Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Cazul Udrea: libertatea, ca stare de fapt

Cazul Udrea: libertatea, ca stare de fapt

Când ne-am apucat, la Jurnalul Naţional, de cazul Udrea, lumea ne-a zis că ne-a pus patronu’, că n-avem nimic la mână, că după Ridzi-Tolontan n-o să ni se mai dea încă o dată satisfacţia, că suntem naivi, că ne va spulbera sau, eventual, cumpăra. Azi s-a ajuns la un verdict al comisiei parlamentare de anchetă. Bun sau rău, habar n-am.

Raportul comisiei Orban, evident, va fi contestat, analizat, tocat, dezbătut, întors pe toate feţele. Zău că soarta Elenei Udrea deja nu mai e problema mea, ci a Parchetului General, a preşedintelui României şi a PD-L. Eu voiam numai să repet că nu-i cea mai pragamtică soluţie politică să-l desconsideri ostentativ pe Ciutacu. Ministrul Turismului ştia asta, dar n-a vrut să asculte de vorbă bună. Eu ce să zic O să rămân fidel principiilor mele şi opinez că poate fi cercetată în stare de libertate…

UPDATE: N-am văzut-o niciodată pe Elena Udrea atât de lividă ca-n timpul răspunsului penibil pe care i l-a încropit cineva şi pe care nu a fost în stare să-l citească fără să-i tremure vocea. Că nu demisionează din funcţie era de aşteptat, dar că omu’ de fier al lu’ Traian Băsescu acuză derapajele de la democraţie e rizibil.

P.S. Normal că toate capturile postate în ultimul timp le am de la Monitoring Media

Comentarii

comentarii

Similar Posts

56 thoughts on “Cazul Udrea: libertatea, ca stare de fapt

  1. Dupa darea in vileag a potlogariilor ridzi si crearea precedentului, doar un pas era necesar pt rascolirea altor potlogarii ale altei ministerese, de data asta mai cu spate, dar la fel de neam prost si de nepotrivita cu functia. Felicitari JN si don ciutacu pt subiect, felicitari si comisiei care, cu eroism, a tinut piept obrazniciei toapei, asteptam cu interes sa vedem daca ciocoaica isi da demisia, e demisa ori se agata ca gaia de mat, caci din experienta stim ca-i capabila de orice!

  2. Felicitari Victor. Articolul tau despre Udrea, cel cu “tarana din buletin” a fost o mostra de genialitate, condei, pathos si ethos. M-am simtit mandra ca mai exista cineva cu verticalitate. M-am tot intrebat de ce dracului o tine Basescu in brate. Daca ne uitam la Basescu si la ultima lui aparitie in Parlament, vedem un om trecut, consumat ca o cinzeaca de samahoanca uitata pe o masa de birt. Nu stiu daca mitul Lewinsky mai functioneaza atat timp cat trabucul este fumat. Si atunci m-am gandit ca Basescu foloseste modelul Udrea pentru a arata electoratului cat de viril este domnia sa. Axa Berlusconi, Sarkozy se continua prin curba din nadragii mioriticului nostru presedinte. Mc Luhan vorbea de mesajele vandabile din publicitate. Lista incepe cu mesajele cu tenta sexuala urmate de cele care devoaleaza un pericol iminent, o moarte, ceva infiorator. Daca Udrea reprezinta curva atunci criza reprezinta moartea. Basescu este un viril care se lupta cu moartea. Un neinteles de moguli care va sfarsi prin tradare. Logica ar functiona daca Udrea nu ar fi doar o tiitoare tinuta cu bani din buget iar criza u ar fi altceva decat o marota inventata. Si daca tot suntem la femei si rolul lor in subliminalul electoral sa vedem si oferta celorlalti. Antonescu este cu Adina. Concubina si viitoare mireasa. Nu puncteaza. Geoana o are pe soacra-sa. Un Prostanac. Oprescu. Ei, doctorul le are pe toate. Are mii de Udrea la kil. Dar Doctorul e discret. Nu se afiseaza. Nu le da bani si privilegii. El doar le-o da-n fericire si le-o trage bine din moment ce este cautat cu mancare clada. Si nici macar nu se lupta cu criza. A reusit la primarie sa pastreze toti angajatii si mai mult sa nu mareasca pretul la gigacalorie. Este un presedinte normal. Anormal de normal. Basescu este in colaps. Doctorul l-a impins sa traga pe nas. Acum aud ca a dat-o la intors si cu marijuana. La revedere, domnule Basescu. Victor e unul din “vinovatii” esecului tau.

  3. ” Când ne-am apucat, la Jurnalul Naţional, de cazul Udrea ” cazul era dezbatut cu probe in Gardianul de o luna si ceva Hai uimeste-ne si spune ca nu e asa

  4. Poate ca numai “napalmul” mai poate face curatenie in tarisoara noastra .
    Nu mai poate fi vorba de democratie, de stat de drept ci de stat de furt.

  5. E posibil ca si madam Udrea sa-si dea demisia din functia de Ministru al Turismului.
    Insa, repet pentru a nu stiu cata oara, ca si in cazul Ridzi, nici Nuti nu va pati nimic, in afara de o eventuala demisie.
    Eu chiar nu inteleg de unde atata bucurie! Am si eu o intrebare!
    De cand Ridzi si-a dat demisia , ati mai auzit ceva de ea?! Corect, a furat, dar, doar printr-o simpla demisie scapi de infractiunile savarsite?!

  6. Deci, carevasazica,de aici i se trage lui Nuti…L-a desconsiderat ostentativ pe Ciutacu.
    Mare e gradina lui Dumnezeu…Iar,vorba unui clasic pogorat printre romani,limita tupeului e cerul.

  7. @oblondaoficioasa: si la ce le-a folosit, ca s-au citit ei intre ei? ah, uitasem, s-au platit intre timp salariile restante 🙂 ceea ce ne da niste indicii, dar ma si bucura, pentru ca nu mi-e indiferenta siguranta financiara a colegilor mei de breasla…
    @marius: e a treia-n ordinea numerelor de pe tricou care face asta 🙂

  8. Cam greu de crezut ca Elena Udrea isi va da demisia, dupa atitudinea sfidatoare pe care a avut-o pana acum. Cred ca si-ar da demisia doar daca presiunile asupra sa ar fi enorme sau daca nu s-ar mai sti sustinuta din umbra.

  9. Victore, felicitari! Esti Maestru (majuscula e voita) . Ai avut curajul sa stai drept si sa depui marturie in aceasta perioada in care marea majoritate sta ascunsa ca soarecii pe corabii si nu stiu in ce parte sa o apuce. Si hai sa le spun si celor care sint gata sa-mi sara la beregata de ce: pentru ca esti si cinstit si destept, nu pentru ca esti perfect si nici pentru ca esti genial, ci pentru ca nimeni nu te are “la mina ” cu nimic.

  10. @Victor,
    Ai avut dreptate! Nici macar nu ne-am dat seama ce se intampla si a fost si in direct!….

  11. aflam azi mai multe,chiar de la udrea,la “nasul”,ca mai mult ca sigur o s-o aiba invitata.Oricum,atata timp cat pe toate tv. apare numele basescu,fie laudat,fie criticat,el niciodata n-o sa scada sub 25%;asa ca,el trebuie ignorat.Atunci ar innebuni,cand nimeni nu l-ar mai aminti.

  12. Jos pălăria pentru JN, și pentru voi toți, cei de acolo! Meritul este al vostru, al JN, în proporție de 90%. Comisia Udrea s-a mișcat greoi și, în mare măsură, anchetele și dezvăluirile spectaculoase din JN, au fost materia primă pentru concluziile din raport.
    Probabil că Jack de Găgești-admirator fanatic al duduii Udrea și al lui nea Trăian- a trântit deja pe hârtia JN, încă un editorial în care să înfiereze, ”deontologic” desigur, cu mânie proletar-portocalie, demersul JN, pe jurnaliștii de la JN, pe șefii de la JN, pe proprietarul trustului Intact, etc..

  13. este aproape off topic (dar tb sa te intreb):
    “libertatea, ca stare de fapt” este oarecum in “ograda” lui Predoiu; se pare ca vom avea un nou scandal; cum comentezi? pentru ca eu am auzit porcaria acum, “La ordinea zilei” si este de-a dreptul pervers de scarbos ceea ce se intampla

  14. cine suntem noi sa judecam si sa tinem cont de tot ce se intampla pe la guvern…cine suntem noi sa tinem contabilitatea “afaceristilor“… suntem cu totii niste politicieni..si nu vrem sa recunoastem…ne place sa ne plangem si ne place sa asteptam ceva din cer…discutiile sunt inutile…interventiile verbale sunt inutile..doar articolele venite de la Victor ne mai stimuleaza creierul…si cam atat..ca in rest..nu facem nimic altceva…stam inchisi in propria noastra cochilie..si cand vine cineva si ne spune….“Se fura in guvern“..sarim imediat cu sfaturi..fiecare se da mai breaz…dar pana sa apara chestiile astea….ganditi-va inainte sa VOTATI….sau..ne mutam la polu nord..ca acolo stiu sigur ca nu sunt romani…hai ca mai vb..

  15. Madam Udrea va fi descalecata doar daca i-o va cere presedintele tarii. Si cum la Cotroceni preocuparile sunt cu totul altele, precum promovarea si legalizarea prostitutiei fie ia si politica, atunci nu va faceti prea multe iluzii inainte de alegeri.
    Singurul care o poate determina sa se retraga din viata politica este doar sotul acesteia, domnul Cocos. “Furturile se fac in liniste” Basescu dixit.

  16. @victor: auzii ca Radu Tudor ar fi declarat ca Oprescu intra in turul 2 si Basescu nu. permite-mi sa-ti pun o intrebare inginereasca: cam ce procent ar trebui sa scoata base ca sa piarda finala la prezidentiale?

  17. Bla,bla,bla visati voi copilasi la demisia “tiitoarei prezidentiale” Udrea dar visati degeaba. Doar cand o sa iasa public aceasta individa sa isi ceara scuze tuturor pentru tupeul jegos pe care il are in fiecare minut si pentru minciunile sfruntate pe care le debiteaza zilnic, atunci poate o sa simtim cu totii o urma de satisfactie ca nimic din ce s-a scris si s-a vorbit nu a fost in van.

    Respect and honour..

  18. Ministresa NUTZI a avut oconferinta de presa in care a balbait niste explicatii neconvingatoare.
    Parea extrem de incordata si stresata.

  19. Măcar pentru tupeul pe care îl afişează şi merită ceea ce sper că va păţi. Individa este de o abjecţie înfiorătoare. Tupeul a făcut-o şi să nesocotească cele mai elementare norme legale. Aşa procedează mulţi dintre cei care ajung la putere. Dacă Ritzi a făcut ce a făcut din prostie, Udrea a făcut din tupeu.

  20. La pseudoconferinta de presa organizata de madam Elena (poate fi oricare din Elenele istoriei romanesti, nu e departe de niciuna) am vazut ce inseamna un om incoltit care nu mai are argumente de a o da la intors.Livida, cu poticneli in citire, cu zambetul arogant sters si ramas doar un surogat, cu trimiteri politice garla la diferite partide, cu o trimitere la ANI (parca noi nu stim cum se lucreaza acolo la comanda politica), cu o vaga referire la rescadentarea unui imprumut (cu sau fara buletin) de vreo 3 milioane de euroi si cam atat. S-a vazut ca nu a avut timpul material necesar sa dea o goana pana in Dealul Cotrocenilor sa mai ia o gura de apa vie.Sper ca acest personaj sinistru, Elena Udrea, Cocos, Basescu, Lupescu, Ceausescu…..s.a.m.d. sa dispara, altfel imi accentueaza greata iremediabila provocata de pupilul ei sau ea o fi pi…, pi… ufff, pupila….ptiu drace ca era sa si gresesc……

  21. Ritzi s-a dus de parca nici nu a fost vreodata.Asa va pleca si asta ,daca nu iese “base”.Oricum banii se pare ca s-au evaporat ca nimeni nu mai da de ei.

  22. A fost penibila si rau speriata! A incercat sa rada/zambeasca da’ nu era rasu’ ei. Cine s-a apucat sa vorbeasca de statul de drept si de democratie! Inca o data se dovedeste ca proverbul “hotul striga hotii” e cat se poate de adevarat.

  23. Ciocoaica parea cam patrunsa de imprejurari, nu mai era ea a’ de alt’data, o suspectez chiar c-a tras un ropot de plans in culise, in timp ce probabil marinelu-si ineca si el amaru-n vreo lacrima trista de-a lu’ daniel! E atat de trist sa nu poti fi tu, presedinte, in stare sa condamni pe loc o biata comisie parlamentara, eventual la disparitie, ca prea-s obraznici, si sa fi nevoit sa vezi durerea neputintei in ochii ministeresti! O zi nasoala, indiferent de ceea ce va urma!

  24. Daca madama Udrea se simte tradata cred ca nimic nu o impiedica sa faca un serial de succes despre clanul Basescu. Probabil ca pentru Basescu va fi o coliva politica.Insa asa ceva nu se va intampla. Madam se va retrage cu fruntea sus daca Basescu ii va oferi ceva in schimb. ( A se vedea rasplata dupa demisia madamei din functia de la Cotroceni). In concluzie este o mare mizerie, ca carui nume este Basescu!

  25. aha ! Deci Crasmaritza din Buzau e morcovita ? Pai las’ c-o pune Taituku Basescu Ministresa la Ministerul Prostitutiei, ce va sa vina. Iar daca pica la “ultimul bal din noiembrie”, poate ca se muta toata prostitutia asta ministeriala, parlamentara, prezidentiala, la MITITIca.
    Cat e AMR-ul ? Sa vedem daca intra in calificari Madame Udrea. Poate se rezolva si o vedem in pijama. Tot ii plac ei hainele la moda. In colectia de iarna de la Gherla se poarta zeghe. Adica ZG, nu e LV (Louis Vuitton), dar se poarta. Sa speram ca e un bun inceput. Facem haz, dar pana n-o vedem impreuna cu Ridzi, vorba aia, “behind the bars”, n-o sa avem liniste.

  26. Basescu se scufunda cu ministresa Nutzi , bolovan ,in brate . Parca ar fi in filmul ‘ TITANIC ‘ .
    Daca nu ar fi tragi -comic , ar putea parea chiar romantic .

  27. Intr-adevar, interesanta balbaiala lui Udrea Elena si, mai ales, faptul ca ramanea fara saliva in gura!

  28. @ De zombie: ai uitat sa pomenesti rochita nedecoltata, chiar pe linga git, cu minecute, fie ele si scurte, fara margele si cu minutele pe linga ea, fara gesturi largi… oh, ah, uh …si fara flori !

  29. Felicitari domnului Ciutacu, JN si comisiei parlamentare !
    Eu insa sunt mai mult ca sigura ca nu demisioneaza !
    Sa vedem… sa asteptam concluziile Parchetul General.
    Din partea lui Basescu si a PDL-ului stim ce va urma : represalii, urlete si atacuri la adresa celor pe care i-am felicitat.
    Si circul Udrea continua !

  30. dle ciutacu, in marea parte a tuturor opiniilor pe care le ai expus le am auzit si vazut, te urmaresc de mult la tv si imi place aproape tot din ceea ce spui.dai inainte ca e bine.sint de aceeasi parere cu tine.orice ministru in functie ar trebui verificat ce face cu banii publici, ce zici?
    daca vrei sa imi scrii cind ai timp fa op pe adresa de mail. succes mai departe.

  31. ACEST INDIVID CU OCHELARI APARE ZI DE ZI IN EMISIUNI TV. ALTUL MAI NESIMTIT IN MINCIUNI SI DEZINFORMARE NU ARE PDL-ul. UNDE E FRUNZA, PINALTI, FLUTUR,…. ? VAD CA PENTRU EI CONTEZA DROGURILE SI CURVELE LIBERE PE PIATA. MA GINDESC CA PREGATESC VIITORUL COPIILOR LOR. POATE CA UNII II VOR DUCE PE PROPRII COPII DE MINA CA SA IA LECTII DE LA O CURVA.

  32. Salut Victor,
    eu nu am incredere in aceasta comisie dar asa de tare imi doresc sa scap de aceasta JIVINA incat tot ma bucur cand vad ca citeste ca o scolarita da pa foaie si cu voce tremuranda :D. HUAAA!

    Tot respectu’ ..

  33. Victor is a’victor'(biruitor)!!!.Felicitari, dar si domnului Dan constantin si intregii echipe a JN. A fost o lupta pe cinste!!! Deocamdata ‘the show must go on! dar acesta nu mai este ‘montat’ de d-l Ciutacu si JN. Parchetul General si Presedintele tarii il vor monta. Sa vedem cum. E treaba lor.

  34. De ce istoria i-a atribuit femeii greselile barbatilor de la putere?
    Toate tertipurile politice poarta semnatura unei femei marioneta? Marele actor, insa, este “barbatul”. Unui “barbat” ii pot fi reprosate ticalosiile, preferintele, dar intotdeauna “vina”este a “femeii”.Aceeasi soarta au avut-o si femeile cu imagine mai putin buna, cand au fost folosite drept paravan al fraudelor…Din “bun simt”, barbatilor care va folositi de imaginea unei “femei”, nu aruncati jucaria la gunoi , veti ramane fara aer…

  35. Lista PD-Listilor ce s-au compromis nu incepe si nici nu se va sfarsi cu Udrea.
    E tuta rau de crede ca in afara de Basescu mai da cineva doi bani pe ea.Nici macar colegii ei de partid.
    Pai noi suntem de vina ca Ritzi este deja caz penal la DNA? Noi suntem de vina Udrea cheltuie banii publici sa-i vada poporul suncile calarind pe cal sau bicicleta si pune turismul ecumenic pe butuci? De ce nu-i cere lui Berceanu sa-i faca pista de avion pe langa fiecare manastire si obiectiv turistic ,ca cei 70% din turistii lui Basescu sa ne admire frumusetile patriei.
    Noi suntem de vina ca guvernul Boc impreuna cu ministrul de finante , al economiei si transporturilor au pus tara pe butuci?
    Nu cred ca mai este timp de alte comisii de ancheta pana la alegeri. Poate cel mai intelept lucru( daca au o farama de creier in capul lor) este sa-si dea demisia .
    Altfel o sa continuam sa fim condusi cu ordonante de urgenta de un grup de tate tupeiste, incompetenti, parveniti si pupincuristi.

  36. Astazi,doamna Firea a zis o chestie interesanta,aflata de pe surse.
    Sint sigur ca nu spune prostii.Avind in vedere acestea latzul exista,ceva sapun mai trebuie.
    Nu va scapa.

  37. De Riti mai stie cineva ceva ? Cred ca asta e cam toata valva, dupa care parchetul o sa cerceteze si o sa achite in liniste. Ce atatea anchete si asa mai departe, pana la Riti nu auzise nimeni de asa ceva si parerea mea este ca si asa nu vor folosi la nimic comisiile lu` peste.

  38. Imi pare rau Victor, sunt printre putinii pe blogul tau care vrea sa spuna si ceva bun despre dna Udrea. Asa este frumos, onest, politicos si mai ales normal. Normalitatea lipseste din tara asta.Si nu o veti aduce voi inapoi…
    Fapte bune: din cunostintele mele, toata actiunea de promovare a turismului romanesc se desfasoara dupa un plan. Mare lucru, intr-o lume a haosului. Apoi, dna Udrea cel putin are inspiratia sa mearga prin tara, sa cunoasca locurile cu potential turistic si apoi sa le promoveze. Apoi, a venit Top Gear! Credeai ?
    Se promoveaza judetul Alba, Bucovina, litoralul si nu numai – foarte bine! Ce altceva sa se promoveze, prostia, mizeria, nepasarea, hotia ? Sa va promoveze, poate, pe dumneavoastra ? Foarte bine, sustin si acest lucru, desi nu vad ce bine ar aduce Romaniei.
    Nu mai are rost sa continui, probabil deja multora li s-au umezit ochii. 🙂 Mie unul imi place! Asa cum imi place sa fac ceva, imi place ca face si ea -ceva! Chiar daca mai baga si in buzunarul propriu. Alba Iulia e frumoasa, muntii aur poarta (ai mai fost de curand la barajul Vidra – avem Norvegia langa noi!), eu chiar cred ca un aeroport in Brasov ar fi binevenit. Cred ca ne trebuie cam 3 autostrazi in plus. Ne trebuie multe, ne trebuie si oameni ca tine, dar trebuie sa plecam de undeva, cu ceva la mana si cu siguranta sa urmam un plan.

    Cu respect.

  39. @Sica: nu subscriu la “chiar daca mai baga si ceva in buzunar”, dar esti cat se poate de liber sa-ti placa Elena Udrea; la fel cum si eu sunt liber sa nu-mi placa. asta-i doar unul dintre avantajele democratiei…

  40. @ Sica:

    S-a spus undeva ca Top Gear filmeaza in Romania datorita lui Udrea Elena?

    Sunt de acord cu tine ca Alba, Bucovina, barajul Vidra, litoralul-hai sa-l zicem si pe el- sunt locuri minunate. As mai adauga eu: Portile de Fier, Cazanele Dunarii, de fapt, toata zona Orsova-Moldova Noua, Bicaz, Cetatea Rasnov, Brasov etc. De cand e ministru, Udrea nu a scapat prea multe dintre cele mai frumoase locuri din Romania. Intr-adevar, se afla intr-un concediu prelungit si pe banii mei si ai tai. In ceea ce ma priveste, eu cu asta am o problema. Pentru ca Pogea ia si pielea de pe cei mai multi dintre noi, pentru a avea Udrea bani de concediu…pardon, de ,,promovarea turismului”.

    Oare cati din tara asta isi permit astfel de concedii?…

  41. Ma Victore, tu te-ai uitat pe Eurosport la finala de la US Open de anul asta? Spotul ala cu “the land of choice” a intrat de nenumarate ori, in cadrul unui eveniment cu audienta de cine stie cate zeci de milioane de oameni.
    Nu zic ca nu s-or fi cheltuit dubios niste bani, dar sa fim seriosi, s-a mai si facut cate ceva cu ei.
    Daca s-ar face o comisie de-asta pentru ce s-a intamplat la CNADNR pe vremea cand era Sica Orban la Transporturi, ar iesi la iveala chestii de un cu totul alt ordin de marime decat un concert la care Bregovici a cerut 50% in plus, pentru ca era seara de Paste.

    Dupa mine, campania asta anti-Udrea una din cele mai mari erori ale coalitiei anti-Basescu. Si asta dintr-un motiv foarte simplu: pentru ca se bazeaza pe niste maruntisuri care, in ochii opiniei publice, par ridicole in comparatie cu ce se intampla in orice alt minister.

  42. Spre deosebire de cazul “Ridzi”, aici DNA nu se autosesizeaza.De ce oaaareeee?
    Pentru linistea contribuabililor, ar trebui extinsa cercetarea si printre “scheletii” de la Primarie si printre contractele cabinetului de avocatura.Unde-i cabinetu’?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.