Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Apropo de ieşirea din recesiune…

Similar Posts

41 thoughts on “Apropo de ieşirea din recesiune…

  1. Aoleu, Victor, iar ăsta? Ar trebui să ruleze zilnic pe panouri mari, să-l vadă şi cei care n-au auzit de net sau cei care n-au timp să se informeze ( deşi deja asta e o chestie aproape interzisă ).

  2. Mda, ei sufera, chiar mai mult decat o sa suferim noi. Dar Poporul argentinian lupta, in cateva decenii are sansa sa iasa la liman, mai puternic si mai intelept. In cateva decenii poate ne primesc si pe noi sa le punem gresie sau ceva.
    Ah, intrebare cu variante pentru cei cu spirit de observatie:
    Ce faceau acei oameni disperati in fata politistilor inarmati:
    a)plecau acasa sa se uite la OTV;
    b)mancau seminte;
    c)luptau.

  3. Macar dupa asa ceva ai parte de un fresh start.
    La noi e vorba doar de un endless end.
    Dar daca noi in loc de smulgerea rapida a plasturelui preferam dezlipirea lui cu incetinitoru’ ca sa racnim in fiecare secunda de durere, e ok….

  4. Victore, cum iti explici faptul ca NU exista pe planeta asta vreo tara anglo-saxona care sa treaca prin acest calvar ?

  5. Ploua-n mai… avem malai! – asa spune-o vorba din batrani. Poate asta sa fie ultima sansa a romanilor, dupa mult prea trambitata iesire din recensiune/criza…
    Nu’s cum draq face nea’ Base’ ca… anunta cu mare pompa tot felul de iesiri/depasiri din situatii de criza/recensiune…, dupa care vin datele de la INS care-i “dau in cap”! Banca Nationala face o revizuire la rata inflatiei in crestere pentru sfarsitul anului, la tembelizor crainicii anunta mariri de preturi la carne si alte produse ce fac parte din “cosul zilnic”.
    Iara noi…, poporul…, privim…, tacem…, induram…, si ne rugam “la cel de sus” pentru zile mai bune si medicamente compesate.

    Halal!

  6. Victore , cand ma pregateam sa scriu , a facut-o deja @Violet … Subscriu TOTAL !!!!

    Chiar …, nu ar putea fi facut public ACEST FILM si repetat la nesfarsit (asa cum isi fac portocaliii propaganda cu “binele” ce ni-l fac 😈 ) , pana poate o sa inteleaga si cretinii care-i mai cred pe astia ?! Poate isi dau seama si unii din “cozile de topor” ca o buna parte din ei si dintre familiile lor VOR AJUNGE LA DRACU IMPREUNA CU NOI !!!! Ca NUMAI un CERC RESTRANS vor fi cei privilegiati de “soarta” , iar restul “carne de tun” … !!!!

    Ar fi f. buna mediatizarea intensa a acestui film !

  7. In urma cu aproximativ o ora ,am urmarit pe cnn un reportaj despre Romania si traficul de fiinte umane.Asta este imaginea Romaniei in afara.

  8. Filmul incepe cu: “Dupa multi ani de apatie…”. Mai avem pana implinim multi ani de saracie, eu sper sa nu, adica peste doua trei luni sa-i urmam.
    PS – Sper ca nu instig la violenta?!

  9. Ieri seara, am trecut pe langa un club de la mine din oras (adica nu Bucuresti) si am vazut ,in fata clubului, multe masini scumpe, ele apartinand celor ce se distrau in club si-i zic unui prieten de-al meu “cica suntem in criza”, la care el imi zice “criza e pentru noi, prostii”. Eu ma intreb de unde au romanii atat de multi bani, daca e criza atat de mare? Or fi de la PDL? Probabil ca unii sunt, dar cel mult 20-30%, asa ca ceilalti de unde au atat de multi bani, cand e seceta-n tara? Cand trec pe langa un supermarket sau cand intru inauntru, e plin de oameni si acolo si ma intreb ca mai sus. Eu abia astept ca sa vina alegerile, o sa votez cu USL, desi urasc PSD mai mult decat ii urasc pe cei din PDL sau PNL, apoi, daca aud vreun roman ca-mi zice ca era mai bine pe vremea PDL, o sa-l pocnesc in fata. Noua ne place sa ne plangem si sa zicem ca era mai bine pe vremea celorlalti, dar cand a fost sa votam, am votat mereu cu schimbarea si nu inteleg de ce nu s-a votat cu schimbarea, la ultimele alegeri, ca trebuie sa recunoastem, PDL a fost un dezastru enorm. Eu ii urasc pe cei din PSD, dar nu pot sa neg ca au profesionisti mult mai buni decat cei din PDL, doar ca au o problema mare, sunt si ei la fel de “cinstiti”. Eu inca sper sa vina un cataclism enorm, care sa rada tot in tara asta, iar apoi dupa ce o s-o reconstruiasca cei care scapa, sa nu-si mai aleaga conducatori cum au fost astia. Daca romanii mai indurau putin, pe vremea lui Ceausescu, el probabil se retragea, iar la putere venea Nicu, pe care toata lumea, din Sibiu, il iubeste si acum si probabil n-o luam pe calea asta tenebroasa. Tara asta parca are matrita de creeat generatii de sacrificiu, fiecare dintre ele sperand ca e ultima generatie de acest fel. Noua ne place sa ne revoltam pe net si sa asteptam ca sa vina altii, ca sa-l dea jos pe Basescu si sa ne fie noua bine. Daca eu as iesi in strada si as protesta impotriva lui Basescu si Boc, toti s-ar uita la mine si ar zice “ia uita-te si la ala, ce prost e”. Mie nu mi-e bine, dar nici n-o sa mor asa de usor si fac pariu ca o sa supravietuiesc mai mult decat astia care se plang, dar nu fac nimic pentru a-si imbunatatii traiul.

  10. Ii explicam ieri sotiei ca eu cred ca doar doua tari in lume au fost inzestrate cu tot ce le trebuie (munte, mare, petrol, pasuni etc.) Romania si Argentina. Se vede ca ei sunt cu cativa ani inaintea noastra.

  11. Diferenta este ca ei au “sangre in instalatie”! La fel si cu grecii,cine stie poate majoritatea romanilor e multumita de nivelul actual de trai altfel nu-mi explic aceasta apatie bovina! Foarte interesanta remarca de mai sus referitoare la tarile anglo-saxone-au avut si ele momente grele dar au avut altfel de reactie, s-au mobilizat si au trecut peste greutati. Chestie de mentalitate de invingatori formata in zeci de secole in care ei au fost cei care dadeau “ora exacta” in lume! Noi din pacate ne aparam “saracia si nevoile si neamul”, ne infrateam cu codrul in timp ce conducatorii nostri negociau la Stambul mandatele la fel cum se negociaza azi la Washington sau Bruxelles. E trist ca un scenariu apocaliptic(razboi mondial,cataclism natural) pare mai bun decat o eventuala revolutie, revolta sau orice miscare populara care ar putea schimba ceva in tara asta.

  12. Puteti sa-i spuneti cum vreti dar singura solutie de iesire dintro astfel de situatie este cea de forta. Linsati toti cei care au adus o tara in aceasta situatie. Restul e gargara, nu poti sta si te uita cum iti moare copilul de foame si sa te razbuni pe vecin ca a votat nu stiu cu cine sau sa-ti dai foc in piatza. Crede civeva ca unul care a nenorocit sute de mi sau chiar milioane ii pare rau dupa cineva?! Iar procesele se aplica intro tara democratica iar Argentina nu poate fi numita tzara, cu ata mai putin democratica.

  13. @ovidiu: mi se paer ca exagerezi. o prezenta masiva la vot e suficienta si ne scuteste de barbarie.

  14. @ Victor,

    Este deja prea tarziu. Chiar daca se schimba puterea, dobitocii astia au lasat Romania total nepregatita in fata holocaustului economic care va urma.

  15. Victor, “omulenii” de la oras nu au nici o strabatere sa mai iasa la vot, greul se da la tara, acolo populimea cu IQ-ul de talpa gastii voteaza dupa numarul de conserve primite cadou.
    Pentru ca nu au atat creier sa-si dea seama ca asta e singurul aliment ce-l vor manca pe urmatorii 4-5 ani dupa ce voteaza pe gibonul din fruntea urbei.
    Despre ce vorbim…?

  16. MULTUMESC DLE CIUTACU pentru acest film, sa stiti ca nu v-am cerut voie dar deja l-am postat pe fb, am vazut doar jumade ora din el , dar stau si ma intreb cand v-om ajunge si noi atat de uniti ca argentinienii sa iesim sa scandam pasnic, sa nu dansam dansul pinguinului, sa nu bem bere si sa scuipam seminte, sa batem in cratitele in care gatim si sa dam cu ciocane in zid?ieri am vazut reportajul celor din trustul pro cu datoriile pe care le au de incasat Romania, in Sudan chiar le-am construit pe banii nostrii casa poporului 2(bine la o scara mult mai mica) si sunt atatea alte state care nici gand sa mai vedem vreodata vreun ban inapoi, ba unde pui ca in ucraina i-a urmarit securitatea si aproape ca i-a amenintat cu arma ca nu au voie sa filmeze.Am avut norocul sa fac sarbatorile de iarna cu familia in belgia la prieteni, si ii intrebam cat au dobanda la imprumuturi si mi-au zis ca unde va intre 3-4%, iar daca iti achizitionezi masina noua dobanda e ZERO, la noi am ajuns sa platim la imprumuturi pana la 21%.Mesajul este ROMANIA TREZESTETE pana nu v-a fi prea tarziu. cu multumiri dana

  17. imi cer scuze , domnule, pt. o nuantza off-topic, oarecumva, poporul baimarean a votat usl 52%.
    poate ca poporul roman are arma votului democratic!
    simt ca in 2012, pdlistii vor fi spulberati de realitate!nu cred ca poporul roman e prost, are o anumita lentoare de natura istorica, dar va da de pamant ca la Baia Mare cu pdistii!
    BRAVO, baimareni!!!!!

  18. @ex: e un semn, dar eu nu m-as entuziasma. Chereches era sa fie, acum vreo luna si ceva, candidatul PD-L. iar la Baia Mare primarul Anghel (ulterior arestat) a scos, sub culorile unui singur partid din cele trei ale uniunii, PNL, vreo 55% in primul tur la al cincilea mandat.

  19. Nu am invatat nimic din patania altora traim idiotenia ,,noua nu ni se va intampla asa,,pronia divina ne va arunca placinte din cer. FMI-ul a gasit si in Romania conducatori corupti si hulpavi. Cat v-ati luat mita de la FMI sa le dati Romania pe tava?? Cat de naiv poti fi din moment ce te pacaleste un individ cu pantofii gauriti si scalciati?

  20. @Piticu21: eu zic dinainte sa se semneze hartiile cu FMI, adica din 2008, chiar si la tv 🙂

  21. @Victor
    Cine ne-a adus aici? Doar Basescu si ai lui? Legile nenorocite care permit sa nu fie respectate nu le-a facut Basescu, arza-l-ar. Le-au facut ei toti. Pacostea aia de Tariceanu nu a facut 1km de autostrada si tara mergea oarecum, bugetul ii bubuia si PSD-ul ii vota orice! Iliescu si Nastase (cred ca nimeni nu a uitat frumosul autobuz) stim cu totii cred cum au creat pace intre categ. sociale, minoritari si majoritari etc. Constantinescu nu a supravietuit politic dar este scuzabil: si-a recunoscut neputinta. Restul toti au facut! Ce? Scapam de diavoli si ce vine in loc, “eleganta” d-nului Tariceanu, cultura politica a d-nului Nastase, “verbul” d-nului Antonescu, sinceritatea d-nului Ponta? Astept sa vad cum o sa mearga trenul pe astea. Antonescu si Ponta nu au furat (sau apucat sa fure) nimic. Ce misto! Si dupa Baia Mare am dubii tot mai mari ca vom scapa si totusi vreau sa ma intorc odata si odata in tara mea. Ce sa fac ca sa nu mai avem nevoie de sperante aiuristice odata la patru ani? Ei (blonde, chiori, pitici si alte personaje de circ) trebuie sa plece primii, dar dupa aceea ce?

  22. am urmarit tot filmul, scenariul multor situatii argentiniene se regaseste, uneori pina la identitate, in viata politica de dupa ’89 de la noi, cu o singura deosebire: aia tot mai protestau, tot mai faceau ceva. pe aici, pace.
    pentru unii romini, chiar dintre cei care scriu aici, preocuparea nu e sa scapam de astia, ci ceea ce va urma. in consecinta acestei logici, atunci sa nu-i deranjam pe pdl-isti, sa-i instauram intr-un regim etern de guvernare, caci daca si ceilalti sint la fel!? si mai e marota aia care bintuie orice coate goale (dar care se legitimeaza liberal, neoliberal): destinul meu e in proportie de 95% in miinile mele, nu depind de nimeni. bun si asa, dar atunci de ce sa ma mai numesc romin? de ce sa mai am de-a face cu acest stat? de ce sa renunt la drepturile mele de om, de individ in favoarea unui stat care nu e in stare sa-mi ofere o existenta decenta? sint satul de liberali, neoliberali, populari din astia prelucrati de iluzii intretinute!

  23. Peste tot FMI a generat saracie! Interesant e ca toate tarile au datorii publice semnificative. In 1989 am fost, probabil, singura tara fara datorii. Potentialul nostru economic trebuia distrus. Ceausescu a platit cu viata plata datoriilor externe. Acum unii constata cat am construit in alte tari, cu tehnologii romanesti, cu ingineri si muncitori romani. In 1989, la ordin exterior, industria era un “morman de fiare vechi”. Sa vedem ce urmeaza: China vrea sa arunce pe piata cei 2.000 de miliarde de dolari tezaurizati. Unii spera intr-un nou Bretton Woods, care sa salveze Imperiul american.

  24. Omul sfinteste locul. Brazilia a renascut cu o conducere inteligenta si fara Mister Franks sau Dl. Tanasescu! Abia acum inteleg de ce Tanasescu a fost un bun ministru de finante ? Pentru ca l-a avut ca prim-ministru pe Adrian Nastase !

  25. Mi-e teama ca noi nu avem sange in instalatii,ca sa parafrazez o asa zisa zicala a cuiva,deci nu suntem capabili sa ne rezolvam problemele cu insistenta straziidar pasnic in acelasi timp.Suntem poate prea comozi sau mai degraba avem nevoie de lideri credibili si inteligenti care sa fie inaintea noastra cu un pas.Daca Opozitia nu s-ar lamenta atat ar fi in fruntea unei miscari pasnice de schimbare a acestui regim care nu mai este democratic de mult.Din pacate ei umbla sa ademeneasca de partea lor parlamentari din partea opusa lor,adica de la putere si nu procedeaza corect.Sunt tare dezamagita de actiunile insufucuente ale Opozitiei.

  26. Pe alocuri seamana cu ce s-a intamplat la noi in ultimii 20 de ani, gen vanzarea resurselor naturale, sau punerea pe butuci a companiilor de transport feroviar. Dar totusi cred ca suntem destul de departe de situatia Argentinei. De exemplu, conversia datoriilor multinationalelor in datorie publica e greu de crezut ca o sa se intample.

  27. Acest film ar trebui sa ruleze cel putin o data pe zi pe posturile Antenei. Poate, poate, am lua seama si am iesi in strada sa ne cerem drepturile si pe ei sa-i conducem spre sali de judecata si inchisori!
    Cind ii vezi la televizor cu cita inocenta vorbesc zici ca sunt cel putin usa de la biserica cand de fapt sunt curvele satului.
    Acu Base ne spune de boierii din societatile statului. Chiar crede ca toti inghitim mocirla lui? Dar la fiie-sa cine ia platit campania electorala pentru europarlamentare ? Ma-sa sau bunica-sa? Eu cred ca noi fiecare!!
    Ce fel de caracter, de om, trebuie sa fi ca sa poti minti cu zimbetul pe buze milioane de oameni?
    E din ce in ce mai groaznic!! Nici in cosmaruri nu ne putem imagina cum va fi la anul electroral 2012!

  28. Multumim domnului Victor Ciutacu pentru promovarea filmului Colapsul economic al Argentinei. Este o dovada in plus ca munca depusa de fight4romania la traducerea acestui film este apreciata. Sper ca acest film sa fie vazut de cat mai multi romani.

  29. Ati mai postat acest documentar in urma cu mai bine de un an. Ce puteam face la 61 de ani, l-am pus in share cu indicatia genocid social FMI. Nu mai mult de doua sute de oameni au fost interesati… Si asa am constatat zadarnicia demersului. Constat ca cei de varsta dv. sau mai tineri asista la propria supunere (moarte)ca spectatori, parca ar fi vorba de vietile altora, sau fug dupa iluzia visului american neintelegand ca visul american a fost instaurat aici in 1989 si il traiesc acum.
    Fata de propria constiinta puteti fi linistit.
    Cu respect si multumiri pentru astfel de informatii.

  30. Eu am impresia despre Jeffrey Frenks,ca este un bijnitar care ne negociaza tara mai victore,am 26 de ani trec pe 27,dar nu-mi gasesc loc de munca nici macar ca muncitor necalificat aici in romania,locuiesc in judetul lui Gheorghe Flutur,deci in judetul aproximativ sarac unde moldoveni sau vandut pe o sticla de votca ca tot romanul,daca asta am ajuns sa ne vindem,pentru asa ceva inseamna ca ne meritam soarta,guvernu asta ne-a ajuns la sapa de lemn,eu cand il aud pe dl Emil Boc ca am iesit din recesiune,dar cu ce am iesit,ca economie numai avem,noi practic numai avem nimic,mai ales aici in suceava este o mafie de nedescris sa saracie lucie mai victore,60% au sunt someri,aici se vinde locul de munca de mafia pd-lista care la guvernare,pe 3000 de euro,cum este aici la crucea,jud suceava unde mai functioneaza o mina de uraniu singura functionala la ora actuala,pd-l-ul a pus stapanire aici in judet,sa va dau cateva exemple de functionari de aici,de la mina care a cumparat postul de functionar care se ocupa cu retele de pc

  31. Oare ce mai pot inventa ..auzi crestee economica … cand zi de zi fiecare roman de rand se zbate in mizerie . Fostam odata profesor munceam si cate 10h si reuseam sa fac fata acum sunt ingrijitor muncesc 8h pe 530 ron .
    Dar aberatia e mai mare cand primeam o pensie monoparentala de 70 ron iar acum mi-au taiato deoarece am facut greseala sa imi cumpar o masina din 1994 . Se spune ca sunt bogata nuuu !!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.