Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Eroismul luptei de gherilă cu hectarele. UPDATE: Van Gheele 4 president!

Eroismul luptei de gherilă cu hectarele. UPDATE: Van Gheele 4 president!

Cel mai imobiliar dintre toţi generalii României ne explică, într-un amplu interviu din Q Magazine, cum i-au crescut lui stelele de pe umeri. Evident că nu veţi găsi vreo faptă de arme, ci, exact cum e de aşteptat, înşiruirea unei cariere de politruc.

Omul şi-a primit stelele, de la toţi preşedinţii, cum simte nevoia să se justifice, exclusiv ca urmare a funcţiilor politice pe care le-a ocupat, nu ca efect al vreunui gest de eroism. Iar povestea ultimei e realmente grandioasă. Cică l-a apreciat comandantul suprem fiindcă a refuzat să numească nu ştiu ce infractori în funcţii de decizie. Păi, bre, nea Caisă, aia făcea parte din fişa postului tău, nu te-ai bătut cu otomanii la Podu Înalt! Da-i bine că am aflat cum a făcut avere. A investit şi el cinstit – ca orice cadru cu timp liber şi posibilităţi al Armatei Române (care n-are voie prin statutul cadrelor militare să aibă participări în societăţi comerciale) – în afaceri imobiliare. Să trăieşti, nea Găbiţă, abia aşteptăm să faci Partidul Hectarelor Multe, cu sediul pe străzile din Drumul Sării pe care le-ai cumpărat la bucată!

UPDATE: Năstase cică îşi retrage candidatura la şefia PSD. Dacă nu vine nici Mitrea la congres, iar Mazăre se-ndrăgosteşte de vreo dansatoare la Rio, eu zic să candideze doar Geoană şi Diaconescu. Şi să câştige Geoană cu 125%, că din cauza lui Diaconescu a pierdut partidul ultimele 6 rânduri de alegeri. În definitiv, cred că PSD chiar îl merită pe Obama Van Gheele preşedinte executiv…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

136 thoughts on “Eroismul luptei de gherilă cu hectarele. UPDATE: Van Gheele 4 president!

  1. Asa…, traiti, don’ general !…
    Cine se bate cu infractorii ca Tarzan cu leii, este rasplatit cum se cuvine, de supremul luptator inchipuit impotriva coruptiei…

  2. E general de chiloti si seful tradatorilor din parlament.Dar cum romanii iubesc tradarea,are tot viitorul in fata.Abia astept sa-i votez din nou pe derutatul Coroama si pe semanatorul Prodan din nou ,fosti pnelisti,acum soldati de nadejde ai jeneralului.Sau poate doar pe unul din ei,ca de,e parlament uni.

  3. :))) Mos Teaca! Deciuplinat rau di tat! Da’ si cu caracter si onoare!!! Daaaaaaaa!!! Ce traseism??? El e hotarat! Ramane independent si neatirnat! Pe ce puneti pariu ca nu-l tine mult???

  4. Armata este aservita politic total, dupa 1990. Nu exista genaral in armata care sa fie avansat pe merite militare, toti au fost facuti la apelul bocancilor de seara, la recomandarile prefectilor. De ce ? Fiindca marii comandanti de unitati militare, mai ales din teritoriu si Ilfov erau si comandanti de garnizoane, colaborand astfel cu prefecturile locale.
    Nu erau zile nationale de aniversat, sau de sfinti sau chiar persoanle in care comandantii si prefectii sa nu se intinda la chiolhane pana dimineata. In prefecturi, primarii sau chiar in unitati militare.
    Oricum individul de mai sus este demn de toata mila, fiindca si-a vandut sufletul ori de cate ori a avut ocazia. Ce-i aia demnitate ?
    Sincer nu stiu cum presedintii care i-au dat stele parvenitului mai au curajul sa se uite in ochii militarilor din teatrele de operatii.
    Poate singurul lucru de bun simt pe care poate sa-l faca oprea este sa nu se duca in unitatile militare romanesti din teatrele de operatuni. Dar nu cred ca este in stare de asa ceva, chiar va simti o placere deosebita sa calce in picioare demnitatea si curajul celor care isi risca zilnic viata.
    De ce ? Pentru a creste in ochii tatucului si pentru a calca in picoare pe cei din randul celor care a plecat.

  5. “G.O.: Nu sunt traseist politic, de aceea sunt independent”. In viata politica romaneasca, termenul de independent asta si presupune, curvasaraia politica. Te contrazici singur nea’…Termenul de “independent politic”, la Romanica, are conotatia de “ma dau cu cine vreau la orice ora”, pentru ca sunt independent si daca mi se termina laptele la o tzatza, ma pot duce la alta fara nicio problema. E un raspuns de toata jena pe care cred ca nici Vanghelie nu l-ar fi dat. O putea da cotit pe dupa visin cu viziunea. Uite un raspuns mai la ‘shto: “Nu ma intersectez cu niciuna din ideologiile vreunui partid…bla bla bla…”. AAA??? Cum suna asta?

  6. Sau mai e tare asta: “Mi-am depasit demult asteptarile si totul este in plus”. Pai daca ai chestii in plus, inseamna ca iti prisosesc si deci, ar trebui sa iei masuri taticule.

  7. Ingrozitor.Am mai spus-o( de fapt nu eu) somnul natiunii naste monstri.Aceste “valori” ale armatei vor face ca tinerii nostri sa respecte si mai putin natiunea asta.

  8. ati observat ticul generalulului, clipitul acela des?m-am interesat si eu pe goagal si am gasit raspunsul unui dr.:
    ‘Ticurile nu sunt o boala ,ci apar ca urmare a unor tulburari psihologice , expresie a unor conflicte si traume psihice.De aceea ele se accentueaza in conditii de stress.Ticurile arata o suferinta interioara.’…

  9. Generalul de aţă şi izmene independente Gabriel Oprea dixit: “(…) Mi-am depăşit de multe ori aşteptările şi totul este în plus (…)”! :-)))

  10. Daca tanti aia ce-i lua interviu’ instelatului n-o facut inca icter mecanic si daca protagonistu’ nu boraste dimineata cind se uita in oglinda, io zic ca ar merita o oda!
    OOO DA-l in ……..Ca e obicei destinatia se comleteaza pe linia punctata, dupa preferinta.
    Banzai!

  11. Mie cel mai mult mi-a placut asta: ” În politică, onoarea şi respectarea cuvântului dat, pe termen scurt şi mediu, este naivitate politică. Pe termen lung, reprezintă capital politic.”
    What?? Imi scapa logica acestei afirmatii… Nu pricep cum se poate trece de la scurt si mediu la lung daca promisiunile pe termen scurt si mediu nu sunt respectate… Mai logic era sa fie invers, sa le respecti pe alea imediate si sa nu poti promite pentru viitorul mai indepartat. E dezgustatoare nonsalanta cu care spune anumite lucruri ca si cum ar fi normale. Spre ex., in replica de mai sus, cum explica el ca onoarea si respectarea cuvantului dat sunt o prostie (naivitate 🙂 ) dar ca e buna pentru prostirea prostilor (capitalul pe termen lung).

    In orice caz, sunt pe cale sa dobor un nou record si sa-mi fie greata de cineva mai mult decat de alde Videanu si Berceanu… (Basescu nu se pune 🙂 )

  12. Eu cred ca redactorii de la Q-magazine au gresit cand au ales citatul cel mai important. Trebuiau sa-l puna pe ala pe care l-am scris mai inainte. Pare sa fie moto-ul sau in viata si rezuma atat tot interviul cat si intreaga sa cariera politica.

  13. @fla
    Si pe mine ma intriga felul in care clipeste generalul chilotilor.
    Este clar un semn de suferinta psihica.
    Este foarte ciudat si cum priveste. Parca s-ar ascunde de cienva. Schimba directia privirii de la stanga la dreapta in cateva secunde. Nu cred ca este trucul cu privitul in camera.
    Despre felul in care a ajuns asta general…. vreau sa spun ca toti care l-au promovat sunt VINOVATI. Indiferent cine sunt si din ce partid fac parte.

  14. MACAR ASTA E ATAT DE PROST CA SA SPUNA ADEVARUL SI DESTUL DE SMECHER CA SA ,,TRAIASCA BINE,, CU SOLDA DE( GENERAL) LIBER SCHIMBIST SUB COMANDA COMANDANTULUI (CIVIL) DE VAPOR.Oare dl asta e singurul,,corect,, intre cei cu salarii *binesimtite* la portofel ? Hai la lupta cea mare, hot cu hot sa ii unim….

  15. daca pt generalul (bleu, nu mov) *totul e in plus* nu cumva si noi suntem in plus, scriind aici, DEGEABA ? latrand la luna, cand afara-i viscol iara ? si dl Ciutacu are alte treburi decat sa citesca ce ne dam noi cu presupusu, infierand cu manie proletara pe cei care sug vlaga(solda) armatei romane….

  16. Fratilor de cativa ani buni lucrez in Spania.Nu mare scula,sunt simplu sofer.Fugiti din Romanica cat mai aveti timp ca e pacat de voi! Va irositi viata!
    Oamenii sunt calmi,e curatenie,frumos,venituri decente.Aici sa-ti poti lua o casa,sa traiesti bine,sa ai o haina faina pe tine nu e SF.Asa cu toata criza si cu faptul ca nu sunt vreun doctor docent.
    Fugiti din cloaca aia!

  17. Oare de ce toti paranoicii istoriei, si aici ma refer la dragul de Benito sau si mai dragalasii Adolf si Iosif Visarionovici, au tinut atat de mult sa fie imortalizati in uniforme militare, chiar daca nu erau scoliti pe la inalte academii militare? Orice asemanare cu individu’ oprea e total intamplatoare…:(

  18. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Nici n-am citit interviul,de scarba!
    Eu am avut un frate ,Comisar sef la Politia rutiera si a fost adjunct pe acest profil la judet;a fost un om extraordinar de corect,s-a luptat cu sistemul de coruptie si a murit ,in urma unui infarct la aproape 55 de ani,anul trecut.Ma doare acest lucru,au recunoscut toti(nu coruptii) valoarea lui,dar ce folos?!A trait modest,intr-un apartament cu trei camere si fara bani,castigati ilegal.
    Deci mi-e scarba de acest general!!!

    Cu tot respectul,pentru Dvs.,
    IoanaP

  19. Mai , domn Citacu,
    e posibil sa fii atit de neinformat si sa te dedai la un ghinaral, carele a numarat la chilot si ciorapi puturosi de soldat, incit nu ai tu secunde traite. Crezi ca e usor sa devii gheneral dintr-un amarit de intendent, daca nu te dai cu sefii de la secret, indiferent daca esti doar turnator ordinar?
    Ceva invidie pentru un neam ramas fara fonctie?
    Pai ce tov. Gherasim putea ajunge si el nu?
    A servit la greu cauza.

  20. @De Ion
    nu e forum de discutii intre si cer scuze ca fac un raspuns pentru o afirmatie a preopinentului, ce nu cunoaste.
    In 1990 Armata a fost scoasa de sub politic si a ramas doar pe la virfuri un pic atirnata.
    Acest lucru e opera si unora din CADA, a caror merite, in a aseza Romania pe drumul de acuma, il au cu prisosinta.
    Si lor trebuie sa le fim recunoscatori ca suntem in NATO si nu in CSI.

  21. las` ca nu-i asa de rau precum pare…lasa ca si noi avem partea noastra de vina…de 20 de ani tot ne plangem,ba ca n-avem bani,ba ca e vreme rea si nu dezapezesc astia deci ne-au invadat otomanii si suntem tinuti captivi ??am avut alegeri libere …deci ne meritam soarta cu chioru` defilam ASTIA SUNTEM !daca asta-i tara…

  22. este patetic.mai bine si-ar ridica poalele in cap sa nu-l vada nimeni.
    fereste-ne doamne de razboi!!!
    ne-ar vinde pe vodca stapanului.

  23. Imaginati-va, domnule Ciutacu, ca in loc de Marius Tuca, v-ar fi sef giuvaerul de Oprea. Eu cred c-ati experimenta niste stari interioare inefabile…

  24. offtopic: din lipsa de ocupatie (mai degraba pt a-mi face alta ocupatie 🙂 ), am zis sa citesc articole mai vechi. Am ales aleator rubrica Replicile Zilei si am dat peste un articol “Sfârșit de epocă? Început de istorie…” si, pentru ca nu scrie data la care sunt postate articolele, ca de obicei, m-am uitat la data comentariilor. Primul comentariu la articolul asta era de un anume ovidiu: “Un fleac, l-au ciuruit.” Nu stiu ce relevanta are dar mi s-a parut interesant.

  25. Daca ar fi ramas acest “cel mai imobiliar dintre toti generalii Romaniei” in PSD, credeti ca si-ar fi vazut visul, de a deveni general cu patru stele, implinit? Never!Si atunci de ce sustine ca nu a facut si nu face anti-camera PDL-lui si celui mai iubit conducator, celui mai “adevarat barbat de stat?”

  26. update: pai nu mai candideaza pentru ca n-o sa castige si, probabil, intrunirea de azi i-a aratat ce sustinere are (cu ajutorul unor artificii de genul Romexpo) iar Nastase nu se avanta intr-o lupta orbeste. In rest e vrajeala. Daca ar fi fost scris circul de el cred ca nu se mai plangea atat. Eu oricum nu credeam ca ar fi castigat Nastase, cred insa ca ar fi bun in conducerea partidului.

  27. Diaconescu in opinia mea e singurul capabil sa mai spele imaginea PSD. Daca stau sa ma gandesc bine chiar e singurul din PSD pe care il simpatizez.

  28. De abia astept sa se rupa dracului psd-ul asta! Talambii astia chiar merita asta! Cand il aud si pe Radu Tudor cum il spala pe prostanac, greata e asigurata!

  29. Alegerile in PSD, n-ar putea sa se tina in sufragerie la Marean, pe canapeaua aia de 2 locuri, asezata la peretele cu vedere spre carpeta cu Rapirea din Serai ?!… 😀

  30. Ultimele 6 alegeri nu au fost pierdute doar din cauza lui Geoana. Geoana (si numai el) este responsabil pentru pierderea alegerilor prezidentiale. Pentru popularitatea scazuta a partidului din ultimii 5 ani este la fel de responsabil, daca nu si mai responsabil, Nastase cu matusa Tamara si dosarele de la DNA. El si cu Iliescu au fost adevarata imagine negativa a PSD-ului de pana la prezidentiale. O fi responsabil si Geoana pe partea de organizare dar in nici un caz nu cred ca trebuie invinuit doar el de pierderea ultimelor 6 alegeri. Si a visa la perioada in care PSD-ul era foarte popular sub conducerea lui Nastase este un pic cam inutil. Acum suntem in 2010 si nu in 2001-2005, sunt alte realitati si Adrian Nastase este perceput altfel. Eu am serioase dubii ca ar fi reusit sa schimbe serios imaginea partidului dar, in fine, imi pare rau pentru dezamgirile pe care le-a provocat retragerea candidaturii sale.

  31. Condoleante IoanaP…Fratele dvs a fost un idealist iar specia asta de oameni cu coloana vertebrala, nu poate supravietui intr-o mare de moluste.Astazi doar interesu’poarta fesu’.Interesu’privat adica, nu ala public,ca doar d’aia am privatizat PCR-ul.Cu oameni ca Oprea construim capitalismul luminos.

  32. Manifestările golăneşti nu pot fi contracarate cu exces de diplomaţie şi cu trimiteri la Administraţia Americană. Acum iar pică tot greul pe umerii lui Crin. Parcă suntem actori într-un film prost care nu se mai termină odată!

  33. Doar o opozitie condusa de Nastase si Antonescu ar fi putut/vrut sa-i tina piept lui Basescu si PDL-ului. Jumate din problema lor e rezolvata…Ramane sa mai scape si de Antonescu si suntem terminati. Nu mai scapam de plaga violet-portocalie in timpul vietii noastre.
    @cineva: “Cand il aud si pe Radu Tudor cum il spala pe prostanac, greata e asigurata!”
    Ce-mi place sa vad tot felul de fatalai care remarca lipsa de barbatie la altii. Azi, Radu Tudor.
    @Victor Ciutacu:”…Geoana-i de vina doar ca s-a nascut”
    Madalin Voicu dixit (azi la Realitatea): Geoana e de vina ca s-a nascut VIU ! 🙂

  34. PSD in general si (Nastase, Iliescu Ponta in special) au facut greseala de a-l lasa prea mult nesupravegheat pe Geoana. Toti au fost convinsi ca “prostanacul” nu e bun de nimic si poate fi inlaturat oricand.
    Uite ca “prostanacul”, nesupravegheat fiind, a dat de mitraliera lui Vanghelie si i-a ciuruit pe toti cei care i s-au opus, iar acum nu mai lipseste decat carul triumfal in care sa se plimbe la Romexpo. Ca Vanghelie e vizitiul care are frâiele in mana nu-l intereseaza pe Geoana!

    Asta e cea mai urata lectie pe care o incaseaza Nastase si Iliescu. Basescu e mic copil pe langa papara pe care le-o trag Geoana si Vanghelie PSD-istilor “de vita nobila”?

  35. @ciutacu: comentariul meu nu excludea vina lui Geoana, doar sugera ca nu e singurul vinovat. De aia ma gandesc ca ori n-ai citit cu atentie comentariul meu ori esti prea dezamagit ca nu mai candideaza Nastase. Poate candideaza Ponta si te mai binedispui! 🙂 (citisem azi pe undeva c-ar exista sanse dar nu mai stiu unde)

  36. @Manuela: ma lasa rece numele candidatilor la presedintia partidului. cred ca tu n-ai citit comentariul meu in care scriam ca Nastase-i ultimul care sa vorbeasca despre reforma morala a PSD. da’ cu paguba aia de Geoana o sa ajunga al treilea partid al tarii. noroc ca nu se-ncordeaza ungurii 🙂

  37. După pierderea alegerilor din 2004, Năstase a reuşit să înţeleagă ce mare greşeală a făcut propulsându-l pe Geoană în tot felul de funcţii cu dezacordul lui Iliescu, agreat de americani şi prostănac, lipsit de caracter şi ahtiat după putere, capabil să-l dea la o parte pe Iliescu ca preşedinte onorific după care a venit rândul lui Năstase, scos bine de peste tot, ce mai…..două muşte dintr-o lovitură. Mai stă la psd vreo doi-trei ani, îl pune pe butuci şi-l predă lui Obama Vanghlie o cârpă de ştres pe jos.

  38. Sinistrul strabate din interviu. Caracter care calca pe cadavre in timp de razboi si pe suflete in timp de pace.
    Sa justifici un grad militar asa: “vreau să vă uitaţi peste CV-ul meu şi să vedeţi ce funcţii am îndeplinit de-a lungul timpului. Am fost Secretar de Stat, Preşedinte al Administraţiei Naţionale a Rezervelor Statului – chiar dacă este o funcţie civilă, este şi-o funcţie de general de 3 stele”, este un ascuns de dupa degete. O vorba doar: Cei ce “tac” sunt cei mai vrednici dintre noi(militari). Atat.

    Victor,
    Te rog sa-mi scuzi off topic-ul dar este prea tare faza si poate nu toti au inspiratia sa se uite pe site-ul Antena3. Raspuns al lui Antonescu catre Boc cu privire la Parlamentul Unicameral:
    “Nu ştiu cum vrea Boc anul acesta să reducă numărul de parlamentari, presupun că nu are în vedere nici execuţii, nici arestări, pentru că, prin efectul legii, se fac alegeri anticipate, chiar dacă faci asta. Poziţia noastră e clară: da reducerii numărului de parlamentari, nu reducerii Parlamentului la o anexă a Palatului Cotroceni, la o Mare Adunare Naţională reînviată sub regim
    , chipurile, democratic. Cred că reducerea numărului de parlamentari se poate face foarte simplu, prin modificarea legii electorale, şi începând cu următoarele alegeri. În rest, Boc are această misiune, aceste ordine de îndeplinit, e problema domniei sale, nu eu am primit ordin de la Cotroceni, ci domnul Boc, să facă un Parlament mai pe măsura sa, adică mic şi nesemnificativ, care să asculte ordine. Nu mă priveşte tema asta a domnului Boc, pe la uşa mea nu mai are ce căuta, nu ştiu domnul Geoană, care e mai tolerant în perioada asta, dacă-l mai primeşte”, a subliniat
    Antonescu.
    IMI PARE RAU CA OMUL ASTA NU A AJUNS PRESEDINTE!

  39. Vangheele presedinte! Mai avem de suportat doar vreo trei mandate marinaresti in plus si dup-aia calea-i libera pentru Marean! Ura Marean! Vali Vijelie la ministeru’ muncii, Guta premier, Minodora la justitie, Nicu Gheara la interne, Adi Minune la educatie, Babi Minune la transport, Bursuc la industrie… Nu e evolutis fireasca?!

  40. L-am vast pe Nastase la Dana Grecu (l-o agatat cind trecea pe linga ministudio) fix dupa ce si-a anuntat necandidatura. Pacat. Da’ l-am mai vast si pe Geoana cind pe plimba prin parlament de dimineata, la cravata, incheiat la nasturii de la sacou, cu haina de strada pe el ,desfacuta, si cu minurile indesate in buzunarele de la nadragi. Monument inchinat “neamului prost” care s-o vast ajuns la oras si care-si etaleaza fizicu’ si toalele pe “bulivar” sa dea bine la “dameze”.
    Baaaa!!!! Ala-i parlamentu’ tarii nu tarlaua lu tac’tu si tu esti presedinte de senat nu vacaru’ satului care-o dat de bani sa-si ia toale!
    Cu asta vrea pesedeu’ sa devina primu’ partid? Si alta intrebare (dureroasa de altfel): io pentru asta mi-am tras palme in oglinda de la buda dupa ce l-am votat numa ca sa nu iese basexu’????
    Categoria Emil Bobu “am fost un dobitoc!” Mai bine stateam dracului acasa!
    Banzai! si la dracu’ sa-i ia!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.