Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Tunelul haosului general

Tunelul haosului general

Jumătate dintre propuşii porecliţi tehnocraţi ai lui Croitoru (mă rog, nici el, săracul, nu crede ce spune şi nu pare a pricepe ce i se întâmplă) sunt cât se poate de politici şi nu-mi amintesc să fi făcut ceva ca să ne meargă mai bine. Ba-n ultimul an, perioadă calendaristică în care ne-am prăbuşit apoteotic de la stadiul „criza-i departe de noi şi n-avem nevoie de împrumuturi externe” la cel de „fără FMI tragem obloanele”, liderii polivalenţi ai PD-L au fost (cu excepţia spaimei ecranelor Sulfina, care-i un soi de moştenire nostalgică de pe vremea defunctei Alianţe DA) cât se poate de miniştri plini. Toţi şi-au dat deja, cu vârf şi îndesat, măsura (ne)priceperii în regimul preşedintelui Băsescu, om politic care totuşi n-a apărut din spuma mării pentru a ne mai cere un rând (de 5 ani) fiindcă abia acum s-a lămurit cum stă treaba pe moşie, să ne înţelegem bine. La ce ne-ar folosit, nouă, nu lor, ca să mai merite o tură?

Acest regim trebuie lăsat să se năruiască. Dacă va fi cu zgomot asurzitor şi convulsii, cu atât mai bine. Nici de ochii opiniei publice, nici de ai străinătăţii, oamenilor lui Băsescu nu trebuie să li se ofere nici măcar un punct de sprijin. Fiindcă s-ar putea agăţa de el. La 20 de ani de la răsturnarea comunismului, cu doar un pas înainte de instaurarea unei alte tiranii, mi-e teamă că altă soluţie nu există. Sună cinic, dar probabil că în căutarea luminii trebuie să trecem prin tunelul haosului general.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

44 thoughts on “Tunelul haosului general

  1. Nu cred ca va fi nici un haos daca pica regimul basescu. Haos mai mare va fi daca raman la putere, pentru ca atunci il va durea in basca de popor si de imaginea lui proprie si va face exact ce il taie capul. Videanu va fi din nou ministru, si Pogea si daca vrea sa-si bata bunul Dumnezeu joc de noi, Udrea va fi prim ministru. Daca iese basescu nu va fi haos…ci pur si simplu nu va mai fi nimic. Tara se va prabusi in anarhie totala, economia va intra in moarte clinica, preturile si cursul euro vor exploda, iar basescu va da vina pe oricine si pe foca de la circ, doar sa nu iasa el vinovat.
    Din pacate am observat o stare destul de grava..la orice emisiune TV unde este invitat si un PDL-ist, (valabil pentru toti, dar in special pentru un tip pe nume Foara, sau Sfoara…n-am retinut) orice urma de ratiune dispare. Orice ar aduce argumente solide impotriva clanului basescu, replica este…ba p-a ma-tii! Chiar in fata evidentelor PDL-istii in frunte cu marinarul sef, mint cu nerusinare. Este pentru prima oara cand am sentimentul ca sunt mintit in fata..fara scrupule. Exact ca pe vremea lui Ceausescu. Basescu spune cu nonsalanta lucruri aiuritoare…ca alianta de la grivco (un termen la fel de enervant ca si cea cu felix motanul..nu ca sunt fan voiculescu, dar sintagma cu felix motanul a fost repetata la exasperare) este de vina pentru criza din Romania, cand pana si orice tembel (sau nu..) isi da seama ca Basescu a provocat TOATE crizele din ultimii 10 ani, atat din opozitie, cat si (mai ales) de cand este la putere. Vorbeste de coruptie, de lupta impotriva coruptiei cu seninatate cand la el in ograda stau cei mai corupti dintre politicieni…regi ai asfaltului, regi ai marmurei, regi ai lemnului…te doare mintea cand il auzi pe basescu vorbind ca din postura Fecioarei Maria.
    Iar acolitii sai din PDL parca repeta la infinit aceeasi placa de patefon zgaraiata…alianta grivco, privilegiile parlamentarilor, pensii nesimtite, politicanism de cumetrie, si asa mai departe. Efectiv (vorbesc foarte serios) mi se face greata cand vand un PDL-ist vorbind la televizor. Stiu ce va spune inainte sa deschida gura.
    Dar cel mai tragic…si aici inchid, este ca mai sunt persoane in Romania, cu drept de vot, care vor pune stampila pe aceste animale. Mai sunt oameni in Romania care accepta posibilitatea foarte reala ca Udrea sa fie prim-ministru, ca Pogea sa dea bobarnacul suprem tarii in hau, si Videanu sa vanda ce a mai ramas de vandut din tara asta.
    Daca iese Basescu presedinte…apoi fratilor ne-o meritam. Inseamna ca asta este potentialul intelectual al tarii…inseamna ca meritam sa fim groapa de gunoi si bataia de joc a Europei. Daca Basescu iese presedinte, voi emigra in Albania daca este cazul, doar sa nu fiu in tara asta de idioti.

  2. Yap. Mai ca vrei sa fii miner furios cu ghioaga, ca vad ca de bun-simt nimeni nu tine cont. Slava Domnului ca sunt destui oameni carora le clocoteste furia in sange. Nu cred ca se va ajunge la o “revolutie” ca cea din decembrie (cei din exterior nu mai au ce sa jecmaneasca, iar ca importanta strategica tindem spre zero), dar cred ca se va iesi in strada daca chiorul are neinspiratia sa fure la alegeri.
    De emigrat, nu emigrez…adica daca iese base trebuie cineva sa dea cu ghioaga, nu? (metaforic vorbind-nu instig la violenta, decat impotriva tradatorilor de tara).

  3. Gandind lucrururile la rece am ajuns la o singura concluzie. Nu are cum iesi Basescu presedinte la alegerile din nov/dec.
    Motivul este foarte simplu: Organizarea alegerilor se face de catre un ministru numit printr-un document fals deci numirea nu este legala. Blaga a fost numit MINISTRU DE INTERNE ( in actele oficiale) “ca rezultat al demiterii ministrului Nica”. Ministrul Nica NU A FOST DEMIS! Nu au cum fi valide rezultatele unor alegeri organizate de catre persoane care nu au fost numite legal in functie.
    Fratilor, DACA BLAGA LE ORGANIZEAZA, alegerile sunt din start INVALIDE!

  4. Acum ceva ani era un premier simpatic care în orice apariţie televizată făcea trimitere la celebra luminiţă de la capătul tunelului. Eram prea mic şi naiv ca să înţeleg la ce tunel făcea referire..eu credeam că la tunelul în care românica iese din tranziţie şi o să aibă parte de o economie sănătoasă, dar se pare că mă înşelai…era in concreto tunulel haosului bine descris de tine.

  5. Aseara ma plimbam prin oras si intr-o intersectie… Imaginati-va trei blocuri inalte cu spatii publicitare deasupra, pe primul si al treilea era fotografia Domnului Basescu cu textul: “De ce le e frica nu scapa”; pe blocul din mijloc pe un banner ceva mai mare era textul: “DURERE? HEMOROIZI? VINDECARE FARA OPERATIE”… Pe toate cele trei bannere mai scria ceva in partea de jos dar desi erau luminate, ochii mei in noapte atat au vazut. Ce trebuia sa inteleg ca Domnul Basescu ne ameninta cu hemoroizii sau ca lupta impotriva lor pentru binele nostru? Nu spun orasul si intersectia pentru ca nu vreau sa le ia locul bietilor hemoroizi care stau acolo de mai bine de un an.

  6. De ce sunteti asa de incrincenati?Tara asta a fost un os greu de ros pentru toti smecherii de la Alexandru Machedon incoace.Daca voi sau astia cu politica credeti ca mai puteti manipula pe cineva intr-un fel sau altul inseamna ca sunteti copii.Macaniti si voi intr-un fel sau altul cu ala sau impotriva aluilalt manati de acelasi motiv si cu acelasi scop: BANUL.

  7. Titlul dat de D-l Ciutacu articolului propus pentru comentarii,”Tunelul haosului general” sugereaza concis si concentrat tot ceea ce “mintea” dumnealui “in gandul ei”putea sa produca in legatura cu “haosul” si aparitia “tunelului”.Poate e bine sa ne amintim ca “haos” se refera la un spatiu nelimitat, deci chiar dincolo de spatiul limitat al tarii noastre, si are semnificatia in ebraica de “mutare”,”schimbare”. Haosul, senzatia pierderii controlului este inerent oricarei tranzitii.Tranzitia este in general, si la noi in tara in mod particular, foarte complicata si inevitabil produce panica, teama, spaima. Dar acestea nu vor dura o vesnicie(speram cel putin).Vine “haosul” cu ‘schimbarea’, cu ‘mutarea’ nu numai in sens negativ ci si in sens pozitiv. Trebuie insa sa fim constienti ca ‘mutarea’, adica trecerea la un alt nivel de gandire cere timp si intelegerea fenomenului.
    Albert Einstein a concluzionat:”O problema nu se rezolva niciodata la acelasi nivel de gandire care a produs-o”. E nevoie de noi paradigme care la randul sau favorizeaza “creativitatea”. In locul modelelor vechi trebuie sa gasim altele noi, ceea ce presupune sa “gandim” liber.
    Despre “tunel” din titlu voi scrie peste vreo 3 ore.

  8. Asa cum domn presedinte isi justifica existenta pe “facerea de bine” luptandu-se cu parlamentul si coruptia tot asa si voi va justificati existenta pe lupta cu “dictatorul”. Si mai luati si o gramada de bani pe chestia asta si voi jurnalistii lui peste si presedintele minune.Ar trebui voi sa ne platiti pe noi ca va rabdam pe lumea asta.

  9. Pacat ca tzaranul roman voteaza candidatul care hahaie cel mai tare. Sondajele de internet sunt cat se poate de puerile deoarece aici voteaza aproape in exclusivitate oamenii care au habar de ceva tehnica si notiuni care implica un creier mai dezvoltat. Cat despre plebe, ei n`au calculator, internet samd…si daca ar avea, le`ar pune bine in casa pe post de portelan. Deschid TV`ul si la stirile electorale, ala care hahaie si huiduie cel mai tare, acela va fi votat. In tzara asta trebuie introdus votul obligatoriu ca si acel ROMAN cu capul pe umeri sa nu mai stea acasa (inecat in lehamite) si sa voteze un candidat cat de cat mai ales decat ceea ce prefera plebea. Personal, ma duc la vot ca sa votez ANTI basescu. (macar anulez votul unui tzaran). Stiu ca asta e unica varianta care ma poate ajuta (moral). Vizitati http://www.byebyebasescu.com

  10. Un articol excelent. Sigur ca nu trebuie sa gaseasca niciun punct de sprijin slugile si curvele lui Basescu. Asa cum am scris si ieri, sansele sunt din ce in ce mai mari sa scapam de accidentul istoric . Asta privind si prin prisma capacitatii celor care scriu aici, de a forma opinii. Sunt cativa useri pe care mi-i si imaginez vorbind cu cine si cand trebuie, coborand la nivelul fiecaruia(sau nu neaparat coborand), aratand realitatea pe care unii n-o vazusera inca.

  11. Fundamentalisti PLD-isti nu sunt mai mult de 5-6%, deci nu sunt un pericol real.
    Treaba noastra e sa lamurim pe ceilalti ce mai voteaza Basescu, lucru usor daca ne punem cu tunurile pe ei si sa ii aducem la realitate.
    Daca in fiecare localitate sub 15.000 de locuitori avem 5 oameni, iar in localitatile mai mari intre 10-100 de oameni, ce vor lamuri macar cite 10 oameni pedelizati, in aceasta campanie, cazul e rezolvat.
    Nu trebuie decit fiecare sa mai lamureasca 2-3 oameni si virusul imploziei pedeliste se poate raspindi precum ciuma.
    Eu sunt extrem de optimist ca o sa cada si peste un an o sa fie doar un vis urit.
    Problema este daca o sa alegem injectia cu ser fiziologic, sau cea cu antibiotic.
    Un guvern pesedist nu prea ne rezolva problema, ci doar poate ca primarul cu mai multi neimplicati politic ne mai da o raza de speranta. George Crin Antonescu poate face aceasta diferenta.

  12. Cea mai tare piesa pentru dom president Baselu: Prazitii- De ziua ta, foarte tare piesa si i se potriveste ca o manusa. Ce n-as da sa-l vad pe barca cu toti ciorditorii si lingaii lui(Berceanu,Videanu,Udrea,Sulfina,Blaga,Boc) si toata gasca lui de borfasi ordinari deghizati in politiceni care vor binele tarii.

  13. @Drujbaru! Corect, dar uite, eu ma gandeam colea in Bulgaria sau Ungaria.este mai aproape, siin momentul in care poporul revoltata il va baga pe asimetric in elicopter,voi fi aproape…:)

  14. A-ti vazut fratiilor, a la declaratia lui Baselu , ca ne apropiem de tradare nationala(parlamentul cica).Cand securistul de Croitorul a uzat cele 10 zile nu a fost nimic, si ne ducea cu presul ,cu tehnocratii care nu vroiau in guvern , si in a 10 zi , hop-toc-BOC, s-a tradat cu PD-L’ei BLAGA , VIDEANU ,BERCEANU , etc’e.Cica atunci premierul desemnata executa un ordin ….hahahaha…, acum e naspa cand primeste cu aceeiasi moneda, o rusine de betiv nervos.Prin declaratia facuta , el …el betivul si prostul din’tai,se apropie si cel mai grav e ca vrea sa ne apropie de DICTATURA ,om , cine dracului e el sa spuna ca repectand legea parlamentul se apropie de tradare nationala,dar ce a facut el ce e atunci?Curtea constitutionala ar trebui sau cine e in drept sa se autosesizeze , ca cu acest vremelnic betiv-prost ,nu se mai poate , numai cum interpreteaza el si cand vrea el este bine cum suna legea, problema este domniilor ce trebuie urgent sa va autosesizati esteca acest ins din betie in unele clipe din viata lui se poate trezi dat din prostie NU, acest lucrul va inpinge tara in noroi,si dictatura .ACTIONATIIII ODATA!!!!!!!

  15. Daca la capatul acestui tunel al “haosului general” dam nas in nas dupa 6 decembrie tot cu Basescu, atunci chiar ne meritam soarta! Iar pentru cei care nu pot accepta ca orice speranta de a trai normal in tara asta s-a naruit, singura solutie: EMIGRAREA!!!

  16. Desi comentariul de mai sus este f lung, ii apreciez pertinenta si corectitudinea, merge la sufletul omului!

    P.S.: cei care nu sunt de acord se incadreaza in alta categorie de vietuitoare, ca sa fim dictatori pana la capat:))

  17. Ce sa mai astepti in aceasta tara !!!! Eu sunt una dintre cele care ma lupt cu institutiile statului si acestea dorm . Sunt functionar public de conducere si in urma alegerilor mi s-a desfacut contracul de munca in mod mai mult decat abuziv . Am sesizat toate institutiile statului , pana la presedentie , am raspunsuri mai mult decat favorabile , ca am dreptate , ca actele emise sunt ilegale si totusi …. Institutia Prefectului care e abilitata sa atace actele emise ilegal , nu o face . De ce ? E simplu . Prefectul e PDL , dar culmea primarul e PSD . Cine mai intelege ? De 8 luni stau acasa , sunt in proces , care stim cu totii cat dureaza si ma uit cum un Basescu ne spune cat de bine ne va fi daca il votam . Victor,doar o rugaminte am . Unde crezi ca mai pot sa plang , pentru ca indiferenta lor mi-a adus grave prejudicii , atat materiale cat si morale ?

  18. Cand am scris la 9:04 despre ce sper de la anumiti useri, habar n-aveam ce avea sa scrie,,korbul” la 9:15. Parca am fi stat de vorba, asa mi-a continuat ideea. Deci treaba-i buna! 🙂

  19. Regimul Basescu e foarte posibil sa nu se prabuseasca. Sunt multi cei care vad in el un opresedinte desavarsit, dovada ca destula lumea l-ar alege pentru al doilea mandat.
    Problema este ca nu exista un candidat care sa fie altfel. Aceleasi ipocrizii le auzim de fiecare data. Te mint cu zambetul pe buze si, culmea, romanii se lasa convinsi pana la urma de unul sau de altul. Fiecare promite lucruri pe care nu au un minim de bun simt sa le creada chiar si ei realizabile. Ca intotdeauna se va merge pe alegerea raului mai putin rau.

  20. nu stiu daca ati remarcat, la depunerea canditaturii sale, dl.basescu a spus ,in motivatia acesteia, ca nu avea alternativa.pai, gura pacatosului, adevar graieste,sigur , daca nu catindeaza si mai ales daca nu castiga ,alternativa este cam nasoala

  21. Toamna anului 2008. La locuinţa cetăţeanului român X, aspirant la un fotoliu de parlamentar, bate cineva la uşă.
    – Cioc cioc!
    – Cine-i? răspunde cetăţeanul X.
    – Sunt eu, Criza. I se răspunde cetăţeanului.
    – Stăi niţel, să-mi pun halatu’ de baie, că tocma’ am făcut un duş!
    După vreo 2 ore acesta deschide, îmbrăcat cu un costum, ultima modă. Când vede Criza, încurcat, cetăţeanul X îi spune:
    – Vai, îmi pare rău, nu vă pot primi… Tocmai am şedinţă de partid. Rămâne pe altădată!
    La întoarcere, Criza găseşte o scrisoare adresată ei de la cetăţeanu’ X:
    “La şedinţa de partid, am hotărât, alături de colegii noştri, că nu vă primim la noi. Suntem în campanie! Tot ceea ce putem face pentru Dvs. este să vă menţionăm ca temă de campanie, şi hotărârea fermă de a vă alunga!”
    După 12 luni de campanie obositoare, cetăţeanul- parlamentar X găseşte din partea Crizei o scrisoare adresată lui:
    “Stimate Domnule X. Vă mulţumesc din suflet că aţi făcut tot posibilul să mă instalez la Dumneavoastră. Asemeni dezastrelor naturale, eu mă instaurez peste tot!”
    Deşi este o anecdotă, cu iz de râsu’- plânsu’, realitatea acestor zile nebune, îmi inspiră gândul că băieţii& fetiţele care ne conduc nu mai au nici o legătură cu cetăţenii ne-aspiranţi la funcţii publice. Şi cu toate astea MAI VOR! Suntem cumva o naţie de masochişti?

  22. Sunt sincer ingrijorat ca numarul de adepti ai actualei conduceri, la care se adauga cel al ignorantilor nu va fi suficient pentru ca sa fim martorii naruirii regimului. Ar mai trebui adaugata si clasa intelectual modesta…

    Din pacate dezinteresul si ignoranta sunt deocamdata principalii inamici ai nostri. In momentul in care vom depasi aceasta conditie, vom putea cu adevarat sa influentam direct soarta tarii noastre.

    Cat despre haos, aceasta este “denumirea oricarei ordini care produce confuzie în mintile noastre.”

  23. Noi ne am obisnuit sa traim in tunelul haosului general,ne am obisnuit cu ,,hai mai strangeti putin cureaua ca mai tarziu o veti duce bine ,,[prosteala],ne am obisnuit sa fim condusi de imbecili,ne am obisnuit sa fim cobaii acestor imbecili .

  24. In “haos” au aparut primele “tuneluri” naturale. Credeti ca “tunelul haosului”in Romania, s-a format pe cale naturala? O, nu! De-a-lungul timpului s-au tot facut lucrari subterane, la inceput cu tarnacoape, rangi, apoi cu mijloace tehnice moderne, strabatand un “traseu”anume, astfel construind cu multa pricepere si arta “tunelul” Romaniei de azi. Din pacate nu se poate zari “fundul” acestui tunel; este atat de adanc.Si nu este vorba de
    “tunelul de la capatul luminitei”. E intuneric, bezna totala, pentru ca este
    “tunelul haosului general” cum constata d-l Ciutacu si noi toti, cu tristete, deznadejde.
    Oare nu va aparea “luminita de la capatul tunelului?”

  25. Parcă le zici din Cartea Mutațiilor.

    … Doar după haosul generalizat se poate întrezări ordinea perfectă a unui nou început…

    Ce înseamnă haos generalizat?

    1. Consilierii ”regelui” au devenit yes-man-i
    2. Regele se manifestă ca un jucător agitat
    3. Miniștrii sunt executanți orbi și acționează numai la ordin sau pentru propria lor osânză.
    4. Reprezentanții în teritoriu se agită mimând regele și se comportă discreționar.
    5. Poporul încasează și tace.
    6. Starea generală de spirit este de desnădejde, iar nervii cresc până la pragul manifestărilor isterice.

    Toată mămăliga asta nu poate dura și într-o zi va exploda!

  26. am luat act de ce ati scris in ziarul de gorj, pe care nu-l citeste insa nimeni… si voi vota cu crin :))

  27. Cristian Burlacu face campanie electorala pt. Basescu in Sinaia, dupa ce a intrat in Parlament acum un an din partea PNL.
    Explica cetatenilor cat de bun este Basescu si cat de rau este Antonescu (anul trecut facea invers).
    O vorba spune “sa nu lingi in locul unde ai scuipat” se vede ca Burlacu are o placere deosebita sa linga acolo unde a vomat.

  28. domnule ciutacu, nu e corect ceea ce faceti , am am bagat si un link , ati lasat doar comentariul.
    nu ca as avea pretentii la dvs , dar totusi…
    deci votez cu crin.

  29. @vaxal: linkurile se posteaza numai cu acordul meu. nu-l aveti. ma lasa rece parerea dvs. despre mine si cu cine votati. la urmatoarea figura plecati.

  30. se interpreteaza gresit fara link. si dvs stiti bine asta. nu e corect, insa asa sunteti dvs.
    pacat/

  31. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Un articol excelent!
    Gandul meu(si al altora,cred) se regaseste in mintea Dvs.Sper ca haosul sa se termine intr-o zi,sa urcam ,nu sa coboram pe scara sugestiva,din fotografia publicata;mai bine in lumina adevarata din viata de zi cu zi,decat in abisul necunoscut, al ignorantei celor care ne conduc acum.

    Va doresc,cu tot respectul,numai bine!
    Ioanap

  32. Stiti citi oameni ne trebuie sa trezim un judet si mai ales sa aducem la vot pe nepasatori?
    MAXIM 10 ( ZECE )
    Zece oameni catre sa bata judetul, sat cu sat, comuna cu comuna, oras cu oras.
    Zece persoane costumate in urmatoarele personaje, fiecare cu o pancarta de git:
    1. un medic ce poarta scris ” SINGURUL TRATAMENT PE CARE VI-L OFERIM E APA CHIOARA SI SFATURI. RETETA E COMPENSATA 100% ”
    2. un profesor: “FARA DEMNITATE SI RESPECT PUTEM SA II INVATAM PE COPIII VOSTRII SA MINTA, SA FURE SI SA INCALCE LEGEA”
    3. un politist: PRINDETI DELICVENTII SI NOI LE FACEM PROCES VERBAL, NE GASITI IN PIATA LA VINDUT GOGOSI
    4. un jurist : “VINDEM DREPTATE PE BAZA DE PILE, 1000 EURO GRAMUL”
    5. un taran : ” VIND AER SUBVENTIONAT DE LA TARA – IEFTIN, CA ATIT NE-A MAI RAMAS”
    6. ETC
    Puteti fiecare completa echipa si plimbata prin tara in fiecare judet ca un MARS A-L TACERII SI (SUB)DEMNITATII CETATEANULUI ROMAN.

  33. Suntem intr-un haos generalizat.
    Problema este daca spune HALT sau o sa ne
    zica un HAI SIKTIR, martafoii ce ne conduc in
    aceste momente aiuritoare.

  34. Acum cei de la Antena 3 au o imagine in imagine cu gunoiul boc in vizita la lucrarile de la asa zisa autostrada Transilvania. De ce?
    Pe cine intereseaza ce face si zice pocitania?
    De ce nu se gaseste unu´ pe santier sa-l intrebe ce cauta jegosul acolo?
    Eu cred ca prin tot ce faceti voi si ceilalti de la Realitatea ii ajutati pe trepanati.
    Iar seara incercati sa reparati, dar…
    PS
    Nu sunt afectat de situatia din RO decat sufleteste. Si ma doare cand vad si aud ce se intampla.Dictatura palamentara??? Visan & co sunt in vrie. Dar ai batrani si fara carte aud siei. Dar ei nu inteleg. Din pacate, ei merg cu alcoolistul national, ca-i de-al nostru, din popor, face glume, joaca, tunde oi, bea si-arunca glaja, etc,etc…
    Daca Asimetricul iese, romania isi merita soarta…

  35. Excepțional! Chapeau bas!

    Așa este, trebuie să se prăbușească regimul ăsta nenorocit, cu orice risc și cu tot deranjul de rigoare.
    Nici italienii nu s-au vindecat de tot după Mani Pulite, dar, cutremurul politic declanșat în 1992, a dus la căderea Primei Republici Italiene și a schimbat în bine Italia (măcar pentru un timp, până a înnebunit de tot Berlusconi) .

  36. “Sulfinica, spaima ecranelor”- mi-a placut expresia, i se potiveste.Mi-am adus aminte, cand a fost propusa ministrul mediului, a fost intrebata ce o califica pentru acest post si a raspuns( m-a socat), citez din memorie: “imi place sa ma plimb prin natura impreuna cu familia”…

  37. B şi G vorbesc despre Parlamentul unicameral…
    G plângând îl roagă pe Băsescu:
    − Vă rog domn’ preşedinte, renunţaţi la referendum, vă rog!!!
    B:
    − Taci mă G că destul a-ţi supt sângele poporului!
    G:
    − Păi dacă o să se reducă numărul de parlamentari ce o să facem?
    B:
    − O să sugeţi altceva! Hă!Hă!Hă!

  38. Daca geoana nu se baga in guvernul boc ca musca-n portofelu’ iepii, acum ar defila victorios, sef de guvern calcand in picioare impotenta si ticalosia portocalie, cu tara pe linia de plutire, cu un popor ceva mai putin saracit, cu o europa mai putin acuzatoare, si, mai important ca toate pt el, cu multe procente peste marinar, presedinte in devenire! Asa, s-a dedulcit la oala cu miere, fara sa -i pese ca sub miere, oala e plina de rahat, in care i s-au (si ne-a) inecat toate sperantele!

  39. A fost foarte simpatic don’ Croitoru cand a zis ca a construit un guvern “competent”, cu oameni gen Videanu, Berceanu si Pogea. Cred ca omul asta n-a trait pe Pamant in ultimul an.

  40. tot stau si ma gandesc ca in tara asta si tehnocratii tot pe furat sunt pusi… e gandirea romanului.. daca toata lumea o face hai sa o fac si eu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.