Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Ziua în care clarvăzătoarea conduce telefonic poliția și procuratura

Ziua în care clarvăzătoarea conduce telefonic poliția și procuratura

România devine, cu acte, un balamuc în aer liber. O șamancă din Cipru, care a avut o revelație că știe ea un pod de casă în care ar fi sechestrată și ascunsă Alexandra, a băgat în priză instituțiile de forță ale statului. Care acționează mai rău decât și-ar fi putut imagina Emir Kusturica pentru filmele sale. Am încercat din răsputeri să menajez, prin inacțiune în scris, sentimentele celor care suferă cu adevărat în povestea asta horror. Nu vreau să vorbesc cu păcat, mai ales că minim două familii traversează o dramă. Dar, după ziua de azi, cu scafandrii scufundați la comandă și grașii asudați care fug bezmetic prin soare și sparg porțile din cale la pontul unei șamance din Cipru, numai lăutarii, focurile de armă în aer, gâștele zburătăcite prin curte care bat din aripi și porcul care mușcă din Trabant mai lipsesc din Pisica albă, pisica neagră.

Astăzi a fost acea zi în care polițiștii și procurorii, sfioși nevoie-mare să intervină după ce la 112 se anunța o crimă în avans, au aleargat ca electronii liberi după, repet, indicațiile telefonice ale unei clarvăzătoare aflate la mare distanță de locul groazei. Și a fost și acea zi în care, proaspăt întors din concediu, șeful DIICOT anunță că instituția pe care o conduce, care a obținut un mandat de arestare pentru suspectul de crimă, nu are nici o probă materială. Mi-e și groază ce va fi mâine…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

4 thoughts on “Ziua în care clarvăzătoarea conduce telefonic poliția și procuratura

  1. Si te miri?! Satatul numit roman, nu se mai stie motivul acestei denumiri, condus de-o majoritate covirsitoare de catre cei proveniti din mediul rural, de 72 de ani f luminosi, este unul esuat cu un mare succes, unul care nu mai poate fi negat! Este cit se poate de logic si corespunde calitatilor dovedite.
    Tu il numesti “balamuc in aer liber.” Este acelasi lucru!

  2. cel dintai lucru de la care va trebui sa porneasca procesul de reformare al politiei romane este testul de coeficient de inteligenta pe care ar trebui sa il treaca, cu minim 110, fiecare angajat. fara asa ceva, cazul alexandrei se ca repeta ciclic.

    cele intamplate in ultimele zile, inclusiv cele descrise de tine, nu fac decat sa intareasca convingerea mea, exprimata mai sus. la ora actuala, avem de-a face cu o politie proasta. nu numai profesional, ci si academic. sunt prosti. it’s a fact. poate ca imi fac pacat generalizand, dar statistic vorbind, sunt prosti.

  3. Bre, Popescule, asta cu “ruralu” si provincialu'” n-am mai auzit-o de prin anii studentiei; p-atunci, la o bere in Amzei, un vecin de masa se exprima ca d-aia e nasol in Bucuresti, ca n-au ramas doar astia cu “sanje’albastru”, c-au venit moldoveni peste ei !
    Recunosc, si eu eram mai prost p-atunci decat acum… Sper ca mi-a trecut…Vad, insa, ca peste unii trec anii degeaba !
    (Ps : ca tot te dai cult in cap, reia, din Eliade, pasajul in care spune ca e a doua generatie in pantofi; scrie-l de mai multe ori, pana-l inveti… desi, daca nu retii ideea, tot degeaba !)
    (Si alt Ps : stai linistit, eu am plecat demult din Bucurestiul ala sufocat; nu de oameni, cat de prostie, se vede ! deci, nu-mi sustin vreo cauza personala ! Iar aia cu generatia in pantofi e chiar motiv de mandrie, prin alaturare : bunicu-meu a fost “din mediul rural”, dar avea bunul simt pe care unii, prin mahalalele “kapitaliste” nu l-au avut !
    Si nici moldovean nu sunt…)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.