Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Cititorii biletelor de meci se revoltă ferm

Cititorii biletelor de meci se revoltă ferm

Pot să înţeleg până la un punct – pe bază de argumente, nu de isterie emoţională a unora care nu citesc nici fluturaşii publicitari, de cărţi nici măcar nu se pune problema – mobilizarea împotriva propunerii (neinspirată, dar nu singulară) de act normativ pe care a iniţiat-o Victor Socaciu. Dar nu pot să accept, fiindcă încă îmi funcţionează creierul la capacitate nominală, că psihoza asta, generată, totuşi, de o iniţiativă care are (chiar şi teoretic) şanse infime să devină lege, nu e stimulată de cineva. N-am văzut atâta mobilizare civică petiţionar-revoltată, spre exemplu, în cazul tăierii salariilor, amputării pensiilor, majorării TVA şi a altor taxe şi impozite. Dar noi avem alte priorităţi, că suntem mieji şi ne doare-n cur de nivelul de trai. Nici controlul tot mai apăsat al regimului politic asupra mass-media n-a urnit înaltele conştiinţe civice. Important e să nu cumva să-l auzim pe De Niro dublat de Bendeac. Dacă rezolvăm şi asta, o să ne luăm zborul către culmile prosperităţii şi democraţiei pe care numai reforma statului ni le poate face accesibile. Hai sictir, băi, triştilor!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

99 thoughts on “Cititorii biletelor de meci se revoltă ferm

  1. Cred ca are legatura cu faptul ca in cele politice si economice poporul se simte deja invins. Insa e corect, am vazut petitii pe facebook si intregi dezbateri pe tema propunerii de dublare a filmelor. In fine… probabil asta e un subiect major pentru o populatie care moare de foame, cine stie?

  2. Total de-acord cu cele spuse 🙁 : nu stiu insa cat este imbecilitate si cat este manipulare (circul din “pane et circenses”) 🙄 ?!
    Dar parca mai conteaza …?! 🙁

  3. Am avut si eu o pasiune-studiul limbilor straine. Daca nu m-am invartit sa duc o viata de om bogat,macar am citit. Si o astfel de masura ma revolta. Totul in tara asta este o revolta. Si de la incultura se trage. Parerea mea.

  4. Unu la mana, nu prea stiu unde este acel control apasat al regimului asupra mass-media. Din cand in cand mai ma plimb si eu cu telecomanda pe posturile de televiziune si nu am vazut ca ar avea cineva vreo jena sa faca cu ou si cu otet puterea. Sau macar sa cadem de acord la un punct, opiniile anti-putere sunt mult mai des intalnite decat cele pro-putere, in acest sens, nu prea inteleg notiunea de “control apasat”. Uitandu-ma la unii oameni de televiziune cateodata am impresia ca le lipseste doar permisiunea de a folosi cuvinte obscene.

    Doi la mana,masurile economice sunt discutabile, sa zicem, dar asta nu inseamna ca nu au fost necesare. In the big picture, problemele adevarate sunt mult mai grave decat taierea pensiilor si salariilor, astea sunt doar lucrurile la care populatia reactioneaza din lipsa de educatie si intelegere a procesului economic. Treaba este mult mai complexa decat ne este prezentata si trebuiau luate masuri in acest domeniu. Nu zic ca sunt bune, dar cine pretinde ca poate mentine si pensiile si salariile mari in timp ce poate stimula economia, ma scuzati, dar mananca rahat.

    Trei la mana, problema cu dublarea nu tine de masuri economice, de rezolvarea unor probleme apasatoare, tine de traditii si obiceiuri si mandrie nationala, niste lucruri daca imi permit sa zic, neesentiale, raportate la problemele actuale din Romania, o initiativa care vine de la un PSD-ist din cate vad, deci nu de la puterea atat de mult contestata.

    Si acest lucru are si un impact negativ asupra educatiei poporului. Multi dintre noi au invatat limbile straine, in special engleza, cu ajutorul filmelor subtitrate sau daca nu au invatat-o, macar si-au perfectionat-o si si-au imbogatit vocabularul. De asemenea,subtitrarile sunt un text si o citire de text mai atenueaza un pic analfabetismul cu care ne confruntam.

    Asta este problema cea mare a initiativei cu dublarea, este o initativa arhaica, populista, pentru masele needucate, pentru oamenii inferiori care nu vor sa progreseze, este un semn de involutie clara.

    Partea cu valoarea artistica a emisiunii trece pe locul doi din punctul meu de vedere.

  5. Aproape că-l suspectez pe Socaciu că face jocul Puterii, de a distrage atenţia de la problemele foarte grave ale acestei ţări. Doar e soţul…ştiţi voi cui.
    Se ştia că ne vom inflama la auzul acestei tâmpenii. Pentru că, în fond, subtitrarea e unul dintre puţinele lucruri care ne-au mai rămas. Şi care stă în calea imbecilizării totale. Cel puţin a acestui neam, aşa cum e el structurat. Că alţii sunt altfel, din câte se vede.

  6. @Vlad: ma oboseste repetarea la nesfarsit, pe blogul asta, a ideilor propagandei portocalii (toti sunt la fel, masurile erau obligatorii, presa injura puterea liber etc.) si ti-as fi recunoscator daca m-ai scuti. cu partea on topic sunt de acord, cu micul amendament ca isteria nu e declansata si intretinuta la pesedisti, care si-o fura cand le e lumea mai draga, e drept, din cauza unei initiative legislative neinspirate si total in afara necesitatii a unuia dintre colegii lor.

  7. Da’ ce treaba avem noi cu salariile , TVA-u’ , pensiile , libertatea presei … Lasa-ne cu prostii de-astea . Normal ca vrem sa-l auzim pe de Niro , sa nu vina Bendeac in locu’ lui ca facem un miting de nu ramane piatra pe piatra din guvern . Cum sa nu vorbim de subtitrare ? Tu esti in stare sa ne spui ca n-ar trebui sa ne intereseze stirile de la ora 5 , fata de la pagina 5 , investigatiile geniale ale Domnului Viitor Presedinte Dan Diaconescu In Direct (ai vazut ca ta-su i-a adus pe americani???) sau , Doamne fereste si pazeste , o sa vrei sa nu mai vorbim nici de divortul lu’ Iri cu Moni ?

  8. Explicatia e simpla, oamenii s-au saturat de politica si de discutii nesfarsite pe tema asta. Orice alte subiecte le capteaza mai mult atentia (vezi ,,Romanii au talent”, cel mai bun exemplu). In ceea ce priveste nivelul de trai, el tot de politic tine in ultima instanta, daca ne referim la bugetari, bunaoara.

  9. Legat de motivare , am o banuiala (si poate o ai si tu) care tine de niste interese ale breslei actorilor in cautare disperata de angajamente . Zic si eu .

  10. @Vlad. De acord cu ce ai spus legat de “controlul apasat”, acelasi lucru il vad si eu si, de asemenea, foarte corect ce ai scris legat de dublare.

  11. Avertisment:
    Scuipatu’ spre ecranu’ televizorului nu dăunează în nici un fel personajelor care ievoluiază pă dânsu’!

  12. Vorba aia: tara moare de nevoie si dansa se piaptana!!!
    Asta demonstreaza ca inca o data tineretul acestei tari este atent doar la interesul propriu.Nu cred ca cei care urmaresc la tv filme au pus ei repede de o petitie 😀
    Si imbecilii de la tv au si ocupat putin spatiul cu stirea asta ca sa capete mai multa amploare

  13. @Marian: e greu sa faci diferenta intre control si cenzura? daca gandesti un pic, inclin sa cred ca nu. ordinea lor e exact asta pe care am scris-o eu acum

  14. Pe vremea lui Ceausescu am locuit 2 ani la Halmeu jud. Satu Mare. Vrind nevrind,eram nevoit sa ma mai uit si la Tv unguresti ca alea le prindeam pe linga cele rusesti ! Ungurii dublau filmele inca de atunci.
    Am vazut odata filmul “Ghici cine vine la cina ” cu Sidney Poittier, dublat in ungureste.
    Sunau ca dracu vorbele unguresti in gura lui Sidney !

  15. @Victor Ciutacu:
    Faptul ca o idee poate fi interpretata ca fiind propagandista, asta nu inseamna ca n-are o baza sau o argumentatie in spate.

    Asa cum ideile mele vi se par dumneavoastra propagandiste in sensul ca ar sustine puterea asa mi se par si mie ideile dumneavoastra ca fiind propagandiste in sensul ca sunt anti-putere.

    Totusi, faptul ca o idee poate parea propagandista asta nu inseamna ca nu poate fi o idee sustinuta de argumente valide.

    A emite o judecata asupra unei idei ca este propagandista fara a argumenta acea judecata este ca si cum ai emite o judecata asupra unei idei ca este nebuna, sau cretina, sau idioata, fara a explica de ce.

    Ideea ca presa este libera sa zica ce doreste anti-putere este sustinuta de numeroasele emisiuni TV, ziare si alte publicatii in care puterea este facuta cu ou si cu otet, v-as da si exemple dar cred ca le stiti mult mai bine ca mine. Deci, nu este o idee fara fundament.

    Ideea ca masuri economice drastice trebuiau luate in Romania este sustinuta de situatia economiei in acel moment, situatie pe care n-am depasit-o in totalitate si este posibil ca sa mai fie si alte masuri economice drastice pe viitor. Deci, nici asta nu este o idee fara fundament. Ce este drept, din punct de vedere economic mult mai important cred ca este oprirea evaziunii fiscale dar asta este o dezbatere separata si foarte ampla.

    Concluzie : este mult mai usor de pus o eticheta absoluta asupra unei idei (proasta, propagandista,irationala, cretina) decat este o dezbatere argumentata pe principiul teza-antiteza.

    @Marian:
    De fapt as fi interesat de un raport. Cati oameni de mass-media sustin puterea si cati oameni de mass-media sunt anti-putere? Daca cei din urma sunt mai multi, care este propaganda in cazul asta?

  16. Victore,
    Inteleg ca pe tine te deranjeaza ca cineva a mobilizat o sleahta de prosti sa protesteze impotriva unei propuneri despre care crezi ca este neinspirata si are sanse infime de sa devina lege.
    Am doua intrebari:
    1. De ce te mai agiti?
    2. Ce ne facem daca cealalta sleahta de prosti, care sta in spatele ideii “neinspirate”, ajunge sa transforme in lege (de ex. prin aprobare tacita) propunerea “nefericita”? Ca n-ar fi prima data!
    Din pacate seamana cam mult cu vechea vorba romaneasca: “un prosta arunca o piatra in lac si 10 destepti sar sa o gaseasca”.

  17. @bigradu:
    1. nu ma agit, explic manipularea. e un obicei prost, recunosc, dar nu ma pot dezbara de el.
    2. nu ajunge, fiindca nu trece de comisia de cultura si moare acolo.
    @Vlad: n-ai nici un argument, insiri clisee in serie mare. si devii obositor. si, daca nu te potolesti, vei pleca.

  18. Eu propun ca una din vocile feminine care vor dubla filmele sa fie a Elenei Basescu !!!
    Intr-o saptamana i s-ar scarbi pana si lui Socaciu de noua lui idee !!!…

  19. Ca tot a venit vorba de control! Ati vazut ca tvr2 s-a “rebranduit”? Fondul e portocaliu, la fel si R-ul care era tricolor. Asta nu mai e control e substituire!!!

  20. Eu sunt una dintre aceia care se revolta la toate cele mentionate mai sus.
    Si-mi permit sa ma revolt un pic si cu privire la propunerea neinspirata a domnului deputat (pe care il prefer cantaret) – Socaciu.
    E adevarat ca altele-s bubele majore, dar nu cred ca, din acest motiv, greselile mai mici trebuie ignorate.
    Propunerea nu va trece (sper!), dar, daca ar trece, ar fi o problema pe viitor. Am povestit, la mine pe blog, despre niste spanioli care spuneau inspaimantati ca nu-si imagineaza cum ar fi sa vada un film in care sa fie fortati sa citeasca si sa urmareasca imaginile, in aclasi timp. Aceiasi spanioli care, la 20 si ceva de ani, unii chiar si peste 30, se intrebau de ce “la table” este de genul feminin…

  21. Mda, va multumesc pentru “dialog”. Mi-ati demonstrat ca mai bine nu comentez pe blogul asta.

  22. Fii sigur ca cititorii biletelor de meci nu sufera de foame. Daca imi ingadui, pot sa incerc o explicatie.
    Strabunicii si bunicii nostri au prins in tara asta 2 perioade de foamete iar parintii nostri si noi am prins comunismul in perioada cat de cat rezonabila+ comunismul anilor 80. In consecinta putem sa spunem ca suntem o natie de Bear Grylls, obisnuiti sa mancam din rahat si de pe jos, stam la cozi nesfarsite, ne rupem capu’ la moaste si la reducei. Cu alte cuvinte nu avem respect de sine.
    Sunt convins ca numarul celor care sufera real din reducerile salariilor si a pensiilor este mare comparativ cu 1990-2008, dar aici intervin doua nuante, si anume:
    1) se gaseste mancare extrem de ieftina, cu care iti poti umple matzul;
    2) nu avem ca natie sentimentul iesitului in strada pentru probleme care ne afecteaza altceva in afara de matz.
    Adica s-a facut TVA 24 de la 19? Si ce? Pot sa cumpar parizer de 5lei/kg sa-mi umplu matzu? Pot! Perfect! Inseamna ca nu ma afecteaza. Pe acest sistem se pot da ‘n’ exemple.
    Durerea este ca in acelasi areal cu persoane care au astfel de gandire (ei fiind majoritari), sunt si oameni care au inceput sa se simta cetateni, nu doar oi in turma. Daca te speli pe dinti de cand esti mic, iti tai unghiile, folosesti deodorant dupa ce faci dus, stii sa spui sarumana si dai voie doamnelor sa intre pe usa inaintea ta etc, evident ca observi si violul la care este supusa tara asta in ultimii 5-6 ani.
    Eu inteleg frustrarea ta si a altor oameni care gandesc precum tu o faci (in special colegii tai din Antena), dar trebuie sa pui in balanta cand faci orice fel de aprecieri la adresa maselor, pe de o parte respectul de sine (sau mai cu seama lipsa lui), si pe de alta parte, matzul. Daca maztul e plin, Romanul sta linistit sa fie calcat in picioare el, trecutul si demnitatea lui. Stiu, taierile de venituri, pe langa celelalte 547 lucruri inimaginabile, neconstitutionale si ilegale comise de actuala putere, ar fi fost un bun motiv sa ne faca (grosso modo), sa iesim in strada siderati de ceea ce ni se intampla. Numai ca baietii si-au dat seama ca daca taie 8 milioane din 20 unui politai (spre ex.), ramane cu 12, adica destul sa nu moara (inca) de foame si pe cale de consecinta, respectivul sta in casa la TV.
    Asa ca pe cititorii de bilete inca nu i-a dat foamea afara din casa si au tot motivul sa se minta ca sunt cetateni Europeni si sa amendeze propuneri de legi care afecteaza “cultura” si “civilizatia” lor.
    Mai cu seama, sictirul l-as indrepta impotriva celor care ne tin inca pe post de cobai intr-un macro-laborator decat impotriva fiecarui soricel in parte.

  23. Exista o categorie de oameni,carora buchisitul citorva cuvinte li se pare o mare performanta intelectuala.Cum vad undeva scris o lozinca,ceva,tin cu tot dinadinsul sa ne anunte ce scrie acolo.Cunosc vreo citiva, si tare-s curios sa aflu ce parere au despre initiativa asta?:)
    Oricum a fost saptamina maimutei si sotului ei!Nu cred ca-s portocalii,insa tare mai cred ca pot fi ieftin cumparati(reevaluati),mai ales la pachet!Nici ei singuri nu stiu bine,ce fac si de ce fac,ceea ce fac!Ne va explica dna Tatoiu cum devine treaba,stati linistiti!

  24. @Vlad

    Sunt de acord cu tine pana la un punct. Intr-adevar, in Romania nu se poate vorbi de cenzura, cel putin nu o cenzura drastica ca in statele comunisto-fasciste. Cei care sunt impotriva puterii si care mai pot influenta opinia publica, sunt liberi sa o faca. Inca (subliniez, inca) nu am ajuns acolo ca basistii sa bage opozitia la inchisoare pentru opiniile exprimate. In secolul 21, nu mai poate fi vorba de asa ceva. Dar cenzura nu se manifesta doar prin saltatul de pe strada (intreaba-l pe Ciuvica :P), se poate manifesta prin 1000 de feluri. Ba te trezesti ca esti controlat de fisc, ba te trezesti dat in judecata pentru cine stie ce prostie, ba (dimpotriva) ti se tergiverseaza demersuri ce in mod normal ar fi durat mult mai putin, sau (vezi cazul Vantu) esti “convins” prieteneste ca sa detii in proprietate o televiziune de stiri, este daunatoare sanatatii (libertatii). Metoda de convingere sau intimidare nu mai este pumnul, ci legea aservita puterii. De ce crezi ca Basescu a ingenunchiat toate serviciile si si-a insusit toate parghiile de putere? Cenzura se manifesta din plin, in fiecare zi, doar ca intr-un mod mai subtil si la nivele nitel mai ridicate. Daca pe vremea lui Ceausescu cenzura lovea pe toti, de la mic la mare, acum doar de la un nivel in sus, iti dai seama ca cenzura nu a murit.
    Faptul ca TVR, post PUBLIC de televiziune este tarfa puterii, ce iti spune? Faptul ca puterea are exclusivitate in postul cu cea mai mare putere de penetrare cum se cheama?
    Cenzura ca ne place, ca nu…exista..si nici macar nu este asta partea cea mai proasta. Partea proasta este ca majoritarului putin ii pasa…pentru el este mai important sa se tembelizeze la emisiuni gen “romanii au talent” si sa se bata pe pomeni.
    As vrea sa dau un citat dintr-un scriitor maghiar, care poate este rupt din context…dar se aplica perfect si in cazul nostru:
    “Amit erő és hatalom elvesz, azt idő és kedvező szerencse ismét visszahozhatják. De miről a nemzet, félve a szenvedésektől, önmaga lemondott, annak visszaszerzése mindig nehéz, s mindig kétséges.” – Deák Ferenc
    Se traduce aproximativ asa..” Ceea ce iti rapeste puterea prin forta, se poate recupera prin trecerea timpului, cu sansa si rabdare…dar lucrurile la care un popor renunta de buna voie din lasitate, nu se vor mai putea regasi decat cu multa greutate si incertitudine.

    Referitor la masurile care trebuiau luate…mi-e frica ca gresesti din nou. Conform celor spuse de tine, scopul scuza mijloacele. Tin sa iti aduc aminte (sa nu mai dau exemplul lui Hitler) si Stalin a procedat la fel. Sub motivele castigarii razboiului, a asasinat milioane de oameni, a sters practic intelectualitatea rusa si elita militara de pe fata pamantului. Evident ca trebuie sa pastram proportiile, dar distrugerea sistemului sanitar si de educatie, fara a pune nimic in loc, in numele reformei, nu ajuta pe nimeni. Dimpotriva…ne va transforma intr-o tara de analfabeti si muribunzi. Iar problema cea mai grava este ca singura parte reala din aceasta ecuatie sunt platile suportate de popor, reforma este doar SIMULATA. Platim factura pentru niste servicii care nu se vor materializa niciodata. Ceea ce s-a intamplat cu nemernicii care isi spun “regii asfaltului” si care au incasat sume colosale pentru NIMIC, se intampla la scara nationala. Este un jaf la nivelul intregii tari, scopul fiind nu reforma, ci STRANGEREA DE FONDURI PENTRU A CUMPARA ALEGERILE din 2012. Toate aceste taieri de salarii si pensii, tot acest genocid ordinar, nu se face pentru reforma. Se face pentru a putea cumpara acele biciclete, acele galeti, acei saci de faina si malai cu care vor cumpara din nou voturile milioanelor de prosti.
    Greseala de a confunda reforma cu hotia si coruptia este una care o vom plati cu totii, foarte scump.

  25. @Drujbaru: apropo, ca o completare la cele scrise de tine, cati oameni revoltati ai numarat la propunerea legislativa de majorare de 10 ori a amenzilor pentru televiziunile care gazduiesc opinii declarate – de un for dominat politic de putere, CNA – neconforme? mie-mi dau cu rest.
    @bond-escu: scrierea corecta tine de gramatica de scoala generala, nu de vreo performanta individuala.
    @Vlad: oamenii care au numai certitudini sunt imbatabili. altfel, liber la comentat, liber la plecat.
    @all: inainte sa va revoltati proletar, folositor pentru minima voastra cultura civica ar fi sa cititi (daca tot clamati ca va place atat) traseul legislativ obligatoriu necesar ca un proiect sa devina act normativ. si, poate, sa va intrebati cate proiecte de lege depuse, individual sau cu un numar mic de semnaturi la sustinere, au si ajuns legi. da-i, evident, mai usor sa scrii decat sa citesti

  26. Au venit pe blog portocalii cu otrava lor. Oricum eu nu mai am sperante in legatura cu viitorul Romaniei. Vor ramane udrea cu basescu singuri in tara pentru ca tinerii pleaca. Daca nu ar fi existat libera circulatie a persoanelor in UE , poate s-ar fi revoltat. Asa se gandesc ca “lasa ,ba, ca plec in strainatate”. Daca nu ar fi avut sansa asta, ar fi iesit demult in strada.

  27. Si pe mine m-a izbit valul de vehementă revoltă împotriva acestui proiect si a propunătorului său,revoltă demnă de o cauză mai bună.Dar se pare că orice tip de zarvă creată chiar si artificial prinde bine acolo unde se coc toate relele ce se abat asupra noastră.

  28. Ciudat ce e cu atata revolta. Am citit ca deja asociatia surzilor face gura, dar oare asociatia orbilor nu ar vrea sa auda filmele subtitrare? Zic si eu…
    Cand sunt atat de multe lucruri de facut, tocmai de astea ne ocupam?

  29. bre, din minima mea experienta de viata
    (si aici si “afara”), constat ca pe
    telecomenzile tv-urilor, stb-urilor,
    tuner-elor si a altor “-uri” si “-lor”
    e un buton de zice ceva de genul
    “AUDIO CHANNEL” (channel A/B/Both) si ai la
    alegere: 1)audio [original/dublaj limba X/Y/Z]
    si 2)subtitrare [da/nu].

    furtuna intr-un pahar cu apa 😀

    apropo, o fi mai dezirabil “poverty” decit “saracie” ?

  30. Acum numai iesim din criza! Sa fim precauti…
    PS: M’AM SATURAT!

  31. @Victor Ciutacu
    Filozofic si psihologic nu exista certitudini, exista doar opinii. Totusi, pentru dezbateri, un fapt concret este o certitudine, o interpretare a faptelor este intotdeauna o opinie.

    Concret: Guvernul a taiat pensii (este o certitudine). Guvernul a taiat pensii ca sa fure mai mult (este o opinie). Guvernul a taiat pensii ca sa faca o reforma economica (este o opinie).

    Dar daca omul crede destul in opinia lui, poate deveni (pentru el) o certitudine. Asta nu inseamna ca este si pentru atlii care vad problema altfel si sincer un om care vorbeste numai in termeni absoluti nu mi se pare un bun interlocutor, de aceea am si incheiat dialogul.

    P.S. Exista in sfera academica limbajul E-Prime (English prime) si derivatul ei, Romanian-Prime care interzice folosirea de afirmatii absolute tocmai pentru a se putea dezbate si argumenta fiecare teza in parte.

    Basescu este un hot = interzis
    Eu sunt de parere ca Basescu a furat = permis

    @Drujbaru
    Nu stiu cat de mult sa cred in aceste “jocuri de culise”. Totusi, actiunile de care zici nu vad sa-i opreasca pe anumiti oameni de media sa zica ce vor. Daca genul de presiune la care te referi tu exista, inseamna ca nu prea are efect ca dovada ca Mircea Badea, Victor Ciutacu si altii se exprima in continuare anti-putere.

    In ceea ce priveste coruptia sunt total de acord cu tine dar haide sa cadem de acord ca asta a fost tot timpul si va fi tot timpul. Daca exista un singur om in tara asta care are speranta ca va apuca in viata lui sau a copiilor sai o putere care sa nu fie corupta, da-mi voie sa-l fac mai mult decat naiv.

    Si mai mult, nu exista IN LUME asa ceva. Pot sa dau exemplu in USA unde se fac razboaie si se invadeaza tari spre interesul capitalistilor, unde mor soldati ca sa poate Exxon sau alta companie sa aiba petrol si unde statul intervine cu zeci de miliarde de dolari pentru salvarea unor societati financiare. Societati financiare care dau prime dupa aia la angajati de 50.000.000 dolari. Si asta se intampla pe fata, fara jena.

    Crezi ca regii asfaltului de la noi se compara cu aia? Sau guvernul nostru cu guvernul alora?

    Din pacate, coruptia trebuie sa fie o constanta cand vorbesti de putere, orice putere. Ca e Basescu cu ai lui sau oricine altcineva, o sa exista coruptie, garantat.

    Atat timp cat sunt oameni, acestia se corup. Doar in povesti nemuritoare existau imparati si regi care faceau numai dreptate.

    Sa vorbesti despre un guvern/stat care nu este si nu va fi corupt este ca si cum ai vorbi despre un om care in viata lui nu s-ar juli sau nu ar raci.

    Repet, daca este un singur om care are impresia ca va exista vreodata un guvern incoruptibil, ii doresc insanatosire grabnica.

    Ca rezultat, am putea sa scoatem coruptia din discutie deoarece va exista tot timpul si sa ne concentram pe restul de actiuni cand dezbatem probleme politice.

  32. Ideea este de cacao (scuza-mi expresia). In calitate de cinefil vreau sa aud vocea lui Pacino, lui De Niro, lui Joe Pesci etc… Mi se pare foarte trist ca tocmai un artist asa cum este Victor Socaciu nu intelege chestia asta.

  33. Dublarea filmelor! Jigodie mai este Socaciu asta. Daca tot a vrut sa faca o furtuna intr-un pahar cu apa sa distraga atentia de la alte chestiuni mai grave ale “sotietatii”, nu a gasit ceva UTIL pentru amarastean? Nu. Daca propunea ceva util, nu iesea circ si lui jagarda asta cu pene portocalii circ ii trebuie.
    Ok, vrea circ pai circ sa facem!
    Sa vedem cum a ajuns acest individ sa faca jocul puterii portocalii:
    – 2009 socaciu face o insuficienta renala si e pus la dializa
    – dupa DOAR 2 luni de dializa este considerat CEL MAI BUN “match” din alti 7 candidati (care doar Domnul stie de cand erau pe lista de asteptare) pentru un transplant de rinichi “donati” de o fetita de 10 ani in moarte clinica. Un rinichi ii era de ajuns lui socaciu dar din exces de zel s-a ales cu 2 rinichi transplantati. DOI,pentru “just in case”…. daca impartea rinichii cu un alt pacient de pe lista aia de 7 era si ala salvat… conteaza? In lumea porcilor, nu.
    -operatia de transplant s-a facut la Cluj de catre profesorul Lucan,Mihai Lucan, seful Clinicii de Transplant Renal din Cluj. Am zis Lucan? Am zis : consilier personal in aparatul premierului emilut boc.
    Acum 19 ani umblam seara ,tremurand, cu 500 de dolari in plic in buzunarul de la jacheta pe niste strazi rau famate din centrul Clujului sa il intalnesc pe “asistentul” lui Lucan … ca numa’ asa dom’ profesor o vrut sa-l opereze pe bunicu. Locatia “tranzactiei” si “suma” mi-or fost impuse de dom’ profesor. Nu ma intrebati daca batranu meu s-o facut bine.

    Ma intreb, cum poti fi parte din genocidul intelectual impus de criminalii portocalii tineretului din Romania cand un copil de zece ani ti-a dat o noua sansa la viata?
    Cat de porc trebuie ca esti domnule socaciu sa te faci sluga unor serial killers?
    Eu, iti urez sanatate domnule socaciu si sper din tot sufletul sa fii intradevar “the perfect match” pentru acei doi rinichi… pentru ca urasc risipa.

  34. “dar oare asociatia orbilor nu ar vrea sa auda filmele subtitrare? ”
    De Ciolanus pe 7 May 2011 la 18:13

    Aia le aud la radio nu la teveu.

  35. De unde s-a plecat si unde s-a ajuns ?
    Revenind la “subiect” stiti ca din 10 cuvinte spuse de actor se “titreaza” DOAR 6, deoarece perceptia vizuala este mai lenta decat cea auditiva ?

  36. Cineva manipuleaza pe altcineva sa nu accepte o idee proasta? Pai atunci cum se cheama cand cineva manipuleaza pe altcineva sa nu accepte niste idei bune? Sau sa accepte niste idei proaste?

  37. Romanii fac din tzantzar armasar.Mass media le da tonul dar cineva ar trebui sa le aminteasca faptul ca in toate tarile ‘civilizate’filmele sunt dublate.Daca s-ar agita pentru probleme esentiale am duce-o mai bine si ne-am duce sa vizionam filmele in tarile de origine.

  38. @Vlad:
    Hai sa incheiem odata cu “masurile care trebuiau luate” … !!!

    Acum 60-70 de ani , pe front , daca vreun proiectil iti facea vreo rana mai adanca la mana sau la picior , automat iti amputau membrul respectiv pt. ca felcerii respectivi ATATA puteau in acele conditii si unii doar atata si stiau … Ca unii dintre cei astfel “tratati” mureau pana la urma , asta era … 🙁 , erau considerati victime colaterale , PT. CA ATUNCI IN ACELE CONDITII alte metode NU ERAU si o tratare a celor raniti (pt. a nu face septicemie) SE IMPUNEA !
    Buuuuuunnn …, deci ASTA era atunci si era perfect JUSTIFICABIL !!!!
    Dar ca un baiat de 9 ani SA MOARA in secolul 21 , la un spital din Slatina , DIN CAUZA UNEI FRACTURI DE ANTEBRAT (!!!!!!!!!) , dupa ce in prealabil i-au si amputat bratul , este o monstruozitate , O CRASA INDOLENTA SI INCOMPETENTA , iar cei care l-au “tratat” astfel nu sunt doctori ci “macelari” ❗

    De ce am dat acest exemplul …? Pt. ca este EXACT cazul iubitilor tai guvernanti !
    Romania , e adevarat , suferea de anumite “infectii” ale organismelor sale (dar in nici un caz asa de mari cum le prezinta propaganda portocalie 😉 ) , dar sa folosesti ca UNIC TRATAMENT , pt. aceste “infectii” , AMPUTAREA (!!!!!!!!) , este DOVADA unei CRASE INCOMPETENTE ! Sa faci toate aceste “taieri” fara sa incerci in prealabil “dezinfectii” , “grefe” de specialisti si oameni competenti , “rezectii” punctuale si NU generale ,de “organisme infectate”, etc. , demonstreaza clar ca actuala Putere este o “armata de macelari”, CARE-SI ASCUND INCOMPETENTA SI INDOLENTA SUB ACELASI REPETITIV “trebuia facut… (?!) ” .
    Numai o minune n-a facut ca “macelarii” Puterii sa nu faca cu Romania EXACT ce-au facut “macelarii” de la Slatina cu baiatul de 9 ani … Dar inca nu-i prea tarziu … 🙄 , mai au timp pana la alegeri sa extermine Romania cu totul ! 😡

    Asa ca , Vlade , scuteste-ne cu propaganda asta imbecila ! Daca esti atat de convins ca astia au facut “ce trebuia” , atunci “da-ti-ar Dumnezeu , cand vei ajunge la un necaz mai mare (nu ti-l doresc , dar DACA se va intampla …) sa ai parte de niste oameni TOT ATAT de competenti ca cei care ne conduc acum , ca sa te ajute (?!) la acel necaz !” Sper ca nu te-am jignit , doar e convingerea ta asta , nu …?

  39. @Sim P: hai sa incercam sa fim decenti. fiecare-i liber sa faca tot ce-i sta in putinta sa-si prezerve starea de sanatate. asta nu-i argument de desfiintare a unei initiative legislative, ci o magarie
    @ソリン: cand n/am batut eu pumnii-n piept pentru orice am facut?

  40. Cum e aia, tara arde si baba se piaptana…Cat adevar.Sigur e de-a nostra vorba.

  41. @Maria , tarile civilizate de care zici tu cunosc vocile unora ca Clint Eastwood, Al Pacino, Marlon Brando, Fred Gwynne, Faye Dunaway etc, nu cred. Insa daca ma gandesc mai bine, ce naiba filme ne trebuie noua, la munca… suntem prea “limitati” (psihic, fizic si intelectual) ca sa vizionam altceva inafara de labe1 si tevere1.

  42. Pai in ce priveste initiativa lui Socaciu lumea se mobilizeaza ptr ca e initiativa unuia care a avut si el o idee, nu sunt mari interese la mijloc si exista sanse ca aceasta initiativa sa fie impiedicata. In schimb, in ce priveste pensiile si salariile, cartile erau deja facute. Iar popualtia ce sa faca? Sa iasa sa manifeste pasnic? Pai stim deja ca asta nu schimba nimic. Sa iasa sa manifeste violent, lucru care poate ar avea efect, dar la nivel personal stii ca poate te bate jandarmeria, iti rupe coastele, iti sparge dintii si iti rupe nasul,iar cand tu nu ai bani sa iti pui o plomba nu prea iti vine sa-ti asumi riscul. Pana la urma nu e sigur ca schimbi ceva dar e foarte probabil ca mai faci niste probleme familiei proprii care si asa nu o duce prea bine.

  43. @vlad: se vede de la o posta ca esti portcaliu in cerul gurii. Eu zic sa nu ne mai parazitezi. Hai, pa.

  44. Pt. VLAD
    Poti sa-mi spui cite televiziuni critica puterea? Hai ca-i usor- doua-.Mai greu este sa-mi raspunzi din cite.
    In rest, cu argumentele tale de “unu la mina”,”doi la mina” etc.dovedesti ca esti portocaliu si-n ceru gurii.Si mai dovedeste ceva, habar nu ai de economie! Poti sa pleci linistit de pe acest blog, nimeni nu-ti duce lipsa.

  45. @Vlad pe 7 May 2011 la 14:28

    Prietene,

    1. din modestele mele lecturi mechanismul teza-antiteza ar putea fi exemplificat dupa cum urmeaza: universul a existat din totdeauna (TEZA); pai daca exista din totdeauna, de ce dracu i-a luat o infinitate sa ajunga in halul asta? (ANTI-TEZA). Precum vezi, teza nu e o afirmatie demonstrabila, asupra careia poti debata, ci din contra, joaca rolul unei propozitii cu valoare de adevar acceptat in lipsa altei informatii. Anti teza e de fapt o invitatie la incheierea debatarii, afirmind ca
    pe baza aceluiasi “un simt” ca ar fi o pierdere de vreme sa discuti in continuare asupra validitatii tezei.
    2. tare mi-e teama ca atunci cind teza are coperti portocalii, paginile sint portocalii, iar stufoasele idei din teza sint deasemena scrise cu portocaliu, singura varianta logica e anti-teza.

  46. Hm, Ciutacu face ca Badea. ‘Nu ma intereseaza tema asta, vreti dspre tema asta care nu ma intereseaza?’ Si vorbeste jumate de ora despre tema cu care nu mai poate.
    E manipulare ,coane, iar tu contribui la diversiune, poate involuntar, poate ca sa demonstrezi ca la cretini tine cu manipularile, caci iata cu totii ne dam cu parerea.
    Si ca sa ma includ in turma de cretini manipulati, uite: S-a inventat pe telecomezi functia aia cu schimbarea coloanei sonore. Se aplica mai ales la cartoons. Se poate la fel si la filme. Cine vrea cu filtru, cine vrea fara filtru. Uite al naibii, iara n-m caciula.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.