Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Crine, trezeşte-te odată! Mic îndrumar…

Crine, trezeşte-te odată! Mic îndrumar…

Inspirat de emisiunea de aseară de la Realitatea, am câteva mici sugestii pentru candidatul PNL la Preşedinţia României. E perfect liber să ţină cont (au ba) de ele.

1. Când participi la o execuţie politică la tv, asigură-te că nu-i a ta. Dacă totuşi eşti masochist, încearcă să ajungi la timp, să nu se apuce ăia să te toace-n lipsă.

2. În campaniile electorale, măreţul CTP simte nevoia să fie decisiv, ca să ne spună după aia un întreg mandat că el ne-a pus preşedintele (mă rog, aici are o controversă perpetuă cu Cristoiu, da-i priveşte pe ei). Exact asta a făcut şi aseară.

3. Când te duci la o ţigănie, dacă te respecţi ca viitor preşedinte ce-ţi închipui că vei fi, nu te scoate nimeni la tablă, nici la cunoştinţele de limbi stăine, nici la absenţe, nici la unghii sau la lungimea părului. Regret să de dezamăgesc, dar Băsescu n-ar fi acceptat o astfel de probă decât dacă ar fi aranjat el înainte.

4. Dacă n-ai aflat, îţi spun eu că, în această campanie electorală, Vântu vrea să-l dea jos pe Băsescu, dar ţine cu Geoană, nu cu tine. Te-ai dus fix în gura lupului.

5. În cazul în care nu vrei să urmăreşti al doilea tur al prezidenţialelor cu o bere-n faţă la tv, renunţă la a-ţi închipui că vei reuşi având în echipa de campanie toţi ţărăniştii reşapaţi pe care ţi-i bagă Orban pe gât. Dacă erau buni, îl ţineau pe Constantinescu la Cotroceni încă un mandat, nu-l ajutau să-l învingă structurile.

6. Ludovic, nu ştiu dacă a ajuns la urechile tale, abia aşteaptă să-ţi frângi gâtul ca să se înscăuneze el. D-aia nici nu aveţi bani la partid, că stă aşezat cu curul pe ei.

7. Oligarhul Dinu, din cauza căruia te-njură toţi, în loc să-ţi dea parale, ţi le mai şi cheltuie (prin agenţia lui, că trebuie să trăiască şi Diana Flutur) pe alea puţine de care ai aflat că există. Ziarul lui, care oricum nu face două parale, şi-a anunţat non combat-ul. Poate, totuşi, te pune pe coperta cărţilor fără drepturi de autor.

8. Nu mai spune niciodată, nici măcar în glumă, că-l pui prim ministru pe Tăriceanu. În ochii pulimii, Călin e câh. Plus că te urăşte şi-l cauţionezi gratuit.

Cam atât, bătrâne. Citeşte rândurile astea în paralel cu sfaturile primite de la impotenţii profesional care te înconjoară. Dacă mesajele diferă, sfatul meu prietenesc e să le dai două şuturi în cur şi să le urezi reîntoarcere plăcută la unităţile militare care i-au detaşat la PNL. Dacă ieşi preşedinte, trece-i în rezervă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

219 thoughts on “Crine, trezeşte-te odată! Mic îndrumar…

  1. Mă uit siderată la tv.Nu știu ce să cred…Este lansarea lui Geoană sau imagini de la al XIV-lea Congres al PCR? Geoană este umbra lui Ceaușescu la Romexpo…Ăștia nu au înțeles nimic, nici după aproape 20 de ani. Mi-e frică și silă de ceea ce văd. Cum își imaginează ei că Geoană va ajunge vreodată președintele României ? Hai, Crinuț, trezește-te, că avem treabă…

  2. Domnu’ Ciutacu si mie îmi era frica ca Antonescu se fasaie, am scris la Mordechai pe blog când a preluat conducerea PNL. Da nu visam ca aşa pe repede înainte!. Oricum din lipsa de opţiuni rămân la el, da daca recidivează rămân la “vot canci”!!!

  3. Antonescu e de mamaliga, cu el sigla PNL-ului ar trebui intoarsa la 180 de grade astfel incat sageata sa arate sensul corect, adica in jos.

  4. Domnule Victor Ciutacu, aia cu pivo dinainte e mortală :))
    Uite d-aia vă iubim, sunteţi unic şi gata, cât despre călin, eu una mucles, deocamdată şăd şi cujet iar lada de pivo o păstrez s-o beu rece când or zbura-n spaţiu timp şi călin şi jioana…
    Succes vă doresc şi să nu vă schimbaţi, stimă şi respect !
    Sibilla

  5. Sunt sfaturi de bun simt, doar ca domnul Antonescu mi se pare complet nepregatit pentru campanie si prost sfatuit, adica bine, dar nu pentru dumnealui. Chestia cu Tariceanu mi se pare de la prostie in sus. Chiar asa naiv sa fie?

  6. Ciutacule esti tare(scuzama pentru tutiala)!Daca Crin vrea sa tina seama de aceste sfaturi este perfect si-l va ajuta,daca nu nu.Ce a fost aseara sper sa nu se mai repete-executie in direct.Cum sa-i accepti CTP-ului sa te examineze?? trebuia sa-i spuna lui sa vorbeasca in engleza( o vorbeste aproape la fel ca Basescu- la accent ma refer_). Nu-l lasa singur Victore. Domnule Crin Antonescu eu unul va votez dar daca mai spuneti ca va fi din nou Tariceanu prim ministru nu aveti decit sa va descurcati. Fiti mai razboinic si dur,indiferent de ce ziarist aveti in fata.

  7. Ma bucur sa vad ca, in sfarsit, te pronunti, si o faci si public. M-am tot intrebat de ce nu zici nimic referitor la startul ratat al dlui Antonescu. Am sperat c-o faci in particular.

    Cat despre Cetepeu, nu stiu daca e neaparat rau intentionat. Pare, mai curand, un caz de hipercorectitudine cu usoare accente patologice. Daca dorea sa o faca pe profesorul, putea sa-i dea, de incurajare, nota mare, nu sa coboare militaria din pod. Poate experienta de aseara il va ajuta pe dl Antonescu sa-si asume odata rolul de lider, si nu doar pe cel de deputat chiulangiu.

  8. Astazi am avut prilejul sa-l cunosc personal,sa dau mana cu el.Sunt de acord cu ceea ce spuneti dumneavoastra,as mai avea ceva de adaugat si eu ,daca imi permiteti.E posibil ca Tariceanu sa il urasca.Eu ,daca as fi in locul lui Crin Antonescu,l-as ataca in continuare pe Basescu(nu am vazut astazi atacuri la adresa lui),pentru ca exista o anumita tactica din partea PSD-ului,in sensul ca Geoana,printr-o ipocrizie neobisnuita,incearca sa ii ia locul lui Crin de opozant al lui Basescu,chiar daca in fapt se pupa cu asta la guvernare.Crin Antonescu are carisma,are priza la femei.Daca se enerveaza femeile din tara asta si se duc la vot,il dau jos pe Basescu.Am sa va explic ce s-a intamplat aseara,pentru ca am vazut emisiunea.Daca reusiti sa luati legatura cu Crin,va rog sa -i comunicati acest lucru.Se incearca acelasi lucru care s-a incercat cu guvernul liberal:nu esti suficient de bun!Va amintiti?Este o tactica simpla de manipulare a omului din fata ta.Poate sa fie un om valoros,dar daca vrei sa il domini,incerci sa il faci sa se simta vulnerabil.Asa se explica atacurile ipocrite ale CTP-ului,care ,daca imi amintesc bine, a primit ani la rand niste premii de mare jurnalist,etc.Haideti sa va spun punctul meu de vedere in legatura cu ce s-a intamplat aseara ,coroborat cu o alta secventa pe care am urmarit-o scarbita.Ceausescu,pe vremea lui ,daca vroia sa i se ridice osanale,dadea oleaca de ,,firimituri” la cate un jurnalist,uite asa reusea dupa aceea sa aiba aplaudaci.Cam in aceasta postura este CTP-ul ,a carui parere nu ma intereseaza.Cea de-a doua secventa este in legatura cu Traian Basescu.Acesta a servit la un moment dat niste branza,daca nu ma insel,iar in gratitudinea lui,a servit-o si pe o jurnalista.Aia,a acceptat si s-a topit toata,pentru ca marele Basescu s-a sinchisit sa ii dea si ei o firimitura.Dupa aceea,Basescu a oferit branza si unui copil.Stiti ce a facut copilul?L-a refuzat.Superba faza!Extraordinar copilul si idioata,ca sa nu spun mai mult ,jurnalista.

  9. Hm, să vedem ce face domnul C. Antonescu acum… ascultă sau nu astfel de sfaturi?!

  10. Iti dai seama,sa castige Crin prezidentialele,cu atat mai mult isi iau toti sabotorii multa UE?Asa ca pune si tu osul la treaba si scrie mai des pe tema asta,nu de alta da blogul tau e accesat in toate redactiile din romania in draci.

  11. Foarte adevarat! si mai cred ca Ludovic este la ora asta, adevaratul presedinte PNL, mai ales la nivelul organizatiilor locale! Dar poate asta s-a si dorit. Tu la prezidentiale, eu sef la partid!

  12. As fi dorit sa vorbesc despre aceste lucruri cu domnul Crin Antonescu,dar situatia a fost de asa natura ,incat nu am avut cum.In plus,sunt o straina pentru el,m-ar fi privit ciudat.Daca dumneavoastra veti binevoi,imi voi da cu parerea in legatura cu ceea ce ar trebui sa faca Crin Antonescu,pentru a castiga.In fond si la urma urmei,daca tot am fost ,, consilierul” din umbra al lui Tudor Chiuariu,nu vad de ce nu l-as ajuta si pe Crin Antonescu.

  13. Imi este foarte clar dupa ce am urmarit respectiva emisiune ca domnului Antonescu ii trebuie un stuff de campanie foarte dur (in locul stufului de balta existent la ora asta care probabil se milogeste pe la televiziuni pentru o emisiune si-l lasa la gura versatilor din media, fie ei bine sau mai putin bine intentionati).
    Domnul Antonescu a avut impresia, nu stiu daca sugerata sau nu, ca se duce la o sezatoare politica si a dat in schimb peste doi samurai (sau ronini, nu se mai stie in ultima vreme care ce este) de presa care l-au cam hacuit.
    Domnul Antonescu stie istorie este clar, dar putin machiavelism….?

  14. Intrebare (mi-as dori tare mult un raspuns de la dumneavoastra domnule Ciutacu): Poate avea Crin sanse doar din aparitii bune pe “sticla”? 1. “Serviciile” ii sprijina clar pe Base si Geoana. Poate i-ar prinde bine lui Crin o vizita la “licuriciul” condus acum de un coleg de internationala. Asta a facut Emil la vremea respectiva (cu asta cred ca i-a linistit partial pe baietii cu “ochii albastii”).

    2. Remarca lui Ursu (absolvent de franceza recomandat de CTP) ca franceza lui Crin e “aproape corecta” a fost o mare porcarie de discreditare spre intelectualii nevorbitori de franceza care oscilau spre Crin. Crin a vorbit aproape perfect nu aproape corect, si o spune unul care sta de ceva timp printre mancatorii de branza.

  15. offffffffff, tare mi-e frica, ca nu va tine cont de ce a-ti scris …

  16. Stimate domn Ciutacu,

    Mi-as poermite sa adaug un mic amanunt pe care nu l-am remarcat in expunerea dvs. admirabil de concisa:
    – Domnule Antonescu nu e moral sa candidati la o functie pe care nu o recunoasteti stiut fiind fapul ca va declarati regalist convins… Clarificati-va pozitia vis-a-vis de restaurarea monarhiei si apoi demonstrati ca va doriti cu adevarat sa va instalati pe scaunul prezidential…
    – Domnule Antonescu incercati sa convingeti lumea ca puteti face nu doar sa clamati acest lucru. Doar portofoliul tineretului ocupat acum de fecioara din Petrosani nu convinge… La bataie, pe baricade, in lupte de uzura nu dupa poalele Noricai si tinut de mana de Orban puteti razbate…

    In rest, multe succese…

  17. Victor,

    Nu am mai fost de mult pe aici.
    Totusi, aseara, Crin, a avut o prestatie mult sub asteptari.
    De ce o fi asa???

    Sper ca tu stii mai bine!
    Ai spus excelent in articolul tau pe la pct. 1 – 8.
    Crin, parerea mea, a realizat cam in ce joc s-a bagat sau a fost impins.

    Tinta e functia de prim-ministru, ministru de interne, sef al ANAf, etc.

    Oare cine le vrea????

    Au fost, mai sunt inca, uneori, pe la tine prin emisiune!!!!!

    Cu stima,

    Costi

  18. Victor Ciutacu joaca la doua capete la fel si Vantu.
    Pentru V. Ciutacu mai puina analiza pe text si mai multa culegere de informatii si analiza.
    Aparitii la Gadea mai rare pentru prgatire mai buna

  19. Multumesc pentru trezirea la realitate.Nu a lui Antonescu ci a mea.In marea-mi naivitate tot pliveam si udam speranta incoltita.Privindu-l pe Antonescu incepusem sa sper ca poate avem leac.Mintea imi spunea ca gresesc dar inima mi se desfata cu sentimentul pe care nu-l mai incercasem de mult:nadejdea.Da’ a cazut bruma si s-a ofilit tot ce inverzise… Si tot nu ma pot abtine sa intreb:daca unul asteapta sa-si franga gatul,altul il uraste si inca unul refuza sa-l sprijine financiar si alte lighioane de prin partid cine stie ce-or mai vrea,atunci la ce mama dracului s-au mai apucat sa-l faca candidat(cacofonia e intentionata)?Doar ca sa-si mai bata inca o data joc de noi?Nu-i prea mare deranjul?

  20. Emisiunea mi s-a parut ca o incercare de justificare vecina cu umilinta, a unui om care inca, nu se face cu nimic vinovat de cele rele din tara asta!
    Domnul Crin Antonescu nu trebuie sa-i dea explicatii domnului CTP, cel putin deocamdata, si nici vreunui alt jurnalist ori om, poate doar familiei!

  21. Buna seara d-le Ciutacu,

    Sunt bucuroasa ca i-ati dat aceste sfaturi.Poate e bine sau,dar are nevoie,ca nu are experienta sa lupte cu sacalii.
    Sper ca d-l Petre Roman( am auzit ca e consilierul d-lui C.Antonescu)stie ce sa-l invete.Poate il aveti invitat intr-o seara si pe dl Petre Roman,sa vedem ce perspective are ca si consilier al d-lui C.antonescu.

    Va doresc o seara buna!

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  22. daca el nu vrea , de ce nu-l lasati. Poate nu se simte pregatit. Poate vrea doar 20% sau 21%. Cred ca este pentru prima oara cand oferiti aceste sfaturi pe gratis. Nu merita, domnule Ciutacu.

  23. Perfect adevărat. Nu prea-mi place nici mie partidul domnului Antonescu dar ce se întâmplă la Realitatea mi se pare abject şi pentru asta sper să le dedic o postare pe blogul personal în viitor (nu e reclamă, nici nu vă bazaţi pe asta că mi-e cam silă şi mi-e în mod sigur lene).
    Să trăiască şi ei bine! Ei deontologii. În mod special domnul Boda pentru că în responsabilitatea-i mare îşi dă seama, desigur, că are o penetrare foarte mare la popor prin intermediul TVR (da, “penetrare” e folosit tendenţios aici; precizez asta să nu-şi chinuiască portocalii neuronul).

  24. cred ca este ultima lui sansa sa urce mai sus….!!! daca si acum o mai comite cu parere de rau…..nu merita sa ne conduca…..

  25. 🙂
    Dle Ciutacu
    am observat ca nu prea v-a placut scriitura mea… asa ca incerc un copy/paste :
    ” Mama, ce frumos i-ati zis-o “.
    Multa bafta !

  26. Dupa timiditatea feciorelnica a lui crin, revarsarea de aplauze, urale, steaguri si discursuri rosii de la pavilion, a venit ca un dus rece! Ma tem ca bietul baiat a mai pierdut din si asa putinele procente! Personal nu-nghit gogosile lui geoana, oricat de tavalite prin zahar si ciocolata electorale ar fi! Unii insa, ca si la 2004, au o placere suspecta din a pune botu’ la minciuni, deci bietul baiat ar face bine sa plece urechea la sfaturile prietenesti!

  27. Imi place Crin Antonescu si-l voi vota. Geoana va fi insa presedinte! Se fac pregatiri intense: faina, ulei, purcei (stie hrebe), caramida, ciment etc. Aproape nu conteaza ce se mai intimpla in rest!

  28. Ca fost taranist si cunoscator de baieti asa e, ai perfecta dreptate. Ca emigrant de trei mandate ma-ntelegi de ce-l votez pe Radu Duda?

  29. Eu de frustrare m-am apucat sa scriu pe Facebook despre emisiunea Realitatea. Si nu cred ca o sa mai scriu multe. Ce sa zici de un candidat la Presedintie care nu are site web si care pina acum nu pare sa aiba pe nimeni in pas cu vremea care sa-l sfatuiasca. [Obama: Blackberry plus cool&fresh plus campanie militareasca (teleprompter, da) fara zburdalnicii sau fisticeli ‘spontane’= succes]Prost la raspunsul cu procedura lansata de Comisie pentru deficit (doar in Romania si alte nouvenite mai intereseaza pe cineva. uneori deficitul e necesar), dureros de penibil la raspunsul cum ca da, am gesit, dar e o formalitate sa fii prezent in Parlament cind esti deputat si sa te asiguri ca ai tai voteaza bine cind esti sef de grup, plus discursul in franceza. Pe mine m-a durut. Nici nu stiu daca mai sunt de unde, resurse si inventivitate si profesionalism, ca sa faca o campanie buna. Va multumesc ca ati scris despre asta, domnule Ciutacu! Din pacate mi-a trecut si mie prin minte ca pe Basescu nu-l puteau incolti asa.
    Si, btw, n-ar strica sa-si schimbe hair-stylistul si sa faca un coaching de limbaj corporal. Am mai scris, cred, ca sta cu mina la gura sau pe fatza mai tot timpul). I rest my case.

  30. La multi ani pentru maine,bai Ciutacule.Esti cu exact un veac peste mine dar la ,,scoala” suntem egali.Ha ha.Te pup,pa.

  31. Pot sa zic doar atat,aoleuuu,cu toate ca inca am sperante in Crin Antonescu,aseara am fost dezamagit si daca continua tot asa multi isi vor schimba optiunea electorala si multi nu se vor duce la vot.Domnul Crin Antonescu trebuie sa inteleaga un lucru,daca vrea votul meu,trebuie sa ma convinga sa-l dau si asta o face daca simt ca este altfel de candidat la presedentie,trebuie sa stiu de ce vrea sa fie presedinte,trebuie sa stiu ce vrea sa faca pentru Romania noastra,trebuie sa stiu cu ce forte politice conlucreaza eficient la revenirea in normalitate a tarii,trebuie sa-i vad echipa de sustinatori in actiune,deocamdata il vad singur cand si cand cuvantand pe ici colo.Multi oameni i-si pun sperante in el si inca sunt dispusi sa-i acorde incredere,dar sa nu uite domnul candidat ca increderea se castiga si nicidecum nu este un cadou cazut din ceruri,deci domnule Crin Antonescu incearca sa intri cinstit la sufletul romanilor si sa le pastrezi increderea,nu sa-i dezamagesti.Domnule Victor Ciutacu LA MULTI ANI si fiindca il vad alaturi pe Madalin Voicu ii doresc bafta,iar de la domnul Ciuvica,ca de obicei asteptam vesti.

  32. Ai dreptate Victor.Pacat ca in jurul lui Crin Antonescu nu sunt oameni care sa-l ajute.
    Sa speram ca totusi pleaca urechea la cei ce-i vor binele si se trezeste la realitate pana nu-i prea tarziu.

  33. Foarte bune sfaturi….da’ stiti de ce se dau sfaturile, ca sa nu se tina cont de ele..!
    Ma tem ca Dl Antonescu, nu va face exceptie…

  34. LA MULTI ANI,DOMNULE VICTOR CIUTACU!15 MAI SA FIE O ZI PLINA DE IUBIRE,GINDURI CURATE SI SANATATE PENTRU A PUTEA TRECE CU BINE ACEASTA CRIZA!

  35. Am prins şi eu din emisiune şi a fost într-adevăr un fel de execuţie live. Cei de la Realitatea erau puşi pe treabă şi am fost surprins că domnul Crin Antonescu nu a răspuns mai tăios. A încercat să meargă cu răspunsuri la sigur şi dl. Ursu împreună cu dinstinsul CTP au vrut cu tot dinadinsul să-l “toace”. Am mare încredere în candidatul Crin Antonescu şi cred că fiecare pas pe care îl face este extrem de bine gândit. În rest, aproape total de acord cu ce aţi zis dvs. aici. O singură observaţie referitor la echipa de campanie: am impresia că nu o să conteze atât de mult. Sper într-o “trezire” totală a candidatului Antonescu. Sper că ceea ce vedem acuma este o doar încălzire pentru un joc de atac plin de efort şi de inteligenţă.

  36. d-le Ciutacu aveti mare dreptate,si as fi fericita ca d-l Crin Antonescu sa va asculte ca sa avem si noi macar liniste sufleteasca incepand cu luna noiembrie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.