Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Băi, nea salar, nesimţit eşti tu, ţărănoiule

Băi, nea salar, nesimţit eşti tu, ţărănoiule

Faptele sunt simple. Ordonanta care interzice cumulul pensie-salariu in sistemul de stat a fost declarata neconstitutionala. O solutie logica si de bun-simt, dupa parerea mea, fiindca nu poti interzice dreptul la munca si nici nu poti taia beneficiile deja castigate prin lege. Evident ca trebuia sa se lase si cu o reactie din partea celeilalte parti. Pe care n-o putea avea decat piticul de gradina preferat al presedintelui atat de constitutional al Romaniei. Si care ne-a anuntat, cat poate sa fie el de solemn, ca e gata sa se sacrifice pe altarul politic al luptei impotriva unui sistem financiar de stat pe care l-a categorist drept nesimtit.

Bai, nea salar, nesimtit esti tu, cu tot neamu’ tau de gnomi vorbitori fara semne de punctuatie. Si am sa-ti explic, pe limba ta de om putintel de la Rachitele, de ce.

1. Pentru ca mereu dai exemplul (perfect intemeiat) al imbuibatului de Geica si al unor militieni si judecatori care nu va fac voua bocanii, nu al zecilor de mii de oameni (majoritatea, intelectuali) care nu de prea mult bine au ales sa munceasca si dupa ce au iesit la pensie.

2. Pentru ca, desi esti profesor de drept constitutional si ai aprobat si sustinut un act normativ anticonstitutional, nu-ti dai demisia si nu iti crapa obrajorii aia pufosi de rusine fata de un popor care nu merita sa aiba un premier nevolnic la tine.

3. Pentru ca, daca te-ar fi frecat vreo clipa grija de “dezmatul pe bani publici”, n-ai fi facut saptamanal, pe banii publici ai clujenilor, naveta Cluj-Bucuresti cu avionul ca sa raspunzi la ordinele Tiranului si sa apari luni seara la Antena 3.

4. Pentru ca lucrarea ta de doctorat se numeste “Superioritatea sistemului parlamentar bicameral“, iar tu ai stat mut ca un vierme langa Jucatorul care a anuntat ca vrea sa modifice Constitutia, intre altele, pentru a avea un parlament unicameral. Si nici n-ai avut bruma de onoare sa-ti rupi in bucati, in Piata Victoriei, cartulia aia care te-a facut doctor in drept.

Pricepusi, bai, nevolnicule sau e nevoie sa strig la tine ca stapanul tau?

P.S. Si o minunata interventie telefonica de veselie trista la Radio Lynx

UPDATE: Na, bai, fanilor ingrijorati, ca s-a sculat din morti Taranu’ de Badea

Comentarii

comentarii

Similar Posts

181 thoughts on “Băi, nea salar, nesimţit eşti tu, ţărănoiule

  1. Buna ziua dl Ciutacu.
    Ma numescu, Mariana Niculescu si pt o perioada am lucrat impreuna la OPSPI,precum si la Foradex in CA. Fac aceasta introducere pt ca vreau si eu sa fac un comentariu la ceea ce se intimpla si va rog sa-l analizati cu puterea dv de analist si sa preluti cate ceva daca vi se pare interesant. Va urmaresc aparitiile in media si va apreciez pt claritatea si corectitudinea problemelor expuse.
    -Eu sunt pensionara lucrez in prezent la o societate comerciala si am asteptat cu sufletul la gura ziua de ieri.M- am asteptat in comentarile facute de catre analisti sa se evidentieze faptul ca se vb de bani luati de la stat, dar dupa cit mai stiu eu, o societate comerciala traieste si functioneaza din productia propie si implicit veniturile proprii. Noi suntem aceia care viram bani statului si nu acesta!
    -In mai toate comentariile se discuta despre profesori,doctori,actori.Toata stima mea pt aceste categorii de oameni care au avut si au un rol distinct in societate. Vin si va intreb ,dar inginerii, economistii, oamenii cu studii medii care au profesat in ateliere de proiectare, laboratoare de cercetare, au avut functii adminstrative,preotii,muncitori si de fapt toti care sunt pensionarii din aceasta tara.Pe ei, cine ii reprezinta si le analizeaza posibilitatile de a trai cu pensia care zice statul ca o merita!
    -Daca unele din categoriile de pensionari isi mai pot suplimenta veniturile si in altfel,de regula doctori(spital,cabinete,cursurii,etc),actori (film,televiziuni,emisiuni diverse, meditatii, etc),profesorii din diverse domenii( nu toti pot da meditatii),avocatii (care nu au cabinete) si multe alte exemple,atunci,pt.acestia de ce nu se face o vorbire mai accentuata?pt ca aici este durarea!
    -un om cu studii medii,un muncitor,un preot (care este si el bugetar in biserica lui,iar unii sunt si pensionari) care au putut sa prinda un loc la stat(nu neaparat la pregatirea lui) si care nu stiu altceva sa faca decat ceea ce au facut mereu sa munceasca pt stat, acesti oamnei care au niste pensii chiar de mizerie in conditiile vietii de acum (unii fiind si singuri)de ce nu trebuie sa traiasca, nu decent, dar macar fara frica ca miine nu pot iesi din casa,pt ca nu au cu ce?Unde este morala care a fundamentat aceea ordonanta? Toti oamenii care au trait si muncit din greu in Romania pana la 1989 au trait in demnitate si au predat tara la revolutie fara datorii,cu bani in cont si in fabrici si uzine stocuri mari de materiale (despre care rar se pomeneste),stocuri din care cei care au venit au luat pur si simplu si s-au dezvoltat afaceri.
    -Cu toate aceste greutati noi toti am crescut o generatie bine invatata , educata care a venit la putere si a golit sacul,iar acum au gasit ca e corect sa ia si banii pensionarilor, ca o masura morala! Bravo Romanie,asa iti cinstesti pensionarii-parinti! -Mai bine ne gazati si faceti mai rapid rost de bani! S-a facut socoteala cat ajung acestia,in conditiile salariilor enorme a unor slujbasi ai statului ?
    – In timp ce lumea internationala isi respecta parintii- pensionari noi le luam si posibilitatea de a munci in continuare ca sa poata sa supravietuiasca asa cum a supravietuit toata viata!
    -legea sa fie facuta in asa fel incat sa se reglementeze sistemul de salarizare si pensionare .
    -Apoi mai cred ca pt o munca speciala ai primit salariul si sporurile speciale, la pensie sa se aplice legea generala de pensionare pt un salariu de incadrare si eventual un procent de 10-15%pt conditii deosebite.
    -Sau, stabileste, de ex la un plafon de cca 2500-3000 Ron pensie mai ai voie sa faci sa nu ceva!
    Imi cer scuze daca m-am balbit in exprimare, dar sunt foarte abtuta de ceea ce se intimpla si ma intreb oare parintii guvernantilor cum se simt? poate ar trebui sa-i intrebati, cat de mandri sunt de fii lor! Va multumesc pt tot

  2. nu cred ca tara are musai nevoie de fizicul pensionarilor, dar ar fi tampita sa nu se foloseasca de creierul [cinstit] al unora. cum dracu a putut tembelul de oprea, trecut in rezerva cu nu stiu ce grad de ofiter superior, sa ajunga / fiind la pensie / si general si nu stiu ce doctor

  3. nu cumva refuzul lui stolo de a indeplini functia de prim-ministru este legata de ceea ce ar fi fost obligat sa faca? in aceasta situatie eu cred ca omul a dovedit ca are coloana vertebrala

  4. Buna ziua dl Ciutacu.
    Ma numescu, Mariana Niculescu si pt o perioada am lucrat impreuna la OPSPI,precum si la Foradex in CA. Fac aceasta introducere pt ca vreau si eu sa fac un comentariu la ceea ce se intimpla si va rog sa-l analizati cu puterea dv de analist si sa preluti cate ceva daca vi se pare interesant. Va urmaresc aparitiile in media si va apreciez pt claritatea si corectitudinea problemelor expuse.
    -Eu sunt pensionara lucrez in prezent la o societate comerciala si am asteptat cu sufletul la gura ziua de ieri.M- am asteptat in comentarile facute de catre analisti sa se evidentieze faptul ca se vb de bani luati de la stat, dar dupa cit mai stiu eu, o societate comerciala traieste si functioneaza din productia propie si implicit veniturile proprii. Noi suntem aceia care viram bani statului si nu acesta!
    -In mai toate comentariile se discuta despre profesori,doctori,actori.Toata stima mea pt aceste categorii de oameni care au avut si au un rol distinct in societate. Vin si va intreb ,dar inginerii, economistii, oamenii cu studii medii care au profesat in ateliere de proiectare, laboratoare de cercetare, au avut functii adminstrative,preotii,muncitorii si de fapt toti care sunt pensionarii din aceasta tara.Pe ei, cine ii reprezinta si le analizeaza posibilitatile de a trai cu pensia care zice statul ca o merita!
    -Daca unele din categoriile de pensionari isi mai pot suplimenta veniturile si in altfel,de regula doctorii(spital,cabinete,cursuri,etc),actorii (film,televiziuni,emisiuni diverse, meditatii, etc),profesorii din diverse domenii( nu toti pot da meditatii),avocatii (care nu au cabinete) si multe alte exemple,atunci,pt.acestia de ce nu se face o vorbire mai accentuata?pt ca aici este durerea!
    -un om cu studii medii,un muncitor,un preot (care este si el bugetar in biserica lui,iar unii sunt si pensionari),etc. care au putut sa prinda un loc la stat(nu neaparat la pregatirea lui) si care nu stiu altceva sa faca decat ceea ce au facut mereu, sa munceasca pt stat, acesti oameni care au niste pensii chiar de mizerie in conditiile vietii de acum (unii fiind si singuri),de ce nu trebuie sa traiasca? nu in lux, dar macar fara frica ca miine nu pot iesi din casa,pt ca nu au cu ce?Unde este morala care a fundamentat aceea ordonanta? Toti oamenii care au trait si muncit din greu in Romania pana la 1989 au trait in demnitate si au predat tara la revolutie fara datorii,cu bani in cont, iar in fabrici si uzine existau stocuri mari de materiale (despre care rar se pomeneste),stocuri din care cei care au venit au luat pur si simplu si s-au dezvoltat afaceri.
    -Cu toate aceste greutati noi toti am crescut o generatie bine invatata , educata care a venit la putere si a golit sacul,iar acum au gasit ca e corect sa ia si banii pensionarilor, ca o masura morala! Bravo Romanie,asa iti cinstesti pensionarii-parinti! -Mai bine ne gazati si faceti mai rapid rost de bani! S-a facut insa socoteala, cat ajung acestia,in conditiile salariilor enorme a unor slujbasi ai statului ?
    – In timp ce lumea internationala isi respecta parintii- pensionari, noi le luam si posibilitatea de a munci in continuare ca sa poata sa supravietuiasca, asa cum au supravietuit toata viata!
    -legea sa fie facuta in asa fel incat sa se reglementeze sistemul de salarizare si pensionare .
    -Apoi, mai cred ca pt o munca speciala ai primit salariul si sporurile speciale, la pensie sa se aplice legea generala de pensionare pt un salariu de incadrare si eventual un procent de 10-15% pt conditii deosebite.
    -Sau, sa se stabileasca, de ex la un plafon de cca 2500-3000 Ron pensie, daca, mai ai voie sa faci sau nu ceva!
    Imi cer scuze daca m-am balbit in exprimare, dar sunt foarte abtuta de ceea ce se intimpla si ma intreb oare parintii guvernantilor cum se simt? poate ar trebui sa-i intrebati, cat de mandri sunt de fii lor! Va multumesc pt tot

  5. Se intampla in ultima vreme un fenomen ciudat: au inceput sa apara din ce in ce mai multe “poezii” si bancuri cu subiect politic. S-a mai intamplat asta in istoria noastra recenta, cand acestea aparusera ca reflex al neputintei oamenilor de a protesta, de a face ceva pentru a schimba lucrurile in bine – hazul de necaz era ultima reduta populara… A inceput oare sa le miroasa romanilor din nou a dictatura?

  6. pt De paul
    amice, nu ai inteles nimic!uite asemenea ginditori,fac tara asta sa mearga asa de bine!
    of cit sunt de satul de slugi…mai ales portocalii!

  7. Zi ma “pitic de gradina”, nu-i asa ca trebe sa ajungi “Tov. Prim” ca sa faci nesimtiti oameni care si-au facut TOATA VIATA DATORIA ADUCIND OAMENII ACASA IN SIGURANTA (inclusiv godaci ca tine)?!? Noi sintem aia!!! Nu putem zbura pentru romani cu romini fiindca ROMANIA e batjocorita de Presi, Primi si alti nenorociti de-ai lor, zburam pentru altii; banii sint aceiasi-chiar mai multi. Cum va rabda pamintul asa limitati si ambitiosi? Dar prostul daca nu-i fudul si rau, nu e prost!

  8. -In Germania este interzisa cumularea veniturilor dupa ce ai iesit la pensie

    -In Ungaria se suprataxeaza

    -In Franta se plafoneaza la o suma maxima, care de cele mai multe ori coincide cu salarul avut pana la pensionare.

    Si ganditi-va pe cine mai plangem: profesorii pensionari sau functionarii de la sectorul 2. In loc sa stimulam tineretul si aducerea la zi a pregatirii in invatamant sau a introducerii IT-ului in administratie, tinem niste pensionari la serviciu pentru ca votul lor e bun si pentru inca 3 lei in plus, tac si aplauda pe cine trebuie!

  9. Am să vă înveselesc putin : CALIGULA IMPERATOR / ŞI-A FĂCUT CALUL SENATOR,/DAR BĂSESCU MAI SINISTRU / ŞI-A FĂCUT IAPA MINISTRU./

  10. Cred ca materialul pe care l-ati postat astazi este mizerabil. Dovediti, inca o data, ca nu aveti nicio legatura cu bunul/simt.

  11. D-nul Boc are intradevar niste diplome. Intrebarea e cum a promovat? Sefu’ dumnealui ma uimeste pe zi ce trece.Azi era pe post de purtator de cuvant al guvernului(sa fie asta motivul pentru care guvernu’ are postu’ liber?).Sefu’ zice cam asa: Am vrut flota mea si am avut-o.Am vrut consiliul meu si mi s-a dat.Am acum cei 322 ai mei da’ nu sunt multumit cu 70%.Asa ca vreau Adunarea mea Nationala.Am guvernu’ meu. Ba, chiar ma enerveaza judecatorii astia care “comenteaza in front”. Vreau Constitutia mea de care sa asculte Curtea constitutionala. Si mai vreau CSM-ul meu, cu mine, presedinte.Vreau sa-l prezidez cand vor muschii mei.

  12. Daca s-ar vrea, legea s-ar putea da, in asa fel incat sa loveasca doar in acei ipochimeni dati ca exemple intru-sprijinirea ideii lustrangiului marinelului national.

  13. totusi am o “idee”…de ce sa nu ne facem o tara DOAR a noastra si cum zice refrenul:EI CU EI , NOI CU NOI;)
    numai bine pt cei simpli!

  14. In ce priveste teza de doctorat va spun eu un lucru absolut sigur, dar necunoscut(stiut de altfel de toata lumea, sic!), a copiat prostu’ si n-a stiut ce.
    Si acum o mica povestioara! In copilarie cand voiam sa-i spun unuia ca minte si mananca c….at, ii spunem simplu – mananci boc! Elegant, nu?

  15. Si daca ramuri bat in geam,/Si-o-ti mai vota cu chelu,/O sa-mi bag bocu-n el de neam,/Si-o sa migrez la Bellu!

  16. bai, nea salar da nu te lasi? esti tare ! dupa ce CCR a respins ordonanta a-i mai dat una, a doua zi, Memorandum sau cum i-ai zis? Maine ce mai dai, sau e wichend.

  17. Nu l-am auzit pe Boc sa boceasca atunci cand s-au votat in Parlament acele legi speciale, acel “dezmat pe bani publici” din cauza caruia isi smulge acum parul din cap.

  18. e de-a dreptul dureros ca acest neghinita-degetel al natiunii are ocazia sa emita atatea dobitocii pe “auritu-i” orificiu bucal in fata a sute de studenti!!!mi-e profesor si mi-e rusine…

  19. bai da’ ei se gandesc numei la ei cum sa isi faca salariile si pensiile mari…
    da’ alocatiile?
    ce poate sa faca un copil cu 40 de lei?

  20. Iar mă bag singur în seamă (deh, nu mă poci abţine)! Da’ cum ar fi sunat anunţu’ ăsta:
    Guvernul Româmiei
    Ministerul X
    Departamentul Resurse Umane:
    “Angajăm zilieri-pensionari cu studii superioare pentru următoarele posturi…….
    că noi n-am fost în stare să ţinem concursuri pentru ocuparea acestora. Vă mulţumim!”

  21. Domnule Ciutacu pai nu a spus domnul Boc ca nu o sa plece niciodata din functia de primar al Clujului indiferent de functia pe care o va primi la Bucuresti? si uite ca totusi a plecat ia lasat pe toti de acolo cu buza umflata. Curva cu 2 fete!! :))))

  22. Cand il vad pe Boc ma bufneste rasu, si asta din cauza ca mereu cand il vad undeva la tv, sau chiar live imi amintesc cum a cazut in emisiunea lui andrei gheorghe:)) =))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.