Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Pur şi simplu, fabulosul Grigore Leşe…

Pur şi simplu, fabulosul Grigore Leşe…

Grigore Lese e senzational, dar asta nu-i noutate. Adevarata stire ar fi ca-i unicul invitat care poate vorbi mai mult decat mine. Daca aveti chef sa va delectati, gasiti pe Monitoring Media scriptul si inregistrarea emisiunii de aseara.

UPDATE: Si o mentiune, care mi-a facut placere, in 7 plus

P.S. Desi nu ma omor dupa actualitatea politica, luati si Sinteza zilei

Comentarii

comentarii

Similar Posts

41 thoughts on “Pur şi simplu, fabulosul Grigore Leşe…

  1. Sa traiasca! Excelenta emisiunea cu Grigore Lese. Mai bine cu asemenea artisti, care ne aduc imagini pozitive vis a vis de Romania. Alde domnii guvernanti de tipul lui Muc cel Mic si alte specimene ar face bine sa ne cam lase-n pace cu gogorite si baliverne de doi bani

  2. superba colinda cu lemnele…pacat,e numai un fragment.
    Hai sa lasam politica,nacar astazi,deoparte.Si asa nu se-ntimpla nimic bun.Nici macar nu-i putem opri.

    Atentie:CONCERTUL DL.LESE SI A INVITATILOR SAI VA FI TRANSMIS DE CATRE TVR-CULTURAL LIVE. !

    Numai contenesc cu multumirile,iar daca tot e sa cad in penibil nu am decit sa-l plagiez(din toata inima) pe-un chinez:
    -“Dumnezeu sa va imburde-n Rai pe amindoi”!
    Acu’ ca o paranteza,Papa,a anuntat,ca este foarte posibil,ca Doamne-Doamne in bunatatea lui nu a creeat decit Raiul.

  3. ” TVR Cultural susţine acest demers printr-o transmisiune în direct, integrală, a concertului de Crăciun “Grigore Leşe şi Ultimii rapsozi” de la Ateneul Român, duminică, de la ora 19.00. ”

    Ne e de ratat sub nici o forma.

  4. Da asa este . Felicitari domnule Ciutacu pentru un asemenea invitat . Cu o persoana ca Grigore Lese sunt mandru ca sunt roman . E una de putinele ori cand ma mandresc ca sant roman .

  5. Victore , de ce ne indemni cu atita patos sa urmarim celebra emisiune “Sinteza zilei ” ? Cea de care era satisfacut aproape orgasmic aseara Mirciulica Badea …repetind …” Ce promo minunat …ce promo minunat “? Aseara , in emisiunea port-drapel , cea pastorita de inegalabilul si inefabilul Mihai Gidea , a aparut de vreo 3 ori pe ecran Elena Udrea in ipostaza terifianta de ministru al transporturilor !!!! Cum se explica atunci audienta uriasa si pe alocuri meritata daca nici macar cei din regie nu urmaresc ce pun EI INSISI pe ecranul televizorului ? Exista o explicatie care rezida in simplul fapt ca cei din regia voastra au altceva de facut decit sa fie atenti la munca lor …vezi cazul tau cu acel nefericit de sunetist care il injura pe Basescu …si tu vroiai sa fie dat afara …. ei na …
    P.S. Mi-am permis sa ma adresez cu Victore si sa polemizez NITEL cu Mirciulica pt simplul fapt ca acesta e putin mai in virsta decit mine …cu vreo 25 de zile .

  6. Si pe inregistrare tot Udrea apare …oricum nu se mai putea face nimic …dar mai sus am gresit si eu ca nu Blaga lipsea ci BERCEANU !!!!

  7. Am mai spus-o, când îl aud vorbind (dar mai ales horind!) îmi reamintesc de ce-mi iubesc aşa de mult naţia.
    Indiferent cine şi ce suntem, ce fapte măreţe ori mărunte facem, ce cuvinte umilitoare ori înălţătoare spunem, ce întâmplă cu noi ori prin preajma noastră, măcar într-un singur moment al vieţii suntem o fărâmă de Leşe.

  8. De ce-i omul asta Fabulos?

    Pentru ca face cu pasiune ceea ce face… si de aia ii iese…

    E f-o unu din politica asha?
    Neeee… la ei nu-i pasiune in ceea ce fac… e pasiune pentru ceea ce primesc…

  9. Sa va dea Dumnezeu sanatate amandurora!!! De ceva timp, pentru mine Craciunul era un calvar… Acu’ cand vad mascarada politica, astept Nasterea Domnului ca pe o modalitate de a-mi mai spala olecuta creierii capului… Grigore Lese imi pare nu numai un artist exceptional ci si un OM. Primul pas l-ati facut amandoi aseara, si efectiv am stat cu ochii lipiti de sticla, fara sa pot schita vreun gest. Va multumesc!!!

  10. Am vazut emisiunea!Ma intreb cum de mai exista oameni dintr-acestia printre noi…te-am vazut sensibilizat si un pic “cu garda jos”…a fost impresionant…noi suntem fani Grigore Lese si ma bufneste plansul cand ascult “Cantec despre Bucovina” si toate celelalte…iar tu e clar ,ai nevoie de o pauza ca noi toti dealtfel…Te stimez si nu renunta!

  11. Buna seara d-le Ciutacu,

    Ne-ati purificat sufletele cu emisiune de aseara!
    Ce frumos v-a canta d-l Lese la final:
    “…Omule ce graiesti,
    Vita verde-iadara’
    Cat ai vrea tu sa traiesti,
    Vita verde-iadara,
    Vita verde-iadara’…”

    Sa fiti sanatos,fericit,cu pace si liniste in familie!
    Cu pretuire,
    IoanaP

  12. Domnu’ Ciutacu, observ ca pe ceilalti cititori ai dumneavoastra nu prea ii intereseaza si lucrurile mai placute, lucrurile care ne fac pe noi romanii mai speciali vis a vis de alte popoare: folclorul si traditia stramoseasca. Probabil ca au atata cultura in cap, incat un episod de genul Grigore Lese este un lucru de nimic pentru dumnealor. Pacat ca nu se vrea (si asta spune totul) sa fie cultivata traditia pur romaneasca. Daca era vorba de vreun manelit probabil ca va ocupau toata pagina. Cred, ca este prima oara cand ma si va intalniti cu o asemenea situatie. Asta este!

  13. N.B. daca faceti o emisiune cu Ogica sa mai stiu eu ce pitifelnic a doua zi or sa apara pe blog o imensitate de comentarii (cultura bat-o vina).

  14. In ultimul timp nu prea am urmarit emisiunile de la tv.Stiu ca nu va place politica,dar m-a busit rasul astazi:Catalin Predoiu,ministru la justitie!Deci Base avea o mare problema:nu stia cine putea continua reforma in justitie(codurile).Aici ,Elena Udrea iesea din schema.Oare avea habar Base de unde a pornit ideea acelor coduri?Sunt bine vazute si dorite la CE acele coduri.Base ,prin aceasta atitudine, imi demonstreaza ca este un mare smecher.Faceti voi codurile,fraierilor,iar eu ma laud cu ele.Practic ii pune la munca pe liberalii adevarati,nu pe ai lui,ci pe cei din pnl.Deci Base e pornit pe castigarea alegerilor si face un guvern de uniune nationala,in care implica si un liberal.Ha,ha,ha!Practic le fura liberalilor reforma in justitie.Sunt pe dinafara, stiu,dar nu m-am putut abtine.Si uite asa,se pare, domnule Ciutacu,o sa scriu in continuare pe blogul dumneavoastra,pentru ca asa vrea Base.Eu, cel putin, asa interpretez aceasta mutare a lui Base.Si iar ma buseste rasul.Problema cu acele coduri ar fi urmatoarea:nu cum sunt adoptate,ci cum sunt aplicate,acolo e buba.Majoritatea judecatorilor sunt foarte reticenti la nou ,la crearea de precedente.Daca nu au o jurisprudenta prestabilita,cu greu inoveaza.Si ma refer ,in mod special,la acele cazuri,care sunt intalnite in viata de zi cu zi,dar care nu sunt prevazute nicaieri in lege.Practic,de multe ori ,realitatea bate justitia.

  15. Am aflat aseara, cu stupoare nemarginita, posibila numire (reinvestire) a lui Catalin Predoiu in functia de ministrul al justitiei. Normal ca nu-i treaba mea, dar nimeni nu stie ca acest individ a candidat pentru recentele alegeri parlamentare la o circumscriptie din judetul Buzau, unde era arondata si localitatea mea natala, Glodeanu Sarat. Pana aici nimic deosebit. Nenorocirea nesimtita acuma vine. Dumnealui, si-a permis in ziua alegerilor sa trimita bodyguarzi, sa patrunda abuziv in sectia de votare si sa ameninte lumea sa-l voteze, pentru ca nu a cheltuit sume de bani degeaba si sa se puna de-a curmezisul niste tarani fara cultura. Abia la interventia catorva cetateni si a primarului, care a chemat jandarmeria, aceste cete de huligani au parasit localitatea iar acum tovarasul Geoana doreste continuitate la un minister, care se vrea condus de un asemenea individ periculos? Pentru aflarea adevarului se poate lua legatura cu primarul localitatii respective (care este de la PSD) si cu membrii sectiei de votare.

  16. Iar politica.Vad ca liberalii s-au suparat pe Predoiu si ii cer demisia.Dar Predoiu stie si el un lucru:fara liberali, nu prea iese reforma in justitie.Ce e cu harababura asta ,fratilor?Nu vedeti ca Base e disperat si nu stie ce sa faca acum?Are o mare dilema,impusa din afara:vrei sa fii in continuare presedinte,fa reforma aia in justitie!Nici macar Macovei,daca o aduceau ,nu era in stare sa faca ceva.Ea a fost cea care a facut varza practica instantelor.

  17. Va multumesc pentru domnul Lese ;intotdeauna plang cand il ascult, dar nici cu dumneavoastra nu imi e rusine cum va uitati la dansul. Atentie ,,durule’ Ciutacu, ochii sunt oglinda sufletului ,va multumesc pentru ce am citit in ei cand va uitati la domnul Lese.
    Daca nu mai am timp sa apar va doresc Saebatori linistite alaturi de Impatrateasa si de Print,din toata inima.

  18. chiar nu puteti renunta macar pt o zi la politica si la dejectiile ei ? Oare nu-i clara tema de mai sus ? De ce intrati cu picioarele incaltate ?
    ….Exista in magazine un splendid cd-ul cu colinde,toate cintate vocal si instrumental de catre Grigore Lese.
    Merita !

  19. Am uitat,pt cei interesati,gasiti pe site-ul TV-Cultural multe amanunte despre cei care vor cinta in concertul de la Ateneu.Este important de stiut,pt a intelege, deoarece fiecare invitat este unic in felul lui.Gasiti citeva glipuletze pe You Tube.Tambalagiul din Cimpu Lung este magnific.Toti sint alesi dupa gustul dl. Grigore.
    Cit il invidiez pe Victor pt. invitatiile la cocert.

  20. Totul e frumos ,autentic ,de la vatra cum se spune dar nu are nici o legatura cu CRACIUNUL.Ati uitat toti ce sarbatorim de fat la CRACIUN.

  21. @USA, nu ai inteles nimic.Cauta te rog “Asteptind Craciunul”-Grigore Lese.

    @harlotha,”omul tau din Bucovina” este,surprize-surprize,din Tara Lapusului.E un pic mai la stinga,asaaa,oleaca de prin Ma-ra-mu-res!
    Acuma ,nu-i asa,nu mai este senzational ?

  22. Domnule Ciutacu
    O idee pentru un sondaj pe blog:
    Cind si Unde ne va spune Draga Stolo de ce s-a dat lovit?
    a)In campania pentru Europarlamentare la Radu Moralu.
    b)In campania pentru Prezidentiale la Radu Moralu.
    c)Nu stiu cand dar stiu unde.

  23. Ai din partea mea toata stima si mandria! Daca pe Lese l-ar avea japonezi l-ar ridica la statutul de tezaur national viu! Iar faptul ca-l ai ca amic e laudabil. Bravos!

  24. Continuarea disputei dintre Brad si Tei, a colindului (cartea La Obarsii,pag.77,culeasa de Grigore Lese de la Butcure Ana, Stoiceni)
    “…
    Mandra-i seara lui Craciun/bis
    Da’ cum nu-s io de folos
    Io primavara-nverzesc
    Si nu ma mai vestejesc.
    Tu primavara-nverzesti
    Si toamna te-ngalbenesti.”

    Concertul de la Ateneu a fost extraordinar.
    Rapsodul Nicolae Pitis a daramat Ateneul cu vocea sa.

  25. Buna ziua,
    Am urmarit un spectacol a domnului Grigore Lese, cu care am avut si palcerea unei colaborari, si pe scena era un domn in varsta, care horea din grumaz. Avea o voce extraordinara, si astazi aducandu-mi aminte de el, am incercat sa il gasesc pe internet, dar din pacate fara rezultat. este posibil ca numele domnului respectiv sa fie Gherasim Cârtiţă, dar nu pot spune sigur. Nu stiu cum sa gasesc o inregistrare si imi doresc foarte mult. As aprecia orice sugestie. Va multumesc mult.

  26. Buna tuturor indragostitilor de traditie!
    O sa incep cu o mica poveste pentru a ma putea intelege mai bine.
    In vara anului 2007 am avut sansa sa ma indragostesc de o ucraineanca de langa Sighet. Pe la inceputul lunii septembrie a aceluias an, am fost invitat in MARAMURES, sa ii cunosc parintii. Zis si facut! Intr-o zi foarte calduroasa, am decis ca ar fi cazul sa ma pornesc la drum. Mi-am facut plinul la masina si am plecat din Cluj pe la amiaza. Judetul Bistrita il cunosc destul de bine asa ca m-am concentrat mai mult la condus decat la ceea ce imi arata natura. Prima oprire am facut-o pe Dealul Stefanitei pentru a ma uita spre locul unde aveam sa ajung. Chiar in varf, am avut senzatia ca sunt pe acoperisul unei cladiri foarte inalte, de unde se vede foarte departe in zare! Ce am vazut in fata (uitandu-ma spre Sacel) parca mi s-a deschis sufletul, m-am simtit mandru ca sunt roman! Am crezut ca sunt doar simtiri datorate faptului ca eram pe drumul care ma ducea la persoana pe care o iubeam! Mai tarziu, am ajuns la concluzia ca nu era asa!
    Pe masura ce inaintam in Maramures, pielea mi se facea tot mai ‘stramta’ iar ochii si sufletul mi se umpleau de ceea ce vedeam: sute de porti, celebrele porti maramuresene, oameni care inca purtau portul popular, carute cu cai care aveau ‘cercei’ rosii, un peisaj de basm. Ce sa mai spun? Dupa acea prima vizita, mi-am cautat cat mai des drumuri in zona. Si asa am ajuns sa fac peste 5000 km intr-un an, exclusiv in Maramures. M-am indragostit de acea zona! De cele mai multe ori ramaneam noaptea langa Sighet, dar pe timpul zilei umblam intr-una prin imprejurimi. Asa am ajuns sa vad Cavnicul, Ocna Sugatag, Mara, Sapanta, Padurea de pe Hera, Viseul, Poienile de sub Munte, Valea Izei si multe alte locuri superbe! Traiam intr-o altfel de viata cand eram acolo. Eram fericit!!! Toate acestea pana intr-o zi! Stand la masa la niste prieteni in Hoteni, am auzit ca o persoana de pe-acolo, capsunar de meserie, s-a intors acasa de pe unde a umblat si a ars, pe temelie, casa parinteasca din lemn pentru a face loc unei ‘vile’ cum a vazut pe unde a hoinarit. In acel moment mi-au dat lacrimile. Nu am putut sa imi imaginez cum cineva a putut face asa ceva! Cum cineva poate sa isi arda istoria familiei? Cum cineva poate sa arda bogatiile statului? Nu este posibil asa ceva! Pentru cateva clipe, am crezut ca se prabuseste cerul peste noi, ca se intorc stramosii nostri in morminte!
    Atunci, am luat o decizeie: voi incerca sa obtin fonduri si sa construiesc un sat din temelie, numai din case vechi, restaurate si locuibile. Vreau ca peste ani, oricine din lume va dori sa locuiasca, sa practice mestesuguri stravechi, de care in scurt timp va auzi si vedea doar la Teleenciclopedia, in vacanta, intr-o casa traditionala romaneasca in Maramures sa o poata fece! Bineinteles, suma de care am nevoie este imensa, am nevoie si de autoritati (doar de teren si de avize din partea lor) dar sper ca voi reusi! Este ceea ce visez zi si noapte! Am apelat deja la mai multe fundatii din strainatate care au mai facut astfel de proiecte in alte parti ale Europei, le-am cerut ajutorul si sper ca il voi primi! Mai am promisiunea unor consilieri de la Guvern ca ma vor sprijini sa obtin terenul si avizele necesare in regim de urgenta dar, deocamdata incerc sa adun bani pentru partea de proiectare si pentru a reusi sa obtin terenul necesar (de la 5 ha in sus). Sper ca voi reusi! Pana acum, tuturor carora le-am povestit ideea mea, au ramas cu gura cascata! Cum mi-a putut veni aceasta idee mie, ‘smecherasului’ de Cluj?
    Am o rugaminte mare la toti care veti citi ceea ce am scris: sa imi raspundeti pe mail, sa imi dati si alte sugestii, sa imi propuneti localitati pe raza carora as putea face acest proiect sau poate imi spuneti unde pot gasi cat mai multe case din lemn batranesti care pot fii restautate! ORICE! Adresa de mail este: [email protected]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.