Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Cotidianul fură barbar la ştiri şi la ceas

Cotidianul fură barbar la ştiri şi la ceas

Cotidianul prezinta astazi o exclusivitate de furaciune. Caruta cu deontologi a lui Sorin Vantu preia si se preface a dezvolta o informatie aparuta in Jurnalul National pe 11 februarie si o titreaza bombastic. Antena 3 vede si remarca. Astept explicatiile mustind de profesionalism. Pe strada s-ar chema jaf…

UPDATE: Uite primul pas. A disparut faimoasa “EXCLUSIVITATE”. Astept scuzele.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

74 thoughts on “Cotidianul fură barbar la ştiri şi la ceas

  1. deontologii de la Cotidianul pot fi incadrati juridic la infractiunea de “furt”? dac-au facut-o noaptea,pot fi avansati la “furt calificat”.

  2. Deontologic este furaciune si de inteles frustrarea. Nu este de neglijat faptul ca in acest fel afla si cititorii altor publicatii ce decizii au luat oamenii pe care i-au votat. Faptul ca Boc prefera sa-si aduca alaturi persoane teoretic inferioare lui spune totul despre increderea in capacitatea lui de a reusi sa fie un lider.

  3. foarte bine au facut!
    ca nu e prima data si cum nu le faceti nimic decat le bateti obrazu .. f bine va fac!
    eu as fi recurs la jigniri, scrisori deschise, procese pt ca .. gaseam un motiv gen: se uita ciudat la mine!
    eu bat pariu ca nu-i ultima data! 😉

  4. OAAAAU,sunt profund surprins,sunt contremulat:-)
    P.S.Astia de la Cotidianul sunt pupinbasesti?
    Iarasi sunt surprins,viata asta nu inceteaza sa ma surprinda.

  5. Mie mi se pare nedreapta formularea “caruta cu deontologi a lui Sorin Vantu” pentru ca ii baga pe toti in aceeasi oala, desi articolul a fost scris, foarte probabil, de o singura persoana. Cred ca e mai corect sa dati numele celui care semneaza articolul si sa considerati ca e vorba de o greseala sau de un furt la nivel individual. De fapt, pentru ca lucrurile sa se indrepte, in orice domeniu, e important ca oamenii sa isi responsabilizeze propria activitate. A te referi la o colectivitate cand doar unul greseste nu face decat sa: 1. arunce cu noroi si-n nevinovati 2. nu-l ajute in nici un fel pe autorul greselii sa aiba mai multa grija pe viitor.

  6. @Andreea: doua persoane. ai citit vreodata expresia “ciutacii lui Felix”? eu am avut placerea de multe ori. ba-l ajuta extrem de mult pe autor, ca-l iau la picioare-n gura aia onesti si profesionisti. a doua oara, sufla si-n iaurt.

  7. Victor, cu riscul sa te supar, trebuie sa spun am citit cu atentie articolele si cred ca acuzatia ta e exagerata. E drept, termenul “Exclusiv” plantat in capul articolului din Cotidianul e bombastic, insa nu pot sa nu remarc faptul ca Jurnalul ingroapa detaliul privind angajarea Mihaelei Boc undeva la mijlocul textului si, mai ales, faptul ca ziarul tau nu mentioneaza gradul de rudenie. Din lipsa de timp sau din comoditate cineva n-a aflat un detaliu important si a preferat sa scrie “Coincidenta sau nu”. Trebuie sa recunosti ca nu e cea mai fericita solutie din punct de vedere jurnalistic si sunt convins, de altfel, ca n-ai fost prea bland cu cel sau cei raspunzatori de treaba asta. Cotidianul are, asadar, meritul ca a descoperit legatura de rudenie dintre premier si consilierul respectiv. Jurnalul furnizase un fapt probabil (sa vezi ca sunt rude), in timp ce Cotidianul a servit o informatie certa (e nepoata-sa). Daca au pornit de la articolul din Jurnalul, ar fi fost corect, insa, sa mentioneze acest lucru in text.

  8. Bok,(am scris in turca)aduce numai profesionisti langa el!A adus numai oameni tari,(ca osul de medusa)asa ca el!Oare cum o sa arate Romania, dupa mandatul sau(daca o sa-l termine in functie)!

  9. Da, am auzit de expresie. Si, in aceeasi masura, consider ca este o sintagma rau-voitoare si…cam atat. Cred ca fiecare ar trebui sa fie responsabil pentru propria felie. Cred ca generalizarea nu face decat sa disculpe pentru ca, in final, nu exista nici un responsabil care sa raspunda; ci el se pierde intre cei multi.

  10. @Bradut Ulmanu: nu spun ca n-ai dreptate. chiar ai la chestia aia cu gradul de rudenie, mai ales ca stiam ca-i nepoata-sa. da, colegele mele de la Politic n-au fost suficient de hotarate in a merge pana la capat cu sapatura. da’ eu te-ntreb pe tine cum reactionau portocaliii cand ne-am fi legat iar, in titlu, de membrii de familie ai unui demnitar. la precedenta tura, mi-am capatat, in prime time, apelativul gales de “tonomat pe ieuro”.
    P.S. in emisiunile de la A2/A3, citez Cotidianul mai des decat JN

  11. Victor,aseara Antena 3 i-a cam batut in gura ca pe coasa pe Realitatea.Baietii sunt facuti pentru locul 2.Cine e pelocul 2,cine e pe locul 2,cica laca cichi cea.
    P.S.Ai si tu mila pentru deontologii lui Vantu,sa mananca si gura lor un sac de bani:-))

  12. @mery: n-am mai postat ratinguri, ca se complexeaza micutii. da’ vad ca tot nu le foloseste la nimic. cat sa-i mai ajut? sunt si eu un suflet de om.

  13. Ma tot intreb cine mai citeste Cotidianul?!
    Sunt atat de slugarnici Tiranului, incat te ia scarba numai daca auzi cine este patron.
    Faptul ca fura idei si articole de la altii, arata cat de misei sunt cei ce conduc Cotidianul.
    Ce poate fi mai imoral si ridicol, decat faptul ca FURI PROPRIETATEA ALTORA, chiar daca este doar una intelectuala.
    FOAMEA DE BANI, acesta este diagnosticul lacheilor lui SOV!
    P.S.
    Cat a fost Mihaiu guvernatorul Deltei Dunarii, Cotidianul,Academia Catavencu,Realitatea, erau de partea liberalilor!
    Cum l-a demis pe Livisor si s-a ,,dat” Tiranul la moguli, cum au SUCIT MACAZUL!
    NU AM VAZUT IN VIATA MEA ATATA PERVERSITATE SI ATATA GOLANIE! SI MAI FAC SI PE INTELECTUALII!

  14. @Costin Tanasescu: eu il citesc, nu-i un ziar rau, ba dimpotriva, chiar are multe subiecte beton. da-l strica ura dementa a unora dintre comentatori.

  15. Victor, eu nu m-am referit la calitatea textelor scrise in Cotidianul, nici nu ma pricep la gazetarie. Insa majoritatea articolelor sunt extrem de subiective.
    Prea o fac PE FATA! Mi se pare o lipsa a bunului simt – SA MINTI SI SA DENATUREZI ADEVARUL IN FIECARE ZI IN ULTIMUL HAL! SEAMANA CU SCANTEIA…PE BUNE!

  16. Este normal, Victore…! Acum urmeaza s-o puna pe nevasta-sa ministrul Chimiei si gata… CEAUSESTII.
    Misto, nu?
    Iata citeva asemanari dintre cei doi:
    – amindoi sunt CIZMARI; Boc are si facultate
    – amindoi sunt mici de statura; adica piticanii (pitici atomici?!)
    – amindoi se bilbiie cind vorbesc; deci au stofa de conducatori
    – amindoi au un tatuc – Ceausescu pe Brejnev, Boc pe Basescu (atentie la initiala numelui!)
    – amindoi si-au promovat copiii, pe sest, pe functii de conducere.
    In rest, ce mai conteaza???
    Daca n-ar fi trist, as ride, asa…!

  17. in media sunt multe articole preluate de unii de la altii cu sau fara surse, multe stiri sunt prezentate ca fiind foarte noi cand ele au fost prezentate si inainte de altii…cand sunt preluate stiri din afara unele apar pe la noi abia dupa o luna si sunt date ca de ultima ora…eu pe blog faceam un fel de revista presei-postam articole mai mult sau mai putin importante din media si vizitand mai multe site-uri din tara si din afara am vazut chestiile astea…

  18. Zice Tonomatu’: “n-am mai postat ratinguri, ca se complexeaza micutii. da’ vad ca tot nu le foloseste la nimic. cat sa-i mai ajut? sunt si eu un suflet de om.” Dom’ne asta e chiar necolegial, adică micuţii nu tre’ să se screamă chiar deloc? Păi să nu ştie ei nici măcar cât sunt de penibili? Întotdeauna am apreciat calitatea unui produs media, şi nu m-a interesat NICIODATĂ câţi consumatori au văzut acel produs. Dacă rămâneţi la fel, cei care faceţi presă de atitudine, onestă şi pentru interesul publicului, şi nu pentru numărul de cititori, veţi creşte ca rating!
    Mult succes în continuare!
    Cu privire la “conţinutul” ştirii, demult anticipata Dvs. ipoteză, cu privire la reîntoarcerea societăţii româneşti la Evul Mediu prinde un contur tot mai clar.
    Singura dilemă pe care o mai am este Crin Antonescu sau Sorin Oprescu?

  19. Hai sa nu dam nici cu paru’ nici cu pana ci sa spunem axact ce este.Nu stiu istoricul ce au mai facut sau nu sau ce-or mai face astia de la cotidianul ca de ei e vorba aici dar o informatie mai ales intr-un ziar devine publica din momentul publicarii ei adica poate fi folosita de altii cu PRECIZAREA sursei ceea ce in cazul de fatza nu s-a intamplat asa ca ca nu e coser deloc sa preiei o informatie dintr-o alta sursa si sa-ti arogi dreptul de a o fi produs tu chiar daca i-ai mai pus niste inflorituri acolo adica nu ai fost atat de dobitoc incat sa copiezi doar .deci din momentul in care ti-ai arogat drepturi exclusive asupra produsului altuia este FURT ca e intelectual sau material.

  20. Expresia “politica de cumetrie” va spune ceva??
    Parca domnul Boc striga din toate corzile vocale in campania electorala ca se practica politica de cumetrie la nivel guvernamental.
    Omul asta este incorigibil. Cred ca nu o sa ramana nici o declaratie din campanie pe care sa nu o contrazica acum cat este la putere.
    O rugaminte pentru tine, Victor: te rog sa faci o emisiune cu inregistrarile care le aveti cu domnul Boc, inainte de a deveni premier si cu declaratiile care le face acum inclusiv deciziile pe care le ia ca sef al guvernului.
    Cred ca vom lesina de ras.

  21. Baietii astia de la Cotidianul traiesc intr-o lume paralela. Se mai intersecteaza din cand in cand cu adevarul si atunci apar asemenea stiri. Din pacate…fumate!

    Asta e, mai bine mai tarziu decat niciodata. Cat despre deontologia profesionala, mai bine sa nu mai discutam.

  22. Victor,sa nu mai ai concurenta nu-i un lucru bun.
    Dar te simti al draku de bine,nu-i bai si ei la fel,banu curge,bataia-i buna,lor le place…:-)

  23. asta e tipul de ilegalitate pe care l-ar face oricine. cine neaga e excesiv de catolic

  24. Eu numai asa, de sanchi, as da sfoara in tara ca scriu nu stiu ce stire, ca fac o mega extra dezvaluire. In fapt, inventez un subiect, il ambalez frumos in staniol si il dau cu Chanel 5, apoi astept. Iar daca stirea asta apare la ei, razbunarea e gata.

  25. nene Ciutacu acu serios chiar te mira ca, Cotidianu e o caruta cu hoti ?? De fapt majoritatea ziarelor sunt pline de asa zisi deontologi care nu stiu decat copy/paste ca niste micuti “robocopi”(gen Draga Stolo) care fac si desfac stiri cu ajutorul unui mouse si a unui calculator cu acces la internet si cu linkuri la celelate ziare, din cate ziare citesc eu mi-am dat seama ca 90% din presa scrisa si 60% din cea de televiziune e pe sistemul OTV-ist …. Nu va dati batuti oricum aveti cel putin o clasa peste toti.

  26. furt. ce jegosi! ma si totusi cine dracu citeste ziarul ala? n-am vazut pe nimeni in metrou, pe nimeni in tramvaiul 32, pe nimeni in trenul spre sinaia. cine dracu il citeste?

  27. Lipsa de profesionalism consta in bombasticizarea desoperirii si asumarea intregului merit. trebuiau intr-adevar sa citeze si Jurnalul National.Ma asteptam ca in Romania sa fie cam greu a se imparti meritele. Dar totusi ma intreb de ce nu a facut Jurnalul National “sapaturi” pe aceasta tema din moment ce este cam prea evidenta legatura intre Boci. Ca ziar impartial si montat in cautarea adevarului ar fi trebuit ca Jurnalul sa isi asume cu profesionalism responsabilitatea de a fi mers pana la capat. Deci nici Jurnalul nu a fost un exemplu al profesionalismului in opinia mea ca eu ca cititor ma asteptam ca odata ce numele Boc apare spre a numi alta persoan membra a cabinetului premierului in afara de domnul Emil niste oarecare beculete ar fi trebuit sa se aprinda, conexiuni ar fi trebuit sa apar s.a.m.d cred.
    Teza cu faptul ca ai fost numit “tonomat” nu tine pentru ca si dumneata stii mai bine ca unii se refugiaza in expresii incalcite si neavenite cand nu au riposta. dar sincer acum te-ai fi asteptat la alta replica de la presedinte? Mai mult ar fi avut alta replica decat sa te atace disperat in mod direct fara a putea sustine nimic concret?

  28. @Dan: nu de spaima Basescului nu pot dormi eu noaptea, dar trebuie inteles ca, intr-un ziar cu peste 300 angajati, nu poate Ciutacu sa le faca pe toate.

  29. Romania a ajuns in halul in care se prezinta azi datorita aptitudinilor exceptionale de care dispun cei din parlament si guvern, de capacitatiile intelectuale in functie care le este atribuita o functie de conducere. Era evident sa fie aduse persoane care sa fie loiale celor doi magnifici Boc si Basescu, si cea mai buna alegere era sa fie rude de familie. Oare ce se intampla daca Basescu mai avea un frate =))

  30. @George G: “De fapt majoritatea ziarelor sunt pline de asa zisi deontologi care nu stiu decat copy/paste ca niste micuti “robocopi”(gen Draga Stolo) care fac si desfac stiri cu ajutorul unui mouse si a unui calculator cu acces la internet si cu linkuri la celelate ziare, din cate ziare citesc eu mi-am dat seama ca 90% din presa scrisa si 60% din cea de televiziune e pe sistemul OTV-ist” —> si cam care ar fi analiza comparativa in urma careia ai dedus ca lucrurile stau intocmai cum spui? Astept nume de ziare, titluri de articole, emisiuni de TV care, insumate, sa duca la procentele pe care le-ai indicat cu atata precizie. Multumesc!

  31. Prin Tara Hategului, nu foarte departe de Cluj, au fost descoperite fosilele singurilor dinozauri pitici de pe pamant. Astfel este explicabil ca am ajuns sa avem ca premier reprezentantul singurei specii de uriasi pitici de pe planeta. Si bineinteles ca individul isi protejeaza specia.
    Nepotica o fi depus juramantul de loialitate, sau rudele, afinii si acolitii pana la gradul enspe inclusiv ai titanului pitic de la Palatul Victoria sunt scutiti de juramant?
    Nu prea am observat in presa comentarii cu privire la natura acestui “juramant de loialitate”.
    In opinia mea, acest juramant este de cea mai pura sorginte mafiota. Asta e mafie pe fata. Au pupat inelul nasului. Un functionar public nu poate fi obligat sa depuna juramant de loialitate unui om. El se supune, in principiu, constitutiei si legilor, nu unui om.
    Daca omul respectiv o ia alaturi cu drumul, ei cui se supun? Pana unde tin obligatiile impuse de acest juramant?

  32. Intrebare: presa din zilele noastre, (vezi Jurnalul sau Cotidianul) se autofinanteaza sau este sponsorizata de mogul?

  33. Eu in locul tau as fi mandru Victore.
    Si ce-i daca au furat, desi stiu ca este oarecum frustrant, insa una peste alta eu spun sa fi-ti fericiti ,voi cei de la Jurnalul National, ca sunteti sursa de inspiratie a concurentei.In consecinta ,concurenta ,nu exista!!!

  34. Un sfat, daca se accepta.
    Cand salvati print screenurile salvati-le .png si nu .jpg
    Calitatea e de 100 de ori mai buna in momentul in care se da zoom pe poza.

  35. Ciutacule,

    Va ca tot se vorbeste: asta e caruta cu deontologi a lui Vantu, aia e Antena celor 3 a lu’ Felix …ala e ziarul prezidential. Te intreb la nivel conceptual: cat % (cu aproximatie grobiana) din gazetele de pe piata sunt cu adevarat non-partinitoare ?

    Multam,
    Fiara.

  36. daca se baga pistolul pe geam dupa care se trage in veselie,daca se praduiesc banci in saizeci de secunde..daca se fura armament depasit din hambarele armatei,daca se executa batai la mall…daca un presedinte fura case,atunci de ce va mai mirati ca cineva ciordeste o idee ?

  37. Ia bre nea Victore una de exceptie:)) Pe veveveul lu nea Berceanu apare prietenul suedez (Costel) ca fiind avocat. Bai da-o dreq ….deschid cv ul si intru la boala aia mare. Cica a facut Facultatea de agronomie sectia agronomie. De aici reiese clar si legitim ca domn Costel asta este avocat. Am facut dreptul degeaba, mama ei de treaba. Poftiti de va convingeti (repejor ca se sterge instant) Dovaaada :))

  38. …”pe strada s-ar chema jaf” dar…poate e criza si in media… de idei…si “mai trag cu ochiul in ograda vecinilor”…

    O zi buna, vroiam, de fapt, sa va urez, Dle.V . Ciutacu !

  39. @Liliana Marculescu: mare avocat, mare caracter:)
    @FIara: asa ceva nu se exista =))
    @Mica: la aceasta ora, cu exceptia tabloidelor, nu cred ca mai exista vreun ziar autofinantat. noua ne-a reusit vreme de 4 an; pana a venit criza.

  40. domnule eu sunt de acord,daca tara o vrea si interesu national o cere,pe timp de criza,sa fie si nepoata lu Boc consilier.da amanta nu are?s-o aduca domle si pe aia.

  41. lipsa de profesionalism e faptul ca Jurnalul nu a “sapat” sa vada mai exact cine e femeia cu numele boc. daca e nepoata sau sora sau mai stiu eu ce. doar asta era stirea, pana la urma, nu?

  42. @laura: da, crapam de rusine ca am dat primii stirea. motiv pentru care am decis sa ne punem arhiva la dispozitia colegilor de la Cotidianul pentru toate exclusivitatile lor prezente si viitoare.

  43. &-au cerut scuze deontologii de la cotidianul? &-au recunoscut greseala? maine – poimaine o sa auzim & de clanul Deontologilor. inca mai e loc pe piata pt. clanuri.

  44. Sunt sigur ca nu e singurul caz din cabinetul domnului Boc sau chiar din Guvern,Parlament etc…!
    Asadar asteptam si alte cazuri de nepotism,mult mai evidente,cred eu!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.