Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Avem un pariu. Cum procedăm?

Similar Posts

85 thoughts on “Avem un pariu. Cum procedăm?

  1. offtopic : rautacios ca asa am fost invatat pe blogul asta 🙂 ceva miscari la JN dupa caderea asta de tiraj. Peste media nationala 😉 ca sa nu invoci criza . Prin schimbari nu ma gandesc la demisii ca nu stiu ce ti s-a cerut acolo si ce ai facut sau nu. Ma gandeam la facelift,oameni noi ,colectii noi ca de folkul lui Tuca ( nu in sens peiorativ) ne-am saturat . Sau treceti si voi pe online ?:-)))

  2. Asta nu e pariu! Ca trebuie un act si din partea ,,cocontractantului”. Eu as fi zis ca pe cei doi i-ar fi prins rozul: pe Mihai Gadea un maieut roz (parca asa era in poze), iar pe Oana Dobre… sa zicem ca vopseaua de par roz prinde bine pe blond.
    Dar nu e cazul, ca tu ai castiga sigur si pedeapsa ar fi mult prea dura pentru ei.

  3. Dupa ultimele declaratii ale lui EU, nimeni in afara de TB nu are sansa de izbanda la Presedintie. “Zorro, cel cu masca perfecta” a transformat-o pe Esmeralda lui (EU) intr-o spadasina perfecta si se apara reciproc cu o inversunare iesita din comun, fara interventia fortelor oculte. Frumoasa poveste!!.
    Si totusi “cineva” va tulbura apele. Cu ce sanse? Vom vedea. Acel cineva este Sorin Oprescu, care a preluat ‘cate ceva’ din tactica lui TB de a tine pe toata lumea in suspense.
    Parca-l si vad aparand, asa tam-nesam, strangand semnaturi, luand adeziuni de sustinere, in mai toate sectoarele din Bucuresti. Singura mea rezerva, pe care am mai exprimat-o este rezolvarea alegatorilor din Provincie.
    Si daca ceea ce spun se adevereste, atunci, D-l Ciutacu nu va fi nevoit sa mearga la o emisiune a lui D-l Gadea in maieul ales de dumnealui si in papionul ales de Oana Dobre. NU-I GENUL DE EXHIBITIONIST!

  4. Care pe care fura?Cine e mai bun si mai capabil sa ne conduca in viitorul cincinal?Sa ne mai lase in pace astia cu circul lor pe sarma!!

  5. Fura care cum poate. Totusi, dupa parerea mea ,ar trebui intrebat Instututul de Statistica si guvernul care restructureaza tot dar acest institut care ar trebui sa fie independent, ramane in subordinea secretariatului guvernului. De ce oare? Statisticienii sunt cei care introduc cifrele din procesele verbale ale sectiilor de votare si au fost ani,cand nici macar o parola nu au avut pentru acces la calculator. Din momentul in care datele se introduc in calculator, nici un membru al biroului electoral nu mai are acces la cum se prelucreaza si centralizeaza. Restul e fantezie !

  6. Bine-ar fi să nu candideze. (Nu c-aş ţine neapărat să vă văd în maieu şi cu papion, însă am prin preajmă pe cineva care vocifereză şi zice că ce mă bag io… 🙂 )
    Am mai spus, o fi Doctoru’ celebru printre bucureşteni, dar zău dacă am nevoie de un alt Băsescu, oricât de (ceva mai) şcolit ar fi. Cum ruşinea şi bunul simţ (nu mai vorbesc de onoarea cuvântului rostit!) au dispărut de mult din conştiinţa politicienilor, cred că nu veţi fi nevoit să renunţaţi la cămeşă. Dar să fie (cât mai des!) la culoare, bordo (mi se strigă-n “cască”. 😉 )

  7. Buna ziua!Cred ca maieul va avea de asteptat…:)),alt pariu,sunt convinsa ca va candida!!!

  8. Nu imi pare o pedeapsa, mai degraba un premiu :).
    Dar stai linistit. N-ai nici o sansa sa pierzi.

  9. Nici o grija, in saptamana 14-21 ( deci dupa ce vorbeste Base in Parlament) anunta candidatura.
    Base are nevoie de Oprescu pentru a fi sigur de turu 2. Eu il vad pe Oprescu ca e iepurele din atletism, duce cursa dupa cum i se cere de Zeus.

  10. Pariu este ca si castigat, Oprescu candideaza.
    M-am saturat de clasa de mitocani care sunt in PD minus L.
    Tara trebuie condusa de politicieni care stiu sa conduca, nu care stiu sa coseasca, tunda oi, croseteze, sau mai stiu eu ce sunt in stare sa faca pentru voturi.
    Oprescu sau Antonescu ar putea fi alternativa la Basescu.
    Intr-o tara ca Romania unde democratia este la inceput, cred ca principiul votului impotriva puterii, este esential pentru evitarea dictaturii.
    Acest tip de vot trebuie dat minim 10 legislaturi indiferent de cat de buna este puterea.

  11. Ce fel de pariu e ăsta în care numai unul se comicăreşte, ăilalţi se hlizesc gratis? Eu zic că nu se pune!

    Dacă se pune, roagă-te de doctor să candideze aşa, vreo cinci minute, că îl ştim om cu suflet!

  12. E foarte clar ca n-o sa te vedem in maiou. La fel cum e foarte clar ca Musiu Oprescu o sa candideze. Daca sunt niste voturi de recoltat de ce sa nu candideze ? Sanse sa iasa sef de colhoz e clar ca n-are, dar trebuie sa dea cuiva voturile sale in turul a doilea de scrutin. Altfel se prapadeste bunatate de marfa. Nu asa se procedeaza in lumea buna ? Mintea alegatorului oricum e facuta varza, dar cand se va face “trocul” de acum traditional, de dupa primul tur, trebuie sa aiba ceva in desaga si Conu’ Sorin. Cine fura alegerile ? Pai cine poate. Cine umbla cu mierea, se linge pe degete. E drept ca-s ditamai degetele, cam mari si cam multe. Dar merita. Nu ?

  13. Nu cred ca va voi vedea in maieu si papion!
    Sorin Oprescu isi va incerca sansele la prezidentiale!Este dificil de spus daca sortii vor fi de partea lui!Lupta este acerba,fraude-
    le vor fi imense in contextul unui absenteism important(asa prefigurez ca cetatean umil),iar obstacolele pe care le va avea de surmontat nu sunt deloc neglijabile!
    Desi ii doresc acest lucru,ma tem insa ca nu va ajunge in turul doi al scrutinului!Masinaria
    prezidentialelor este mult mai complicata decat cea a Primariei Capitalei!Din pacate,el nu va lua din voturile lui basescu,ci din cele ale lui geoana,Antonescu(chiar daca sunt prieteni si nu ar dori acest lucru) si a celorlalti care mai candideaza,astfel ca sansele prezindentului actual vor creste!
    Ce ziceti de miscarile sociale care stau sa izbucneasca(pana acum totul a fot o gluma),de faptul ca PDL doreste schimbarea Ministrului de Interne,ca la mai toate inspectoratele scolare inspectorii au fot schimbati(binente-
    les in numele reformei in educatie)cu oamenii PDL-ului(oare sa nu aiba nici o legatura cu
    faptul ca in scoli sunt organizate sectii de
    votare),ca azi unii agita ideea autonomiei,ca Simirad ,infocat PSD-ist,s-a trezit deodata ca il sustine pe basescu,impreuna cu alti pesedei(marind tensiunile din PSD),ca udrea devine din ce in ce mai obraznica,ca basescu vrea sa se adreseze Parlamentului pe 14 septembrie si sa apara in fata natiunii ca salvatorul patriei din marasmul in care se afla,ca nu este atins deloc de scandalurile in care este implicat,ca este foarte sigur pe el,ca se comporta ca un ins care deja a castigat alegerile?
    Graba cu care guvernul doreste asumarea raspun-
    derii pe cele trei legi,dintre care doua au suscitat ample proteste,nu urmareste castigarea
    de bile albe pentru actualul prezident(si in nici un caz pentru guvern),ci detonarea focarelor de explozie sociala!Ca sa nu mai vorbesc despre decapitarea justitiei(una dintre
    cei care se mai opun public,alaturi de cativa
    jurnalisti,dictaturii actuale),de provocarea judecatorilor (pentru ca ne aflam in fata unei
    provocari)de a refuza sa mai faca parte din birourile electorale(lucru ce convine de minune
    actualei puteri)!Buna,rea asa cum este justitia
    asigura echilibrul puterilor in stat.Uitati-va pe jurisprudenta CEDO!Aproape toate condamna-
    rile Romaniei se datoreaza legislatiei si
    nerespectarii de catre Statul Roman a hotarari-
    lor judecatoresti obtinute de cetateni,fapte ce nu sunt imputabile judecatorilor asa cum
    deliberat si sistematic se acrediteaza de
    datatorii cu parerea ingrijorati de soarta tarii!Opozitie nu mai exista,societate civila(care?),Parlamentul a fost anihilat,
    justitia urmeaza!Quo vadis? Basescu si guver-
    nul vor tine loc de toate!Atunci sa vedeti democratie si justitie!
    geoana isi merita soarta de ciolanar,asa ca nu am nici o simpatie pentru el!Mi-ar parea rau insa pentru Crin Antonescu sau pentru doctorul Oprescu daca ar pierde cursa prezidentiala!Mai au ceva de lucrat pentru statura de presedinte,dar macar sunt oameni cultivati si de bun simt!
    Cum procedam?Sa incepem prin a merge la vot!
    Vom mai avea insa alegeri prezidentiale?

  14. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Eu va spun sincer,ca nu veti aparea in maieu si papion la emisiune,pentru ca ,eu asa cred acum,dl dr.Sorin Oprescu va candida la presedentie.Vorba d-lui Radu,pentru dansul va fi un exercitiu care va conta in viitor;nu afecteaza cu nimic ce se va intampla la alegerile de acum;dupa primul tur,daca voturile dumnealui sunt in minoritate,la turul doi se vor duce unde vor alegatorii,pentru cine prefera ei atunci.
    Cat despre lansarea cartii dl.dr.Oprescu la Sibiu,eu zic ca e un fapt extraordinar de destept- a gandit foarte ,foarte bine.Acesta e un argument pozitiv ,dupa opinia mea,pentru cei indecizi sa-l aleaga,le da unul din motivele sa-l prefere.Daca va amintiti,ca v-am spus eu odata(nu mai stiu cand,cand se discutau candidaturile la presedentie) ca l-as prefera candidat pe primarul Sibiului-independent,dar bun dupa parerea mea.Daca se duce acolo dl Dr.Oprescu,inseamna ca stie de ce se duce si ce va face si va avea cu siguranta sprijin din partea primarului si a judetului Sibiu chiar.

    Va doresc un week-end frumos,cu tot respectul,
    IoanaP

  15. Ar fi interesant sa te vad cu “echipamentul”, insa nu cred ca vei pierde….Mult succes in continuare…faci o treaba buna si mai ales diferita de a multora.

  16. Sorin va candida si daca Crin nu reuseste,macar Sorin sa schimbe ceva.Totusi bine ar fi ca Liberalii sa dea primul Presedinte al Romaniei si sa schimbe viata noastra a romanilor in urmatorii 10 ani.

  17. Intrebare:V-ati impacat cu Cosmin Gusa inainte sau dupa ce i-ati dat un sut in fund????Acum catva timp parca aveati alta parere despre el.Vad ca-l aveti invitat telefonic.

  18. Mi-e indiferent daca o sa candideze Oprescu.La faza asta, am asa o vaga impresie ca se asteapta sau se incearca sa se forteze sprijinul pnl.Ultimele evenimente ,chestia asta mi-au demonstrat-o.Acum o sa vorbesc de doi dorohoieni de-ai mei, batuti in cap ,cu pretentii de intelectuali .Bai Simirad de Cotusca si Nichita,va credeti la coada vacii,aici ,la noi, in oras?Draga Simirad,iti reamintesc ca primarul psd de Iasi a ajuns acolo,datorita voturilor liberalilor,asa cum s-a intamplat si in Dorohoi,cu primarul nostru.Dar tu te faci uitat si te pretinzi grozav.M-ai spart cu sprijinul tau pentru Base.Batranetea e grea ,se intelege.Si mai inteleg ca Doru Tompea nu vrea sa piarda pusculita cu bani “PETRE ANDREI”,el cu stiintele lui politice face cam putini bani,in schimb grosul vine de la Niculescu,de la economie si de la drept.Am dat un mic exemplu ,ca sa inteleaga lumea ce se intampla la Iasi.

  19. Eu cred ca o sa te vad in maieu si cu papion.
    Duda, Oprescu “e tac dali” (o întrebi pe senioara Ciutacu ce înseamnă ) sunt iepuraşi pentru Base. Ca la cursele de fond ei aleargă Base “castiga!”, ştiu am şanse minime !!! Dar ca si la pariuri, daca îmi iese?!! Sa vezi ce mă rad!! :)( Vorba lui ţăranul de Badea) Prea îţi ies prezicerile des si mă enervezi !! 🙂

  20. @andrei: dincolo de off-topismul evident si de malitiozitatea ieftina, JN are caderea cea mai mica raportata la tiraj dintr-o piata aflata-n prabusire. iar singurul care ne poate cere sa-l scutim de prezenta noastra e patronatul. care nu-mi amintesc sa ne fi premiat cand am ajuns la 250.000 tiraj sau oricand in cei trei ani consecutivi de rezultate financiare pozitive
    @contratuturor: el urma sa ma ia pe mine de turul pantalonilor si sa ma dea de-a dura pe scari 🙂 l-am asteptat un an ca Penelopa pe Ulysse si cand, in sfarsit, a aparut si-a prezentat scuze pentru mitocanie si i le-am acceptat.

  21. papionul sa fie cu picatele,si daca te dai cu niste gel…
    Nu cred ca vei ajunge sa le porti.
    Nu stiu de unde apar toti strabii sa candideze,avem oameni destepti in tara asta.Basescu se uita cu un ochi la Udrea si cu unul la PSD.Lui Oprescu ii ploua-n gura.
    Zau asa!E o vorba din batrani:”omul insemnat e periculos”!
    Cum dreaq sa votez caricaturile alea?!
    S-a corcit rau neamul nostru…latin:)

  22. Victor,JN este cel mai bun ziar ,poate fi citit cu placere,nu este incarcat cu multe articole si iconite pe site iar oamenii care scriu sunt de calitate.Succes si bafta.

  23. Cateva ganduri exprimate de Sorin Oprescu, care ma fac sa-l votez, daca candideaza: “Daca m-as afla la butoanele de comanda ale administratiei din Romania, as da STOP! la jaf, la tot ce s-a intamplat pana acum, eject la baietii care sunt acum la comanda si fast forward la toti banii pe care antihaiducii din sistemul ticalosit de azi ii iau de la saraci si-i dau la bogati”.

  24. Ce zici de asumarea asta propusa de PDL-ei?Crezi ca trece?Eu cred ca trece si dupa incepe un scandal ce nu sa vazut cerul cu pamantul.Vor numai imagine pe spatel romanilor noroc ca sunt doar bugetari deocandata care nu sunt absolut deloc uniti,in loc sa discute sindicatele intai si pe urma sa mearga la guvern cu solutiile,ei ii chiama pe fiecare ca sa-i intarate iar dupa moartea.

  25. Cand se poate tine pariul? Fizic. 26 oct e prima luni dupa termenul limita, dar deja e campanie… Dupa alegeri iar mi se pare foarte greu… Bineinteles in caz ca…

  26. @Raluca: ne stim bine, nu-i vreun secret, da’ n-am mai vorbit de juma’ de an. asa ca nu mizati pe inside information.
    @Gruia: imediat dupa validarea candidaturilor. habar n-am ce-o fi dupa alegeri pe piata televiziunilor.

  27. Daca tot suntem in campanie, sa fim rai sau doar sa ne aratam coltii ? Mai elegant ar fi sa fim corecti (cel putin cei care nu suntem decat electori). Oprescu nu e un geniu nici in Medicina. Ca sa ramana sef de spital a fost nevoie de chirurgie politica. Ca sa ajunga primar a mintit altfel decat ceilalti. Faza cu autostrada suspendata, care mai apoi a sfarsit prin a fi “ingropata”, si la propriu si la figurat, e deacum celebra in galeria cu absurditati. Ca sa ajunga presedinte ar trebui ori ca fie mai parsiv decat o jigodie ca Basescu, ori mai prostovan decat Geoana, ori mai tanar decat Antonescu. Din nefericire pentru el nu se poate. Prin urmare Oprescu poate si doar va candida, cam atat pentru cincinalul asta.
    Oprescu nu are cum sa stopeze nimic, nici daca ar vrea. Bunavointa nu e suficienta, dar e absolut necesara.

  28. Va candida deoarece Geoana nu reuseste sa creasca in sondaje! Nu cred ca ca promisiunile facute la euforie trebuie respectate cu orice pret.E mai de folos in lupta contra portocaliilor decat in lupta surda de la capitala.Eu sunt de stanga si …n-as vota cu D-l Geoana decat daca nu am alta solutie.ceea ce cred ca face multa lume.

  29. Am retinut din seara cu pariul declaratia dvs, ca n-ati mai vorbit cu Doctorul de juma de an, dar asta nu ma face sa cred ca nu-i cunosteati de mai demult intentiile… E de notorietate faptul ca incearca ( si pana acum a reusit) sa castige cu retea Basescu… E drept, un remake al acestei retete, dar tot acolo se ajunge. Nu?

  30. Sper sa nu va vad in maiou si papion.Oricum, dupa umila mea parere, Oprescu a pierdut startul.Sper sa recupereze(daca va candida), in special in provincie.

  31. Cine il cunoaste pe Sorin Oprescu, stie ca are o logica demn de luat in seama, cu atat mai mult ca nu este omul care sa se joace cu cuvinte. Il framanta mai de mult candidatura sa la presedintie, dar, admiterea ei, si respectiv hotararea ferma de a candida nu era de loc usor de luat; trebuia sa simta ca poate miza “pe toti, care asteapta de ani de zile sa traiasca in normalitate”. Presa, in frunte cu jurnalistii, care si-au dedicat viata pentru a starni valul instaurarii acestei normalitati, au marele merit de a fi trezit multimea din letargia in care s-au complacut pana acum (cum este echipa castigatoare de la Antena 3).

  32. aaaaa, electrician….o meserie foarte buna….si onorabila. Dar de ce dreaq, nu vrea el sa schimbe becuri in continuare si se incapataneaza sa schimbe Romania?
    Rar intalnesti asa slugoi mizerabil.

  33. Ehei,o sa porti tu maieu si papion cand si-o pune Badea penele : never ever! :)) O sa castigati lejer pariurile voastre.

  34. Din seara cu pricina am regretat ca nu-l vom avea pe don ciutacu in maieu, dar si eu cred ca doctoru’ candideaza. Vom trai si vom vedea ce va fi, da’ nu-l vad bine pe marinel! Si revin la propunerea mai veche: un conciliu format din cei 4 candidati cel mai bine situati in sondaje ne-ar ajuta poate sa ne regasim echilibrul, ca tara si ca popor, macar psihologic daca nu si material! Si, chiar, luara bozgorii tinutul secuiesc? Ca fusei la munca si n-am vazut stirile!

  35. Mi-ar place sa cred ca Oprescu nu va candida. Oare e molipsitoare puterea? Egourile? Caci faza cu : “ma chiam poporul” e …pentru prosti!
    Sau poate a ajuns la virsta critica…

  36. Jupane derbedeu, daca vii cu vreun maiou DG (Dolce Gabana pentru necunoscatori) te pomenesti ca te place Nuti. Scuza-ma ca-s indiscret, am inteles ca ai fata de gratar de mici, dar par pe piept ai (ca niste chiloti de salvamar ma indoiesc :)) ) ?

  37. Stapane , de ce n-o inviti in emisiunea ta pe cucoana Cocos ?! Dupa …alte pariuri , alti pariori

  38. Ziarul ‘Adevarul de seara’ confirma stirea data de D-l Ciutacu ca S.Oprescu isi lanseaza o carte medicala despre “Tumorile intestinului subtire” in fosta capitala Culturala din 2007. Lansarea a avut loc la Centrul Cultural “Habitus” la ora 11,30; iar la ora 12.00 dumnealui s-a intalnit cu primarul Klaus Johannis si cu Miropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, la ora 15.00.Stie, Oprescu ce face!!!

  39. o sa castigi pariul …dar nu cred k are sanse sa intre in turul doi Oprescu .Un dintre ei este sigur Basescu ,iar celalalt cred k va fi C. Antonescu . Oricum o sa le fie foarte greu sa il doboare pe Basescu ..Vor reusii daca se vor uni toti(cei care candideaza sa de voturile adversarului lui Base in turul 2) impotriva lui .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.