Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Măcel generalizat, poza în care n-au mai încăput inocenții și decontul ei

Măcel generalizat, poza în care n-au mai încăput inocenții și decontul ei

Difuzez interviul cu Sebi Ghiță. Pe un fundal în care băieții veseli au scos târnăcoapele și își dau cu ele-n cap la vedere. În care se întâmplă lucruri, în politică/servicii/justiție/presă. Și se vor mai întâmpla. Vulcanul e activ și departe de a se opri. Am 25 de ani de presă. Am văzut/auzit/citit multe. Sfatul meu, dacă e interesat cineva de el, e ca, indiferent de opțiunile/simpatiile voastre politice, să nu vă duceți după fentă. În toată dileala asta generalizată nu există buni și răi, călăi și victime. Toți, absolut toți, sunt complici. Unii au comandat, alții au executat. Unii au fost degete, alții butoane. Uneori, rolurile s-au mai schimbat. Unii aveau cheia de la casa de bani, alții o căutau. Unii au găsit-o, alții umblă și acum după ea. Inocenții n-au încăput în poză. Ei suferă.

P.S. Despre cei 5 (cinci) ani la România TV, unde am ajuns exclusiv datorită insistenței lui Sebi Ghiță, după ce își trag sufletul combatanții și se poate vorbi ca între oameni…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

11 thoughts on “Măcel generalizat, poza în care n-au mai încăput inocenții și decontul ei

  1. N-am asteptat mari dezvaluiri de la Sebi Ghita, asa ca n-am fost dezamagit. L-am vazut, insa, pe prietenul lui Ponta, finul binomului Maior-Oprea, cum incearca, in ciuda evidentei sa-si extraga amicul si gasca din mizeria la care au participat toti. Ponta si-a avut contributia majora, patentandu-se ca javra nationala, inca de cand a acceptat umil sa-i fie tarata mama la parchet si sa taca. Eu l-am vazut pe Sebi Ghita, omul, obiectul negocierilor presedintilor Romaniei si Serbiei, incercand o “reinsertie” sociala. Nu cred ca ma intereseaza ce a facut cat timp a fost unealta serviciilor, nici cati ca el mai sunt, eu am vazut un om pribeag, fugit din tara pe care a vazut-o degenerand in dictatura securistica (si cu sprijinul lui), speriat de moarte, pentru el si familia lui. Si aici vine problema mea cea mai mare: in timp ce toata lumea-i cere lui Ghita dovezi de alcov privind-o pe zeita, de parca n-a vazut toata lumea, deja, dedesubturile ei nespalate, toti, dar, toti au trecut pe langa marele eveniment al acestor zile – depozitia lui Coldea la comisia parlamentara. In afara considerentelor superficiale, nimeni n-a comentat autodenuntul, public al marelui cap de binom. Asta a venit si a spus clar si ritos ca el “a edificat si slujit statul vertical si protectiv”. Ori nu mai aud eu bine (exclus, s-a repetat la toate televiziunile si mi s-a confirmat!), ori Romania a devenit tara analfabetismului functional, in frunte cu toate “elitele” ei, parlamentare, gazetaresti si de intelligence….Daca “vertical si protectiv” nu e definitia statului politienesc, care ne sufoca tot mai mult, eu nu stiu ce sa zic…Mai, oameni buni, “protectiv” e de rau! Pentru termenul asta, in instanta, ti se ia tutela copilului, se pronunta divortul in favoarea nevestei, esti pus cap de lista a suspectilor de crime in serie…, chiar nu mai avem proprietatea termenilor?! Am ajuns tara in care seful inteligentilor se lauda ca e protectiv si un om abuzat de mascati in casa lui, e amendat ca a “proliferat” “injurii si expresii jignitoare”…Nu numai ca institutiile de forta sunt naziste, dar sunt analfabete pe model “facultatea de scriitori”, la care erai admis daca aveai patru clase si erai “sarac si rau”

  2. Cu parere de rau urmaresc acelasi soi de evenimente in media de mai bine de 25 de ani. Probleme sunt neschimbate, doar actorii se schimba, sau ma rog … interfata. E greu sa mai scape tara asta de javre …

  3. Eu cred ca SB a fost inca de la inceput omul SRI iar firmele si banii lui au fost dintotdeauna ale SRI-ului. In toate business-urile lui , SB a facut doar “fronting”. Cred ca problema lui este ca a incercat sa ia (fure) mai mult decat i s-a dat voie (sau a agreat de la inceput), ceea ce i-a atras “penalizari” din partea SRI.
    In ipoteza ca SB este SRI, mi se pare extrem de amuzant, dar si ingrijorator, ca SB a ajuns in comisia de supraveghere a SRI. Adica omul isi supraveghea stapanii!!!
    Acum ar vrea sa iasa din “relatia nepotrivita” dar se pare ca in domeniul asta singurul mod de iesire este cu picioarele inainte (vezi spionii rusi care au dezertat in UK).

  4. “Un director, cum este astazi Eduard Hellvig sau cum a fost George Maior, este deja, informational vorbind, este mult peste media oricarui om, la fel si Florian Coldea. Ganditi-va totusi ca vad, citesc, inteleg, de dimineata pana seara vietile a 20 de milioane de oameni. Si sunt intr-un fel responsabili, au o responsabilitate mare in societate” Asta spune Ghita in interviul dat lui Cristoiu. Lipeste zicerea asta de ce a declarat public Coldea si ai imaginea completa a statului “vertical si protectiv”, politienesc, dupa toate manualele. Oamenii astia se “simteau” responsabili pentru noi, se credeau (sau cred) mesianici. Doamne, traim in dementa totala! Chiar nu mai unul zdravan printre ai cu putere de decizie?! Ce urmeaza, “Minority Report”?! Cine, naiba, mai are nevoie de poza?!

  5. Mare dezamagire in tefelime! Asteptau astia “poza” ca pe Mos Craciun. Se pregatisera cu aparatura sa inregistreze, s-o “captureze”, sa doarma cu ea sub perna…Cat sadism din partea ta, sa nu gasesti tu o poza sa-i satisfaca (!), pentru ca mie mi se pare ca toti refulatii, frustratii si complexatii asteptau o poza in dezabieuri goale, cu tandeturi, cu baieti “de serviciu” (!), cu muschi lucrati de la K2, pana la K9 (aaa, sorry, asta-i cainele!) si pregatisera trupe de asalt ale fanilor telenovelistici, de la coafeze pana ca CTP, cu publicitate facuta de ambasada Suediei si “sprijiniti de granturile norvegiene”. Asta-i marea dezolare nationala! Ai vazut pe cineva sa tresara la informatiile privind edificarea statului politienesc? Asteptam cu interes urmatorul episod, ca tot ne-au distrus astia fotbalul!

  6. Buna, desi oarecum retorica, intrebarea “scepticului” de final : “Cine naiba mai are nevoie de poza ?”
    Intr-adevar, c-a zambit in poza Lulutza cu toti dintii, c-a zambit in coltu’ gurii… ce mai conteaza ?! Aia care vedem ca minte, vedem oricum, si fara poza; aia care o vad “statuia justitiei”, o s-o vada la fel si in continuare (desi, acolo oarba nu e statuia !).
    Singurul roman care a (dublu) mentionat c-a fost un dobitoc a fost Petre Tutea; o data, c-a facut puscarie pentru poporul care, acum, cu nonsalanta il uita, si inca o data, in afirmatia cu “comunist in tinerete, dobitoc daca ramai sila batranete”. Un alt roman care sa recunoasca atunci cand e dobitoc n-am vazut (bine, a mai fost Postelnicu, cand cu “onorata instanta, am fost un dobitoc”, dar era alta conjunctura…). N-o sa vad, in timpul vietii, un hastag recunoscand c-a dat-o de gard, precum n-o sa recunoasca un fan din cealalta parte ca s-a uitat in dintii lu’ Ponta, si-a cam gresit… Acu’ e la moda, pentru unii, sa-l injure pe Dragnea (au facut-o si la Ponta, o fac, aproape post-ceva, si la Iliescu, o s-o faca si la ala de vine in PSD).
    Un exemplu de impartire hastagiana a netului e si chemarea lu’ Badea la militie : unii zic ca trebuie sa moara in chinuri Badea, indiferent de ce, altii constatam ca militia face misto cu salarii marite de PSD. Unde-o fi dreptatea, ca are nu doar capu’ spart, dar schioapata, si e si cam chioara !
    Iar la incasare de injuraturi “hastag” vad ca si Ciutacu e fruntas; vad ca are nerv, are rabdare, deocamdata. In fond, ce sa-i spui aluia de scrie cu toporu’, si intelege din viata putin peste varfu’ nasului ?!
    Ca bomboana pe coliva, vine si recentul profesor de stiinte de comunicare, intervievatu’ din Comisia SRI (in fapt, o mana de graunte pentru oricare dintre doritori, din ambele tabere) sa-mi spuna ca e “vertical si protectiv”. Mersi, e ca la aia cu babuta pe care o ajuti sa treaca strada, chit ca nu intentioneza : daca “vertical” e mistocareala ieftina la aia cu “paralelu'”, “protectivu'” mie imi suna cam periculos; ne-au mai “protectat” unii pana-n “89, n-as mai vrea sa ne “protecteze” la modul ala.

  7. Eu nu am înțeles de ce PSD-iștii se înjură atâta timp cât celebrele hotărări CSAT au fost adoptate în 2005, 2009.
    Din câte știu nu Ponta era prim-ministru și nici președinte PSD. Geoană era Președintele PSD. În fine, lipsa de logică a psd-iștilor nu mă surprinde.
    Doamna Pivniceru (cel mai cel MJ) a acceptat lista neagră / Aștept ca Oprișan să spună că Mona Pivniceru făcea parte din statul paralel.
    Orice om normal la cap realizează că țara noastră a fost supusă unui experiment “lupta împotriva corupției”. Acest experiment a fost girat de partenerii externi. Cine crede că tot ce s-a întâmplat în ultimii 13 ani în România s-a făcut fără acceptul partenerilor străini este naiv. Citiți doc. oficiale ale statului român și veți observa că actuala/fosta conducere SRI și DNA au un protocol cu FBI.

  8. Victore, te rog frumos sa nu-l mai inviti pe Basescu dupa ora 22, ca imi enerveaza cainele si imi sperie pisicile. Se stie ca animalele au abilitatea de a releva filajul lampilor si la omul (!) asta e clar ca nu mai functioneaza nicio lampa si nici de schimb nu se mai gasesc. Eu apreciez ca il tot arati in geam sa nu uitam prin ce-am trecut, sa nu uitam cine e tatal sistemului asta de cacat de care nu ne mai spalam, dar, mai mananca omul in fata televizorului si-i sta sarmaua-n gat…In plus, a cam spus tot, ca si minciunile elaborate s-au intors impotriva lui si colaboratorii sunt scapati pe plaiuri, fara control, bine macar ca pupila Kovesi s-a tinut de “ramasag” si l-a scapat de dosare pe el si pe ai lui, ca nici chiar DNA nu poate fi atat de neprofesionist, incat sa crezi ca “n-au fost probe”, mai ales ca SRI s-a intrebuintat in privinta lui Basescu….cred. In plus, dupa ce ne-a zis ca zeita ar trebui pedepsita prin conservarea pe viata, la locul de munca, nu mai ramane, decat, ca, maine seara, sa ne spuna ca nazistii trebuia lasati sa-si termine treaba, ca sa “realizeze” raul pe care-l fac, mai ales Mengelle.. Eu cred ca i s-au gripat neuronii, de la prea multa gheata…
    P.S. daca-l prinzi inainte sa i se topeasca gheata, intreaba-l daca Ghita a beneficiat de ajutorul gruparii Dragomir din SRI, cand a “titat-o …pentru ca mie-mi pare ca asa s-au petrecut lucrurile si asta e adevaratul motiv pentru care il tot haituiesc astia pe Dragomir, superantiteroristul cu informatii dincolo de cometentele si “nevoia de a cunoaste”. Cred ca asta a fost cea mai mare greseala a matrozului, ca si-a inchipuit ca poate manevra pe oricine, chiar si oameni ca Dragomir si ca Ghita (cu, toata dragostea, peste IQ-ul binomului…), de-aia tot baga capul in poza si ne explica el ce trebuie sa intelegem din ce zice Ghita, desi, unele corectii le-a facut, “la sursa”, prin aburitorul de serviciu, maestru, trimis cu partituri…

  9. Donule Ciutacu, am urmarit emisiunea la care a fost invitat individul provenit din satul Basarabi, care crede c-a fost presedinte si tin sa va spun c-a fost greu de urmarit, pt ca, in f multe momente, vorbeau cite 3-4 odata! Se auzea un fel de haos si in asemenea situatii se pierd argumentele. Incercati sa faceti putina ordine! 🙂
    Va multumesc!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.