Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Cum scoți în stradă pentru Kovesi puținteii la minte, acțiune de manual

Cum scoți în stradă pentru Kovesi puținteii la minte, acțiune de manual

Mulți s-au întrebat ce a apucat-o pe Codruța Kovesi de s-a apucat să dea intreviuri în zone teoretic irelevante pentru publicul amator de politică și justiție. Faptul că, în loc să presteze (conform obișnuinței) pe traseul cunoscut și verificat Europa FM – Digi 24 – ziare.com – Adevărul live, s-a dus la vice.com și rezistența tv spune multe. Strategii care-i stau în spate și o păpușăresc, că doar n-o suspectați pe ea de asemenea abilități, pregătesc iar, nu-i vreun secret, acțiuni masive de stradă. Teoretic, în sprijinul independenței justiției, practic, pentru rămânerea ei în funcție. Pentru că le este extrem de folositoare. Adoră puterea, e cinică și obsedată de control, se impune prin teroare, nu știe să facă nimic altceva, așa că n-are o problemă de conștiință în a executa în stânga și-n dreapta deviaționiștii de la nobilele idealuri ale cătușelor.

Ca să-și atingă scopul, păpușarii apelează la planul-standard: înspăimântarea decidenților. Le-a mers de atâtea ori, de ce n-ar mai face-o încă o dată? Așa că au nevoie de buluceală și nervi în Piața Victoriei. Iar publicul-standard, cel de pe traseul media de mai sus, nu e suficient de doritor de ieșit în stradă pe ger ca s-o ardă a anticorupție pe pâine. Așa că se accesează nișa mobililor, zona tineretului refractar la orice tip de ordine socială, combinată cu gloata puținteilor la minte gata să creadă orbește în orice titlu psihotic postat pe facebook. Bine manipulată și incitată de ratații de presă refugiați (pe bani la plic și contracte de consulanță plătite la ordin) în online, mulțimea se poate dovedi extrem de eficientă în intimidarea unei coaliții politice demonstrat impotentă și bolnavă de spaima că-i strigă câteva mii de bezmetici măscări sub geam. Urmăriți, dacă aveți timp și chef, comentariile postate în timpul reprezentațiilor comandate ale Neprihănitei de la vice.com și rezistența tv. Veți vedea oameni dispuși să jure că șefa anchetatorilor anticorupție a fost luată pe sus și dusă cu forța, pentru a-și reprezenta cu demnitate instituția, la pomana porcului de la vila de protocol a SRI sau pe canapeaua infamului (nu-i așa?) general politic Oprea. Ăsta e publicul-țintă care trebuie convins că ieșitul în stradă a singura metodă de a opri restaurația, cu R de la #rezist.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

7 thoughts on “Cum scoți în stradă pentru Kovesi puținteii la minte, acțiune de manual

  1. Au si vor avea succes cita vreme coalitia care a cistigat alegerile nu baga singe in instalatie : urgent legile justitiei , legea ONG-urilor , impozitul pe cifra de afaceri si lasati TFListii sa se zvircoleasca in chinuri in mitinguri mamut cit le-o placea . A , era sa uit : si sa spumege AmCham si ambasadorii . Ah , la spectacolul asta as tine-o in nesfirsite libatii…

  2. am vazut ca sunt iar toate vuvuzelele in priza, e ceva de nedescris. scrie primul investigator al tarii la foc continuu. la fel si tanti aia de va tot certati cu ea, uana nu stiu cum (am vazut ca cica e influencer pe feisbuc si rupe romgleza in doua cum ii sade bine unui #rezistent). alti rezistenti elitele salvatoare ale romaniei nu urmaresc, ca de abia rezist cu astia doi. sindicatele am vazut ca deodata sunt si ele foarte active, e frumos, distractie. #unitisalvam #psdnaresangenpasarica

  3. Suntem din punct de vedere genetic extrem de asemanatori cu porcii. Din ce in ce mai asemanatori.

    Ar fi fost semnalata pe teritoriul Romaniei aparitia unei noi rase suine, denumita de specialisti porcus juridicus, apreciata pentru extraordinarele sale calitati anticoruptie, constand in detectarea coruptiei cu ajutorul unui simt olfactiv exceptional. Astfel ar putea fi explicata prezenta procuroarei de renume mondial LCK la locul sacrificarii, mai exact al disectiei unui exemplar din respectiva rasa, int-o casa conspirativa a SRI, alaturi de alte figuri marcante ale statului de drept. Elementele ce tin in mod evident de problematica sigurantei nationale ar explica secretomania din jurul evenimentului.
    Lupta impotriva coruptiei va imbraca astfel noi forme, nebanuite si va inregistra noi si la fel de nebanuite victorii.
    Se estimeaza de asemenea ca la protestele spontane anuntate in Bucuresti vor participa si cetateni responsabili care vor solicita raspunerea penala a porcilor din rasa Juridicus care refuza sa identifice corupti. Ei vor putea fi insotiti, alturi de catei si copii, si de cateva exemplare reprezentative din noua rasa, care, daca ar putea, s-ar autodenumi PFL (porcii frumosi si liberi).

    Acum lasand gluma (trista) deoparte… Pana unde se va ajunge cu toata nebunia asta? Cat vom mai tolera anomaliile, aberatiile si derapajele din institutiile care se presupune ca au rolul, misiunea de a ne servi, de a ne proteja?

  4. Pâine si Circ. Asta avem in jurul nostru .. Mariri salariale pe hartie si mult mult circ. In tot acest timp tara moare. iar tara nu este doar Bucuresti , Cluj si Timisoara acolo unde misca economia . Aud ca economia duduie dar se inchid mai multe firme fata de anii trecuti . Economia Duduie dar nu sunt bani la buget … Ori se fura mult mai mult ori nu duduie .
    Analizati nivelul de trai in Suceava in Vaslui , Botosani etc … analizati si cata populatie a mai ramas. Pina acum plecau tinerii .. acum pleca si cei de peste 40 ani care nu mai au in ce spera. Nu stiu daca mai jos de atat se poate ….
    Aud ca nu sunt medici si asistente dar daca vrei sa te angajezi ca asistenta trebuie sa dai spaga … nu in bucuresti … in orasele acolo unde ai 2 variante … muncesti la stat sau ai plecat … din tara

  5. Merita romanii absolut tot ce se intampla! Vara lui 2012 ne ve urmari multi ani de acum inainte. Sa nu iesi in strada pentru a iti apara votul ne va costa mult, mult de tot.

  6. Ce n-am inteles e cum e cu restauratia !? Poate hastagu’ are lapticu’ rece, si i se pare ca e de vina Dragnea. Totusi, ca traitor de vremuri d-alea, nu prea vad “restauratie”, ca nu convine nimanui (mai apar doar, prin ianuarie, unii de-l plang pe ceasca; putini, prea putini; si, pe net, ca e public, mai apar si “nostalgici” care, in “89, erau in stadiu genetic, pe model “A-A” (si care, la ce invatamant de practica, sigur nu-si inteleg “geneza” respectiva).
    Ma iau caldurile cand i-aud pe hastagi cu “ciuma rosie”…. ei fiind, bineinteles, posesori de adevar, dar nu de informatie (“ciuma” aia e atat de veche, incat “stiutoru'” n-ajunge la a o cunoaste, ca istoria e pentru fraieri, nu e pe “feisbuc”). Nu mi-a convenit Iliescu atunci cand s-a manifestat, acum, deja, il vad ca pe Petru Cercel : un personaj care s-a intersectat cu istoria, dar pe care, daca poporu’ era ce zice ca e, il “ejecta” la “si altii…”
    Ce nu inteleg e de ce “incruntatu'” de la Victoriei lasa lucrurile, in toate privintele, in asteptare : are reforme pe justitie, sa le faca, are pixu’ ! Are d-alea fiscale, sa le aplice (nu sunt nici cu “IT-ul”, ma intereseaza putin-putintel ca hastagu-IT zice ca pleaca (ii urez “Drum bun”… ca “Noroc bun” s-a perimat, dupa mineriadele pe care hastagu’ le comenteaza, dar nu le-a inteles). Daca, dupa toate, traim mai naspa, pesede pleaca acasa, si ramane Orban, cu noul penele, singur… Doamne Fereste, totusi !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.