Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Meseria-i brăţară de aur: top 30 breslaşi

Meseria-i brăţară de aur: top 30 breslaşi

În scandalul de la Roşia Montană, preşedintele României se comportă de parcă ar fi purtătorul de cuvânt al canadienilor. Iar în spatele politicienilor extrem de vocali care i se opun (în frunte cu marele caracter Eckstein Kovacs) se iţeşte profilul lui Soros. Povestea cu interesul naţional s-o halească ăia care cred că se face dreptate prin eliminarea subvenţiilor. Ponta-l bănuieşte pe Băsescu de intenţii mercantile de a-şi asigura o pensie liniştită. Eu cred că se antrenează pentru o viitoare carieră privată şi transparentă (ar fi primul episod de acest tip din viaţa lui de bugetar) de PR. Îi ataşez clasamentul agenţiilor de specialitate din România, să-şi facă o idee dacă are perspective-n branşă. Poate-i întreabă pe Vinţan şi Tătaru dacă merită.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

24 thoughts on “Meseria-i brăţară de aur: top 30 breslaşi

  1. @Victor
    Da’ l-ai vazut cum se infoia la aia? Cat p-aci sa le dea cate-un dos de palma.
    Om la 60 ani sa se joace de-a curu’…nu se mai fabrica asa ceva.

  2. Un accident care va rămâne consemnat în istorie a făcut ca un ins mărunt, limitat şi conştient în sinea sa de propriile limite, să ajungă într-o funcţie care-l depăşeşte total. Lucru care se vede şi atunci când se răţoieşte roşu ca un drac de la atâta Neptun pe banii noştri, la nişte oameni care nu au aceeaşi părere cu el. Atâta ştie Băsescu Traian; cum nu-i convine ce-i zici, îţi răspunde cu un fel de “ba pe-a mă-tii!”, transpus prin: ” puiuţ de comunist”, ” bolşevic”, ” eşti blondă” etc.

    Cred că Ponta are dreptate. Ceea ce mă întreb eu, e dacă omul este sigur că va găsi un loc din care să nu fie extrădat. Că dacă nu, nu va mai avea ce face, cel puţin el personal, cu banii adunaţi pe spinarea acestui popor.

  3. Il vezi tu pe Cocos postas? Ha,Ha,Ha. Victore il vezi tu pe Base in port evreiesc cu palarie pe cap cu parul carliontat si ducand o geanta plina de scule aurifere? Singura vestimentatie ce ii vine bine lu asta e zeghea si bila legata de picioare. Ha,Ha,Ha,luate-ar dracu de hot spanchiu antreneaza-te pentru o viitoare cariera de sare unde ai sa bagi pentru furturile si falimentarea tarii.

  4. E adevarat ca castigi peste 10000 de euro pe luna ???????????????????????
    Nu de alta dar e o intreaga dezbatere la toppicul trecut

  5. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Romanul amarat de astazi mai are si umor;legat de basescu si Rosia Montana,primii astazi un banc,pe care vi-l transcriu,sa-si mai descreteasca, o secunda ,fruntile, cei care citesc blogul Dvs.
    “Traian Băsescu merge la sfârşit de săptămână la munte, împreună cu prima doamnă. La prânz, cei doi intră într-un restaurant rustic.
    -E ziua soţiei mele, îi spune preşedintele chelnerului. Am dori un meniu mai special, ceva cu specific.
    -Vă recomand o friptură de capră neagră.
    Preşedintele se înfurie.
    -E un animal protejat de lege! Distrugeţi natura! Distrugeţi moştenirea generaţiilor viitoare! Cum să mâncăm aşa ceva?
    -Cu o garnitură de “roşii montane”, merge foarte bine, răspunde chelnerul.”

    In alta ordine de idei,apreciez comentariile Dvs.de azi-dimineata,determinate de moartea acad.prof.dr. Pesamosca,un titan al medicinei romanesti si al OMENIEI(omenie care lipseste aproape total la majoritatea celor de astazi).

    Cum spuneati ,medicii de astazi din Romania,nu mai au decat o sansa-sa plece in strainatate,ca aici nu-i mai apreciaza nimeni din conducerea asta de rahat, a tarii.Imi pare rau sa spun asta,ma gandesc la prof.dr. care m-a operat si care mi-a salvat viata-pentru mine e un al doilea Pesamosca;la fiul meu,care e medic chirurg ,foarte realist si devotat meseriei si pe care noi il sustinem,cat putem financiar.Ma rog la Dumnezeu sa se hotarasca sa plece(desi ma doare lucrul asta),sa fie realizat si fericit.

    Ne rasfatati vineri cu o seara extraordinara,pentru ca il aveti invitat pe dl MARE ACTOR SI MAESTRU AL PROFESIEI-MIRCEA ALBULESCU!
    Va rog ceva: sa il decideti sa ne recite, cea mai apropiata de sufletul dumnealui, una din poeziile sale .

    Cu mult respect pentru Dvs.,
    IoanaP

  6. Tu ce zici că vrea Soros? De ce parte e? Anti RMGC? Organizaţia, care-i poartă numele, implicată vorbeşte anti exploatare.

    Până la urmă inamicul inamicului meu e prietenul meu. Cel puţin pe durata existenţei inamicului comun.

  7. in legatura indirecta cu subiectul:
    Base il cheama la Cotroceni pe ministrul de finante:
    – Ba, nu ma intereseaza de unde, dar sa faci rost de 2 mld de euro sa renovam toate puscariile din romania si sa cream cele mai bune conditii pentru detinuti!
    – Sefu, dar de unde sa scot banii astia? daca i-am avea i-as da la invatamant!
    – Ba, tu crezi ca dupa ce mi se termina mandatul eu ma duc la scoala? 😀

  8. doamna udrea vb de recalcularea de pensii la televizor…mai nou e si ministrul muncii?cat de competenta e aceasta fiintza!!cate libertatzi ii permite prim ministrul basescu….
    vai de capetele noastre…

  9. Bratara de aur a purtat-o cu demnitate si dedicatie,ultimul mohican al Medicinei Romanesti,Prof.Dr.Alexandru Pesamosca.Mai avem nevoie de elite,in astfel de momente parca ramanem singuri,reperele noastre,pentru a putea merge mai departe.Un gand pios.

  10. Pe langa Rosia Montana cred ca se intampla alte lucruri zilele astea.Stilu baiatului asta e…arunca o mega petarda..pe la spate se strecoara altceva.Probabil mici schimbari pentru alegeri…ceva noi chichite….mai vedem.Cand vrea sa faca afaceri derbedeul nu se arunca asa…le face lovit.

  11. Daca basescu nu si.a lins degetele cu afacerea asta sa nu.mi spuneti mie …harciog. Eu cred ca base,la momentul actual,e cel mai bogat om din romania. .

  12. Pai care politician a reprezentat interesele Romaniei si Romaniilor.Asa cu patima si ardoare.Unii au vandut petroñuñ,gazul industria,falimentat banci si tras tepe de tepe etc etc.Astia au mai ramas cu aurul.Pai Base sau si cei care vor veni au ordin de inalta poarta SION.Si defapt o tara care numai independenta nu e ,poate teritorial pe hartie,ce poate sa faca.Sa danseze cum canta baietii veseli.Dansul halaripu.Ceasca trebuie sa intre in cartea de istorie ca erou dupa ce au facut DEMONCRATII lui papura Voda.PDL=NAZI.

  13. Eu am zis-o la misto pe aia cu 10 000 coco aseara, vis-a-vis de staruintele tovarasilor. Daca n-as sti ca-mi iau si eu ban as spune: “o fi un sambure de adevar, de tot vorbeste lumea…” :))
    Stima

  14. Personal, nu cred că Băsescu urmăreşte un interes material direct. Are bani cât nu poate număra.
    Eu cred că susţinerea proiectului Roşia Montană se face “pe altceva”. Băsescu e avid după putere şi control mai mult decât după bani. O “infuzie” masivă de capital în “vinele” PDL la alegerile de la anul, astfel încât oranjadele să îşi continue supremaţia de pe poziţii dominante i-ar da posibilitatea lui Băsescu să modifice Constituţia astfel încât să mai poată candida.
    Teoria asta poate părea cam fantezistă, dar, repet, Băsescu este, în opinia mea, obsedat de putere, de control, nu de bani. Banii sunt doar un mijloc, nu un scop.
    Cu respect.

  15. eu cred ca basexu are o datorie morala la cineva. ia ganditi-va, el are dosarele tuturor si le foloseste cand are nevoie de ceva. daca i-a gasit cineva dosarul si l-a rugat frumos sa dea drumul la exploatare?

  16. Si un individ creditat cu mai putină minte decât i se atribuie personajului nostru ar fi înteles că dacă se implică în asa ceva trebuie să o facă voalat;asta numai dacă nu suntem creditati noi toti cu atributul de tâmpiti.

  17. Rating-ul bate meseria!

    Dupa cum bine spui, “meseria-i bratara de aur”, dar stau si ma-ntreb daca respectarea propriei meserii e valabila doar atunci cand profitul este doar de partea celor care poarta drept stindard un astfel de ‘moto’.
    Cand profesorul Pesamosca inca mai traia (Dumnezeu sa-l odihneasca!), fiind un caz social, se ingramadea deontologeala peste el cu scopul de a ne prezenta noua, privitorilor, conditiile vitrege in care traia un om minunat, care ajunsese victima acestui sistem virusat. Intre noi fie vorba, profesorul traia pe un pat de spital de ani de zile, numai ca povestea sa tragica a ajuns de ‘interes public’ doar atunci cand a fost descoperita, in timpul cautarilor de noi subiecte de acest gen: oameni remarcabili care ajung sa traiasca in mizerie, nefiind recompensati de conducere pe masura aportului lor la intreaga societate. Nimic rau in asta. Bravo A3 ca a descoperit acest caz dramatic si l-a facut public alocandu-i multe ore in prime time, dezbateri, interviuri.
    Numai ca in naivitatea mea, crezand ca respectul fata de propria meserie ar trebui sa fie mai mare decat goana dupa rating, ma asteptam ca si trecerea in nefiinta a renumitului profesor, sa fie cel putin la fel de mediatizata precum au fost si ultimele sale luni in aceasta viata. Dar cum rating-ul bate meseria, iar viata bate moartea, n-avea rost sa se ‘iroseasca’ procente grase doar pentru a readuce drept subiect ultimele luni din viata profesorului, la care se adauga moartea sa in acele conditii nedemne de un astfel de personaj unic. Din punctul de vedere strict al profitului unei societati comerciale, banuiesc ca mentionarea decesului profesorului Pesamosca timp de 2-3 minute intr-un jurnal de stiri pe la amiaza zilei este de ajuns, nemaifiind nevoie de un ‘priveghi’ in prime time.
    Ce ti-e si cu rating-ul asta…
    Iti urmaresc emisiunile si ma minunez din mai multe motive…
    – Nu ai facut rabat de la calitate
    – Datorita mentinerii stachetei atat de sus in ce priveste calitatea invitatilor, ai creat premizele si in acelasi timp ai dat incredere tuturor valorilor din tara asta sa-ti calce studio-ul. Banuiesc ca daca dupa 15-20 de invitati de exceptie ai fi venit cu Nikita sau cu Moculeasca, nu as mai fi vazut la Vorbe Grele oameni precum Dorel Visan sau Mircea Albulescu (abia astept).
    – Nu esti vreun geniu in ale televiziunii. Esti un om normal, indeajuns de cult in cap, civilizat, muncitor si in acelasi timp ceea ce faci tu este si profitabil. Deci se poate…daca se doreste…
    Dar cea mai mare mirarea a mea in ce priveste prezenta emisiunii “Vorbe Grele” pe postul de televiziune Antena3, este ca nimeni din tot trust-ul Intact nu catadicseste sa-ti urmeze exemplul. Daca e vizibil si fara ochelari ca se poate face profit si cu calitate, nu numai cu cantitate, de ce nu mai incearca nimeni? E prea grea munca si e mai facil sa faci rating rapid din tot felul de cacaturi? Badea spune ca RTV s-a tabloidizat si are in mare parte dreptate. Problema este ca pe baza de mimetism si A3 tinde sa devina un fel de “televiziune de la ora 5”. Se mai pastreaza, inca, doar mici franturi de normalitate, asa cat sa salveze aparentele si ma intreb cat o sa mai tina si etapa asta. Stiu din proprie experienta ca e foarte usor sa faci ce face toata lumea, dar foarte greu sa faci ceva cu adevarat remarcabil. Numai ca persoana mea, sau mai bine zis ceea ce fac eu, sau dupa caz, nu fac, nu influenteaza decat maxim cateva persoane. Ma gandeam ca daca tot ne numim ‘televiziune de stiri’ si vrem sa tinem stacheta sus de tot, ne axam putin si pe idealism si latura sa umana, nu numai pe materialism si latura sa strict realaista. Asta daca vrem un anumit tip de public…
    Chiar daca motorul care te face sa functionezi la capacitate maxima este tot rating-ul (la fel cum se intampla cu toti “lucratorii” in televiziune din tara asta), parerea mea sincera este ca esti singurul realizator TV caruia nu i se aplica “rating-ul bate meseria!”. Fie si din intamplare, pentru ca (din pacate) scopul tau nu este asta, dar atata timp cat iti iese, jos palaria. Stiu…emisiunea ta are un anumit format, e o intreaga echipa in spatele ei, e un intreg concept, dar nu inghit galusca asta. Daca vroiai puteai sa tricotezi chiloti in direct, sau dupa caz sa urli si sa te scalambi de unul singur timp de o ora. Dar ai ales asa ceva. Din punctul meu de vedere, cu echipa sau nu, tu esti dirijorul propriei tale emisiuni, deci ai dovedit ca se poate. Felicitari! Poate ca intr-o zi, conducerea (in general) si colegii (in special) iti vor urma exemplul in asa fel incat eu ca privitor sa nu mai fiu nevoit sa ma vait ca din lipsa de rating aducator de $$, n-am putut sa vad o eventuala emisiune dedicata celui pe care tot televiziunile (atunci cand era profitabil), l-au facut de ‘interes public’.
    In fine…cu rating sau nu, profesorul Pesamosca a trecut in nefiinta si din respect pentru intreaga sa viata profesionala, singurul lucru care mai ramane de spus este: Dumnezeu sa-l ierte!

  18. @Catalin: in esenta, de acord cu tine. doua mici amendamente se impun. 1. la A3 chiar s-a vorbit de Pesamosca, nu doar 5 minute la pranz. doar eu am vorbit, la Stirile diminetii, can s-a anuntat decesul, mai bine de juma’ de ceas. si Sandra a facut azi mult. iar ieri chiar s-a dat amploare subiectului. 2. in spatele emisiunii mele nu-i nici o mare echipa (un producator si un redactor benevol) si nici vreun mare concept. e o emisiune 100% Ciutacu; cu sprijinul tehnic al Jenicai Stanciulescu. atat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.