Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > La ordinul cui muşcă şobolăneţul?

La ordinul cui muşcă şobolăneţul?

Dacă escrocu’ de Sima nu minte în interviul acordat unei televiziuni islandeze, Chireac e Dumnezeu. În ţara unde politicienii cumpără ziarişti la kil, Grăsuţu’ cumpără politicieni la bucată. Şi nu pentru el însuşi, ci în folosul colosului Ericsson. Păstrând proporţiile, Bogdan ar fi un soi de Giovanni. Trecând peste omniprezenţa lui, care când nu apare-n stenograme e subiect de interviu sau comentator la televizor, sunt multe lucruri de lămurit în făcătura asta tipică de servicii secrete cu şobolănetul ăsta manglitor făcut vedetă tv şi disident peste noapte.

1. De ce nu-l caută nimeni? Există (cel puţin) o plângere penală făcută acestuia pentru înşelăciune de către un om de afaceri cu o notorietate uşor sub medie, iar omul a făcut de-a dreptul autodenunţuri în toate intervenţiile sale publice post fugă.

2. De ce nu-i întreabă nimeni pe Alexandra Gătej (la fel de semnatară de angajament la Securitate ca şi Cristian Sima), fost consilier prezidenţial şi preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Americane, Daniel Dăianu, fost ministru de finanţe şi europarlamentar, şi Cătălin Predoiu, fost ministru al justiţiei, dacă banii rulaţi prin intermediul zisului afacerist se regăsesc în declaraţiile lor de avere, dacă au fost impozitaţi şi dacă au provenienţă licită?

3. De ce tace portalul prezidenţial oficial Hotnews? Întreprindere promotoare a politicilor anticorupţie, finanţată atât din fonduri europene, cât şi (conform propriilor spuse) direct de către Sima. Care de priceput ce-a fost n-a făcut profit, ci a deturnat ce a luat de la afaceriştii care azi se ascund şi a băgat în apostolii anticorupţiei. Portalul portocaliu a fost acuzat, cu subiect şi predicat, că era instrumentul oficial de şantaj al fugarului de astăzi.

4. Care va fi reacţia oficială a Ericsson, gigant transnaţional UE, semnatar al tratatului de bune practici economice în achiziţiile de tehnică specială, acuzat cu subiect şi predicat de mituire a unor oficiali români. Într-un caz similar, Marubeni şi alţii au fost anchetaţi de FBI şi au plătit amenzi de sute de milioane de dolari.

5. Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor s-a autosesizat cu privire la afirmaţiile potrivit cărora milioane de euro (nedeclarate şi nerevendicate) ar fi fost scoase din ţară de Cristian Sima, respectiv introduse în ţară prin intermediul lui Bogdan Chireac (care neagă vehement informaţia şi l-a dat în judecată pe acuzatorul-fugar)?

P.S. Am aflat, de la un fost coleg de facultate infinit mai silitor decât mine, că Sima mi-a fost asistent la Matematici Speciale în anul doi de facultate. Dat fiind că Guvernul Roman abolise prezenţa obligatorie, nu l-am văzut pe rozător nici măcar în toamnă, când, de altfel, mi-am cunoscut şi profesoara.

UPDATE: Cică-n anul întâi, la Analiză Matematică, ne-am fi intersectat. Tot nu-mi aduc aminte de el…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

24 thoughts on “La ordinul cui muşcă şobolăneţul?

  1. Victore daca s-ar raspunde/pune in practica cele semnalate/intrebate de tine ar exploda o bomba( a cita?)Si vine campania electorala iar SECURITATEA(aia cosmetizata)are nevoie de liniste sa lucreze!!!!!!!!!!!
    PS:da chiar esti rau zau asa!!!!!!!

  2. Mi-a plăcut mult P.S.-ul! 🙂

    Profesorul de Mecanica Fluidelor al soţului meu i-a întins mâna la examen şi s-a recomandat: “Cutărescu”… :D:

  3. Deci morsa competenta este noul Don Altobello ?
    Vad deja o coada la pupatul inelului de pe mina
    augusta, iar ca fundal sonor, Brucia la Terra
    [viori, laute, cobze, mandoline, o nebunie !]. :))
    Scenariu de Nasul IV.

    Il auzii pe Jiji cum se plingea de Parlamentul European
    ca cica-i cam pauper si ca scaunele-s doar de 5,10 euroi,
    in contrast cu luxul dintr-astalalt, al nostru.
    Pai bine bai, hahalerelor, bai burilor, saraci(i)lor, ia
    uneti niste Rembranji la pisoar pentru razboinicu’ luminii,
    aduceti niste mobilier si vesela dintr-aia buna, argintarie,
    pentru musafiri, vreti sa se scirbeasca omu’ si sa nu mai vina ?

    Din ciclul “Nuti merge mai departe”, avem o distinsa doamna,
    plina de caracter, ce-si continua linia in politica in ciuda
    concetatenelor frustrate si a rautacismelor, cu aceeasi
    eleganta. Apreciati-o, mai, fetelor rele ! =))
    Dialog imaginar dintre o bunica cu pensie minima si nepoata ei,
    proaspat reintoarsa intr-un colegiu oarecare din provincie:
    “- Bunicuto, de ce nu-mi mai gasesc Hermesu’ si JimiChoo-rile ?
    – Pentru ca vin alegerile, nepotica bunicii !
    – Si de ce oi avea ochiurile de la ciorap asa de mari ?
    – Ca sa fii votata mai bine !”.

  4. Ar fi interesant de aflat cine ii sponsorizeaza lu’ nenea asta aparitiile TV.
    Sau poate o fi vreun personaj de interes public prin Islanda si nu stim noi.
    Asta asa pe langa cele intrebate de tine.

  5. Las’ ca daca nu-l cauta nimeni pe Sima , ANI , CSM-ul (si poate pana la urma si DNA -ul ) , nu mai pot sa doarma noaptea de grija “incompatibilitatii” lui Mircea Diaconu , care TOT Parlamentului basist din acea vreme , i se datoreaza …!!! 😡

    PS: Aud vehiculate niste nume care ar fi propunerile lui Pivnicieru (???!!!) pt. DNA si pt. Procuror General ; daca sunt reale si nu dezinformari , blatul cu Basescu@gashka e mai mult decat evident si , ca atare , prezenta mea la vot devine total inutila si e probabil ca “mi-o voi pune-n cui DEFINITV!” 🙁

  6. @UnITst: 1. ce-i aia electoratuli? 2. esti sigur ca ai studiat gramatica postacilor pedelisti?

  7. Noroc ca-i Chiriac un moral (pentru care merita sa-ti pui tu onoarea la bataie) si nu, de fapt, tot un sobolan… Of, Victore, mare dezamagire esti…

  8. Prima data cand am vazut titlul am crezut ca e vorba despre dan diaconescu, dar ala e mai mult “sobolanut” :))

  9. Te-ai intrecut pe tine insuti vis-a-vis de d-l
    “pamint de flori” aka “unguent” aka “crevete”.
    Magnifica interpretare (stii c-ai talent, domnule ?).
    Tragic, apropo de ce-a “condus” omul inainte, a fost
    la un moment dat un documentar pe A3 (prin 2009 parca)
    despre bonzii dimboviteni, in care tunsul-periuta
    (cu dintii mici si desi) explica doct ca-i musai
    sa ai media 8,50 la scoala ca sa te califici la
    sniff-uit, si cum e cu şpionlîcurile.
    Toate asta-mi aduc aminte de “Johnny English”.
    Daca soarta tarisoarei e in miinile unor astfel de
    “priceputi”, nu mai avem nevoie de inamici pusi pe
    nasoale.

    PS: marfa pozele de la taranu’ de Badea din emisiune
    (alea din 1996).

  10. Buna dimineata! Am vazut acum reluarea domnului Mircea Badea, unde sustinea ca ati vrut sa faceti o petitie in care sa il propuneti pe Fuego ca “prima personalitate feminina” de pe banii romanesti…. interesanta propunerea, un fel de haz de necaz, insa daca ar fi sa vorbim serios, eu v-as spune sa va indreptati atentia spre Smaranda Braescu, prima femeie pilot si parasutist din Romania. Arata si bine cu palaria ei de pilotica mica si frumusica. Stiu ca aveti influenta pentru media, tocmai d-asta mi-am permis sa imi dau cu parerea. Sper ca vi s-a parut pertinenta. Imi cer scuze daca am postat in rubrica nepotrivita, insa nu stiam unde as putea sa scriu… vorba aceea, important e mesajul, nu locul lui…multumesc. Sanatate si multa putere de munca va doresc! Mirabela, la umilii 23 de ani (pe cale sa ii implinesc ).

  11. Din primul moment am scris ca e facatura securista .mai mult ca sigur ca nu se va opri si vom “afla” si alte nume care au facut si au dres.Omul(sobolanul) are sarcini(ordine) clare .

  12. …pe vremea lu’Nea Nicu era un banc ce zicea ca, de, n-a fost el ilegalist, dar semiilegalist sigur a fost pentru ca el, se ascundea dar, nimeni nu-l cauta!!!Vreau sa spun ca nenea asta a facut o prostie si ca sa scape, face din frauda lui una de amploare nationala ca sa devina mai incilcita si trage oameni”mari’ dupa el Eu cred ca e un grandoman!(si nu are si alti boi acasa).Nu are nici pe departe competentele pe care si le aroga…

  13. E clar , am terminat-o cu alegerile …! 🙁
    Cand l-am auzit si pe Antonescu ce debiteaza pt. ziarul spaniol El Mundo ,parca , nu pot decat sa ma crucesc ( chiar daca e doar gudureala ieftina ).

    Stiu ca am sustinut tot timpul ca trebuie sa le-o tragem inapoi gastii lui Basescu si lui , dar vad ca in orice situatie astia raman deasupra iar USL – ul se duce tot mai in jos , moral …
    Iar stomacul meu are si el o limita , indiferent cat ii urasc pe Basescu & gashka si cat i-am simpatizat pe USL -isti. Chiar nu mai pot sa le inghit caciulelile in fata sprijinitorilor basescieni si inca FARA NICI UN FOLOS pt. Romania si pt. romani ! 😡

  14. din pacate ericsson confirma ca fosti angajati au livrat bani in contul WBS al lui Chireac…mint si ei, mint si eu.

    cat despre PNL in PPE…e cam drobul de sare, insa in Polonia, partidul liberal la putere de cand i-au izggonit pe fratii aia habotnici, al caror partid tot in PPE ie…deci partidul liberal al lui Tusk e tot in PPE…si mi se pare ca si partidul liberal la putere in olanda e destul de conservator si el. Nu e chiar o prostie ideologica deci daca PNL ar putea fi considerat un partid mai conservator “prin noi insine” si apelativul national din titlu pot fi interpretate ca o chestie conservatoare. sa nu uitam ca pnl a devenit de dreapta, la dreapta taranistilor, cand partzidul conservator a disparut, pana atunci a fost considerat un partid progresist, la stanga conservatorilor.

    cam asa s-ar putea intampla si la noi daca PDL dispare dupa disparitia lui basescu…cineva trebuie sa atraga o parte din electoratul pdl. mai bine ei decat pp-dd.

  15. @mil: ei confirma plati la WBS, nu la Chireac. iar WBS, chiar si daca ar fi detnut Chireac 5%, insemna Sima. care a spus ca s-au facut plati in contul lui Chireac. o fi Grasutu’ bagat in tot si-n toate, da’ hai sa nu inventam. nu exista numele lui in corespondenta

  16. @ victor ciutacu: ok, atunci de ce nu a recunoscut de la bun inceput ca a fost actionar WBS?
    serios, domnule ciutacu, sunt departe de a fi un fan turcescu, dupa cum nici fan gadea nu am cum sa fiu, insa nu poti sa nu sesizezi cum la intrebarea pusa in direct la emisiunea primului onorabilul chirieac a dat in balbaiala.iar apoi au aparut si dovezile scrise.
    dreptatea nu se poate face cu oameni patati, nu exista rau mai mic, un securis ramane un securis t, un vandut pe bani ramane un vandut pe bani, un lingau de funduri asta va fi toata viata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.