Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Cretinet fără talent în orezăria cu actuali

Cretinet fără talent în orezăria cu actuali

Fostul meu sef, fostul presedinte al Clubului Roman de Presa (CRP), fostul redactor sef/director al ziarelor Adevarul si Gandul imi face onoarea nesperata a unei recenzii pline de talent la marfa cu Udrea. Redau, pentru placerea lecturii unui text profund, exclusiv pasajul care ma priveste direct.

“Un cretinet, altfel jurnalist cu funcţie, sloboade pe blog un puhoi de vulgarităţi noroioase, înjurături, insulte, obscenităţi, între care cele mai puţin fetide sunt fă! şi hai sictir!, la adresa ministrului Turismului, Elena Udrea. Nu e nici o umbră de pamflet, de talent, de estetică a urâtului acolo, e doar revărsarea de sine a unui caracter josnic, care se consideră „curajos“, „verde-n faţă“, campion la „i-a zis-o!“ Tragedia e că îl consideră şi alţii, prea destui.”

Omul care a introdus in premiera cuvantul filosofico-abisal MUIE in editorialistica de top din Romania e revoltat ca ar putea fi considerat pe nedrept coleg cu mine si-i dreptul lui sa se simta cum considera potrivit. La fel cum e dreptul meu sa ma intreb daca – din momentul in care m-a prezentat fiului sau drept “unul dintre cei mai mari jurnalisti in viata” si pana astazi – mi-a pierit mie iscusinta scrisului sau i-au crescut lui exponential criteriile.

Dat fiind ca, probabil, doar istoria presei ne va scoate din aceasta dilema, eu raman acelasi admirator al calitatii scriiturii lui Cristian Tudor Popescu, dar ma intorc, dupa scurtul intermezzo intelectual, printre tonomatele mele din imaginea de mai sus. Oameni nu atat de daruiti de Dumnezeu cu inspiratie, dar care nu se retrag de pe post motivand implicarea politica a patronului ca sa aiba unde se-ntoarce pe mai multi bani in sezonul viitor. Si care, poate tocmai de asta, n-au cateva sute de mii de euro cash deoparte ca sa puna bazele unui nou cotidian.

Un actual cretinet lipsit de talent

UPDATE: Cotidianul preia micul nostru iureş, face o agregare şi scoate un subiect mişto. Cel mai mult îmi place că trei ziare foarte serioase se bat cu un blog, fac trafic pe spinarea acestuia, gravitează în jurul lui şi/sau se-njură cu el. Care blog, întâmplător, e al meu. Asta se termină cu q.e.d., domnu’ inginer Cristi Popescu 🙂

Deci cine este cel care mă acuză pe mine că mă refer necuviincios la o doamnă?

UPDATE FINAL: I-am ţinut şi azi pe trafic pe micuţi. Aştept nerăbdător simbria.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

210 thoughts on “Cretinet fără talent în orezăria cu actuali

  1. P.S. Banc (usor adaptat):

    Se hotarasc sa se impace Cocos, Base (pe de o parte) cu Victor Ciutacu si Mircea Badea (pe de alta parte). Ajunsi la o masa la restaurant, ce vin sa comande?

    Cosos: bai, eu zic sa luam sange de taur, ca eu fac sex cu nevasta doar o data la 2-3 luni.

    Base: hehehe, eu fac cam de 2-3 ori pe saptamana, ca deh, de cand cu operatia la coloana…

    Ciutacu: eu fac, in medie, o data pe zi

    Badea: eu, in medie, de 3-4 ori pe zi

    Cocos: hai bai tarane de Badea, las-o jos ca macane. Tu nici macar nu esti insurat.

    Badea: ah, ma scuzati Don Cocos, am crezut ca subiectul discutiei era sexul cu sotia dumneavoastra.

  2. @iulian
    Ai un mare potential. O sa te ia voiculescu si o sa-ti dea multi bani sa faci o emisiune unde o sa-l injuri in fiecare zi si o sa-i arati calea cea dreapta in viata. Dar pana atunci nu te mai uita la emisiunile alea ca oricum nu pricepi nimic si pune dracu mana pe un indreptar, altfel o sa “i-ti” ratezi cariera pe mosia lu voiculescu.

  3. Am inteles ca veti scrie cu subiect si predicat despre Cristoiu dar eu, sincer, nu vad diferenta intre cele doua situatii .si sper sa nu aveti retineri cand va trebuii sa scriti despre Cristoiu pe care eu sincer i-l urasc de cum a procedat cu dl Gadea stiu o sa -mi spuneti ca a fost optiunea lui.Bine, bine ,dar sa se duca la bibilioteca la alte televiziuni dar nu la trustul Intact ca nu se mai pupa situatia cu motivatia

  4. Mai Ciutacule, poti sa zici si muie si pizda atata timp cat faci literatura. Tu pur si simplu ai injurat. Tipic pentru Salajan.

  5. Domnule Victor Ciutacu, cu riscul de a fi scuipat aici ca portocaliu (desi e drept, imi placea Olanda lui Cruyff si Neeskens), vandut, legionar, comunist, nazist, de catre adulatorii dumitale iti spun, ca de la mai varstnic la mai tanar: dumneata esti un ziarist bun dar nu te poti compara cu CTP. Cu toate bubele din cap, cu toata paranoia lui, omul asta are geniu. Si tare mi-e teama ca in ceea ce te priveste, in scandalul cu Elena Udrea, te-a catalogat bine. Cine se amesteca in taratze, fie ele si blonde si vuittonate, e condamnat sa fie mancat de porci. Multa sanatate si multa intelepciune iti doresc si nu mai fi asa patimas, ca ai o viata intreaga inainte.

  6. @Andrei: ala-i Badea. eu sunt mai mic, negru, cu ochelari si stau in Rahova

  7. VICTOR,O INTREBARE DE 1000 DE PUNCTE:
    Noi luam de la FMI 19 mld euro platibili in 2 ani.Ceausescu avea de platit o datorie de 11 mld si nu reusise s-o plateasca nici in 10 ani.De unde dracu o sa platim noi fara economie,o sa ne vanda in viu/kg de vita furajata.
    Eu asta i-as intreba pe economisti lui peste chestia asta,avand in vedere ca pe vremea lui Ceausescu noi aveam economie.

  8. @mery: ce treaba are CTP cu FMI? poate nu pricep eu si ma luminezi…

  9. Basescu a devenit un specialist(ratat) in economie astfel incat Guran trebuia sa-l chestioneze pe acest vizionar reformator despre cum sta treaba. Acest mare expert Basescu, care marea salarii, nu vroia imprumuturi de la FMI, nu vedea criza, este intervievat de televiziunea mogulului. Acest presedinte incapabil, care a instaurat un guvern mai prost ca oricare altul este inteles drept un cunoscator al problemelor economice, cu care trebuie neaparat dezbatute masuri si hotarari. Este incredibil, cum sa nu-si ia Basescu nasul la purtare cand desi el este evident doar un presedinte mascarici, lipsit de orice proiect si care stie numai sa jignesca, este tratat ca un economist cunoscator.

  10. Poate că Dl. C T Popescu, e bun, şi poate că unii îl consideră cel mai bun. Da’ mă-ntreb ca un prost, ce îl apucă aşa subit să dea palme după ceafă, unor oameni care-şi fac meseria, şi care sunt atacaţi de o “doamnă”, întâmplător ministră, tocmai pentru că-şi fac meseria, şi spun adevărul? Dacă aţi ripostat în termeni duri la atacurile duduii, nu cumva e omeneşte, chiar dacă n-a avut EA dreptate? Mă rog frumos, n-am ştiut până azi că dacă devii ministru, şi spui prostii, nu trebuie să te trezească nimeni la realitate?
    Dacă şi D-lui C T Popescu i s-a făcut foame, e criză mare fraţilor!!!

  11. Dl.Ciutacu,asa cum credeti despre dvs ca sunteti,asa va regasiti si in imaginea de mai sus,in centrul atentiei si falnic,mandru nevoie mare.Va felicit,ca un aradean PDL-ist ce sunt,pentru emisiunea domniei voastre unde a fost prezent edilul urbei noastre,dl.Falca.

  12. @Vali-Arad: Falca vine macar o data pe luna la mine. a doua zi a fost Blaga. tot de la PD-L, daca nu m-a lasat memoria. talentul inteleg ca l-am pierdut.

  13. Domnule Ciutacu, va rog frumos ca orice scriere viitoare a dumneavoastra sa fie obligatoriu la fel de valoroasa lierar, artistic, stilistic si cultural cu a CTP-ului, ce se crede cel putin Balzac plus Votaire la un loc:)
    CTP scrie in secret un nou volum de critica literara si e foarte suparat ca nu regaseste descrierile lui Dostoievski aici pe blog 🙂

  14. Dl.Ciutacu,in viziunea mea sunteti un jurnalist valoros,”cu sange in instalatie”cum s-ar zice,care uneori fortati nota.Oricum va urmaresc emisiunea si citesc cam tot ce scrieti.La mentiunea dvs de mai sus in referire la talent,niciodata nu am considerat ca acesta va lipseste,dimpotriva.Mi-ar placea daca activitatea dvs s-ar desfasura la trustul concurent.Deh…optiunea mea.

  15. Nu-i voi ierta niciodata cele doua articole din ” Adevarul literar…” in care-l terfeleste pe Nichita Stanescu !
    Un ziarist talentat, dar un caracter urat.
    Subscriu celor scrise de Lucia Verona, nu poate admite ca vin din urma ” lupii tineri” in presa romaneasca.

  16. Atitudinea fata de Andrei Iucinu, imediat dupa moartea lui Dumitru Tinu, da masura caracterului acestui oportunist; o spun cu regret, pentru ca respect sensibilitatea si cultura cinefilului Tudor Cristian Popescu.

  17. @Alina: foarte bine, mai sunt si caractere-n trustul mogulului cel rau:)

  18. @RAMO,probabil ca iarasi aberez ,tu insa ramai constant prost;eu nu am facut decat sa spun ca nu stiu daca se impune un imprumut pt ca nu ma pricep asa bine la acest domeniu dar mi se pare o tampenie ca o clasa politica corupta sa puna mana pe 20 mld euro in conditiile n care dupa ce a furat ca n codru,scuze ,privatizat,au inventat baietii ulterior o lege a retrocedarilor in care anumite persoane au facut bani multi din nimic si din punctul meu de vedere nu pot concepe ca acestia sa gestioneze 20 mld imprumutati de la fmi pe carca noastra,ti as fi mai zis eu mai multe dar nu ar fi “deontologic”,btw..stii CE A ZIS VULPEA LA ARICI?.in caz ca se intreaba cineva ce legatura are fmi cu ctp..nu are dar mi se pare un subiect mai important

  19. Nu ma asteptam ca ctp sa aiba o asemenea replica, mai cu seama ca nici el nu-i vreun delicat. Mi-e greu sa-nghit ofensa la adresa dlui ciutacu, cu atat mai mult cu cat ambii se bucura de admiratia mea. Poate luna noua l-a batut in chelie pe ctp, altfel mi-e greu sa inteleg cum brusc si violent, l-a palit cavalerismul fata de madam cocos. Toata admiratia mea pt curajul si talentul dlui ciutacu dar si rabdarea pt derapajul dlui ctp de la ceea ce-l consideram eu de multi ani si nici nu ma gandesc sa nu-l mai consider. Baieti, domnilor, sunteti doar o mana de jurnalisti adevarati, posesori de coloana vertebrala si de talent real si in loc sa faceti front comun impotriva ciumei ce ne incaleca tot mai agresiv si mai nerusinat si sa ne sprijiniti psihologic pe noi, cei ce va citim si va admiram, va pierdeti printre fleacuri si stupiditati. Lasati-o naibii pe pupaza si concentrati-va la ce ne frige pe toti. Cu conducatorii pe care-i avem, vom ajunge si noi ca tara, in faliment!

  20. daca am fi scris noi ceea ce a scris ctp , ne-ati fi amenintat cu expulzarea si ne mai ziceati si ceva de dulce..
    dar lui ctp …i-ati dedicat blog.
    eu am bucur sincer ca v-a pus pe ganduri.
    multumim ctp.

  21. Rautati din astea, intre jurnalisti,am auzit si vom mai auzi.
    MIe imi place,in schimb, poza.Si am o singura intrebare: De organizarea spectacolelor voastre se ocupa Oana Roman? Ca doar sunteti si voi dezbracati: de … prejudecati.

  22. Dom’le Ciutacu,
    sa n-avem suparare da’ va meritati scatoalca asta!!!
    Cand noi eram mai suparati dupa o zi de lucru si ne mai ‘otzaram a birjarie pe blogul asta unde catam sa gasim o tara de refulare, domnia voastra…. odata ce v-ati stropsit la noi cum ca “de maine toata lumea sa se circule in papuci de casa” si daca se poate respectand cu virgula si punct Codul Bunelor “Manere”. Eii! Pan’an ziua in care madame Hudrea s-a trezit sa va paleasca. Proasta miscare pentru ea, extrem de valabila pentru noi. Ca v-a trecut peste prea-plin.
    din ciclul: sa moara vecinu’ sa-i iau capra!

  23. Da, da, da, iti multumim cu totii ca ai injurat-o pe Udrea. Noi, cei care nu suntem in stare sa dam un email sau sa trimitem o scrisoare prin care sa ne exprimam nemultumirea fata de autoritati, daramite sa facem lucruri sfinte precum un miting, o initiativa legislativa ori sa intreprindem orice tip de actiune comuna in vreun domeniu, ne simtim racoriti de parca am fi injurat-o noi personal. Da, da, da! De acum Udrea se va comporta ca in bancul ala cu avionul care sta sa se prabuseasca, iar stewardesa le spune pasagerilor sa se unga cu alifie contra rechinilor, care tot ii vor manca pe bietii oameni, dar asa, mai in scarba: va fura la fel de mult, dar parca un mic mai stingherita.
    Da, da, da. Ai sesizat perfect micile noastre defecte, le-ai exploatat genial, iti crestem si noi traficul la blog si tirajul la ziar, ne faci si tu pe noi sa ne simtim de parca am fi schimbat ceva.
    Da, da, da. E minunat. E minunat cand toti castiga si se lasa cu heapi end. Dar pe cand tu castigi banii de la trust (adica banii nostri, in toate sensurile pe care ti le poti imagina), iar Udrea castiga banii publici (adica tot banii nostri), noi castigam doar iluzii.
    Iluzia de a fi contat cu ceva, iluzia de a fi participat cu ceva, iluzia ca vocea noastra a avut ecou.
    Bune si iluziile astea, ca fara ele nu ne-am putea suporta prostia si pasivitatea si ne-am sinucide, dracului, un popor intreg.
    Si atunci tu, si mai ales Udrea, din ce ati mai trai, moncherilor? Pai vedeti cat va iubim noi pe voi?
    Ia, gata cu joaca si mai puneti-o de un “hai sictir”, de-un “cretinet” si de-o dezvaluire, ca a-nceput sa ne placa …

  24. Pana la urma, ca fim cinstiti… Asa zisul dumneavoastra articol de pe blog, pe care, in alte conditii, l-ar fi citit un numar mult mai mic de oameni, nu este decat o insiruire de mizerii. Exact din aceasta cauza, nici nu mai conteaza cui i se adreseaza si de ce. Limbajul utilizat il face inutil (in a demonstra ceva despre dna Udrea), deranjant, jenant si scarbos. Nu stiu ce rol jurnalistic sau de alta natura poate avea. Doar acela de a mai adauga un strat de jeg peste tot ce inseamna viata publica din Romania.

  25. Domnule Ciutacu, dacă CTP a ajuns din cauza invidiei să facă pe Cavalerul Teuton, e naşpa rău de tot! Nu demonstrează decât un singur lucru, că e capabil să facă pe lupul moralist, boală luată – cu siguranţă – de la Băsescu.
    Pe mine mă dezamăgeşte CTP. Dacă nici el nu face deosebirea dintre blog şi ziar…
    No, la români bate vântul în fel de fel de direcţii, fiecare-şi apleacă spinarea în funcţie de acest lucru.
    Dacă aţi fi jignit o femeie care-şi vede de treaba ei, l-aş fi apreciat pe CTP că-i ia apărarea, dar când este vorba de o Nuţică, s-avem pardon, singură-şi bagă gâtul în laţ şi nu mai are deloc chip de femeie.
    Iar cu atitudinea lui vă face un bine! Paradoxal, dar adevărat.

  26. Victor, poti sa-mi faci un serviciu, te rog?
    Spune-i lui Moise Guran ca il iubesc:
    “Sunteti prea sensibil”- asa i-a zis lui Base. Si de multe ori l-a cam pus in cofa… Nu stiam ca finantistul e atat de subtil…
    Noapte buna!

  27. @ Diana.
    Tot ca sa fim cinstiti, draga mea, traiesti intr-o lume paralela! Dormi linistita, nu te trezi!

  28. Stimate domn Victor Ciutacu,

    Am avut placerea sa semnez alaturi de dvs. cateva articole pe teme economice in perioada in care lucrati ca redactor in domeniul economic la ziarul “Adevarul”. V-am apreciat calitatile jurnalistice la vremea aceea, iar ulterior v-am privit dezvoltarea carierei fie in postura de consilier al presedintelui APAPS fie de “gazetar cu functie” la diverse publicatii. MArturisesc cinstit ca aparitia pe sticla mi-a trezit aceeiasi reactie ca atunci cand am reusit, intr-un apoteotic final, sa cunosc din aparitiile tv personalitatea d-nei Doina Cornea. Pe aceasta femeie o admiram nespus in interventiile la posturile de radio prohibite inainte de 89, iar ulterior, prin prezenta directa, mi-a creat un mare gol sufletesc. Modalitatile prin care ajung sau am ajuns la acest sentiment sunt opuse, insa rezultatul e acelasi. Dvs. ati perseverat si ati trecut de la autosuficienta parerilor emise pe sticla, judecarea pana la faza inchizitorie a personajelor (uneori) politice la injurii directe adresate chiar si catre o femeie in luna de primavara in care o/le serbam. Poate in sinea dvs. considerati ca ironia fina, semnalarea incalcarii normelor de bun simt/juridice si indicarea bramburelilor emise de un anumit personaj nu sunt suficiente, dar pana la manifestarile emise pe blog fata de ministrul turismului mi se pare o prapastie de netrecut.
    Am postat in comentariile accesorii editoruialului CTP parerea asupra articolului sub numele de “un nostalgic”.

    Citez:
    Postat de un nostalgic la 10.03.2009 23:34

    cu parere de rau trebuie sa amintesc faptul ca respectivul jurnalist cu functie, aflat intr-un conflict deschis cu ministrul turismului a trecut cu destul succes si prin redactia adevarul unde indeplineati functia de redactor sef. pacat de el… posibil ca dl. vc sa fi avut o ramasita de talent pe vremea cand scria articole economice.

    Constat ca acest comentariu contine idei asemanatoare cu cele emise de dvs. in reactia avuta la editorial. Ma despart insa de ideile pe care le emiteti atat de furibund in manifestarea de pe blog, acordandu-va prezumtia unei onestitati care trebuie sa ne caracterizeze si fructificarea unui talent care nu se pierde chiar in hatisurile unei vieti atat de tumultoase.

  29. @Tudor: mi-ati face un mare serviciu de memorie daca mi-ati spune numele sub care ati semnat alaturi de mine. altfel, cu tot regretul public pentru dezamagirea pe care v-am produs-o, realitatea cruda e ca, in acest moment, parerile talentatului domn Popescu mai conteaza decat la Cupa Davis.

  30. @Victor Ciutacu: “nu mai conteaza decat la Cupa Davis”, sau “mai conteaza doar la Cupa Davis” – una din doua, nu si-una si-alta. Hotaraste dumneata, ca esti ziarist “cu fonctie” si stii ca in gramatica nu-i ca-n presa, sa o dai cum vrei, ca bani tot ies 🙂

  31. Nu-mi vine sa cred ca pe CTP l-a apucat pudibonderia si delicatetea tocmai cand a fost injurata Udrea!

  32. Vivat CTP, vivat presa de calitate!

    s-au luat de-un blog…

    De un blog, da, imparate,
    caci blogul ce-l amintesti
    nu e-un simplu blog, e varful
    aisbergului cu vesti.

  33. Mister Ciutacu Victor,

    Tocmai am vazut Piratii din Caraibe 3
    Brusc, mi-a trecut o intrebare prin craniul de cristal: Pe o insula,departe de lume,daca ati fi esuat cu Traian Basescu, cam cum credeti ca l-ati privi (daca veti mai fi in viata) dupa 5 ani de convietuire?

  34. “… parerile talentatului domn Popescu mai conteaza decat la Cupa Davis.”

    Domnu’ Genialu’, negatia dinaintea “decat”-ului uni-i? Ca la varsat laturi in capul altora vaz ca va pricepeti de minune; cu maciuca din ochiul propriu stati mai prost 😉

  35. daca domnul ctp v-a apreciat ca un jurnalist de valoare, nu cred ca acum si-a schimbat aceasta parere. dumnealui s-areferit strict la articolul despre udrea, care, dat fiind ca a aparut numai pe blog si nu intr-un ziar, avea tot dreptul. nu se merita ca doi dintre cei mai valorosi ziaristi din romania sa se certe intre ei pe marginea unui asemenea subiect. nu prea inteleg eu de ce l-au deranjat asa tare pe ctp comentariile dvs, asa vulgare cum erau, mai cu seama ca nici dumnealui nu se fereste de cuvinte dure. oricum cred ca ati reactionat exagerat si daca o tineti tot asa, nici n-o sa va mai salutati pe strada ceea ce ar fi pacat. poate ca domnul ctp chiar e afectat de cuvintele prea dure spuse public. zicea mircea badea ca si lui i-a facut observatie o data cand l-a amendat cna-ul

  36. Saru’mana,domnu’ nenea Victor,
    Io sincer n-am citit ce-ai scris de tanti Nutzica,da’ cre’ ca nici nu-i nevoie ca dupa cum te trag de urechi toti pe aici,pe blog,ai cam spart geamu’ vecinului cu prastia – unu’ cica CTP… – si ala te-a cam spurcat,ca avea o musafira pe canapea si cioburile au cam iritat-o,a-nceput sa tipe, si… ce era sa faca nenea CTP,treb’ia sa-i arate ca-i inca barbat,nu? ..! Da’ lasa, nene,asa suntem noi ,copiii, mai facem cate-o prostioara,ne-o-ncasam si mergem mai departe ! Si sa stii ca io o sa stau cu matale pana-ti trece suparatia si dupa aia ..
    A matale,
    Misu

  37. VICTORE,
    AI VĂZUT VREODATĂ UN COPIL RETARDAT DÂNDU-SE CU CAPUL DE PEREŢI FĂRĂ SĂ-L DOARĂ?
    DACĂ NU, UITĂ-TE MAI ATENT LA CTP.

  38. Ca TRU e un impostor nu mai incape indoiala. Singurul lui atu este ca isi asuma conditia in cele din urma.
    Insa mult mai rau ca un TRU e o gasca organizata si fara scrupule de mercenari cu pix si tastatura. Caci asta este intreaga trupa de gherila pseudo-jurnalistica din spatele Antenelor. Si asta cu atat mai mult cu cat zelul lor grobian este dublat de o crasa lipsa de talent in domeniu. Ciutacu in speta, mai are si o a doua lipsa, si asta taxeaza CTPul – lipsa unei minime logici. Daca de la Gadea nu ai pretentii intrucat e clar prototipul UTCistului de cariera, gurist, arivist si murdar pana in fundul buzunarului, daca Badea are accese de inteligenta si umor dizolvate intr-o mare de ignoranta si imaturitate, Ciutacu este pur si simplu prost. Din aceasta simpla cauza el a fost intotdeauna targetul fie ca semi-atacurile au venit din partea lui Base, CTP sau whatever.

    Si ca sa vin la un pic si la Stan. Acest om este inteligent. Insa asta nu-l scuza. Acest om este Manipulator de meserie. Securistul perfect cu un plus de elocinta. Acest om nu este doar intentionat visceral si nedrept. Este si subtil intru manipulare. Ceva ce incerca si Cristoiu dar pe alte cai. De ex-tartorul Cristoiu nu mai zic nimic. Vorba aia, de raposati numai de bine.

  39. @Dan: hai sa-ti vand gratis un secret, da’ sa nu mai spui nimanui. pentru logica impecabila si calitatea scriiturii m-a angajat CTP. o fi fost la ciclu? iar tu dispari urgent de pe blog, ca ma irita vitejii care ma fac prost din spatele monitorului si se orgasmeaza ca mi-au tras-o.

  40. apropos de vitejii care injura femeile in spatele monitorului si se orgasmeaza ca i-au tras-o…
    sa-i spuneti sarut’mana doamnei cand o vedeti , desi sunt convins ca asta veti si face , face to face.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.