Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Cinic, despre nimic…

Cinic, despre nimic…

Unul dintre marile neajunsuri ale României de azi e că, indiferent de culoarea politică a celor de la vârf, este condusă din geam. De când s-a importat conceptul televiziunii de ştiri şi la noi, s-au trezit subit vocile, nevorbiţii. Nu e decizie politico-administrativă sau idee de propagat care să nu plece instantaneu pe satelit. Există pe piaţă (şi-i exploatată la sânge) o voluptate ciudată a multor figuri publice de a se auzi vorbind naţiunii şi de a le vedea neamurile şi cercul de apropiaţi cum se implică decisiv în mersul ţării. Apărutul la televizor e un soi de legitimare publică. S-a ajuns la paranoia de tipul “nu apari la televizor, nu exişti”.

Mai mult, aici

UPDATE: Hai ca am ajuns sa citesc in Oficios ca Prelipceanu & Chiriac sunt de vina pentru ca a sunat Instabilu’ si i-a facut de balamucul de caini. Doamne, da’ mult cur basescian tre’ sa pupi pentru a ramane adjunctul lui Patapievici la ICR…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

53 thoughts on “Cinic, despre nimic…

  1. Le zici foarte bine. Continuarea e minunata. E cea mai tare caracterizarea a poporului roman. Prin televiziune ne dam seama de manelismul care s-a instaurat in tara asta. Oamenii prefera sa se uite la OTV, Stirile de la ora 5 sau cine stie ce emisiuni de prost gust decat sa citeasca o poezie de Eminescu, Bacovia, Blaga. Ceva de genu` “ei is morti de mult. Elodia a murit de curand. E mai prezenta in mintea oamenilor” Cred ca mai multi romani stiu de cazul Elodia decat de vreo poezie de-a lui Bacovia spre ex. Rusine sa ne fie. Nu stim sa luptam impotriva lor. Poti sa o treci in DEX in dreptul cuvantului roman sau manelist daca vrei. Putem spune ca sunt sinonime. Felicitari!

  2. @Victor

    Am si eu o curiozitate nascuta de afirmatia din final
    … (om) ”care încearcă cinic să supravieţuiască şi aşteaptă vremuri mai bune de făcut meseria …”

    De la ce nivel si ritm de venituri lupta unui roman nu mai este, in sens strict, una pentru supravietuire si capata accente de supravietuire politica sau in ierarhia socio-profesionala?

  3. Domnule Ciutacu,
    Dacă-mi permiteţi :
    România este o ţară plină de câmpii, munţi, ape, cântece, istorie şi graniţe.
    Sunt ochii mării fromoşi, dar mergem după apă la izvor.
    Românul dezmiardă şi drăgălăşeşte până şi pe diavol – l-a numit Michiduţă – crezând că astfel îl păcăleşte şi-l îmbunează. Pe dracu!
    Nu m-ar cuprinde mirarea dacă două morminte române s-ar certa într-o zi între ele, mira-m-aş dacă s-ar împăca.
    ( Grigore Vieru )

    Adevăr grăit-a … Dumnezeu să-l hodinească-n Lumină !
    respecte şi Succes în activitate vă doresc,
    Sibilla

  4. Victore tata de ce nu profitati ca agenda publica se creioneaza pe sticla? Daca tot stiti ca “reprezentantii poporului” sunt muhaiele ,de ce nu folositi tineri economisti ,ingineri ,manageri “meseriasi scoliti pe afara” ,ori directori de prin economii reale pentru scenarii si planuri de criza viabile ,care sa analizeze toate aspectele si implicatiile la masurile propuse de ei. Pe vremea mea era la moda un roman SF a lui Isac Asimov cu titlul “Sfarsitul Eternitatii” unde niste tehnicieni extrem de pretiosi ,dar detestati ,decideau Schimbarea Minim Necesara (SMN) in istorie ,pentru obtinerea Raspunsului Maxim Dorit (RMD) ,adica ameliorarea exceselor si crearea unei continuitati. CTP-ul va poate clarifica mai bine. De ce nu impuneti pe sticla un plan real ,de valoare si de lunga durata. Faceti oameni buni proiecte regionale ,locale ,pe activitati etc. pentru obtinerea de fonduri europene. In loc de codoseala fatucelor nelinistite (cu mintea deviata de cosmetice si de intalnirea lunara cu madame “Popescu”)mai bine politica economica reala desfasurata de “meseriasi”

  5. de ce nu opreste nimeni puterea jurnalistilor,stiristelor care nu stiu sa vorbeasca? orice blonda merge la televizor si-si da cu parerea.

  6. E foarte adevarat ce spui, dar cine ar trebui pana la urma sa ia atitudine fata de tot ce se intampla? Televiziunile, de stiri, in marea lor majoritate sunt particulare, iar patronii au apartenete politice, tot in marea lor majoritate. Astfel la ce sa ne asteptam alteva decat la stiri masluite sau care sa distraga atentia de la adevaratele probleme? Practic la televizor nu mai sunt stiri, e doar un circ morbid unde trebuie in fiecare zi sa stiu cum vreun Gigel de cine stie de prin ce sat i-a crapat capul cine stie cui (care are ca efect aceeasi intrebare: care e relevanta si cu ce ma ajuta pe mine ca telespecatator?)

  7. Ai mare dreptate! si de ce se fac toate la televizor?! pt ca pe cei care i-am ales ii doare in paispe de noi ,pe ei nu ii intereseaza decat imaginea lor de buni conducatori, care vor binele acestui popor ,dar ei de fapt se cearta pe ciolan si pe putere!
    Tiranul de basescu vede romania ca pe un vapor pe care sa il comande el de la golden blitz cum ii poveste lui inimioara .

  8. Sunt extrem de curioasa sa aflu cati din cetatenii acestei tari constientizeaza ca Romania e in criza…Deja e “trendy” sa spui ceva in legatura cu criza-asta financiara ma refer-a ajuns ca la noi si criza financiara sa fie la moda….si bineinteles ca e luata in gluma ca doar asa-i sta bine romanului sa fie vesel…Ce sa faca si jurnalistii in cazul asta?Asa cerere..asa oferta.Totul se cumpara si se vinde cu pret mai mare sau chiar gratis-desi aici nu mai e vanzare…jurnalistii se modeleaza dupa societate-sau jurnalistii ar trebui sa modeleze,folosind uneltele lor, societatea?

  9. Tiriac sportivul a fost pentru mine un simbol, Tiriac managerul a fost pentru mine un model, Tiriac cel de acum este pentru mine o mare dezamagire. Nu vreau sa scriu mai multe despre el, nu mai merita.
    Adevarul este ca unele televiziuni fac propaganda si manipuleaza telespectatorii cu instrumente ramase neschimbate de aproape 50 de ani, eu cel putin asa percep emisiunile de tipul celor de la Irealitatea. Cat despre politicieni, unii atat pot altii sunt malefici, unii sunt inocenti (deocamdata) altii sunt de buna credinta, dar toti uita dupa alegeri ca 4(5) ani (pana la urmatorul scrutin) nu sunt o eternitate. Cred ca votul este singura arma care ne-a ramas. Folositi-l cu intelepciune !

  10. Nu-mi amintesc care din colegii tai de breasla spunea ca oamenii citesc acele ziare si privesc la acele canale tv in care regasesc cel mai des felul lor de a gandi.
    Asa si cu televiziunile depre careputem spune citand,,nimic nu au a spune”transforma ecaranul in gazeta de perete si prezinta rubricile,,asa da”si ,,asa nu”, dupa audientele inregistrate se pare ca nu multi se simt reprezentati de ei.
    Cat despre paranoia cum zici ,,nu existi daca nu apari la televiziune” este un pricipiu de marketing simplu 90%transmite imaginea,10% transmite informatia.Spune-mi cati din cei ce-l plac asa mult pe Mircea Badea(recunosc nu sunt fan)retin altceva decat tonalitate ridicata si imagine agitata?
    Cand vrei sa treci de imagine cand vrei sa intelegi ce se intampla incepi sa citesti.
    Dar cati se obosesc sa gandeasca si sa-si
    formeze propriile pareri?E ca la la magazin le adopti gata formate e mai simplu,si ai posibilitatea sa mai spui erudit ,,asa a spus si…”
    o zi buna

  11. tz tz tz. Noroc cu finalul apoteotic… 🙂

    Acest text e scris – culmea ironiei, nu-i aşa? – de un răsfăţat al televiziunii. Un ziarist care a muncit pe rupte 10 ani în presa scrisă, fără să-l recunoască lumea pe stradă şi fără să-şi dorească asta, iar acum trăieşte (şi) din munca pe sticlă. Şi care nici nu se exclude din valul pe care se face ratingul, nici nu se autoflagelează pentru asta. Care încearcă cinic să supravieţuiască şi aşteaptă vremuri mai bune de făcut meseria…

  12. Pai cam asa merge politica si nu doar politica si nu numai pe la noi… “Publicitatea este cheia succesului”. Toti se vor la TV mai ales politicienii. Cu cat mai multe televiziuni tematice(TVR Info, Antena 3, Realitatea)cu atat mai multe sanse pentru “politicianul roman”.

  13. @Turambar: hai, bre, ca ma stii. nu-s chiar atat de demagog incat sa pretind ca eu sunt unicul care face exceptie de la regula impamantenita.
    @spohia: eu zic sa-l si asculti pe Badea…
    @Paul R: stirile in sine nu-s masluite, regret ca te dezamagesc. dezbaterea publica pe care o genereaza stirile este deturnata.
    @Mihai: pentru ca stau ascunsi. habar n-am de unde sa-i iau.
    @FuXi: la mine a inceput de cand am depasit nivelul care asigura plata cheltuielilor lunare fara a sta disperat cu ochii pe calendar.
    @binladen: acum nici chiar sa ne apucam de citit poezii la stiri:)

  14. Fu…ui! Ca foarte bine le zici, coane Ciutacule! Nu pot sa nu iti dau dreptate. Si sa imi exprimi una din frustrarile mele, cum ca, de cele mai multe ori, provincia si valorile sale sunt desconsiderate prin simplu fapt ca nu au primit legitimitatea media.

    Cand rating-ul il face Sexy Braileanca, Tarky, Magda Ciumac, Piticu Porno, si toti aia care ii invita in emisiunile lor… ce legitimitate iti mai poate da sticla? Ce placere mai poti avea sa iti expui gandurile in spatiul public oferit de media cad risti sa fii plasat daca nu in aceeasi oala, cu siguranta in aceeasi bucatarie?

  15. M-am tot gandit ce defect fundamental ne caracterizeaza cel mai mult ca popor si am ajuns la concluzia ca este votba de impostura.
    Cu putine exceptii, suntem un popor de impostori de la baza societatii si pana la varf. Intotdeauna ne place sa ne dam drept ce nu suntem si sa ne atribuim calitati pe care nu le avem.
    Astfel, la noi, daca te duci la doctor, iti panseaza celalat picior, sau, doamne fereste, te ucide cu zambetul pe buze, pentru ca el in realitate nu e doctor, are doar diploma de doctor. Daca te duci la avocat, pierzi procesul mai usor decat fara el, pentru ca el nu e jurist, are doar o diploma de drept. Daca te duci la un mecanic auto, nu-ti va mai merge masina niciodata, pentru ca ala nici macar o diploma nu are.
    In general oriunde te-ai duce, omul din spatele usii, ghiseului, ecranului etc. nu e cel pe care-l cauti, dar se da ca e. Doar daca ai un noroc fantastic, gasesti la noi omul potrivit la locul potrivit.
    Daca iei orice tampit, la intamplare, de pe strada si il pui intr-o functie, vei asista la o metamorfoza extraordinara, dintr-o data se indreapta, e foarte vocal si se da expert in problema respectiva.
    Prin urmare, nu ar trebui sa ne miram ca impostorii cei mai mari sunt politicienii in frunte cu impostorul numarul unu, presedintele.

  16. Ma gandesc ca nu putem, ca popor, sa ne impotrivim unui curent mondial. Industria de condus de pe sticla a depasit demult stadiul de ‘complementaritate’. Decizia scrisa si semnata, este pentru cei ce o aplica direct. Restul este pentru votanti. “Paine si circ”! Si cum, romanii se multumesc si cu o paine de mai proasta calitate, au parte de mult circ. Asta ii tine conectati, ii face sa simta ca traiesc.

  17. In prima parte a articolului vorbiti de politicieni. Sunt de acord ca fiecare vrea sa se afirme in partid si sa se dea mare specialist in fata boborului. Nu inteleg insa partidele . Ei ar trebui sa dea interdictie la membrii sai in ceea ce priveste iesitul pe sticla si in mas media in legatura cu subiectele politice. Fiecare partid ar trebui sa aiba un purtator de cuvant si cu asta basta.
    Pe Base ar trebui pedepsit , asa o luna cel putin sa nu-l mai dea nimeni si sa nici nu se vorbeasca despre el. Ar fi masura de maxima eficienta impotriva lui.
    In rest cred ca tabloidizarea mas-mediei e foarte raspandita . Functioneaza excelent economia de piata in acest domeniu .
    Se produce ceea ce se cere. Lumea mananca scandal , sex si sange……pe paine.

  18. Asta este o noua boala la politicieni, sa suferi de nebagare in seama, iar presa nu mai trece prin sita nimic au ramas fideli conceptiei de “mult si prost”

  19. @Victor,
    Nu crezi ca si televiziunile au partea lor de vina? Un pic, acolo!:)))
    @Mihai
    Este foarte adevarat ce spui. Cata vreme in fruntea tarii (parlament, guvern) se afla oameni care in viata lor nu au creat un loc de munca, n-au nicio legatura cu economia reala, n-au transpirat nici macar o secunda de grija afacerilor lor, de iesire din criza nici nu poate fi vorba.
    Plang toti, cu lacrimi de crocodil, de grija industriei auto, mai precis de “Dacia”.
    Le reamintesc ca ele sunt uzinele Renault, in primul rand.
    Credeti ca, in toata Romania, nu se gasea o echipa de manageri, specialisti si sufletisti care sa conduca intreprinderea in cauza si sa scoata o progenitura mai aratoasa si mai ieftina decat bietul Logan?
    Se gaseau, fiti fara grija!
    dar a fost mai simplu sa o predam Renault, care acum vrea ajutor de la statul roman. Pacat de salariatii de acolo!

  20. Bine gandit si bine scris,in masura in care multi dintre noi,avem stari de spirit asemanatoare cu ale autorului. Trebuie sa existe cineva cu mintea limpede, care sa le scoata pe tapet, ca dupa sa spunem:Sti ca omul asta are dreptate?. Nu stiu pe cine sa fim revoltati….pe viata in general sau pe cineva anume?.In general ce nu putem sa facem toti, este exprimarea unei stari de fapt in fata celorlalti, la un nivel de profesionalism care sa exprime cat de cat realitatea. Intr-un cuvant cantam fals, dupa ureche, iar de cele mai multe ori, folosim partitura altuia. Mi se pare revoltatoare situatia mizerabila care induce acea stare de “disperare” si nu refularea autorului, stare ce ne-ar determina pe cei mai multi dintre noi sa scriem la fel….. numai ca nu reusim. Nu ne ramane decat, sa fim deacord cu cei ce ne destupa de cele mai multe ori mintea, si in particular, sa ne multumim cu faptul ca exista un Victor Ciutacu. Multumim Victor Ciutacu.

  21. Victor,

    Te rog uita-te la:
    http://www.youtube.com/watch?v=xE9bGCQDSUo

    Daca tu consideri ca merita subiectul, te rog trateaza-l. Este un simplu fapt de viata insa teribilismul lor a ucis pana acum si daca nimeni nu ia atitudine va ucide in continuare.

    Imaginile sunt filmate pe traseul Targoviste – Bucuresti cu autocarul B79TAE pe 18 ianuarie 2009, intre 16,00-17,15. Biletele au fost eliberate de SC Millenium Trans Impex SRL, Str. Crasna nr.50 – Bucuresti. Imaginile nu reprezinta o exceptie, soferul a vorbit la telefon si a condus cu coatele pe volan mai bine de jumatate din drum. Intre timp isi mai completa cate o fisa pe volan si numara banii (conducand tot cu coatele). Vietile a 30 de pasageri au fost puse in pericol, printre alte abateri numarandu-se si faptul ca a circulat cu peste 90 km/h prin localitate.

    Multumesc,
    Mihai

  22. Scuze pentru off topic
    CNA-arma mortala 5
    M-am saturat eu de cite amenzi a luat Mircea Badea de la CNA. Sanctionarea lui perpetuua a inceput sa semene tot mai mult cu bancul in care ursul si lupul il altoiesc zilnic pe iepuras, pe motiv de lipsa basca. In cazul nostru ursul si lupul sint inlocuiti cu succes, la un anumit public pupinbasist, de catre CNA si presedintele tarii.
    Care presedinte al tarii mai dovedeste boborului inca o data (de parca mai era nevoie), cit de mic si de meschin poate fi cind, din lipsa (deocamdata) de alte mijloace punitive, se razbuna pe un om de televiziune pe motiv ca indrazneste, justificat pe deplin fiind, sa-i ironizeze comportamentul aberant si deja plictisitor daca n-ar fi nociv, manifestat pe tiparul unor pohte tiranocratice, etalate in fata unei societati romanesti amorfe si cvasi-lipsite de reactii la abuzurile sale mirlanesti.
    Dar exact ca intr-un proverb ( cu razbunarea, arma prostului), aceasta satisfactie imbecila a presedintelui, generata de o razbunare ce demonstreaza lipsa unei minime culturi si educatie a faptuitoului cotrocenist, ne mai arata si cit de limitat intelectual este personajul in cauza.
    Si asta deoarece sanctiunile respective, in loc sa-l potoleasca pe Mirciulica, pe de-o parte se pare ca-i stimuleaza inventivitatea, iar pe de alta parte il victimizeaza, fapt care sporeste simpatia telespectatorului si-i aduce implicit cote mai mari de rating.
    Lasind la o parte comanda politica la care membrii CNA raspund mai “intocmai si la timp” decit racanul in fata caprarului, este interesanta totusi atitudinea organismului respectiv fata de alte posturi de televiziune, care intr-adevar se cer monitorizate si uneori sanctionate pentru “calitatea” produselor oferite din belsug telespectatorilor.
    Acest belsug este dat de abundenta aducatoare de audienta, de babe violate, copii sodomizati, animale macelarite, elevi batindu-se ca chiorii in incinta scolilor sau molestind fara pic de retinere sau regret cadre didactice, sinucideri, omoruri, tilharii etc., toate posibile generatoare de noi violente cu sorgintea in gradul unei dezumanizari tot mai prezente in societatea romaneasca contemporana.
    Tot de cerculet rosu si avertisment scris de emisiune horror, ar trebui sa fie si aparitiile pe micile ecrane ale Porei, Pippidei sau Avramescului, care mutanti, in discursurile lor avind ca leit-motiv subiectul Basescu, ii ridica acestuia disfunctionalitatile ce tin uneori de patologic, la rang de Sfinte Moaste Nationale.
    Toate acestea palesc insa in fata prestatiei lui Mircea Badea, care pe buna dreptate, pe motiv de tilharie la “parcarea mare”, indrazneste sa-si strige indignarea pe un post de televiziune, incitind astfel chipurile la violenta.
    Haide bre, sa fim seriosi!
    Ma bine il amendati pe motiv de lipsa basca decit sa veniti cu astfel de minciunele. Auzindu-le, curcile dupa ce s-au stricat de ris, s-au prezentat voluntar la abator, oferindu-se la taiere pe motiv de CNA.

  23. Jurnal de prim-ministru

    Ora 5 – Sunt în picioare. Îmi recitesc teza de doctorat. La pagina 5 scriam că parlamentul bicameral este mult mai bun decat cel cu o singură cameră. Şefu’ zice ca e invers. Cu siguranţă am greşit undeva.
    Ora 6 – Incă nu gasesc greşeala. O s-o caut altă dată. Şefu imi dă beep. Sun imediat înapoi şi-l întreb “ce arde şefu’?”. Zice că nimic, vroia să vadă în cît timp îl sun înapoi, că Tăriceanu, dupa 6 luni îi dădea reject. Închide…

    vezi urmarea…

  24. Mi se pare una din cele mai bune ‘scrieri’ jurnalistice din ultima vreme. Excelent!

  25. Tonomatul Mihaies a fost alimentat cu monede si a iesit pe oficios la rimming-ul zilnic practicat flotantului cotrocenist.

  26. de 19 ani astept sa vad o schimbare in bine si nimic. tot carnetul de partid conteaza la promovarea in functii si slava domnului avem oameni priceputi in toate domeniile dar s-au retras sub avalansa nulitatilor prezentate de toate partidele ca mari specialisti. pt. ei e important sa le fie lor bine nu cetatenilor acestei tari. nu avem nici un plan de redresare a economiei, nu avem politicieni cu coloana vertebrala ci doar niste servili care au schimbat ploconelile facute comisarilor sovietici cu ploconeli facute altor comisari din alte zari

  27. @Gica Contra,
    nu-s eu stapin aici,(poate Victor e in toane bune,am noroc si nu ma-njura)dar ar fi grozav daca ai veni cu noi “urmari”

  28. Uite ! avem aici un exemplu de doua atitudini contrare:un ziarist care-si apara colegii din trustul,chiar,concurent…si altul care nu se sfieste sa-i loveasca cu sete!
    Eu,chiar daca uneori il gasesc insuportabil,il prefer de departe pe primul.Se cheama c-are caracter.
    Sa traiasca!

  29. Trăim în ireal. Aseară ţineau la “Realitatea” o “şezătoare” discutând despre nimic, adică modificarea Constituţiei. Apropo, se zice că asta este legea fundamentală. Poate la alţii nu la noi. În ritmul ăsta o să avem câte o Constituţie în acord deplin cu starea “jupânului” la o anume oră. Restul, adică dreptul oamenilor de a trăi omeneşte în ţara lor etc., nu mai există. Există doar politicieni care trăiesc în ireal, în ţara lor, în alte sfere, fără legătură cu “Poporul” – expresie dragă “jupânului”.

  30. Da. Exemplul îl am chiar acum pe ecran. Un baron superîmbogăţit (în funcţii administrative!) bate câmpii pe un coridor al Parlamentului, asigurându-ne că el şi gaşca de megabogaţi din care face parte, alături de gaşca (şi mai megabogată) cu care s-au unit întru binele (prădarea!) poporului, nu au alt gând decât grija noastră şi a ţării. Cu cât patos ne asigură că (cum!) vor scăpa ei ţara de drogaţi, că (cum!) vor plăti cetăţenii factura mai mică şi ce nenorociţi sunt cei care (cum?) îi bănuiesc pe ei de alte alea. Evident, cuvintele i-au fost mai elevate (deh, politician!) Oh, corupţii? Nu-s treaba lor, sunt alte structuri care să se ocupă de treaba asta, se revoltă guvernantul.
    Mare lucru şi sticla asta! Nu poţi s-o spargi, că te costă. Pe criza asta, stau să mă gândesc de n-o fi mai profitabil să fac un drum la faţa locului, să (le) sparg altceva. 😉

  31. Curios cum pupincuristii ordinari de ieri devin profesionistii oropsiti de azi atunci cand scopul comun este anti-Base.
    Si eu, ca telespectator, ma intreb de unde si pana unde este reinviat Ciorbea, un ins de care n-am mai auzit nimic de ani buni. Si acum il vad la TV mai des decat pe Badea. Omul asta nu a avut nimic de spus in ultimii 8 ani si acum, dintr-o data, crizele de isterie ale domniei sale devin prezenta constanta la TV? De ce? Asta e intrebarea pe care si-o pune orice telespectator care nu se uita la TV mancand seminte.

  32. @radu: tot pupincuristi raman, ca daca ar fi fost profesionisti stergeau pe jos cu mitocanul, nu-si inghiteau cuvintele. iar Ciorbea, care a avut o guvernare de cacat, chiar are destule de spus si nu trebuie stigmatizat pe vecie.

  33. Buna ziua,
    Ma uit acum la o transmisiune din Palatul Parlamentului unde se tot discuta despre ce ar trebui sa faca “meseriasii” astia.D-nul Videanu ne-a transmis ca mostenirea e grea,grea de tot.Va rog poate puteti sa le transmiteti “meseriasilor” urmatorul scenariu:sa considere Romania un mare S.R.L. care o duce rau.Mai toti din guvern au S.R.L.-uri de “succes”.Daca sunt asa de meseriasi sa ia S.R.L.-ul asta mare de la zero si sa-l duca pe culmi precum pe ale dansilor.Acu e momentu’ sa ne arate ca si-au cladit afacerile pe strategii,viziuni si alte alea alea,nu?Sa uite de “mostenire” si sa puna mana la treaba.Zilnic sunt dati afara manageri pentru lipsa de performanta si sunt pusi altii cu speranta ca vor face treaba.Eu zic ca e aceeasi smecherie si cu tarisoara asta nefericita.Nu stiu daca un nou manager poate sa-si justifice la infinit ineficienta in fata actionarilor(in cazul nostru,noi,poporul),dand vina pe tampeniile facute de altii.
    Au descoprit deficitu’ ala de 5% si sunt bucurosi nevoie mare,in afara de asta zero barat.Va rog sa le transmiteti ca am priceput:deficit de 5% !!!!

  34. @radu,
    ia da-te mata un pic mai in spate,ca sa ai perspectiva.Mai in spate,hai …mai…
    Nu-i asa ca acum “vezi”mai bine ?
    Iar daca ciorba a stat atitia ani la rece,nu-i normal ca acum sa se grabeasca sa dea in clocot,sa bloboroseasca,sa se manifeste ?Trebuie sa recupereze.La fel ca la marinarii care stau cu lunile pe mare,fara pasarici si…atunci cind ajung la mal,tzushti la casutza toleranta!

  35. SFARSITUL VIETII PRIVATE IN ROMANIA

    Dupa cum probabil stiti pe data de 18 noiembrie 2008 Parlamentul
    Romaniei a
    emis “Legea nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate
    de furnizorii de servicii de comunicatii electronice …”, lege care a fost
    publicta in Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21.11.2008:
    http://www.monitoruloficial.ro/2008/sumar_2008.htm
    http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=13906

    CATEVA CONSECINTE (nu trebuie sa fi expert ca sa iti dai sema):
    – incepand din 20 ianuarie, adica de martea viitoare, toti operatorii de
    telefonie fixa si mobila , adica ROMTELECOM, RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE,
    COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date
    despre TOATE CONVORBIRILE NOASTRE TELEFONICE: DE UNDE VORBIM, CU CINE (nr. de
    telefon si NUMELE SI ADRESA ABONATULUI), LOCATIA CELUI CARE ESTE APELAT,
    CAND SI
    CAT VORBIM;
    – incepand din 20 ianuarie, adica de martea viitoare, toti operatorii de
    telefonie fixa si mobila , adica ROMTELECOM, RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE,
    COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date
    despre SMS-urile pe care le trimitem: DE UNDE LE TRIMITEM, CUI SI CAND LE
    TRIMITEM;
    – incepand din 15 martie 2009, adica peste mai putin de doua luni, toti
    provaiderii de internet, adica RDS&RCS, ROMTELECOM, ORANGE, ZAPP, etc.sunt
    obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre emailurile
    noastre:
    DE UNDE TRIMITEM EMAILUL, DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, CUI
    TRIMITEM EMAILUL(adresa IP si NUMELE SI ADRESA FIZICA A ABONATULUI), DATA
    SI ORA
    LA CARE NE DECONECTAM DE LA INTERNET;
    – incepand din 15 martie 2009, adica peste mai putin de doua luni, toti
    provaiderii de internet, adica RDS&RCS, ROMTELECOM, ORANGE, ZAPP, etc.sunt
    obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre NAVIGAREA
    NOASTRA PE
    INTERNET: CINE SUNTEM (NUME, ADRESA FIZICA SI IP-ul), DATA SI ORA LA CARE NE
    CONECTAM LA INTERNET, DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM SI PROBABIL TOATE
    ADRESELE DE INTERNET PE CARE LE ACCESAM.

    Tinand seama de cele de mai sus si constatand ca prietenii nostrii, colegii
    nostri de serviciu, rudele noastre, multe dintre fiintele pe care le iubim
    sau
    doar avem relatii conventionale cu ele, NU STIU DESPRE ACEASTA LEGE
    MIZERABILA,
    va propun sa trimiteti tuturor persoanelor din lista voastra de email sau
    messenger acest mesaj sau unul asemanator.

    STIINTA INSEAMNA PUTERE si A STII SI A NU ACTIONA ESTE SUPREMA LASITATE.

    Cred ca aceasta lege este revoltatoare si mai cred ca o mare parte din
    puterea
    ei se bazeaza pe faptul ca NU ESTE INCA LARG CUNOSCUTA. Noi putem sa o facem
    cunoscuta si cred ca aceasta este una dintre menirile noastre de ACUM: SA O
    FACEM CUNOSCUTA !

  36. Buna ziua d-le Ciutacu,
    Aveti dreptate in ceea ce ati scris.Cred ca suntem un popor blestemat sa lupte pentru supravietuire si sa arate ce poate sa faca-eu va cred intru totul,pentru ca experienta mea de viata imi da acest drept.
    Va doresc numai bine,cu aceeasi pretuire,
    IoanaP

  37. Stau si ma intreb daca in actuala criza economica vom mai avea parte de televiziune sau vom vorbi doar de aspecte istorice? Si atunci cum ramane cu dorinta de a aparea la televizor ca suprema reusita?
    O zi minunata iti doresc

  38. Tot off-topic, dar on-topic cu Marcus, despre Mircea Badea: in curand o sa-l amendeze cna-u` ca aia de dau Oscaru`, pentru intreaga activitate…

  39. Mass-media este prin excelenţă o activitate care MANIPULEAZĂ opinia publică. Informaţia, însoţită de comentarii, dezbateri, etc. are rolul de a forma o opinie a publicului despre realităţile cotidiene. Jurnalistul este cel care trebuie să aducă informaţia brută în faţa publicului. Din acest punct, aceasta este analizată şi interpretată de analişti sau oameni politici, ţoape sau ciumpalaci, specialişti sau semidocţi… Ce face publicul? Stă şi preia informaţia gata rumegată de alţii, şi prin reacţii emoţionale (nu RAŢIONALE), îşi cerază o opinie sau o atitudine. Bun, şi cine-i vinovat de toată treaba asta? Tre’ să facem şi noi ca muncitorii din sec. XIX, care au distrus primele maşini, doar pentru că înlocuiau un oarecare număr de muncitori? Avansul tehnologic şi expansiunea societăţii informaţionale, globalizarea, etc. ar trebui să fie puse în slujba indivizilor. Da’ ia ghiciţi: cine profită de fapt de pe urma acestor progrese?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.