Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Calităţile preşedintelui Traian Băsescu

Calităţile preşedintelui Traian Băsescu

Multe dintre reprosurile care-mi sunt adresate vizeaza faptul ca sunt negativist si ca nu vad remarc nici un lucru bun la seful statului. Total nedrept, dupa umila mea parere, fiindca memoria televizorului si a ziarului nu pot fi trucate. Dat fiind ca azi sunt – cel putin pana la aceasta ora – un monument de toleranta, sunt dispus sa-mi asum disciplinat criticile si va propun un joc.

E cat se poate de liber – pe bune – la enumerat calitatile presedintelui Romaniei. Sunteti in stare – deopotriva, voi, obisnuitii blogului, si ei, adulatorii lui – sa faceti un exercitiu de vointa si sa scrieti calitatile (politice, umane, de orice fel) care-i scapa rautaciosului Tonomat?

UPDATE: Fiindca se pare ca e necesara o traducere din romana-n romana pentru neghiobii care n-au priceput nimic din demersul meu, o s-o scriu in clar. Nu am de gand sa ma impac vreodata, in viata asta, indiferent de consecinte, cu Traian Basescu. Exista o limita-n toate, il cunosc mult prea bine si-s prea batran sa-mi mai schimb parerea mizerabila pe care o am despre el. Imi place sa sper ca acum am fost suficient de clar.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

88 thoughts on “Calităţile preşedintelui Traian Băsescu

  1. “Avem in fruntea noastra un fiu al tarii/ Cel mai iubit si cel mai ascultat./ Ce-n lume pana-n departarea zarii/ E pretuit de oameni si stimat”
    Mai bag strofe , only by request.

  2. pffff ce rau esti. ma pui sa gandesc!
    normal ca are si el calitati…
    e in general un tip de gasca, cu care e marfa sa iesi la o bere…
    calitati politice? pana acum ajucat tare. Machiaveli spune ca un principe trebuie sa fie “leu si vulpe” … daca stam sa ne gandim bine l-am vazut in ambele ipostaze.
    Vulpe mai des. leu? atunci cand a iesit sa isi apera familia. am sa fac efortul supra omenesc si am sa incerc sa gandesc… desi nu face bine la ficat…

  3. Capacitatea de disimulare. Basescu reuseste sa-l ascunda pe Caligula din el, vopsindu-l in Zeus!

  4. Sigur că are calităţi. E inteligent, are instinct politic. E un luptător şi un cîştigător înnăscut. În 2004, cînd a plîns, chiar am spus cuiva “Are şanse să cîştige alegerile prezidenţiale, dar nu are calităţile necesare pentru a fi preşedinte”. N-am avut dreptate? Firea lui de scorpion, nevoia de conflict, plăcerea de a băga zîzanie îl împiedică să devină preşedintele echilibrat şi imparţial care ar trebui să fie, cum zice la fişa postului. Să devină din jucător, arbitru.

  5. 1. bun actor
    2. il are pe vino-ncoa’ – la un anumit tip de electorat – din pacate pana acum: majoritar.
    3. e de-al nostru din popor;
    4. “e si el om…” de-aia ii suportam multe si ii iertam orice, deocamdata…
    4. pragmatic-egoist-cinic in sens pozitiv pentru el… negativ pentru altii :).

  6. Buna ziua d-l Ciutacu,
    Ce intrebare grea ne puneti!Dar cateva calitati care ii lipsesc (sau sunt defecte pregnante)se pot remarca:
    -nu este partriot,sau mai bine-zis e un fals patriot,
    -e un foarte bun actor,chiar machiavelic,
    -n-are suflet-taie si spanzura pe cei care-i stau in cale,cand are un interes important,
    -nu o iubeste pe sotia sa-privirea dumneeai o da de gol tot timpul;imi pare rau ca intuiesti nefericirea sa,cand simti in acelasi timp ca este un om deosebit,care merita tot respectul si admiratia,
    -etc.,etc.,…
    Sa-i dea Dumnezeu sarbatori fericite si sa nu-i mai faca pe oamenii adevarati -oameni nefericiti!

    Va doresc numai bine,sanatate si liniste!
    Cu tot respectul,
    IoanaP

    P.S.Am urmarit emisiunea de la dl Cristi Brancu;mi-a placut foarte mult.
    Vreau sa va intreb:cand ii aveti invitati pe dn-ii Primar General dr.Sorin Oprescu si dl parlamentar Crin Antonescu,asa cum ati zis,inainte de Craciun?

  7. Ca toti cei cu vocatie de lider, se descurca bine in fata unei situatii de criza – o mare calitate. Oamenii obisnuiti sunt coplesiti de o astfel de situatie. Pe el il stimuleaza. Dar aici intervine un mic amanunt : daca in general majoritatea celorlati lideri gestioneaza bine crizele aparute pe neasteptate, el a ajuns sa le genereze fiindca atunci atinge starea de excitare nervoasa care i se potriveste cel mai bine. E ca jucatorul de pocher : cauta riscul si cacialmaua.

  8. Calitati:
    1. ficat rezistent la 2 “sticle de sticlå” de JB/zi.
    2. vedere politica ce tinde spre perfectiune, unindu-se stanga si dreapta in privirea lui asupra Romaniei “pentru interesul poporului”.
    3. nu ia decizii de unu singur in ceea ce priveste stilul personal, renuntand la suvitza la insistentele sotiei – familie moderna (deciziile se iau in urma unei consultari)-
    4. “sunt perfect hå hå hå”
    5. poseda un android ce-i este sclav personal, Boc versiunea 1.0
    6. barbat bine, pt ca este inconjurat de femei mai mult sau mai putin maritate si nu atat frumoase cat apetisante
    7. pune familia pe primul plan (fetele au primit educatie aleasa si anume facultati fantoma si particulare, le-a luat masini scumpe, au afaceri interesante si salarii imense luate pe consultanta la firme de iluminat public)
    8. este prietenos si nu-si face amici in fuctie de nivelul de cultura, situatia financiara si gradul de moralitate. ex: Vames (Blaga), “Oameni de afaceri” (Cocos, Videanu), Pastori (Jiji) etc etc
    9. are puterea de a-si ierta dusmanii, ex: de cand fetitza iese cu guzganul mic nu mai zice nimic de ala mare si rozaliu.
    10. are cunostinte in inginerie si proiectare de poduri

    Defecte:

    1. nu are notiunea timpului; 5 min nu inseamna 5 min
    2. desi ficatul e de admirat, condusul in stare de ebrietate nu-i frumos
    3. nu se pricepe la afaceri, a dat flota si ar trebui sa-i multumit ca a dat-o gratis si nu a trebuit sa dam si bani dand-o
    4. nu stie cum arata un Logan, el zice ca se plimba cu loganu dar e un Sl 550 ala de are girofar
    5. devine previzibil
    6. plange prea des pt un barbat: Draga Stolo, la monumente din USA cu evrei si holocaust etc
    7. fumeaza
    8. vorbeste vulgar cand e la PD si intre pd-listi
    9. nu-i plac oamenii cu personalitate
    10. are un vocabular limitat, dar are o scuza nu i-a placut scoala.

    E un presedinte echilibrat tot atatea calitati cat si defecte! Ura Ura Ura Traiasca Presedintele si Tara!
    O zi buna Dl Ciutacu!

    P.S. Daca mai aveti o emisiune pana la Craciun n-ar strica sa-l invitati pe Serghei si pe nepoata -domnishoara deputat Mizil-

  9. @IoanaP: eu ma refeream la calitatile, nu la defectele presedintelui. anul asta nu mai fac emisiunea cu Crin & Sorin. poate la anul, daca s-o mai putea.

  10. @dumi : nu e barosan, e o pitipoanca exact ca astea http://pitzipoanca.org/ ,arata tot si dupa te dojenesc de ce spui ca-s corvete (politice)
    asa si el, sta tot timpu “cracanat si aratandu-si chestiile” prin -dna`uri si dosare, manarii cu cei ce asfalteaza, parcari, case luate pe naspa, jurnalisti platiti sa-l pupe- si dupa se ia de tine de ce zici ca-i curva politica 😉

  11. Victore e cu A la sfarsit 🙂 Cred ca ai dreptate dumi asa ca-mi cer scuze Båsexu e cel mai jupan dintre jupani, e un fel de shef de trib 😉

  12. prima si cea mai de folos calitate: este arhetipul perfect al pulimii vesele votante…

  13. Eu i-as baga urmatoarele calitati:
    – orator desavarsit cu priza (doar) la mase;
    – nimic din ce e omenesc nu-i este strain: dorinta de inavutire si implicit de putere absoluta, “consumism” (alcool, femei), iritabilitate atunci cand este atacat, orgoliu etc.;
    – bun actor (de un patetism violent, excelent in roluri melodramatice);
    – si cam atat.

  14. Dumi.Ai perfecta dreptate e “Barosan”, dar in istorie din cauza prizei la mulţimii astfel de oameni au fost cel mai greu de oprit. Caligula, Nero, Napoleon, Hitler, Stalin. Da cat a costat?. Bine ca la noi e mai in mic, da… doamne fereşte la cate “calităţi” are sa nu rămânem fără romanica. Am îngheţat când a decretat “Axa”. Sti ce a fost axa? Ce semnificaţie are in Ieuropa si Amberica? nu s-a băgat nimeni la găselniţa. Când ia băgat degetul in ochiul lui Putin si a decretat “Marea Neagra lac rusesc” iar am avut fiori pe şira spinării noroc ca nu l-a băgat nimeni in seama. In colo îl iau si acasă ca e bun familist!!!

  15. Cand il voi cunoaste personal,daca voi apuca momentul acela,atunci imi voi da cu parerea.Deocamdata ,da impresia unui om obsedat de putere,care, atunci cand o are, nu stie ce sa faca cu ea.Astept sa isi dea cu stangul in dreptul,asa cum ne-a demonstrat ca are obiceiul…O sa imi ziceti ca astea nu sunt calitati si uite ca ,totusi, a reusit sa se mentina la putere.

  16. Are o calitate ingrozitoare:
    stie sa speculeze, pentru sine, mai toate defectele majoritatii romanilor( minciuna, furtisagul,lipsa onorabilitatii,mitocania, infidelitatea, tin la bautura).
    Pentru aceasta “calitate” l-au si ales presedinte. Seamana cu ei!

  17. Aici s-au enumerat doar defectele lui Base’.
    El are o singura calitate pe care dealtfel si-o prezinta inaintea oricarei declaratii importante(in calitate de sef al statului, bla,bla,…) si cu ajutorul careea isi poate manifesta lejer, chiar in nesimtire pot spune( sa ma ierte Base ca nu sunt azi tolerant ca Ciutacu), toate defectele.

  18. Basedintele are un pachet de calitati importante care din pacate (sau din fericire) nu pot fi transferate dragalasului sau de Mini Me pe nume Boc. Sa enumeram:

    bun lider, capacitate de comunicare peste medie, adaptabilitate, putere de previziune (exact chestiunile la care Arogantul prezinta defectiuni majore la o prima evaluare). Ca politician are si o anumita corectitudine. Da, stiu, la treaba cu corectitudinea o sa ma injurati. Altii si-ar fi tras 10% din tot si din toate prin accesul la dosarele de prin toate institutiile, el face doar santaj politic, ceva curat constitutional. Si bun familist, sa nu uitam asta. In conditiile in care definirea unui “bun familist” are o plaja larga de optiuni, dar orice potaie musca din tine daca ii sperii catelusii.

    Este cel mai bun presedinte din ultimii 30 de ani, si nemernicul o stie foarte bine.

    Cum demonstrez cele de mai sus? Enumerati repede 3 persoane care i-ar putea fi contracandidati de succes peste un an. Ăăăă, îîîî, ăăăă, îîî, ăă. Mda.

  19. @ Ionut Puerava – daca stai privesti lista aia de defecte din prisma profilului alegatorului de rand…cel putin jumatate din ele sunt vazute ca virtuti…

    offf

  20. nu face ministri pe toti cei cu care se pozeaza (consilieri prezidentiali, ministeriali …) se fac toti antenari

  21. stiu eu 3 persoane:
    1. Nastase dar nu il lasa aia
    2. Oprescu dar nu se lasa el pe el
    3. Crin Antonescu dar nu-l lasa romanii sa ajunga

    Si ei sunt in toti si in toate … nu uitati ca nr. 1 ar lasa iar sa se fure fara masura de ai luni tovarasi, nr. 2 nu se leaga la cap daca nu-l doare, iar nr. 3 e doar gura de el si n-ar face nimic. Eu nu am nimic cu vedeta tv Antonesc si stiu ca nu trebuie sa vb in lipsa de cunostinte dar il vad f des la tv si peste tot dandu-si cu parerea, dar de ce nu spune care a fost activitatea lui de deputat senator ce o fi fost ? ca e de shoptushpe ani in politica … ex: aia din partidu lu Gushe a dat legea aia cu – sa scrie pe tv playback cand dau doard in buze fufele – Nea Mitica legea aia cu suporterii .. sa nu mai vb de Lupu cu padurile Pruteanu cu engleza .. astia de apar la show`uri de ce nu vb de ce au facut ei dar stiu sa zica ce nu au facut “colegii” lor! Stiu ca nu e asta topicul dar n-ar strica sa pui o lista Nea Ciutacule cu toate vedetele astea parlamentare si cu legile lor si interpelari in parlament … te rog nu ma trimite pe site-ul parlamentului sa caut acolo ca e al naibi de stufos, abia cu chiu cu vai le gasesti declaratiile de avere. hai scuze de deranj! Multe succesuri la aflat calitatile lu` Tatelu!

  22. Acum chiar si tu vrei sa rizi de noi?
    Presedintele Romaniei ,Traian Basescu, ar trebui dat in judecata, dus la Haga in celula lasata calda de Milosevici. Cosider ca a facut mult mai mult rau decit oricare dintre fostii presedinti.
    Am foarte multe argumente la afirmatia mea. Dar nu asta e subiectul acum.
    Oha calitati umane, oha calitati politice , oha calitati de orice fel .
    Daca vreti sa intrati in amnunte ,poate Elena Udrea sa stie mai multe…dar ,deocamdata ,e pe val si nu va face dezvaluiri .
    Sa ai o zi buna , ca meriti.

  23. Nene cosmos, bun lider al cui? Al României? Poţi demonstra asta? Cum? E România prezentă îm procesul de definire al politicilor europene? Joacă România, la modul serios, vreun rol în regiune?

    Lider al haitei lui de nemâncaţi? Sigur! Al PD-L? Indiscutabil! Şi apoi, poţi băga mâna în foc că nu şi-a tras nimic? Ia mai sapă! Nici nu ştii ce poţi afla!

    Cel mai bun preşedinte din ultimii 30 de ani? Ce glumă! Nemernic? Aici ai nimerit-o!

    S-ar putea să ajungi la conluzia că nu mai merită să lupţi pentru postul de preşedinte, că în afară de şantajul ăla “politic” şi de imunitatea totală, puterea e cu totul în altă parte. Acolo unde sunt banii. Şi sigur ei NU sunt în Dealul Cotrocenilor. Aşa că schimbarea lui nu mai e o urgenţă. În fond, ţara asta are nevoie şi de circ. Şi cine se pricepe mai bine decât Băsescu să ofere circul cel de toate zilele?

  24. @Mos Califar
    Sigur că da, “rezervă”, n-am nimic împotrivă 🙂
    @Nenea Cosmos
    Nu are contracandidat pentru că politicienii şi media se întreabă doar “cine poate să-l bată” şi nu există o dezbatere serioasă despre cum trebuie să fie un preşedinte bun şi cine ar putea fi acela.

  25. – E carismatic, in ciuda faptului ca-i un barbat urat.
    – Vorbeste bine, intodeauna punctand esentialul (cel putin din punctul lui vedere)

    In rest… Nuti poate stie mai multe.

  26. Eu cred ca unica si cea mai de pret insusire a Domnului Presedinte,de care nu am auzit pe nimeni inca sa faca vorbire,este HISTRIONISMUL,de la care pleaca tot ce se intimpla cu dumnealui si,mai ales cu noi.Uneori este o calitate,asociata de sexul frumos,dar in acest caz se lipeste perfect definitia acestui cuvint persoanei in cauza.

  27. pai in primul rand as vrea sa spun k TRAIAN BASESCU are o putere diabolica de a prostii lumea,stie sa jongleze extraordinar pus fata in fata cu diferite situatii mai mult sau mai putin placute..m-a vrajit o data in 2004 dar bine k exista antena 3 si de 2 ani urmaresc zilnic acest post desi nu am decat un pic peste 18 ani,mai exact 3 veri si o jumate de iarna:)..nu esti un tonomat domnule CIUTACU,doar un robot platit de voiculescu sa-ti tina locu dupa cum mi-ai explicat ultima oara cand am postat pe blogul tau..ps:s-a stins acel razboi inegal dintre tine,Badea si bebelushul acela frustat?(cu umor cat cuieru vorba lui Mircica)..toata stima si respect pt k vorbiti ce nu trebuie dupa parerea unor deontologi uzati

  28. Numai si numai in spiritul Craciunului ce va sa vie incerc, cat oi putea, sa ma abtin! Habar n-am care-i motivul pt care don ciutacu s-a chitit fix pa calitatile marinarului, poate fiindca chestia cu spiritul Craciunului nu i se aplica?! Si atunci a incercat sa mai incinga tarata din noi, sa nu uitam ca suntem romani si sa nu lasam sa moara-m constiinte recunoasterea realitatii dureroase! E tot un fel de dar pe care don ciutacu ni-l face, acum, cu ocazia aprobarii de catre parlament a garniturii de ministri ai guvernului boc (aici asistenta se caca pe ea de ras!!), toti muc si sfarc, toti romani verzi si drepti ca bradu’, toti cu constiinta sacrificiului de sine pe altarul patriei aflate la o raspantie economica periculoasa, toti unindu-si eforturile si talentele intru propasirea tarisoarei! Asa se le ajute Dumnezeu, dragutu’, la fiecare!

  29. Are papagal golanesc. Asta prinde periculos de bine la romani, din nefericire. Si tocmai oamenii de calitate nu prea il au pe ala.

  30. adevarata fata a lui o vezi in interviurile date la cumparaturi si la geamul masinii , cealalta fata de la declaratiile de presa in direct este a consilierilor iar la invitat in direct de vreun post tv combinarea celor doua , concluzie : are doua fetze , alegeti-o pe care vreti

  31. Nu, dacă a avut vreodată o calitate cât de mică, nu i-a mai rămas nimic.
    Ar fi putut fi un mare om de stat (scorpionii pot fi, spun astrologii!) dar a ales să fie doar preşedintele unui mic partid pe care l-a scos din obscur şi l-a umflat cu pompa.
    Că este acolo unde este, noi suntem vinovaţi. Pe mine şi pe alţi aproape 5 milioane nu ne-a păcălit. Din păcate pentru Ţară, s-au găsit alţi 5 milioane+1 care să-l ridice la statutul de unde ne batjocoreşte.
    Uite că i-am găsit o “calitate”: dacă o uriaşă bombă ar fi căzut peste ţară, n-ar fi făcut atâta prăpăd cât a putut face el în aceşti 4 ani.

  32. Calitati:
    – instinct politic deosebit
    – capacitate de manipulare extraodinara (crezi ca degeaba te-a facut tonomat….)
    – baiat de gasca ( da extrem de bine la popor)
    – carisma la greu
    – mare bulangiu in politica ( asta e un capitol unde daca esti baiat de treaba esti mort in secunda doi )

    Defecte
    – nu e constant
    – nu citeste decat ziare (cultura canci)
    – nu l-a spart la nara pe Felix pana acum
    – slabiciune la fatuci (se cam lasa facut din vorbe)

  33. Domnule Ciutacu ce faceti daca va da afara motanul Felix de la Antena , muriti de foame!!!! Nu sunteti corect cu cei care vor pareri pertinente, documentate si obiective, nu lesinate pareri personale despre “polilichia romaneasca”…

  34. @nenea cosmos
    Cam cat crezi ca ar obtine Basescu in primul tur, la anu`, daca ii va avea contracandidati pe Oprescu, Crin Antonescu, Cristi Diaconescu, Adrian Nastase(independent), Vadim Tudor, Gh Frunda si inca vreo cativa care mai ciupesc 2-3 procente? Nu te sperii, de le tine din cosmos, daca-l vei zari pe locul trei pe ; O sa zici.. de ce trei social-democrati? De chi-chi!

  35. . A perseverat si a reusit cu FSN-ul. Traiasca tovarasu!
    . M-a tras in teapa acum 4 ani, pe altii ii mai trage si acum. Da’ acuma’…o fi calitatea lui ca stie a trage in teapa, sau e calitatea alora care se lasa trasi!?
    Numa’ bine, stimabile Ciutacu!

  36. Este prea putin important ce calitati sau defecte are. oamenii politici sunt caracterizati de fapte si nu de cat de genial machiavelli este. pana acum basescu ca fapte nu a facut nimic. dimpotriva a adancit prapastia intre institutii, a calcat in picioare constitutia si cam tot ce se poate. din rolul de arbitru a ajuns simplu presedinte de pdl cu “bocul” ca unitate de masura a cat de “papagal” poate ajunge cineva. Ce a realizat Basecu ca om politic? este romania mai departe? Prosperam? avem spitale mai bune, mai multe autostrazi, scolile stralucesc, armonie in societate, folosirea banilor UE in proiecte de viitor pentru tara etc…. dincolo de calitati sau defecte eun vad un progres in societatea romaneasca si asta raspunde intrebarii dumneavoastra.

  37. O calitate a lui Basescu este ca, unii isi castiga painea pe spinarea lui, ma refer la asa zisii analisti politici si la showmani

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.