Unul dintre marile neajunsuri ale României de azi e că, indiferent de culoarea politică a celor de la vârf, este condusă din geam. De când s-a importat conceptul televiziunii de ştiri şi la noi, s-au trezit subit vocile, nevorbiţii. Nu e decizie politico-administrativă sau idee de propagat care să nu plece instantaneu pe satelit. Există pe piaţă (şi-i exploatată la sânge) o voluptate ciudată a multor figuri publice de a se auzi vorbind naţiunii şi de a le vedea neamurile şi cercul de apropiaţi cum se implică decisiv în mersul ţării. Apărutul la televizor e un soi de legitimare publică. S-a ajuns la paranoia de tipul “nu apari la televizor, nu exişti”.
Mai mult, aici
UPDATE: Hai ca am ajuns sa citesc in Oficios ca Prelipceanu & Chiriac sunt de vina pentru ca a sunat Instabilu’ si i-a facut de balamucul de caini. Doamne, da’ mult cur basescian tre’ sa pupi pentru a ramane adjunctul lui Patapievici la ICR…
Victore, nu-l mai lauda, taticu’, pe tizul Ciorbea, ca se supara D-zeul tuturor televizacilor, Prigoana, pe care l-a facut Ciorbea de tot “bahmutanu'” pe la “sezatori” cu toate ideile lui fantasmagorice despre viitorul romanilor, si-ti confisca tonomatul ala cu “ieuro”! Eu zic sa nu te joci cu vorbele!
imi place sa urmaresc emisiuniunile d-voastra ca sunteti pe fata un critic a lui basescu ,dar mai atacatii si pe invitatii care-si dau cu parerea ,fosti oameni politici care au facut destule greseli la vremea lor si acum se dau mari anlisti gen v. ciorbea ,care ar trebui sa fie mai retinut in ce spunea ca ei au fost catastrofe la guvernare ,ma apuca groaza cand imi aduc aminte de ciumara ,barbu pitigoi ,catastrofa de remus opris ,doar batranul diaconescu era mai aproape de politica ,si d-nul ciorbea sa nu uite ca a tradat sindicatul ,nu-i contest pregatirea ,valoarea dar nu cred ca este cel mai in masura sa critice ce se intampla in zilele noastre ,pt. mine ramane un tradator ca toti ceilalti sindicalisti care sau dat cu puterea ,si fraierii care iau ales si au cotizat au ramas cu buza umflata si neajutorati si umiliti de cei care ne conduc.
Victor , hai sa explicam cititorilor un lucru. Sunt ziare, radiouri, posturi de tv impartite pe doua grupuri..
1) unele trusturi critica indiferent daca e bine sau nu, daca actioneaza sau bine sau nu presedintele
2)altele iau apararea
exemplu
Antenele merg din start pe critica, ca ce faca Basi nu e bine, ca ce zice nu e bine.
Realitatea tinde sa fie mai concilianta
dar oameni buni, cititi bine ce va zic..
Basescu nu o sa mai fie ales presedinte in 2009, va fi altul nu stiu cine, poate Magda Ciumac sau Tolea, dar pun pariu ca Victor Ciutacu cand va fi la emisiuni o sa zica ceva de genul “avea dreptate Basescu..” “Basescu zicea bine, facea bine”
iar trusturile care iau luat apararea il vor critica etc..
de ce zic asta?
ptr ca am vazut multe trusturi schmband-si parerea dupa ce s-a schimbat un om politic de la putere.
Cand era Ciorbea la putere, presa, tv-urile il criticau “ca e Ce or bea azi romanii?” ca e incopetent , allien etc si acum ziarele ii dau dreptate..
din start exista o politica de marketing in trusturi.. noi acuzam/noi aparam
mie nu mi se pare democratic aceasta libertate de opinie mult prea exagerata promovata de media. maine poimane pot sa fiu si eu director in trust sa lucreze la mine Victor si sa ma duc la o emisiune si sa zic “Ciutacu e prost ca e nascut in zodia taurului care e cea mai talamba zodie, maine il dau afara ca nu-mi place ochii lui”
Libertatea presei as intelege-o asa.. as veni la emisiune as prezenta grila de stiri , as pune intrebari obiective jurnalistilor si apoi as pune filmulete..(asta insemnad ca tb sa ma documentez , sa filmez etc) si atunci poporul sa aleaga “intre ce zic politicienii” sau intre ce vad ce fac politicenii..
Libertatea inseamna oferirea unor alternative.