Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Cum ne sting țigările, strâns uniți, cioloșiștii, useriștii și pesediștii

Cum ne sting țigările, strâns uniți, cioloșiștii, useriștii și pesediștii

Revin la vechea mea obsesie: fumatul (interzis) în locurile publice. Fiindcă nu contenesc a mă uimi cum – sigur, din dragoste pentru sănătatea românilor – marile spirite, politice sau ONG-iste, aparent ireconciliabile, se întâlnesc pe teritoriul activității legislative; uneori, până la copy/paste. V-am mai povestit despre doamna care a reușit să devină vectorul armoniei anti-fumători, soldată, între altele, cu o vizită transpartinică în Irlanda și cu amendamente legislative ulterioare identice. Azi continuăm povestea de succes.

Director al proiectului “Iniţiativa 2035 – Fără Tutun”, Ramona Brad s-a bucurat de susținerea guvernului tehnocrat, condus de Dacian Cioloș. Pe lângă sprijinul ministrului sănătății, Vlad Voiculescu, care a aderat la activismul anti-tutun, firma pe care aceasta o conduce, Clearpoint, cu site-ul în continuare în renovare, a beneficiat și adânca apreciere publică a unuia dintre consilierii personali ai lui Dacian Cioloș, Constantin Postoiu (actualmente membru al Romania 100). Acesta a lăsat mărturie și un testimonial pe pagina Clearpoint, în care povestește pe scurt cat de bună a fost colaborarea Guvernului României cu Ramona Brad și cu SRL-ul acesteia. Nu este detaliată, din păcate, modalitatea concretă de colaborare dintre Executiv și o societate comercială. Ar fi interesant, însă, de văzut cum a fost “oficializată” concret colaborarea fructuoasă, mai ales având în vedere faptul că fostul înalt oficial al statului afirmă negru pe alb că  Guvernul Ciolos a promovat printr-un SRL o lege. “Apostolii“ cioloșiști ai transparentei au omis să o menționeze pe Ramona Brad în deja celebrul Registru Unic al Transparentei Intereselor (RUTI), deși imagini publice arată, fără putință de tăgadă, că a participat, spre exemplu, la o întâlnire oficială dedicată exorcizării legislative a vicioșilor. Nu este menționat, de altfel, în documentele oficiale, nici vreunul dintre ONG-urile anti-tutun (2035 fără tutun sau Coaliția România Respiră). O concluzie preliminară (putem să-i zicem și suspiciune rezonabilă) ar fi că Ramona Brad a luat parte la discuție în calitatea ei de proprietar al SRL-ului cu ajutorul căruia Guvernul “a implementat”  legea anti-fumat.

Colaborarea cu echipa lui Dacian Cioloș a continuat și după ce acesta nu a mai fost prim-ministru, căpătând și nuanțe politice evidente, în special prin incurajarea protestelor împotriva Guvernului. Nici Vlad Voiculescu, devenit lider politic de Opoziție, nu a fost “uitat”, aportul acestuia fiind, printre altele, oficializat printr-o participare, la Cape Town, la o conferință internațională sponsorizată de Bloomberg și de gigantul farmaceutic Pfizer, client în România al serviciilor de consultanță oferite de Ramona Brad prin intermediul SRL-ului Clearpoint. Absolut întâmplător, marea companie farmaceutică promovează intens și comercializează masiv produse alternative fumatului.

Extrem de eficientă, Ramona Brad și-a atras susținători în Parlament atât din partea USR, cât și din cea a PSD. Pragmatismul a adus la masa dezbaterilor și parlamentari ai principalului partid de guvernământ. Ironia sorții, unul dintre aceștia, Florian Bodog, era chiar membru al Guvernului pe care protestatarii care stingeau țigările în Piața Victoriei îl voiau răsturnat. Iar Florin Bodog chiar a prezidat, câteva luni mai târziu, alături de colegul sau de partid Emanuel Botnariu, un eveniment al SRL-ului Ramonei Brad chiar în incinta Parlamentului României. Eveniment care a generat o adevarată competiție între grupurile parlamentare USR și PSD pentru promovarea proiectelor de lege dedicate.

Deocamdată, atât, însă voi reveni și cu mecanismele de finanțare a acestui tip de lobby. Și cu, evident, o dezvoltare a încrengăturilor…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

59 thoughts on “Cum ne sting țigările, strâns uniți, cioloșiștii, useriștii și pesediștii

  1. Era evident ca Dragnea minte dar o minciuna asa de gogonata ca asta cu tentativa de asasinat nu mi-am imaginat ca poate exista.

  2. De peste 10 ani, incerc sa explic ce se intampla si ce urmeaza in ceea ce priveste planurile Globalizarii. Au fost si niste surprize in 20 16 si vor urma si altele greu de crezut acum. Insa, la noi, e foarte puternica propaganda cu „o tara ca afara”, dar care nu se va intampla niciodata, datorita controlului total al Serviciilor partenere fata de Serviciile noastre si care merg si vor merge pe lozinca celebra pe care au folosit-o si inainte de „Revolutie” si dupa, aceea ca am fi „un popor de idioti”, dupa modul cum putem fi manipulati. Daca ne gandim la guvernarile „Constantinescu – PNTCD”, Boc, Basescu (PDL), Tehnocrati (ONG-uri Soros), Dragnea – Valcov (PDL) si unde au dus acestea, totul e clar. Ni s-a promis ca se vor aduce informatii despre miliardele de euro plecate spre Vest (din Guvernul Ciolos) prin contracte cu Multinationalele, cu Achizitii s.a.m.d. (fara cele 2 miliarde de euro neincasate, la terminarea mandatului), dar si masurile ANAF la Raportul Curtii de Conturi. E culmea ca cei care vor „Fara penali” au foarte multi penali in tabara lor, altii fiind in curs de devenire, dar doar daca se va mai face vreodata Justitie adevarata in Romania. Astfel, G. Soros, condamnat penal definitiv din nov. 2017; Juncker, cercetat penal intr-un dosar cu interceptari ilegale si dosare construite adversarilor politici; Johannis, cred ca se stiu aproape toate (si FDGR); Ciolos (dupa Raportul Curtii de Conturi), Base (nu mai vorbesc, dar acoperit de parteneri pentru serviciile facute), toti acestia si multi altii doresc „Fara penali”. Inca o cacialma, la fel ca „300 de parlamentari”, unde trebuie sa actioneze AEP. Ce bine ar fi daca s-ar rezolva Microsoft, EADS, ALRO, Evaziunea cu camioanele de bani catre Vest (avertizarea Irimescu), Rapirea jurnalistilor, ca sa nu mai vorbim de bataia de joc a Multinationalelor, comparativ cu sumele date la buget de firmele romanesti. Nu mai punem la socoteala razboiul hibrid impotriva (Resurselor) Romaniei, din planul amintit la inceput (numai ca se actioneaza dinspre toate punctele cardinale, de acolo de unde se gasesc componente ale planului). Aceasta nu va dura la infinit. In 20 12, s-au facut niste pasuiri pentru a se merge mai departe (la nivel global). Dar se vede ca s-au uitat. Se pot reaminti cele necesare, insa daca timpul ne va mai permite. Nu are rost sa o iau de la capat, fiecare dintre noi care are discernamant poate sa se informeze si singur, poate sa verifice si diversele manipulari grosolane ale momentului, care se rezuma la lozinca „Foamea de Resurse”.

  3. Daca nu ma insel, PSD-ul a mai oferit unor parteneri de coalitie functia de presedinte. N-a mers. Ba chiar s-a transformat intr-un dezastru si o mare ura.
    De ce ar merge acum?

  4. Renate Weber s-a dus in ALDE sa-i “reeduce”. Alta plasa care se intinde fraierilor continentului!
    “Renate Weber, cea mai nouă achiziție a ALDE, laude pentru Soroș și critici pentru SUA lui Trump. Weber a fost membră în grupul parlamentar european care promovează homosexualitatea”
    Ca sa vad ce vrea Firea m-am uitat daca Dragnea trebuie sa aiba ceva discutii cu vestici. Si vin ÖMV si Exon. E un standard al lor sa-si puna adversarii la colt, asa ca, atunci cind “negociaza” cu ei, sa aiba “argumente” si “marfa” de schimb. Vesticii sint simpli rau si uzeaza de aceleasi scenarii timpe de sute de ani! Numai romanii nu le vad si nu vor sa le invete, desi sint loviti cu ele de zeci de ani. Aia care le fac jocul vor fi inlaturati la momentul oportun, ca sa nu-i deranjeze cu pretentii sau sa-i aiba la mina. Taranimea nu stie asta! Folosesc tarancile, deoarece au vazut ca astea n-au scupule si rad totul si pt simple promisiuni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.