Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Zăngănit lugubru de cătuşe peste ţară

Zăngănit lugubru de cătuşe peste ţară

Un cetăţean român, în acelaşi timp senator al partidului care a contestat la Curtea Constituţională rezultatul turului doi al alegerilor prezidenţiale, a fost săltat de pe stradă de procurori. Habar n-avem încă de ce. Se vorbeşte (nu se comunică nimic oficial) ba de o tentativă de mituire a unor judecători ai Curţii Constituţionale, ba de punere în circulaţie a unor informaţii clasificate. Cu toată secretomania caracteristică, DNA trebuie să prezinte public motivele oficiale ale acţiunii sale de azi dimineaţă. Fiindcă modul în care Cătălin Voicu a fost săltat de pe stradă aduce periculos de tare cu modul de lucru al Siguranţei şi, ulterior, al Securităţii.

Nu săriţi, ştiu şi cine-i Cătălin Voicu, şi ce i se reproşează. Dar, dincolo de zona umbroasă care l-a propulsat în politică pe actualul senator PSD, a fi apropiat de Marian Vanghelie şi de Viorel Hrebenciuc nu constituie un delict şi nu te face automat puşcăriabil. Trebuie să existe o motivaţie juridică serioasă pentru asta. A fost citat la DNA (într-un dosar de corupţie) şi a refuzat să se prezinte la audieri? Dacă da, există şi o dovadă scrisă în acest sens? A participat la tentativa de mituire despre care se vorbeşte şi a picat pe tehnică? Dacă da, de ce nu s-a făcut flagrant?

Aşa lipsit de implicare, neutru şi neştiutor cum se dă acum în direct la televizor, Traian Băsescu, în calitate de preşedinte în exerciţiu, trebuie să-i ceară lui Daniel Morar să dea publicităţii motivele ridicării precipitate de pe stradă a senatorului Cătălin Voicu. Pentru că, pe fondul apăsător al suspiciunilor privind răzbunarea şefului statului pe cei care i-au fost împotrivă, râsetele şi glumele preşedintele României nu pot convinge nici măcar un singur om care gândeşte cu propriul cap (indiferent de ce parte a eşicherului politic se poziţionează acesta) că nu se încearcă intimidarea PSD, că nu se pune presiune pe Curtea Constituţională, că nu se încearcă forţarea cu procurorii a constituirii unei majorităţi parlamentare, că nu se oficializează instaurarea cu acte-n regulă a statului poliţienesc.

UPDATE: Voicu a ieşit de la DNA degajat şi învinuit pentru trafic de influenţă. Şi, în sfârşit, a dat şi DNA un comunicat de presă. Din care aflăm că periculosul e traficant de influenţă.

ALT UPDATE: Procurorii DNA i-au interzis, printr-o ordonanţă, senatorului Voicu să se vadă (între alţii) cu deputatul Hrebenciuc. Şi dacă trebuie să participe la şedinţa de plen a Parlamentului? Nu de alta, dar şeful statului are nevoie rapid de un guvern care să ne scoată din criză…

P.S. Curtea Constituţională a decis, deocamdată, renumărarea voturilor nule, iar BEC a început deja să strâmbe din nas. Nu vă faceţi iluzii; ca să n-aveţi deziluzii.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

265 thoughts on “Zăngănit lugubru de cătuşe peste ţară

  1. Catalin Voicu nu a fost nici retinut si nici arestat, ci a fost luat de politisti din fata propriei case in virtutea unui mandat de aducere emis de procurorii DNA, dupa ce senatorul PSD a refuzat sa se duca la Parchet de buna voie. Este aceasta o procedura legala, aplicabila oricarui cetatean roman care evita organele de ancheta? Da. A fost eliminata imunitatea parlamentara pentru orice fapta care excede declaratiile politice? Da.

    Concluzionand: As spune ca nu eu sunt cel “programat”. Ca un sfat (de la un om care a pus mana pe carte), iti recomad sa nu te informezi dintr-o singura sursa. Incerca sa te uiti la stiri pe mai multe canale sa citesti articolele referitoare la un subiect din mai multe ziare si mai ales sa le privesti din prisma patronului publicatiei respective. Din pacate la noi nu prea exista publicatii sau formatori de opinie idependenti, cine a investit in media a facut-o pentru a avea acoperis politic. Dupa ce vei face asta probabil nu vei mai vota cu cei care au tras in noi dupa 22 si au devalizat economia nationala in 90. Dumnezeu nu ingaduie raul la infinit … true.

  2. @smoke@maria: daca ati fi citit cartile alea pe care le invocati, atunci ati fi aflat, probabil cu surprindere, ca mandatul de aducere se emite doar dupa ce persoana in cauza e citata anterior si refuza sa se prezinte la Parchet.

  3. Tati (nu ma pot adresa in alt mod fiindca mi se urca sangele la cap cand imi amintesc), ai uitat de Ciuvica si de Iane? Si de MISA? Si de multi altii care nu sunt cunoscuti publicului? Ai uitat de oamenii bagati in arest pentru a li se lua afacerile? Sa-ti mai spun? Sa nu spui ca nu stiai fiindca stiu, nu cred, stiu ca nu-i asa. Ca sa poti sa vorbesti despre lucrurile astea trebuie intai sa recunosti tot ce s-a intamplat atunci si sa te caiesti. Fiindca altfel sunt sigur ca daca vei mai avea ocazia (ceea ce nu este imposibil) vei face la fel. Stiu, interesele superioare, de stat, au dictat! Ca si acum. Sau poate ca dupa cate ai patimit ai inteles cum functioneaza sistemul?! Care era chiar mai rau pe vremea ta. Si stiai. Si puteai sa schimbi cate ceva. Stiu, revolutie nu se putea si nu se poate, dar era loc de mult mai mult. Dar ti-a convenit. Si poate chiar ti-a placut.
    Si sa zicem ca nu imi amintesc. De ce nu puneti in dezbatere publica textul de lege in baza caruia se fac astfel de operatiuni – stiu ca se interpreteaza abuziv, si modificati-l in asa fel incat sa se limiteze aceasta practica. Prea se repeta acelasi film. Fiindca stii prea bine ca justitia de fapt nu functioneza decat “intamplator”. Daca ar functiona, o simpla plangere la instanta si procurorii si chiar politistii ar fi mancati. Si ar putea sa raspunda chiar penal. Dar aste sunt doar in carti. In rest, toate cele bune. Si sa tii minte ca trecutul nu se uita usor.
    P.S.1 Sa nu crezi ca am avut o problema personala, doar stiu ce se intampla si cum se intampla.
    P.S.2 Ti-am scris fiindca inca mai vreau sa pot avea incredere in tine. Si repet, modul de adresare este mica mea sanctiune pe cred ca o meriti.

  4. Domnule Ciutacu, am deschis mai multe ferestre intre care si blogul lui Adrian Nastase. Comentariul meu anterior era destinat acestuia, fiindca, din confuzie, am avut impresia ca A.N. a scris acest post. Scuze. Am observat dupa expediere.

  5. Urmează ziaristii… Băseșenko abia după validarea ilegitimitătii îsi va arăta fizionomia cu adevărat hidoasă. După Cătălin Voicu, urmează un ziarist marcant.

  6. Fragment din “Doi pe un balansoar (electoral)”

    Geoana :Quo usque tandem abutere, Basescu patientia nostra?Qui rogat, non errat. Sum quod eris.
    Basescu : Silentium!!
    Alegatorul ciuruit: Quo vadis patria.

    Morala:Quod licet Basescu non licet bovi

    Asta e de fapt tagedia domnule Ciutacu.

  7. @smoke@maria: daca ati fi citit cartile alea pe care le invocati, atunci ati fi aflat, probabil cu surprindere, ca mandatul de aducere se emite doar dupa ce persoana in cauza e citata anterior si refuza sa se prezinte la Parchet.

    De Victor Ciutacu pe 12 December 2009 la 10:04 pm

    IN LEGATURA CU CHESTIA ASTA, CIUTACULE, CRED CA GRESESTI. EMITEREA UNUI MANDAT DE ADUCERE NU PRESUPUNE PARCURGEREA MAI INAINTE A ETAPEI CITARII PROCEDURALE A UNEI PERSOANE LA CARE ACEASTA SA RASPUNDA PRIN NEPREZENTARE. DA,ESTE ADEVARAT CA O ASTFEL DE SITUATIE JUSTIFICA EMITEREA MANDATULUI DE ADUCERE, DAR IN UNELE SITUATII (IN FUNCTIE DE CAT ESTE DE VIOLENTA/PERICULOASA PERSOANA,PERICOLUL SOCIAL CONCRET AL INFRACTIUNII PENTRU CARE ESTE CERCETAT, ETC.) SE EMIT ASTFEL DE MANDATE DE ADUCERE SI PENTRU A FACILITA SARCINA AUTORITATILOR STATULUI CARE O PUN IN APLICARE. ASTA ITI SPUNE CINEVA CARE STIE DESPRE CE ESTE VORBA.
    ACU’ DACA MA INTREBI REFERITOR LA SITUATIA DE FATA, EU, PERSONAL, NU STIU PREA MULTE DESPRE CE ESTE VORBA (BANUIESC CA IN SPATELE LA CE S-A DECLARAT STAU MULT MAI MULTE CHESTIUNI SI DE ACEEA MA ABTIN), DAR CRED TOTUSI CA S-AU DEPASIT NISTE LIMITE. CE MI SE PARE CIUDAT ESTE AVALANSA ASTA DE ARESTARI, INTERDICTII ASUPRA LIBERTATII DE MISCARE SI CONDUCERI LA PARCHET IN CONTEXTUL ALEGERILOR DIN AL DOILEA TUR SI MAI ALES AL NUMARARII VOTURILOR.
    Oricum miscarea parchetului mi se pare geniala: tu ai vazut ce fata are omul ala? Este imaginea clasica a parlamentarului gras, un pic tiganos (nu am observat totusi daca are lant la gat), a smecherului care s-a invartit bine si care “a furat tara” si care in fiecare zi ne spune noua celorlalti ce “afaceri importante face si mai ales o sa faca el”, daca noi ne vom lasa prostiti de “EL”.

  8. Am citit tot ce ati scris si am un sentiment de nelineste pe care l-am avut si nov 89,numai ca era o mare diferenta atunci aveam certitudinea ca regimul comunist va cadea odata cu iubitul conducator,acum e jale,e tocmai invers,simt ca ce va urma va fi infiorator.Sper din tot sufletul ca atat timp cat vor mai totusi partide care se vor opune lipsei democratiei si a lipsei de reactie a institutiilor statului vom mai avea o speranta.Dar probabil ca aceste timpuri care urmeaza sunt deja providentiate si nu ne va ramane decat speranta ca ne vom situa si lupta de partea binelui;imi pare rau ca sunt atat de pesimista,dar momentan nu mi-a mai ramas nimic cara sa ma faca sa cred ca aceasta tara va merge pe calea cea buna,doar credinta ca mai exista Dumnezeu si cei ce lupta impotriva adevarului vor avea de platit pt.aceste lucruri.Sincer va admir pe toti de la A3,in aceste vremuri trebuie ca aveti un curaj enorm sa spuneti ce spuneti.Mult respect!

  9. Intr-o tara normala toata lumea ar fi sarit (de fund in sus). In afara de cativa oameni de mass-media nu s-a simtit nimeni.
    Uite ca iar ne meritam soarta.

  10. 1.In ce tara din lumea asta “democratica” o institutie anticoruptie trebuie sa se justifice in fata “poporului” si eventual sa mai ceara si permisiunea ?

    2.Cum pui presiune pe CC prin arestarea unui senator ? Poate numai in eventualitatea ca respectivul senator sa fi dat si cineva (adica un judecator de la CC) sa fi primit o mita… si atunci se pune intrebarea de ce mituieste PSD un judecator al CC???

  11. Constitutia spune ca: o frauda poate fi contestata doar atunci cand cel care contesta nu participa la ea.Din cate vad eu,majoritatea parlamentara constituita in jurul PSD-ului,a furat de la PD-L cu vreo 200 de voturi mai mult,decat au furat ei PSD-istilor!Deci?????????

  12. De ce scrii precum un tonomat cu ieuro? Eu sunt psd-ist cu carnet si functii la tineret, da’ Voicu nu e cu nimic mai bun decat Don Costel.

  13. adevarul este ca Voicu asta e foarte respectabil… desigur, e curat lacrima si noi suntem toti prumbei albi 😉 nu discut metoda prin care a fost ridicat avand in vedere ca exista totusi un mandat pentru el dar sa fim seriosi, ti-ai lasa familia pe mana lui? eu m-as controla la buzunare daca s-ar aseza in autobuz langa mine 😉

    apropos, tare Ponta cu faza aia “Masina lor de furat a fnctionat mai bine!” … imi venea sa-l pup 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.