Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Traian Băsescu, politrucul de cumetrii

Traian Băsescu, politrucul de cumetrii

Omeneşte vorbind, e de înţeles că Traian Băsescu – favorit evident al alegerilor prezidenţiale din acest an, dar încă departe a avea garanţia că mai prinde un mandat – vrea s-o ţină pe Elena pe masă, casă şi-o spinare de bani la Bruxelles. Orice părinte responsabil încearcă să-şi aranjeze urmaşii. Unii pot, alţii nu. Preşedintele României face parte din prima categorie, dar demonstrează, încă o dată, că-i nimic altceva decât un banal politruc de cumetrii.

Mai mult, aici


Comentarii

comentarii

Similar Posts

75 thoughts on “Traian Băsescu, politrucul de cumetrii

  1. @Santinela: se cheama democratie nemarginita nici macar de bunul simt

  2. hey, frumos cuvantul “politruc”, l-am auzit in engleza ca “politrick” demult. 😉

  3. @Santinela: sa va auda dzeu. Tot sper ca multi din cei care l-au votat pe Base sa nu-l mai voteze acum. Problema este ca Base & Boc incearca si o sa reuseasca sa fure multi bani, ffff multi bani + bani dati de guvern ca e al lui de’ + bani de la firmele care sunt sprijinite acum de guvern (vezi turism, constructii si bineinteles borduri) + frauda la alegeri si iata cum vom avea o tara portocalie, mintita de portocalii si tarata din nou spre groapa de gunoi.

    Eu raman la speranta mea sa votez in turul 2 decent, sa aleg intre Cristian Diaconescu si Crin Antonescu, sau macar unul sa fie acolo si sa am ce sa aleg. Daca nu, asa cum ati spus si dvs. voi fi unul care voi vota sigur impotriva lui Base. Mai am speranta ca totusi si cei de afara, vb. de politicieni sa spuna stop lui Base si sa-l puna rapid pe faras.

  4. Draga Victoras,
    fie-mi scuzata afectiunea,
    m-am tot gandit la aceasta propunere de candidatura din partea TDL pentru europarlamentare si sincera sa fiu am descoperit ca sunt foarte invidioasa pentru 2 motive :
    a) nu ma pot ridica la un nivel intelectual acceptabil de editare a unor fraze politice care sa starnesca entuziasmul maselor tinere;
    b) am inceput sa traiesc o angoasa istorica profunda pentru ca imi dau seama ca nu ne ridicam la acel statul care sa ne faca capabili sa intelegem ca suntem niste pigmei ignoranti si nu ne meritam leaderii politici.
    In consecinta, te rog si pe tine sa te lepezi de invidie si rautati.
    Scrie si tu ceva laudativ, mobilizator, chiar daca nu este adevarat.
    Din pacate sunt pesimista, n-ai sa fi in stare.

  5. Am ramas surprins de sentimentul anti-Titulescu pe care Traian Basescu l-a afisat la Bruxelles, cind a intors spatele unei solicitari a tarilor de le Visegrad de a se forma o antanta-economica. Ce-o fi in capul acestui conducator de stat? Cumva se crede “mai mare” decit presedintii Cehiei, Poloniei, Slovaciei sau Ungariei? Are impresia ca “face jocurile celor mari”? O sa o luam “in bot” de la Germania si Franta(cit despre Anglia, nici nu mai vorbesc!).

  6. am si eu o intrebare:

    se indoieste cineva de faptul ca Traian Basescu va obtine la toamna un nou mandat de presedinte?!

    acum, sincer, fara pasiune, exista vreo alternativa viabila si cu sanse?!

  7. D le Ciutacu , va rog eu sa-l CERTATI pe Mircea Badea pentru ce dorinta si-a pus de ziua lui . Ozi buna, multumesc

  8. Pentru poporul roman ar trebui gasit o alta planeta unde ar putea linistit sta fara sa deranjeze pe nimeni si sa nu se faca de rusine. Nu cred ca in ziua de azi mai e undeva inca pe planeta asta un popor civilizat care in forurile de conducere promoveaza nulitati. Degeaba ne lamentam zi de zi , asta e motivul ca traim cum traim si suntem considerati si in iEuropa un popor de rang inferior.
    In rest , sa aveti numai succesuri….

  9. eu astept cu interes reactia comentatorilor politici odata cu nominalizarea elenutei pe liste pentru PE. sa ii vad ce zic si cum o scalda, ca sa cada bine in fata prezidentului.

  10. Da, sunt de acord cu analiza ta. Mi se pare ca Badea se inseala, cand spune ca Basescu vrea sa scape de Elena in campania lui electorala, cand ea ar putea scoate noi perle, si o trimite la Bruxelles. Nu se sinchiseste el de perlele fiicei. Daca spune ea vreo prostie, are destui trubaduri care s-o dreaga. O trimite pe Elena la Bruxelles ca s-o capatuiasca, e evident. Mandatul de la Bruxelles este un bun start in cariera ei de “politicianca”. Dupa cum s-a vazut si la altii…
    Pacat doar de cei care au stat prin scoli ani de zile, sperand, naivi, ca fiecare ajunge sa aiba locul pe care-l merita.

  11. @ Concediaza-ti seful!:
    Da, eu ma indoiesc! Mai mult, in capul meu suna ,din ce in ce mai des, mai ametitor, mai “hop si-asa”,ca in Ciuleandra,Crin Antonescu Presedintele Romaniei!
    @titanik: multumesc pentru :”cei care”.Imi pierdusem orice speranta ca voi mai auzi aceasta formula in locul “cei ce”.
    @ mimi :Nu cred ca cineva il poate certa pe Badea. Tristetea mare e ca a ajuns in faza in care sa gindeasca asa ceva. Si nu e singurul tinar cu un intelect bine echipat,cu un interior sufletesc bine mobilat, care sa ajunga la asemenea concluzii. Calitatea societatii in care traiesc ii exaspereaza. Lipsa de perspective pentru o schimbare ii descurajeaza citeodata. Noi, la virsta lor, aveam macar speranta ca dincolo de cortina de fier e mai bine. Ei ,nu. Ei stiu ca peste tot e cam la fel.

  12. @bagataresipunct ro: sa va banuiesc de masochism? Nu e clar ce “reactie vor avea comentatorii politici”?-sa nu generalizam totusi-nu toti comentatorii, unii sint buni, pacat ca sint prea putini!

  13. esti invidios pe succesurile altora…d-aia nu-ti ajuta Dumnezeu sa te bati cu sistemul ticalosit din interior…

  14. @ concediaza-ti seful

    Crin Antonescu are sanse sa devina presedinte si este un alt gen de politician de care avem disperata nevoie.

  15. Domnisoara Elena ar trebui sa invete mai intai sa parcheze masina, nu cum era parcata azi noapte pe la 2:00 – 2:30 la intersectia radu beller cu dorobanti, masina aflandu-se la 1-2 metri de trecerea de pietoni. Ii amintesc domnisoarei ca legea nu permite parcarea la o distanta mai mica de 25 de m de trecerea de pietoni. Ca sa expun mai clar, cum intri de pe dorobanti pe radu beller, la maxim 2 m de trecerea de pietoni, pe partea dreapta, era parcata masina domnisoarei.

  16. *Rai sunteti! Fetita asta ar fi avut reale sanse in modelling pentru ca arata bine si…tace.
    **Inca nu intelegem ca afacerile bune se fac “in familie”.
    @Cetateanu’ Turmentat: lasa ca o sa invete parcarea la Bruxelles daca nu cumva om plati si sofer.

  17. Pai da in politica au ajuns foarte multi oameni care nu ar fi putut face altceva in viata sau au ajuns mari infractori care cauta imunitate de gasca in cazul Romaniei. Prin urmare e firesc fiindca ambele subiecte in acest caz apartin celei dintai categorii atat timp cat electoratul nu reactioneaza.

  18. E si un exercitiu electoral: daca toti vor pune stampila pe numele “Basescu”, inseamna ca numele asta inca reprezinta ceva, in Romania.

  19. Pai e deranj in cursa electorala mititica licentiata ce abia reuseste sa molfaie trei cuvinte corecte in limba romana. Nu ar face fata presei cea haine, a tonomatelor nesimtite care ar inoportuna-o cu intrebari capcana pe saracuta bamboo-ista.
    Si in plus da bine un tatic inlacrimat ce flutura dezolat o batista alba pe aeroportul H. Coanda in timp ce mandretea de fetita isi ia zborul din cuibul parintesc catre Parlamentul iEuropean.

  20. Dacă tot vrea s-o ţină departe de Ţară, n-ar putea-o trimite Don President undeva (altundeva!) pe banii lui, nu pe banii noştri? Eventual la o şcoală, ceva. Una pe bune, nu bazată pe relaţii şi mită! Uite ce-au scos “şcolile” şi profesorii ăia “şcoliţi”, din Şcoleră!

  21. Dom’ne, la retorica pe care o afiseaza in public in Romania va fi un deliciu pentru media europeana. Delicioasa, deci de bine.

  22. Invataturile lui Nelson catre Ceacar Voda Reales
    In timpul ostilitatilor care au precedat Batalia de la Trafalgar, Amiralul Nelson a fost asistat de un Trimis Extraordinar al Majestatii Sale.
    La un moment dat, cand se afla cu acesta in cabina sa sorbindu-si ceaiul de faiv, se prezinta aghiotantul lui Nelson, care raporteaza:
    – Domnule Amiral, la orizont o corabie franceza!
    – Adu-mi te rog, o sticla de vin si camasa rosie, ii replica Nelson.
    Ordinul fu indeplinit, Nelson conduse lupta si scufunda corabia franceza.
    Cand se intoarse in cabina, dupa felicitarile de rigoare, Trimisul Majestatii Sale il intreba:
    – Amirale, am si eu o nedumerire. De ce inainte de a pleca la lupta ai cerut o sticla de vin si camasa rosie?
    – Vinul l-am cerut pentru a-mi face curaj, iar camasa rosie mi-ar fi fost necesara in cazul in care as fi fost ranit si as fi sangerat, lucru care poate mi-ar fi demoralizat marinarii.
    Dupa cateva zile de la acest incident, in aceleasi conditii, se prezinta di nou aghiotantul, cam livid la fata de aceasta data, si raporteaza:
    – Domnule Amiral, toata flota franceza la orizont !
    – Adu-mi o damigeana de vin si pantalonii maro, ii raspunse Nelson, la fel de livid la fata.
    Dupa modelul si invataturile lui Nelson, inca de cand a venit la Putere, Zeus se incurajeaza zilnic cu cantitati impresionante de licoare scotiana. Se pare insa ca balonul de sapun, umflat la greu de pupinbasisti cu mitul unicitatii, imbatabilitatii si invincibilitatii (sic!) sale s-a cam gaurit si a inceput sa fasaie si sa puta al dracului de tare, conditii in care se impune si imbracarea pantalonilor maro.
    Dupa palma primita de la ziaristii prezenti la Bruxelles, care l-au confundat cu inconfundabila trompeta cotrocenista (din nou,sic!), a venit si dusul rece al unui sondaj de opinie, care pentru prima data, oricat de mincinos-manipulative ar fi aceste sondaje, il situeaza pe Sorin Oprescu cu doua procente inaintea sa, la capitolul incredere, fara ca macar Doctorul sa-si incordeze muschii.
    – Evenimentul Zilei la mine, a ordonat Zeus!
    Si hop, aflam din fituica prezidentiala cat de ticalos si corupt a devenit brusc Primarul Capitalei.
    – Boc, la mine, a ordonat din nou Zeus!
    Si hop, trompeta cotrocenista incepe sa lanseze semnale sonore catre Oprescu, cum ca Guvernul il ajuta in pofida faptului ca reprezinta un posibil pericol pentru mult iubitul conducator.
    Doamne, ce dobitoci nerusinati au ajuns sa gestioneze destinele romanilor!
    Si asta-i doar inceputul. Sa te tii vere, cand o incepe oficial campania, cate tone de fecale mosite ba pe la DNA, ba prin laboratoarele Service-urilor, vor fi deversate in capetele contracandidatilor si cate ode ii vor fi dedicate Neprihanitului!
    In conditiile respective, n-ar fi deloc surprinzator sa aflam spre exemplu ca, un unchi colateral de gradul sapte al lui Crin Antonescu a condus in Bucuresti hoardele de mineri, sau ca un verisor colateral de gradul zece al strabunicului Doctorului, dupa ce in 1907 a dat ordin sa fie impuscati taranii, ulterior s-a reorientat politic, si a participat in 1921 la congresul de constituire al pcr.
    Asa ca romani luati-va bilete din timp la spectacolul de circ ce va sa vina!

  23. Continua dle Ciutacu poate se trezeste si mamaliga. Nu pot sa uit ce circ a fost la alegerile de la tineretul PDL. Imi amintea de sedintele de infierare proletara, cu cartonase rosii pentru cel care a indraznit sa candideze contra tovarasei.Asta ne mai lipsea: Elena deputat europarlamentar. Unde sunt aceia care tipau despre Nicu Ceausescu? Ala macar era destept. A demonstrat acest lucru dar asta….Treziti-va

  24. scuza-ma ca ma bag,dar am dat inaintea ta cu mult super piesa dedicata baselului (ma mandresc cu treaba asta:)

  25. NU IMI DAU SEAMA CE AU UNII OAMENI IN CAP.INAINTE DE DNL.BASESCUCUM A FOST?NU SI-AU PUS OAMENII LOR IN FUNCTII INALTE?DACA ELNA A AJUNS ACOLO UNDE ESTE INSEAMNA CA ARE CEVA MINTE.SI IN PRIMU RIND E ALEASA.ASA SE ALEG DEMNITARII IN TARA NOASTRA .INAINTE SI DUPA DNL.BASESCU.SUNTETI NISTE RAI.SAU SUNTE-TIDE ALTA CULOARE POLITICA SI ORI CE SE FACE ACUM PENTRU DOMNIILE VOASTRE NU E BINE.MAI CONTROLATI-VA SI VOCABULARU CA VORBITI DESPRE NISTE OAMENI DE VAZA IN TARA ASTA.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.