Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > De ce dracu’ să rupem continuitatea?

De ce dracu’ să rupem continuitatea?

Nu mă număr printre conspiraţioniştii gata convinşi că Victor Ponta e blat cu Traian Băsescu. Sunt chiar sigur că – şi dacă ar fi negociat vreo pace – l-ar executa ăla mic fără să clipească după ce s-ar trezi cu mâna pe volanul puterii. Dar nu-mi pot reprima stupoarea faţă de declaraţia pe care a făcut-o în seara asta, în emisiunea lui Radu Tudor. A spune, mai ales în timp ce lumea (multă, puţină, atâta câtă e ea) e în stradă împotriva regimului, că vrei să-i păstrez în funcţii după alegeri pe şefii SRI şi SIE (alături de neurnitul din scaun guvernator al BNR) pentru că instituţiile conduse de aceştia funcţionează mi se pare gafa politică a începutului de an. Dacă a gira, prin prezenţă şi acceptare, visele umede ale Rovanei Plumb cu Maria Băsescu ducând muncă de convingere cu omu-său să se lase te duce-n ridicol, a legitima prestaţiile celor două servicii desfiinţează, la nivel de percepţie publică, şi acuzaţiile de poliţie politică, şi cele de fraudare a votului din străinătate. Dar poate că ni s-a părut până acum şi nici nu există poliţie politică în România, Traian Băsescu a câştigat legitim şi corect alegerile trecute. Atunci de ce să-l schimbăm?

UPDATE: Un microinterviu

Comentarii

comentarii

Similar Posts

163 thoughts on “De ce dracu’ să rupem continuitatea?

  1. N-am prins momentul de azi de la emisiune.
    Apropo, d-l Ponta n-are (nevoie de) consilieri
    pe probleme de imagine ?! =))
    Faza cu d-na Plumb e piesa, frate…

  2. Ciutacule,

    Pai e simplu. De aia e Tonta …daca era mai istet, poate ar fi fost Pictor Vonta. Mai bine se ducea la raliuri

    Vespasian.

  3. Cu neurnitul de la BNR sunt de acord. Cred ca ii datoram in proportie de 99% stabilitatea leului. Omu’ mi se pare printre putinii “guru” ai Romaniei, si sunt convins ca aproprierea lui fata de Basel e pur circumsantiala si e datorata fisei postului. Probabil ar fi la fel de “apropiat” si lui Ponta sau Crin, daca acestia ar ajunge presedinte.
    Parerea mea!

  4. Micul Titulescu are talentul de a-și da cu stângul în dreptu, să nu mai vorbim de episodul Geoană, acum îi prindea bine ca al doilea om în stat să fie omul PSD…

  5. Grozava propunere! Deci, ce ne facem? Oricum, cei ce vor vota USL sunt doar ceva mai multi decat cei ce vor vota DDD. Niciunul dintre ei nu este solutia.

  6. Exact!
    Asta urmaream si am ramas si eu surprins!
    Adica tot aia mereu?

    Chiar spuneam in urma cu cateva zile, ca degeaba (nu chiar degeaba, ca oricare sunt mai buni ca astia, sper eu mai putin hoti) se schimba puterea daca la conducerea diferitelor insitutii (comunist securiste inca) o sa ramana tot “Mos Teaca”(Badea stie la cine ma refer) si altii ca el!

    Aceeasi Marie cu alta…
    Ba nu…
    Cu acelasi Isarescu and Co.

  7. Totusi TOnta vrea sa dea o lovitura ? Pai pe ala de la BNR nu poate sa il dea afara ca are mandatul ala de la Parlament, iar aia de la SIE / SRI sunt pusi de Presedinte nu de prim ministru….

    Vespasian

  8. Eu cred ca e mai simplu de atat.
    1. Sefilor de la SRI si SIE li se spune “puteti sa-l trantiti, voi nu veti pati nimic”. Si Basescu i-a pastrat o vreme pe “aia vechi”. Ponta vrea ca acestia sa intoarca armele, sa le usureze decizia in balbaiala care i-a cuprins.
    2. Declaratia cu Isarescu face parte din “am sunat sa spunem cine suntem si ce vrem”. E pentru exterior. “Stati linistiti, nici pentru voi schimbarea din Romania nu va schimba nimic, puteti s-o sustineti linistiti”.

  9. Ne mai mira ceva,d-le Ciutacu,in harmalaia in care traim??!

    Cu respect pentru Dvs.,
    Ioanap

  10. “l-ar executa ăla mic fără să clipească după ce s-ar trezi cu mâna pe volanul puterii”. Un exercitiu de imaginatie ar fi sa vedem ce altceva l-ar mai duce mintea sa faca, dupa ce se vede la volan. Nu pot intui in ce masura “carlanul” accepta pareri sau nu.

  11. numai si pentru ca in secunda a doua dupa ce ajunge la putere, ala mic ii ia glanda marinarului, ma face sa-l votez fara nicio rezerva, asta nu insamna ca-l stimez in vreun fel, aceeasi greata fara de sfarsit atat pentru politicienii puterii cat si pentru cei ai opozitiei. totusi prefer un sfarsit de groaza decat ogroaza fara de sfarsit…

  12. eee,nici ponta şi nici antonescu nu mi se par urmaşii lui titulescu, dar cred că sunt mai buni decât şleahta care ne ˝stăpâneşte˝ acum; sper ca declaraţia respectivă să ţină doar de strategie, îmi doresc să fie aşa! poate că merităm să scăpăm,în sfârşit,de ˝puiuţi˝ de comunişti,de ˝puiuţi˝ de miliţieni,de ˝puiuţi˝ de securişti…

  13. @Vespasian: mai opreste-te cu penibilitatea asta cu Tonta. nu suntem la cercul de literatura timpurie unde ne radem de numele oamenilor

  14. va dau dreptate! am gandit acelasi lucru..nu fac teorii conspirationiste, poate a fost o declratie prudenta pentru a nu speria “balaurii”. dar sefii serviciior vor trebui sa plateasca pentru actele de politie politica pentru dosarelele facute la ordin si ascultarile ilegale ale opozantilor politici. aceasta implicare a serviciilor in viata politica a cangrenat si influentat adeseori democratia in romania. fara aceasta curatenie morala si dezvaluirea mecanismelor prin care actuala putere butoneaza din umbra actuala mizerie morala a societatii romanesti nu se va putea cu adevarat merge inainte. sefii serviciilor au si au avut o responsabilitate mare in ceea ce s-a intamplat in acesti ani in societatea romaneasca. prin interventie sau non-interventie acestia vor trebui sa plateasca. ca ii cunoaste personal ponta merci! relatiile personale ale dansului ne intereseaza mai putin…dar sa inchizi ochii si sa te faci ca numaidna etc..sunt institutiile rele care trebuiesc reformate este o greseala…toti acesti invartitori din sfera puterii trebuie sa plece impreuna cu tartorii ei. nu s-ar fi ajuns aici fara sprijinul acestor institutii…

  15. Nu cred ca este blat dar cred ca este pregatit de celebra rocada ,,la vremuri noi tot noi,, in cazul asta nu pot spune decat zii Ponta tot si asteapta-ma pana ti s-o lungi gatul la vot. Astia-s prin rocada…nu mai scapam de astia. Cea mai buna solutie este trecerea la monarhie si nu continuarea in republica ilegal instituita si condusa prin rotatie de janghine securisto-comuniste care mai nou au si urmasi din randul pionierilor.

  16. daca nu mai sunt scuipat in fata, furat 100% ( au voie sa ia 10% ca la orice crasma ) … apoi sa fie cine or vrea. e clar ca cu [ cacofonie asumata ] base si sleahta de la guvern nu se mai poate. ponta & antonescu s-ar putea sa uite repede de promisiuni. singurele pe care le retin sunt furt mai cu staif si pedepsirea celor de acum. daca fac asta… ma doare in cot cine e la servicii sau bnr. pentru o perioada. tre sa ma obisnuiesc si cu alt fel de a trai.

  17. @ Lucian Dobrovicescu (si nu numai)

    Se pare ca in toate societatile spre care tanjim functioneaza bipartidismul. Daca societatile acelea sunt aspiratia noastra de ce n-am avea incredere si in intelepciunea lor politica? Care spune ca pentru a sanctiona puterea votezi cu ceilalti. Ceilalti care conteaza, evident, ca si votul tau sa conteze. In rest, povestile cu “toti sunt la fel” le aud de atatea ori si cu argumente atat de rizibile, dar imposibil de rasturnat pentru ca tin de fapt de perceptii primare. Asa ca ia-o mai simplu: daca nu cu astia, OBLIGATORIU cu ceilalti. Si inca ceva: lasa diversiunile.

  18. am ramas si eu surprins, pe moment…totusi, cred ca e doar un simplu raspuns diplomatic.

    cred , paradoxal, ca prin acest raspuns a vrut sa-l ‘amorteasca’ si chiar sa dea de inteles ca Maior ar trebui deja sa colaboreze cu viitorii guvernanti.

    crezi ca nu ar fi in stare Maior sa devoaleze incercarile de fraudare a alegerilor de catre pd?

  19. ps: pana nu vad ca se intampla pe bune… nu pot condamna pe nimeni. da, poate ponta si antonescu fac greseli, sa le zicem deocamdata de comunicare, dar nu sunt facute. basescu stiu ce poate. ce a facut.

  20. m-ai lasat mut cu declaratia boului… eram in piata am ratat-o

    cred ca cel mai bun lucru in clipa asta ar fi ca Antonescu si pc-ul impreuna cu cele citeva grupari din psd care vor sa-i ia capul basescului sa se separe categoric de gruparile ponta-nastase-mitrea-hrebenciuc-rus care joaca la cacealma alaturi de pd.

    altfel piata o sa fie cistigata de nucleele basiste anti usl+pdl gruparea fantomatica “alba ca zapada” sub orice denumire putind aparea fiind un refugiu excelent pt structurile mafiote de astazi.

    o grupare iesita noua din piata plus gruparile ponta-nastase-mitrea-hrebenciuc aaturi de otevisti o sa insemne practic acelasi sistem cu cel de acum.

    si acum un jurnal din piata scris ieri:
    “basescu este o simpla poza, a fost tras pe linia moarta de catre mafia pdl… acum se duce lupta politica de infiltrare si diversiune pt cistigarea pietii… iar reactiile acesteia din urma sint inca destul de puternice, nediluate

    oricum pina acum s-a conturat foarte clar ideea in piata ca noua dreapta impreuna cu galeriile sint instrumente basiste. stau de obicei pe partea cu fintina si incearca sa atraga cit mai multi studenti de partea lor mai ales prin atmosfera tinereasca de galerie.
    mai sint gruparile occupy plus monarhistii legate de “golanii” anilor 90 care merg pe aceleasi directii ca si noua dreapta si galerii dar nu pt ca sint basisti ci pt ca sint categoric impotriva tuturor partidelor… ura provenita din mineriadele anilor ’90 fiind crunta (pnl-ul fiind asimilat acum cu imaginea fsn-ista a psd+pd)
    exista gruparile foarte puternice ale fostilor revolutionari din 21 (acestea fiind practic nucleul dur al protestelor inca din prima zi) care nu vad cu ochi buni nici o infiltrare si-i iau la suturi pe toti politicienii care pun piciorul acolo cu televiziunile dupa ei. astazi i-au luat la suturi in cur pe noua drepta care venise cu statie de amplificare si incepuse sa conduca piata. mesajul lor fiind cel mai dur anti-basescu. categoric insa nu privesc cu ochi buni nici usl dar vad scopul comun de a scapa de basescu si ai lui.
    odata cu ele merg si sindicatele.

    sint incercari din ce in ce mai multe de coagulare a pietei pt a contracara celelalte partide… n-am habar de directia in care o sa o ia aceste coagulari

    jandarmeria este singura structura care a mai ramas intre strada si cotroceni (mafia pdl-ista) iar aceasta incepe sa scirtiie din ce in ce mai rau… jandarmii s-au saturat de represiune si au inceput sa nu mai intimideze piata.
    s-a impamintenit o regula simpla: protestul in piata este liber pina la ora 23 dupa care nu mai intervin in forta ci doar cu rugaminti de eliberare in situatia in care nu mai sint prea multi

    scurt buletin de stiri din piata”

  21. mai am o sugestie, nu stiu, poate gresesc, nu sunt specialist in imagine , dar ar putea canalele din trust A1,A2, euforia sa aiba niste emisiuni mai austere, adica in ton cu evenimentele?stiu ca pare exagerat, dar pt. imaginea demonstratiilor cred ca nu ar strica o adaptare a emisiunilor, daca si tu ai amanat emisiunea ta…

    si as mai adauga, pe ecran , undeva intr-un coltisor sa apara macar o imagine simbolica din piata, ceva, un fel de emblema a oamenilor revoltati care sa arate ca nu sunt uitati acei oameni.

    multumesc…

  22. @Drujbaru
    Faptul ca pentru tine stabilitatea cursului reprezinta o conditie sine qua non pentru cresterea economica si/sau bunastarea cetateanului imi spune suficient despre cunostintele tale de macroeconomie si politica monetara. Stabilitatea cursului, ba mai mult, soliditatea leului e o boala a romanilor, cauzata de lipsa unei educatii de specialitate si intretinuta de cei care ar avea puterea sa inlature aceasta iluzie daunatoare. Iar Isarescu e primul care perpetueaza obiceiul romanilor de a sta toata ziua cu ochii la curs. Probabil ca stii ca Polonia a fost singura tara din Europa care nu a intrat in recesiune. In acelasi timp, zlotul e cea mai volatila moneda emergenta din Europa si s-a depreciat atat cat a vrut piata, atunci cand a vrut piata. In 2008 cand Isarescu a intervenit in piata, in mod total gresit-fiin o interventie nesterilizata si asta poti vedea urmarind evolutia masei monetare M1, zlotul polonez s-a dus pana aproximativ 5,5 fata de euro, pornind de la un nivel asemanator cu cel al leului care s-a oprit la 4,4. Isarescu a dat vina pe atacul speculativ al bancilor straine, ceea ce e o aberatie, pentru ca toate monedele emergente au avut de suferit la momentul respectiv. Dar Isarescu tot timpul a avut mania controlului asupra cursului, in loc sa se concentreze, asa cum e si in statul BNR, pe targetarea inflatie, inflatie care pana in acest an nu a fost tintita niciodata de “guru”-ul Isarescu. Iar tintirea de anul asta se datoreaza exclusiv recesiunii care a afectat economia Romaniei. Nu exista nicio corelatie a inflatiei cu rata dobanzii de referinta, cu masa monetara sau cu money market rates (nu-mi vine acum traducerea cea mai buna in romana), si asta pentru BNR-ul are alte “treburi”, acelea de a tinti cursul. Nu vreau sa intru in detalii mai tehnice, dar prima explicatie pe care o gasesc la comportamentul BNR-ului e de ratiuni social-politice. Isarescu stie ca romanii sunt sensibil la curs, stie ca are o imagine buna tocmai din acest motiv si nu cred ca vrea sa riste capitalul de imagine pe niste masuri care cu greu pot fi intelese de popor. Mai mult Romania e o tara in care multi au credite in valuta, ei fiind platiti in lei. O alta tampenie imensa, favorizata tot de politi ca monetata a BNR-ului din ultimii 5-6 ani, si o alta cauza pentru care romanii sunt extrem de sensibili la evolutia cursului, precum si un alt motiv pentru care BNR-ul tine la curs. Dar BNR-ul nu e nici Crucea Rosie si nici Unicef, iar daca nu-ti permiti sa-ti platesti crestiul in valuta fiind platit in lei, atunci meriti sa pierzi tot, pentru ca prostia si lacomia se plateste. Deci mai usor cu Isarescu si capacitatile lui manageriale si de ce nu intelectuale. Pentru ca Isarescu in esenta e un macroeconomist modest, care a terminat o specializare modesta in cadrul Ase-ului si care n-are nicio lucrare de specialitate de mare valoare.

  23. Cum cred eu ca e jocul. Lui Ponta ii este foarte frica sa nu ii lucreze marinaru, cu serviciile secrete si atunci le promite baietilor ca ii pastreaza in functii daca nu ii fac jocurile batranului marinar.
    Daca nu a gandit asa, si el chiar crede ce spune, atunci sa urmeze sfatul lui Solomon.

  24. incep sa ma gandesc ca acest copresedinte din partea stanga a masinii USL vrea sa se asigure ca nu va castiga alegerile…

    Vespasian.

  25. Alegerile se castiga cu ajutorul serviciilor. Cred ca Ponta a vrut sa transmita un semnal serviciilor sa-si joace propriul rol, si imi suna a un pas bine gandit.

  26. @all,HOOOOOOOOOOOOOOO!

    STATI PUTIN SI JUDECATI, VICTOR CIUTACU A PUS O INTREBARE, NU A TRAS O CONCLUZIE!

    PONTA A VRUT DOAR SA FIE DIPLOMAT, CE-ATI FI VRUT SA SPUNA: ‘GATA, ÎI LUAM GATUL LUI MAIOR’?

  27. corect, intr-o tara condusa prin televizor, sefii serviciilor sunt anuntati la televizor de unul dintre sefii opozitiei (care a uitat sa-l anunte si pe celelalt inainte) ca nu vor fi schimbati din functii. lovitura!

  28. Pai ne puteam trezi ca o va zice (face) dupa ce va veni la Putere. Asa ca macar stim o treaba si ne orientam catre altcineva. Se pare ca PSD nici nu are nevoie de dusmani daca il are pe Ponta.

  29. Eu cred ca Ponta mai ae si un “job” extra, de genul celui pe care il are si dna aceea, de la TVR (Rodica), ce nu se lasa dusa. Un remember al felului in care si-a cosntruit cariera politica (sau a fost “impins” in politica), a declaratiilor sale, a actiunilor(a uitat de cat de prieten era, pe bune cu EU, cum il invita pe TB la actiunile PSD-sia asta ce se stie oficial) conduc la ipoteza (pentru mine convingerea ) de mai sus.
    Si nici nu straluceste prin inteligenta-ar putea fi si aceasta o explicatie, dar eu privilegiez mai mult prima ipoteza.

  30. Salut,

    Eu cred ca Ponta a spus ceea ce a spus, deoarece nu vrea ca in acest moment serviciile secrete sa fie “deranjate” de perspectiva schimbarii puterii. Deci ii e oarecum teama ca ii intarata pe Maior si pe Ungureanu si ii face sa il ajute pe Basescu pentru a-si salva fundul.

    Deci declaratia asta e singura care putea fi facuta in acest moment, dupa parerea mea. Te faci frate cu dracul pana treci puntea, si numai apoi il executi 🙂

  31. Offf…!!!
    Pai daca aia nu pun si ei umarul la daramarea “baricadei”, nu-l mai da nici Obama jos.
    Sa reuseasca Romania sa scape de chel si mai vedem noi ce facem cu restu’

  32. Nu cred ca e mana escrocului de Basescu ci ineptia lui Ponta sa creada ca, daca pupa public in cur serviciile secrete, ele se vor lepada inainte de termen de dictator… E o tampenie!

  33. Eu cred ca initiativa de a il pastra pe Mugur Isarescu la conducerea BNR este una salutara, intrucat el a demonstrat ca este un om capabil. Vizavi de celelalte comentarii, NU sunt de acord ca sefii SRI si SIE sa ramana pe posturi, avand in vedere ca sunt pe fata oamenii lui Basescu. Dar mai intai cred ca ar trebui sa il intrebam pe Ponta sa ne explice mai bine ceea ce a vrut sa spuna, inainte ca sa ne risipim in comentarii ca baloanele de sapun.

  34. @mona

    nu imi amintesc totusi ca ponta sa fi fost foarte prieten cu dn. basescu. in schimb imi amintesc cum domnul Voiculescu a “uitat” rapid cu cine candidase impreuna la alegeri in 2004…

  35. Pai nen-tu Voiculescu cum a rupt continuitatea de fiecare data la inceput de mandat trecand unde i-a fost mai bine ? Si ce-ati vrea sa-i ostilizeze pe aia de la Servicii sa traga cu Basescu pana vin spumele pe ei ? Poate-o lasa si ei mai moale dac e pe baza de continuitate…Hai ca nu pot sa cred cat sunteti de naivi,faceti voi un joc aici…Vrea PC-ul conducerea vreunui Serviciu sau care-i treaba ?

  36. Domnule Ciutacu si prostilor care sariti cu gura pe Ponta, declaratia a fost facut pentru ca Serviciile sa nu se forteze sa ii sara in ajutor PDL-ului.
    Daca sefii Serviciilor s-ar simti amenintati, atunci USL nu va castiga nici 40%. E o declaratie politica si in acelasi timp TACTICA.
    Nu iti trebuie multa minte sa o descifrezi.

    Domnule Ciutacu, poate ii spuneti asta si lui Badea pe care il stimez foarte mult, dar care da dovada de infantilism in aceasta problema.
    Poate il intrebati si pe Ponta, dar in particular si cu telefoanele in alta camera.

    Numai bine!

  37. @ Madalina Pamfile

    Prefer sa ma incred in judecata proprie si in aprecierile unor somitati in economie la adresa lui Isarescu, decat in comentariile unei (probabil) functionare de la ghiseu. Iar faptul ca incercati sa comparati Polonia cu Romania, va invalideaza si mai mult opinia.
    Ca si o ultima precizare, parerea mea despre Isarescu este pur personala si nu imi fortez opinia asupra altora.

  38. @Anca: de botez, da’ banuiesc ca se si viziteaza
    @Boga: si n-avea telefon sa-i sune? ah, il ascultau serviciile care functioneaza =))

  39. D-le Ciutacu

    gresesti in privinta lui ponta. Ce era sa-i spuna lui radu tudor ca atunci cind va cistiga alegerile ii va da afara pe toti de la sri die banca nationala. Sa isi faca dusmani si mai mari din aceste institutii.Sa lucreze din greu acum pina la alegeri din greu impotriva usl.A apicar metoda foarte inteligenta “fa-te frate cu dracul pina treci puntea” si pe urma da cu ei de pamint. Si va da sint sigur dar dupa alegeri.Prin ce a zis el incearca sa-i atraga de parte lui tinind cont de trend nu sa-si faca dusmani mai mari decit sint. Nu este cazul acuma. O sa vezi ca dupa alegeri daca le va cistiga ii va schimba pe toti. Uiti ce face STS acuma, vrei sa lucreze cu si mai multa determinare impotriva usl.
    A procedat foarte bine bravo lui.

  40. Boga: multumim ca ne-ai luminat! Poate era mai bine, totusi, daca taceai.

    Ponta zbiara mereu despre cum ii baga el la puscarie pe toti complici lu’ Bas, cand ajunge prim ministru, iar acum o da intoarsa ca sa-i pacaleasca pe SRI-sti. Bravo!

    Try again…

  41. @ Boga …esti naiv…da cu smecheria asta de gradinita i-a prostit pe sefii serviciilor care vor trece de partea lui Ponta tragandu-i presul de sub picioare lui Base. Stiu placa,aveti incredere in Ponta el nu este Mircea Geoana sau poate este????

  42. Nu cred ca Piata Universitatii va avea vreun efect asupra politicii dambovitene .Deja se vorbeste mai putin ,iar unele televiziuni au acordat spatiu insemnat din emisiuni partidului lui Diaconescu .Pentru viitorul acestei tari ar trebui sa se puna adevarul despre acest partid satelit al PDL . Probabil este Alba ca zapada despre care vorbea Lazaroiu.Deocamdata nu se vorbeste despre acest partid pentru ca ,probabil ,nu se poate crede ca tomberonul lui Tolea poate vreodata sa acceada intr-o functie de stat .Dar avand antecedente cu Viorel Lis si Halaicu ,nimic nu este imposibil .Cat despre Ponta nu ma mira nimic .Discursul lui politic este atat de anost si putin atragator ,incat gafele pe care le face sunt normale .Poporul in strada a strigat schimbarea ,iar el anunta mentinerea in fruntea unuo structuri de stat foarte importante ,pe cei care l-au deservit pe presedintele dictator .Nu are nici inteligenta politica si nici abilitatea necesara .El si Antonescu sunt personaje prea sterse ,incapabile sa faca fata situatiei politice actuale .Sunt lipsiti de forta si de curaj .Continui sa cred ,indiferent de ce spun multi ,ca Adrian Nastase ,ramane omul politic ,care ar putea sa invinga .Dar multi romani gandesc ,ca ar trebui sa stea in spate ca si cum partidele politice sunt numai fete curate ,iar Nastase este cel mai corupt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.