Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Cum a făcut PSD dreptate până la capăt

Cum a făcut PSD dreptate până la capăt

Motto: “Pâinea se mănâncă pe rând”

După ce termină de dat vina (uneori cu argumente valide) pe lumea rea, pe soarta crudă, pe facebook, pe toate conspirațiile din exterior, poate că pesediștii se vor apuca să se uite unii-n ochii celorlalți. Și, n-ar fi rău, în oglindă. Și-i vor descoperi, cu mare surprindere, sunt convins, pe adevărații părinți ai dezastrului electoral. Pe cei care au avut aproape totul și sunt la un pas să nu mai aibă nimic.

ponta.iohannis

Pentru că nimeni altcineva nu i-a silit să fie aroganți și lacomi, pentru că nimeni altcineva nu i-a obligat să se comporte ca un tăvălug care strivește nemilos orice obstacol răsărit în cale, pentru că nimeni altcineva nu le-a băgat pe gât cu de-a sila o campanie electorală în timpul căreia un candidat abia trecut de 40 de ani a arătat ca un prim-secretar de județ, pentru că nimeni altcineva nu a promovat în guvern și-n toate structurile executive de putere niște (hai să fiu amabil) mediocri docili paraleli cu orice suspiciune de competență, pentru că nimeni altcineva nu a și-a bătut joc de imensul avantaj de a veni la guvernare pe imensul val de ură și de așteptare a revanșei generat în societate de nocivul regim Băsescu.

Da, pesediștilor, există lucruri aparent inexplicabile. Le-am remarcat, le-am scris, le-am spus. Da, pesediștilor, există suspiciunea unei influențe politico-economice externe masive ca lucrurile să arate ca azi. Asta nu schimbă cu nimic realitatea. Da, pesediștilor, propaganda lor a fost mult mai eficientă și (culmea, cu voi la guvernare) chiar mai bine plătită decât a voastră. O știți mult mai bine decât mine. Da, pesediștilor, serviciile secrete (pe care le-ați tămâiat și care vă făceau complice cu ochiul) v-au lucrat ca la carte, atât prin operativii nevăzuți, cât și prin acoperiții cu influență publică pe care, deși ați încercat, n-ați reușit nici măcar să-i cumpărați în favoarea voastră. Pe bani de la voi, au lucrat pe față pentru ăilalți. Iar asta ar trebui să vă umple de rușine. Da, pesediștilor, oameni care înainte vreme v-au sprijinit public sau măcar nu v-au rupt în bucăți nu fiindcă vă suspectau de genialitate politică, ci pentru că păreați sinceri în antibăsismul vostru manifest, s-au lămurit, la scurtă vreme după ce v-ați lățit cururile în confortabilele fotolii de piele, câte parale vă face pielea, cât caracter (n-)aveți și ce v-a mânat, de fapt, în luptă. Și n-au mai turat deloc motoarele-n campanie. Da, pesediștilor, iar v-ați crezut veșnici. Și ați redescoperit pe pielea voastră cât ține veșnicia la români.

P.S. Alegerile au trecut, revin la vechile/bunele obiceiuri. Fără activism politic prost, fără devieri de la subiect, fără linkuri ajutătoare. Cine vrea libertate totală să încerce facebook. Aici sunt reguli. Și acolo, fie vorba între noi…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

87 thoughts on “Cum a făcut PSD dreptate până la capăt

  1. Dintotdeauna banul a furat mintile oamenilor. Urmeaza azi altii, peste 4 ani astia care tocmai pierdura si tot asa.
    Mai nou, vad ca Tapalaga indeamna la ura fizica. Oare ne intoarcem in anii 45?

  2. privind la rece ai dreptate 100 % si subscriu ….
    Eu am votat cu ponta dar recunosc acum gandind mai bine ca a facut gafe.
    Greselile mari din pct meu de vedere :
    1. a sunat urat de tot cand a zis ca isi ia popcorn si se uita la tv in primul tur …..
    2. cand a iesit ghita sa spuna ca in februarie la congres o sa candideze in tandem cu dragnea pt sefia PSD + bonus aparitia stenogramelor cu sova si hrebenciuc pe aceasi tema ….
    3. Firea a cam dat-o in bara de multe ori cand a vorbit mai ales atunci cand a spus ca nu esti implinit daca nu ai copii,n-are rost sa detaliez de ce….

    Si dincolo la presedintele ales lista cu gafe si greseli e mare dar a fost ales de majoritate !!!

  3. Excelenta analiza. Bravo. De acord cu autorul pina la ultima virgula. In masura in care mi-a permis timpul am citit (si pe alocuri ascultat) ce au scris ceilalti jurnalisti de prestigiu despre rezultatul alegerilor. Parerea mea de urmaritor pe apucate si de la distanta al politicii romanesti coincide perfect cu tot ceea ce au expus Victor Ciutacu, Radu Tudor si partial Oana Stancu. Deocamdata Chireac si CTP m-au dezamagit.

  4. La cum se prezinta lucrurile cred ca multi băieti din noul PNL se intreaba daca nu era cumva mai bine cu Ponta. Eu unul nu am cine stie ce asteptari de la Iohannis – doar sa deschida spre inăuntru portile puscariilor si sa nu dea cu batul in balta in politica externa.

  5. Desi unii te injura, raman la parerea ca esti un tip onest. Obiectiv nu, asa e doar Dumnezeu. Chiar daca avem de multe ori idei diferite, tot imi placi. Ca jurnalist si ca om. Respect maxim!

  6. AM PLINS IN NOAPTEA IN CARE A PIERDUT PONTA . AM AVUT MARE INCREDERE IN EL DEOARECE ESTE TINAR , DESTEPT SI CINSTIT . S-A TINUT DE CUVINT FATA DE ELECTORAT ,DAR A FOST TRADAT.ACESTA ESTE CUVINTUL ; TRADARE. ACUM AU VENIT IAR NENOROCITII LUI BASESCU DAR CU ALTA PALARIE; IOHANIS.MI-AS DORI SA PLEC DIN TARA ASTA , INCA SINT SUPARATA, NU MI-A TRECUT FRUSTRAREA. PRIMA DATA A TRADAT CRIN ANTONESCU ACUMA CRED CA MAI MULTI. RAMINE SA-I DESCOPERITI VOI JURNALISTII CITI ATI MAI RAMAS ONESTI SI CORECTII. VA PUP.

  7. @Dorin Chiotea: noi sa fim sanatosi 🙂
    @DUSA: doua rugaminti. 1. mai cauta din tradatori si pe la PSD, si chiar prin jurul lui Victor. 2. renunta la majuscule, ma dor ochii-n cap!

  8. Gabi Firea ar trebui sa-si ia viteza, cum se spune in cartier.
    Pacat ca decizia CNCD de azi nu a venit acum o saptamana.
    Poate realizau si aia la PSD ca trebuie sa-si ia viteza experta in comunicare 🙂

  9. Da, stiu ca astia sunt ticalosi, lichele, dar totusi, sa votezi razatoarea Boerner manuita de Blaga?

  10. @danp: n-a facut nici Firea de capul ei, crede-ma. ceea ce n-o absolva de responsabilitatea individuala, da’ asta-i alta discutie

  11. Interesant spus. Eu ma gandesc la matematica:votara 11,5 mil, se spune ca 4 mil n-ar fi votat in afara tarii si cica am fi 16 mil cu drept de vot (cu scaderea demografica). Asta arata ca in tara au votat in realitate cam 95%. Un procent demn de semnaturile pentru interzicerea armelor nucleare de prin 88, cred ca iti aduci aminte, probabil ca ai semnat si tu 9atunci semnau si elevii de liceu). Daca rationamentul meu e relative correct poate ca au furat cu softul si unii si altii. Spor!

  12. am uitat sa-ti zic Victor ca aia cu popcornu’ seamana cu ce zicea borcea “lasati-ne sa ne pregatim de champions league”
    fara suparare 🙂

  13. @liviu: am fost la un pas sa fiu unicul din liceu care sa voteze impotriva. lacrimile dirigintei (pe care, altfel, o detestam) si gandul (intelept) ca as fi putut sa-i nenorocesc pe ai mei m-au oprit in ultima clipa 🙂

  14. Aveți dreptate. Și eu cred că după fiecare eșec trebuie mai întâi să te analizezi pe tine însuți, și abia apoi să vezi contribuția celorlalți, fie ei așa-ziși prieteni, fie adversari declarați. Sper – pentru binele lor! – ca pesediștii să aibă voința și puterea de-a o face. Un sociolog spunea că le-a sugerat nu doar să-și schimbe „obiceiurile” și să se înnoiască, dar că ar fi trebuit să muncească din timp pentru lărgirea bazinului electoral. Nu se pot bizui la infinit pe cei de vârsta a doua și a treia. Au avut o campanie bătrânicioasă, deși Ponta e mult mai tânăr ca Iohannis. Înlocuirea costumului cu blugi și pulover nu cred că ar fi rezolvat problema, cum sugera – după război! – altcineva. Mi-l amintesc pe Geoană cu cizme de cauciuc! Trebuia să pară din popor, dar omul n-avea nici structura potrivită, nici talent actoricesc: și-n cizme rămânea tot finuțul cu geantă diplomat!
    Iar cântărețul Sturzu (și alții din TSD) nu cred c-au bătut campusurile universitare în campanie, și cu atât mai puțin înaintea ei. Eu am remarcat un singur tânăr pesedist care a performat acolo unde a fost pus, deși pare cât se poate de tern: Bănicioiu.
    Mi-aș dori ca Ponta să fie necruțător cu sine însuși, dar și ceilalți șefi și șefuleți din PSD să-și facă o analiză nemiloasă. Aș mai vrea ca Ponta să aibă forța de a se debarasa de toți incompetenții și oportuniștii, chit c-ar însemna pierderea guvernării – pe termen lung ar fi un câștig important. Cred că transformarea ar avea succes când nimeni nu le-ar mai putea lipi eticheta de comuniști (de parcă Blaga, Videanu, Berceanu și alții s-ar fi născut după ’89 !)

    P.S.
    Știți ce mi-amintesc? Ponta a zis la un moment dat că mogulul Sârbu i-ar fi promis președinția în schimbul, evident, al ștergerii datoriilor trustului de presă. În mod corect l-a refuzat… poate că partea cealaltă n-a avut scrupule și-o fi făcut niscaiva promisiuni, cine știe…

  15. Romanii au memoria scurta.

    Presimt ca in 2016 tot PSD-ul nereformat si baronii din dotare castiga alegerile locale si parlamentare.

    Cu Presedintia se descurca mai greu, nu le-a mai iesit din 2000.

  16. Cum ti-am transmis si pe Facebook,un articol exceptional,o analiza reala a modului in care PSD a pierdut alegerile.Desi nu-ti admir orientarea politica si nici macar pe tine:MA INCLIN!!!!

  17. Nu au reusit sa il lege pe Iohannis de Basescu. Basescu si Udrea il injurau de fapt, Blaga a stiut sa taca la timp (nu dupa bal cum s-a trezit Ponta) iar fiecare replica din dezbatere care era menita sa il asocieze cu Basescu era livrata in stilul lui Basescu. Si pe baietii de la Antena nu ii mai asculta decat aia care nu se mai uita la altceva.
    In final, aia indecisi s-au uitat la Iohannis, s-au uitat la Ponta si au decis ca unul dintre ei seamana mai putin cu Base. Cum au decis ramane istorie si sa ignori lucrul asta inseamna sa repeti greseala data viitoare.

  18. A spus @gigi ca antibasismul nu e suficient. Are MARE dreptate! Din pacate USL si-a ales complet gresit liderii (atat Antonescu cat si Ponta); doua hahalere care n-au facut nimic in viata lor. Doar gargara goala. Intr-un final lumea s-a prins si i-a sanctionat.

    Pentru PSD (si nu numai) ar trebui sa urmeze o perioada de autocuratire si recrutare de personal de calitate. Cei din garda veche vor trebui sa faca mai multi pasi in spate iar cei din garda nou vor trebui sa-i treaca pe linie moarta pe alde Ponta, Ghita, Sova si altii ca ei; ei nu pot fi repere morale ale partidului (si nici altii ca ei din alte partide).

  19. Corect ce spuneți. Eu aș adăuga aici și prestațiile de Gâgă ale lui Tăriceanu și Meleșcanu, care, asociați cu Ponta, m-au făcut să ezit până și pe mine, care nu-l voiam nici moartă pe omul lui Băse.

  20. Cel mai de neinteles lucru din campania asta mi s-a parut de departe aroganta si agresivitatea lui Ponta. Cum am fost traitor de regim Nastase nu pot sa uit ca votul pentru Basescu in 2004 a fost tocmai datorat arogantei lui Nastase si timpeniei lui Geoana din 2009. In trei campanii consecutive 2004, 2009 si 2014 PSD-ul pur si simplu n-a inteles ca perioada comunista este inca foarte proastata in memoria romanilor. Personal pe Ponta inainte de referendumul din 2012 il consideram un politician tinar care promite mult, insa dupa votul masiv de la parlamentare si atitudinea profund antagonica promisiunilor de campanie (UDMR la guvernare, gaze de sist, Rosia Montana si mai ales coabitarea cu inamicul romanilor) am avut certitudinea ca poneiul PSD nu-i nici pe jumatate ce ar trebui sa fie si mai mult foloseste din plin metode basiste impanate cu mult tupeu de procuror. Nici Iohannis nu-i vreun minunat, a calcat pe multe cadavre sa ajunga aici si mai mult ca sigur nu va trece mult timp si i se va arata “factura” ca doar gasca PDL nu s-a spetit degeaba. Oricum “distractie” va fi pe banii nostri, dar singurul lucru care ma mai intereseaza ar fi cum va socoteala marinarul de balta si mai ales pupila favorita.

  21. @liviu
    un calcul asemanator am facut si eu:
    conform recensamantului suntem maxim 20 de milioane
    consider 75% majori, deci 15 milioane
    3 milioane plecati, in tara vreo 12 cu drept de vot din care au votat 11 mil (ce e peste au votat afara)
    deci 11 din 12 majori au mers la vot :O ?

  22. Uitasem: Ponta a facut aceeasi greseala ca si Nastase, si anume, a iertat. Asta ar trebui sa-i fie invatatura de minte.

  23. Sunt aproape sigur că ai încercat să le atragi atenția și in particular,așa cum au făcut-o și in public Oana Stancu,Oana Stănciulescu și alții.Însâ,se pare că dacă in campanie
    dacă îti dau destepții ăia o temă,tre”să te ții langa de ea.
    Acuma,cu cine vor să facă ei un audit intern?Cu Olguța,cu Găbiță Oprea,cu Dragnea,cu Zgonea,cu Vanghelie?Cu Geoană?Cu Ghiță(pardon) preș. psd pe online?
    Si acum, încă se lasă amețiți de Ciuvică și de altii?
    Pornești de la 7,4mil de voturi si mai rămâi cu 5,dupa ce ai guvern,parlament,televiziune,biserică.

  24. Corecta analiza…poate te si citeste cine trebuie…si Radu Tudor a mai facut iarasi o analiza la obiect.Au pierdut pe barba lor…s au crezut mai presus de orice..macar Ponta a avut decenta sa isi roage colegii sa mai vb o perioada,si asa isi dau cu stangul in dreptul…in speta primarul meu de la 3.Si a pus unii din ministrii pe post de marioneta..cazanciuc var su…nu l am vazut deloc sa iasa si el in evidenta,mai rau i a facut asocierea cu astfel de oameni.O sa vedem ce ne v a aduce viitorul.

  25. ”Altele-s ratiunile. Intuiesc unele, imi scapa altele. Cand ma voi lamuri, le voi scrie; pe toate”
    Acest articol să fie răspunsul scris promis ?

    Ai dreptate, jetul intens tras asupra masei votangiilor, in secunda urmatoare câștigăriii alegerilor, i-a adus unde i-a adus. La pierderea minților.
    Cred că ar fi interesant dacă ai dezvolta ideea influenței externe masive asupra votului.

    P.S. Vrei să spui ca țața Firea a săpat Pontificul din capu la altul ?
    Nu pot să cred… ! 😀

  26. off-topic, dar n-ati scris nimic de iuresul cu votul prin corespondenta sau electronic, deocamdata.
    trebuie sa fim nebuni sa acceptam asa ceva, am avea prezenta de 120%.
    plus ca ar merge primarul din casa in casa sa recolteze scrisorile cu voturi sau oamenii de la partide sa stea langa oameni sa voteze electronic cum vor ei.
    adio pungi electorale, bani direct la tinta.

  27. Punctele mentionate sunt valide insa majoritatea erau cunoscute si inainte de primul tur, in care Ponta a castigat detasat.

    Cred ca subestimezi bulgarele de zapada creat de ~500mii de oameni din diaspora care au votat sau au incercat sa voteze. Cauzele rezultatului includ si ce spui tu insa cauza principala a fost dispretul fata de diaspora.

  28. @pretender: Firea a facut ce i-a zis staff-ul de campanie. la prima jignire, ne despartim

  29. @Domnule Ciutacu, eu nu pot trece cu vederea votul zdrobitor pe care si eu l-am dat la referendum pentru demiterea personajului , in curand , de trista amintire. Pai sa fii chiar atat de imbecil si sa nu te bazezi pe puterea a 7,5 milioane votanti(as zice 8,4 milioane de antibasisti in iulie 2012) chiar a deranjat pe cei care au iesit la vot duminica. Culmea cinismului este ca Ponta taie si spanzura cu 5,2 milioane de voturi in spate in PSD pe principiul “puterea poporului” iar celalalt il va lasa pe Basescu in liga mica cu 6,2 milioane de voturi. Adica: partid unic, putere totala in 2015, desfiintarea psd-ului, probabil eutanasierea batranilor si a pensionarilor.
    WTF????? De cand 6,2 sau 5,2 milioane bat , ca numere, 8,4 milioane?????!!!!!! Deci poporul este puternic doar cu anumite ocazii. Daca pune Iohannis ochii pe Casa Radio si nu vrea sa i-o dea sa zicem Oprescu, ii punea “puterea poporului” in cap????
    Curand vor simti “puterea poporului” alde Marean Vanghelie, Sova sau Negoita. Sa vedem pe cine ameninta Iohannis cu puterea la dansul pe mosie. Desi raman la convingerea ca singurii pe care ii va ameninta vor fi RAPPS-ul, ANRP-ul s.a.m.d.

  30. Pai ce dracu faci mai ne’a Ciutacule, ma lasi fara dreptul sa mai scriu nimic?! 😀 Ca un ardelean lent care masoara de trei ori si taie odata, m’a facut unu care a masurat de 2 ori si a taiat odata! 😀 Pregateam si eu un post de genul asta … m’am lasat … pusca mea … ce sa mai zic decat sa subscriu si sa dau un link direct aici, da nu azi, ci maine … ca mi’a luat fata intre timo si domnul Basescu cu inca in derapaj ce trebuia taxat si trebuie sa termin de marturisit ce am trait duminica seara/luni dimineata … pentru ca sa se bucure si dusmanii. 😀

    Bravo stimabile, bravo! Iti meriti tot mai mult o bere la Capsa! 😀

  31. @danp

    Când alţii ne fac neam de ciorditori ne supărăm, acasă nu avem nicio reţinere să ne facem unii pe alţii… Crezi că ăia de au inventat votul prin corespondenţă sunt, în general, arhangheli şi heruvimi? Să nu punem carul înaintea boilor.

    Avem tarele noastre, nu suntem însă cei mai taraţi.

  32. Victore, faina postarea!

    @danp
    Oameni buni, voi ori ati uitat ori nu ati stiut ce este recensamantul. Recensamantul nu are de-a face cu cetatenii, cu dreptul de vot si cu alte asemenea chestii. Recensamantul “inventariaza” locuintele si rezidentii DIN Romania. Adica cetatenii romani si neromani care au resedinta in Romania. Pe langa acestia, mai sunt cetatenii romani din strainatate, care, cei mai multi, au domiciliul legal tot in Romania, iar resedinta in strainatate.

    Daca adunam si cetatenii romani care-s si cetateni ai R.Moldova, ai Israelului, USA, Canadei, Australiei etc.etc., numarul de cetateni cu drept de vot chiar este de aprox. 18,5 milioane.

  33. sunt tot mai convins ca daca s-ar numara voturile bob cu bob lucrurile nu ar sta asa cum sunt. asta este o alta problema. nu cred ca PSD a pierdut alegerile pe Facebook sau pe internet. le-au pierdut atunci cand nu au avut cojones sa le taie macaroana unora ca Mazare sau Vanghelie. daca Ponta ii executa ( si de forma) dezamorsa bomba coruptiei. insa cel mai grav lucru este ca BOR l-au dat in primire si vizita lui Drughin blamata de Radu Tudor capata un alt sens acum. oricum sunt sigur ca generatia asta “pseudorevolutionara” va fii baza partidelor extremiste, deoarece vor fii asa de dezamagiti de tradarea ” imaculatei aliante” incat doar in anarhie si extremism isi vor defula frustrarile. exemplele sunt la indemana!

  34. Păi … Lucru (manual) bine făcut. Asta au făcut.

    Viitorul?

    Așa-i.

    Întrevăd cum regula …
    Heil Reichskommissar Marionettenpräsident! … se va impune cu asistență de la furreriță.

    DNA-ul (cam mojic) va fi recoafat într-un lucru bine făcut tip Gestapo.

    Vom vedea și nopți ale cuțitelor lungi … pe la toți.

    Hipsterii excitați la maximum vor trăi orgasme din care se vor trezi încolonați. Provincia s-a transformat în Ostland … și furnizează spațiu vital ieftin, lesne exploatabil, în noua arhitectură UE. Istoria se repetă … suntem abia în faza Ribbentrop-Molotov în care noua Polonie-i Ucraina și noua Ucraină-i România.

    Sper că n-am deviat prea mult 🙂

  35. USL a avut 7,4 milioane votanti. Dar nu uitati ca d-nul Antonescu a plecat din USL . Deci votantii s au inpartit. Cei din strainatate ( nu toti ) spun ca renunta la cetatenia romana dar cind este vorba de vot, vor sa voteze zau daca inteleg .

  36. Am citit multe lucruri si analize scrise despre alegerile acestea, dar nimeni nu a reusit sa surprinda lucrurile im modul in care ai facut-o tu.
    Sunt multe de spus acuma si oricum nu o sa isi invete lectiile. Probabil PSD-ul o sa faca o analiza, o sa intervina chirurgical si o sa mearga mai departe.
    Au pierdut din cauza arogantei de a te crede super smecher si de ai considera pe ceilalti fraieri. O campanie haotica, mie mi greu sa accept ca Ponta a avut staff de camapanie, care a luat si bani pe deasupra.
    In final a ajuns sa imi fie greata de:
    – d-na Firea si iesirile ei publice. Fiecare declaratie producea dauna totala, de la aia cu copii pana in ultima zi cu sectia de votare de langa Londra…adica din Liverpool (la o aruncatura de bat)
    – asocierea cu toti marii actori/cantareti. Cred ca deja era si la pariuri: care ii urmatorul mare maestru…roman..viu… care rupe factura pentru Ponta.
    – administratorul contului de facebook care a inviat cu cateva luni in urma si dupa a recuperat. Ca era Halep, Steaua, nationala Romaniei, o aniversare, o Sfanta Marie, un Nobel…hop si Ponta cu like. Mai lasa-ne…
    – ascocierea cu “un bun crestin ortodox”. Cum sa pedalezi pe asa ceva tu Ponta, ala care ti-ai lasat nevasta insarcinata, pentru fata lui Sarbu. langa el statea celalalt mare crestin, Tariceanu, la a cincea nevasta.

  37. Partidul asta e sortit pieirii, votantii au fost batrani, iar pe tineri nu i-au convins nici cu un candidat de 42 de ani, crezi ca se poate rebrendui cumva ca pedeleu, vopsi, nu stiu ce ar mai putea face!

  38. victor, nu toți miniștrii au fost mediocri docili paraleli cu subiectul lor.. totuși la Sport e Gabi Szabo, la sănătate Bănicioiu.. cred că ei știu ce au de făcut, și au făcut bine până acum

  39. Poate Ponta a fost ajutat si de emisiunile in care a fost tocat fara limite Iohannis. De exemplu… parintii alesului stau in chirie la mansarda viloiului sau detin tot casoiul? Eu nici acum nu m-am lamurit. Banuiesc ca este ceva verificabil si pe la tv am auzit lume punand intrebari retorice cum c-ar costa nu mai stiu cate sute mii euro si ei sunt proprietari pe tot.

  40. M-ar fi bucurat mult sa fi citit textul asta (foarte pertinent de altfel) inainte de alegeri… .

  41. Degeaba, nene Ciutacule. Oricum o dai, ramane chestia cum ca politica externa si de aparare a Romaniei intr-o Europa in care elefantii iar par c-ar vrea sa se ia la poceala ca mai acu’ 100 si 70 de ani o s-o faca mutu’. La propriu si la figurat. De-asta-l preferam pe secretaru’ de partid ca barem ala parea ca are un creier functional!

  42. Of, Of … spusesem si eu ieri ca 2-6 noiembrie 2014 e la fel cu 16-22 decembrie ’89 adica “Revolutia” “reloaded” si nu m-a bagat in seama domnul Ciutacu. Cred ca mai curand a citit domnul Cristoiu ce am scris eu aici.
    In orice caz domnule Victor, respect pentru opinii dar n-am inteles-o pe asta cu “noi sa fim sanatosi” cand i-ati raspuns domnului Dorin Chiotea dupa ce a postat aici. Dumnealui a turuit cu Diaspora in fiecare dimineata, la fel ca toata “unitatea” de la RealitateaTV intretinand valul “anticomunist”.

  43. Si as vrea sa mai adaug ceva :

    1. Chestia cu “Ne-am luat tara inapoi” eu as interpreta-o in alta cheie. Nu “Ion” a luat tara inapoi deocamdata ci “Johann”. Pana acum isi luase petrolul (OMV), padurea(Holz Industrie) si bancile(Erste, Raiffeisen).
    2. Uitandu-ma inapoi in istoria acestui biet popor, cred ca Decebal a fost ultimul care nu s-a facut frate cu “dracul” ca sa ne treaca puntea, dupa el toti au facut “compromisuri”. Au trecut 2000 de ani si inca suntem pe punte si evident “dracul” nu lipseste.

  44. Nici daca tot Facebookul conspira pentru Iohannis, fara “sprijinul” Psd-ului (greseli, tradari sau la unii prostie pura) nu ajungea presedinte. Cum spuneai acum vreo 2 seri, victoria a fost in primul rand la urne si nu pe net .Si analizele demografice ale votantilor confirma: din votantii suplimentari ai lui Iohannis cel putin 800000 au cel mult liceul , cel putin 800000 au peste 30 de ani si 300-350000 au fost votantii lui CVT sau ai lui DD in turul 1. In total vreo 1.5 milioane (calculul nu e greu de facut dar nu are sens sa il reiau, gasiti datele pe net)de oameni care nu se incadreaza in targetul “baietilor destepti” de pe online ai lui Herr Klaus. Care (baietii, nu Iohannis)sunt aceiasi (aia vizibili cel putin, restul si-l inchipuie fiecare) care au organizat in 2013 protestele pentru Rosia Montana si in lumea virtuala si in strada!
    Si asa s-a compus incetul cu incetul piesa tragi-comica – cu suspans la sfarsit- “Am fost ciuruiti – partea a treia”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.