Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Zăngănit lugubru de cătuşe peste ţară

Zăngănit lugubru de cătuşe peste ţară

Un cetăţean român, în acelaşi timp senator al partidului care a contestat la Curtea Constituţională rezultatul turului doi al alegerilor prezidenţiale, a fost săltat de pe stradă de procurori. Habar n-avem încă de ce. Se vorbeşte (nu se comunică nimic oficial) ba de o tentativă de mituire a unor judecători ai Curţii Constituţionale, ba de punere în circulaţie a unor informaţii clasificate. Cu toată secretomania caracteristică, DNA trebuie să prezinte public motivele oficiale ale acţiunii sale de azi dimineaţă. Fiindcă modul în care Cătălin Voicu a fost săltat de pe stradă aduce periculos de tare cu modul de lucru al Siguranţei şi, ulterior, al Securităţii.

Nu săriţi, ştiu şi cine-i Cătălin Voicu, şi ce i se reproşează. Dar, dincolo de zona umbroasă care l-a propulsat în politică pe actualul senator PSD, a fi apropiat de Marian Vanghelie şi de Viorel Hrebenciuc nu constituie un delict şi nu te face automat puşcăriabil. Trebuie să existe o motivaţie juridică serioasă pentru asta. A fost citat la DNA (într-un dosar de corupţie) şi a refuzat să se prezinte la audieri? Dacă da, există şi o dovadă scrisă în acest sens? A participat la tentativa de mituire despre care se vorbeşte şi a picat pe tehnică? Dacă da, de ce nu s-a făcut flagrant?

Aşa lipsit de implicare, neutru şi neştiutor cum se dă acum în direct la televizor, Traian Băsescu, în calitate de preşedinte în exerciţiu, trebuie să-i ceară lui Daniel Morar să dea publicităţii motivele ridicării precipitate de pe stradă a senatorului Cătălin Voicu. Pentru că, pe fondul apăsător al suspiciunilor privind răzbunarea şefului statului pe cei care i-au fost împotrivă, râsetele şi glumele preşedintele României nu pot convinge nici măcar un singur om care gândeşte cu propriul cap (indiferent de ce parte a eşicherului politic se poziţionează acesta) că nu se încearcă intimidarea PSD, că nu se pune presiune pe Curtea Constituţională, că nu se încearcă forţarea cu procurorii a constituirii unei majorităţi parlamentare, că nu se oficializează instaurarea cu acte-n regulă a statului poliţienesc.

UPDATE: Voicu a ieşit de la DNA degajat şi învinuit pentru trafic de influenţă. Şi, în sfârşit, a dat şi DNA un comunicat de presă. Din care aflăm că periculosul e traficant de influenţă.

ALT UPDATE: Procurorii DNA i-au interzis, printr-o ordonanţă, senatorului Voicu să se vadă (între alţii) cu deputatul Hrebenciuc. Şi dacă trebuie să participe la şedinţa de plen a Parlamentului? Nu de alta, dar şeful statului are nevoie rapid de un guvern care să ne scoată din criză…

P.S. Curtea Constituţională a decis, deocamdată, renumărarea voturilor nule, iar BEC a început deja să strâmbe din nas. Nu vă faceţi iluzii; ca să n-aveţi deziluzii.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

265 thoughts on “Zăngănit lugubru de cătuşe peste ţară

  1. D-l Ciutacu ne atrage atentia asupra modului “in care Catalin Voicu a fost saltat de pe strada” ceea ce “aduce periculos de tare cu modul de lucru al Sigurantei si, ulterior, al Securitatii”.Asa este, pentru ca orice parlamentar poate fi ridicat de pe strada doar daca ar fi victima unui flagrant.Si pentru ca T.B. vrea sa instituie statul autoritar acum lucreaza cu SRI-ul. Dupa D-l Iliescu “saltarea” d-lui Catalin Voicu este o manifestare de stat politienesc. Ca “un senator al partidului care a contestat la Curtea Constitutionala rezultatul turului 2-doi al alegerilor prezidentiale”(V.Ciutacu) sa fie saltat de pe strada ca si cum ar fi ultimul borfas, demonstreaza ca se vrea oficializarea “cu acte-n regula a statului politienesc”(V.Ciutacu).

  2. Basescu va avea o moarte violenta..asa zicea de curand o tipa care se ocupa cu astrele
    Nu-l prea vad bine in urmatorii 5 ani !

  3. Sunt probe concludente Victoras,toate la timpul lor nu va mai umflati asa ca nu exista niciun fel de conspiratie asa cum incercati voi sa manipulati lumea,sezi bland…

  4. Când Boc a fost evaziv şi a spus că n-a fost vorba de secunde, ci de minute pentru a se vota afară, Gabi Firea n-a fost pe fază sa-i dea peste nas cu cifre. Ori n-a vrut, nu stiu de ce. Oricum, eu am schimbat postul, că nu pot să ma uit la Boc. De fapt, nu voisem să vad deloc.

  5. DRAGII MEI CIURUITI.LUATI-VA SICRIILE SI PICHETATI BEC PANA LA COMUNICATUL OFICIAL AL RENUMARARII VOTULUI.

    NU VA LASATI INTIMIDATI.

    RUSINE CELOR CE SI-AU VANDUT VOTUL PENTRU UN 1 KG.DE OREZ

    NU CRED CA TIMISOARA ASA DEMOCRATIE A DORIT.

    DISTRUGETI TIRANIA,MINCIUNA.SI TOATE ACTELE CE

    ALTEREAZA DEMOCRATIA.

    AFARA BASESCU CU TOATA CAMARILA LUI.

  6. E3LENA BASESCU FIICA MARELUI MINCINOS TRAIAN BASESCU SA DEPUNA DE URGENTA MANDATUL DE EUROPARLAMENTAR DOVEDID CA A FOST LUAT PRIN FRAUDA ELECTORALA.

    CE NASTE DIN PISICA SOARECI MANANCA

  7. Ce am inteles eu in legatura cu alegerile:
    In sectiile de la est de Romania a iesit Geoana(si in 2004 diaspora a votat opozitia).
    Ce se intampla la ora 21:00?
    Se anunta exit-polurile(partidele le stiau cu vreo o ora inainte).Geoana castiga la vreo 4 procente, adica sa zicem vreo 300000 voturi? Hai 200000 voturi.

    E ora 21:00. Basescu da semnalul. Spune cu cateva minute inainte de 21:00 ca a castigat, romanii sa aiba incredere in rezultatele de la BEC, exit-poll-uri, bla, bla, bla

    Repet, e ora 21:00. In Italia e ora 20:00.In Spania e ora 19:00. In America e amiaza. Ore bune de furat. Inclusiv bagat voturi direct in urna votate cu Basescu.

    De ce? Am vazut la voi si la Realitatea ca la Paris, Roma, in Spania etc oamenii spun ca nu a fost nicio coada la votare. De unde 3000 voturi la Paris?
    In alea cateva ore dupa ce institutele de sondare au indicat rezultatele finale, datorita diferentei de fus orar au fraudat pe fata cu nerusinare si asa a iesit Basescu presedinte cu voturile diasporei.E plausibil scenariul?
    Cam asta spunea si opozitia. ( comentariu cam lung care putea fi sintetizat … l-am scris foarte repede)

  8. Vad ca d-nul Voicu, din fericire pentru dumnealui, are multi avocati pe acest blog.
    Ma intreb oare cine ne apara insa pe noi, restul cetatenilor Romaniei, ciuruiti sau nu, de personaje de teapa domnilor Voicu, Videanu, Vanghelie, Berceanu etc.

  9. “Setea de putere nu poate fi taiata uneori, decat de ghilotina.”
    ” Democratia si libertatea adevarata ,mai intai de toate cer moralitate” ( Ion Heliade Radulescu)
    “In diplomatia actuala ,nu faci nimic cu un cal troian ,sunt necesare herghelii”
    “Cea mai frecventa hrana a democratiei este vorba”
    DISCURSURILE CANDIDATILOR LA PRESEDENTIE …UN INTREG ORFELINAT DE VORBE…
    “Un alt zeu care ii fascineaza :IINTERESUL PERSONAL”
    “Are si prostia liderii ei”
    “Oamenii mici sunt obsedati de scaunele inalte”
    “Ce garderoba bogata are minciuna , numai adevarul e gol-golut”
    “Pe prost nu-l imbata aburii alcolului ,cat cei ai puterii”
    “Orice societate are in dotare si imbecili ,depinde pe ce raft ii aseaza”
    Ne-ar mai trebui un Copernic ,sa vada in ce sens ne invartim”
    “Nu vrea sa piarda lanturile …care il leaga de scaun”
    ” O maladie incurabila … nevroza de scaun ”
    “Unii sunt strambi din nastere ,altii din cauza aspiratiilor”

  10. nea victore, nu prea inteleg de la matale o mica treaba: de ce sa nu ii salte?
    ai impresia ca amaratii care fura o gaina sunt mai vinovati decat javrele care spoliaza tara asta de 20 de ani? sa avem pardon.
    sunt cumva deasupra legii? problema e alta: nu sunt bagati la zdup niciunu’, aia e problema. ii plimba ca pe moaste pe la parchet si dna si apoi ii lasa liberi. de-ar baga vreo 10-15 jigodii de-astea la racoare, de toate culorile, ca toti sunt o apa si-un pamant…..offf, cand o veni si ziua aia. vom trai cu siguranta mult mai bine.
    hai sa traiesti.

  11. O METODA PRIN CARE S-A FRAUDAT CU VOTURI NULE. Am votat la o sectie speciala. Ajuns acasa am aflat cu despre cele 150000 de voturi anulate, printre care, multe, pentru ca nu aveau stampila sectiei de votare aplicata pe buletinul de vot. Si am inteles cum am fost luat de fraer. Buletinul pe care am votat, NU AVEA STAMPILA SECTIEI DE VOTARE. Probabil cineva din comisie detecta fraerii ca mine, a caror optiune era “dubioasa”, si li se dadeau buletine anulabile. De aici pana la a introduce in urna acelasi numar de buletine valabile in favoarea candidatului preferat nu e decat un mizilic. Asa mi-am explicat de ce la multe sectii nu s-au inchis “cheile”, numarul de votanti a fost mai mic decat numarul de voturi gasite in urna…. Alte comisii, ca sa fie procesul verbal in regula au mai taiat de comun acord din voturile nule… Nimeni n-a zis nimic despre metoda asta la TV!

  12. “Dacă cineva crede că preşedintele se ocupă cu trimiteri la DNA este cel puţin copil … si-i trag un pumn in gura!”.

  13. drepturile omului??? nimic….nimic ong-uri?andreea marin care sa se lupte pt dreptul fiecarui om…bineinteles ca e greu sa ne fie mila de acest senator, de accea a fost si asa ales…perfect…imaginea perfecta a politicianului corup…daca ar fi saltat la fel o batranica bolnava probabil ca am fi sarit toti…dar asa…nu conteaza ca nu e legal….ceva ceva tot o fi facut el, si e mai bogat ca noi, asa ca prin definitie trebuie sa-l uram….din pacate se creeaza precedent…asa incepe, nimeni nu a iesit sa ne explice, pt ca nu ii intereseaza ce credem noi…de ce i-ar interesa? urmatorul pas e sa ma salte pe mine pt ce am scris p acest blog…dar daca e un politician gras si antipatic….ce conteaza, nu?

  14. @ALM : Ha , ha … offff , asta e un fel de “rasu’ plansu’ “, din pacate , dar e corect … citatul…

  15. Vin si eu, acum la spartul targului.
    Am citit TOATE comentarile. Ma mir de atitudinea majoritatii. Se intampla diferite lucruri neclare/ dubioase in tara. Nimeni nu reactioneaza. Se plang pe blogul lui Ciutacu. Dragilor, Ciutacu nu va poate ajuta. Este acest blog o supapa de siguranta; de descarcare a nervilor, a urii, a dezamagirii?
    Posibil. Dar in tari cu “democratie
    consolidata” lumea era de mult pe strazi. Si pentru fapte mult mai minore. Dar, asa-i romanul…
    PS
    Nu faptul ca acel Senator al Romaniei a fost saltat de pe strada, ca ultimul borfas, ar fi problema. Modul in care s-a facut. Iar faptul ca este si la Comisia Parlamentara este si mai halucinant. Si daca aluia i se poate intamla ce vi se poate intampla voua? Nu cred -sunt sigur- ca ala ar instaura dictatura sau autoritarismul. Mai rau este ca se instaureaza incet, dar sigur, haosul si anarhia. Asta-i problema. Si fara vaitaturi. Actionati. Ferm. Altfel pierdeti timp din viata voastra…

  16. doh Victore, m-ai dezamagit… pai nu vezi frate ce fatzau de puscarias recuperator are acest “senator” ? sincer, evident ca PDL-ul e plin de manelisti, dar totusi…hai sa nu ne kkam pe noi..

  17. Sincer, ma asteptam la actiuni de acest gen: intimidarea celor care au contestat rezultatul alegerilor. Nu vi se pare ca ne intoarcem la vremurile de dinainte de ’89?

  18. @sandman: Ce-ai, bre, cu Sorina??? Scrie undeva in contractul ei ca trebuie sa injure in permanenta PDL si pe Basescu? Nu stiu de unde incrancenaea asta! Mi se pare o persoana OK. Personal n-am auzit-o sa ridice osanale nimanui. Daca Voiculescu are ceva de impartit cu Partzescu, nu vad de ce si angajatii sai ar trebui sa-i impartaseasca supararile.

  19. urmeaza si altii, ma gandesc in primul rand la Vanghelie 🙂 dar poate ca sunt eu optimist de felul meu….

    PS: ca sa-l imit pe Badea: mama, ce fata are si senatorul PSD! wow! e o fata suspecta, cel putin

  20. Imi este teama ca renumararea voturilor va “dovedi” ca nenorocitul de Base si gasca lui ordinara au castigat in fapt si alegerile din Romania nu numai pe cele din diaspora… Desi sperantele mele sunt pe zi ce trece tot mai reduse eu tot mai cred intr-o minune Dumnezeiasca, intr-un triumf al drepatatii.

    Din curiozitate am accesat pagina de web a Curtii Constitutionale. Am vrut sa vad de cine atarna firava noastra democratie, curiozitate pe care poate din ignoranta marturisesc ca nu am avut-o pana acum. Printre altele – foarte interesant la relatii internationale pentru anul 2009 este trecuta o singura actiune plus una repetata din anul anterior in conditiile in care in ultimii 10 ani reprezentantii CC a avut o multime de participari pe scena internationala sau colaborari cu colegii din alte tari. Care o fi explicatia? Paginile web par aduse la zi.

  21. DOMNULE CIUTACU
    Va felicit ca va-ti facut blog, in felul acesta puteti lua pulsul sustinatorilor dar si al dusmanilor dumneavoastra.Parerea mea este clara Basescu a cistigat alegerile prin FRAUDA atit in tara dar mai ales in strainatate.Toti politicienii mint in campanie dar ce au facut
    sustinatorii lui Basescu este inimaginabil.A vazut o tara intreaga cum Basescu loveste cu dosul palmei copilul , nici el nu neaga, sare echipa lui si spune ca e trucaj si sunt crezuti, asa ceva nu m-am inchipuit. Nefericitul Geoana este atras in cursa de Vintu si-l viziteaza, dar si Basescu se intilneste cu Vintu parca de 3 ori insa el are voie.Domnul Patriciu l-a sponsorizat si pe Basescu in 2004, atunci era mogul bun,pe mogulul Voiculescu l-a vizitat si el si a facut chiar alianta de guvernare insa atunci era mogul bun.Toti carec nu sunt de aceasi parere cu Basescu sunt corupti numai el si clica lui;BERCEANU-VIDEANU-BLAGA-UDREA-RITZI
    sunt cinstiti si onesti.IN afara de PARLAMENT toate institutiile statului:SRI,DNA,ANI,PROCURUR GENERAL sunt subordonate lui si l efoloseste in atacarea adversarilor.Dupa validare sunt aproape sigur ca v-a mai corupe si citiva parlamentari,ii va cumpara la bucata sau ii va santaja astfel incit va obtine si majoritate parlamentara si va trece si guvernul sau.IN acest fel toate institutiile statului sunt pe miinile sale , opozitia va fi sicanata si santajata ,redusa la tacere. Iata democratia la care poporul roman a ajuns sub glorioasa conducere a lui Basescu.Daca nu luptam in continuare si ne lasam speriati de aceasta clica vom deveni un stat mafiot si corupt situat la periferia EUROPEI de care se feresc toate statele.Trebuie luptat in continuare sa aratam hotiile facute in aceste alegeri,sa demascam toti mafiotii inhaitati in echipa PDL .Eu sper ca exista un DUMNEZEU pe lumea aceasta si nu va lasa nepedepsiti pe acesti impostori.Pina mai sunt politicieni ca Antonescu,Diaconescu si chiar nefericitul Geoana sau ziaristi ca Ciutacu-Ciuvica-Stan-Badea nu suntem inca pierduti.Sa va dea Dumnezeu sanatate sa va puteti lupta cu acesti mafioti,ei sunt sistemul ticalosit care prin frauda electorasla
    au pus piciorul pe beregata ROMANIEI.Doamne-ajuta-i pe romanii cinstiti si de bun simt.Va veni o zi cind romanii vor intelege adevarata fata a presedintelui Basescu si a camarilei lui si nu peste mult timp vor avea loc alegeri anticipate Basescu nu poate guverna 5 ani Se va face singur de ris.

  22. Victore, hai la scandal pe ei. Noi cu bate si ciocane si voi cu camerele de filmat, hai sa aratam europei intregi ca nu trebuie sa bage ei fitile ca sa fie revolutie aici si ca putem sa o facem si singuri. Pe asta il impuscam in piata revolutiei live ca sa fie toata lumea sigura ca nu a fugit si asta prin Cuba ca Ceausescu.

  23. da, aduce cu aia cu reducerea drepturilor cetatenilor romani din diaspora .. doar ca aia nu e pe felia voastra!

  24. revoltat,scriam in 9 dec. ca regimul Basescu 2 ne propune ca singur program distrugerea clasei politice(un PNL inghitit de “dreapta”PD-L si un PSD subtiat prin inanitie financiara di demonizarea comunismului),anihilarea acelei parti a populatiei care nu l-a votat,redusa la o masa de oameni fara ocutatie ,sub pragul saraciei ,arestarea “demonstrativa” a dusmanilor poporului (poporul sunt eu de la statul sunt eu!) si totul facut in dispretul legii si fara jena pentru ca sa fie clar cine este stapanul!
    Multi au crezut ca este doar o aroganta acel “i-am ciuruit”,dar eu am convigerea ca a fost parola prin care se dadea semnalul reusitei operatiunii de fraudare catre toate intitutiile statului care au participat (BEC,STS,MAI,MAE si scuze pentru cele pe care le-am omis!).Scriam ca de fapt modelul propus este nu dictatura lui Ceausescu,ci dictatura stalinista!!VOTATI TATUCUL!

  25. Cateva observatii pe imaginile prezentate la Antena3, cu voturile nule:

    1.foarte multe voturi sunt stampilate in acelasi mod, daca te uiti cu atentie la imagini, se poate observa un pattern, de ex. o stampila in prima casuta, una la mijloc, una in a doua casuta, desi se presupune ca au fost anulate de votanti diferiti.
    2. am vazut mai multe voturi stampilate in coltul de jos, dreapta, practic e modalitatea tipica de a stampila rapid un teanc de buletine, fara a le mai desface.
    3. Foarte corecta mi se pare observatia cu “stampila rotita”, toate acele voturi au fost anulate ulterior.
    3. Mi-e imposibil sa cred ca 0.58% dintre votantii din diaspora au mers zeci de km pana la sectia de votare, au stat cateva ore in strada, la coada, eventual in ploaie (Paris si Londra), doar ca sa-si anuleze intentionat votul. Pai ce, sunt masochisti? Si sa fi fost analfabeti, si tot deosebeau siglele electorale ale celor doi.

    Concluzie amara: prinde orbul, scoate-i ochii!

  26. Victor, te rog invita-l in emisiunea ta pe Ovidiu Ohanesian, cred ca are multe de spus!

  27. Vine F.M.I-ul in Romania,dupa ce era data ca sigura revenirea acestora abia in ianuarie 2010.Buget nu exista nici acum ,iar acestia au spus ca fara buget nu se poate discuta.Sa aiba revenirea acestora precipitata in tara noastra legatura cu studiile facute de straini precum ca la noi din cauza dezastrului economic se anunta mari miscari sociale care vor zgaltai actuala putere?America si U.E. NU-SI POT PERMITE ASA CEVA!

  28. Ati avut initiative laudabile pe la Jurnalul National.
    Ma gandeam daca se poate face o campanie pentru un initierea unui referendum pin care sa cerem anularea privilegiilor parlamentarilor, ministrilor, presedintelui, etc (de exemplu anularea imunitatii parlmentare).

  29. Adevarul este ca basescu,traian ungureanu,patapievici,monica macovei,sulfina barbu,pora,cristian preda au moace misto.Ei sunt arienii !!!

  30. Dle Victor, cred ca zbaterea PSD-ului pentru a demonstra frauda imensa pe care a savarsit-o Zeus si partidul lui a intrat in faza “mult zgomot pentru nimic”. CCR a dat PSD-ului un mic semn ca este interesata de aflarea adevarului, semn care va ramane singular si are ponderea cea mai mica in aceasta incercare de a demonstra frauda de proportii. Nu vor mai exista alte decizii ale CCR de renumarare, verificare, etc. La MAE, prietenul supus al fiicei lui Zeus (EBA) a dispus toate masurile pentru a actualiza rezultatele statistice cu existentul pe teren. Urmeaza o perioada droaznica pentru membrii PSD care vor fi supusi la presiuni, amenintari, in scopul dezmembrarii celui mai mare partid (ati vazut dimineata taietorii de panglici la pasajul Tunari – Oprescu, Ontanu, Murgeanu). In anii ce vor urma va fi perfectionat sistemul, astfel incat, asa cum spunea cineva “si Bin Laden daca ar candida ar castiga”. De aici si rasul isteric al lui Zeus si echipei sale vis-a-vis de incercarea PSD-ului de a demonstra imensa frauda. In acea duminica, psd-istii si liberalii au sarbatorit cu sampanie victoria (pe buna dreptate) in timp ce portocalii au pus in miscare masina infernala de modificare a rezultatelor in functie de rezultatele obtinute in timp real prin sistemul STS. In orele imediat urmatoare au trecut la stergerea urmelor. Pana s-au desptat psd-istii era prea tarziu. Initial, imediat dupa primele informatii referitoare la frauda comisa, in urma unei analize proprii si neprofesioniste, creditam voturile obtinute de portocalii la un procent de 30%. Acum am convingerea ca portocalii nu au reusit sa adune mai mult de 25% din voturile exprimate. Este convingerea mea si nu mi-o poate schimba nimeni. Asa sa-i ajuta Dumnezeu.
    PS. Imi aduc aminte telefomul dat lui Viorica Hrebenciuc de expertul Videanu. La ora 02.30 el stia ca au un avans fara sa fi numarat sectiile din strainatate, de unde “spera” sa obtina inca 50.000 de voturi. S-a demonstrat ca ponderea cea mai mare in obtinerea diferentei au avut-o voturile din strainatate, diferenta finala fiind de 67.000 de voturi. Cred ca e de prisos orice comentariu. Gura pacatosului adevar graieste.

  31. dupa principiul enuntat zilele trecute de un PDL-ist(intr-o discutie privata):
    “numai prostii se bucura de schimbarea stapanului”
    va propun sa incetati cu prostiile astea.in tara marinarului legea se face dupa voia sa!
    ce tot batem cimpii cu democratia?
    studenti manifestind,senatori anchetind serviciile?
    este un lux pe care nu ni-l putem permite!

  32. cat de clasic articolul pt pozitia PSD-istilor.

    Daca era inainte de alegeri mai puteau sa arunce un “motive electorale” dar acum ?

    Drepturile omului si statul securist spre care ne intreptam. Omul a fost “saltat de pe strada” si i-a fost “fluturata” o “hartie”. Vroiati sa il roage frumos ? Poate chiar a fost dar l-a durut in pix. Nu suntem egali in fata legii ? de ce orice cetatea poate fi “saltat” de politie pe strada si un senator nu ? Imunitatea il impiedica sa fie arestat nu sa fie anchetat sau adus la parchet.

    Orice arestare e automat comanda politica. Sa fim seriosi, dupa logica asta orice PSDist are automat imunitate. Cand a fost anchetata si trimisa in judecata Ridzi nu a fost comanda politica ? A fost ceva normal. De ce la d-ul Voicu ar trebui sa se aplice alte legi ?

  33. @smoke,pune mâna pe carte şi apoi să-ţi dai cu părerea! N-ai priceput nimic,în cazu Riţi-piţi a fost respectată procedura în cazul de faţă nu.Dar aşa sunteţi voi cei portocalii vedeţi numai cu ochelari de cal.Toţi sunteţi “programaţi” să săriţi ca arşi când vi se pune “oglinda în faţă” .Aţi învăţat un text pe care-l repetaţi într-una.Iată ce a reuşit idolul vostru să facă România cioburi aveţi cu ce vă lauda!
    Dar probabil că va veni şi vremnea scadenţei,Dumnezeu nu îngăduie răul la infinit şi cine seamănă vânt va culege furtună!

  34. nu intleg e v-a trebuit atata tmp sa votati (3 -4 minute) ? eu am votat in 20 de secunde din momentul in care mi-a da stampila pana am inapoiat-o. poate ati stat in cabina sa va ganditi p cine votati.

  35. Situatia renumararii voturilor la ora 12, cf. Corina Dragotescu:

    Total voturi recuperate: 1180, adica 0,85%
    Procente pe candidati Basescu 0,45%, Geoana 0,40%
    Total circumscriptii 27
    Total intermediar 629 Basescu 551 Geoana

    Ce ciudat ca pana acum nu s-a gasit nici macar o sectie de votare in care numarul voturilor nule sa fie identic cu numaratoarea initiala…

  36. Este de remarcat cat de bine isi cunoaste D-l Ciutacu cititorii. Le aduce primadata la cunostinta ca “un cetatean roman…” pana aici nu-i nimic deosebit, ca apoi sa-i faca curiosi prin folosirea unei pauze, o virgula si adaugarea unei explicatii “in acelasi timp senator…”, dar nu dezvaluie numele celui impricinat, tinandu-si cititorii in ‘suspense’ cateva secunde, ca apoi sa dezvaluie numele acestuia; mai apoi dandu-si seama ca aflarea numelui nu este suficient de convingatoare, ii ‘linisteste’ printr-o exclamatie: “nu sariti, stiu si cine-i Catalin Voicu, si ce i se reproseaza”. Cu totii stim ca-i place ‘jocul de cuvinte’, dar se pare ca ii place sa se joace si cu starea de spirit a cititorilor.
    O alta remarca ce as face aici este, ca il surprindem pe dumnealui punandu-ne “intrebari aparent nevinovate”, ca apoi tot dumnealui sa raspunda la acestea:”A fost citat la DNA’’’?, Daca da, exista si o dovada scrisa in acest sens?”… sau “A participat la tentativa de mituire…? Daca da, de ce nu s-a facut flagrant?”.O tehnica cel putin interesanta daca nu rar utilizata.
    Mai reflectam asupra textului…

  37. Dap:( bun venit in comunism ! Mai e acel post Europa Libera de ascultau ai mei noaptea la geam in dormitor pe intuneric? Ramne sa ne i-a astia netu, lumina, gazele… Am spus multor oameni in campanie …daca votai cu Basescu comunismul ne paste !
    Sunt in asentimentul unui domn de pe aici :“Opriti planeta. Vreau sa cobor!”

  38. nu intleg e v-a trebuit atata tmp sa votati (3 -4 minute) ? eu am votat in 20 de secunde din momentul in care mi-a da stampila pana am inapoiat-o. poate ati stat in cabina sa va ganditi p cine votati.

    De sadi pe 12 December 2009 la 1:11 pm (#)

    poate nu ai prezentat buletinul sa te caute mosnegii PD-listi pe lista…sa iti puna eticheta cu votat pe verso la buletin…cred ca procesul votarii la tine a fost ca la birt…sau ai avut “pile”?

  39. Pentru Elena: ma mir ca nu esti convinsa ca renumararea va dovedi nu doar faptul ca alegerile nu au fost fraudate, ci ca Basescu a fost cel inselat. De altfel, numaratoarea a jumatate dintre voturi confirma acest lucru. Nu vezi ca ei ne desconsidera ca pe ultimii oameni. MAE a dispus masuri care contravin legii dar favorizeaza acoperirea fraudei (ati vazut imaginile cu voturile primit din strainatate, nesigilate). BEC a decis ca operatiunea de renumarare sa inceapa in prima faza la BEJ-uri, adica sa poata armoniza existentul cu datele. Evident, numaratoarea nu avea cum sa iasa perfect, ar fi batut la ochi, dar trebuie sa fie categoric in favoarea lui Basescu. Pana a fi trimise la BEC voturile au stat o perioada la prefecturi, unde au stat inclusiv stampilele din sectiile de votare. Credeti ca CCR va accepta vreodata verificarea cnp-urilor sau expertizarea grafologica a declaratiilor din diaspora? Pai toti angajatii consulatelor sunt ofiteri acoperiti, nu trebuie sa-i invete cineva cum trebuie sa-si acopere urmele. Suntem o tara de sclavi aflati pe plantatia unei dictaturi, care va munci pentru a contribui la pusculita lor.

  40. Singura noastra sansa este sa-i i-a dracu’ pe toti si cand spun toti,inseamna TOTI.Doar asa mai scapam de ei.Votul tau conteaza? Conteaza pe dracu’,suntem gainile lor.Impostorul ala de basescu apare pe sticla si ne rade in nas.Macar dac-ar fi naibii mai subtil,sa nu ma simt prostit in fata.Da-i-as ce ne-a dat el 5 ani de zile!

  41. domnule ciutacu,

    imi dau seama cand cineva e inflexibil in gandire. din pacate se pare ca este cazul dumneavoastra. desi inteligent se pare ca nu reusiti sa acceptati ca poate nu aveti dreptate. sa va puneti si in partea cealalta… dar poate ma insel.

    ceea ce vroiam sa va spun este ca daniel morar nu trebuie sa dea nici o explicatie. in plus parerea mea este ca in ceea ce priveste actele de justitie acei ziaristi care scriu ar trebui sa dea un test si sa fie acreditati. nu de alta dar dovediti, din pacate, necunoastere in ceea ce priveste sistemul de drept si legislatia. nu va suparati, ca nu e o critica. e o constatare. si pana la urma e normal nu ne putem cu totii pricepe la toate ca altfel ne-ar chema dumnezeu, iar nu victor, ovidiu s.a.m.d… asa ca astept din partea dumneavoastra o revenire pe acest subiect dupa o studiere temeinica a dreptului penal si procesual penal. va rog acceptati-va limitele… oricat de greu ar fi. stiu ca structural nu puteti 🙂 se vede din ceea ce spuneti despre dumneavoastra. si nu v-ar sta rau sa mai si zambiti din cand in cand… dar asa la modul firesc si natural…

  42. A intrebat cineva mai sus: “Cum o fi sa fii american si sa te crezi destept si frumos de mic?”
    Sper sa citeasca si raspunsul meu: Ei secred destepti si frumosi pentru ca li s-a SPUS, li s-a REPETAT la nesfîrsit, li s-a BAGAT in CAP ca sînt frumosi si destepti. E OBLIGATORIU, daca vrei sa aiun popor cu mentalitate de invingator. Nu ca la noi, unde (nu mai departe de aceasta pagina, daca vreti un exemplu) toata lumea se intrece in a-si spurca poporul, in loc sa incerce sa-l ridice… Poporul roman NU era trivial acum 20 de ani, a DEVENIT intre timp – pentru ca asta i-a oferit subtirea “elita”. Daca nu intelegem asta, nu intelegem nimic. Si putem pleca linistiti pe alte meleaguri – si, de-acolo, le putem vota romanilor ramasi in tara pe acela care CREDEM NOI ca le trebuie…

  43. BASESCU NE VA BAGA PUMNUL IN GURA..BASESCU NE VA TRANSFORMA INTR-O TARA MAI CEVA DECAT CONGO…SI ASTEA NU SUNT DECAT SEMNALE PRIVIND CEEA CE VA FI..VA FI VAI DE SUFELTUL NOSTRU..NU E DE ACCEPTAT CA UN OM SA FIE PUR SI SIMPLU SALTAT DE PE STRADA …

  44. Dupa ce D-l Ciutacu il “impodobeste” pe seful statului cu epitetele: “lipsit de implicare/
    neimplicat, nestiutor, neutru”creandu-i o aureola de om cinstit, curat ca lacrima, vine “despuierea dumnealui de podoabe”, dur si necrutator: “…rasetele si glumele…nu pot convinge nici macar un om care gandeste cu propriul cap” urmat de o insiruire de fapte care se deruleaza in fata ochilor nostri. Dumnealui foloseste o forma de negare care de fapt atesta existenta acestora cu scopul de a exprima mai pregnant, mai expresiv aceste fapte grave:”ca nu se incearca..”,”ca nu se pune presiune”, “ca nu se oficializeaza…”Si “punctul culminant” al acestor fapte este ”oficializarea instaurarea cu acte-n regula a statului politienesc”.

  45. as vrea ca CSM-ul sa ceara procurorului DNA sa prezinte probele din dosar pentru care a inceput urmarirea penala pt 2 infractiuni de trafic de influenta….sa argumenteze motivul pentru care nu a fost legal citat de mai multe ori si s-a preferat aducerea lui cu mandat,din plina strada din fata camerelor de luat vederi!
    Csm-ul are acces la dosar sa il studieze si sa canstate eventuale abuzuri, intercepterile care au fost realizate si arguentele in baza carora s-a solicitat asa ceva instantei…..
    cum si in CSM oamenii sunt numiti ca si in cadrul DNA-ului ( sa lasam vrajala cu interviu sau examen profesional)…si sa nu ne imbatam cu apa rece……….
    portocaliii au fortzat nota, slugile de la DNA, lingaii cu salarii babane si sporuri grase au percutat, presa a fost de fatza si prostimea se holbeste la televizor…..”SARACU BASESCU CUM LUPTA EL SI OAMENII LUI CU FENOMENUL CORUPTIEI DIN ROMANIA, D-AIA SE OPUN ASTIA CU MAJORITATEA LOR PARLAMENTARA” – zise cea mai frumoasa dintre femeile planetei dna Pora Andreea cea cu buze senzuale…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.