Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Campionatul național de patriotism-viteză, disecție pe textul eroului

Campionatul național de patriotism-viteză, disecție pe textul eroului

dacian-ciolos
Citim fragmentul viralizat la comandă? Cioloș zice așa:
 
“Pentru mine, om care sunt crescut la țară, patriotismul înseamnă în primul rând bun simț, inseamna a nu minți, inseamna a-ți ține cuvântul și înseamnă să îți asumi ceea ce știi să faci și nu mai mult. Nu am nevoie de lecții legat de patriotism”
 
1. Numai ăia de la oraș pot fi trădători? Înțeleg că țăranii sunt excluși suspiciunilor, dar cine a făcut împărțirea asta?
2. Bunul simț se probează, nu se declamă. Și, oricum, nu l-am găsit în definițiile patriotismului.
3. Sinceritatea, declamată și aia, e parte constitutivă a noțiunii de patriotism? Dacă da, unde scrie asta?
4. Cuvîntul ți-l poți ține și față de superiorul/angajatorul tău extern, lucru care nu te face neapărat patriot.
5. Depinde ce și față de cine îți asumi. Poți fi angajatul lunii și fără să fii patriot.
6. Concret, s-a lămurit cineva ce știe exact să facă premierul tehnocrat? Eu nu, dar, lipsit de simț al observației cum sunt, mă declar dispus să lecturez cu interes lămuririle celor mai ageri.
 
Cât despre nevoia de lecții, mai știu eu niște infailibili care, după ce au dat nas cu umilințele și teroarea poreclitului stat de drept, azi își plâng în pumni nefericirea și mai nimeni n-are timp să-i asculte.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

16 thoughts on “Campionatul național de patriotism-viteză, disecție pe textul eroului

  1. L-aş fi susţinut pe Cioloş dacă acest om crescut la ţară ar fi aprins o speranţă şi pentru ţăranii lui. Ce-a făcut Cioloş pentru ţărani? Nimic! Avem cea mai mică suvenţie PENTRU AGRICULTORI din UE. A fost comisar UE pentru agricultură şi încă mai este premier RO… Ştiu că o să-mi iau înjurături, dar singurul premier-ţăran care a luat o măsură bună pentru ţărani a fost Emil Boc: pensia minimă ( sau indemnizaţie, mă rog).. I-a scos din foame pe foştii CAP-işti. Şi pestntru asta, c-an România, toţi votează cu PSD-ul…

  2. Initial, eram tentat sa intru via “feisbuc”; asa de tare m-au iritat niste “anal-isti” de mai sus; dupa, -am razgandit : nu mai stiu nici parola, si nici chef s-o recuperez n-am; nici chef de polemici “zi de vara pana-n seara” n-am…
    Dupa, am vazut ca sunt si raspunsuri corecte; de fapt, chiar din postarea d-lui Ciutacu era unele raspunsuri : intr-adevar, sunt destui care si-au luat-o de la “statul de drept”, si-acum propovaduiesc internautic, printre dune, monologistic.
    Personal, ma minunez cat de libidinosi pot fi multi (unii, chiar persoane publice) cand e vorba de ciolan; ca exemplu : cand cu “2012”, Alina Gorghiu (cu accent pe “u”) era cea mai antibassssista dintre anti… Cand se “sucira” (apropo, spunea unu’ mai sus ca PSD-u’ a avut ultmiii 4 ani…eu as mai imputina din ei, ca a fost mult si cu usele-u’… cam 3 sferturi, aritmetic vorbind), dadu palma cu – practic – primu’ alegator al basssescului (mai nou chematu’ pe la de-ne-a) … Zi lumina, pana de curand, in gurita ei era doar “demisia, Ponta”… si-acu’, vine ea, micutza, si spune ca e Ponta obsedat de ea (n-as face referiri la aspecte fizice…desi, personal, Daciana imi pare mult mai “bines”:))…Greu cu logica, la unii, greu cu memoria, la altii !
    Guvernu’ lu’ Tehnocratu’ va fi, probabil, singurul din istorie sustinut de aproape toti (cu exceptia ALDE), si criticat de toti (mai abitir d-aia de il sustin)…Si, probabil, lu’ guvernu’ in cauza n-o sa-i ceara nimeni bugetu’ pentru la anu’ in termen rezonabil; ei sunt cu “planuri (clar)vizioniste”, cu strategii, cu programe… cu alea imediate nu prea le iese (a se vedea, ca exemplu, problema asigurarilor, pe care, cu nonsalanta, o arunca in viitoru’ apropiat, ala de peste 6 luni).
    Am chestii tehnice, fiscale, in care “tehnocratu'” o da de gard… Sunt chestii puerile, de imagine, care sunt cel putin discutabile (la Ponta, a vuit netu’ cu “Fa, Doino” si cu “plimbare in barca la inundatii”… N-a sarit, insa, aproape nimeni (cu mici exceptii, nevizibile pentru aia carora A3 le pute nasucului fin) cu picioarele privitor la actiunea “Delta Vacarestilor”. Ca Ciolos nu e Brad Pitt, sa ne dea puterea exemplului, culegand gunoaie in timpul de lucru pe care il platim sa faca ce face, dracului, un prim-ministru ! Era de sarit ca justitia e varza (de Bruxelles) – lupta cu coruptia (scuzati cacofonia, da’ e inevitabila), analizand accidente de circulatie; n-a sarit aproape nimeni ca selfieistu’ de la Fonduri are performante cu “zero-virgula”…Ca la Codul Fiscal s-a incercat una”pe sub usa”, la care ministra “n-a mancat, nici gura nu i-a mirosit” (o fi fost si ea in “Delta”, cand cu proiectul de modificare a Codului Fiscal).
    Ca o concluzie (gen “Mircea Badea”, ca nu-mi asum paternitatea ideii) : ma bucur sa ramana tehnocratii, practic, pe durata vietii noastre; personal, am “meciuri in picioare”, platesc cu placere obligata impozite (desi, mai cu placere am dat dividendul de 5 %, trecut in Codul de anul trecut, decat pe cel de 16 % anterior). D-o fi mai rau, o sa fie spre bine : fumez dupa buget (mai mic); evit carciumile (beau berea la domiciliu, c-acolo e in vigoare legile aprobate si acceptate de mine; si aia cu fumatu’ limitat e inca nepromulgata) – sanatate curata, cum ar veni:)). Da’ postacu’ de-l cearta pe Ciutacu pe feisbuc, cand o trece de la pensia -scuzati ! – “populista” a lu’ Ponta, la pensia “dupa buget” (vorba lu’ Nenea Iancu), posibil sa chitaie. Rabdare, si tutun : premisele sunt, finalitatea e certa. Asa sa ne-ajute D-zeu !

  3. LIKE pentru Daniel-altul! Că bine le-a zis. Mai puţin partea cu fumatul că nu mai este cazul la mine de câţiva anişori… dar răbdare avem şi fără.

  4. Dacian Ciolos a intrat in campanie electorala. Parca il si vad premier desemnat daca PNL castiga alegerile parlamentare din decembrie 2016.

  5. Suntem un neam vesel, cu personaje triste…
    Ultimul trist de pe listă, cu șanse de-a fi chiar cel dintâi, e nea Cioloș-patriotul, căruia îi zic așa prin analogie cu nea Niță al lui Caragiale.
    Nea Niță, negustor iscusit și vizionar, s-a priceput să ceară chitanță pentru cei 70 de sfanți dați celor ce conspirau la căderea lui Cuza. N-a cedat încercărilor de a renunța la „dovada de patriotism” și finalul i-a întrecut toate așteptările. După abdicarea Domnitorului, chitanța cu pricina i-a umflat peste poate buzunarul și i-a înflorit afacerile cum nici nu visa.
    Spre deosebire de negustorul cotizant la eliberarea de „tiranie”, nea Cioloș nu dă un sfanț dar ia cât poate, și-și mai face și țidulă de patriot, să-i fie de folos în viitor… Viitorul lui, desigur, că al nostru nu contează…
    Jertfă patriotică, ce mai !…

  6. Victore,
    In concursul de patriotism Ciolos n-a concurat singur; a mai fost Dragnea. Pacat ca nu ai gasit timpul si cheful de analiza la fel de acid prestatia acestuia din urma.
    Pentru mine, Dragnea nu cred ca ar trebui sa deschida subiectul legat de patriotism. Macar si pentru faptul ca este un infractor care inca ocupa (cel putin imoral) un loc in Parlamentul Romaniei.

  7. n-am citit sa-l fi facut cineva erou pe Dragnea. pe Ciolos, insa, la fel de ridicol si daca se cearta cu Dragnea, si daca face pe gunoierul prin Balta Vacaresti, i-au facut statuie vie. iar eu cu asta ma ocup, cu demolarea miturilor de carton in viata

  8. Victore,
    Oricine poate da jos mituri de carton. Nu reprezinta un efort atat de mare.
    Uite la lupta pe care ai avut-o cu Basescu si nu pot spune ca ai castigat-o. Mai mult, vad ca in ultima vreme aveti o colaborare mutual profitabila (nu ca ar fi de condamnat, ba dimpotriva, v-a venit mintea la cap la amandoi), chiar daca nu sunteti, intotdeauna, pe aceeasi lungime de unda.
    Intorcandu-ma la concursul de patriotism, cred ca intre Dragnea si Ciolos ti-ai ales gresit tinta. Nu de alta dar Dragnea nu este potrivit a-si da cu parerea in privinta patriotismului altora; cel putin nu un om in situatia lui. Dragnea, si altii ca el, ar trebui sa se retraga si sa lase o noua generatie, cu mai putine condamnari penale, sa conduca partide, ministere, guverne, etc.

  9. Dacian Ciolos este prezentat electoratului drept un premier-tehnocrat, in genul lui Theodor Stolojan sau Mugur Isarescu din anii nouazeci.

  10. Ce, naiba, tara de rahat am ajuns, dacxa exponentii tinerilor frumosi si liberi (esenta urbana a elitismului de tara, cum ar veni) se extaziaza in fata modelului nou (nu chiar, mai era si Boc baiat de la tara, chiar calificat, ca ala si cosea, trecuse de faza adunatului de gunoaie si tot asa nu se pricepea la nimic altceva; licentiat in drept constitutional cu cele mai multe ordonante neconstitutionale ca si marele comisar agronom Ciolos in tara cu cele mai putine subventii agricole) pentru definitia patriotului nationalae. Pai am gasit eu unul mai bun: e omul de la care cumpar branza; se incadreaza in definitia lui Ciolos, mai mult face si branza buna si are avere personala prin munca proprie – peste suta de oi si tot ca Ciolos, cand vorbeste mai mult scrasneste . Dar asta chiar face ceva branza si nici nu vrea prim-ministru. Ar fi bine sa facem o lista de posibili tehnocrati, pe care sa-i propunem a inlocui “corupta clasa politica” pe aceleasi criterii de patriotism expuse de Ciolos si numai astea. Nu au ce cauta in lista personalitati consacrate, profesionisti, nici aia care au miscat cate ceva pentru tara asta, necum aia care spun ca iubesc amarata asta de tara sau cei care se ridica impotriva abuzurilor. Si mai ales n-au ce cauta in lista cei scoliti, pe bune, cu mai mult de un bac si au facut ceva pentru o comunitate, indiferent cat de mica ar fi ea. Aaa! si sa fie de la tara!

  11. Foarte bine plasate întrebările și sesizate subtilitățile, însă din păcate, societatea românească este supusă unor forme de manipulare extrem de agresive, ce au ca singură menire, servirea și supunerea noastră necondiționată unor interese străine. Dacă până nu de mult timp, astfel de afirmații -precum cea prezentă în comentariul meu- stârneau râsete și o aruncare în derizoriu, acum lucrurile s-au schimbat și vedem că sunt cât se poate de reale și întemeiate. Oricum, sper să ne revenim și să realizeze cât mai multe persoane aceste lucruri, și asta cât mai repede.

  12. Imi este asa de sila Ciolhannis! Din pacate ca orcare cetatean i-am acordat prea multa incredere,l-am crezut un profesionist ,cu ganduri si intentii pragmatice pentru cetatenii romani si Romania.Din pacate realitatea arata ,ca mi-a inselat total asteptariile acest ,Ciolhannis!

    Imi stiu si imi si recunosc greala ,am dat prea multa crezarea propagandei ,care l-a creat si i-a creat si o imagine de semi-zeu ,acum cativa ani ,de pe vremea cand era comisar european.

    Acest personaj este imaginea “tatalui ” sau care l-a vrut in guvernul sau! Ca ,nu-i asa si guvernul este propiul ,unei persoane!

  13. Victore,
    Am vazut ca Mogulul si-a infrant “teama” si, in ciuda interdictiilor procurorilor, te-a vizitat la televiziunea lui.
    Subiectul a fost captivant (cat m-am uitat): am constatat ca un “pieton” isi da cu parerea asupra unei teze de doctorat intr-un domeniu care ii este (foarte) strain si, mai mult, reuseste sa influenteze in mod radical decizia comisiei de analiza a tezei de doctorat a sefului DNA. Asta in conditiile in care el era anchetat de procurori din vremuri imemoriale si stia ca dna. Codruta DNA “means business” (atat profesional cat si dat la gioale in mod ilegal cum se spune ca ar fi facut in cazul unor persecutati politic).
    Ca si Sabin Orcan ma intreb daca omu’ nu era baut. Dar totusi, betia mai trece, te mai trezesti, iti dai seama de prostiile pe care le-ai facut si fie nu le mai faci fie nu te mai imbeti. Da’ la pietonul asta pare sa nu fie cazul (nici cu bautura si nici cu ne-repetarea prostiilor). Ceva este foarte ciudat!!!
    Nebunia cu plagiatul tezei de doctorat a Codrutei DNA a izbucnit acu’ ceva timp (Ciuvica). Intelegerea mea era ca femeia plagiase din articole scrise tot de ea (sub alt nume), ceea ce ar fi mai degraba memorialistica decat plagiat.
    Desi incerc sa evit, cu gratie, posturile de stiri, subiectul asta mi se pare atat de savuros incat voi incerca sa citesc macar rezumatele sezatorilor care il vor dezbate:)

  14. Mogulul nu a incalcat nici o intereictie, i-a fost ridicata. Nu si-a dat deloc cu parerea despre teza de doctorat, ci a povestit cum el a facut o infractiune in spirjinul cucoanei, masluind un raport in favoarea ei. Era perfect treaz, da’ pe Orcna il ustura ca l-a dat in gat ca s-a cumetrit cu Black Cube pe banii lui Adamescu. Gasesti pe Hotnews confirmarea, mi-e lene sa pun link. Kovesi a copiat din juma’ de univers, e simplu, daca esti treaz, sa apesi pe unul dintre linkurile care prezinta documentele in oglinda. Nu te mai uita la posturil de stiri, pierzi vremea, nu pari a mai pricepe ceva. Da pe Pro, acolo unde reporterul il intrerupe pe Iohannis, care comenta vag scandalul plagiatului, sa-i faca o urare lu’ Halep. E mai odihnitor asa

  15. Victore,
    Evident nu mai pricep multe lucruri din cele care se intampla in viata publica/politica si/sau din ce se spune la posturile de stiri. E destul de greu sa pricepi cum “tatal” anticoruptie si “nasul” sefei DNA este acum starostele tabarei care se bate cu “copilul”/”fina” sa si cum un pieton comite o infractiune impreuna cu sefa anticoruptie si apoi se lauda la televiziunea proprietate personala sau cum unii care spun ca au facut campanie electorala sunt condamnati la inchisoare (cu suspendare).
    Referinta la Orcan era doar o paralela amuzanta. Pe de alta parte legatura lui Orcan cu Black Cube pare sa fie doar ca au supt de la aceeasi țâță. E ca si cu DIICOT-ul care te da in judecata pentru evaziune fiscala si grup infractional organizat pentru ca i facut afaceri iar partenerul tau nu si-a platit taxele, desi tu ti le-ai platit (apropos, ar fi bine sa-l intrebi pe Pieton daca firmele cu care ai contract isi platesc taxele, ca am auzit de niste povesti horror, fara ironii, fara glume proaste).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.