Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Unii-s blatişti, iar alţii se duc după fentă

Unii-s blatişti, iar alţii se duc după fentă

http://www.youtube.com/watch?v=I95mER8omO0

Pe vremea când mă ocupam cu fotbalul (mai mult decât simplul privit în fugă al meciurilor), valoarea fundaşului se măsura după un set de criterii de bază. Unul dintre acestea era dacă se duce (sau nu) după fentă. Altul, conex, era dacă i se rup (sau nu) frânele. Marea calitate a lui Băsescu (şi a strategilor adevăraţi, nu a marţafoilor de televizor care-i pozează în consilieri) e că, în domeniul imaginii, a ştiut să identifice la adversari (politici sau mediatici), pe lângă blatişti ordinari, fundaşi care muşcă la fentă şi cu frâne slabe în dotarea standard. Care pun botul la perdelele de fum pe care le lansează. Exact asta se întâmplă şi acum…

P.S. Dacă preşedintele Băsescu avea parte aseară, la TVR, de o ziaristă (nu de o timorată şi măgulită de onoarea augustei prezenţe, frăgezită în avans de politruci) peste masă, poate avea ocazia să răspundă la o întrebare simplă. Câtă vamă a plătit el statului român când aducea în port blugi, cafea şi ţigări cu vaporul?

 

Comentarii

comentarii

Similar Posts

86 thoughts on “Unii-s blatişti, iar alţii se duc după fentă

  1. Domnule Ciutacu eu nu inteleg un singur lucru… De ce oamenii politici rivali lui basescu nu reusesc sa vorbeasca pe “limba” lui… De ce este atat de greu sa realizezi (ma refer la omul politic) ca un personaj ca basescu nu poate fi “combatut” altfel decat prin propriile metode. Adica de ce de fiecare data cand vine personajul acesta infect la TVR si spune “porumbacul face si drege” sau “felix in sus, felix in jos” raspunsul lor este unul destul de vag si lipsit de substanta. Eu daca as fi in locul lui Crin Antonescu sau in locul lui Victor Ponta in fiecare zi as tine o conferinta de presa in care as intreba 7 lucruri esentiale:
    1) Unde este dosarul lui basescu, pt. ca el nu apare la arhive;
    2) De unde a avut fata lui bani pentru un apartament de 400 mp;
    3) De ce nu se mai intalneste in fiecare luna (sau ceva de genul) cu cetatenii in strada asa cum a promis;
    4) De ce are Ministerul Turismului cel mai mare buget;
    5) De ce nu se “ofera” justitiei pt. solutionarea dosarului Flota;
    6) De unde are familia lui atat de multi bani;
    7) De ce refuza o confruntare intr-un talk show Antena3 sau Realitatea.
    As repeta aceste lucruri zilnic pana vor ramane intiparite in mentalul colectiv si pana va spune basescu “GATA NU MAI SUPORT!!!” si va incepe sa injure pe toata lumea, sa-i “blesteme” pe toti etc. eventual sa faca si un atac cerebral si gata. De asemenea as face o cerere la TVR sa am dreptul la replica (adica o “editie speciala” exact cum face si el) in care sa vorbesc ce vreau eu si sa fac ce insinuari doresc. Daca cererea imi este refuzata ma duc la CNA si depun in fiecare zi 100 de plangeri (zi de zi) pana ii “distrug” nervos si pe aia de la CNA si pe aia de la TVR! In plus asa cum marinarul gaseste tot felul de porecle pt. diversi oameni care nu-i plac lui exact asa as face si eu! De la porecle mai “nesimtite” precum Johnnie Plimbaretul, Jack Daniel, carmolistul, pana la unele banale precum marinarul (oricum numai pe nume sa nu-i spun) si sa folosesc aceste porecle indiferent ca vorbesc despre el in Parlament, la Tv sau pe strada… Eu zic ca nu ai cum sa procedezi altfel decat in felul asta indiferent de moment sau imprejurari. Romania nu este o tara unde vorba “cel mai destept cedeaza” sa se aplice… In Romania daca vine basescu si spune “porumbacul” sau “felix” si ceilalti ii raspund intr-un mod civilizat sau nu-i raspund deloc lumea spune “ce papagali astia ca nu zic nimic” sau “stie ma basescu ceva daca astia tac” etc. Parerea mea este ca in ciuda “calitatilor” lui de “smenar” basescu este un personaj care sta foarte prost cu nervii. Daca ar avea un adversar care sa-l loveasca mereu sub centura si care sa-l ia peste picior in mod repetat (adversarul sa nu-i raspuna niciodata direct, mereu sa raspunda la o intrebare cu o alta intrebare si daca se poate fara legatura cu cea pusa de el si sa aiba si un zambet ironic in momentul in care i se adreseaza) eu zic ca basescu face atac cerebral instantaneu! Daca transpun acest lucru in fotbal cel mai bun adversar pt. un atacant (atacantul este basescu) ar fi un fundas de genul lui Marco Materazzi! Materazzi se tinea destul de bine pe picioare, dar daca se intampla sa se “duca” dupa fenta la faza urmatoare il prindea pe atacantul respectiv (de obicei fara sa vada arbitrul) si il “rupea la geoale”! Si chiar daca se intampla sa vada arbitrul si sa ia cartonas rosu la meciul urmator tot la fel facea… Pt. el conta doar sa aiba el ultimul cuvant si sa fie “stiut de frica”! Tin minte meciurile Interului cu AC Milan cand de fiecare data cand il prindea pe Shevchenko il facea praf :))! Si pt. putina buna dispozitie iti trimit si un video tare :)) http://www.youtube.com/watch?v=z-WFJPcpVjg Numai bine!

  2. Inclusiv ameninţarea cu “ruperea” de PDL mi se pare tot o vrăjeală.
    Un avertisment dat celor care au început să aibă “vise de mărire”.
    Preluând metafora cu “tabla de şah” din vămi, parcă şi la Constanţa e vamă (aia pe care a fentat-o Băsescul pe vremuri), dar acolo “face Mircea un simultan” cu trei vapoare de ţigări, unul de legume-fructe şi două de cereale şi nu trebuie deranjat.

  3. Nu se pune, erau carpetele si blugii democratiei etc. Basescu iti intorce o intrebare de genul in cinci secunde si te pune in situatia de a fi considerat badaran daca insisti. Plus de asta, jurnalism la TVR?!?!? De cand si pana unde asa ceva?? TVR exista pentru transmis JO si Campionatele de fotbal, atat! Vai de angajatul cu initiativa de acolo. Oricum,in institutiile de stat coloana vertebrala e cel mai mare dezavantaj pe care il poti avea. Am putea sa dam vina pe doamna in cauza doar pentru ca mai vroia sa aiba slujba si a doua zi dupa vizita Primsecretarului??

  4. Lungesc mult frazele si uit inceputul – am vreo doua fraze formate numai din propozitii subordonate si nicio principala . 🙂 Scuze !!! Promit sa recitesc inainte de a posta , da’ cum naiba sa citesti ditamai comentariul , ca te ia somnul ? 🙂

  5. 🙂 Base e suparat pe francezi,pe nemti,vrea o repetare a momentului Rusia-Romania-America la masa,dar uita ca era un summit acolo.Asa inteleg de la Baconschi.Are el vise marete,dar cam greu de atins.Imparatul e cam gol si izolat.Marile puteri au alte prioritati.

  6. Oricum ajung la concluzia ca doar D-zeu daca se indura de noi si considera:”Pana aici!Gata!”,mai avem scapare,sau daca va exista un Om suficent de capabil,onest,bun orator,vizionar,putin vagabond in gandire cu dosar curat,spirit puternic, va face poporul asta sa gandeasca si altfel,dar ma tem ca nu o sa mai apuc s-o vad si pe asta.Din perspectiva a ce traim,ce vedem zilnic ,parca varianta cu D-zeu pare sa fie mai credibila,pt ca altfel nu vad solutii.Dar nu pot sa nu observ totusi vehementa cu care ataca in fiecare zi el si acolitii lui opozitia,e clar ca l-au enervat foarte tare cu constituirea acestei aliante,deci in concluzie ,o fi ceva,de latra cainii!
    Super articol.

  7. Imi cer scuze de off topic, dar nu ma pot abtine, si chiar are putin legatura cu subiectul.

    In ultimii ani, Basescu a operat destule arestari preventive cat sa ramana in memoria colectiva, macar datorita numelor incarcerate:Becali, Vantu, Dan Diaconescu etc. Mai nou, este cazul Nicolescu, fiind o noua ocazie in care toti oamenii de presa care inca mai au ceva bun simt si ratiune in cap, au inceput sa vorbeasca iar despre prezumtia de nevinovatie, oportunitatea efectuarii arestarii preventive in lipsa pericolului social etc.
    Parca-l si vad pe Basescu vorbind in barba:”Am bagat 5-6 la arest preventiv si m-ati tocat pe media 1 saptamana la fiecare caz…acum l-am bagat si pe Nicolescu si iar nu mai taceti de vreo 10 zile…ia las’ ca va arat eu voua”. Si tocmai ce vedem la arest preventiv vreo 150 persoane:).
    Asta in “Texas Hold’em” se cheama “All in” si are ca scop, pe langa efectul de soc pe care-l creaza asupra adversarului, destabilizarea acestuia, si incercarea de a-l face sa-i treaca prin cap mai multe scenarii complicate, indepartandu-l pe cat de mult posibil de la adevarul care cu 1 secunda in urma i se parea evident.
    Observ ca absolut nici unul dintre jurnalisti de pe orice post media, nu vorbeste despre incalcarea constitutiei in cazul celor aproximativ 150 arestati preventiv(nu cunosc numarul lor cu exactitate), ceea ce ma face sa cred ca all in-ul lui Basescu a functionat. Adica daca tot vorbiti toti cu zilele despre fiecare din cele 10 cazuri de persoane notorii arestate preventiv, las’ ca va bag 150 in 2 zile si va arat ca nu mai zice nimeni nimic… Genial!
    Ce mai conteaza ca mita nu este pericol public, ce mai conteaza ca pot fi judecat si in libertate si ca infractiunile pentru care sunt acuzati nu au nici cea mai mica legatura cu punerea in pericol a cetateanului de rand, ce mai conteaza ca erau urmariti de juma de an timp in care daca ar fi constituit pericol public ar fi lezat in vreun fel cetateanul… Nu mai conteaza nimic pentru ca subiectul la moda e cum arata tabla de sah, cine cui i-a dat, cine de la cine a luat, si cine pe cine a dat in gat. Da-le naibii de constitutie si de drepturi ale omului…ne ducem dupa fenta la cacealmaua lu’ Base si nu vedem padurea din cauza copacilor.
    Eu sa fiu realizator TV, redactor de stiri sau “creator de politica de trust”, as vorbi 10 zile pentru fiecare vames arestat abuziv preventiv, ori cati vamesi sunt, adica 10×150 zile. Ca daca tot jucam cu un cartofor inrait, la all-in se raspunde rapid cu “call”..la rupere.

  8. Am căutat și am găsit lecția și mesajul de solidaritate cu contrabanda … mândria fraților Băsescu.

    ”Cum a cîștigat Băsescu jr. 600.000 de dolari pînă la Revoluție
    În ciuda a ceea ce se spune, frații Băsescu nu au făcut bani în marinărie pe bază de carpete și blugi. „Noi nu prea aduceam carpete, blugi, țigări. Noi eram cu «zgîrciul», material supraelastic, principalul material de buf al tanchiștilor. Cei care eram pe tancurile petroliere așa spuneam la chestiile astea cu blugi, țigări, carpete, zgîrci, le numeam generic «buf». Supraelasticul, «zgîrci», cum îi ziceam, era cel mai bun buf. Se făceau rochii din el, era și cu sclipici, era și cu bordură și fără bordură.
    Pot să vă spun, că tot sînteți dumneavoastră cu glumele, că eu am avut apartamentul la etajul patru și fratele meu avea apartament tot la etajul patru, ultimul din bloc, și rîdeam amîndoi: «Domnule, nouă nu ne e frică de cutremur, pentru că sînt făcute din zgîrci casele noastre și nu se vor dărîma sau, oricum, cădem pe moale». Acum, să ne-nțelegem, nu prea era recomandabil să ții zgîrciul în casă. Era Miliția, era Securitatea. Trimiteam repede zgîrciul pe la mama, pe la tata, prin sate, pe malul Prutului, pe unde se vindeau. De transportat le transportam în sala mașinilor, dar nu spun unde ascundeam noi buful, ha, ha, ha*, că nu-i frumos, poate se mai practică și acum.
    Din buf am avut la Revoluție apartamentul meu și o Lada 1500, care era cea mai scumpă mașină care se găsea la noi atunci. Și aveam, nu știu, în jur de 600.000 de dolari. Dar nu uitați că marinarii aveau și salarii mari, pe lîngă bufuri.“

    Asa că … NU NUMAI CA A AFLAT INCA DIN ANII 70 … CHIAR A PRACTICAT CONTRABANDA LA SCARA INDUSTRIALA !!!!

  9. d-le Ciutacu,cu tot respectul ,si d-voastra sunteti neasteptat de timorat in fata celor cu care conversati,cand vorbiti liber e ok,ce sa mai asteptam atunci de la niste ‘fatuci”?

  10. Nu stiu cita vama o fi platit el dar si-a tras asa o mare “vama” in ultimii 10 ani de cind a pus mina pe putere – atit la Primaria Bucurestiului cit si cocotat in virful ierarhiei…..Ma bate gindu sa spun ca “REGELE” este chiar el. Avind in vedere ce se intimpla in ultimele zile stau si ma intreb – cita nesimtire poti sa ai ca om care ai in grija granitele tarii ca sa iti tragi spaga dupa spaga si ca niste idioti “Dorelii” din vami si-au mai si tras ditamai casoaiele? Oricum asa cum s-a spus pe media e o mare cangrena in sistemul vamal. Si dupa cum spunea cineva trebuie sa mearga mult mai sus! Trebuie pus sub acuzare si mister Blejnar mare sef la ANAF ca nu e strain de fenomen!

  11. Orice mare corporatie are un departament de Relatii Publice, nu relatii cu publicul asa cum sunt inca percepute in romania. Dupa cum stii un departament serios de PR are un birou de presa, un birou sau departament de monitorizare a presei, un birou de creatie, un birou de analiza si analizeaza ceea ce primeste de la biroul de monitorizare, etc. In cazul lui Basescu CNA este biroul de monitorizare va presei, SRI biroul de analiza a presei, televiziunile aservite – biroul de presa….pai la un asemenea mastodont de PR cum dracu sa nu identifici vulnerabilitatile adversarului politic. Tu nu ai observat ca cei de la PD au mesaj unitar…ei nu se contrazic unul pe celalat…daca il asculti pe LIGA,Spanu, Talmacean la ora zece dimineata este tot una cu ce spune Tinel, Murg, Popoviciu, Predescu, Gurzau de la ora 15 pana la ora 19..si este tot una cu ce spune Mircea Toader, Visan, Costica canacheu seara la ora 22. Acum vezi doamne Videanu, blaga Berceanu Udrea, nu prea mai apar la Televiziunile comerciale..in ultima vremea ii vedem pe “deontologi” numai la TVR.

  12. Iata de ce nu avem autostrazi :

    Industria si agricultura s-au dus demult, iar armata nu mai are nici tancuri (date la turci, ca fier vechi), nici avioane ( s-au prabuşit singure), nici nave (vândute.ca fier vechi), nisi soldaţi (c-aşa ne-a impus NATO), politica lui Basescu de a nu mai avea drumuri şi cãi ferate e bunã. Cum vor mai ajunge duşmanii la noi ?

  13. “Câtă vamă a plătit el statului român când aducea în port blugi, cafea şi ţigări cu vaporul?”

    Cam pentru 1/50 din valoarea marfurilor pe care le aducea (trebuia sa declare ceva-ceva, pentru a-si putea justifica bunurile pe care voia sa le pastreze pentru sine). Dar n-are sens sa ne mai chinuim sa deducem din declaratii daca a facut contrabanda, cand a spus-o chiar el, cu gurita lui, cu subiect si predicat. Era la o emisiune “Nasul” (in campania prezidentiala din 2004), cand Moraru l-a intrebat daca a facut trafic de droguri pe vremea cand naviga si a raspuns foarte categoric cam asa: “Nu, asta nu! Contrabanda am facut, dar de droguri m-am ferit.” Probabil ca se poate gasi declaratia asta in volumul de mare succes editorial “Traian Basescu pe Calea Victoriei”, daca nu s-o fi epuizat pana acum 🙂 .

  14. Nu stiu daca ati observat, dar,dincolo de prezenta feminina care i-a luat interviul, am remarcat, din secventele de la Sinteza zilei,cadrul din care era filmat. Tipei i se vedea doar profilul cu tunsoare bob,deci,ceva nesemnificativ in tot spectacolul, iar in prim plan, filmat din fata, era Superbul.
    Asta e o prima etapa, un prim episod din monstruosul serial.Deci, vor urma…alte domenii unde trebuie inlocuiti cei ale caror convingeri contravin doctrinei de dreapta, alte drame.

  15. @victor: excelenta intrebarea cu vama, ma gandesc insa cine ar fi fost in stare sa i-o adreseze. tu ai fi facut-o, la tine in emisiune, nu altundeva?

  16. Atacant “fentos” aparatori cu reactzii lente… Dar publicul? Sunt prea multzi cei care savureaza “fentele nasoale”.

  17. @brazvan: daca s-ar fi desfasurat in timpul acestui scandal, fara nici o rezerva

  18. Stii care e problema? Stam prost la capitolul gandire. Pe doua planuri. Unii iau de bun tot ce li se toarna, inghit pe nemestecate si incep sa se incordeze ca fata mare la maritat. Altii, care se prefac ca se incordeaza, preiau niste fraze si le transforma in stereotipii, nefiind in stare sa se exprime cu propriile cuvinte. Si aici ma refer si la cei pro Base, si la cei anti Base. Fara a intentiona sa jignesc pe nimeni, vad la o multime de comentatori fraze identice preluate fie de la Zeus, fie de la voi, de la Antene. Si astfel pe mai departe, avem pretentia sa ce?

  19. Io zic ca marinaru’ are un plan (e, poftim decoperire!), in care rupe pdl in doua, il calca pe cap pe dd, prostindu-i pe prosti, pana toti dusmanii (marinarului) trec de partea lui (dd), se fac alegerile, in secret il finanteaza pe dd ca sa obtina un procent frumusel, dd il injura si-l ameninta pe toate caile, apoi, cand toti or sa rada-n barba ca si-a luat-o, ne-o da el la toti aliindu-se cu dd si cu aripa udrea-boc din pdl, face un alt partid de dreapta, desigur,(ah, cat ii place chestia asta!), atrage prin metodele obisnuite tot felul de gargaveti lacomi si santajabili, si de nu l-om vedea iar pe val, ranjind satisfacut si amenintator la intreg universul, sa ma injurati! O sa ne dixtram maxim cate zile i-o da Cel de sus!

  20. @Victor: Câtă vamă a plătit el statului român când aducea în port blugi, cafea şi ţigări cu vaporul?

    R: promisiunea ca, odata ajuns presedinte, o sa ii faca “Sa traiasca bine”

  21. E doar un marunt cocalar de piata Giurgiului. Spune ca vine politia ca sa-si vand pachetu’ de netimbrate mai repede.

  22. @Brain 56: eu zic sa nu va mai uitati la emisiunile mele, v-ar fi mai de folos intervalul ala orar pentru somn. oricum n-ati priceput nimic din ele.

  23. Excelenta scriitura ai Victore!!! Dar vad printre cititorii tai unii care, vai, saracii de ei, nu pricep nici primele litere pe care le scrii!!! Nu ca iti iau apararea (n-ai nevoie) dar cand ai fost tu timorat????? Cat despre interviul Marinarului, o mostra de spitalul de nebuni!!! Cred ca a fost prima si singura data cand i-am acordat mai mult de 5 secunde dar asta deoarece incremenisem cu telecomanda in mana cand il vedem cat de mult se hahaie, cat de mitocan si suburban este! Iar donsoara de cealalta parte a mesei…parca il vedea pe Brad Pitt, Leonardo di Caprio, Beckam, Tom Cruise si toti cipendailii goi dansand special pt ea si aducandu-i ofrande…JALNIC!!! O ultima lauda: ca de obicei, il dibui foarte, foarte bine pe El Sailor!!!! Toate bune!

  24. Sa traiti d-le Ciutacu. Va rog sa prezentati daca se poate ideea conform careia presedintele insista ca vamesii sa spuna cu nume si prenume, cui au dat banii, pentru ca “acum au sansa”, acum putem sa facem curatenie. Este incredibil cine cere asta!!! Va mai aduceti aminte: “Jur ca nu am lovit copilul nici cu pumnul in plex, nici cu palma!” Era cu mana pe bibile, in fata tuturor cetatenilor. Omul acesta a avut ocazia sa faca atunci curatenie cu propria lui persoana, era un moment cu care putea sa inceapa, sa dea exemplu oamenilor de cinste, de onoare, de corectitudine. Ce-a preferat? Sa ne minta in fata. Acum invoca onoarea… Omul asta n-a auzit de puterea exemplului?! Daca vrea onoare, sa ne dea exemplu. Inchei prin a va spune ca suntem in Romania. Acesta este un experiment periculos, anume sa te nasti in Romania. Va doresc o zi buna. Sa traiti!

  25. Din ciclul “sunteti niste dobitoci, pe care ii prostesc din nou” – Traian Basescu la RRA, 10.02.2008: “Cum e posibil sa acuzi partidul de guvernamant (de coruptia din vami – n.red.), cand aceasta operatiune se desfasoara acum, cand acest partid e la guvernare? (n.r. SIC !!) E o actiune de intoxicare uriasa. Cangrena din vami e veche, arhicunoscuta si tolerata de toate partidele care s-au succedat la guvernare, din ’90 si pana acum”.

    Credeam ca doar Visan, Popoviciu, Hoara, Talmacean sau Tinel – vesnicii cretinei limbuti au ceva la mansarda de fac conexiunile alea. Baiatu asta e blocat in faza a doua, de negare. Tipic pentru autisti.

  26. La treaba cu fotbalul… pas!
    In rest, ai cam spus tu tot ce se putea spune aseara la Stirea zilei, dar dupa expresia fetei tale s-ar parea ca sti si mai ai multe, foarte multe de spus!
    Ma insel oare?
    Felicitari,la obiect prestatia!

  27. Daca ilintrebi pe un om care aducea blugi si cafea in statul cominist Romania unde granitele erau inchise si importurile inexistente si ai tendinta de a-l acuza de ceva ilegal, e echivalent cu a-l acuza pe unu care a fugit la sarbi cu camera de tractor de trecere frauduloasa a frontierei si sa lasi de inteles ca e de condamnat pt fapta penala savarsita.
    P.S. Chiar si in zilele noastre cei care lucreaa la misiunile externe ale tarii primesc salarii la nivelul tarii unde se afla. Astfel Basescu 2 ani a primit salariu de belgian in timp ce cheltuielile erau foarte mici(statul platea cazarea si cheltuielile de intretinere). 1.000.000 de lei in 1990insemnau la 17 lei/dolar aproape 60.000 de dolari. La un salariu de 3.000 de dolari lunar cat ar fifost un salariu asociat functiei sale insemna salariul pe 2 ani. Dar cum nici inainte nu era un om cu salariu mic milionul de lei din 1990 putea sa il stranga si fara contrabanda. Sinc ă lităl bit!

  28. @ionel: deci a fost disident anticomunist la Anvers si la buf. hai sa traiesti! 🙂

  29. Superb omule… cat de tare imi doresc sa existe mai multi ca tine , nu neaparat pe pamant, ci aici in Romania.
    Base tot cartile alea le joaca.
    Dupa cum a zis Abraham Lincoln …:” Poti prostii pe unii tot timpul, poti prostii pe toti un anumit timp dar nu-i poti protii pe toti tot timpu`.

  30. de unde stiti ca Basescu nu a vrut intentionat sa intram in senghen ,dacafacea ordine in vama nu-i mai veneau bani pentr viitoarele alegeri intentia lui a fost sa-si puna oamnii lui la colectarea banilor ptr. fraudarea alegerilor.

  31. @Joe: cu micul amendament ca eu aduceam cu geanta si el cu vaporul 🙂
    si, hai sa zicem, ca eu nu-ti cer votul si nu ma laud la tv ca lupt cu evaziunea in calitate de comandant suprem

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.