Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Dezastrul are măreția și demnitatea lui. Ahile nu-i frate cu ciobanul din Miorița

Dezastrul are măreția și demnitatea lui. Ahile nu-i frate cu ciobanul din Miorița

– Tolomacii ăștia cu gulere albe care-și smulg azi părul din cap că trage Grecia tot sistemul lor european de carton în rahat încă nu realizează ca ei l-au născut pe Tsipras ca politician care să conteze. Si nici ca modelul a-nceput sa puiască mai peste tot. Sigur, cu excepția noastră, că aici ține Securitatea capacul pe oală și orice voce e ori sugrumată, ori deja recrutată.

varoufakis-sotia

– Datoriile imense nu le-a facut Tsipras, ci ipocriții ăia iresponsabili și șmenari (Samaras & co) care îndemnau populația sărăcită și batjocorită de ei să voteze DA. El ar trebui să se ocupe de achitarea lor. Iar înjuratul Varoufakis e primul ministru grec de finanțe, după multă vreme, care are exercițiu bugetar pozitiv în mandat; pe cifre auditate de ăia care i-au cerut/obținut demisia

bon.fiscal

– Fiindcă nu vreau să mă enervez aiurea, toți cei care au de gând s-o bage p-aia cu grecii leneși/neplătitori de taxe sunt invitați politicos să scrie când au fost ultima oarăn-n Grecia și i-au văzut pe ăia stând/netăind bon fiscal. Eu tocmai am revenit de-o săptămână, da’ poate-s orb.

P.S. Dincolo de vitejie, inclusiv războiul troian s-a câștigat pe bază de creier

Comentarii

comentarii

Similar Posts

56 thoughts on “Dezastrul are măreția și demnitatea lui. Ahile nu-i frate cu ciobanul din Miorița

  1. Daca Grecia este exclusa din UE, mai multe state vor forta iesirea si din UE si din zona euro. Cehii, slovacii, slovenii ca sa nu mai vorbim de Italia, Irlanda, Spania… asa ca dispare UE si vor aparea celebrele tratate bilaterale.
    Cit despre corespondentul Syriza in Romania, de 10 ani spun ca ne trebuie o miscare nationalista in Romania. Vad ca incearca ceva Bogdan Diaconu dar e blocat la mantinela de toata lumea.

  2. @bondescu

    Mon cher, fii profesionist, ce dracu’! De urechişti nu ducem lipsă. Puţină documentare nu strică… Mai ales că, în scumpa ţărişoară, facultăţile de stat au început să le surclaseze pe cele particulare la producţia de dobitoci. Gabriel Oprea nu are nici măcar o singură legătură cu particularele… El este om de STAT…

    Citeşte şi reţine:

    Gabriel Oprea si-a facut studiile doctorale in perioada 1995-2000 la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si a obtinut titlul de doctor cu o lucrare in domeniul Procedurii Penale, avandu-l coordonator pe profesorul Ion Neagu, se arata in CV-ul de pe site-ul sau.

    In 2001 a fost profesor universitar la Colegiul National de Aparare, in 2002 – conducator de doctorat la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, iar in perioada 2003-2005 a fost membru in Comisiile de Specialitate ale Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) la Comisia de Stiinte Militare, Ordine Publica si Siguranta Nationala.

    Din 2008, Gabriel Oprea este profesor universitar si Conducator de Doctorat la Academia Nationala de Informatii.

    După cum poţi observa, omul este serios şi lucrează doar cu statul. Ţi se pare ţie că…Îmi pare rău, dar ăsta este nivelul şi la stat.

    Dacă facultăţile particulare ar fi problema, rezolvarea ar fi simplă: le desfiinţăm. Însă nu DOAR acolo sunt probleme. Uită-te la scandalul sexual de la Universitatea Eftimie Murgu de la Reşiţa… care-i de stat. De spre Facultatea de Medicină de la Iaşi care elibera diplome de licenţă unor italieni care nici măcar nu veniseră în România, ce să mai zic?

    Criza-i în toate cotloanele societăţii româneşti. Să nu căutăm premianţi acolo unde nu sunt. Singurul mod eficient de afla ce ştie un om să facă este examenul la angajare. Fără idei preconcepute. Părerea mea…

  3. @bigradu, am impresia ca n-ai citit cu atentie primul meu mesaj legat de subiectul pe care dezbatem. Ba, daca vrei sa stii, cand imi amintesc de Eteria lor parca incep sa ma bucur nitel, asa ca romanu’ impartial.

    Insa tot ca romanu’ impartial bag de seama ca e greu de tot cu tine, esti imbacsit de basisme si “dreapta”. :))))

    Sta omu’ de vorba cu tine si imediat reactionezi ca un vajnic basist, ca o lipitoare de dreapta basista tipica abonata la sinecuri pe bani publici. Genul lui Cristian Preda sau alt filozof d’asta ratat care a esuat in politica. Doar cu astia stabilesti sa vorbesti pe argumente, in statia de autobuz, si imediat ii vezi cum o zbughesc dupa tramvai strigand in gura mare ca ei au invins comunismu’ si l-au dat jos pe Ceausescu. :))) Mai ramane sa apara si literatura aia “de sertar” la care, zice-se, lucrau toti marii disidenti ai neamului, de la Plesu (intre doua scrisori patetic-penibile adresate Secretarului General al Partidului Comunist Roman) si pana la Neamtu sau MRU, care erau de dreapta de cand erau soimi ai patriei. It is known. :))))

    Pe bune ? Marxist ? Trotskist ? Really ? :)))) Alt “ist” mai ai ai ? Daca nu ai, ia de asculta melodia aia cu bagism, madism, tagism…e celebra, sigur o gasesti tu.

  4. @Cristian,
    Cred ca m-as putea scobi de niste epitete similare sau chiar mai contondente pe care sa ti le adresez, cu eleganta, dar nu are rost; faci parte din categoria celor care nu-si asuma nici o respondabilitate si dau vina intotdeauna pe altii.
    In privinta epitetelor de “Marxist” si “Trotskist” nu-ti erau adresate tie si nu-mi apartineau. Erau doar niste caracterizari pe care le-am gasit pe net despre autorii celor doua articole pe care le-ai citat. Poate erau scrise de lumina vietii mele, Basescu, dar n-am dat atentie.
    In sfarsit, uitandu-ma la antibasisti, apelativul de basist pare sa-mi produca din ce in ce mai multa mandrie si placere.
    Iar pentru cei care vor sa lege basismul de furt vreau sa va spun cateva lucruri: (i) sunt constient ca s-a furat in timpul lui Basescu, (ii) exista sanse ca si Basescu, sa fi pus mana, (iii) sper sa le-o traga tuturor basistilor care au furat, inclusiv Marelui Carmaci, daca e cazul, (iv) cred ca sunt sanse foarte mari ca Ponta, in cei 3 ani de PM, sa fi furat mai mult decat Basescu in 10 ani, iar camarila PSD sa fi furat mai mult decat s-ar fi gandit vreodata sa fure camarila lui Base.

  5. @constantin
    Am retinut.problema ,din punctul meu e nivelul la care a ajuns Oprea. La toate titlurile poti adauga si pe cel de conducator de doctorat la Spiru Haret, intr-o vreme. Acum, nu mai da bine sa-l treaca in CV.
    Asta cu examenul la angajare a fost eludata,de exemplu,de unii ce s-au angajat cu 10 clase soferi la jandarmerie, pompieri, etc in vremea cind nu era obligatoriu sa ai bacul luat. Eh, intre timp baietii au facut liceul la comasat, au luat bacul odata cu Vanghelie si cu Becali, au facut dreptul la particulara, iar acum statul le plateste din impozitele mele spor de studii superioare. Sunt si politicieni, in Moldova stiu exact,care la Petre Andrei si-au luat licente si doctorate asa cum a scris Copos in puscarie lucrari stiitifice.
    Nu am nici o treaba cu niciunul pina nu incepe sa ma ia de sus.Nu va spun ce mesaje citesc, scrise de manageri, asistent manageri din firme private, care scriu I-MI in loc de IMI.
    Apropo de cele facultatile de stat- un copil bun fara bani de acasa nu poate face scoala azi. Stiu copii carora li s-a spus atunci cind refuzau sa dea spaga la examene si spuneau ca au invatat;
    – Aha, esti smecher, ai invatat?Iti arat eu ca nu iei examenul fara spaga!

  6. Daca o tara ca Grecia care mai tot timpul a fost in primele 15 pozitii (in sectorul turismului, din care ei practic traiesc) a ajuns la acest nivel, nu pot sa nu-mi pun cu groaza intrebarea oare Romania la ce nivel ar putea ajunge, daca o sa se continue in felul acesta?!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.