Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Argumentele raţionale ale fricii colective

Argumentele raţionale ale fricii colective

Într-un mesaj cu iz evident fascistoid, nea Caisă ne ameninţă, pe Net şi pe blocuri, pe toţi cei care nu suntem de acord cu insula de psihoză pe care încearcă să ne-o bage pe gât. Evident că, lipsiţi total de reacţie, contracandidaţii săi, care plătesc degeaba nişte impostori cu talente de consultanţi, se multumesc să se plângă şi nu fac nimic să-l contracareze. Luaţi gratuit, închipuiţilor, o modalitate de reacţie.

Da, tirane, ne e frică. De ce ne e frică? De faptul că Udrea şi Ridzi ar putea fi iar ministrese. De faptul că eăti în stare să modifici în forţă Constituţia ca să poţi candida şi a treia oară. De faptul că eşti în stare să foloseşti armata şi serviciile să-ţi consolidezi dictatura. De faptul că oricine ţi se opune e declarat trădător. De faptul că, imediat după tine, ar putea urma fie-ta la Preşedinţia României. De faptul că vânzările anterioare ar putea fi justificarea oficială a tuturor averilor de milioane făcute de familiile bugetarilor. De faptul că Europa civilizată va continua să râdă de noi cel puţin 5 ani de-acum încolo…

De faptul că bădărănia va deveni model, iar secărica aliment de bază. De faptul că minciuna şi trădarea vor fi considerate virtuţi obligatorii pentru reuşita-n viaţă. De faptul că lupta anticorupţie va continua să fie doar un pretext pentru confiscarea business-urilor celor pe care-i daţi voi la o parte de la ţuţuroiul cu bani publici. De faptul că toţi delatorii şi aproximativii pe care i-ai strâns în jurul tău folosindu-te de resursele bugetare ne-ar mai putea ţine încă măcar un mandat lecţii de civism şi anticomunism la televizor. De faptul că, de câte ori te loveşte razant pe chelie vreo idee creaţă, vei mai cheltui câteva zeci de milioane de euro să dai impresia că te consulţi cu poporul suveran. De faptul că vrei să acaparezi toată puterea.

Acestea sunt doar câteva dintre argumentele raţionale ale fricii colective pe care ar fi trebuit să le invoce, dacă ar fi fost în stare, contracandidaţii nocivului.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

224 thoughts on “Argumentele raţionale ale fricii colective

  1. Doamne ..cat de bine le spui !!!!!
    Anu asta cu siguranta nu ratez alegerile de pe 22 nov si 6 dec .

  2. Astea nu este frica Victore. Este deja o certitudine. Badarania este model, udrea si ridzi au fost deja ministrese, fieasa deja si-a inceput drumul catre functia de presedinte.
    contracandidatii nu stiu ca tu baseslu te porti dupa cum se poarta si el.
    Iti da o palma? tu ii dai un pum, te injura? il scuipi in ochi dupa cum bine zicea Gigi Becali in vremurile lui bune.
    sustin:
    http://www.byebyebasescu.ro
    http://www.pemarecuel.ro

  3. D-le Ciutacu,

    Inteleg perfect aceasta modalitate de reactie si o impartasesc total.Sunt sigura ca o intelege majoritatea.Ii inteleg si pe cei napastuiti de o oarecare incultura politica,ca nu-si dau seama ce se intampla de fapt si nimeni nu are timp sa le explice asta.

    Cu aceleasi sentimente,
    Ioanap
    P.S.Cred ca ati vrut sa scrieti”bloguri” pe primul rand din comentariu,dar agitatia in care traim …

  4. Corect! Absolut corect! Astia au adormit in izmene, lua-i-ar dracu pe toti scofalcitii care se cred mari candidati la presedintie! Dupa 6 decembrie o fi vai si amar de capu’ lor! Da’ mie nu mi-e de ei ci de mine!

  5. in zilele acestea tulburi (de la tulburel :)), visul meu cel mai erotic este ceva in jurul esecului la prezidentiale a lui chioru, coroborat cu deschiderea catorva dosare penale dupa aceea ptr domnia sa si trepadusii domniei sale … intrebarea este daca printre cei din cursa este vreunul cu muchos cojones incat sa il bata la voturi, si dupa aia sa il si bage in rahatul de unde a venit maidanezul asta al istoriei contemporane

    jet, chiorule

  6. ” biciul il tin pentru parlamentari” citat din profesorul de drept administrativ(premier demis), aflat in vizita pe autostrada Transilvaniei, la antena 3 acum 5 minute !!! vai de noi !!!!!

  7. Victore de ce nu-l inviti la tine in emisiune impreuna cu ceilalti contracandidati si atunci sa vedem??? Oare ar face fata????

  8. Sa va dau un exemplu despre cum isi face preaiubitul conducator propaganda: in Piatra Neamt, pe niste panouri publicitare electronice stradale se difuzeaza in nestire emisiuni Nasul in care a fost invitat Maria Sa. N-am bagat de seama daca sunt si cu sonor, dar parca nici nu mai conteaza. Mie mi se pare suficient de sinistru si asa…

  9. IoanaP, cred ca dl. Ciutacu a scris corect “blocuri”, referindu-se la panotajele imense care troneaza pe cladiri.

  10. /

    corect!

    dar te-ai gandit ca… s-au blocat, ca nu si-au imaginat o astfel de abordare?

    contracandidatii “intaiului marinar al tarii” sunt in campanie pentru Presedintie, nu pentru ciopartirea Parlamentului, sau pentru crearea premiselor ca toate pipitzele si toti cocalarii sa ajunga ministri!

    /

  11. Nocivul arde totul in cale si contracandidatii se piaptana, din pacate. Mizeaza doar pe votul negativ. Sper sa ajunga, ca nu mai vreau 5 ani de tiranie.

  12. In Braila sunt peste tot afise si bannere portocalii. Pe stalpii de iluminat stradal sunt niste afise mai mici ca dimensiuni dar acoperite cu o folie protectoare din care ne zambeste Mircea Geoana. Alti candidati nu exista. Ma uitam cu tristete la cei 11 000 de euro stransi pana acum de Domnul Crin Antonescu si ma intrebam cate “tablouri” gen Mircea Geoana poti face cu ei…Nu pot sa cred ca tocmai liberalii vor fi invinsi din cauza saraciei…de fapt a zgarceniei…

  13. Si ce face institutia numita pompos Curtea Constitutional?
    Si eu sustin ca …dinte pentru dinte, ochi pentru ochi.
    Daca candidatii nu deschid ochii la timp, sunt(ti) pierduti. Din pacate…

  14. Libidel asta, de care mi se cam rupe, seamana al dracului cu cineva.

    Vroiam sa postez asemanarea pe blogul meu, insa nu prea se cade sa-i acord doua post-uri lui Băsescu.

    Pentru cine intereseaza tematica, luati poza verde cu “sperie-ciori” si alaturati-o lui… Pinochio.

  15. Pana in `89, mass-media era aservita total Conducatorului. Stim asta si n-are rost s-o detaliem. Astazi, mass-media este covarsitor mai dezvoltata tehnic si prin urmare, cu atat mai apasatoare in ceea ce priveste prezenta pixelica sau decibelica a Conducatorului actual… Fara indoiala, intr-un fel sau altul, “1984” s-a initiat pe plaiul mioritic si continua sa se perfectioneze, spre tulburarea noastra. Nu-mi fac probleme pentru contracandidatii Conducatorului, in caz ca nu vor reusi, in alegeri. Dansii sunt “asigurati”.. Mi-e teama pentru mine si copiii mei, o teama justificata de framantarile lumii prezente, care framantari coroborate cu genialitatea rea a Conducatorului, ne pot face viata un chin. Era rau in timpul lui Ceausescu, fara tagada, dar, totusi, era o “stabilitate” oarecare, privind putinta de a trai, macar fizic… Nu vorbim de libertatea de exprimare, inexistenta atunci… Azi, putem vorbi, fara probleme… Problemele apar atunci cand, vorbele noastre il pot atinge pe Conducator… Poporul e nemultumit, poate trancani cat vrea. Dar daca apare cineva care prin vorbele lui poate aduce “prejudicii” Conducatorului, aceea persoana poate avea probleme, fiti siguri…
    Plebea insa, poate rostogoli vorbe cat doreste…
    Nu sunt de acord cu domnul Badea…. In ceea ce priveste prezenta la vot, desigur. Si nici cu “dezvoltarea” Romaniei, pana la urma. Nu cred ca este totul pierdut. Daca englezii aveau “In gura presei”, azi nu mai aveau monarhie si se multumeau cu Cromwell….
    Tipam ca nu se mai poate si multe altele… Cum putem “scapa” de “apasare”? Prin vot, cred, ca de “revolutie” nu poate fi vorba… Sau ne lasam cotropiti de viziunea d-lui Badea, ne afisam un zambet amar si totodata superior, in coltul gurii, incrucisam bratele si oftam, intre doua vorbe de duh (sau grele, dupa caz)….
    Am inteles ca d-lui Badea ii plac artele martiale..; astept asadar de la dansul mai multa incredere in tara asta fara vina dar oropsita. Spuneti-i ca Romania nu a gresit, ci doar gunoaiele nematurate la timp…..

  16. Ceva in genul ma gandeam si eu ca un raspuns, totusi as fi pus accent pe lucruri cu rezonanta mai mare la public. De exemplu:

    Mi-e frica sa traversez strada fiindca presedintele conduce beat, mi-e frica sa vorbesc la telefon fiindca sunt ascultat, mi-e frica sa imi deschid o afacere pentru ca voi fi impozitat pana la faliment. Etc.

  17. @ingi: ce te miri??? Asta e atitudinea lor “democratica” initiata de seful lor! Ma uit de curios pe blogurile pedelicilor ; ei bine, toti, absolut toti preiau lozincile si stereotipurile presedintelui. Ce spune Basescu e litera de lege.
    Revenind la povestea cu biciul lui Boc, nenea care umbla fara scara s-a ales cu o noua porecla: “son of a “bici”…:))

  18. Ma uitam ca tampitul aseara la Crin Antonescu la emisiunea domnei Vranceanu Firea! Imi venea sa-i dau una prin televizor. Fara nicio suparare dar e un mare papagal! Asta-n veci vecilor nu-l va bate pe Basescu. Si nu numai el: nici Geoana si Oprescu nici atat! Juri ca sunt blat cu Tiranul! Daca astia sunt potentiali contracandidasti ai lui Basescu, acesta din urma va castiga fara probleme turul doi. Este incredibil ceea ce vad si se intampla! In timp ce portocalii au declansat un adevarat razboi in toata tara, pe viata si pe moarte, ceilalti se balbaie si fac pe mironositele la televizor pe toate posturile!
    In timp ce Basescu face misto de acestia, ei , vezi Doamne, sunt “intelectuali fini si rasati”!
    Mai nenea Antonescu, Geoana, Oprescu, la razboi te duci mai inarmat ca adversarul tau, daca vrei sa-l bati! Daca NU, STATI ACASA FRATILOR CA NE-ATI IMBOLNAVIT DE FICAT!

  19. Cea mai tare piesa pentru dom president Baselu: Prazitii- De ziua ta, foarte tare piesa si i se potriveste ca o manusa. Ce n-as da sa-l vad pe barca cu toti ciorditorii si lingaii lui(Berceanu,Videanu,Udrea,Sulfina,Blaga,Boc) si toata gasca lui de borfasi ordinari deghizati in politiceni care vor binele tarii.

  20. Victore,

    Oare nici unul din contracandidati nu poate reclama la BEC faptul ca prin afisele vadit proBasescu cu indemnul pentru referendum se atenteaza la o competitie corecta si cu sanse egale ?
    Oare ce fac societatile tip ProDemocratia care ar trebuii sa vegheze la o campanie corecta in care candidatii sa foloseasca doar resurse proprii pentru a se finanta si nu sa fie finantata din bugetul de stat.
    Eu cred ca un demers la Bruxeles sau la Comisia Europeana ar trebuii facut , nu cred ca celor de acolo le este indiferent modul in care si banii lor ( a se vedea imprumuturile luate) sunt utilizati .
    Intradevar contracandidatii ar trebuii sa aiba mai mult “sange” si ar trebuii sa reactioneze cel putin asa cum o fac internautii pe diverse bloguri

  21. In toata agitatia alegerilor, a referendumului, vreau sa stiu si eu ce s-a intamplat cu :

    “Dati-mi dosarul de colaborator ! ”

    Oare asa de idioti sa fim sa nu ne dam seama ca seful informatorilor de pe fregatele Romaniei, dl. Traian Basescu nu avea legatura cu Directia de Securitate a Statului ?

    Mai las-o naibii Traiane ca si minciuna asta are picioare …

    Respect Victor !

  22. fratioare..tare mi-e frica..nu te bati cu Basescu cu ironii fine in timp ce el iti invineteste turloiu’..!..Il admir pe Antonesu, il stimez pe Oprescu, il”inghit”si pe Geoana cu camarilla lui..il detest pe Grobianu’din toti rarunchii mei..insa cu asemenea oameni, altfel foarte stimabili, nu castigi batalii..nu ai cum.Cu atat mai putin razboaie.Nu asta-i modalitatea..nu ironia fina, nici balacareala publica..ci pur si simplu PREZENTAND ZILNIC FAPTE..TOTI.Si cerand explicatii.Mereu.Tot timpul.Cum apare basescu.
    Trebuie sa fie vocali. Nu spunand baliverne..ci amintind mereu fapte.Atat.

  23. Nu tu “tunel cu capat”, nu tu “luminita de la capatul tunelului”, doar “intuneric”, doar “haos”; este de mirare ca suntem intr-o stare patologica de “neliniste”, de “frica obsedanta”? Avem tot feluri de “fobii”, dar cea mai extinsa dintre acestea este “Basescu-fobia”.

  24. Până și în sectorul 1, unde e primar Andrei Chiliman, afișele fasciste ale lui Băsescu sunt peste tot, ne sufocă pur și simplu! Asta e realitatea în sectorul 1, cel puțin aici în zona Titulescu-Banu Manta, unde nu există nici urmă de panouri electorale și afișe ale lui Crin sau ale lui Geoană, în schimb de pe toți stâlpii ne supraveghează amenințător Băsescu.
    Și aproape în fiecare zi, ciracii portocalii de la cabinetul parlamentar al pedelistului Canacheu, merg din ușă în ușă să ne explice că NU TREBUIE (cât tupeu!!!) să votăm cu nimeni altcineva decât cu Băsescu, că doar el vrea binele poporului, că Parlamentul e mai bun doar unicameral, și colorat doar în portocaliu, și alte porcării de felul ăsta.

  25. @Raluca: i-a impiedicat pe cineva pe contracandidati sa-l contrainvadeze cu afisele lor pe Basescu? am vazut, in drumul meu spre munca, vreo doi Sorini, un Crin si nici un Mircea.

  26. @Victor Ciutacu:”…vei mai cheltui câteva zeci de milioane de euro…”
    A facut cineva un calcul cati bani ne-a costat golanul asta pana acum ? Ma refer la cheltuieli neplanificate ,cum ar fi: alegeri anticipate la primaria capitalei in 2005 , la primaria Clujului in 2009 , doua referendumuri inutile in 2007 si 2009…Unde mai pui ca vroia alegeri anticipate parlamentare in primavara lui 2005 , la cateva luni dupa ce avusesera loc alegerile in 2004 ! Si daca va castiga un nou mandat , va dizolva parlamentul si vom avea alegeri parlamentare anticipate in 2010 !

  27. Nu este nimic de mirare in ceea ce latra alcoolicul in campanie, a luat un model, al inocularii fricii si merge in continuare pe el. Sa ne amintim numai amenintarea ca in decembrie nu vor fi bani de pensii si salarii ca si multe alte asemenea ineptii scoase pe cepul butoiului…Asocierea campaniei prezidentiale cu idiotenia de referendum este clar facuta pentru a mai castiga voturi. Totusi nu inteleg de ce la circa 18 milioane de electori sunt editate 22 de milioane de buletine de vot prezidentiale si in jur de 18 milioane de buletine de vot pentru ifosele constipate ale betivanului materializate intr-o parodie de referendum. Privind contracandidatii, nu ii opreste nimeni sa inunde panourile electorale cu postere in care sa ii raspunda acestui mahalagiu betivan la amenintari…Oricum voi vota un NU mare la referendum pentru ca este efectiv o bataie de joc la adresa noastra si la prezidentiale cu oricine mai putin tatal interlopilor flotant actual la Cotroceni….

  28. Inca o gogorita marca TIRANUL lansata de Realitatea cea Curva:”Site-ul a fost joi victima unui atac informatic de amploare. În urma acestui atac, administratorii site-ului au fost nevoiţi să blocheze temporar accesul din afara ţării. ”
    O DOVADA IN PLUS CA BASESCU JOACA CUM VREA EL!
    NOI INGHITIM, IAR CONTRACANDIDATII PREZIDENTIABILI S-AU ANEMIAT CU TOTII PESTE NOAPTE!
    Fratilor, tare mi-a frica ca Basescu iese din nou presedinte. Ma bat peste gura si sper sa fie doar un gand parsiv!

  29. Asta spun şi eu de ceva vreme.
    Nu sunt în stare să ne arate ceva diferit, sau ceva care să ne facă să credem ca ar putea exista alte soluţii, mai bune, mai folositoare, mai puţin costisitoare.
    Toate atacurile astea răsuflate sau copiate de la un Ciutacu sau CTP nu aduc nimic nou, iar trecutul ne spune că rolul de victimă inmoaie inimile multora iar criticile venite cu duiumul sunt cea mai bună campanie şi…să fim sinceri…OTV-ul avea audienţă.

  30. A fost in armata idiotul p… , iar acum este deacord sa taie solda pentru militari,pentru 14 zile ,sa merga sa lupte el ,, voluntar”.Asta ,pe langa multe altele care le-a facut si de care m-am scarbit , ne crede tampiti pe toti .

  31. Cata consiliere gratuita sa mai faceti impiedicatilor astora? Asta dovedeste ce echipe “performante” au in spate si de ce vor schimba ei profund lucrurile. Fiindca au cu cine.

    Off topic. Mutand ce-i de mutat, cum zice doctorul salvator de neam si tara, cam in starea asta ne-au adus basescu&co.:

  32. Dom’le mie nu mi-e frica! L-am mai impuscat pe unu acu’ douaj’de ani, mai impuscam unul acum, daca trebuie… ce mare scofala! Stiu, glontul nu e o solutie democratica… pai tocmai de aia! Sa-i dam gaozarului sef sa guste si el din posirca pe care ne-o toarna pe git in fiecare zi. Propun chiar un concurs de tricouri si sepci gaurite (6×7,62) pentru capitanul Munchhausen.

  33. @victor ciutacu
    in orasul in care locuiesc cat si in imprejurimi cu primari PD-L-isti predomina afisele cu Geoana.

  34. S-a prostit tara asta sau mi se pare mie? de ce toata lumea tace, de ce suport circul asta oferit de atatia ani de zile de clanul Basescu? Chiar nu putem fi si noi o tara normala?

  35. si ce ati (sau “a-ti”, cum scrie Videanu…) zice sa nu-l vedem pe puslamaua & pezevenghiul & santajistul & fascistoidul & etilistul & cutra & (adaugati, ca aveti ce!) in turul al doilea? am eu asa, o presimtire ca jegul asta nu va scapa de ce ii este frica, putrezi-ar de viu sa putrezeasca!

  36. boc chiar vrea sa-l vada pe mircea badea cu pene pe fund? cica cei 42 de km vor fi gata pana la 1 decembrie.ma face sa rad! in cazul acesta: salutari fierbinti domnule boc ( adica ” arde-te-ar focul” )

  37. @nemesis
    Dar de ce sa putrezeasca de viu? Vai, ce urit! Nu ne-a imputit aerul destul? Bine, daca il ingropam repede sint de acord!

  38. Mare specialista, mare! Am sanse sa devin consilier de oameni politici. Asa patesc gospodinele cand le pleaca barbatii la munca si raman singure. Multumesc pentru ajutor…

  39. Victor, ai dreptate, firește că nu-i împiedică nimic. Poate doar, lipsa portocalelor și a determinării de a învinge.
    Tocmai de asta, am dat exemplul sectorului 1, acolo unde doi dintre contracandidații lui Băsescu – favorizați fiind și de faptul că au primar liberal și viceprimar pesedist – ar fi putut lejer să neutralizeze amenințările băsesciene cu panotajele lor, de oameni normali.

  40. Doamne, cate asemanari se vadira intre Cizmar si Mariner! Si unul si altul avura copii geniali, Nicusor a fost sef la UTC si prim-secretar la Sibiu; Lenuta a mica se facu si ea izact la fel, sefa tineretii portocalii si apoi mare prim-parlamentara la Bruxelles, ca sa ne rada oamenii aia si cu altceva. Si carpaciul si timonierul avura fiecare cate o Lenuta, Ceauseasca fiind mare chimista si doctor honoris causa, Udrea e mare conferentiar pe la o particulera si doctorand in arte militare, disciplina la care sunt sigur ca se pricepe tot atat cat se pricepea Lenuta I la polimeri si codoi.
    La Ceausescu, de vina erau ‘agenturili’ straine; la actualul mogulii si tonomatele pe euro ale acestora – se aseamana si dpdv al discursului.
    Ceausescu avea Marea Adunare Nationala, care batea repede din palme la orice cuvantare; Basescu si-a dorit mult o ‘majoritate larga’ care sa faca la fel, iar acum isi doreste si el propria lui Adunare Nationala obedienta si speriata, care sa aplaude frenetic tot ce zice.
    Daca va (re)instaura sceptrul prezidential si va amenda Constitutia in privinta numarului de mandate, daca isi va aservi toate serviciile de informatii, atunci ne va fi clar ca va trebui sa il impuscam si pe Basel, ca altfel nu vom putea scapa de el.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.