Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Argumentele raţionale ale fricii colective

Argumentele raţionale ale fricii colective

Într-un mesaj cu iz evident fascistoid, nea Caisă ne ameninţă, pe Net şi pe blocuri, pe toţi cei care nu suntem de acord cu insula de psihoză pe care încearcă să ne-o bage pe gât. Evident că, lipsiţi total de reacţie, contracandidaţii săi, care plătesc degeaba nişte impostori cu talente de consultanţi, se multumesc să se plângă şi nu fac nimic să-l contracareze. Luaţi gratuit, închipuiţilor, o modalitate de reacţie.

Da, tirane, ne e frică. De ce ne e frică? De faptul că Udrea şi Ridzi ar putea fi iar ministrese. De faptul că eăti în stare să modifici în forţă Constituţia ca să poţi candida şi a treia oară. De faptul că eşti în stare să foloseşti armata şi serviciile să-ţi consolidezi dictatura. De faptul că oricine ţi se opune e declarat trădător. De faptul că, imediat după tine, ar putea urma fie-ta la Preşedinţia României. De faptul că vânzările anterioare ar putea fi justificarea oficială a tuturor averilor de milioane făcute de familiile bugetarilor. De faptul că Europa civilizată va continua să râdă de noi cel puţin 5 ani de-acum încolo…

De faptul că bădărănia va deveni model, iar secărica aliment de bază. De faptul că minciuna şi trădarea vor fi considerate virtuţi obligatorii pentru reuşita-n viaţă. De faptul că lupta anticorupţie va continua să fie doar un pretext pentru confiscarea business-urilor celor pe care-i daţi voi la o parte de la ţuţuroiul cu bani publici. De faptul că toţi delatorii şi aproximativii pe care i-ai strâns în jurul tău folosindu-te de resursele bugetare ne-ar mai putea ţine încă măcar un mandat lecţii de civism şi anticomunism la televizor. De faptul că, de câte ori te loveşte razant pe chelie vreo idee creaţă, vei mai cheltui câteva zeci de milioane de euro să dai impresia că te consulţi cu poporul suveran. De faptul că vrei să acaparezi toată puterea.

Acestea sunt doar câteva dintre argumentele raţionale ale fricii colective pe care ar fi trebuit să le invoce, dacă ar fi fost în stare, contracandidaţii nocivului.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

224 thoughts on “Argumentele raţionale ale fricii colective

  1. Mie tare mi-e frica de faptul ca va veni momentul in care vor trebui sa isi caute romanii banii de pensii si salarii in posterele idioate ale lui Base…In afara de referendum ,alta idee de campanie Base nu mai are.A incercat ceva pe la Crin,sa ii ia sloganul,nu i-a mers,asa ca a ramas cu fixatia asta.Nu stiu cat va prinde la populatie,oamenii au alte probleme pe cap.In plus,ce zicea Base?Nu l-a dus capul sa conduca prima oara tara?E bine de tinut minte treaba asta.Cu siguranta il va inspira Elena de Troia a doua oara,desi ,din cate am observat eu,nu prea e buna muza,s-a vazut in ultimele luni de guvernare.Si totusi, de bani pentru campanie i-a facut rost.

  2. Romane, inca nu te-ai saturat?

    A mai trecut un an si noi nu ne-am sculat,

    Dupa atata jaf, nemernicie si amar,

    Ce le’nduram cu un suspin adanc si rar,

    Iar tu Romane, nu te-ai saturat?

    S-au cocotat otrepele in fruntea tarii iar,

    De-atata asuprire cat-am indurat,

    Ne-a fost strainatatea dar amar

    Si tu Romane, inca nu te-ai saturat?

    Ne-or blestema copiii intr-un viitor,

    Care pe apa sambetei l-am dat.

    Otrava se prelinge din televizor,

    Iar tu Romane, inca nu te-ai saturat?

    Au prins strainii-n ghearele hulpave

    Iubita noastra tara inc-o dat’.

    Copiii nosti’ ajung niste epave

    Si tu Romane, inca nu te-ai saturat?

    Te scuipa ‘mbogatitii-n cap pe strada,

    Din limuzina ce te-a lasat aproape lat,

    Priveste lung batranul ce tragea o lada,

    Caci el Romanul, inca nu s-a saturat.

    Unde-s Romanii ca piperul si ca sarea,

    Tu Horia, Iancule, vitejilor Panduri,

    Haiducilor ce-ati pretuit onoarea,

    Mai mult de a ciocoilor faramituri?

    Cand ajunseram noi o proasta turma,

    Ce-si ia cultura din reviste de scandal,

    In vreme ce-alogenul scurma

    Mai multa murdarie din canal ?

    Fii sluga buna, caci asta te doreste

    Strainul ce ti-a luat femeia langa el,

    Cu-n pumn de bani face tot ce pofteste

    In tara celui bland ca si un miel.

    Cand ai ajuns dintr-un Roman adevarat

    Nevolnic pentru care moda si-un mobil

    Inseamna totul pentru tine, om labil,

    Ce nici o sapa-n maini nu tii ca un barbat?

    Din cloaca ce-i numita Parlament

    Nu izvorasc decat putoare si ipocrizie

    Primul ministru si Presedintele dement

    Cinic ne completeaza aceasta parodie.

    Pe Bunul Dumnezeu va spui curat,

    Ca daca nu ne vom trezi de-ndat’,

    Nu va mai fi cin’ sa ne ‘ntrebe:

    “Bunicule, de ce nu te-ai sculat”?

    Acum ori niciodata, frati Romani,

    Cu sfintii inainte, haideti s-aratam

    Istoria nu se scrie niciodat’,

    De catre cei ce nu s-au saturat!

  3. !!!!!!!!!!!!! IN SFARSIT !!!! I`am gasit un rol pozitiv marinarului!!! Traian Basescu e SINGURUL care poate da de cap piratilor din Somalia !!! Ajutati-l sa ajunga acolo sa rezolve criza !!!

  4. în weekend-ul tocmai trecut, când îmi faceam cumpărăturile trimestriale(cam cât îţi permiţi dintr-un salariu ” nesimţit” de tânăr bugetar), am dat cu ochii de preaminunata carte cu aventurile băsescului pe calea victoriei….un singur lucru m-a mirat,.. preţul mare pe care îl avea cartea (are vreo 400-500 de pagini)…5 lei.(despre un personaj de 2 lei)….ar fi două explicaţii…prima ….nimeni nu e interesat de rahatul mâncat cu atâta poftă de unsul “şef al statului”… sau a doua….că nimeni nu e interesat de carte deoarece toţi au(am) urmărit pe viu prestaţiile Pithecantropului de la Palatul Cotroceni…:) sigur că da..

  5. Ma uit la emisiunea lui Guran si nu pot sa cred cat de tupeist, nesimtit si arogant degeaba e pogea, ca n-am de ce sa folosesc majusculele, ca de altfel tot clanul ce se trage din traian…nu ii mai suport pe astia, fizic simt ca imi plesneste vena la tampla cand ii vad.
    Saracul Moise ..cred ca rezista cu grau sa nu-l plesneasca pe impostorul asta.
    N-am mai mers la vot de ani de zile dar acum doar daca mor nu ma duc in turu doi.

  6. Sa calculeze cineva cat ne costa ministerul turismului pe un an cu tot cu “promovari” si “plimbari” “achizitii” si sa compare cu asa zisa economie facuta cu cei 170 de parlamentari eliminati cu toata echipa lor de consultanti,benzina si celelalte cheltuieli.Cred ca un ziar mare ca Jurnalul ar putea s-o faca in cateva ore.

  7. ..da’, hai că m’aţi bolunzit de cap!Da’pă cum dară? Nu mai merem la referendum??..că aşa scrie pe afişe domnu’ Băsescu!!
    ..trebe sa votăm preşedintele?..altu’?
    ..da’ ăsta cum de n’o ştiut să facă ceva ce fac preşedinţii?(oare de aia c’am mai fo’ o dat’ la referendum şi nu i’o placut că n’o votat toţi?)
    … mî’nce’i frasu’ de nărozi ca nu’s buni decît să pună lumea pe drumuri!!No, io m’oi duce, dară nu’l mai pun pe ăsta ca s’o facut urît ca ciuma de rău ce’i!

  8. “Fricii colective” da glas D-l Ciutacu, cand admite (probabil spre marea satisfactie a lui TB): “Da”,….,”ne este frica”.De observat acea virgula dupa ‘da’, care creeaza o cezura, ocazie de a accentua ideea, ca apoi sa lanseze o invocare la adresa lui TB numindu-l “tirane”.Motiveaza “ne este frica” raspunzand la o intrebare semi-retorica:”De ce ne e frica?”. Si urmeaza un sir intreg de “argumente rationale” cum le denumeste D-l Ciutacu, care sunt introduse prin locutiunea conjunctionala: “De faptul ca..”prin care se stabileste o relatie de subordonare, si care duce la concluzii edificatoare asupra valorii calitative a conjunctiei.Desi este un instrument de relatie, nu-i lipseste sensul
    “deoarece”,”fiindca”,”pentru ca”indicand raportul de cauza cu propozitia subordonata.Prin aceasta insiruire de “argumente rationale” D-l Ciutacu incearca sa contracareze psihoza creata de TB. Ceea ce nu au facut contracandidatii la Presedintie, face D-l Ciutacu. Si glasul lui rasuna amenintator:”Acestea sunt doar cateva dintre argumentele rationale ale fricii colective pe care ar fi trebuit SA LE INVOCE, daca ar fi fost in stare, contracandidatii nocivului”. Foarte bine gandit, bine formulat. Dar dincolo de ele, aceste argumente pot fi considerate drept invocatie, pe care D-l Ciutacu utilizeaza frecvent pentru a ne starni la lupta. Felicitari.

  9. Nu mă omor după nici un politician. Da’ Băselu’ mi se pare că are mintea-n piuneze. Şi dacă mi-e frică de ceva apoi de un al doilea mandat al său, cu siguranţă mi-e frică…

  10. Toate bune si frumoase. Cum procedam in continuare, stam acasa, asa cum ne indeamna unii (Badea, de exemplu), pe motiv ca ne pute clasa politica? Cred ca a venit momentul sa ne urnim curu’ la vot.

  11. Mult, f mult adevar in motivele expuse. Sa ne fereasca Domnul de un al doilea mandat!!!

  12. Victore, iti amintesti cum au iesit romanasii in strada cand a castigat prezidentialele Constantinescu, dar curand dupa aceea ne-am ros unghiile? mi-e teama sa nu patim la fel si anul acesta. nu cred ca tara asta va mai avea vreun conducator care sa o scoata din cacat. la un moment dat parca il aprobam pe Marko Bela care spunea c lui i-ar fi convenit un presedinte maghiar si un prim ministru neamt…se pare ca noi romanii ne batem joc de propria tara….suntem ai dracului de masochisti.vreau sa-l vad pe Base ca merge la market cu salariul meu de functionar – de functionar obisnuit nu de acela pe care il uraste poporul pentru salariul imens – si mai vreau sa o vad pe fi-sa aia mica cum spala vasele unei “tiganci imputite” si pe aia mare cum locuieste intr-unapartament “incalzit” de vreun CET. ii doresc lu’ fra’su sa inghta cu curul un obuz si el, “Chelia Sa” sa primeasca vizite la Rahova cu acordul prietenilor mei gardieni. LE DORESC SA-SI TRAIASCA BATRANETILE ASA CUM NE TRAIM NOI TINERETILE!!!

  13. În seara asta am văzut un om care încearcă să se explice. Şi, dacă apelez un pic la memorie, pot conchide că asta a făcut mereu. De la o vreme, nu mai poţi oferi la serviciu o explicaţie rezonabilă pentru lipsa de performanţă. Şi asta, pentru că se poate şi mai rău. Există cineva, persoană importantă, nu dau nume, care a brevetat fericit statutul de inginer în metalurgie cu hobby-ul de ministru al finanţelor publice. Altfel spus, stagiul de “manageraş” la fabricile unui primar ce a brevetat schimbatul bordurilor anual, a devenit un curs de perfecţionare aplicată pentru viitorii ordonatori de credite. Zău aşa. În fine, premierul desemnat Croitoru mizează în continuare pentru un economist, cu grad de doctor în ştiinţe şi ingineria materialelor…

  14. Smenarul national vrea sa mai faca o “bagabontzeala”…Aia cu simultaneitatea prezidentialelor cu parlamentarele…cica “voi renunta la doi ani de mandat”…Aiurea,o sa se constate subit ca nu se poate si va baga prezidentialele in 2016 adica la 7 ani de mandat la Cotroceni…Deocamdata sta sa vada ce face in 6 decembrie dupa care o pune de modificare si o sa stabileasca si regim prezidential peste toate astea ca sa fie tot tacamul complet…V-ati luat “marimea” la catuse ?

  15. Dl. Basescu are nevoie de o proptea pentru a trece de turul I, aceasta proptea fiind referendumul .De ce a simtit nevoia sa o foloseasca ? Simplu ,
    pentru ca ii este frica de un esec !

  16. Asta, isi gaseste tot timpul dusmani – reali sau imaginari, nu il putem privi pe Basescu decat in contradictie cu ceva, persoana lui nu exista, nu rezista decat in momentul in care ii este opus ceva. Nu a devenit presedinte de bun ce a fost, ci pt ca multi am vrut sa ii dam un pumn in mufa lui Nastase. M i se face scarba cand ma gandesc la el si cat de ieftin poate fi, el si cu toata sleahta lui( ar trebuii sa scriu El). Nu inteleg cum naiba ii mai fac tinerii campanie…le spala creierele?!Defapt probabil nu e greu sa inoculezi unor tineri de 15, 16, 17 ani patriotism ieftin si un anumit sentiment de importanta. E grotesca Romania, plina de chipul lui – rapid s-au miscat uimitii, inmarmuritii, socatii de la PD-L.Nu vreau sa ii mai vad fata la tembelizor, sa dispara complet sa nu aud nk, dar absolut nimic…slabe sanse – e mai bine sa nu speri nimic, cine nu are iluzii nu are nici deziluzii.

  17. tot ce ai scris este axioma. din pacate, cum am mai spus de multe ori, suntem buni individual. ca grup nu existam noi romanii. te invit sa mi citesti parerile pe blogul http://www.podaridolj.blogspot.com

    merita sa incerci. da i inainte cu atitudinea. cand va muri si condeiul, s-a zis cu noi.respect!

  18. Ii tot citesc pre unii ca adversarii lui Marinel nu sunt vocali, ca nu dau la gioale, ca nu folosesc toate armele din panoplia de propaganda. Mai sa fie. Dar atunci ce sa mai asteptam de la ei dupa ce o sa cistige?
    O sa treaca la injuraturi fata de noi, ca doar asta a facut actualul derbedeu din fruntea tarii.
    Nu va mai lamentati si injurati voi pe strada, la cozi, in magazine, in tramvai , ori aiurea si pe ei sa ii lasam sa se poarte civilizat.
    Uneori ma si mir de ce votati cu Crin.

  19. Si mie mi-e frica si poate de aceea, desi m-am retras din politica de peste 7 ani, acum bat zilnic un orasel de cimpie si incerc sa trezesc lumea
    1. sa mearga la vot
    2. sa voteze cu oricare din candidati
    3. sa lamureasca apoi si ei pe altii in sensul punctelor 1 si 2
    Lucid fiind de pericol, eu, un dusman al iliescienilor, gasesc si motive de ce macar sa voteze Geoana sau Oprescu. Un vot dat chiar si lui vadim e o farima de procent ce scade din voturile basescieni, iar de ajunge sub 25% toti sobolanii vor parasi corabia inainte de turul II.
    Amin!

  20. Sunt argumente care ii obliga pe romani sa reactioneze! Sa speram ca vor intelege macar acum ce structura de dictator nemernic are basescu.

  21. La Firea a aparut si pupincurista Macovei ( scuzati cuvintul, ca nu imi sta in obicei), dar asa jegojenie de individ ma face sa vomit carabusi ( desigur de mai). A vorbit ca o melita stricata si nesatisfacuta. O nesimtita.
    Inca o data scuze.

  22. Trebuie sa fie un fond de la buget pentru popularizarea referendumului. Nu am auzit sa fie nici un fel de popularizare a referendumului decat cea de pe afisele electorale ale lui basescu. Ma intreb, este oare posibil ca banii cheltuiti pentru bannerele lui basescu sa provina partial/integral de la buget din fondul referendumului? Domnule Ciutacu, se poate verifica cati bani au fost alocati si cum au fost cheltuiti pentru referendum?

  23. UREZ MULT SUCCES DOMNULUI PRESEDINTE CORNELIU VADIM TUDOR.VA INVINGE. BASESCU E TERMINAT.

  24. Domnule Victor Ciutacu,

    Astazi,Marti 27 Octombrie am trimis un sms la Vorbe Grele.. am o intrebare daca mesajul meu nu e bagat in seama de ce ma mai rogi sa il trimit?Ca 1.19 inseamna ceva.. si mesajul ala a insemnat ceva pentru mine daca am dat 1.19 centi ptr. al trimite.Sper sa nu fiu inteles gresit.

    Respect mult si Sanatate.

  25. imi fac datoria sa-i mai spun inca o data , vremelnicului locatar de la cotroceni ca mi-e scarba de el si clica lui.asta inseamna indobitocirea poporului.asta inseamna sa nu aloci invatamantului, cercetarii si sanatatii sumele necesare. si nu numai presedintele e de vina…

  26. ce spune bogdan teodorescu mi-a intarit convingerea.ca absolvent al U.B.B.-cluj-napoca mi-a fost aproape imposibil sa ma opresc sa nu-l flegmez pe lingaul avramescu, vazandu-l la tv atunci cand i-a spus lui andrei marga faptul ca e, citez: ‘zero’.revin la teodorescu, spunea ca shleahta pdlista e pe cale sa creeze omul nou, homo pdlimbricus, omul fara coloana ce-l descria patapievici, ‘cu coloana de kkt’.sincer, mi-e frica de faptul ca, tot mai multi parveniti pdlimbrici se vor inmulti in acest organism bolnav numit pdlbasescu.dar si cand organismul va muri, vor muri si ei…e curios, dar , desi l-am urat pe iliescu, ASTA ITI TRAGEA DOAR BASTOANE, ERA CEVA FIZIC.BASESCU LUCREAZA, INSA LA PSIHIC, IAR ‘BASTOANELE’ PE PSIHIC DAU NASTERE UNOR DEGENERATI.BOGDAN TEODORESCU ARE DREPTATE…DACA MAI ADAUGAM SI BORFETUL BLOND CU NUME DE GALINACEE DUPA SOTZ,CU IDEILE SALE DESPRE URMASI… TARE MA TEM.CRIN E PREA FIN, DESI O SA-L VOTEZ, DAR LA MITOCANIILE BASESCIENE I-AS RASPUNDE CU FLEGME.

  27. Mi-ar placea sa vad din nou acel exceptional clip antitotalitar realizat cu ceva timp in urma de trustul dumneavoastra, clip ce avea ca fond sonor “cantecul edecarilor de pe Volga”.

  28. Fain de tot. Ca sa devin paranoica…pe ce stat de plata se afla macovei, patapievici etc, adica pentru ce licurici sau scarabei lucreaza?…iar elenutza nu cumva este curva de aia formata de KGB?…ca numele de elena predispune la scenarii de genul asta…elena lupescu, elena ceausescu, elena udrea, elna basescu…numai bine au facut tarii noastre…sa le fie coasta a dracu’ aici si pe lumea ailalta.

  29. Bai fratilor, parc’am fi in plin ‘1984’ orwellian: peste tot locul, mufa chiombalaului cu bratele larg deschise, de tatuc, cu zimbetul ala de pedofil pervers – Big Brother in spatiul carpato-danubiano-pontic. Da, mi-e frica, pentru ca sub Basescu Romania va fi impinzita de camere 101, administrate de Ministerul Iubirii (condus, normal, de Nutzi Udrea), iar cine are o alta parere decit Fratele cel Mare comite “crimagindit” (mindcrime) si ajunge in vreuna din temutele camere de tortura mai-sus mentionate. De-aia, cred c-o sa rup masa la aplicarea stampilei care sa-l trimita pe chior inapoi in haznaua de unde a iesit. Nu i-ar mai muri multi inainte!!!

  30. Cu tot respectul, deja o dai in paranoia: “imediat după tine, ar putea urma fie-ta la Preşedinţia României”? Cred ca te-a luat valul indignarii si ai dat-o in sefeuri.Si btw, stii ce inseamna “dictatura”? Nu ti-as dori sa fi scris randurile astea fiind blogger in Rusia, Belarus sau Venezuela, domnule Ciutacu. Si de altfel probabil n-ai fi avut suficient “sange in instalatie” – ca sa folosesc o expresie placuta domniei tale – sa o faci…

  31. Sper sa citeasca macar unul dintre consilierii lui BA!-sescu (asa i se scrie cel mai corect numele) mesajul meu. De 5 ani nu am mai fost la vot dar anul acesta ma duc. Votez cu oricare dintre contracandidatii lui BA!-sescu numai sa nu mai castige EL. Doamne fereste!!!
    Haideti fratilor la vot!!! Dupa 20 de ani e vremea sa iesim si noi, oamenii cinstiti, in fata. Prea multe am indurat! Pe un camin studentesc din Cluj, acum 20 de ani scria: TREZESTE DOAMNE TARA!!! Acum e momentul sa scriem asta pe toate afisele electorale ale lui BA!-sescu

  32. Credeam ca doar eu am observat pasivitatea contracandidatilor dictachiorului.
    Ma indoiesc insa ca e vorba doar de incompetenta consultantilor si echipelor de campanie. Cred ca e vorba si de o oarecare teama de rezultatele de la alegeri, si de frica de greseala. Caci un pas gresit ii poate arunca jos, jos de tot.
    Daca eu as fi fost candidat, sau consultant, reactiile la declaratiile lui Zeus si ale acolitilor din ultima luna ar fi fost mult mai dure. Din pacate se aude doar vocea lui Zeus, ale lui Boc si ale Elenei Udrea, iar opozitia practic nu se aude. Si e mare pacat….
    Cel mai mult are de pierdut maica-mea, care ma tot streseaza sa-i pregatesc un nepotel…. Dar cum dracu sa fiu atit de inconstient sa fac un prunc intr-o tara care aluneca tot mai tare pe panta dictaturii fasciste??

  33. pricep de la ce zise asta de mai sus ca dictatura va fi recunoscuta oficial prin decret prezidential atunci cand va fi arestat un ziarst.
    Ca doar nu e la mintea prostimii sa stabileasca ea dupa capul ei cand e dictatura si cand nu e.
    Nici Ceausescu n-a zis vreodata ca vezi doamne el e dictator. Da’ a cantat Internationala pe ultimu’ drum. Nici de ala nu credeam ca o sa scapam vreodata.
    Da asta ce stie sa cante? Elena asta a lui o sa cante probabil “zarzarica zarzarea”. Da poate ca fac un duet.
    La chestia cu “de ce va e frica nu scapati raspunsul e simplu:
    De tine NU ne e frica, betiv batran.

  34. @Begone
    Hugo Chavez este mic copil fata de Traian…
    Macar in Venezuela nimeni nu a avut nesimtirea sau inconstienta sa afirme ca ei sint urmasii lui Hugo, ai lui Hugo Chavez
    Iar Rusia, spre deosebire de Romania, este condusa de un „dictator” care se si pricepe la treburile tarii, este competent, si tot spre deosebire de Romania, Putin macar isi iubeste tara, nu ca tatal Ebei, care iubeste doar banii, puterea, alcoolul si toapele ajunse ministrese sau sefe de deputati

  35. Nu cred ca sunt pasivi contracandidatii chiorului, il lasa sa dea in stamba cat pofteste…a ingretosat atata lume si inca mai sunt 3 saptamani…Antonescu, Geoana, Oprescu au o atitudine decenta dar noi atat am fost de “indobitociti” de spectacolul grotesc al portocaliilor ca acum ni se pare o atitudine absolut decenta ca fiind una pasiva. Nu este adevarat, trebuie in ciuda nervilor intinsi la maxim sa fim calmi, sa votam si sa ne folosim creierele cand votam, iar daca nefericitul betiv fura alegerile de abia atunci sa ne isterizam si sa il linsam.
    Apropo, eu as interzice prin Constitutie ca cineva sa poate avea doua mandate de presedinte…nu avem o clasa politica matura care sa ofere lideri carora in cei 5 ani de mandat sa nu li se urce puterea la cap….inca.

  36. Ok, problema e Traian Basescu iar solutia e PREZENTA la vot,
    Nu am votat in ultimele 2 alegeri dar de asta nu mai stau pe fundul meu facand haz de necaz ca la noi la romani.
    Personal, am sa votez cu d-l Antonescu, iar in turul doi oricine in afara lui basescu

  37. Dosarul lui Basescu poate constitui un scenariu perfect realizabil la Hollywood pentru un film policier. Exact ca în filmele americane, avem de rezolvat o crima aparent insolvabila, care porneste de la premiza ca stim autorul, Traian Basescu, cunoastem delictul – colaborarea cu Securitatea, avem arma crimei – chiar declaratiile domniei-sale însotite de adrese oficiale ale MApN si înscrisuri în documente la fel de oficiale ale PCR, avem marturii ale martorilor, avem mobilul – parvenitismul si arivismul (în mai putin de 6 ani, comandant de nava si apoi reprezentant NAVROM), dar ne lipseste victima – dosarul fiind ascuns cu grija de faptuitor, în speranta ca nu va fi judecat. La asta se adauga si presiunile care se fac asupra omului Legii – din CNSAS -, care, santajat si amenintat, face tot posibilul pentru a escamota adevarul. Astfel, CNSAS refuza cu obstinatie sa judece dovezi imbatabile ale colaborarii lui Basescu cu Securitatea, emise de organe de drept ale Statului, în care se arata negru pe alb ca numitul Basescu a fost racolat de Serviciul CI, ca nu da 2 bani pe un registru de evidenta a colaboratorilor cu Securitatea, tinut de primul-secretar al PCR, care-si daduse acordul – conform legilor în vigoare de atunci – pentru folosirea lui Basescu ca informator, nu tine cont de dispozitiile scrise ale lui Ceausescu, care prevedeau ca toti reprezentantii comerciali ai României anului 1989 trebuiau sa fie ofiteri de Securitate sub acoperire, în acest sens, dupa declaratiile generalului Plesita, unora fabricîndu-li-se astfel de dosare, fara stiinta si fara asentimentul lor, nu audiaza fosti sefi ai Securitatii Port, respectiv general în rezerva Dumitru Nicusor, colonel în rezerva Ion Ivanciu, nu cauta în dosarele colegilor de facultate ai lui Basescu note olografe date de acesta, note scapate de filtrul vigilent al SRI. În schimb, ce face CNSAS? La sugestia publica a lui Basescu, CNSAS, prin reprezentantul sau Mircea Dinescu, pune botu’ (scuzati expresia) si înghite fumigena de a cauta în Arhivele Statului si în arhive particulare, rapoarte de calatorie date de comandantul Basescu armatorului, rapoarte care nu au nici o relevanta pentru calitatea de informator a lui Basescu, ci reprezinta doar praf pentru ochi neavizati. Si uite asa, dl. presedinte scapa de întrebarile stînjenitoare si de acuze, luîndu-ne înca o data de tîmpiti. Ba mai mult, pentru ca starea de confuzie sa fie totala, da de lucru CNSAS-ului dosare neinteresante pentru electorat, care sa-l tina ocupat pentru vreo 2 generatii si 10 legislaturi, comitînd cu acest prilej si blasfemia de a ataca singura institutie ramasa credibila în sufletul românilor – Biserica. În tot acest scenariu, demn de un thriller de casa, dl. Basescu a omis 3 lucruri: 1) Cerîndu-si de la români dosarul, a uitat proverbul “ai grija de ce-ti doresti, deoarece s-ar putea sa ti se îndeplineasca”; 2) Dumnezeu este mare si nu bate nici la 1, nici la 15; 3) Exista oameni care, daca organele abilitate ale Statului o vor cere, vor depune marturie în ceea ce priveste adevarul despre presedinte. Si înca ceva: tot un proverb spune ca minciuna are picioare scurte, asa ca, mai devreme sau mai tîrziu, adevarul va iesi la lumina.

    http://www.youtube.com/watch?v=3s6wEqvHo8Q

    Avînd în vedere faptul ca dosarul de Securitate al d-lui presedinte Basescu, din motive lesne de înteles, nu poate fi facut public, chiar înainte de aderare, si tinind cont de reactia interna si internationala pe care ar stîrni-o faptul ca România anului de gratie 2007 este condusa, în pas de defilare, de un fost si prolific agent al Securitatii, ziarul nostru si-a asumat o ancheta desfasurata pe cont propriu pentru stabilirea adevarului. Astfel, pe filiera Pacepa – CIA – Serviciile Secrete belgiene, am intrat în posesia unui raspuns cvasioficial dat de supercontraspionul belgian Poirot, Hercule Poirot, alias agentul 00fîs!, raspuns pe care vi-l aducem pe aceasta cale la cunostinta.

    Raport la sosirea la Anvers a reprezentantului NAVROM Traian Basescu

    Serviciul de contraspionaj belgian a aflat, prin intermediul eroului national al românilor, Mihai Pacepa, cît si din surse proprii, ca numitul Traian Basescu este de fapt ofiter sub acoperire al DIE. Din acest motiv, subiectul a fost luat în lucru de organul nostru, în scopul de a fi întors si de a lucra pentru noi. Oportunitatea nu a întîrziat sa apara, si dupa o serie întreaga de actiuni specifice, filaj, supravegheri video, telefonice, a reiesit clar ca numitul se pregateste sa traga un tun financiar, ca urmare a reparatiilor navei Zimnicea, în portul Anvers. Stiind faptul ca în România anilor ‘80 orice cheltuiala valutara facuta fara aprobare este pasibila de închisoare, am elaborat un plan de actiune bazat pe infiltrarea unui agent sub acoperire la firma de reparatii navale, care urma sa remedieze defectiunile survenite la nava Zimnicea. Si planul a functionat: Basescu a încasat o mare suma de bani, semnînd o nota suplimentara de reparatii (în care erau trecute lampi portative, prize suplimentare, hîrtia igienica folosita de muncitori, aerul respirat de acestia în timpul reparatiilor etc.), în urma semnarii acestei liste, dupa ce comandantul si seful mecanic refuzasera, stiind ce-i asteapta în tara. Astfel, am fost capabili sa-i organizam un flagrant, în momentul însusirii banilor. Pus în fata probelor, Basescu a capotat si a acceptat sa devina agent dublu, cu conditia ca în momentul în care Ceausescu va fi înlaturat sa-i subtilizam dosarul de Securitate. Acest lucru a fost îndeplinit cu succes de serviciile noastre speciale în decembrie ‘89. Tinînd cont de dificultatile prin care trecea flota comerciala belgiana în acel timp, prima sarcina operativa pe care a primit-o Basescu în noua calitate a constat în distrugerea flotei comerciale române, care-i facea o concurenta acerba flotei noastre. Sarcina a fost îndeplinita cu succes, Basescu dînd dovada în acest sens, dupa parerea noastra, de exces de zel. Dar cea mai importanta sarcina pe care a primit-o a fost aceea de a-l lucra politic pe liderul democrat Petre Roman, pentru a-l înlocui la conducerea PD, fiind astfel candidabil la presedintia României. Succes din nou, iar din 2004, succes deplin – presedinte al României. În urma acestor succese rasunatoare, statul nostru i-a acordat calitatea de cetatean de onoare al Belgiei, asa ca în cazul în care rateaza ducerea pîna la capat a mandatului în România, no problem, îl alegem în Belgia(abolim monarhia). Cu toate ca ar mai fi multe de spus despre, fara falsa modestie, aceasta lovitura de geniu a Serviciilor Secrete belgiene, închei aici cu sfatul de a nu mai încerca sa-i gasiti dosarul în tara.

  38. ce sa mai comentezi!i-mi este scarba de politica damboviteana,dar si mai scarba de caricatura asta de presedinte!astept alegerile,iar daca betivul asta mai castiga ,nu mai ma intorc niciodata in tara!

  39. Sunt ultimele zvarcoliri ale caracatitei pedeliste.Pe data de 6 decembrie seara,de Mosh Neculai va stingem lumina si va trimitem in neagra istorie ,toata gashca din guvernul penal(Boc-Poc,Bleaga Buldogu’,Adriean Bordureanu-Vindeanu,Nutzi Spaima Constituti’,Bericeanu Deraiel,Ritzi-Poanca,Placinta Penala,Nastratin Pogea,etc) impreuna cu restul clanului (EBA analfabeta,Mircea Gaozaru’Armurier,Ioana de Baneasa,Brtcea Mondialu’,Doru Magaru’,Costanda,Fluturelul Aviar, Pinalty cel Libidinos,Bercea Mondialu’,Doru Magaru’,Bucsaru,Casuneanu,Umbrarescu,Alro,Golden Spritz,Neuroconstruct,Sulfirika, Macovei Alcoolista ,etc) si ultimul alcoolic al natiei,dictakior prin natura,descreierat,mincinos ,santajist ordinar,vulgar si incult,bashila.
    PS Ia-i cu tine si pe pupinkuristii de aur ai natiei:Avramescu,Liicheanu,Papapievici,TeReU,etc

  40. DAR mai omeni buni, pe animalul (politic ) Pirtan nu-l mai dor de mult cuvintele astea ca are soriciu gros.Ma tot uit prin ziare , la TV ca DNA nu se va autosesiza cit “traieste ” nea Mortar ala ,sa vad daca este cineva in stare sa-l dovedeasca pe nea Pirtan cu ceva dovezi palpabile ,sa duca cineva pina la capat ceva in sensul asta (ca de facut timpenii de alea mari a facut destule).Trebuie sa fie un capat ,un firulet pe care sa-l apuce cineva si sa-l puata pune in fata unor probe zdrobitoare , iar apoi cu toata imunitatea lui sa zboare peste mari si tari cu Urdea , Ritzi si Roberta lui si sa ne lase .Poate-i ia si pe cei 3B (Boc,Berceanu si Bleaga) la pachet cu Pogea.

  41. Imi aduc aminte ce problema avea nea Pirtan cu costumele (care-i stateau ca pe gard) dar mai ales cu suvita aia pe care cu greu s-a hotarit s-o taie .Vad ca si acum are complexe cu chelia ce a rasarit de sub suvita,iar costumele arata mai bine dar tot ca pe gard parca-i stau .Afisul in care apare cacanarul asta contine moaca lui din care lipseste chelia mitocanului.Iti dai seama ca daca se ia cineva de chelia lui cred ca face ca trenul cu aburi in gara.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.