Esti aici:
Prima pagină > Blog > Colţu' lu' Boc cel mic > Cum l-a ciuruit FMI pe Traian Băsescu

Cum l-a ciuruit FMI pe Traian Băsescu

Declaraţiile în cascadă ale oficialilor FMI, care au culminat cu aceea extrem de apăsată a şefului instituţiei, reprezintă un pumn în barba guvernului de la Bucureşti. Venit imediat după genunchiul în stomac. Pentru că, în faţa unui mediu social din ce în ce mai ostil şi cu perspectiva asumării răspunderii în faţa Parlamentului propus la înjumătăţire, Cabinetul Boc a fost prins cu chiloţii-n vine.

După ce iniţial a dat în scris şi mai nimeni n-a avut timp să comenteze, FMI a spus-o clar, cu subiect şi predicat, pe trei voci până acum, că nu este de acord cu pachetul de măsuri propus de autorităţile de la Bucureşti. Şi că, de fapt, regimul Băsescu face haiducie pe invers: vrea să taie pensiile şi salariile săracilor ca să nu cumva să-i supraimpoziteze pe bogaţi.

Integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

184 thoughts on “Cum l-a ciuruit FMI pe Traian Băsescu

  1. @Dan:
    Ce deștept ești. Cum naiba ar afecta socialismul francezilor “măsurili dă driapta” din România? Logica, băh, logica!!! Te pomenești că nu vor nici să le dăm nici comisari europeni, nici specialiști în IT, nici forță de muncă ieftină. Zicea și el colea șa un lucru evident, pentru oricine trăiește pe planeta Terra, și anume, impozitul proporțional corelat cu din ce în ce mai mari biruri de securitate socială (asta în timp ce scad pensiile cu 15%) și cu măsuri de genul impozitului minim înseamnă defapt o impozitare regresivă atât pentru persoanele fizice cât și pentru unele firme cum ar fi firmele mici, startupurile și cele mari și mijlocii ce au mulți angajați (și nu-i plătesc la negru). Impozitul progresiv are o noimă. Ia-l de exemplu pe consultantul lui pește vlădescu, care-și dă salariu minim pe economie ca să nu plătească CAS mult și să ia banii cu fiscalitate scăzută pe dividente. Și mai vorbim de evazioniști. Poi evaziunea e încurajată de statul român. Acuma sigur că nimeni cu salariu decent nu ar vrea să-i ia statul impozit mai mare — asta e instinctual, având în vedere că statul a fost și este cel mai mare dușman al lui –, dar dacă tot e să vorbim de creșterea economiei și zicem că funcționarii întind mâna, nu mai bine am avea un impozit progresiv pentru persoanele fizice (și nu mă refer la porcăria aia de impozit diferențiat propus de PSD, care în prostia lor nu-și dau seama că va duce la inechități care vor crea un trend de descreștere a salariului mediu, și va omorî orice pretenție de a avea clasă mijlocie) și CAS mai mic, să-i ajutăm puțin pe exportatorii care, culmea, au creșteri de comenzi și mulți vor să se extindă? Nu, sigur că nu, că la noi la Românica e cu “iar mai dau câte un tun” nu cu munca.

  2. Dupa evocarea unor vremuri mult mai bune, dar din pacate apuse, uite-ma din nou in atmosfera apasatoare a crizei, a taierii cu 25% din salarii, 15% din pensii, etc. accentuate de “economia neagra”: 46 miliarde Euro. Cea mai socanta stire este ca “statul este complice cu evazionistii, si ca autoritatile chemate sa reglementeze acaesta problema, sau macr sa incerce s-o faca, sunt impediacate sa-si indeplineasca menirea, pentru ca de fapt toti beneficiaza de evaziunea fiscala generalizata. Ingrozitor!Revoltator! Dezamagitor!!

  3. oare de ce toata lumea a uitat de pogea ? cum care pogea ? ministrul ala de finante foarte capabil, in guvernele boc 1,2 samd .. in fond ce a gresit omul ala ? a mintit un pic, a apreciat un pic gresit amploarea crizei, a dat un pic nejustificat niste pomeni electorale, si ne-a amanetat un pic viitorul cu semnatura lui pe acordul fmi.. daca asta scapa de puscarie, propun sa nu se mai dea amenda niciunui sofer care apreciaza un pic gresit distanta, viteza, sau nu vede prea bine pietonul/viitoare victima.

  4. Dacă nu mă înșel, cu ceva vreme în urmă, se pusese în discuție utilitatea FMI și se avansase ideea că ar trebui desființat. Criza economică mondială i-a salvat, iar România, prin bravii săi conducători, a contribuit masiv la resuscitarea FMI. Ar trebui să beneficiem de mai multă clemență și compasiune din partea Fondului, nu-i așa ?!?Cred că pe asta a mizat și guvernul Boc(ciului)…Noi nu putem fără ei, iar ei nu pot fără noi…

  5. Sari Shogune, ca-ti lua profetu´ Nostradamus
    “Banzaiu´!”!!! Si-i marca-nregistrata…

  6. Si daca Dumnezeu ar veni sa spuna ce greseli fac nesimtiitii astia aroganti ,cat fura, cat mint si cat sunt de neprofesionisti ,unii nu L-ar crede …asa ca pe domnul de la FMI il ignora .

  7. Este logic ca ne indreptam spre un dezastru extrem de mare. M-am gandit ca o sa fie, am si anticipat acum vre-o 2 ani, dar nu ma gandeam ca va fi atat de mare si ca se va intinde pe atat de mult timp. Va mai dura cel putin 5 ani. Adica sa mergem in jos. Si vom merge. Pana atunci va urez:
    Sa traiti cum a-ti votat.

  8. Este extras din Globalizarea lui J. E. Stiglitz !

    Sunt multi “consilieri”, economisti…si oameni care dau toata ziua din papagal dar de ce nu au invatat din cele petrecute anterior ? Chiar nu stia nimeni ca F.M.I. este institutia care a reusit sa aduca lumea in pragul unui dezastru total ?
    Pentru cei curiosi sa citeasca “Globalizarea” lui Stiglitz.

    Extras din “Globalizarea” lui Stiglitz:

    Exista variante la programele F.M.I., care presupun sacrificii rezonabile, care nu au la baza fundamentalismul de piata si care au dat rezultate pozitive. Un bun exemplu il reprezinta Botswana. O tara foarte saraca cu o populatie de 1,5 milioane de locuitori, cu un venit de 100 dolai pe locuitor. Predominanta era agricultura, apa lipsea si infrastructura rudimentara. Botswana este unul dintre succesele politicii de dezvoltare.
    A fost avantajata de faptul ca avea diamante insa si tari precum R. Congo, Nigeria si Sierra Leone erau bogate in resurse naturale. In tarile respective avutia stransa de pe urma acestei abundente a alimentat coruptia si a dat nastere la elite privilegiate care s-au angajat in lupte intestine pentru dobandirea controlului asupra bogatiilor. Succesul Botswanei a fost determinat de capacitate sa de a asigura consensul politic, bazat pe sentimentul mai lar al unitatii nationale. Acest consens politic, necesar pentru orice contract social realist intre guvernanti si cei guvernati, a fost realizat cu foarte mare atentie de guvern in colaborare cu o serie de consultanti externi de la diverse institutii publice si fundatii private, inclusiv fundatia Ford. Acestia au ajutat Botswana sa traseze un program de viitor. Spre deosebire de F.M.I., care discuta in principal cu ministerele de finante si cu bancile centrale, consultantii respectivi si-au prezentat in mod deschis si sincer politicile reprezentantilor guvernului, spre a obtine sprijinul popular in favoarea planurilor si masurilor propuse de ei. Programul a fost discutat cu autoritatile de rag inalt din Botswana, inclusiv cu membrii cabinetului si ai parlamentului, atat in cadrul unor semniarii deschise cat si in cadrul unor intalniri bilaterale.
    Acest succes s`a datorat in parte faptului ca persoanele cu functii inalte din guvernul Botswanei au avut foarte mare grija cand i`au ales pe consultanti. Cand F.M.I. s-a oferit sa trimita pe cineva cu functia de guvernator-adjunct al Bancii Botswanei, aceasta nu a acceptat in mod automat propunerea facuta, ci guvernatorul bancii s-a deplasat la Washington ca sa discute direct cu persoana respectiva. Si s-a dovedit ca a facut foarte bine. Cu alta ocazie, Banca Botswanei a permis F.M.I. sa aleaga pe cineva pentru postul de director pe probleme de cercetare, lucru care nu s-a dovedit a fi benefic.
    In timp ce F.M.I. era blamat in aproape toate tarile in curs de dezvoltare, exista o relatie calda cu Botswana.
    F.M.I adopta pozitia prekeynesista a austeritatii fiscale in cazul aparitiei unui declin economic dand cu taraita bani numai daca tara beneficiara se conformeaza opticii F.M.I. cu privire la politica economica cea mai potrivita, care aproape intotdeauna atrage dupa sine politici de restrangere a activitatii economice ce duc la recesiune sau chiar la situatii mai rele.

    Botswana dandu-si seama de instabilitatea celor doua sectoare principale: agricultura si exploatarea diamantelor, isi construise in mod prevazator fonduri de rezerva tocmai in eventualitatea izbucnirii unei crize. Vazand ca rezervele se diminueaza a stiut ca urma sa ia masuri suplimentare. Cetatenii Botswanei au strans cureaua, au muncit cot la cot si au depasit criza. Dar datorita unor ample intelegeri a politicilor economice aplicate de-a lungul anilor si consensului care a stat la baza elaborarii acestora, perioada de austeritate nu a provocat acele scindari in societate care apareau frecvent in alte parti unde se aplicau programele F.M.I.
    De atunci Botswana nu a mai apelat la ajutorul F.M.I

    Cred ca se poate invata ceva de aici…parerea mea ! 🙂

  9. Ma intreb oare Basescu l-a determinat pe Boc sa recunoasca ca este responsabil pentru cresterea cheltuielilor publice din ultimii doi ani, inainte sau dupa ce a fost ciuruit de FMI?

  10. “Încep să înțeleg de ce sărăcimea nu poate face revoluții. Degradarea fizică distruge resursele umanității. Revolta e un lux.”

    “Abrutizarea fizică e mai tare decît orice revoltă morală. Încetul cu încetul pierzi nu numai puterea de a rezista, dar chiar gustul, veleitatea, nevoia… Te lași copleșit, te lași tîrît. E o mocirla de vulgaritate care la început îți face silă și în care pe urmă te afunzi, fără să știi cînd.”

    (Mihail Sebastian, “Jurnal: 1935-1944”)

    P.S: ultimul meu comentariu “s-a pierdut” – cel legat de inepțiile lingvistice hotărâte de “capetele țuguiate” de la București, menite a deschide DEFINITIV Cutia Pandorei stimulată de “frustrarea” acumulată de Bela baci & Co, cu scopul bine definit de a devia atenția “boborului suveran?” de la ADEVĂRATA PROBLEMĂ.

    “Dubito ergo cogito; cogito ergo sum.”

  11. dupa 20 de ani o sa iasa inca o baie de singe … cu intensitate mult mai mare decit in 89

  12. domnul ciutacu,am si eu o curiozitate. ce facultate ati absolvit de la politehnica?

  13. @dan: Inginerie Mecanica, Utilaj Tehnologic pentru Industrii de Proces, Masini pentru Prelucrat Materiale Polimerice, promotia 1995

  14. Oare presedintele nostru distins nu-si da seama ca ciuruirea din partea FMI a fost relativ “blanda” pentru ca ranile nu sunt vizibile, dar vine si 31 mai, si nu cred ca sindicatele, respectiv toata populatia tarii nu va continua ciuruirea, numai de n-ar fi reciproca!

  15. Nimeni si nimic nu-i opreste pe Basescu si pe premier sa-si puna planul diabolic in aplicatie?
    Azi e abia luni; miercurea taie orice speranta de abolire de la acest proiect. Pai, asa isi protejeaza cetatenii omorandu-i cu zile?
    Chiar le doare in spitz de greva generala anuntata, de motiunea de cenzura, de lipsa de omenie, de curba curbilor de sacrificiu?Huo!

  16. Ieri, un pensionar imi spunea ca-si umple vechiul lui Citroen BX19 cu oameni si-si “asuma raspunderea” saltului peste un sant sanatos. Cam asta face Bocul basesc. Si, pentru ca tot mi-a citit Mircea articolul cu “Mi-e sila”, si mie mi-e sila sa fiu desfiintata de statul roman. Nu sunt un bolovan de gatul bugetului ca profesor. Sunt un furnizor de servicii de instruire si educatie. Serviciile oferite de mine sunt de calitate si vreau sa mi se recunoasca ( ca acelor consultanti abonati la banii guvernului pentru studii de fezabilitate, proiecte europene etc.)

  17. Pe vine

    Actuala economie românească este aidoma unei oale înfundate de veceu dintr-un vagon (marca Berceanu), în care ieşit la suprafaţă după o vreme, dânduă-şi aere puturoase, pluteşte în derivă un boc înspăimântat la gândul că se va produce marea desfundare.Între timp mulţi o utilizează aşa cum e, contrar indicaţiei multilingve, stropindu-şi fesele la fiecare impact, iar alţii revin la poziţia ancestrală, folosind pavimentul cabinei.
    Soluţia elegantă şi prezidenţială a d-lui Băsescu este “constipaţia” generalizată şi prelungită (başca că unde nu-s ieşiri nu-i nevoie de intrări) .

  18. NESEMNIFICATIV! Nu va culcati pe o ureche, va intoarce totul in favoarea lui si nu va da inapoi. ESTE cartea vietii lui, daca ii reuseste acest lucru, pana la sfarsitul anului isi definitiveaza “dictatura” si nu va mai misca nimeni in front!

  19. @Nostradamus
    @Iordachel Gudurau
    Nu-i frumos da’ ma fac ca n-am vast… 🙂
    Daca da o bere om zice KANPAI !
    Banzai, bre!

  20. Astia de la FMI nu stiu sa ciuruiasca pe bune. Poate ca sant complici ,la prima transa data inainte de alegeri ,cu ciuruitul.Se pare ca este pusa la indoiala chiar existenta uniunii europene de catre unii europeni.Urmatorul pas poate fi chiar anularea tratatului de la Trianon.Atunci sa vezi circ .

  21. Daca, feri Doamne s-ar intimpla la noi inundatii ca la polonezi ce ne-am face! La ei pagubele depasesc 2,5 mlrd Euro si inca nu fac apel la ajutoare, adica au rezerve! Adica s-au gindit ca se poate intimpla si asa ceva. Competentii nostri s-au gindit doar cum sa-si umple buzunarele.
    Mai zicea unu ca dupa el potopu’ si-o cam murit! Io sper sa n-avem parte de potop ca sa-l ia dracu’ pe al de stiu io! Pe el si pe toata clica lui!
    Banzai! si la dracu’!

  22. In perioada urmatoare o sa iti scriu mai multe despre cum isi acopera spatele Basescu la nivel european si international.Mai nou,poporul roman este cel care fura ,care minte,Basescu este doar un conducator integru care nu stie cum sa isi struneasca poporul pe calea cea dreapta.Ce nu stie Basescu este ca cei de la Bruxelles au o retea de spioni in intreaga Europa care verifica situatia reala din teritoriile statelor europene,poate de aceea FMI-ul il ciuruieste pe Basescu si nu mai are incredere in guvernul Boc.Situatia ANAF-ului trebuia rezolvata de mult timp,din momentul in care sute de mii de firme au fost desfiintate prin impozitul “forfetar”.Masuri contra evaziunii fiscale erau asteptate de ceva vreme si nu s-a facut nimic in sensul asta.Masura luata impotriva pensionarilor este foarte criticata.Acum o sa iti spun cate ceva in legatura cu politica la nivel inalt,acela de Sarkozy,Obama si Merkel,nu cel de Dambovita.Basescu e un nimeni la nivelul ala.Un presedinte onest in fruntea Romaniei ar fi fost preferat,un presedinte sincer si fata de cei din Europa si fata de proprii cetateni.Basescu si-a pierdut mult din credibilitatea pe plan extern si intern.In primul rand,nu exista democratii reale.Se practica ideea aparentei de democratie.In fapt,atat Obama,Merkel cat si Sarkozy sunt adevarati dictatori ,in conditiile in care au la indemana serviciile pentru a controla tot in statele lor.Asa sunt ei pe perioada mandatului.Atunci cand au fost alesi ,s-a realizat un consens intre servicii ,oamenii de afaceri pentru alegerea presedintelui.De aceea,ti-am spus ca deja se cunostea ca va fi Obama presedintele SUA.La nivelul acela asa se practica.Ulterior,se arunca pe piata sondaje care il dau castigator pe presedintele ales prin consens pentru a influenta in sensul dorit populatia.La noi,treaba e mai complicata.O sa insist acum pe modelul Frantei,pentru ca acesta imi este binecunoscut.Libertatea presei este la rang de lege acolo,la fel si libertatea justitiei.Cat priveste atitudinea lui Sarkozy in legatura cu criticile presei franceze,acesta ii lasa sa vorbeasca,dar ,in privat, prea putin se sinchiseste de aceste critici cat timp el este dictatorul si el controleaza destinele Frantei.Se poarta ipocrizia in politica la nivel inalt.Una spui in fata presei,alta spui in privat.In plus,economia si politica la nivelul acela merg mana in mana.Marile puteri ,de obicei,cand au loc alegeri in statele mici ,isi urmaresc interesele si joaca la mai multe capete.In cazul nostru,pe Basescu l-a costat enorm al doilea mandat,dar au sprijinit si opozitia,pe gratis.Mai nou,au nevoie si de parerea opozitiei,pentru ca Basescu isi “acopera spatele legal”.S-a ajuns la limita cu aceasta tranzitie spre democratie in Romania.Marile puteri nu mai au rabdare.In loc ca lucrurile sa mearga din ce in ce mai bine,ele merg din ce in ce mai prost.Iar ei nu au chef sa plateasca pentru greselile noastre,mai ales ale lui Basescu.

  23. @Nostradamus
    Nu mai ride,bre! 🙂 Ca nu scapi fara bere! Si sa zici saru’mina ca nu te acuz de plagiat! 🙂
    Banzai!

  24. 🙂 … as da-o cu placere daca ne-am putea intalni …, da’ stam cam la vreo 300 km distanta !(daca stiu io bine…) 😉 Oricum raman dator…pt. plagiat ! 😀
    PS: Sper sa nu ne urecheze Victor ca ne-am apucat de flecarit pe blocul lui…

  25. apăi ăştia ne mint din 89 încoace fără pauză; ne au minţit când au spus că trebuie să alegem între 2 rele şi mai mereu rocada se săvârşea astfel; ne au minţit cu caritas, ne au minţit cu fni, ne au minţit atunci când lichidatorii au “asigurat” falimentul unor bănci sau firme, ne au minţit când au simulat că “nu ne vindem ţara” dar au jefuit O ei jucând O la zaruri ca alţii odinioară cu cămaşa lui Hristos, ne au minţit în duminica orbului, ne au minţit în vremea mineriadelor, ne au minţit că sunt buni români şi pentru asta lasă ţara la bătaia de joc a bozgorilor, ne au minţit că sunt salvatorii naţiunii aşa de mult încât au făcut uitată PROCLAMAŢIA DE LA TIMIŞOARA; cred că încă naţiunea nu a fost atinsă suficient de bine în seva ei de supravieţuire şi de aceea în ciuda dovezii clare că minciuna este clară nu reacţionează, astfel că încă se mai poate…

    http://petitiionline.ro/109/interzicerea-predarii-disciplinelor-istorie-geografie-in-limba-maghiara

  26. Dl. Vlădescu ne spune sfătos că, sigur, ne-am dori, dar din păcate, nu sunt destui bogaţi ca să luăm de la ei şi să dăm la săraci. Aşa e, mai ales că nici nu ştim clar ce înseamnă „bogaţi”. Putem, în schimb, să facem ceva mult mai simplu: să luăm de la săraci şi să dăm la bogaţi! Asta putem face şi vom face, mai ales că, slavă Domnului, săraci avem, şi vom avea şi mai mulţi.

  27. Trebuie neapărat să intru pe http://www.slăbuţe.ro şi să le dau o mână de ajutor doamnelor de acolo, disperate în privinţa siluetei. O se le recomand ultimul răcnet în privinţa dietelor, cura doamnei Teo Trandafir, aia cu, citez din memorie, „te poţi descurca cu 600 lei pe lună… îţi rămân doi lei din care îţi iei o pâine, o pui în congelator, mănânci una-două firimituri pe zi şi nu mori de foame.” E o chestie absolut revoluţionară! La doamna proaspăt-deputată a funcţionat… (O să ziceţi că asta a fost o răutate, şi e, dar nu mă pot abţine…)

  28. FMI este unealta perfecta pentru cei care vor sa instaureze cu orice pret Noua Ordine Mondiala si se pare ca vor reusi cu ajutorul “cozilor de topor” infiltrate in guvernele lumii.

  29. Dle. CIUTACU Va salut si cu respect si mare atentie va urmaresc aici in Canada atât emisiunea VORBE GRELE cât si SINTEZA ZILEI .
    Felicitari va rog continuati ! sânteti asa cum ar trebui sa fie multi ROMÂNI!
    Imi pare rau auzind asa vorbe urâte din gura lui figura aceia de Moraru cu buni dar rai cu emisiunea lui penibila de papitoi si elemente fitoase care profita dupa urma bietilor ROMÂNI !Cum isi permite sa faca invitatii dvstra de seama : Jegosi ??Este o rusine pentru antena 2 cu asa emisiune cum dealtfel este si Kapatos ce sa vedem noi la ei ??? de aici din CANADA ?
    Nu stiu cine ne planifica programele dar…. Vorbe grele este tot timpul cu o zi in urma…. pe Dna.FIREA nu o mai da pe post ! pe Mircea Badea tot cu o zi in urma !Noroc ca Dl GÂDEA il dau in direct ! Noi cei din CANADA vroiam stiri in direct Nu…BALIVERNE si ADEVAR.. si Sfatul medicului .Pentru ca oricum sânt depasiti de societatea AMERICANA !!
    Va doresc tot mai bune emisiuni !

  30. In primul rand vreau sa il felicit pe Basesu pentru incompetenta morbida de care da dovada, pentru fufele gen Udrea care le tine pe langa el sa se joace de-a ministru pe banii nostri, pentru faptul ca vorbeste si trateaza romanii de parca ar fi copii lui nu cei care l-au votat, pentru ca si-a pus-o pe Eba ca europarlamentar care dupa ce ca este acolo pentru a asigura si restul natiunilor ca suntem un popor de idioti mai face si panarama cu Syda al ei cu cluburile care le frecventeaza si (cum a fost odata si la televizor un discurs minunat unde avea parul gretos si nespalat), mai vreau sa multumesc pentru ministrul Boc care da discursuri de parca ar citi povesti, si sa nu uitam inundatiile la care a fost Basescu unde in loc sa ajute oamenii cu o vorba buna s-a dus sa le faca observatie si sa ii faca mincinosi, sa le dea cu palma in casa si sa tipe cat il tinea chelia ca tipul acela nu avea casa tencuita, sa multumesc pentru cei 25% taiati si ca oamenii din Romania sunt o urgie pentru el si aceasta tara.
    Sa nu uitam totusi de sclavii lui Basescu care se afla printre noi, la care chiar daca li se taie si 90% din salariu ei tot il aclama ca fiind un Mesia adus pe acest pamant romanesc ca sa faca dreptate.
    Nu in ultimul rand incompetentei guvernului care are legile bine puse la punct si le respecta ca pe poporul roman.
    Si in ultimul rand pentru ca el se ia de gat cu Putin ca sa ii arate cine este seful, si ca refuza orice sfat al FMI (care totusi dupa ce ca sunt cei mai tari in economie si practic “a face bani”) de a ne pune pe picioare.

    Cam atat aveam de zis.

  31. ‘’DREPTATE SI ADEVAR’’-asa ne-a promis presedintele nostru actual ,Traian Basescu .
    ‘’Cele mai democratice alegeri din lume le-am organizat noi , bolsevicii’’-spunea Stalin.
    ‘’Ce bafta pe conducatori ca oamenii nu gandesc.’’-afirma Hitler.
    …sunt doar trei exemple elocvente , ale unor personaje remarcabile prin felul lor de a fi , atat de convingator la inceput,parsiv pe parcurs si cu sfarsit mai mult sau mai putin tragic …
    Unul dintre conducatorii inchisorii ,pe numele sau Basescu Traian ,l-a numit pe Regele Mihai I –un tradator de tara…Regele a salvat tinerii care erau amenintati cu moartea la acea vreme …
    Basescu ii batjocoreste facandu-I ‘’idioti’’ si ‘’tampiti’’ ..el nu este autodistructiv ,prefera doar sa distruga …pe noi ;pe parintii nostrii carora le plange sufletul cand vad ca nu au ce pune pe masa ; pe bunicii care mor unul dupa altul , imbolnaviti de tristete …

    ‘’Suferinta te face om’’…cu toate astea, tot suferinta e cea care te aduce in pragul nebuniei,de multe ori .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.