Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Am eșuat ca prostu-n televiziune și mi-am ratat cariera de tămăduitor

Am eșuat ca prostu-n televiziune și mi-am ratat cariera de tămăduitor

Aflu de la propagandă că o serie de bolnavi în stare gravă, la limita dintre viață și moarte, stau și se uită la mine și la Gâdea. După care refuză oxigenul. Ba unii mai sprinteni sar și de pe targă. Luând ușor în glumă închipuirile unora care ne detestă și neputințele profesionale ale altora, aș putea spune că și eu, și Mihai avem efect terapeutic. Dacă niște bolnavi în stare gravă sunt în stare să se uite la noi, să-i creadă pe cei care vorbesc la tv, să ia decizii radicale și, cu eforturi supraomenești, să o ia la pas prin terapia intensivă, înseamnă că suntem măcar semi-șamani. Pe de altă parte, ca să nu las totuși știrea bună nestricată de adevărul crud, mulți bolnavi și familiile lor refuză, de o bună bucată de vreme, intrubarea, nu specific oxigenul. Și știți de ce? Pentru că, din motive care-mi exced priceperea, mortalitatea intubaților la noi în spitale este urișească. Și, mai pe românește, când medicul îți spune că e spre binele tău să te intubeze, tu, ca bolnav, interpretezi că-i e jenă să-ți spună că ești pe moarte și te așteaptă sacul negru la ieșire. Chestie de psihologie simplă, nu e nevoie nici de Gâdea, nici de Ciutacu, nici de invitații lor ca să te gândești la ce e mai grav.
P.S. Nu fac pe sfătosul, dar, în locul medicilor care dau vina pr oricine altcineva în afară de ei, m-aș întreba care sunt cauzele uriașului procent de mortalitate la ATI în România și de ce are lumea mai multă încredere într-o maimuță de televizor decât într-un doctor.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

One thought on “Am eșuat ca prostu-n televiziune și mi-am ratat cariera de tămăduitor

  1. Londra nu a avut decese pe 29 martie. Un lucru extraordinar! Si mai bine ar fi daca n-ar mai fi decese din cauza Virusului Nou, Nicaieri. Dar, daca ramanem cu picioarele pe pamant, realizam ca mult timp UK a fost pe primul loc in lume la mortalitate Sars-Cov 2. Acum, are 1.858 decese/milionul de locuitori, in total Murind din cauza Pandemiei 126.615 persoane. Campania de Vaccinare a inceput pe 9 decembrie, iar zilnic mureau peste 200 de persoane pe zi (si nu raportati toti numai la Coronavirus, cum se procedeaza in “unele locuri”). A fost Ingrozitor. Ar trebui sa ne asteptam sa mai moara inca ? Cei cu morbiditati importante au ramas putini. Sunt unul dintre cei care nu dorea nici un mort din astfel de cauze si sper sa nu fiu singurul. Problema e ca vreau si in continuare acelasi lucru, dar pentru asta trebuie cantarite foarte bine toate aspectele. Cineva spunea ca Vaccinurile grabesc Imunizarea, desi se vedea o explozie de cazuri si decese. Apoi, se creaza o “groapa”, dar si mai bine ar fi daca nu ar mai veni “cocoase”. Aici ne intoarcem la Mutanti, creati, dupa GV Bossche (Coordonatorul Campaniei de Vaccinare Ebola), de Vaccinarea pe timpul Pandemiei. Asaltul Mutantilor poate fi Groaznic, daca Vaccinurile nu vor raspunde in fazele urmatoare. Sa nu mai fie alte faze ? Ce bine ar fi. Dar trebuie sa fim pregatiti pentru orice, in primul rand, sa dublam actiunea noastra cu tratamentele eficiente de ultima ora AntiCovid. Intre timp, a aparut un nou Mutant in Cehia, unde mortalitatea este de 2.428/milion. Dupa “Coronavirus live”, urmeaza Ungaria cu 2091/milion, Muntenegru cu 2000/milion, Belgia cu 1971/milion, Bosnia cu 1968/milion, Slovenia cu 1935/milion, Bulgaria cu 1.809/milion. Noi suntem mai incolo, cu 1214/milion, dar cu tipul de raportare stiut de noi toti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.