privire de ansamblu,
    daca numai asa stia s-o faca Ponta, bine c-a facut-o si asa.
    (Ca presupun ca e… cu finalizare cu tot. =)) )

  7. vad ca voi astia de la trust sunteti gigi durii cu psd-istii, va pute tot ce se intimpla pe acolo. nu cumva seamana ce s-a intimplat cu executia trustului la adresa reporterului vostru de la cotroceni? si acolo a fost lipsa de democratie? sau cu pozitiile fatis monarhiste de la antena 3 din ultimele luni? sau cu plooconelile la adresa lui antonescu? tu vezi numai paiele psd-iste si nu birnele voastre? nu-l mai ridicati in slavi pe doctorasul de la iasi?nu-i mai ridicati statui grasului de la sectorul 4? si daca vrei putem continua cu exemple din politica trustului care submineaza din interior usl-ul sub un asa zis sprijin mediatic.

  8. Eu nu inteleg de ce l-au mai pus presedinte la senat pe unu’ care a pierdut alegerile singur(de mare prost sau de santajabil ce e).

  9. Victoria lui Ponta si intarirea pozitiei lui in PSD va fi urmata cu pierderea sefiei Senatului si cu o imagine proasta in randul electoratului. Nu stiu daca PSD s-a invatat cu un electorat activ si informat, dar Crin l-a avut mereu si cu toate astea s-a comportat lamentabil in povestea asta gretoasa

  10. ciudat…eu auzisem de ieri de la mai multe pe mai multe posturiTV ca sedinta va incepe la ora 13…sau o fi alt fus orar?

  11. @urs289: fiindca l-au pus cu un an inainte sa le piarda?
    @fise: implicarea unor prosti ca tine in viata politica e o garantie ca iar pierdeti alegerile

  12. Sincer, sunt prea “obosită” ca să-mi pese de metodele PSD-ului în cazul lui Geoană. Spun “obosită”, dar şi plictisită de-a binelea, şi subscriu la P.S.-ul din articol. Eu vreau să încep să văd şi rezultate. E drept că ( şi )în PSD sunt multe “gunoaie” şi că trebuie făcută ordine.

    Eu i-aş da credit lui Ponta, mai ales că nu cred că Geoană e/ a fost prost atunci, în 2009. Dar aş vrea şi să nu fi existat afirmaţia socrului său, că a lucrat la alianţa ” de vis” pentru…Băsescu.

    Foarte corect şi P.S. 2.

  13. Si daca izul de stanilism a fost studiat si apoi aplicat? L-am votat pe Geoana dar nu cred ca este asa o valoare incat sa-si auto-sustina importanta sa in Partid si responsabilitatea pe care ar trebui sa si-o asume unii pentru renuntarea la beneficiile aduse de el…Deocamdata,asist si-mi formez propriul punct de vedere…

  14. Eu zic asa : USL va mai sta inca 4 ani in opozitie, asta e, Victor Ponta este un strateg electoral mai tade decat Sever Voinescu

  15. eu am un feeling ca in curind si Ponta va zbura si va ajunge Nastase presedinte. Am asa o senzatie ca cei doi grei l-au executat pe Geoana cu mana lui Victoras ca sa ajunga prin contestarea publica a acestuia din nou la sefia efectiva a partidului. E de urmarit daca Ponta a lucrat doar pentru el sau i-a facut jocul lui Nastase.

  16. Altă abordare: anumiţi lideri locali ai PSD au fost foarte apropiaţi de Geoană. Dintre ei, aş aminti pe Vanghelie, Oprişan ( care putea fi văzut aproape în fiecare zi de luni la Guvern, deşi n-avea ce căuta acolo ), Bunea Stancu de la noi. Nu e nevoie să detaliez în privinţa celor trei. Toţi, unul şi unul, din diferite ( sau nu ) motive. Dacă Ponta face curăţenie cu bună-credinţă, atunci eu îl susţin.

  17. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Aveti perfecta dreptate;ma cutremur ,gandindu-ma la ce ne va astepta…
    Imi vine rau cand aud de metode staliniste(ca asa sunt),as vrea altceva…Ma rog la Dumnezeu sa traiesc altfel.Vreau un viitor pentru coplilul meu,pentru toti cei tineri care aspira la o viata frumoasa-eu sunt un pic batrana,cu probleme,dar sper sa mor impacata,nu dezamagita.

    Cu tot respectul pentru Dvs. si pentru toti care gandesc la fel,
    IoanaP

  18. Si daca i-a facut jocul lui Nastase…!:D Cand definitia antipatiei era pentru mine A. Nastase nu mi-as fi inchipuit in ruptul capului ca m-as putea bucura in halul asta de debarcarea lui Geoana. Directia: unde-a-n tarcat mutu’ iapa pentru Geoana!!! In rest, s-aleg apele mai usor!:)

  19. Treaba lor, bucărăria şi bălăcărela lor, stalinismul lor, nici nu mai contează cât de subţire a fost motivaţia de unde a început, domnul Mircea Geoană se crede încă om politic important, eu tot am impresia că este de multă vreme un mort care umblă, nu înţelege că multe decurg din funcţia pe care temporar o ocupă în inerţia sistemului, şi la urma urmei poate Ion Iliescu chiar se pricepe la dosare şi a făcut o încadrare corectă a personajului.
    Domnul Mircea Geoană a mai fost suspendat în urmă cu un an, mai bine scapi acum de el, nu poţi rămâne cu această problemă în preajma alegerilor când apar listele, cu explozii, nemuţumiţi şi sloganuri care văd că sunt deja pregătite. Îl faci şi pe el past-prezident, dacă mai doreşte să rămână în PSD, mi se pare normal pentru un partid şi cu asta basta! 🙂

  20. e un exercitiu bun, trebuia facut mai demult. Fermitate, putere, eficacitate. Daca e stalinism, sunt fan.

  21. @all: nu va mai iluzionati cu buna-credinta, e lupta pentru halci de influenta si atat. voi va mintiti frumos, dar va inchipuiti ce-s in stare astia sa faca odata ajunsi la putere, daca-n opozitie se comporta asa? sau stalinismele-s de condamnat doar daca le comit ai lu’ Basescu?

  22. Și mie tot imaginea lui Stalin mi-a venit în minte. În mod normal nu mă interesează ce se întâmplă la PSD dar acum mă îngrijorează serios posibilitatea ca Ponta & Co să vină la putere în România. Eu unul i-aș prefera oricând pe Năstase și Iliescu.
    P.S. Șova și Ponta nu fuseseră promovați de Geoană când acesta era președinte PSD?

  23. Mie nu mi se par diferiti sufleteste pesedeii de pedelei. Poate doar oleaca mai prostovani, insa esential sunt identici. Diferenta intre pesedei si pedelei – ca actanti ai puterii – este ca cea dintre fascisti si bolsevici. Defunctele miscari se detestau una pe alta de moarte, mai ales pentru faptul ca semanau leit, in timp ca le era foarte greu sa se distanteze una de alta. De aceea ambele si-au dorit razboiul. Revenind la cacarezele mioritei noastre, nu vad marea diferenta dintre o posibila conducere PSD si actuala conducere. Singura mare problema ar fi daca USL ia 50% la alegeri, ca nu-i mai opresc nici ungurii de la macel. Dar daca iau 30-35 – si cam asa va fi – atunci e aceeasi Marie cu alta nuanta la palarie.

  24. Update:

    Ce-i mai rău e că la TVR se uită mulţi oameni simpli, de la ţară. O parte dintre ei va fi spălată pe creier cu succes de Băsescu şi slugile lui. Cât priveşte plata ( şi ) din banii mei…rămâne de văzut. De mult timp mă gândesc să schimb lucrul ăsta. Sigur o voi face dacă vor mări taxele.
    ( Nimeni nu intră în casa mea neinvitat! )

  25. Salut Victor,

    Inaintea lui Geoana (al carui admirator nu sunt deloc) trebuiau exclusi multi altii cum ar fi nepotul matusii Tamara, criminalul care a chemat si manipulat minerii, geniul sforar de la Bacau… si lista poate continua.

    Imi doresc sa nu mai dau voturi nule, sa nu mai votez cu personaje din istorie, insa nu reusesc sa trec peste scarba provocata de acesta clasa pseudopolitica de la A la Z.

    Nu vad la oamenii astia nici macar un gram de nationalism si sunt foarte ingrijorat pentru ca ne asteapta vremuri si mai grele.

  26. Victor, care “all” se iluzioneaza ?! =))
    Nimic nu-mi face placere mai mare sa vad
    politicieni jucind leapsa cu ingrasamint,
    apropo de cei 22 de ani de viata furati noua.
    Buba e ca desi-mi place “sa ma rid cu toti dintii”
    la asemenea spectacole grotesti, asta nu-mi
    foloseste la nimic, iar gindul la alti patru
    potentiali ani portocalii-maronii ce ar reprezenta
    apocalipsa in tara asta e de neconceput.

  27. Domnule Victor Ciutacu, din start aţi spus că domnul Mircea Geoană “trebuia să dispară din viaţa politică încă de a doua zi după pierderea alegerilor prezidenţiale”. Dacă este în puf sau se relaxează pe la spa la SOV, domnul Mircea Geoană plin de el, este OK, deşi nu am văzut până acum un om atât de lipsit de simţul umorului, însă în toate situaţiile de stres minimal pur şi simplu decompensează.
    Acum a ajuns o problemă că domnul Victor Ponta nu este manipulat de Ion Iliescu sau Adrian Năstase, că este un preşedinte puternic şi îi creşte halca de influenţă, rău aşa, rău aşa 🙂
    Care ar fi fost soluţia elegantă, de catifea, necomentabilă, nestalinistă, ca PSD sau domnul Victor Ponta să scape de această problemă ?

  28. @acuvio: sa nu se comporte ca Basescu. da-i greu, ca tirania-i aspirationala
    @ソリン: vad ca-i un soi de extaz general ca astia s-au pisat pe orice aparenta de democratie
    @SORIN: nici la Geoana nu-l gasiti

  29. erata:
    …nimic nu-mi face placere mai mare *decit*…

    (apropo de update)
    Pe cit punem pariu ca TVR Info va mai fiinta mult
    timp de-acum incolo (tot pe banii romanilor) ?

  30. @Victor, ca si-o trag unii altora, in cadru organizat,
    e treaba lor; buba e ca 1) ne-o trag si noua indirect
    ajutind pe portocalii sa cistige “fara sa traga un
    singur foc” si 2) ne-o trag direct cind ajung la putere.
    Democratia, saraca, e mai mereu cu hainele rupte,
    o mai baga cineva in seama ?!

  31. In P.S.D. sunt prea multi lideri si prea putina autoritate. Tinand cont de faptul ca autoritatea este puterea de a decide şi de a acţiona, presedintele Victor Ponta tocmai asta trebuie sa faca: sa ia acele masuri care sa asigure unitatea partidului si eficienta actiunilor sale.

  32. Inainte de anul 2000, discutand la o cafea cu cativa prieteni de politica, cineva spunea ca o sa avem un presedinte tanar, scolit in America ,si, mai mult ca acel candidat ar fi “disparut ” prin America cateva luni fara sa stie nimeni ce face. Am uitat discutia si peste ani , in 2009, cand Geoana a pierdut alegerile, aceeasi persoana spunea iarasi ca prezidentiabilul nu s-a tinut de anumite promisiuni si mai ales nu promisese mult. Fac acum legatura cu alegerea lui Basescu dupa o vizita la ambasada licuriciului si poate cumpararea de f-uri cu bani imprumutati. Geoana-i fricos ,si mai are un defect:e orgolios.Acum face ce-i sopteste Base, adica licuriciul.Problema adevarata apare atunci cand nu o sa avem bani de f-uri.

  33. Nu cred ca ma mai intereseaza ce se intampla in PSD. Nici Geoana nu a demonstrat mari calitati de lider dar Ponta da impresia ca e “manuit” de sotie si socru intr-o directie gresita! Singura mea speranta ramane PNL, asa rahitic cum e mai are un dram de bun-simt!

  34. Victor, imi cer scuze pentru inca un “add-on”:
    la ce-mi serveste mie faptul ca ei mictioneaza pe
    aparente, in timp ce lumea se duce cu totul de ripa ?

    In lumea reala, de jos, oamenii au aceleasi probleme de 20+ ani.

    Faptul ca ei “o fac” prin batista cu/fara minecute,
    nu-mi produce mie, lu’ “Cetateanu’ Gogu” (vorba d-lui
    Schnecker), aceleasi orgasme multiple pe care mi le-ar
    produce (virtual, vorbind) cresterea nivelului educatiei
    / al celui de trai (si nu viritul banului in “institutiile
    de forta” ori in biserica), investitiile cu cap, stoparea
    vinzarii resurselor pe 2 lei 50.

    Cind oi vedea o lege a lobby-ului si un comision plafonat la
    maxim 10% din orice afacere (indiferent ca-i 1 ori 1 MLD euro)
    si investitia se justifica (e.g. o autostrada “pe bune” cap-coada
    in timp util si nu flinticurile lu’ ala), atunci o sa-mi bat si
    eu capul cu “operatiuni de reglaj fin” in ceea ce priveste
    imaginea democratiei.

  35. Am văzut acum ştirea pe Prima Tv, execuţia stalinistă este de fapt la acest moment o propunere de execuţie, iar părţile nu prea s-au înţeles cu ora la care să fie făcută propunerea, unii erau pe ora de vară alţii tecuseră la ora de iarnă 🙂

  36. @ソリン: ai rabdare si nu prea. pentru ca principalul lucru pe care ei i-l reproseaza lui Basescu nu este deteriorarea nivelului de trai sau prabusirea sistemului de educatie, ci tentativa de instaurare a totalitarismului. iar ei se comporta totalitar in opozitie. ceea ce spune multe despre ce si cum vor face dupa si daca vor ajunge la putere.

  37. E drept, fraza cu “birna din ochi” e adevarata.
    Nu poti sa spui: “bine ca-l dam jos pe asta ca
    sa ne punem noi, astia mai bunii”, cind tu nu
    faci nimic (sau ma rog, mimezi prost) in sensul
    asta; e un principiu, e un punct de reper de
    la care plecam.

    Insa, Victor, tu mai crezi ca oamenii mai au
    rabdare ori sperante ca ceva se va schimba in
    tara ?!

    Marea masa va alege sa nu iasa sa voteze, nu
    pentru ca psd-istii fac ceva ne-democratic,
    clamind in acelasi timp contrariul, ci pentru
    ca si-au pierdut speranta si le este foame, frig,
    iar cei ce vor iesi (vorbesc de mediul pauper),
    ghici de ce si mai ales cu cine vor vota.

    Ok, oamenii isi dau cu stingul in dreptul
    “pe barba lor”. Ramine sa vedem in ce masura
    a) ne va afecta “hobby-ul” lor;
    b) daca vor repeta greselile;
    c) daca vor cauta sa repare.

  38. Intr-o societate normala oamenii buni isi vor da toata silinta sa faca lucruri bune, iar cei rai se vor stradui din rasputeri sa faca nasole. Dar ca sa faci ca un om bun sa se comporte nashpa, e nevoie sa-i dai pe la nas cu ciolanu politic. Eu unu nu mai traiesc de mult cu iluzia ca ala e bun si alalalt bau. Sint toti o apa si un pamint.

  39. Am recitit postarea si am vazut ca am comis un “act ratat”; am scris stanilism in loc de stalinism- o fi vorba de Stan …patitul!

  40. abia asteptam postul asta al tau, caci imi doream sa te combat pe subiectul asta! 😀
    1. sedinta era programata la ora 13.00;
    2. indiferent daca este vorba despre o nunta sau nu, trebuia sa existe o confirmare, in conditiile in care se vehicula scenariul conform caruia geoana nu participa daca sedintaa era prezidata de sova;
    3. confirmarea nu se face la tv;
    4. bun, intarzii, dar nu o ora, exista sfertul academic 😉

    si acum, uite, ceea ce faci tu acum e ceva similar cu cazul huidu….il plangem pe vinovat. pe bune, ce mai stam atata sa ne dam de-o parte sau alta MERITA treaba asta cu varf si indesat. uite, eu am facut parte dintr-un partid politic detul de mare timp de vreo 6 ani si stiu si eu ce inseamna mecanismul asta si stiu ce inseamna sa tradezi. uite, iti mai spun o chestie, iarasi, am facut parte sin staff-uri de campanie, ceea ce a facut geoana in seara lagerilor cu basescu e tradare pe fata, incepand de la vizita la vantu si pana la faptul ca a venit inadmisibil de pregatitit la o confruntare electorala…(geoana nu e un om prost, sa ne intelegem). gata, sa ii dea afara si pe tradatorul de vanghelie, de aura vasile and co. pe buna, cu astia vrei sa il dam jos pe basescu….victor, incearca sa nu mai fii mama tuturor ranitilor, cel putin nu in cazul asta, te pacalesti maxim (stiu pozitia ta fata de geoana, dar totusi..) foarte bine, trebuie in usl disciplina la maxim ca sa poata sa indeplineasca telul. eu, daca eram factor de decizie, il dadeam afara fara drept de apel, nici nu stateam la discutii. in fine, ISI MERITA SOARTA CU VARF SI INDESAT, hai sa o mai lasam pe asta cu democratia, ca nu tine, nici macara in america, taara cu un sistem democratic adevarat, vorba domnului stan…pe bune

  41. @Ica St. O. Victor: daca ma-ntrebi pe mine, amandoi; fiecare-n felul lui…
    @alecsei: dincolo de notiunea de judecata in absenta inculpatului si de propunerea de excludere a lui pentru o culpa tinuta secreta, asta cu hai s-o mai lasam cu democratia chiar nu merita vreun raspuns/comentariu din partea mea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.