Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Cine pe cine plăteşte? Calcul de dreapta

Cine pe cine plăteşte? Calcul de dreapta

Adevărul, ziar care cu greu poate fi suspectat că ar musti de simpatie la adresa angajaţilor familiei Voiculescu, face o socoteală aritmetică simplă din care reiese că Badea aduce trustului, în medie, un milion de euro pe an. De cheltuit, vă asigur eu şi poate confirma Blejnar, cheltuie infinit mai puţin. Adică, în limbaj extrem de simplist, cel al electorului mediu, Badea îl plăteşte, chiar extrem de generos, pe Voiculescu pentru a fi lăsat să-l înjure pe post pe Băsescu. Un pic mai sofisticat vorbind, de la măsuţa lui, Badea plăteşte extrem de multe salarii din Antene. Din care se plătesc foarte multe impozite şi taxe către stat. În aceeaşi cheie capitalistă, de dreapta, la audienţe comparabile şi o frecvenţă a emisiilor care se împarte la cinci, Ciutacu a adus şi el, în anul de emisiuni la Antena 3, cu nişte cheltuieli olecuţă mai mici (tot Blejnar mi-e martor), în jur de 200.000 de euro (UPDATE: aici s-ar putea să fi exagerat eu, fiindcă emisiunea mea nu se difuzează şi la Antena 1, dar, una peste alta, cu siguranţă, Vorbe grele aduce, categoric, mult mai mult decât consumă). Dacă mai puneţi nişte mărunţiş produs în trei ani şi jumătate la Antena 2, într-o emisiune care n-a necesitat să vină cineva cu bani de-acasă, reiese că şi Ciutacu pune de la el ceva bani la casierie ca să se-ajungă la toată lumea (şi, evident, la stat) în ziua de leafă. Contribuţia la cinci ani de emisiuni la Gâdea (care, la rândul lui, plăteşte scump onoarea de a-l înjura pe Băsescu) o trecem la bonusul meu pentru trust. Deci, indiferent cât de antipatici v-am fi, mai uşor cu mâncatul de rahat pe seama noastră, că daţi în găinile cu ouă de aur.

P.S. Cine, de unde, de ce şi pentru ce plăteşte contractele lui Cristoiu şi Turcescu?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

101 thoughts on “Cine pe cine plăteşte? Calcul de dreapta

  1. @Victor (nu stimabilul posesor la blogului, ci un comentator) – care zicea despre emisiunea lui Badea “ce-i asa de greu, de ce nu sunt mai multe?”
    1. Sa gandesti e greu.
    2. Sa gandesti “corect” – adica sa intelegi lucrurile asa cum sunt ele, nu cum vor altii sa te convinga sa sunt – asta cere niste inteligenta – mai multa de regula – si experienta de viata.
    3. Sa ai curaj sa spui ce gandesti stiind ca deranjezi multa lume si mai ales ca te pui fizic in pericol – si nu doar pe tine, ci si pe cei apropiati – e foarte greu.
    Onestitatea si curajul sunt chestii rare. Mai ales manifestate public. De-aia cred ca e foarte greu sa mai existe o emisiune ca “In gura presei”.
    Emisiunea dvs, d-le Victor Ciutacu, are aceleasi radacini de onestitate si curaj, dar modul in care da Badea cu barda e absolut unic. Va admir pe amandoi, dar recunosc ca ma uit mai mult la emisiunea lui decat la “Vorbe Grele”.

  2. Cu voi pe acolo prin ograda, “cum sa faca bani” e ultima grija a lui Voiculescu.Bravo voua!Cat despre nemernicii aia,pupatori de cur,ii platim noi toti.Din pacate!

  3. @dan ,,De ce 2 partide mari ca PNL si PSD se aliaza cu un partid de 2% ca PC-ul?
    Ce poate oferi un partid ca PC-ul in aceasta alianta?,, ….nu ai invatat ca de multe ori functia bate gradul?

  4. Va apreciez foarte mult pentru argumentele convingatoare pe care le folositi. Daca vreti sa vedeti cum se cheltuiesc fara chibzuinta banii buplici venti sau trimiteti o echipa de filmare pe str. Alexandru Vlahuta sect 3, unde se inlocuiesc bordurile strazii, puse acum 3-4 ani si aflate in stare impecabila. Astia au inebunit cu siguranta!! Ar trebuie bagati imediat la puscarie. Va rog venit sa va cruciti! Si se mai plang ca nu sunt bani la buget!!

  5. Frumos spus! Oricum pe aia de la B1 nu-i baga nimeni in seama. Nu cred ca m-am uitat la o emisiune cap-coada. Cat despre Banciu, se cam chinui degeaba cu emisiunea aia. Vorbeste pentru nimeni. Tipul e destept, dar nu prea le nimereste. Cred ca ar trebui sa ramana la SportTotalFm , unde face niste emisiuni despre fotbal si alte sporturi bune spre foarte bune. Oricum Badea este, dupa umila mea parerea, cel mai bun om de televiziune din ultimii 4-5 ani. Zic si eu…

  6. @Victor Ciutacu: Bun postscriptumul “Cine, de unde, de ce şi pentru ce plăteşte contractele lui Cristoiu şi Turcescu?” Hai sa ghicim:
    1. Cine: Noi!
    2. De unde : din buzunarul nostru.
    3. Ca asa vrea muschii lu’ unu.
    4. Eh, si tu acuma
    Problema e ca baietii astia se cred si deau drept jurnalisti si oameni de televiziune, dupa tiparul de cistigi sau pagubesti tot negustor te numesti!

    PS1. De cite ori terbuie sa-ti atrag atentia ca se zice Curcescu si Tristoiu, si nu vice-versa?
    PS2. Sa vezi halimaua dracului la alegeri cind se da drumu’ la votul prin corespondenta, punem pariu ca cele doua moluste vor scrie volume si tomuri de prostit prostii care sa justifice “rezultatul” ?

  7. “Badea îl plăteşte, chiar extrem de generos, pe Voiculescu pentru a fi lăsat să-l înjure pe post pe Băsescu.” Cum suna asta!? Multumesc mult, domnule Ciutacu! Multumesc mult, domnule Badea!

  8. ..felicitari….urmaresc emisiunile voastre zilnic, chiar daca sint plecat din tara de foarte multi ani…va respect…siiii…tineti-o tot asa..

  9. @Victor (apropo de articolul prezent):
    cui ii pasa de cit de mult maro maninca
    unii si altii ?! mie nu-mi mai pasa,
    mereu va fi o subspecie d-asta.
    baietii “stapinului inelelor” maninca
    si ei o piine al carei griu vine de la
    moara publica; mai mira pe cineva ?!

    eu imi voi face cruci la greu atunci cind
    voi vedea sugativele, portocaliii si baietii
    de casa ai astora ca vor da socoteala in
    functie de supt, la momentul in care se va
    trage linie iar ei vor fi decuplati de la putere.
    definitiv.

    @purcelix (PS2): “pixelul albastru” va fi
    “ecranul albastru” / “hirtia albastra” :))

  10. @De ソリン pe 27 September 2011

    Tare mi-e teama ca pixelu’ albastru se va transforma in the blue screen of death, cum era numit rahatu’ ala albastru care iti raminea intepenit pe ecranu calculatorului pe vremea romantica a lu’ MS-DOS. Diferenta va vi data de “meteorologu de servici” care iti va spune implacabil ca …. afara ploua!

  11. scuze de chat; purcelix, la bsod m-am referit
    si eu, numai ca tinea de win (>=3.x) 🙂
    iar astia se vor zbate sa ciuguleasca cit
    de mult pot (voturi) si sa minta de sa cada
    tencuiala de pe pereti…

  12. bravo voua…sa imbini utilul cu placutul este visul oricarui om de pe planeta asta…..
    efectiv nu poti sa nu-l urmaresti pe mircea daca tot nu ai somn. E bestial tipul….nu poti sa nu-l iubesti.
    Valabil si pt tine….:)
    de fapt….cam toti sunteti foarte buni. Radu Tudor (o placere sa-l urmaresti), Dana, Mihai sefu’…. buni, buni de tot….

  13. Mie tot nu-mi iese din cap chestia cu drepturile de televiziune din Liga I. Adica nu mai e romanul iubitor de si priceput la fotbal inainte de orice? Sau cei care au prins generatia de aur ar face bine sa-si puna pofta-n cui si sa astepte performante autohtone doar la box (autohtone prin amabilitatea lui Bute, care ar putea oricand sa uite cat “bine” i-a facut tara asta)
    Victore, ne-ai facut curiosi, va ramane salariul lui Mircea Badea misterul secolului alaturi de cel al Andreei?

  14. nu va mai explicatzi la prosti , oricine are un IQ peste 80 ar trebui in mod normal sa inteleaga treaba asta atat de simpla e. sincer mi se pare injosnitor sa va tot justificatzi mai ales ca de cand ati tot explicat si ARGUMENTAT, spre deosebire de altii care nici nu au auzit probabil de acest termen, si o maimutza ar fi intzeles .

  15. Din pacate, noi toti ii platim pe Turcescu si Cristoiu. Prin intermediarii care ne conduc cu biciul si vorba rea, uitand care e rolul lor acolo unde i-am pus din greseala multimii maneliste.

  16. uitandu ma la poza cu baselu si cele 5 degete ma gandesc la cele 5 degete ce le vedea sultanul dupa cucerirea capitalei constantinopol,vedenie prin care Dumnezeu ii arata ca nu cu oastea lui a cucerit orasul,ci ca faptul ca nici macar 5 oameni credinciosi nu mai erau in oras si de aceea l a dat in mana lor,deci si baselu tot d aia ne conduce: ca nu sant 5 oameni normali in tara asta?

  17. Asta dovedeste ca in Romania se pot face bani frumosi doar din vorbe, fie ele grele sau pamflet 🙂

  18. @Victor Ciutacu: Nu mai spuneti si voi la toata lumea ca aveti ouale de aur, ca pe saracia asta riscati (cu totul nedrept si mult prea timpuriu) sa va juganeasca hoardele de asistati social supusi procesului de reforma si modernizare a statului. Unde mai pui ca va avea de suferit si audienta de la Vorbe grele, daca o sa vorbesti ca aia de la Bee Gees… Eu, unul, nu m-as mai uita.
    Cat despre Badea, nu vreau sa zic decat ca e tratat cum doar in Romania e posibil… Adica avem un muncitor care produce mai mult decat oricare altul de pe piata ? Perfect, sa-l punem sa munceasca mai putin ! Altfel cum poti interpreta decizia inteleapta a sefului si prietenului Gadea (presupun) de a-i reduce emisiunea la aproape juma’ de ora, cam cat avea acum sapte ani, cand a debutat la A1 ?

  19. Sunteti cei mai buni : de-aia va iubeste lumea iar aia mor de ciuda !!!!!!!!!!!
    La urma urmei nici nu e asa important pentru public ” cati bani face Badea ” , sau tu , sau Dana Grecu ….
    Pentru noi reprezentati MULT MAI MULT decat orice clasament si statistici !!!…

    Mult succes , Victor !!!

  20. @Ciprian: nu, dar n-ar fi nimic nenatural si, in plus, nu m-a preocupat niciodata diferenta de venit dintre noi. eu n-am leafa de la A3, ci de la JN, unde-s angajat.

  21. Batutii aia portocalii nu pricep nici acum despre cum stau treburile in televiziune. Pentru ei Badea este platit sa-l injure pe marinar.

  22. Victore,
    Faptul ca tu, Mircea si altii sunteti profitabili este de fapt starea de normalitate. Oricum o dai, mogulul va plateste pe voi. Ceea ce faceti voi pentru mogul este “sa cresteti valoarea actionarului” (in limba de lemn capitalista).
    Ca sa fiu mai clar, este obligatia angajatului sa fie profitabil: sa-si castige salariul, sa plateasca pentru tot ceea ce-i pune la dispozitie angajatorul pentru a-si desfasura activitatea, sa plateasca pentru managerii din firma, pentru creditele luate de firma, si sa produca suficient de mult pentru ca actionarul sa aiba beneficii.
    Faptul ca unii din noi primesc un salariu (relativ) mai mare sau mai mic este o problema de negociere intre noi (ca indivizi) si management (sau actionari). Cui nu-i place cat primeste raportat la cat produce poate sa plece sa produca in alta parte.
    In domeniul vostru cred ca un exemplu important este Teo Trandafir. Nu a realizat ca succesul era datorat atat ei cat si canalului TV la care lucra. In cazul lui Gadea este taman invers. A plecat de la iRealitatea sa aiba succes la A3.
    Dar, in concluzie, normalitatea este ca tu esti profitabil. Anormala este situatia celor care nu sunt profitabili. Pana la urma cei care nu produc profituri si nu sunt eficienti vor fi “eliminati” si vor purta o tinichea legata de coada.

  23. @bigradu: dupa parerea mea, anormalitatea e ca aia neprofitabili ne dau noua, profitabililor, lectii de profesionalism si moralitate, dar la sfarsitul lunii incaseaza (sau, dupa caz, incasau) bani frumosi de pe urma activitatilor noastre imorale si lipsite de profesionalism

  24. Sunt un simplu liberal in gandire,eu as spune ca e prea de stanga calculul nu de dreapta…Exact cum spunea cineva mai sus, poate spune un agent imobiliar ca il lasa patronul sa vanda casele?

    1) Capitalist vorbind domnule Ciutacu dvs puteti oricand sa cereti o marire de salariu, si daca nu o primiti puteti sa va dati demisia, corect? asa ca nu inteleg “frustrarile” acestea..

    2)Inginerii cei mai importanti din Facebook (sunt vreo 7 cei care chiar sunt cei mai importanti si iau decizii) “il platesc” pe Zuckenberg cu miliarde de dolari si probabil ei primesc 1 milion/an…Ce parere aveti?

    3) Florin Calinescu “platea” PROTVul la greu pe vremea Chestiunii zilei.Apoi s-a mutat la Tele7ABC si a fost un esec total…Lema: nu tot timpul brandul personal e peste brandul de trust…deci nota bene

    4) Badea, Victor Ciutacu, Mihai Gadea fara sa va suparati pe mine dar au o tema clara (nu spun ca tema e data de sus cum spun altii, doar ca stiti sa va faceti bine meseria): il injurati non-stop pe Basescu. Stiti ca eu nu il suportam pe Basescu (si nici acuma) dar parca de cand il injurati atata de ani de zile dintr-o data mi se pare mai simpatic? Efectiv sunt satul de laturile voastre zilnic zilnic zilnic, ma mir daca pica meteoritul pe Casa Alba, subiectul zilei era: “basescu a provocat dezastrul?” – bineinteles nu lipsea semnul intrebarii ca sa nu fiti amendati prea tare de CNA…ASa ca scuzati-ma, bine va spune cineva mai sus, nu spune nimeni ca nu aveti talent la a face rating, dar va rog, voi 3 fix aceeasi oameni de maine injurati pe altcineva si vede mmai faceti acelasi rating? Nu vedeti ca va plasati in acelasi palier cu OTV doar ca el preaslaveste mortii, voi injurati viii…

  25. @bigradu: ai foarte mare dreptate, exact asta spuneam si eu intr-un comentariu.

    @victor: Turcescu daca maine ar decide sa il injure pe Basescu pe Realitatea (nu pe B1, ca e brand mai slabut) punem pariu ca ar fi in concurenta cu voi?Lasati-o odata cu morala si profesionalismul, ca deja pe unii oameni ii aduceti la exasperare. Puteti fi mai relaxati inclusiv cand injurati dar preferati sa faceti orice pt rating. Ia vedeti va rog si la Badea cum a crescut ratingul? Vedeti va rog cand a inceput sa se dubleze? dupa ce a inceput la modul serios sa injure PDL si Basescu…

  26. Părerea mea este că vă datoraţi audienţele qvasidictaturii existente. Dacă ar mai exista locuri unde să se audă voci critice la adresa guvernării oamenii s-ar mai uita şi acolo. Dar aşa beneficiaţi din plin de situaţie. În mod normal nu m-aş uita la emisiunile lui Mihai Gâdea, personal nu mi se prea pare bun , dar nu am alternativă. Victor Ciutacu în schimb, sau Radu Tudor ar face faţă oricărei concurenţe.
    Concluzia mea: rugaţi-vă în secret să nu se schimbe regimul, veţi căpăta concurenţă…

  27. @Sorin: Turcescu a injurat pe cine a poftit fix la concurenta noastra directa, au cheltuit aia cu el un milion de euro doar pe emisiunea lui si, de bun ce a fost, i-au dat un mare sut in cur. noi injuram regimul Basescu, cu aceeasi intensitate, fiecare pe unde apuca, de cand el, regimul, s-a instalat, adica din 2005, anul infiintarii Antenei 3. daca tu-ti inchipui ca audienta unui post se castiga si se consolideaza a doua zi dupa prima emisie, ori esti naiv, ori n-ai nici o legatura cu fenomenul tv. altfel, nu stiu la ca povesti cu morala si profesionalism faci tu referire.
    @CM: vedea-ne-as pusi in situatia de a capata concurenta! 🙂

  28. Nu am inteles f. bine cine da in gainile cu oua de aur?Sunt colegi din trust,de la alte trusturi sau chibiti?
    Eu,stiam ca un chibit trebuie sa indeplineasca trei cerinte;sa taca,sa manince seminte si sa nu-i puta picioarele!
    Apropo,maestrul Cristoiu nu face laBe 1 altceva decit ceea ce facea la antene-apare in fiecare seara si in plus simbata si duminica in niste emisiuni trase de par.Astept momentul cind i se va ordona “La loc comanda!”Sa vezi atunci cum isi va face loc sa intre in poza linga cistigatori.Turcescu a imbratisat cariera artistica, e asteptat la Factor X!

  29. Victore,

    Profitabilitatea unui angajat este ceva ce priveste angajatul si angajatorul.

    Lectiile de morala si profesionalism au prea putin de-a face cu profitabilitatea si eficienta. Nu-mi amintesc sa o fi criticat cineva pe Teo ca este neprofesionista pentru ca emisiunea ei la Romantica nu era profitabila. Profesionalismul lui Teo a ramas acelasi de pe vremea ProTV-ului.

  30. @Sorin: intrucat atat mesajele de tipul “nici mie nu-mi placea Basescu, dar mi-a devenit simpatic de cand il injurati voi”, cat si cuvantul “laturi” fac parte din manualul de propaganda portocaliu, ne despartim politicos. oricat v-ati rafina mesajele (aia cu liberalul mi-a placut 🙂 ), ramaneti prizonieri unor must do. iar la mine pe blog propaganda basista nu e admisa. deci see U, don’t forget to write.
    @bigradu: profitabilitatea rezulta dintr-un calcul efectuat pe baza unei formule matematice.

  31. @De Sorin pe 28 September 2011 la 12:47 (#)

    Ai dreptate maeste, de cind Badea+Gidea+Ciutacu il injura pe Basescu audienta si ratingul lor s-au dublat extrem de foarte mult! Parerea mea a ca daca nu ar fi piatza n-ar fi vinzatori si nici cumparatori. Ce te faci daca in paralel cu actuala criza Europeana mai izbucneste si o criza de … shoshoni? Sa vezi atunci audiente !

  32. Ah, ce-mi place când se zvârcolesc “micuţii” în chinuri! Îşi trimit şi emisarii pe acest blog ( gest demn de oarece retard, zic eu ).

    Naşpa, “micuţilor”! Cum o daţi, n-o nimeriţi! 😆

    P.S. Vai, şi nu s-a destrămat nici USL-ul! Şi nici PC n-a ieşit din alianţă: ştiţi ce înseamnă asta, nu? 😎

  33. bravo badea, bravo gadea, bravo ciutacu
    eu cred ca basescu stia de profiturile antenei in timpul emisiunilor voastre si cred ca asta e singurul lui motiv sa spuna ca romania va iesi din recesiune, criza, sau joc politic ….ce o fi

  34. Hmmm… este fortata putin treaba cu profitul adus de Badea si cel adus de tine, sunt convins ca o stiti si voi. Nu sunt Basist, sunt apolitic daca exista termenul, din cauza lui Iliescu, cel mai mare rau care i se putea intampla Romaniei de la Stalin pana in rezent si inca 100 de ani de acum inainte. I-as vrea morti pe toti de pe scena politica, dar Dumnezeu chiuleste de la ora de ascultat rugaminti de ceva vreme.

    Gandeste-te cum ar arata antena doar cu emisiunea lui Mircea si cu emisiunea ta? Sau cum ar arata un dezvoltator imobiliar care ar avea doar un arhitect si un director de vanzari ca aia analizati ca si profitabilitate sunt cei mai buni. Sinistru ar arata. Dar voi + toti “colegii” creati un sistem care functioneaza si genereaza venituri.

    Felicitari pt modul de a face televiziune, chit ca nu sunt personal de acord cu ceea ce spuneti, dar am la indemana o telecomanda, in caz de pericol..:)

    Legat de colegii, ma refer la linia de divertisment a trustului, arata a bordel, toate panaramele ca un facut sunt la antene: crudu, bianca lui bote, cristea s.a.m.d, asitentele cu state vechi in videochat si prostitutie de la morar, repet toate panaramele. Dar vezi ca si ele aduc profit, ca se uita lumea si la ele au clientii lor…asa ca sa fie si ele mentionate.

    Bafta si sa ne auzim cu bine pe alt contintent sau cel putin in alta tara, Elvetia preferabil.

  35. Buna Victor,
    Suntem cam de aceiasi varsta…Dac in Roamnia nua ra fi Antenele si mai mult Voi …ar fi exact ca in timpul lui Ceasca .. Lumea plina de lasi si delatori…si atunci ca si acum valorile se ascund.. Eu una va multumesc ca existati..Cred ca asta e garantia ca nu imi va fi casa nationalizata …E tot ce am lasat in Romania … si ultima: Doamne ce inteligenti sunteti:tu si Badea! sunteti fantastici, va iubesc inteligenta si va multumesc …

  36. @Bubulea: Eu cred ca Badea a vrut sa nu-i mai fie pus in carca primul sfert pe care pierdea initial 6-7 minute (mini jurnalul de stiri) si care se contabiliza la rating-ul lui. Asa ca au gasit varianta actuala in care Gadea trece de fix cu Sinteza si baga si o scurta pasa “taxabila” de CNA pentru simplul fapt ca Badea vorbeste ca-n emisiunea lui pe pasa, numai ca pasa nu este catalogata drept pamflet. In felul asta el incepe la si-un sfert si “raspunde” din punct de vedere al audientelor doar pentru 15-30, 30-45 si 45-fix. Ai dreptate, asta se intampla doar in urma cu 7 ani cand a inceput emisiunea, numai ca atunci nu daduse “tabelita” in toti. Acum fiind lupta asta acerba dupa rating, cred ca a vrut omu’ sa se stie clar ce, sau mai bine zis cate sferturi ii sunt lui atribuite. Pierde publicul din toata schema asta? Da! Dar ce mai conteaza? In lupta asta dupa rating dintre diversele trusturi media, publicul este intra doar la pagube colaterale, fiind neimportant. De-asta ziceam si de Ciutacu…orice emisiune de succes este fie prea mica, fie prea rara. In acelasi timp orice rahat de emisiune cu invitati de 3 lei si subiecte care mai degraba te trateaza de constipatie decat sa te starneasca intelectual, are de la conducerea trustului (oricare ar fi el), multe ore de emisie si fonduri nelimitate in ce priveste logistica si productia. Dar totusi sa nu fim rautaciosi all the way :). Badea a avut maxim 45 minute (calculat fara reclame), iar acum are 35 minute (nu 30), deci doar 10 lipsa, nu 15. Asta inseamna 50/saptamana, 200/luna, 2400/an. Deci il vedem pe Badea cu 40 de ore mai putin intr-un an, in timp ce el produce la fel. Eu numesc asta “eficienta in campul muncii”, nu “chiul” :). Cine n-ar vrea sa produca la fel (sau poate chiar mai mult), muncind mai putin? 🙂

  37. Bravo Mircea – bani s-au facut – se fac si se vor face incontinuare se puteau face si mai multi acuma depinde cine si cum are grija de ei…cine tine socoteala etc.Nu trebuie sa te gandesti prea mult la ei

  38. pt. astia care il critica pe badea si grupul lor …ma talalailor oamenii astia nu sunt perfecti dar cu siguranta sunt mult peste media de caracter, inteligenta din romania

  39. @Catalin: “Cine n-ar vrea sa produca la fel (sau poate chiar mai mult), muncind mai putin?” Chiar Badea. Mi se pare evident ca nu-i convine deloc dileala asta cu pasa de la Gadea si ca ar vrea sa aiba alocata o ora intreaga, cum a avut pana de curand. Imi amintesc si eu cat de mult il irita grupajul ala de stiri care ii omora audienta in primul sfert de ora, dar dupa aia nu s-a trecut direct la varianta actuala, ci a fost o buna bucata de timp in care incepea la 23:00 fix (si toata lumea era multumita). Acum, in loc de ora 23:00, emisiunea incepe pe la 23:15-23:18, deci e clar ca pierde(m) cel putin un sfert de ora. Adica o durata de vreo 35-36 de minute, cu tot cu reclame (intre 23:18-23:54 sunt 36 de minute). Partea proasta e ca sfertul ala de ora se iroseste complet aiurea, nu aduce vreun castig (de continut) nici finalului lui Gadea, nici interventiei lui Badea (care, de regula, reia si dezvolta in propria emisiune tot ce a spus pe pasa).

  40. @Bubulea: aduce un transfer lin de audienta de la o emisiune la alta, fara gaura provocata de micul jurnal de stiri. stiu, e negustorie 🙂

  41. @Victor Ciutacu: Eu inteleg rolul pasei, in general, dar nu prea vad rostul ei intre doua emisiuni de succes care – avand cam acelasi public – n-au nevoie de transfer de audienta.

  42. @Bubulea: oi intelege tu, da’ n-ai acces la graficele comparative de audienta minut cu minut 🙂

  43. @Victor Ciutacu: Corect. Voi sunteti meseriasii, eu sunt doar consumator. Un lucru il stiu sigur: in graficele alea eu apar din ce in ce mai rar :). N-am destui nervi sa astept pana la 23:15-23:30(!) o emisiune care e programata la 23:05, asa ca prefer sa vad inregistrarea a doua zi.

  44. “aduce un transfer lin de audienta de la o emisiune la alta, fara gaura provocata de micul jurnal de stiri. stiu, e negustorie”

    “oi intelege tu, da’ n-ai acces la graficele comparative de audienta minut cu minut”

    Daca cele doua fraze sunt adevarate (nu ma indoiesc ca este asa), inseamna ca eu, telespectatorul A3, trebuie sa ma simt cel putin jignit. De ce? Pentru ca nu sunt creditat cu un minim intelect sau discernamant. E ca si cum vine Gadea, ma ia tandru in brate si ma transfera usor (cat sa nu ma trezesc din betia privirii la A3), in bratele lui Badea. A3 a constatat cumva ca dupa ce se termina Sinteza la 22.54, “fidelii” butonau pana la fix in asteptarea lui Badea, venea mini-jurnalul si se pierdea din public? Adica ramaneau uita-i-ar Sfantu’ pe vreun Discovery sau Eurosport si nu-si mai aduceau aminte sa “dea” la Badea la si 7-8 minute? Pai daca-i asa, inseamna ca ori A3 are impresia ca propriul public are undeva pe la un 80-110 IQ, ori de fapt asa este, impresia fiind de fapt realitate :).
    Eu inteleg ca suntem in secolul vitezei si fiecare secunda conteaza, iar graficele comparative minut cu minut inseamna diferenta intre papa bun si margarina pa paine, dar daca asa stau lucrurile iar A3 isi permite sa “sparga” un sfert de ora doar ca sa-si mentina publicul departe de telecomanda in momentul trecerii de la o emisiune la alta inseamna ca ori n-are incredere in propriul public, ori chiar n-are de ce sa aiba incredere in el… Exista cumva o temere sa nu cumva sa fie ceva destul de ofertant pe la concurenta-n curte incat odata ce am comutat postul, sa nu mai simt nevoia sa revin pe A3? WOW! Asemenea munca doar pentru a preveni accesarea remote control de catre gibonul de mine…. 🙂

    P.S.: Nu va invidiez! Pare placut in televiziune, dar daca de fapt lupta este atat de acerba incat sa nu stii ce sa mai faci pentru conservarea propriilor privitori incat sa-ti para rau ca nu ai o mana teleghidata care sa intre prin ecran sa-i dea aluia o palma daca indrazneste sa schimbe postul, inseamna ca pasul pana la dezumanizare nu este mare, iar cei care l-au facut deja se afla oarecum…printre noi… Pacat :(.

    P.S.2: De-aia-mi place mie “Vorbe Grele”. S-a facut 22:00? Perfect! Stiu ca e deja genericul. Fara scheme de 2 lei, fara na-ti-o tie, da-mi-o mie, fara alt fel de pase sau mij-masuri ieftine drept inlocuitori ai morcovului in varf de batz.

  45. cifrele sunt impresionante daca ne referim la o SINGURA EMISIUNE ,poate cea mai longeviva(daca nu ma insel).La un calcul mai simplu in jur 100.000 E/luna aduce badea pentru Voiculescu exact cum ziceai si tu ca sa-l injure pe Basescu.Asta da ironie 🙂

  46. aoleu !!! pleaca mandruta la protv 🙂 se reduc cheltuielile la antene, ca de profituri nu avem ce discuta.

    mie mi se pare ca desi badea e una din vedetele a3, el e tratat cu picioarele de multi ”colegi” care au mai multe fumuri in cap decat audienta/neuroni

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.