Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Exclusiv: Pasajul Basarab, în noapte

Exclusiv: Pasajul Basarab, în noapte

Sorin Oprescu mi-a promis public, pe 27 septembrie 2010, în prima ediţie a emisiunii Vorbe grele care s-a difuzat pe Antena 3, că voi fi primul om din presă care va păşi pe noul Pasaj Basarab. Astăzi, în jurul prânzului, telefon. “Ce faci, boieru’?” “Duc copilu’ la concert, la Scorpions” “La cât se termină?” “La 10.” “La 10 juma’ te aştept la piciorul podului.” Când am ajuns, premieră mondială, după Doctoru’, am constatat că mai există oameni pentru care promisiunea-i promisiune şi am aflat că suntem primii civili care calcă pe aşteptatul pasaj. L-am parcurs la pas, am aflat când se deschide traficului şi v-am pupat pe dinţişori. Şi da, ştiu, nu-mi amintiţi voi, i-am mai făcut olecuţă de campanie electorală prietenului meu asumat, pe care l-am susţinut când toţi fugeau de el, care are în sondaje cât contracandidaţii lui la un loc, pe care-l întâlnesc de maximum cinci ori pe an şi niciodată în interesul meu şi în exercitarea funcţiei lui.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

101 thoughts on “Exclusiv: Pasajul Basarab, în noapte

  1. Ce specie rara, asta de se tine de cuvant. Imi provoaca indignarea. De fapt doctoru nu e politician, e doctor.
    Ma, da’ tu mai arati barbat asa, pe langa fi-tu. Sa-ti traiasca! Io de mult nu mai arat om pe langa al meu. N-are 13 ani si-i deja de 1,87cm 🙂 🙂 🙂

  2. Domnule cistigator al premiului ATPR, legat de Bucuresti, nu mai locuiesc acolo de 4 ani, poate ca baselu nu mai doreste referendum pentru ca se gandeste la mizeria cu cele 8 provincii, daca bucurestenii si-ar castiga dreptul de a vota soarta orasului lor, ca 7 sectoare, ca un singur primar….. oamenii politici din opozitie, unii din societatea civila (care nu mai exista) poate ca ar fi cerut referendum si pentru impartirea Romaniei in judetele actuale sau cnezate si voievodate, dupa “dorinta” PDL. nu cred ca baselu s-a gandit ca se vor economisi bani prin anularea referendumului….. are Badea dreptate: “hai sa-i mai prostim pe prosti”

  3. Nici nu vreau sa mai aud ca pasajul a fost initiat de Base si inceput de Videanu: oricine poate procreea dar cine creste copilul si-l pregateste pentru viata este tatal adevarat. In ce priveste faptul ca doctorul s-a tinut de cuvant nimic nou sub soare: caracterul il ai…sau nu. Iar doctorul are un caracter fara fisura. Am zis!

  4. E foarte frumos si e foarte bine ca s-a facut dar tare greu mai avanseaza toate in tara asta. Uneori e bine totusi ca avanseaza.

  5. Eu am citit de spalatoria sociala pe care a facut-o. Nu stiu cat a bagat lumea de seama dar eu cred ca e super treaba! Daca face si o baie unde sa vina sa se spele gratuit aia de nu-si permit apa calda acasa mai scapam de boli.
    Bafta!

  6. Oprescu este un mare om !!!… Din toate punctele de vedere !…
    Bineinteles ca nu-l poate aprecia toata lumea , e normal , insa am convingerea ca este unul dintre cei mai seriosi primari pe care i-a avut Bucurestiul dupa ’89 si cred ca ar mai avea sanse la alt mandat !
    Eu personal il admir foarte mult !
    Numai cand ma gandesc la unul ca Videanu sau ca Halaicu … bbbrrrrrr … ma ia cu frisoane !

  7. totusi sa cadem in fund in 2011 pentru un pasaj?
    nu mai conteaza cine l-a initiat, construit, lansat etc

  8. @piatra de plastic: nu cade nimeni in fund. e una dintre putinele lucrari importante de infrastructura dusa la final in ultimii (multi) ani

  9. Felicitari domnului primar Oprescu, suntem oarecdum vecini in com.Ciolpani, chiar daca noi avem casa pe drumul spre manastirea Tiganesti, sper sa iasa tot dansul primar al Bucurestiului, cat despre Vladut e frumusel si seamana un pic cu Iulia mea asa cu parul lung, sa aive o vacanta frumoasa si va asteptam diseara la emisiune. dana

  10. da, e foarte important pentru romani, mai ales pentru cei care nu locuiesc in Bucuresti…. nu-s basista, dar nu crezi ca aloci deja prea multe resurse pentru acest subiect?

  11. Atata ne permitem ” piatra de plastic ” !!!
    Printre posetele lui Udrea si vacantele lui Videanu cu burtosii la table pe Coasta de Azur , cineva incearca putina dezvoltare in capitala asta !!!
    Asta e !!!…

  12. Nu mi se pare nimic special in faptul ca omul si-a facut datoria asa cum s-a angajat la alegeri.Ceea ce ar trebui sa fie normal ,la noi e iesit din comun si nu e bine.Ai dreptate tu ,putini isi fac datoria si isi tin promisiunile.

  13. @piatra de plastic: asta-i blogul meu privat, unde scriu ce consider eu potrivit; daca am chef, o luna postez doar despre Sectorul 5, cartierele Rahova si Izvor din Sinaia sau despre tarile unde am avut sansa de a calatori. vreti ca probleme voastre, locale, sa ajunga sub ochii unei tari intregi? nimic mai simplu. va faceti cate un blog, ajungeti la notorietatea mea (in ce ordine vreti) si postati ce va framanta: flori, fete sau baieti, infrastructura, abuzuri, coruptie, monden, politica, orice. eu, care deocamdata locuiesc in Bucuresti, nu-mi amintesc sa fi facut un angajament cu tara. cat despre resursele alocate, sunt al dracu’ de private: de la plata hostingului acestui blog, pana la benzina si aparat foto. iar pe banii mei dau socoteala doar Fiscului. si dau al naibii de multa.

  14. Am ajuns sa ne bucuram pentru orice inaugurare de infrastructura si mai ales sa felicitam entuziasti, un OM care si-a respectat promisiunile ….. adica pentru niste lucruri care mai la vest de noi sunt foarte normale !!!
    Daca acesta este obiceiul in aceasta tara nu imi ramane decat sa il felicit si eu pe Oprescu – omul, doctorul si primarul general.
    PS. bine ca ai fost aseara, banuiesc ca la inaugurarea podului acesta va fi plin de colaborationistii basisti, iar fortele de ordine vor interzice accesul adevaratilor bucuresteni.
    Prevad ca evenimentul va fi transmis in direct in emisiunea m almasan care va avea invitati … pe cine trebuie.
    Sunt curios in ce va fi deghizat calin murg … in vatman sau in angajat DRDPB, sau poate in uniforma firmei rosal ?

  15. propunere : sa fii mereu in direct in emisiuni din doua motive
    1-tot ce spui spui bine;
    2-sigur ai renunta la fumat…

  16. Frumoase fotografii. Cine le-a facut ?
    S, Oprescu ,azi, a cazut pe spate cand a venit matelotu’ si a zis: stop joc! El il initiaza, consuma timp , bani si nervi si se scoala intr-o dimineata ,suparat, si nu-l mai vrea. referendumul!
    E necesar un control psihiatric din cand in cand, la astia care ne conduc.

  17. misto podul!

    sper sa se tina de cuvant si in acelasi timp sa poata face tot ce isi propune, chiar daca proiectele sunt de multi multi ani inainte, imi doresc doar sa poata el sa faca.

  18. Sunt uimit ca încă mai exista în România politicieni care-și țin cuvîntul dat în public. Credeam ca specia asta a dispărut de pe meleagurile noastre. Dacă n-a dispărut încă, înseamnă ca e o specie pe cale de dispariție.

  19. Sta bine in sondaje doctorul,bravo. Ia-ti suparat tare pe taietorii de pamblici din PDL. Hai pamblicarii PDL dati fuga…traim decenii de impliniri marete…..

  20. @Victor
    hehe, te plingeai mai devreme ca n-ai parte de
    “actiune” pe sonar, nici-un submarin inamic pe radar…

    apropo, “mi-e doar de Dorin” din articolul precedent
    == “imi e dor de el” / “imi pasa doar de el” ? 🙂

    l-am votat pe Doctor pentru ca nu mai puteam cu
    bordurile si vesnica porcaiala cu consiliul si
    baietii cu girofar si goarna pe masina;
    nu ne-am asteptat la minuni, avind in vedere
    majoritatea pdlista din consiliu.
    vedem in continuare ce-o sa se intimple.

    ce asteptam ? sa nu se mai retrocedeze parcurile,
    sa vedem si noi centrul istoric refacut,
    parcarile sub/supraterane, continuarea pe linia
    infrastructurii asteia inaltate (in limita
    fondurilor atrase), metroul in drumul taberei,
    comerciantii din piete sa fie tarani “genuine”
    cu palmele muncite nu co-nationali manelisti
    (ok ok, tine de primariile locale), si pe final
    faza cu ciinii comunitari.
    apropo, n-ar strica mai multe camere de supraveghere,
    ca-n Londra 😉

    in rest, toate cele bune lui “Nenea-Medelin” deseara.
    ps: fiinta extraordinara a “reevaluat” azi referendumul. LOL.

  21. Hai bre nene Vitore, că ne abureşti! 😀
    Ăla-i “londonbrigeu’ ” toată ziua! Pardon, noaptea! Ai fo’ în vacanţă cu doctoru’…
    Vlad îi mortal! Cu pleata lui cu tot 🙂
    Trebe să te înveţe “ăla micu’ ” ce-i aia muzică 😛
    Banzai!

  22. Deci… ati auzit-o pe asta. Lazaroiu si-a luat consilier un bloger. Unu din ala bun … Ia cititi voi blogu astuia care nu a mai fost actualizat si ghici pe cine pupa asta in fund in campania electorala. Ati gicit, pe magnificul zeus. De ce dracu nu am emigrat eu inca de aici? De bou ce sunt!

  23. Aşa bre, trebuia să calci tu primul pe pod… că doar e făcut din banii tăi, n-aşa boierule ???

  24. Așteptăm emisiunea diseară cu detalii 🙂
    Din câte mi-aduc aminte parcă ți-a promis că bați și prima minge pe Național Arena. Să-l întrebi și de asta pentru a avea timp să te antrenezi :).
    Și am văzut o știre cu un meci demonstrativ în care vor juca „prietenii lui Figo” la care vor participa și Hagi și Popescu, poate faceți și voi una așa „pe burtă” cu „prietenii lui Ciutacu” sau „prietenii lui Oprescu”. 😀

  25. Parolist şi dom’ primare, mare caracter şi matale că făcuşi juma’-juma’ cu noi iexperienţa.
    Chapeau!

  26. Victor, scuză-mă de off topic, dar nu mă pot abţine. Ceea ce a aruncat pe piaţă cimpanzeul beţiv, regionalizarea, e de departe dovada a ceea ce ştie cel mai bine să facă pramatia; să dezbine, să provoace lupte intestine. Sper să-şi primească şi “răsplata” cândva. Şi nu numai el, ci şi CEL/CEI DIN UMBRĂ, CREIERELE CARE CONTRIBUIE LA NENOROCIREA ACESTUI NEAM, aşa tarat cum e el.

  27. @oti, Element for life. Concertul a fost bestial, ca să aduc și eu un off-topic scurt :))

  28. Tatucul, voievodatele, cnezatele si alte regiuni ale RPR. Republicii Pedeliste Române.

    Acu ca tătucul de la Cotroceni îmi dadu un loc de joacă mai mare, chiar simt bataturile din talpă altfel. Emanatul portocaliu a mărit curtea din fundulul judeţului tocmai până unde nici trenul nu ajunge fară o deraiere, o creangă în loc de bujii la locomotivă, o şină de cale ferata dusa la REMAT, un gest autohton, ceva. Cată decenţă stalinistă. Cum dadu el din mânuţele sale, iar harta judetului a sărit cu cateva zeci de mii de hectare. Acum daca nu o să cad ca prostul în gropile nesfârşite din faţa blocului o să pot să mă duc până la Sibiu sau Sfâtul Gheorghe să ma joc cu vecini saşi sau secui, desi până acum nici nu ştiam că aşa veselie interetnică poate fi rezolvată cu un cuvânt, o dorinţă manifestată oral de Al Mare, ignorand regulamentele , democraţia şi Constituţia mâjgâlită şi scuipată de toţii culturiştii – respective oameni de cultura precum T.R. Ungureanu sau V. Tismăneanu – din faţa blocului. Cum marcă nea Tatucu ăsta un şaşe şaşe, poartă-n casă, şah mat, o maradonă, cu pixu pe hartă nu am apucat să vad decât în manualele de istorie de pe vremea lui Dej. Chiar îmi vine să fluier o doină de jale cu refrenul ,,Elena Udrea şi cu noul Dej, au băgat spaima-n burgeji”. Tot felul de fraieri îmi spun că ăsta se numeşte reformă iar pe tataie de la Cotroceni nu îl cheamă Dej ci altfel. Eu nu ştiu cum se cheamă sau cum se strigă ei intre ei, dar când văd macarale care rad în soare peste mormane de gunoi şi privesc, aşa, în zare, departe, fix până la blocul de pe cealalta parte a străzii, cred ca Tatucu a gasit o sticla de vodka împachetată cu vechea hartă din ani 50. 1950. Şi citind el aşa, un degetar de juma de kil, ca să i se împrospăteze dimineaţa, a descoperit sub mâjgâliturile cu X si 0 cum arată adevarată faţă a României. Ca tot staţionează pe aici tancurile sovietice. Scuze, avioanele americane. Aşa ca, stând pe vine şi aparandu-mă cu un par de haitele de urşi de sub Tâmpa, mi-am amintit că în 1950 prin Legea nr. 5 au fost desfiinţate cele 58 de judete ca şi cele 424 plăsi și 6.276 de comune rurale şi urbane, fiind înlocuite cu 28 de regiuni, compuse, conform datelor oficiale pe care le puteţi verifica usor, din 177 de raioane, 148 de orașe şi 4.052 de comune. Iar in1952 – prin comasare, numărul de regiuni a fost redus la 18: Arad, Bacău, Baia Mare, Bârlad, București, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Stalin, Suceava, Timişoara şi, pentru prima dată după unire, o entităte administrativă creată pe criterii etnice, Regiunea Autonomă Maghiară. Dragă Tătuc, eu nu m-am lamurit încă: personal dacă locuiesc pe strada Lamâiţei din Braşov buletinul meu va avea ca marca regiunea Stalin sau Regiunea Maghiară? În rest te iubesc mult de tot. Totusi o intrebare: RPR înseamnă Republica Populară sau Pedelistă România?

  29. @r.sumy: da, e facut si din banii mei. si, crede-ma, am cotizat la bugete mai mult decat minim 99% din aia care ma-njura

  30. Buna noapte d-le Ciutacu,

    Va spun asa,pentru ca este foarte tarziu,acum cand va scriu.
    Am fost un pic ocupata astazi,ca maine plec o saptamana la mama,la tara si n-o sa va mai scriu o vreme.
    Ma duc la tara,in fosta si presupun,viitoarea regiune Oltenia,in raionul Oltetu’ cum era pana in ’68 ,ca iar se intoarce vremea.O fi bine, o fi rau,Dumnezeu mai stie…

    Dar de fapt eu v-am scris pentru dl.dr Oprescu,Primar al Capitalei.
    Desi nu am citit niciun comentariu,ca nu am avut timp,eu va spun din prima ca il iubesc ,pe bune, pe dl.Oprescu,fara sa considerati ca e nelalocul ei aceasta afirmatie;il cunosc din studentie(anii’71-’76) si am simtit intodeauna ca e un om extraordinar,de cuvant,care merita tot respectul.Mai ales acum,ca se vad,la nivel national,rezultatele muncii dumnealui.
    Va felicit ca ati facut “inspectia”cu dansul pe podul Basarab,mai ales noaptea,cand e mai fascinant pentru sufletul oricarui om.

    IL FELICIT DIN TOATA INIMA SI CRED,CU SIGURANTA,CA VA AVEA MULTE REALIZARI SI SATISFACTII PENTRU NOI TOTI!

    L-am sustinut(cu lobby printre bucuresteni si mailuri de incurajare si tinere aproape) in campanie si il voi sustine mereu-e un om deosebit.
    Imi plac extraordinar pozele,le-am salvat sa le am si cred ca bucuria spectacolului a fost insutita de bucuria acestei companii cu dl dr.Oprescu.
    Va rog frumos,din suflet,sa il felicitati si din partea mea,o provinciala,nu”capitalista”,care il admira foarte mult.

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    Ioanap

  31. Podul arata intr-un mare fel, adica cam ca nimic altceva, (cacofnia e asumata). Ma bucur ca, pt prima oara in viata, cand ma gandesc la primar, am un simtamant cum ca el chiar exista! Misto si relatia dvs cu don doctor, imi place! Si-mi place si copilul, sa va traiasca si sa traiti si dvs!

  32. Cred ca pentru cei din PSD optiunea Oprescu in loc de Geoana ar fi fost mult mai buna (ma bag si eu in seama ca vorba aia “dupa razboi multi viteji s-arata”).

  33. Cam “barbara” arhitectura sandramalei dupa gusturile mele, dar merge…

    😀 Am o idee: nu s-ar putea da o tenta “verde” constructiei, prin ceva plante agatatoare care sa urce pe fiarele alea 🙂 ?! Ar fi o chestie asa, romantica… poate i-ar mai calma pe participantii la trafic.

    Ala slabut si pletos cine e 😀 ?!

  34. Super poze – super pod – super primar – super(sper sa nu fie cu suparare) pui de rocker!
    Transmiteti Domnului Primar ca suntem cativa mai multi care nu ne suparam daca candideaza la Presedentie si daca si castiga!
    Mult Respect celor care sunt “man of his word”.

  35. Dupa ce ani la rand bucurestenii au tot ales in fruntea urbei diferite aratari le-a dat dumnezeu minte si au pus un primar cu capul pe umeri . Sper sa aiba intelepciunea sa-l aleaga in continuare .

  36. Mie mi-a placut intotdeauna Dr. Oprescu si nu cred ca am auzit vreun bucurestean care sa-l injure. Mult respect, ma bucur ca mai exista personalitati care sa isi tina promisiunile! Dv., mult succes si felicitari!

  37. Am intrat aici din pura curiozitate, poate imi fac o idee de ce unii oamenii deschid doar ochiul stang atunci cand vor sa vada cum stau lucrurile. Regret ca am facut-o! Cat e procentajul: 2%? Sau nici macar atat?

    P.S. ahhh, Victor, stim cu totii ca Oprescu nu are niciun merit pentru proiectul acesta in afara de faptul ca s-a finalizat in mandatul lui.

  38. De frumos nu am ce spune…dar de util ( incepe dintr-o intersectie aglomerata ( victoriei ) si se termina intr-o intersectie foarte libera in special seara si dimineata ( sus la cotroceni – aia fiind calea principala !!! ma gandesc ca era mult mai logic ca principala cale sa coboare de la Apaca ( stiu o sa spuna cineva ca se poate ajunge pe pod si de acolo…dar surpriza…dupa 4 stopuri )). Iar ca si constructie e plina de greseli facute in acelasi stil romanesc in care o firma dealtfel respectabila afara e fortata sa inoate in mocirla de la noi. De ce nimeni nu vorbeste ca acel pod are deja o varsta respctabila desi nu s-a dat in folosinta??? A da.. pt ca traim in Romanica, in Bucuresti…unde Nenea Primaru’ a promis ca se va circula pe pod acum…cat timp? desi se stia ca e imposibil…Sunt scarbit, dar nu am alternativa… Dl Oprescu este un om de nota 20 dar partitura asta nu cred ca ii apartine…altii cred ca dicteaza sus. Sa vorbesti de o autostrada suspendata in Bucuresti, in conditiile in care un stalp de sustinere de la Pipera s-a facut in 3 luni… e ridicol si nu cred ca Dl Oprescu nu ar fi vazut si evitatsa cada in el !!! Apropo… daca tot am facut podul asta care e doar frumos ( se putea face pod identic cu Podul Grant ) de ce sa platim noi curentul ( peste 100 KW ) si nu am imbracat stalpii cu panouri solare ( o sa se spuna ca nu s-a putut, dar oare asa sa fie??? ), de ce nu o platforma de observatie pe care sa mai luam si noi bani la vizitare…offff. Avem atatea oportunitati si nu facem nimic cu ele ( vezi mare…munte….delta….)

  39. oare cum ar fi fost daca in 2000 cistiga Oprescu si nu basescu primaria Bucurestiului?

  40. Hai, măi, ce vină are băsă că nu poate termina ce-ncepe ? Are probleme la prostată şi, deh, nu e doctor ! PS: Pros’tată 🙂

  41. Nu cumva a fost George Buhnici primul om din presa care a calcat pe pasaj? Ba chiar s-a plimbat si cu scuterul pe el sa vedem pasajul de la un capat la celalalt.

  42. N-ati fost primii civili. Am trecut eu tot noaptea cind erau tramvaiele pe el. Din Titulescu pina in Grozavesti. Am crezut la un moment dat ca nu-l prind pentru o tura pe jos, noroc cu termenele incalcate constiincios, unul dupa altul. Bineinteles, ca la orice lucrare de interes public, ca e la Udrea, ca e la Oprescu, termenul de dare in functiune e confidential. Cum sa nu te indragostesti de asa oameni?

  43. Domnule Ciutacu va rog sa il intrebati pe Nea Oprescu .,cat o sa tina stratul de astfalc caci din cate am vazut in reportajul facut de reporterita (nu ii retin numele,de la Antena trei) in jurul dansei se vedeau portiuni pe pod care pareau sa fie astfaltate cu lopata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.