Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Cum se schimbă cu forța clasa politică

Cum se schimbă cu forța clasa politică

Fiindcă dosarul Microsoft bubuie (aparent) în toate direcțiile politice, haideți s-o luăm metodic. Ne uităm puțin – noi, tonomatele – pe ce scriu în referat procurorii și a scăpat DNA pe surse, iar apoi scriem, tot noi, ce vedem cu ochiul liber.

1. România e măcinată de o corupție endemică și transpartinică. Iar cele mai mari tunuri se dau când se combină românii cu străinii care ne învață anticorupție. De picat pică doar ai noștri, mituitorii, niciodată. Sa-i spună lu’ Mutu’ că Florică a împărțit bani în stânga și-n dreapta din profiturile lui viitoare, iar ăia de la Microsoft (și de la EADS, veși vedea curând) habar n-aveau cum și de ce câștigă contracte groase în mirificul spațiu carpato-danubiano-pontic.

ponta+udrea

2. Marele beneficiar politic al dezvăluirilor e Iohannis, unicul candidat cu șanse care nu e din poveste. Ponta, care nu mai era șef al Corpului de Control la momentul indicat, care spune că n-a făcut nici o verificare pe speța dată (dacă ea există, nu are cum să nu fie în arhivă) și care nu avea cum să deruleze controale fără aprobarea scrisă a premierului de atunci, a fost băgat în referat, pe sub mână, la ceas de seară, după trimiterea la Cotroceni a solicitării de ridicare a imunității celor nouă foști miniștri. Și asociat cu Năstase, ca să fie tușa de corupție mai groasă în campanie. Și la Udrea doare rău. Era măritată cu Cocoș pe vremea când s-ar fi împărțit șpăgile în biroul lui, nu are în declarația de avere o sumă de ordinul milioanelor provenită din partajul voluntar (ori i-a ascuns Golgorin ciubucul, ori au palmat împreună cashul)  și, în plus, era membru al Guvernului Boc. Care Boc, el însuși, e menționat discret prin înscrisuri. Răspunsul la întrebarea de ce s-a răzgândit subit la remanierea unui ministru al Comunicațiilor ar putea oferi și explicația susținerii fățișe a candidatei blonde. Și Tăriceanu a fost premier când se adiționau pe bandă rulantă contractele cu fratele Gates de peste Ocean.

3. Instituțiile-inițiale se fălesc cu succesul dosarului Microsoft și se vor făli curând cu EADS. Ce au păzit 15 ani, timp în care s-au cheltuit miliarde (de la bugetul din care-s plătite), s-au tăiat salarii și pensii? Doar ca să ia unii șpăgi și să ne sufle superior fumul trabucurilor în nas? Pescariu și Cocoș, spre exemplu, (a)duceau milioane cu papornița teleportându-se? Nu au fost filați, înregistrați, suspectați? Nu cumva băieții cu ochi albaștri au fost parte? Florică și Boștină au făcut de capul lor manglelile, n-au raportat înainte la unitate? Doar și-au notat conștiincios fiecare ciubuc/transfer/off-shore, că poate le-ar fi fost de folos la bătrânețe?

4. Niște băieți de afară lucrează, prin cozile de topor de aici, la resetarea clasei politice din România. Contextul e extrem de favorabil. Sindromul toți sunt hoți e bine înșurubat în mentalul colectiv. E greu de protestat cu argumente. Iar lumea-i proastă/obosită/acrită/îngrijorată și n-are timp sau chef de nuanțe. Deci s-ar putea să le iasă mișcarea. Cum le-a ieșit și la italieni, cu Mani Pulite. Când au schimbat corupta clasă politică din temelii, cu una și mai coruptă.

UPDATE: Udrea la DNA, băgată-n prime time pe ușa din față, cu televiziunile chemate acolo, spune multe despre cum se va desfășura campania asta electorală

Comentarii

comentarii

Similar Posts

61 thoughts on “Cum se schimbă cu forța clasa politică

  1. Van Rompuy: Dacă cetățenii nu vor extinderea UE, „o facem oricum”

    te uiti ca romanul la luna si vrei sa vezi soarele. stiu ca te poti uita unde vrei tu insa cind va veni vremea si ne vor lovi printre noi vei fi si tu si daca se intimpla o vina vei fi avut pt ca ai ignorat chestii evidente si i-ai lasat pe romani sa se balaceasca mai departe in prostiile lor mioritice.
    uite si consecinte de care majoritatea nu are habar:

    Analistul economic Ilie Şerbănescu:
    „România a fost o ţintă predilectă punând pe tavă toate atuurile: resurse şi subdezvoltare. Austriecii au atacat tot ceea ce era important: petrolul şi gazele, băncile, pădurile, asigurările, industria materialelor de construcţie. În curând au devenit adevăraţi stăpâni în România. Nu s-au gândit vreun moment că ar putea alcătui un fel de parteneriat pe termen lung împreună cu România, având în vedere complementaritatea economiilor respective. Au luat România ca servitor.“
    romanul nu stie ca cine se comporta precum ciinele de sub caruta asa va fi tratat si acolo va fi tinut!

    crezi ca din multime cineva va spune uite-l pe ciutacu tragel afara din rind ca el e altfel?
    daca da atunci continua iar daca nu mareste-ti aria de actiune si scrie asa dupa modelul articolului care-i bun.

    carte:

    Václav Klaus
    “Europe: The Shattering of Illusions”

  2. @Amanda
    Mani Pulite pe naiba. Uite aici mura-n gura:
    “Theft of EU funds is highest in Italy, Poland, Latvia and Luxembourg, countries that do not necessarily report irregularities for investigation leaving fraud undetected.”
    sursa

  3. In filmul “Va curge sange”, epopeea petrolistului in devenire de la 1900 interpretat magistral de DD Lewis, e o scena la inceput: un tanar se prezinta la petrolist si-i vinde pentru 500 de dolari informatia ca familia sa sta pe un ocean de petrol. Petrolistul merge intr-acolo si, fara scrupule, cumpara toate propietatile din zona. Astfel s-au petrecut lucrurile si-n Romania la nivelul de care vorbim.

    De la sloganul inept si mincinos din ’90 “nu ne vindem tara!” la “ne-au furat/vor sa ne fure strainii tara, muica!” din 2014. Serios?

    “Va curge sange” se termina cu urmatoarea scena: petrolistul, ajuns miliardar si cu ajutorul preotului din zona respectiva care i-a facilitat cumpararea ultimei propietati care-i era indispensabila pentru construirea unui oleoduct, il umileste pe preot, venit la petrolist sa-i propuna o afacere, spunandu-i ca l-a tras pe sfoara, ca e un prost si, la final, il omoara. Astfel se intampla/se va intampla si-n Romania. Dupa plata si rasplata. Si e foarte bine ca se intampla asa. Nu companiile americane/englezesti/chinezesti/rusesti sunt vinovate ca si-au urmarit scopul (asta-i capitalismul), ci hapsanii prosti (mai ales prosti) autohtoni care le-au permis asta exclusiv pentru binele lor si-al neamurilor lor. Astia sunt pacatul Romaniei si, ca romani, astia ar trebui sa ne intereseze. Nu americanii, nu altii, ci astia!

    3) Sa nu uitam asta, DNA a fost ideea americanilor pentru integrarea in NATO (Ponta la Marius Tuca, 2002) dar a fost pus in practica de romani, in Romania, si a functionat in consecinta. Stim cum era: daca vreun procuror indraznea sa se apropie de orice terchea-berchea cu relatii, era luat pe sus. Se trezea, la propriu, cu Guvernul pe cap, la tv. In spatele usilor inchise, ii sarea in cap toata magistratura. De asta nu s-a putut face nimic si din cauza coruptiei sufocante din sistem. Rezidurile acelei mentalitati se vad si azi la multi care sunt scosi cu catusele din magistratura si la cei care si-au pierdut influenta. Intre timp, s-a mai plecat si pe cale naturala, la ICCJ a fost demantelata o retea mafiota si multe altele. S-au facut pasi inainte, iar SUA/UE au dat o mana de ajutor, fie si doar pentru ca au facut galerie.

    4) Sindromul toti sunt hoti mi se pare si mie periulos. Nu toti politicienii sunt hoti, ci toti romanii. Asta e o greseala pe care au facut-o si italienii la Mani Pulite, aruncand toata vina in carca clasei politice. (Maini curate poate fi privit si asa, ca o spalare pe maini.) Nu tovarasi, a fost o munca de echipa, 22 de milioane de oameni si-au dat mana de la mana, ca intr-un imens CAP, sa – vorba reclamei – praduim o tara, de dimineata pana seara.

    La pct 4 exagerez, dar ideea de fond e corecta. Doar asumarea poate aduce asanarea. De altfel, spunea GB Shaw: “democratia e un sistem care ne asigura ca nu suntem condusi mai bine decat meritam”. S-o luam cu filosofie.

  4. se schimba cu fortza si prin manareli in “justitzia independenta” clasa politica hahahaha

    uite cum se schimba cu forzta si cu “justitzia independenta” actzionarialtul industriei.

    cam tot asa dupa cum aratai tu la antena 3 ca s-a tranzactzionat in beciul politziei proprietatrea asupra Rafo-Jafo

    Uite asa

    adica:
    “Parchetul a decis, luni, punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinăriei Petrotel Lukoil aflate în depozitele şi conductele Oil Terminal. ”

    “Vineri, la o zi după percheziţii, reprezentanţii rafinăriei Petrotel-Lukoil din Ploieşti au anunţat Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova că opresc activitatea rafinăriei începând din după amiaza aceleiaşi zile, fără a preciza, în notificare, un motiv pentru care opresc instalaţiile din rafinărie şi nici o dată la care acestea ar urma să fie repornite. ”

    Oare de ce a fost oprita rafinaria imediat mai precis la cateva ore dupa ce i s-a sechestrat cu sigiliu depozitul si conductele tu stii ?

    Ca uite OFICIAL JUDECATORII SI PROCURORI NU STIU

    “Surse judiciare au explicat însă pentru gândul că procurorii nu au dispus sistarea activităţii rafinăriei, ci doar au pus sechestru asigurator pe produsele rafinăriei Petrotel Lukoil.”

    Cum ar putea functziona rafinaria cu depozitele blocate ?
    Ei cum ? Cu aer si din fumuri de basism cum cred totzi postacii jurnalistii agentzii de mediu ori “sursele judiciare” ?

    Apropo auzi crima conducrea rafinarie care are conturile si depozitele blocate nu a notificat la mediu cand o sa reporneasca rafinaria .
    Tu oare ai putea-o face in locul lor ?

    Si inca una din aceiaisi serie
    “Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova, Cristina Stoichici, a declarat, luni, pentru Mediafax că din partea companiei Lukoil nu a fost primită nicio notificare privind o eventuală decizie de a face concedieri colective sau de a trimite oamenii în şomaj tehnic.”

    Ad literam dupa sechestrarea depozitelor in de cat timp crezi ca are nevoie HR -ul ca sa trimita toata lumea in somaj tehnic tzinand cont ca numai pentru oprire au fost nevoie de 24 de ore.
    “activitatea rafinăriei a fost întreruptă începând de vineri după-amiază, când instalaţiile acesteia au fost oprite pe rând, conform procedurilor ”

    Te intreb pentru ca ai lucrat apropape de acest domeniu si cunoisti durata procedurilor birocratice

    pariu meu e ca undeva la 1-2 saptamani.

    PS inginerul si cercetataorul constructzii civile cautat de Lukoil e oare pentru un program de extindere investitzii si modernizare ori pentru unul de demolare etapizata ?

    “3 octombrie, la o zi după ce procurorii au făcut percheziţii la sediul a cinci firme care îşi desfăşoară activitatea pe platforma rafinăriei din Ploieşti, directoarea adjunctă a rafinăriei a semnat şi transmis către AJOFM Prahova o solicitare prin care cerea eliberarea unei adeverinţe care să ateste dacă în baza de date a AJOFM există persoane calificate ca inginer construcţii civile şi cercetător construcţii civile şi industriale, întrucât rafinăria ar căuta să angajeze astfel de specialişti.”

    Eu zic ca stirea daca nu merita comentata dpdv economic (30% din petrochimia romaneasca urmeaza sa intre in faliment) merita comentata macar dpdv a habarnismului jurnalistic .

    Si uite asa pentru o acuza nedovedita inca de 505 milioane lei evaziune fiscala si 533 milioane de lei spalare de bani se inchide o rafinarie cu cifra de afaceri de : 5,51 miliarde de lei in 2013 si 6,93 miliarde de lei in 2012.

    si pierderi de 928,8 milioane de lei in 2013 si 274,4 milioane de lei din 2012.

    adica ca sa fim clari acuza e mai mica decat pierderile cumulate raportate pe 2012 si 2013 si e de sub 15% din cifra de afaceri pe 2012 .

    Asa sa schimba proprietatea in Romania.

    Si tu intr-o asemenea tzra vrei sa vina cineva sa investeasca in fabrici si uzine fara sa aibe in spate ambasada USA ori comisarii UE si cohortele lor de exceutatzi din justitzie si presa ?

    Hmmmmmm.
    Prosti sa fie.
    Si da niste baietzi intersatzi de afara lucreaza prin cozile lor de topor de aici la la resetarea Romaniei.
    La resetarea clasei politice.
    La resetarea propriatatzilor ce nu sunt detzinute de “aliatzi”
    Iar pretzul economic noi o sa-l platim .
    Si da acesta ar fi un subiect interesant si nu campania electorala.

  5. De anul trecut nu ma mai uit la politica dar mai citesc presa.
    Tot ce vedem zilele astea parca am trai Caragiale.
    Cat despre nea Klaus, clar ca dosarelele astea il ajuta pe el, dar precum niste sibieni de-ai mei dixit “neamt inalt minte putina sa ajunga la slanina”, degeaba gogule, nu se alege!
    Iar despre misei, rabdare…ca vor scapa si vor fi iar ce au fost si chiar mai mult!
    PS canalii am fost canalii vom fi(ca natie), il rastignim pe Dumnezeu in fiece zi si dracu din noi n-are deloc astampar. Mare pacat de cei care au murit pentru neamul asta(si am proprietatea cuvintelor mele). Jalnic rau!

  6. @bogdan

    Oare de ce se întâmplă așa la norvegieni?…
    E o întrebare retorică, nimic altceva… (Tudor Octavian are o povestioară în care Vasile B., student mediocru însă foarte zelos, nu rezista să nu-i răspundă profesorului al cărui tic era să întrebe la cursuri „ce e viața”, ce-a gândit el, Vasile B, despre subiectul ăsta grav: dom’ profesor, nu se știe! Nimeni nu știe ce-i viața!… Profesorul rămânea ceva vreme cu gura căscată, apoi zicea de fiecare dată: o, nu trebuie să răspundeți, e o întrebare retorică!…)
    Deși, dacă îmi amintesc bine, un răspuns ni l-a oferit cândva distinsa Udrea: Norvegia e condusă de un președinte… 🙂 Iată cât de important, de binefăcător poate fi un președinte!! 🙂

    …Acu’, serios: deviza casei regale a Norvegiei este „totul pentru Norvegia”. Și se pare că nimeni, nici regele, nici guvernul, nici parlamentul nu confundă țara cu un om, un partid, ori un clan …
    Fiindcă e noapte târziu, îmi îngădui un vis: visez la „totul pentru România”. Mă rog, măcar ce-a mai rămas să fie, de-acum încolo, doar în folosul țării…

  7. cine, si de ce da ‘reset’ e simplu .. vedeti unde da raportul lunar codrutza si csm-ul si altii de pe-acolo.. va fi mai bine pentru noi ? nici vorba .. iar aia care vorbesc despre lipsa coruptiei la altii, nu prea stiu ce vorbesc, si nu inteleg nimic din cum functioneaza lumea – din antichitate pana azi. ma bucura macar ca nu toata lumea e tampita, si multi pricep ce ni se intampla.. aia care vor sa plece, sa plece .. in romania ai macar luxul de a putea injura cu sete, asta daca esti om simplu .. afara nu-l mai ai nici p’asta .. iti dau o shaorma in plus drept compensatie .. eventual si un credit imobiliar pe 30 de ani. ps: incep sa inteleg din ce in ce mai mult ce au simtit si trait palestinienii in ultimele decade.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.