Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Crine, trezeşte-te odată! Mic îndrumar…

Crine, trezeşte-te odată! Mic îndrumar…

Inspirat de emisiunea de aseară de la Realitatea, am câteva mici sugestii pentru candidatul PNL la Preşedinţia României. E perfect liber să ţină cont (au ba) de ele.

1. Când participi la o execuţie politică la tv, asigură-te că nu-i a ta. Dacă totuşi eşti masochist, încearcă să ajungi la timp, să nu se apuce ăia să te toace-n lipsă.

2. În campaniile electorale, măreţul CTP simte nevoia să fie decisiv, ca să ne spună după aia un întreg mandat că el ne-a pus preşedintele (mă rog, aici are o controversă perpetuă cu Cristoiu, da-i priveşte pe ei). Exact asta a făcut şi aseară.

3. Când te duci la o ţigănie, dacă te respecţi ca viitor preşedinte ce-ţi închipui că vei fi, nu te scoate nimeni la tablă, nici la cunoştinţele de limbi stăine, nici la absenţe, nici la unghii sau la lungimea părului. Regret să de dezamăgesc, dar Băsescu n-ar fi acceptat o astfel de probă decât dacă ar fi aranjat el înainte.

4. Dacă n-ai aflat, îţi spun eu că, în această campanie electorală, Vântu vrea să-l dea jos pe Băsescu, dar ţine cu Geoană, nu cu tine. Te-ai dus fix în gura lupului.

5. În cazul în care nu vrei să urmăreşti al doilea tur al prezidenţialelor cu o bere-n faţă la tv, renunţă la a-ţi închipui că vei reuşi având în echipa de campanie toţi ţărăniştii reşapaţi pe care ţi-i bagă Orban pe gât. Dacă erau buni, îl ţineau pe Constantinescu la Cotroceni încă un mandat, nu-l ajutau să-l învingă structurile.

6. Ludovic, nu ştiu dacă a ajuns la urechile tale, abia aşteaptă să-ţi frângi gâtul ca să se înscăuneze el. D-aia nici nu aveţi bani la partid, că stă aşezat cu curul pe ei.

7. Oligarhul Dinu, din cauza căruia te-njură toţi, în loc să-ţi dea parale, ţi le mai şi cheltuie (prin agenţia lui, că trebuie să trăiască şi Diana Flutur) pe alea puţine de care ai aflat că există. Ziarul lui, care oricum nu face două parale, şi-a anunţat non combat-ul. Poate, totuşi, te pune pe coperta cărţilor fără drepturi de autor.

8. Nu mai spune niciodată, nici măcar în glumă, că-l pui prim ministru pe Tăriceanu. În ochii pulimii, Călin e câh. Plus că te urăşte şi-l cauţionezi gratuit.

Cam atât, bătrâne. Citeşte rândurile astea în paralel cu sfaturile primite de la impotenţii profesional care te înconjoară. Dacă mesajele diferă, sfatul meu prietenesc e să le dai două şuturi în cur şi să le urezi reîntoarcere plăcută la unităţile militare care i-au detaşat la PNL. Dacă ieşi preşedinte, trece-i în rezervă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

219 thoughts on “Crine, trezeşte-te odată! Mic îndrumar…

  1. @De Bogdan M. M M Isarescu trebuie sa stea acolo unde ste si acum, e singurul care actioneaza in interesele Romaniei…daca se tine minte, a mai incercat dar nu s-a complacut in albia politicilor

    Despre prestatia dl.Crin…..poate ca a venit din simplitatea si pozitia verticala care a adoptat-o pana acum, nefiind foarte tare atacat de lupi…

  2. Buna seara d-le Ciutacu,

    Ma uit acum la Sinteza zilei si va urmaresc.
    Insa vreau sa va spun ,cu toata caldura, LA MULTI ANI,sa fiti sanatos si cu viata plina,cu o familie fericita,cu multe impliniri si tot ceea ce va doriti!
    Va oferim toti trandafirii din “Valtul Rozelor” si va dorim sa impartasiti bucuria invitand-o la vals,cu drag,pe sotia Dvs.!

    Valsul il regasiti interpretat de Tudor Gheorghe pe linkul urmator:

    http://www.youtube.com/watch?v=cwUS7anj_Z4

    Cu toata pretuirea si multa caldura,
    IoanaP&familia

  3. Am încercat să comentez, da’ m-a părăsit conexiunea. Bun! S-o ia naiba de tehnică!
    Ceea ce am de spus este că Dl. Antonescu e mai singur decât Jeanne d’ Arc în faţa Inchiziţiei. Şi poate n-ar mai trebui să mai fie atât de sincer, că-i luat de fraier. Ăia din jurul său nici măcar nu cred în şansele lui, şi nu sunt dispuşi să-şi rişte pielea pentru ei (precum conu’ Dinu în 2004). CTP ar fi bine să-şi ridice o statuie cât mai e viu, ca să-şi satisfacă orgoliul de Guru.
    Să văd dacă merge acu’!

  4. Daca e ” bal bal sa fie”!!.Aceasta este lista mea de recomandari :
    1.Este imperios necesar enuntarea principiilor liberale ce decurg din doctrina liberala in scopul inlaturarii oricaror confuzii “ideologice ” cu adversarii.
    2.Adoptarea unui discurs electoral care sa aiba ca obiectiv principal analiza starii dezastroase a tarii, cu referire directa la responsabilitatea pe care Basescu si guvernul o au in acest haos.
    3.Integrarea in discursul electoral a “istoriei” crizei actuale mondiale cu demonstrarea cauzei principale :” interventia statului american” in economie si finante.Elaborarea retetei de iesire din criza pe principiile “pietei libere si proprietetii private”(cardinale in liberalism) in contrast cu solutiile de tip socialist ale guvernului actual. Critica severa a tuturor solutiilor de interventie a statului in economie, fie ca este varba de USA,EU sau Romania.
    4.Adopterea unei pozitii ferme in domeniul monetar, impotriva “fiat money”, impotriva sistemului monetar international falimentar actual si introducerea monedei nationale cu acoperire in aur, in scopul eliminarii inflatiei si pregatirea sistemului financiar romanesc pentru era de dupa prabusirea dollarului si aparitia noului sistem monetar international.
    4.Includerea in discursul electoral al unui atac concentrat asupra tuturor institutiilor statului care fac viata romanilor mizerabila.Justitia, in primul rind, ca monopol al statului care permite jaful organizat de catre gasca de la putere si alcolitii.Introducerea referendului national asupra conducerii justitiei ca o masura de restabilire a suveranitatii poporului asupra organelor de justitie.
    5.Modificarea constitutiei in sensul garantarii libertatilor fundamentale ale omului, in sensul doctrinei liberale si, limitarea rolului Curtii de Casatie si a Parlamentului de a adopta si interpreta legi si ordonante care sa contravina acestor drepturi fundammentale.
    6…….Ar mai fi inca 20 de recomandari pentru domnul Antonescu ca reprezentant al liberalismului modern in competitia prezidentiala dar, nu vreau sa va mai plictisesc.Totusi, ii stau la dispozitie domnului Antonescu cu toate recomandarile pe care liberalismul modern american si scoala economica austriaca le pun la dispozitia candidatilor liberali si libertarieni din America sau de aiurea. Multumesc pentru rabdare domnule Ciutacu !!

  5. pe langa ceilalti canditati, mie personal crin antonescu mi se pare mult, mult, mult mai apropape de ceea ce mi-as dori eu . Macar el nu a fost prefacut, a zis ceva de genul : asta sunt eu, ma vreti asa kum sunt,bine, nu ma vreti, iarasi bine. Prefer asa decat smeker k ceilalti gen geoana kre akum cateva luni inainte se batea ku pumii in piept si urla la toate televiuzinile k sunt bani ptr profesori si k daca va conduce va dubla salariile si altele, de basescu nici nu mai vorbesc. Sincer, imi place de crin si am impresia ce este mai aproape de ceea ce sunt eu, un om obisnuit si nu un smeker care stie sa manipuleze si e capabil sa zica si sa faca orice pt a castiga .

  6. @ Victor: Miine e ziua ta! La multi ani!Nu insirui toate “cele cuvenite” cu aceasta ocazie, stereotipe. Iti doresc tot ce-ti doresti tu si tot ce-si doreste familia ta pentru tine!

  7. Am urmarit ca de obicei emisiunea mea preferata-SINTEZA ZILEI si mi-am dat seama, dupa interventia domnului Antonescu, ca speranta noastra-Crin nu va fi niciodata(sigur nu in aceasta toamna-cu exceptia vreunei minuni)presedintele Romaniei! Sunt profund dezamagit de acesta si ma bucur ca i-ati dat peste nas cu secventa din emisiunea TALENTELE AMERICII.
    Va felicit pe toti pentru acest final. A fost magnific si plin de talc!

  8. Omu’ e filosof si a iesit la lupta cu un pirat cu mainile goale. Cu un golan nu te bati decat golaneste. Pe terenul lui, cu armele lui.

  9. Mi-a placut interventia lui Crin Antonescu de la Sinteza Zilei din aceasta seara. Este clar dintr-o alta categorie, o categorie pe cale de disparitie. Categoria asta se numeste om. Eu votez in toamna un om, si nu produsul unui partid sau al unei echipe de ultra-mega-specialisti de campanie, cu studii facute pe populatia votanta din romania.

  10. CRINE, REACTIVEAZA-I PE OLTEANU SI MOTREANU, CA TE OMOARA NEOCOMUNISTII CU CARE FACI ECHIPA!!!

  11. Stiam ca esti arogant, dar nu vedeam cat esti de genial. 😀
    Din pacate sfaturile gratis nu au nici o valoare in ziua de azi.
    Numa’ alea pe bani “e bune”.

  12. La multi ani, Victor!!!

    In legatura cu textul: o lectie si pentru deontologi. Cred ca niciunul nu si-ar permite sa ii dea sfaturi lui Basescu nici la ureche, dar’mite public.

  13. Ba, trai-i-ar, a cazut in toate plasele intinse de aia – juma de emisie a criticat guvernul liberal, s-a aparat agresiv – eh oui – de acuzatiile lui Tariceanu (??). Si cand in sfarsit n-a facut asta, a ciripit in franceza. Poate e inceputul cursei si e strategia lui sa para mai slabut si vulnerabil, la cacealma. Mai nasol e ca a parut cumva si las. Si cu vocisoara aia subtirica si hipervolubila… In orice caz, Vanghelie se incalzeste pt peste 5 ani.

  14. Imi pare rau de Crin … il simpatizez, dar cred ca trebuie sa si revina, ca altfel nu castiga.
    Pana acum, cel mai elevat, distins si degajat mi s-a parut Radu Duda.
    Din pacate, nu cred ca o sa aiba sanse multe.
    Si eu cu cine votez? Ca nu mai vreau sa fie Basescu

  15. Victore, Crin Antonescu mai vrea sa fie presedinte ? Ce dracu, i s-au facut farmece sau ce palaria mea de prestatii are omu’ asta ? E mult prea soft, trebuie sa se upgradeze spre hard. Aseara dupa ce l-am vazut pe Geoana cum a vorbit, il vad un viitor presedinte al Romaniei. Si e pacat, ca ne-am pus mari sperante in Crin.El are impresia ca daca lumea il apreciaza pentru sinceritate, trebuie sa mearga pana in panzele albe cu ea. E o greseala, dupa umila mea parere si daca o tine tot asa si se faulteaza singur, n-are nici o sansa.

    Victore, LA MULTI ANI la aniversarea celei dea 39-a primavara a vietii tale, iti doresc multa sanatate tie, familiei si tuturor celor dragi tie, audiente din gros si tot ce iti doresti.

    Cu maxim respect si consideratie,

  16. Dupa interventia pe care a avut-o la Sinteza zilei,se pare ca nu a inteles nimica !Daca va continua in acest fel lamentabil, inseamna ca este ,alaturi de Gioana ,o “mana moarta “a …marinarului.Pacat!

  17. Precizari pentru cei care nu pot dormi de grija intentiilot mele ascunse:
    1. nu ma pasioneaza nici o pozitie in preajma lui Crin; nici in echipa de campanie, nici (eventual) la Cotroceni. nu mai stric inca o prietenie pentru o functie de rahat.
    2. l-am aparat pe Ludovic atunci cand a fost tinta unei executii publice, dar asta nu implica si cautionarea tuturor gesturilor lui, pe vecie. e liber sa se supere sau nu, e major si vaccinat.

  18. Am sa incerc sa fac posibil ca aceste sfaturi sa ajunga la destinatar.
    O sa va anunt daca reusesc.

  19. Limbajul corporal – se misca prea mult, e prea volubil, are vocea prea subtirica pt poporul roman. Ca tip de politician, un nitel mai inteligent Jim Hacker, din Yes, (Prime)Minister.

  20. astazi e ziua ta, zi frumoasa k tine,ti-am adus ghiocei k sa-ti murmure ei cat de mult te iubeeesc…! La Multi Ani! e clar ca Ge-Oana a facut blat cu Basescu via Marele Licurici. daca d-nul Antonescu nu-ai schimba strategia,am cam pus-o. ne vom gasi in aceeasi situatie nenorocita k acum 5 ani,cand aveam de ales intre 2 comunisti nenorociti. & iata ce-a urmat. ori Basescu,ori Ge-Oana tot Dracu’ ala e. ne vom zbate in aceeasi mizerie…

  21. am 26 de ani dar nu am votat niciodata, desi sunt fan PSD de mic copil tin PSD-uL cum tin si cu Steaua la fotbal ca sa tin si eu cu cineva, DAR il voi Vota pe domnul Crin Antonescu, deoarece e Tanar si poate va schimba ceva, poate odata cu el va incepe adevarata revolutie (desi nume precum CP Tariceanu si Patriciu nu au ce cauta acolo, si poate sunt si altele,)

  22. DOMNULE VICTOR CIUTACU, CU PRILEJUL ZILEI DV. DE NAŞTERE, VĂ ROG SĂ PRIMITI SINCERELE MELE URĂRI: LA MULTI ANI CU SĂNĂTATE/SĂ AVETI NOROC ÎN TOATE/VIAŢA SĂ VĂ-NVESELEASCĂ/ŞI CEI DRAGI SĂ VĂ TRĂIASCĂ.
    RESPECT SI RECUNOŞTINŢĂ.
    NU STIU ALT LOC UNDE SĂ VĂ TRIMIT ASTFEL DE MESAJE.
    MIHAI. C. – FOST DISFORIC

  23. Un singur lucru am sa-i transmit domnului Antonescu,
    in cazul in care lectureaza povestea noastra de aici:

    Odyssey n-au realizat in toata existenta lor
    UN proiect memorabil macar.

    Eu n-am gasit in presa decat confirmarea contractului
    cu Odyssey pentru europarlamentare.
    Timpul nu e pierdut INCA, domnule Antonescu.
    Fiti sigur ca nu sunteti dependent de banii lui Patriciu.
    Faptul ca va sponsorizeaza cu bani filtrati prin Odyssey
    va lasa in aceeasi lipsa de vizibilitate
    in care sunteti si fara banii respectivi.
    E ca si cum mi-as lua eu o casa in buric de Londra,
    …cadou de ziua dumneavoastra.

    In plus, aveti cel putin un dusman in partid
    si il gasiti in persoana celui care v-a alcatuit
    lista cu personalul de campanie.

    ________________________________________________________

    Esential de retinut:

    Faptul ca ne-am adunat aici gandurile,
    majoritatea ca sugestii pentru continuarea campaniei,
    nu e vreun spectacol de mari desteptaciuni
    ale marilor anonimi de pe internet(-ul pe care nu existati).
    E o forma de a va fi semnalat sprijinul din partea electoratului.
    E neconditionat, dar nu e vesnic verde.
    Daca ne mai jucam mult de-a Fata Morgana
    cu sigla PNL pe fund, mi-e sa nu ne ratacim.

    Concluzie:

    Visibility is our mother and father.
    O buna forma de a va asigura vizibilitatea e dialogul
    cu nenorocitu’ de electorat.
    Si, ca o idee, internetul e necostisitor, liber si impartial,
    nu poarta nici timbrul lui Vantu, nici stampila lui Voiculescu.
    Si permite in mod sigur un dialog mai placut
    decat daca ne vorbiti de sub tocurile lui Cristian Tudor Popescu.
    (Fie si-n franceza.)

    Stim ca sunteti cel mai inteligent si cel mai frumos
    dintre candidatii de anul asta, dar aspectul acesta
    nici vorba sa va asigure victoria — doar ajuta,
    if properly used.

  24. Consilier prost inseamna sef prost. L-o fi angajat prin concurs romanesc pe pile?
    Sfat gratuit de la stefi: toate intrebarile de la o emisiune electorala TV se negociaza inainte de emisiune ca dupa e prea tirziu.

  25. Consilierii lui Crin, despre care s-a scris, nu sunt Petre Roman, A Pavelescu, Mircea diaconu, V. Vasilescu, plus unul care a fost parlamentar PC, nu mai retin numele? Care sunt consilierii lui Emil, bagati pe gat de Orban?

  26. CORECT!

    Extrem DE VALOROASE si potrivite, plus cum nu se poate mai concise sfaturile aceste. Sper ca dl Antonescu sa se prinda ca nu SINCERITATEA ne-necesara si NAIVITATEA sunt calitatile care ar putea face pe cineva, oricat de potrivit ar fi el presedinte de TARA…

    Pentru ca eu, nu vreau un presendinte sincer si corect cu orice pret. Si SCUFITA ROSIE fu draguta si prietenoasa cu toata lumea, sincera, dar naiva saraca si in final si-a omorat bunica. L-as vrea pe presedintele meu sa stie sa faca POLITICA, sa stie sa recunoasca lupul si sa-l fenteze cand e necesar.

    P.S La multi ani si numai de bine sa vi se intample in fiecare zi a saptamanii!

  27. Io am zis acum ceva vreme ca va uitati toti la Crin ca la Mesia… Si nu prea aveti de ce…
    Gafa de aseara de a se apuca sa vb franceza ( dupa ce-a declarat ca nu se pricepe la engleza) doar sa-l multumeasca pe CTP … O sa-l coste mult… Eu sigur n-o sa-l votez dupa faza asta…pana acum eram in expectativa…dar acum mi-e foarte cla ca presedintia ( sau alta pozitie de genul asta) e o palarie prea mare pentru el.

  28. @geretus

    Eu sigur n-o sa-l votez dupa faza asta…pana acum eram in expectativa…

    Asta da argument decisiv.
    Te-ai framantat mult zici?
    Ma bucur ca ti-a intrerupt chinurile domnu’ Antonescu.
    In sfarsit un lucru bun de pe urma francezei aleia,
    ‘tu-i mama ei de franceza.

  29. Nu Antonescu ne trebuie noua! Avem nevoie de o mana de fier care sa faca efectiv curatenie. Crin este la fel de plapand precum numele pe care il poarta. Oricat s-ar trezi, el nu este facut pentru a fi presedinte. O fi cinstit, nu stiu! O vrea sa faca ceva bun in sfarsit, nu stiu! Nu mai cred in promisiuni de schimbari si de bunastare. De 20 de ani avem numai promisiuni si fapte ioc. Antonescu cred ca pana la urma este o victima. “Versatii” intr-ale politicii isi duc razboiul in spatele lui. El este paravanul ce va fi dat la o parte mai incolo intr-un fel sau altul. “Versatii” folosesc o sabie cu doua taisuri. S-ar putea sa ia tzeapa, insa! Pentru ca Antonescu din victima ar putea sa ajunga invingator asa “slabutz” cum este ca si politician.

    Domnule Ciutacu, daca CTP-ul este examinatorul si si-a luat puterea de a elimina verigile slabe, ce-ar fi sa va prezentati la “examen”. Va depuneti candidatura, noi, va sustinem, semnam si apoi sa dati si “examenul” unde sa il faceti KO pe “Cristian Neinduratorul”.

  30. @Anca:nu-i frumos sa-njuri. pana-n noiembrie mai e cale lunga…& poate gepeto uita. acum e putin dezamagit. & eu sunt. notre poule dans votre court.

  31. Va rog eu mult, cu toata bucuria de a vedea ca sunt oameni care ma apreciaza, sa nu mai insistati cu ideea candidaturii mele la Presedintia Romaniei. Nu sunt nici nebun, nici visator, nici inconstient, nici capabail sa-mi asum acest rol. Nu voi candida vreodata nici macar la sefia asociatiei de locatari a blocului din Rahova unde traiesc. Multumesc tuturor celor care m-au felicitat de ziua mea, conteaza foarte mult la psihic…

  32. “Daca tu nu’i vrei, ei te vor…”
    Iti dai seama ce vremuri traiesti…, acum nu multi ani, oamenii il vroiau presedinte pe Florin Piersic sau pe Gica Hagi, acum il cer pe Victor Ciutacu!
    Cine crezi ca’ti va urma? Ai vreo banuiala ? 🙂

  33. @mojicu

    Era culmea sa si-ntelegi ceva.
    E drept, eu folosesc virgula si punctul,
    care in mod vizibil complica lucrurile.

    Ca sa dormi linistit,
    Antonescu are votul meu,
    neconditionat de cate exercitii de limba straina va face.

  34. Îndrumarul pentru Crin,
    Ce engleza îl inhibă:
    S-o vorbească mai puţin,
    Fiindcă face plici la limbă… 😉

  35. anca
    nu dau doi bani pe virgula si punct suntem pe net draga, nu suport criticii de meserie, de dormit linistit oricum nu dorm nici cu urarile tale , multumesc,antonescu are si votul meu , apropos, sunt tulcean si il cunosc,culmea ar fi sa inteleg ceva chiar nu prea e nimic de inteles, blonda, evident a jignit asa ca nu ma enervez prea tare de faza cu intelegi culmea etc, daca e nevoie imi cer si scuze. ancai nu altcuiva. ok?

  36. e prea elegant,prea diplomat,vorbeste din inima dar..basescu va sterge cu el pe jos intr-o dezbatere electorala,si pulimea il va aplauda pentru acest lucru..din pacate

  37. ANCA
    nu e absolut nici un merit si nici un punct in plus intr-un conflict de idei faptul ca folisiti punct si virgula, nu mi se pare decat o infumurare jurnalistica de gen gregoir ecrivant.
    blogul e obositor si faptul ca se adreseaza celor stiitori de engleza nu face decat sa accentueze snobismul de dambovita. nu cumva porti ceva in jurul gatului gen morar? daca ma insel cer inca o data scuze.oricum postarea de link pe blogul lui ciutacu mi se pare atat de patetica, asta e valabil pt toti doritorii de cititori si trafic. ar fi bine sa cititi si atat.

  38. Cred ca il judecati prea aspru pe domnul Crin Antonescu. O singura greseala a facut. Nu trebuia sa vorbeasca in franceza sau ce-o fi fost aia, ci in limba moldoveneasca care tot limba straina este dupa cum ne invata Dl Voronin aliatul nostru in lupta contra tiranului Basescu.

  39. La Multi Ani!
    Toate cele bune si nu mai fiti suparat pe dl. Cristoiu. Se mai intampla… 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.