Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Mândru să fiu contemporan cu idolii doamna Codruța și taica Lazăr

Mândru să fiu contemporan cu idolii doamna Codruța și taica Lazăr

– Vestea buna e ca am fost la bilantul DNA, sa vad minunea cu ochii mei

– Vestea proasta e ca doamna Kovesi inca e-n functie, cu larg sprijin de la domnii Klemm si Iohannis

Doamna Kovesi pare ca traverseaza momente dramatice in existenta-i publica. Vede dusmani peste tot, simte dusmani oriunde, cauta dusmani cand nu-i vede si nu-i simte. Desi investmantata cu rochita a buna si aranjata la par ca pentru marile momente, parea usor pierduta, privea cu speranta la Titanul din Sibiu si se incuraja ca baietii din peluza Catalin Haldan: Noi suntem DNA!

Domnul Iohannis, ce sa va zic, daramat, nedormit, incercanat. Asa-i cand pierzi gaina cu ouale de aur si tu trebuie sa te dai stegarul luptei anticoruptie la televizor. Numai in pielea lui sa nu fii. Singur in palatul de clestar de pe lac, departe de doamna inimii sale, persecutat de magistratii haini, nevoit sa se stranga cu toata agoniseala de-o viata din meditatii in doar cinci case.

M-am luat cu vorba si era sa-l uit pe Taica Lazar. Nu stiti cine e? Domnu’ ala mai fasnet decat il arata varsta, poreclit pe nedrept procuror general, care pare ca a gresit secolul in care traieste. A tras un discurs de plenara comunista, de era sa adoarma presedintele tinerilor frumosi si liberi cu capul pe masa. Cel mai aprig moment a fost ala in care a zis ca procurorii lucreaza in mediu ostil, de parca ar fi muncitori la tratamente chimice. Altfel, veteranul procuraturii parea multumit de sine. Cred ca si de faptul ca ambasadorul SUA avea un costum si mai demodat decat al lui.

Rar mi-a fost dat sa vad atata bugetarime fericita la plecare ca iese fara catuse din aceeasi incinta cu doamna Kovesi. Atat de mare le-a fost usurarea oamenilor, ca au taiat-o rapid, fara sa mai participe la micul zaiafet de bilant la care-i invitase Zeita Anticoruptie. Or fi aflat si oamenii, de la televizor, ca drumul cel mai sigur spre Beciul Domnesc trece printr-un sprit cu doamna Kovesi. Si chiar e pacat sa sfidezi superstitii pe libertatea ta…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

4 thoughts on “Mândru să fiu contemporan cu idolii doamna Codruța și taica Lazăr

  1. Daca n-ai sti ca multi dintre astia sunt “ucigasi de destine” (si unii ucigasi, la propriu), daca n-ai avea dovezi ca ei sunt statul din spatele statului, adica aia, care, hotarasc discretionar, ce e legal si ce nu e, ce e moral si mai ales, pe cine ” incaltam”, ca “avem noi un baiat bun sa-l inlocuim”, ai crede ca e un soi de piesa de teatru, contemporan-nostalgica (daca nu exista termenul, ia de aici brevet!) in care se parodiaza un congres stalinist, cu uriasele realizari in morti si raniti si angajamentul de a eradica restul clasei politice, ca, deja, am sadit germenii noii clase revolutionar-angajate in parlamentul, deja, de trista amintire… Ca sunt prosti, majoritatea, am inteles, dar, putinii cu cartea la ei, sa nu aiba macar un strop de simt al ridicolului…Sau, e tot pe baza de dosare deschise si inchise la DNA si i-au adus, ca pe vremuri la practica la cartofi?!

  2. Pentru mine

    -Vestea buna pare a fi ca pe planeta Romanica mediul devine ostil pentru procurorii DNA… 😉 Refrenul cu “dusmanii” se pliaza perfect pe profilul manelist al “periculosilor”.

    -Vestea proasta pare a fi ca in conditiile actuale doar NASA ne mai poate lamuri in legatura cu existenta celebrului protocol. Era pe cand nu s-a zarit, azi il vedem si nu e?

    Am o mica nelamurire (si ingrijorare superstitioasa): in ceea ce va priveste, domnule Ciutacu, s-a consumat “spritul” cu pricina?

    Si pentru ca in ultima vreme am ales sa “rezist” si eu, dar prin umor, ma amuza teribil sa mi-l inchipui pe Primul Plastograf al Tarii invitandu-va in final la “zaiafet”: “Curat constitutional! Muzica! Muzica!” (A bon entendeur, salut! 😉 )

  3. Pentru ca in comentariul anterior, inspirata de comicaria momentului, am facut o trimitere la opera lui nenea Iancu, mi-am dat seama brusc de ce in toata perioada asta nebuna (cu OUG, CCR, TFL, LCK si altii) am trait o senzatie de deja vu. De ce absurdul situatiei, ridicolul si grotescul imi pareau in mod bizar familiare…
    Cred ca “dilema” lui Farfuridi e mai actuala ca oricand, echivaland in contemporaneitate cu “noaptea mintii” de “stimabil” cu iphone si “moftangiu” de facebook:
    (parafrazez)
    -Ori sa se dezincrimineze, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se dezincrimineze, primesc! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele… esentiale!

  4. Nu iubesc politica, dar se observa de la distanta cum o tabara neperformanta in ceva cand se afla la putere, ci dimpotriva, fiind un dezastru national, atunci cand se afla in opozitie, obstructioneaza la maxim, prin metode neortodoxe, specifice serviciilor straine. Se scot in evidenta defecte (toti au defecte) prin tehnici de manipulare in masa (chiar moderne), se propaga IN AFARA informatii partial adevarate sau false. Ceilalti nu inteleg sa isi formeze si ei mijloace (intr-adevar, incorecte) si mecanisme asemanatoare. In anul ce a trecut, erau motive cu sutele sa se atace si sa se arate ce DEZASTRU se poate crea intr-o tara. Dar, nimic. Nu ar fi chiar rea strategia victimizarii, dar trebuie avut in vedere ca, poate, ce a fost, nu a fost decat o parte din ce va urma. Ineresele taberei celeilalte sunt foarte mari, ca si pana acum, scotandu-se sume de sute si mii de ori mai mari (decat mica coruptie) IN AFARA. Bineinteles, sub paravanul unei imagini asa-zis curate, create prin propaganda mincinoasa si demagogie, dupa lozinca “Hotii striga: Hotii !”. Marea coruptie arata cu degetul mica coruptie, in conditiile in care Justitia la varf si serviciile executa ordine oculte (Ocultei).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.