Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Anumite lucruri chiar că trebuie scrise

Anumite lucruri chiar că trebuie scrise

Fiindca exista-n piata media diversi fals-nedumeriti care-si pun intrebari existentiale ca sa le treaca plictiseala, o sa-i scutesc eu de efortul intelectual aferent zbuciumului intern si o sa fac eu cateva precizari. Imi place sa sper ca-s ultimele pe aceasta tema…

1. Nu am luat locul nimanui la “Sinteza zilei”. Voi raspunde in continuare, cat o sa-mi mai faca placere, invitatiilor lui Mihai Gadea. Si o fac gratuit si pe locul meu, asa cum am facut-o intotdeauna cand a fost vorba de relatia de colaborare cu Antena 3. In general, cand iei locul cuiva intr-un business, iar show-ul tv este (si) o afacere, incepi prin a-i sufla si beneficiile financiare. Ceea ce nu e cazul. Nu tin sa fiu invitat permanent. In primul rand, pentru ca-mi place sa am eu (si nu altcineva) controlul emisiunii, iar in al doilea rand fiindca sunt suficient de obosit, fizic si psihic, si fara sa ma eternizez in studioul din Baneasa.

2. Trustul Intact ma plateste – si o face decent intr-o o tara aflata-n criza – pentru ca-s redactor-sef la Jurnalul National si realizator al emisiunii “Vorbe grele”, care se difuzeaza pe Antena 2. Nu am obiective/clauze contractuale care tin de rating. Asa ca “imprecatiile” mele la adresa lui Traian Basescu si a camarilei sale, cele de la Antena 3, regret sa-mi dezamagesc detractorii, sunt al dracu’ de gratuite.

3. Nu am de gand sa-mi injur patronul, n-am facut-o niciodata. Cand si daca am sa-l gasesc vreodata insuportabil – iar deocamdata sunt departe de acest stadiu – voi pleca si gata. Nu-mi targuiesc live, sub luminile reflectoarelor, in piata publica, nici contractele de munca, nici parerile politice. (Si nici nu candidez)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

75 thoughts on “Anumite lucruri chiar că trebuie scrise

  1. ““imprecatiile” mele la adresa lui Traian Basescu si a camarilei sale, cele de la Antena 3, regret sa-mi dezamagesc detractorii, sunt al dracu’ de gratuite”

    Gratuite gratuite, dar cat de placute urechii mele!:)Cateodata ma si surprinde ca mai are cineva “cohones” sa le zica pe bune.

  2. Si daca ati fi invitat permanent care ar fi problema? Stiu o gramada de oameni care sunt impresionati de puterea dvs de munca, de sinceritatea dvs , iar eu fac parte din aceia care se bucura seara de seara sa va vada in emisiuni indiferent de ce natura. a nu se intelege altceva pt ca noi romanii suntem pacatosi si bolnavi sufleteste asta ca sa nu spun altele.
    Seara mea incepe la ora 19.15 cand dl Guran incepe Bizbazar si se termina odata cu Badea, haha si emisiunea lui. fac alergie la telenovele, manele, magde si savarine, daca intelegi ce vreau sa spun, eu chiar as vrea ca dvs si domnii Radu Tudoar, Valentin Stan, Mihai Gadea si dl. Serbanesc sa veniti seara de seara la sinteza. UNDE E PROBLEMA? Pai cand sa ne aprciem valorile, si asa putine? Post mortem ca pe Marian Cozma???????
    Cat despre partea financiara e problema dvs. ce faceti….
    PS…ati putea face ceva totusi pt noi….taxa pt sms e foarte, foarte mare….

  3. 1 Mare greseala, altii au pupat la greu ca sa fie invitati permanenti .Si le-a mers.
    2 Ia-i banu’ mogulului fara greturi, altii iau de la 3 moguli simultan
    3 Esti demodat, asa se face contractul mai gros : te dai independent si apolitic.
    4 Poate scrii ceva-candva si despre ofiterii acoperiti din presa , ar fi interesant sa stim opinia ta vis-a-vis de unii colegi.

  4. Ciutacule,

    Hai ca ok. Uite te intreb ceva: Daca mogulul care te plateste o da de gard (nu conteaza contextul) tu ce faci ? Il punctezi ? Sau faci non-combat ?

    In urma cazului bataie intre manelisti si pt. ca a preveni e mai usor decat a combate si pt. ca ai dreptate cand zici ca avem guvern de manelisti..hai sa facem o harta a Bucurestiului unde se stie ca merg manelistii: in felul asta cetatenii se uita, vad unde e periculos si decid in cunostinta de cauza daca sa se riste sau nu. Si zicem: Carciuma X – cod galben = probabilitate maxima de a intalni un guvernant. Cod rosu = probabilitate maxima de a intalni un guvernant insotit de un interlop.

    Fiara.

    PS: Apreciez ca ti-ai reconuscut greseala.

  5. @Fiara: eu am fost cel care a publicat, sub semnatura proprie (impreuna cu Oana Stancu), pe prima pagina a JN, desfasuratorul tranzactiilor cu actiuni Rompetrol care i-au adus retinerea pentru 24 h lui Dinu Patriciu si raportul de control al CNVM necenzurat. inclusiv cele ale familiei Voiculescu, pentru a fi mai exact. sper ca e un raspuns multumitor.

  6. Ciutacule,

    Habar nu am ce ai publicat in JN. Daca ai facut-o e f. bine. De apreciat. Nu caut raspunsuri multumitoare, era doar o simpla intamplare. Te bagi la facut harta ? (Eu caut deja o harta in flash a Bucurestilor -> ca sa fie interactiv).

    Bravo pt. asta !

    Fiara.

  7. de mult tineam sa iti spun ca urasc faptul ca ai emisiunea pe antena 2. uneori si eu ma incadrez in grupul celor care te ataca pentru diverse actiuni de-ale tale, care par la prima vedere impuse de mogul, dar ce-i drept cand e cazul lovesti in toti, indiferent ca este un trandafir sau sunt mai multi.

  8. Tocatul la TBC (Traian Basescu si Camarila) e bun. O constructie care sa-i ia fata ar fi genital.
    Unde gasim dupa 30 de ani un Dobrin politic care sa-si dribleze toti adversarii (la noi si coechipierii) si sa inscrie in poarta la Cotroceni?

  9. “…exista-n piata media diversi…” Domnule Victor, chiar aşa de tare îi chinuie foamea? Dă nişte linkuri să le văd sprâncenele, că vreau să mă socializez cu mnealor!

  10. te inteleg perfect. am si patit-o, cand sefu m-a rugat sa iau locul unui coleg intr-o emisiune a “trustului” (mult ca mic decat ANTENA-Jurnalul) la televiziunea sa. meseria mea e “scrisul la gazeta” nu de “comenatator pe sticla”.

    Apropo… ma zgarie deja pe retina Codrin Ştefnescu asta… e zilnic pe Realitatea, indiferent de subiect, si mai tot timpul pe langa! Cred ca si-a cuparat casa langa sediul Realitatea! :))

  11. @iulian n: nu dau link, n-are rost. e usor de identificat provenienta atacului
    @mery: nu ma justific, raspund. esti bun, esti prost. nu mai vreau sa fiu bun

  12. Chiar nu e cazul sa te justifici! Atata vreme cat Mihai Gadea te invita si tu accepti, care si a cui este problema?
    Si da, deciziile pe care le luam in anumite momente trebuie sa ni le asumam si nu numai! 😉

  13. Eduard are dreptate aici, daca ati schimba dvs emisiunea cu a dnei Firea? Adica dansa sa mearga la Antena 2 la ora 21.00 si invers. Cat despre ce ati publicat in JN…stiam eu ca sunteti cel mai bun, hahaha, ca altfel ma uitam la “Stirile de la ora 5″….

  14. @Catalina Roman: Gabi Firea face o treaba foarte buna la A3, eu ma simt bine la A2, deci ramane fiecare pe pozitia lui. de ce sa facem experimente?

  15. Legat de pozitia dvs la “Sinteza Zilei”, cred ca vom fi toti de acord ca, de la inceputul inceputului, vocea si prezenta dvs s-au impus, distinct, pe acest format dinamic. Era evident, cel putin pentru mine (si scuzati-ma daca voi deranja aici parerile altora), ca dinamismul si “verdele-n fata” pe care dumneavoastra si colegii dvs de generatie le promovati, erau in antiteza cu semi-conservatorismul altor invitati, fie ei si permanenti. Ii simpatizez pe toti cei de acolo, insa pe formatul asta, de acum, sunteti muult mai credibili si mai transhanti.
    Legat de “fals-nedumeriti care-si pun intrebari existentiale ca sa le treaca plictiseala”, domnule Ciutacu, recomandati-le “Fetele Marinarului”. Le va trece plictiseala, cu certitudine. Ceilalti, adica noi, va vom urmari. Iar restul, chiar nu mai conteaza…
    Va asteptam diseara la dl Gadea. Asa…sa mai moara rating-ul vecinilor 🙂

  16. nu am spus ca dumneaei nu face o treaba buna, doar sugeram ca ati putea avea emisiunea dvs pe antena 3 de la 8.00 seara, ok a dansei o mutam de la 9.00 la 9.30 pana incepe sinteza…glumesc acum, dar pe antena 2 nu va prea incadrati in ideea ca sunt emisiuni de cu totul alta natura, dar desigur ca dvs stiti mai bine. Experimentele sunt bune daca sunt gandite bine inainte, eu una sunt suta la suta sigura ca lumea s-ar bucura iar dvs ati fii mai urmarit acolo, e doar parerea mea…nu trebuie sa tineti cont de ea…

  17. Victor, tu, Badea si cu Gadea sunteti un exemplu bun, pentru generatia tanara de gazetari,analisti,deontologi…etc.
    Nu va cunosc personal si nici nu prea le am cu osanalele.Eu va admir si va incurajez sa o tineti tot asa.Oricum sunt cu ochii pe voi! 🙂

  18. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Aveti mare dreptate;nu trebuie sa justificati nimic nimanui sau sa le dati explicatii.Dvs.stiti ce faceti si faceti foarte bine atat cat vreti si puteti.Aveti o varsta care permite orice efort,dar aveti grija si de Dvs.Nimeni nu va face statuie-cand un om clacheaza,nu mai intereseaza pe nimeni-bubuie presa si televizorul o zi ,doua si dupa aceea uita toti…
    Va doresc sanatate si aceeiasi independenta pe care o aveti si sa nu va pese de nimeni care comenteaza vrute si nevrute.
    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  19. Şi indiferenţa (mascată sau nu, declarată sau nu) e un semn de oboseală. N-ai voie să oboseşti, dle Ciutacu! Ţi-o spune unul mai bătrân. Nu-i vreme de oboseală când în jur mişunuă atâtea şi atâtea lichele.

  20. Stimate domnule Ciutacu, chiar ca anumite lucruri trebuie scrise. De exemplu asta:
    “Şeful Cancelariei Premierului: Nu voi disponibiliza angajaţi, îi pun la treabă” – declaratie facuta pentru Mediafax in 1 02 2009.

    Peste cateva zile incep sa apara:

    “Premierul Boc triplează bugetul pentru gaşca adusă de la Cluj” – Cotidianul, 9 02 2009

    “Vine campania. Boc mareste cheltuielile de transport de la Cancelarie cu 300%” – Gardianul, 10 02 2009

    “Numiri cu scantei/Guvernul Babeş-Bolyai/În ciuda austerităţii anunţate, premierul Boc şi-a adus oamenii ‘de încredere’ de la Cluj în Bucureşti” – Jurnalul National, 10 02 2009

    Cititi si Dumneavoastra, cruciti-va cum facem si noi si apoi faceti ceea ce stiti mai bine: INFORMATI!

  21. “Nu am de gand sa-mi injur patronul, n-am facut-o niciodata. Cand si daca am sa-l gasesc vreodata insuportabil – iar deocamdata sunt departe de acest stadiu – voi pleca si gata.”
    Asta e o chestiune de respect si de onoare pe care nu o vor intelege multi. Nu-ti convine locul de munca!? Nu-ti place fata patronului!? Pleci tata, nu incepi sa arunci cu cacat in stanga si-n dreapta poate te-o remarca cineva de la concurenta. Libertatea presei inseamna si ca esti liber sa-ti injuri patronul dar sa nu se mire nimeni daca nu-l va mai angaja nimeni ulterior.
    Libertatea presei inseamna si sa-ti pupi in fund patronul dar asta nu face audienta.

  22. Cred ca nu trebuia sa “fabulez”pe tema aia.
    MEA CULPA !
    …In rest,nu pling dupa nimeni,ce s-a dus,dus este.Cind nu-mi place ceva,evident apas pe buton.

  23. Mr.Sesun se pare ca a pus o recompensa de 100.000 Euro pentru oricine-i “mierleshte” pe cei ce au facut nenorocirea de la Veszprem…nu-l intereseaza daca se va intampla in libertate sau pushcarie.Sarbii pot lansa o chestie care UE ne interzice,categorisirea unei etnii.As vrea si eu sa stiu o trasatura pozitiva a tziganilor…..dar nu cred ca au.Daca Sesun Senior si-a pus in cap sa-si razbune fiul,si pe Marian implicit, il va razbuna….si sincer sper sa o faca in cel mai dureros mod cu putintza.

  24. Mai trebuie scris că contracandidatul este contracandidată şi tocmai a ţîşnit de pe culmile partiduţului care a ales-o preşedentă (la Iaşi, no)! Da, e chiar ea, Lavinia!

  25. tu sa candidezi? asta e cea mai buna gluma a zilei de astazi, sau de ieri, sau oricare. te vream ziarist tonomat in continuare!

  26. Domnule Ciutacu,dak noi cititorii v-am chestiona deontologia profesionala, v-am mai citi blogul?Nu trebuie sa dati explicatii unor indivizi care-si schimba cu 180 de grade opiniile in functie de patron .Nu trebuie sa va justificati cu nimik,altminteri pot avea iluzia ca tineti cont de criticile lor,iar anumiti basesco-pupincuristi chiar nu merita osteneala.

  27. bine ca-i lamurit-o si p-asta.oricum,mie imi place cand sunteti invitat,ca aveti acea ironie foarte fina la matale,care ma tine cu ochii lipiti de ecranul tv-ului

  28. A spus cineva anume, ca dumneavoastra ati luat ,,locul” cuiva? N-am habar de asa ceva! De ce va scuzati, degeaba, facand pe plac uneltitorilor! Nu are rost! Cui nu-i place emisiunea, in care sunteti invitat, sa se uite la scursura OTV, unde apar toti analfabetii si unde, dom’ DD, isi etaleaza calitatile de prostul satului.

  29. ieri am vazut ca si Dan Andronic s-a suparat rau pe forumisti facandu-i in fel si chip…azi vad aici o alta suparare.Ce-aveti fratilor de ne urati atat de tare,poate ca va lasam singuri intr-o zi sa va postati replici unul altuia.

  30. “Nu mor caii când vor câinii”
    Iar celor ce manâncă c…t poftă bună! Ca oricum de altceva tot nu suint în stare.
    Să fiţi sănătos Dvs să fiţi prezent pe “sticlă”( şi pe 2 şi pe 3) iar noi să fim sănătoşi să vă putem urmări să ne ostoim sufletele.

  31. Nu ma intereseaza viata ta personala, nici ca om ci doar ca ziarist.
    As dori ca ziaristii si in special Victor Ciutacu o voce bine definita sa vorbeasca in locul nostru, al celor multi, al pensionarilor, al muncitorilor pentru ca stiu ca poate si trebuie sa vrea.

    Succes !

  32. @petre: asta-i blogul meu personal, nu institutional. parerile mele oficiale se citesc/aud in/pe Jurnalul National/Antena 2(3)

  33. Impreuna cu sotul meu va urmarim in fiecare seara si suntem ingrijorati, pareti din ce in ce mai obosit si trist. Schimbam la Mihai Gadea, apoi il asteptam pe Badea. Ce pacat ca nu v-ati constituit intr-o Asociatie a Societatii Civile, faceam voluntariat pana m-ar fi luat cu targa! Pe cand o emisiune cu Victor Roncea despre actele cu cip-cirip? Viata lunga si frumoasa, domnule Ciutacu! Si multa rabdare si putere…

  34. Va scriu in legatura cu niste stiri publicate si comentate de trustul Dvs. in legatura cu atitudinea tatalui jucatorului sarb agresat in Veszprem. Pe siteurile din Serbia (engleza, maghiara sau sarba cu caractere latine) nu am gasit NIMIC despre presupusa intentie de razbunare (luptatorii lui Arkan etc.) si nici despre presupusa recompensa de 100.000 de usd. Doar siteurile din Ungaria au preluat aceste stiri, indicand ca sursa PRESA ROMANA. Mai mult siteurile de limba maghiara din Voivodina remarca faptul, ca mass-media sarba a relatat in mod obiectiv si cu retinere despre tragicul incident. Deci trebuie sa-l dezamagesc pe colegul Mircea Badea (cu care dealtfel sunt de acord si sper CNAul sa nu fie prea aspru cu el de data aceasta): nici sarbii nu sunt mai duri la faza asta. In schimb noi visam mult-mult mai frumos.

  35. @ardeleanul
    Avand in vedere justitia din Romania,noi presupunem ca toata justitia din fostele tari socialiste e de cacao si visam ca cineva poate face dreptate in locul justitiei clamate de acesti ,,capitalisti” de la putere.Si nu e nimeni de condamnat cand vrea cu adevarat justitie(in sensul pur).
    Asa ca lasa-ne sa visam frumos ca atat ne-a mai ramas.
    VISE FRUMOASE ROMANI!

  36. Exact ce spuneam, cate-o zmetie peste ceafa groasa a rozaliilor! Dar si pe-a pupincuristilor de serviciu…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.