Esti aici:
Prima pagină > News Flash > De ce s-a apucat România să dea cu pietre în geamurile Israelului?

De ce s-a apucat România să dea cu pietre în geamurile Israelului?

Indiferent cine a fost la conducere, statul român s-a străduit, de la Revoluție încoace, din motive pe care nu mă mai ostenesc să le detaliez, să fie în grațiile Israelului. Odată cu victoria halucinantă a lui Klaus Iohannis, lucrurile s-au shimbat radical. Habar n-am dacă de la el vine lumina asta demolatoare sau nu, dar am numărat, la un inventar sumar, măcar patru gesturi de frondă instituțională, făcute parcă special pentru a irita.

  • PNL o propune în CA al TVR și o trece prin Parlament pe Oana Stănciulescu, acuzată public (pe bună de dreptate au ba) de simpatii legionare și militantism antisemit. Decizia nu se întoarce nici măcar după protestele oficiale, instituționale, ale Institutului Elie Wiesel și ale Ambasadei Israelului la București.
  • Fix în timpul vizitei oficiale a lui Klaus Iohannis la Ierusalim, DNA cere arestarea unor extrem de influenți și bogați oameni de afaceri și consultanți politici evrei (lotul Bany Steinmetz, Tal Sielberstein & co), acuzați de implicare în mafia retrocedărilor frauduloase, pe care știe că oricum n-are cum să-i aducă în România.
  • La București izbucnește un halucinant scandal de așa-zis spionaj, în fapt o răfuială de tip mafiot între căpetenii de instituții de forță ale statului, cu niște figuranți prezentați drept elita privatizată a Mossad pe post de mari agenți secreți care ar vrea s-o compromită, în numele unor interese obscure, pe Laura Codruța Kovesi, lumina luptei anticorupție din România.
  • PNL îl propune candidat la Primăria Capitalei, în derâderea propriei doctrine și istorii, la succesiunea evident filosemitului Sorin Oprescu, pe Marian Munteanu, odinioară lider emblematic al studenților din Piața Universității, între timp transformat în prosper om de afaceri cu viziuni legionaro-misticoide și anturaj securistoid. Iar se strâmbă Institutul Elie Wiesel, iar se va protesta energic, totul va fi de pomană.

Sunt evreu. Sunt botezat ortodox. N-am treabă cu religia, cu nici una. Am zis/spus, nu de puține ori, că evreii au întins mult prea mult plapuma și că au transformat tragedia Holocaustului în cea mai eficientă armă pe care o au la îndemână inclusiv în războaiele lor economice. Am acuzat imbecilitatea actului normativ care transformă în paria, din cauza trecutelor simpatii legionare, nume emblematice ale culturii românești. N-am devenit mai simpatic nici românilor verzi, nici (mai ales) evreilor. Nici nu mi-am propus. Dar nu pot să nu remarc că, pe fondul unei dezvoltări exponențiale a sentimentelor izolaționiste, extremiste și conspiraționiste, statul român tinde să aibă, de când are președinte un etnic german, o poziție cvasioficială antiisraeliană. Și mă întreb cine are de câștigat la afacerea asta…

 

Comentarii

comentarii

Similar Posts

8 thoughts on “De ce s-a apucat România să dea cu pietre în geamurile Israelului?

  1. Mult prea multe lucruri se fac “in spatele cortinei”, chiar si unele de o asa importanta, ce pot fi deduse, asa cum ai facut si tu cu aceste legaturi dintre noi si Israel. Privind situatia tarii, nu cred ca ne-am permite vreun conflict de niciun fel, cu nicio tara.

  2. Pentru ca sant foarte multi care sant dezinformati fata de rolul pozitiv pe care evreii din Romania la avut in istoria noastra.

  3. Nu cred că direcţia a fost dată de Iohannis, dar este posibil să-i placă… Oportuniştii i-au făcut o surpriză frumoasă, gândind, probabil, că n-are cum să nu-i placă neamţului placa antisemită. Punct ochit, punct lovit.
    Remarc însă cu părere de rău că Iohannis nu se dezminte: a stat la masă cu Antonescu şi apoi i-a tras preşul de sub picioare. A mers la Bibi pentru a primi certificat de bună purtare şi acum îi serveşte muzică legionară… O fi bine? Bibi nu este obişnuit să întoarcă şi celălat obraz, asta este sigur.

    Tare mi-e teamă că prezentarea celor doi cretinei drept agenţi Mossad l-a înfuriat la maximum pe Bibi. Mossadul nu a fost ridiculizat în halul ăsta niciodată.

  4. Acu’, nici doamna in cauza nu e vreo lumina… a urmarit “Panorama”, la vremea ei… nu m-a impresionat : se poticnea, se vedea ca-i lipseste promteru’. In fine, fiecare cu talentul lui (desi, daca nu ma pricep la masini, sun mecanicu’… sau, vorba Maestrului Puric, cad in genunchi si ma rog:)))
    Apreciez ca dl. cu multe cravate e solidar cand cu A3, cand cu d-na in cauza…chit ca Badea face misto de el din orice pozitie (oarecum justificat; mie, personal, mi-a deveit antipatic cand cu accidentul din Apuseni, cand se antepronunta, punctand ca el a copilarit in muntii motilor, si stie el ca “nu se poate, dom’le” ! Aia dadeau din colt in colt, fata aia murea, iar “vanghelion” ne spunea ca el batuse muntii aia la pas, si stie ce stie, ca n-are dubii…E drept, boala asta a “las’ ca stiu eu” o au multi jurnalisti, da’ domnul respectiv o dusese la perfectiune. Pana si Tolontan a asteptat sa se termine cu Colectivu’, n-a dat-o cu mucii-n fasole inca din seara cu pricina…
    Ca noi toti, cunosc oameni din diverse natii, etnii, culori…Stiu tigani respectuosi, da-i vad si p-aia cu “parangheliile”… Aflasem ca Ciutacu e evreu (chestie naspa, din punctul de vedere al unora), si ne-a spus acum ca e botezat ortodox… Aflu ca Lese se retrage din clipul cu “spatiile mici”, da’ reverberez la romanismul maestrului Tudor Gheorghe…
    Stiu si ca prostia e perena, si castiga putere pe zi ce trece…
    Am inteles, insa, de cand cu “neamtu-i neamt” ca si aia au fiscusi… stiu ca mutu’ tace si le face, da’ si ca ardeleanu’ se porneste greu.. asta, “al nostru”, nu pare sa se porneasca prea curand (a facut-o cand cu “guvernu’ meu / a trebuit sa moara oameni…”, da’ tot o basseala a iesit, se vede !)
    Ce pot sa fiu sigur : n-o sa dau niciodata cu pietre in geamuri d-alea, fie ca sunt evrei, tigani, rusi, persi sau arabi… Da’ nici n-o sa ma inchin la icoane nemtesti sau americane ! Si-mi plac si “spatiile mici”:)) Sper, ca mine, sa mai fie destui; c-altfel, cu ticalosii d-o dirijieaza, tara asta chiar pierde orice sansa sa fie ceva, acolo… chiar si fara industrie, autostrazi, agricultura…

  5. Daca mai adaugi si lansarea cartii unui fost securist , in care minimalizeza spre desfiintare Holocaustul cat si apetitul “guvernului meu” pentru “ordine si disciplina”, cum zicea madam Costea demisionara….. Si nici ca vreau sa amintesc ca Forumul Democratic German din Romania, condus de Iohanis, s-a declarat continuatorul Grupului Etnic German, condamnat ca nazist (singurul caz din Romania, nici macar legionarii) de tribunalul de la Nuremberg, desfiintat si condamnat la confiscarea sediilor prin decrete regale nu comuniste – deci nu erau indreptatiti la restituiri. de catre primarul Iohanis catre presedintele de forum Iohanis . E cam mult pentru o singura cocoasa de presedinte si nu poti sa spui ca n-are legatura…, individul apare ca un fir al Ariadnei in toate “intamplarile” astea si pare ca e sprijinit si ghidat din afara. Cu toate enormitatile care-l drapeaza e prea sigur de el, prea nu pare sa-l atinga nimic, sau e doar un monument al nesimtirii.. Asta cu nominalizarea lui M&M la primarie, e chiar o dubla sfidare ( ca de arogante nu poti sa-i banuiesti) securistico-legionara. M-am saturat de imunitatea presedintelui. Daca te mai uiti si la organizarea dezordinii din Europa, ca sa avem motive sa intervenim in forta pentru restabilirea ordinii si disciplinei, ni se pregateste o noua oranduire in care sa fie reevaluate metode vechi, atat staliniste, cat si naziste?
    P.S. Tot cred ca e o fenta candidatura lui Marian Munteanu. Adevaratul candidat al binomului pare sa fie, totusi, Nicusor Dan, in ala s-au bagat banii (mult mai murdari decat ai lui Orban) si know-how-ul serviciilor.
    P.S.2 Oprescu ce cusur are? Dupa ultimele incercari ale DNA, omul asta imi pare un ratacit in ” marea lume a coruptiei”. Eu cred ca, daca ar candida, ar castiga, din nou, primaria.

  6. Foarte frumoasă sintagma „lumină demolatoare”, dar nu cred c-ar merita Iohannis, nici din greșeală, această mică bijuterie!

    Cred că întâmplările năucitoare ale acestor zile sunt rezultatul intersecției servilismului cu nerozia. Dacă ne putem da cu stângu-n dreptu’, stând cocârjați, de ce să n-o facem ? Dacă teroriștii aruncă în aer oameni nevinovați, noi de ce să nu dinamităm relații bune, vechi și profitabile ? Dac-am făcut rost de oglinda în care șoricelul se vede elefant, de ce să n-o folosim ? Ne mai încurcă trecutul, sau viața anterioară, cum ar zice Măria Sa, când Serviciile, Externele și Parchetele (alea din vremea lui Ceaușescu) aveau mai multe capete gânditoare decât instituțiile de azi… Asta e !

    Oricum, când vine vorba de Israel, mie îmi revine obsedant în minte mica notă apărută în 2011 pe fluxul unei agenții de știri. „Israelul a eliberat 1000 de prizonieri palestinieni pentru a-și recupera un soldat capturat de Hamas în 2006.” Fraza asta îmi spune totul, îmi explică totul. De ce este Israelul atât de puternic – militar, economic, financiar – , de ce sunt evreii, în ciuda potrivniciilor fără sfârșit, atât de sus, oriunde ar trăi și munci.

    …Începe un nou weekend tihnit pentru Iohannis, Palatul Cotroceni se lasă răsfățat de adierile primăvăratice dar, cine știe, poate că pe zidurile lui au fost scrise deja cuvintele de foc: Mane, Tekel, Fares…

  7. Ontopic:
    Daca ar fi sa speculez, eu n-as inlatura posibilitatea ca punctele 2 si 3 sa fie legate intre ele dar si de vizita din Israel, prin intermediul lui unor ponturi/sugestii venite de la Bibi (sau poate de la Mossad). Vad ca Neils “stie” ca in spatele lui Black Cube ar fi Bany, asa ca de ce nu?
    Offtopic
    Si-a facut marinelu abonament la voi? A batut palma cu Ghita sau v-ati “schimbat orientarea”:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.