Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Bizarul caz Ponta și criza politică servită

Bizarul caz Ponta și criza politică servită

– N-am înțeles rațiunea gestului de cvasiautosuspendare a premierului de la vârful partidului. Chestia aia postată pe facebook, o bizarerie care depășește puterea mea de analiză, nu face altceva decât să declanșeze o luptă pentru pace în PSD de n-o să mai rămână piatră pe piatră. Sau poate că Ponta chiar asta a vrut și n-a simțit nevoia s-o spună, ci doar s-o facă. Dar zău dacă știu cum îl ajută asta pe el.

– Plecatul în Turcia, dincolo de operație, a avut, evident, și rolul de a câștiga timp. Bun, timpul s-a câștigat, dar pentru ce? Dacă se întorcea pe valurile vreunui contraatac politic nimicitor, mai înțelegeam. Dar așa? L-a făcut de rahat cu leafa pe Iohnnis, că sasu-i lacom și pleacă pe fentă, iar azi a devenit inculpat. Calitate judiciară în care am serioase dubii că mai face mulți purici prin Palatul Victoria.

– Liberalii, așa gomflați cu portocaliii lui Blaga, sunt niște impotenți. Fără servicii, procuratura anticorupție și interesul național, stătea Ponta la guvernare până i se înnodau perciunii cu barbișonul. Norocul lor că le-a intrat cartea servită. Dacă pokerul ăsta s-ar fi jucat pe dezbrăcatelea, li s-ar fi văzut alunele de pământ.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

24 thoughts on “Bizarul caz Ponta și criza politică servită

  1. Crezi ca fara servicii, procuratura anticorupție ar putea castiga alegerile din 2016 detasat la valul asta de anti-PSD pornit pe Facebook?

  2. Nici eu n-am înțeles suspendarea/demisia lui Ponta din poziția de președinte PSD, deși stiu că s-au discutat (si probabil adoptat) modificări la statutul partidului care impun retragerea din funcțiile deținute în cazul unei urmăriri penale. Dar există excepții de la orice regulă și în acest caz cred c-ar fi trebuit să prevaleze alte considerente.

    În ceea ce privește acțiunea DNA, a fost limpede de la început că-i o uriașă măgărie, după cum la fel de clar era că va continua în sensul stabilit azi, fiindcă expertul în fotbal Uncheșelu, subordonatul expertei în baschet Kovesi, a primit un ordin.
    M-ar mai interesa cum poate să existe un prejudiciu, în cazul unui contract între două entități private, când cel presupus a fi prejudiciat, deci Șova, n-a reclamat nicio pierdere… De fapt, răspunsul l-a dat ilustra Kovesi : nu l-am putut înhăța pe Șova, l-am agățat pe Ponta…

    Despre liberali, ce să zic ? I-ați caracterizat foarte bine! Flecari și fameni…

  3. Ponta stie ca urmeaza sa faca pirnaie, nici nu conteaza daca este vinovat sau nu, trebuie aratata pisica si prin demisia asta incearca sa salveze PSD-ul.
    Uitindu-ma peste lista partidelor politice nu pot sa nu ma intreb: ne indreptam spre un unic partid? Atunci de ce dracu’am mai facut o revolutie si au mai murit niste oameni? De ce cheltuim bani publici pe campanii electorale? Sa vina ordinu de la stapinire (votati cu x) si cu asta basta.

  4. Nu-i uşor să fii acuzat de 17 infracţiuni, mai ales în condiţiile legislaţiei penale actuale.În atare situaţie, este greu să să-ţi păstrezi cumpătul. Eu cred că reacţiile surprinzătoare au legătură cu acuzaţiile pe care i le aduce DNA-ul. Mai ales că cele 17 infracţiuni (presupuse) par a fi nişte găinării, în comparaţie cu Microsoft, restituirile frauduloase sau finanţarea partidelor. Ce să mai zic de Flota sau schimburile de terenuri Căşuneanu-Băsescu? E frustrant.

    Atitudinea adoptată în faţa procurorilor (dreptul de a nu face declaraţii) grăbeşte trimiterea dosarului în instanţă. Nici această strategie de apărare nu o înţeleg. Nu-l favorizează tăcerea, în condiţiile în care procurorii se bazează pe declaraţiile avocaţilor colaboratori ai lui Şova.

    Nu doresc nimănui puşcărie. Succes în faţa judecătorilor!

  5. Sunt atatea gesturi facute de politicieni care nu sunt de inteles la prima privire.Eu nu pot sa uit cum l-a marit Ponta pe Unguent ,in parlament, cand aceta a fost investit in functia de prim ministru. Ca sa putem intelege politica romaneasca cred ca lucrurile se leaga daca prnim de la acest tip de logica.Securiatatea e pe val…….

  6. pentru cine nu a inteles cum e treaba cu contractul cu sova:
    martorii au spus ca ponta nu a fost la biroul casei de avocatura sova&asociatii iar procurorii au spus ca in realitate ponta nu a lucrat la sova si a facut evaziune cu sova.
    daca martorii ar fi spus ca ponta a fost la birou atunci procurorii spuneau ca in realitate a fost vorba de angajare nu de colaborare si ca nu a platit taxele de angajat deci a facut evaziune

  7. cu alte cuvinte, ponta a preferat să se sinucidă singur. iar pesedeul ajunge ceea ce promitea de când tata-socru&co. i-au dat la temelie lui adrian năstase: un partid de doi lei cu rest…

  8. Serviciile cui???…
    Eu unul nu mai cred de mult că ar mai fi ale României!

  9. – In secunda in care a dat-o de gard la Referendumul din 2012 (bine, vad ca si la greci se suceste ala, isi intreaba poporu’ daca vrea sa manance mai putin (?!) ca sa faca dupa cam invers… deci, se practica !)
    – La momentul in care, cu 70 % in spate, face ce vrea ala cu sub 10 %, intr-o “coabitare” libidinoasa (numirile alea cu chioveshi, morar, d-alea…)
    – Atunci cand, vazand cum cad pesedistii, simultan cu spalarea alorlati in libertati mai mult sau mai putin la domiciliu (niste liberali, si-aia; oricum, “de dreapta”, bineinteles)
    Eeee, cam atunci, Ponta si-a dat singur un spitz unde-l doare pe voinic… mai ceva ca picioru’ busit acu’ si operat afara, alea sigur o sa-l doara rau… mult timp d-acu-ncolo !
    Meandrele astea cu care Ponta incearca sa ne obisnuiasca ar putea sa aiba explicatii ascunse (p-aia cu “e vinovat”, insa, o crede-o doar internautu’ “iulosh”… ca eu vad facturi d-alea zilnic, n-au inventat aia cuiu’ si saiba… si, banuiesc, Ponta si-a platit impozitele, la vremea respectiva, p-alea 17 facturi emise, c-altfel il executau aia de la fisc). Coroborata si cu impotenta si complicitatea imberba a alora de zic ca fac opozitie, si cu ‘interesu’ national” d-a ajuns sa incline balanta ca “domnu’ Dan” acu cativa ani, dualitatea lui Ponta dau tabloul zilelor noastre : nici ei nu cred ca inteleg ce li se intampla, o Troika autohtona ne da calea… lucru, cu atat mai evident cu cat, cu presedintele semi-jucator (acu’,”ardielian” cumpatat, acu’ degraba varsatoriu de sangele lu’ Ponta, acu’ mitic jmecher, venit in penele pe genu’ lu’ bassescu-“vin la Primarie”), puterile alea din stat ne duc, cu multa putere, spre prapastia in care doar o putere e ce scrie la carte… restul, fiind doar elemente de decor !

  10. Si, apropo de “partide de 2 lei cu rest” : sigur, societatea are nevoie, cat timp nu o ia pe alte cai, de liberalism, da’ si de social-democratie… Nu vad, deci, nici disparitie de pesede, nici de penele (desi, la penele am vazut o disipare gretoasa in “dreapta lu’ bassescu”, ca-n troaca de laturi… Blaga&Gorghiu-copresedinti, d-alea… ca, se-ntoarce Bratianu ca titirezu’, vazand-o p-asta, “liberala”, cum se scoala-se culca, zi-lumina, cu “demisia” la Ponta-n gura, fara, dreacu’, macar o viziune micuta, acolo, ceva…Daca astia ne sunt liberalii, apoi, vorba lu’ Dinescu “cobor la statia Doamne-fereste” !
    Mi-e, totusi, ca separarea aia decenta in politica n-o sa vina in zilele noastre… pacat ! Incep, totusi, sa ma obisnuiesc… Personal, nu mi-am luat tara-napoi, n-am cum sa am deceptii pubertine !

  11. …ai auzit pe cine recomanda Ponta in locul lui?
    Citez: “poate fi C.P.Tericeanu, presedinte de senat”…presedinte desenat?

  12. Nu pot sa inteleg de ce Ponta s-a lasat angrenat de prostia sasului si utilizeaza doar fese’nbucile pentru dialog politic. Asa cum l-am vazut, am senzatia ca vrea sa transmita prostimii joaniene um mesaj de felul “o sa vedeti voi ce vine dupa mine”. Si, daca analizam ce li se cere azi grecilor, constatam ca Base si Boc au facut-o deja cu noi. Personal, cred ca Ponta a rezistat mult in fata FMI si UE. Pe Darius Valcov l-au terminat repede. Ceea ce e mai greu de inteles pentru orice om cu neuronii in stare de functiune e cum poate fi pus sub acuzare oricine de niste procurori cu studii aproximative, care au ca argumente telepatia sau puterile lor miraculoase care le permit sa se transpuna in timp si sa afle cat a lucrat Ponta acum 8 ani. In felul acesta vom putea presupune despre oricine ca a luat salariu degeaba acum x ani!

  13. Eu nu pot să-l înțeleg, e jenant, după toate protestele din țară cu „Jos Ponta!” el încă se încăpățânează să nu păsăsească prin demisie funcția de premier. Ca și om politic ahtiat după putere probabil că e justificat, dar ca și om e o rușine să nu pleci după ce o majoritate semnificativă din popor nu te mai dorește ca prim-ministru. Rușinică domnule premier că-ți sfidezi poporul!

  14. @vinteler olimpiu: unde si cand au avut loc protestele alea masive? ca eu am lipsit din republica in ultima vreme 🙂

  15. @victor Pai cum unde si cand au avut loc protestele alea masive?!? In toata tara! In ziua votului! Curat progresist, curat democratic!

  16. @ Victor Ciutacu: Din câte îmi amintesc au fost la Cluj și la București în 11 iunie, eu nu am spus că au fost masive, am spus doar că au fost și cu toate acestea el nu s-a mobilizat să ne surprindă cu demisia mult așteptată 🙂

  17. Protestele alea au fost doar in capu’ lu’lache… In afara unei gaini zburatacite di peneleu’ pedeleului, care nu viseaza decat demisia lu’ Ponta, n-am prea auzit de d-alea “masive”… nici macar de d-alea micute-micute…
    Zic, totusi, ca sfidarea e de la ala de-l pune p-ala care il pupa p-ala de-l injura mai ‘nainte ala, sef cu acces la alimentatie exotica (vita Kobe, spre exemplu)…Nu dau nume, da’ nu cred ca “alegatoru’ de dreapta”, tanaru’ frumos si liber, sa-si fi dorit sa isi ia tara-napoi, ca s-o dea, dupa, alora d-avusesera tara pana mai de curand…
    (Poate, totusi, ca are si vinteler dreptatea lui : nu intelesesem de ce ies grecii in strada; acu’ m-am prins : vor sa-l dea jospe Ponta !

  18. ,,Liberalii, așa gomflați cu portocaliii lui Blaga”
    Atentie-,,gonflati” !

  19. – ANM zice ca, de maine, vremea va fi inchisa.
    – Cred ca DNA exagereaza prea mult…

  20. @velisar : e de pe yahoo, nu ?! ca numai la aia au poate d-astea, de le faceam cand vroiam sa-mi agat colega de gradinita:)))
    Apropo de “inchisa” : ceva vesti de la Udrea ?! de la Bica ?! c-atat au fost de “inchise”, de m-as “inchide” si eu pentru niste “meleoane” d-alea !

  21. Aceste interviuri sunt niste lucruri inutile.. poate cei ce le iau asteapta mai mult ca cel intervievat sa faca o gafa si sa obtina astfel ceva rating. In rest, n-o sa afli prea mult adevar de acolo.

  22. Serios. Scena politica de la noi parca face totul in ciuda, urmati de sentimente extreme, ca niste pusti de liceu cu hormonii intinsi la maxim. Nu sunt in stare sa gandeasca in ansamblu, pe termen lung. Se lasa purtati de sentimente si iau deciziile cele mai gresite, pe care, pe urma nici nu le mai regreta. Trist…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.