Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > Vuvuzela poporului suveran (guestpost)

Vuvuzela poporului suveran (guestpost)

Liviu Pantazi

Populatiile Zulu se pare ca foloseau instrumentul numit “vuvuzela” pentru a anunta diverse intalniri in comunitate. Datorita sunetului numit “vuvu”, instrumentul a fost denumit “vuvuzela”. Vuvuzela este are cam 1m lungime, simplu de construit, ieftina (eu am platit 10 CHF la Ochsner Sport pentru una) si in acelasi timp extrem de eficienta -> produce sunete de intenstitate aprox 131 dB, nivel extrem de periculos pentru urechea umana. Pe langa faptul ca produce sunete foarte puternice, acestea sunt si foarte deranjante pentru o ureche neobisnuita.


 
La multe mii de km departare de populatiile Zulu, populatia din spatiul carpato-danubiano-pontic a creat prin reprezentanti propria vuvuzela: Emil Boc. Ca si vuvuzela, e mic. Ca si vuvuzela, e ieftin si produce zgomote puternice si neplacute. Portavocea e o chestie mai complicata. Sunt de parere ca vuvuzela il caracterizeaza cel mai bune pe premier iar Zulu e mai aproape de noi decat spatiul Schengen.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

88 thoughts on “Vuvuzela poporului suveran (guestpost)

  1. Daca m-am prins eu, intrumentul asta e de suflat. Ma intreb oare cum produce ala micu’ “zgomote puternice si neplacute” cind el nu sufla ci …

  2. Este exceptională asimilarea lui Boc cu o vuvuzela,mică si ieftină(prin definitie),dar, mai ales,stânjenitoare,dacă nu chiar nimicitoare pentru urechile obligate să-i asculte zgomotul.Dacă ar fi o singură vuvuzela,ar mai fi cum ar mai fi,dar,o simtim mereu pe pielea noastră,stăpânul,unul sigur în cazul nostru,suflă în mai multe vuvuzele,care ne toacă pe unde apucă cu zgomotele lor nesănătoase.Poate ne vor scoate odată si odată din fire…

  3. Ai perfecta dreptate,numai ca vuvuzela de la noi are efecte prea dure pentru…trib, in timp ce seful de trib isi face …jocurile cu ea, ce zici?

  4. Faina ideea cu vuvuzela, dar daca boistanii stau pititi in incaperi lipsite de acustica si nu o aud?
    Distrugem timpanele, la cei care nu merita.
    Vuvuzela asta poate fi folosita, in loc de molotave sau Kalasnikov-uri ?
    Sau doar in loc de bulan ?
    De aratoasa e aratoasa.
    Numai sa vina o data vremea folosirii ei.
    Pana atunci ne termina vara cea mai calduroasa din toate timpurile.
    Abia ne-a lasat frigul si a inceput ea.
    Jos boistanii si mai intai si intai, jos dementul uzurpator din Cotroceni.
    Marti e ziua cea mare, ori pica mortiunea ori vin ostilitatile.
    Marti e marti si nu sambata, oricum am da-o, cotita sau dreapta.
    Sa fiti iubiti si tu si toti vizitatorii tai.
    Forza romani-rumani!

    Maria S.(Timisoara)

  5. Tocmai aceasta mizerie de trompeta in care sufla toti cretinii aia ca apucatii pe stadioane strica toata placerea mea de a viziona acest campionat.

    Se aude chiar mai rau decat in meciurile de Champions League transmise de la Kiev sau din Rusia.

  6. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Parca limita maxima admisa este de 80 de deciBeli(daca mai stiu eu corect),dar Zulu al nostru cred ca emite mai mult de 200 deciBeli!Dar la asemenea nivel de zgomot am surzit deja!O sa ne-o plateasca sigur acest mic boc!

    Va doresc din toata inima,numai bine si o saptamana cu nivel de zgomot sub limita admisa.
    IoanaP
    P.S. Oare cei din Africa-de- Sud au mii de vuvuzela pe stadioane?!Ca iti sparg auzul transmisiile de pe stadioane…

  7. @All,
    Sugerati ca incepand cu acest Campionat sa-l rebrenduim pe “bok” “vuvuzela”?

  8. Vuvuzela asta este cam rosie, iar decibelii scosi te pot tranti la pamant.Da, avem si noi vuvuzela, dar este mai scumpa…

  9. Vai de vuvuzela noastra, cu sau fara boc, suntem ca si selectionata romaniei la cm: nu existam decat in imaginatia noastra, saraci, galagiosi, prosti si penibil de fuduli.

  10. Foarte tare suna o vuvuzela. Am vazut o secventa dintr-un meci de la Cupa Mondiala acum cateva zile. Sunetul era foarte misto, tribal as putea spune.

  11. Radem, glumim, dar oare cand o sa il sufle Baselu’ pe Bocvuzela din functie? Pronosticul meu: curand. Gresesc domnu’ Ciutacu?

  12. @ all: multumesc pt. aprecieri. Va dati seama ce ar fi daca la miting-urile Opozitiei s-ar distribui in mod gratuit vuvuzele, ar cadea Guvernul la propriu. Si in Biblie zice ca au urlat aia in trambitie pana a cazut Cetatea Jericho.

    Da, limita admisa e 80 dB, da’ daca sufli ca lumea in vuvuzela, scoate mai mult, am vazut niste demo-uri.

    Menorah sta pe masa de mai multa vreme. E un cadou de la una din putinele persoane de care imi pasa pe lumea asta.

    Ab imo pectore,
    Liviu Pantazi.

  13. D-le Victor Ciutacu,
    Chiar nu realizati,dvs-realizatorii si invitatii in emisiuni, ca suntem intr-un DEZASTRU material si moral total.ca acesti criminali care ne guverneaza,ne ascund in totalitate adevarul, ca ne mint si ne sfideaza tot timpul,iar noi mai analizam si ne mai punem intrebari/sperante?
    Imi vine sa turb, cand va aud ca puneti botul la tampeniile criminalilor,gen: daca nu dau rezultate “masurile”, se va ajunge la marirea taxelor/impozitelor.Orice cretin isi da seama ca se va ajunge si la marirea taxelor/impozitelor,la noi si noi imprumuturi de la oricine si in orice conditii,deoarece suntem in cea mai dezastruoasa situatie,cel putin din Europa,daca nu din lume.
    Dovada?Nici o tara (Grecia,Islanda,etc),nu si-a permis sa taie pensiile (cel mult le-au inghetat),iar salariile celor de rand, le-au inghetat,sau le-au redus cu 5-10%.Sigur au stabilit si alte masuri de reducere a cheltuielilor,fara a afecta salariatii si pensionarii.Deci la noi situatia e mult mai grava,decat la oricare altii.
    In aceste conditii acesti caini turbati trebuie exterminati prin orice mijloace!Daca nu realizam noi(cei multi si…)acest lucru,ne vor extermina ei pe noi,fara scrupule.De asemenea,va rog pentru a “n”-a oara,nu mai invitati dobitoacele portocalii sa ne jigneasca pe banii dvs./nostri.Schimbati invitatii, gen toapa tatoiu,BOUrenii si alte hiene,cu oameni NORMALI,cu expertiza in ceva domeniu.

  14. Mai are rost să întrebăm cine-i VUVU-ZEUS care suflă-n vuvuzela boc? Dae cine-i suflă și unde lui Vuvuzeus? Și cine-i Vulvazeaua? … Ce mai ecologie insuportabilă se naște dacă ne gândim și la cohortele de Vuvupore sau la Vuvupievicii care întregesc fanfaronada de vuvuzele portocalii disperate că le scade cota la casa de pariuri și disperante că nu mai ies odată din grupe.

  15. Nu se zice decibeli se zice deciboci.
    Oricum , sunetul nu se propaga la fel prin toate mediile. Da’ se propaga foarte bine si prin apa. Daca intra la apa.
    Eu sunt tare curios cum s-ar auzi boc de sub apa, de la 10 metri sa zicem.
    Adica el in Lacul Morii la adancime de zece metri si auditoriul pe mal.
    L-as asculta cu mare placere.

  16. Asocierea vuvuzelei cu Boc e geniala . Ambii sunt atat de enervanti ca-ti vine sa stingi televizorul la auzul lor.

  17. Imi cer scuze ca revin, iar ma ocaraste ciutacu victor ca nu zic tot o data.
    Da nu se poate sa nu revin, fiindca m-am pripit intr-o chestiune de interes national.
    Pai si titlul articolului e gresit. Cum sa sufle toata lumea in vuvuzea, sa transmita microbi si bolesnite de la unul la altul?
    In vuvuzeaua guvernamentala e drept si bine sa sufle numai domnul capu’ sefu’ statului.
    Da nu cred ca sufla cu gura, nu l-am vazut niciodata sufland cu gura in ceva.
    Nu stiu cu ce sufla Basescu in Boc.

  18. Uite ca la asta nu m-am gandit, vuvuzele astea ar fi mai folositoare in Ro decat la World Cup. La meciuri deja ma streseaza zgomotul ala infernal dar in Piata Victoriei cred ca s-ar potrivi de minune:)

  19. Sa fiu sincer…? NU CRED ca aceasta motiune de cenzura , chiar daca reuseste , iar guvernul pica , ar rezolva ceva …; Basescu isi va cauta “ALTA VUVUZELA” care va veni DIN NOU cu ACELEASI ticalosii basesciene…
    Buuuuun , si atunci ce rost mai are …??? ARE , pt. ca , PE NOI ORICUM NE IA DRACU’,dar macar asa ,li se mai incurca nitel si socotelile lor , a portocaliilor , ca prea “ne-au ras in bot” in ultimii ani…!!!

    Aaaa , si pt. cei care ar sustine ca asa-zisele instabilitati politice , lipsa transa FMI , etc. ar agrava situatia Romaniei , tin sa-i anunt ca pe noi astia , “talpa tarii” , mai rau decat sa ni se ia dreptul la viata (prin blocarea si falimentarea completa a Romaniei si a TUTUROR INSTITUTIILOR SALE , cum se preconizeaza cu astia la putere…!!!) nu vad ce ar mai putea fi …; … dar , DA , pe UNII s-ar putea sa-i afecteze : PE CEI CARE ASTEAPTA SA-SI RIDICE FERRARI-URILE IN URMATORII DOI ANI (numarul comenzilor acestora depasind cu mult stocul alocat de catre fabricant Romaniei , pe acest an)!!!!!! DA , PT. ACESTIA e o posibila “tragedie” lipsa transelor FMI sau caderea guvernului , dar pt. noi NU !!!!!

    Asa ca , daca tot e sa ajungem la dracu’, MACAR S-O FACEM “CU EI DE GAT”…!!! 🙂 😈

  20. Foarte corect. Am de facut o singura corectura. Cred ca sunt chestii la care zulu sunt mai consecventi decat gasca lui Base sau decat o buna parte din populatia Romaniei. Zulu sunt monarhisti de cand se stiu si nu-si schimba convingerile dupa cum le cere momentul. Nici macar Mandela n-a reusit sa-i pacaleasca. Asa ca pana si de la aia avem de invatat.
    Cat priveste vuvuzelele, ne bazam puternic pe guvernanti. Sefia la Romani se bazeaza profund pe vuvuzele. Cu cat ai vuvuzela mai mare cu atat avansezi mai repede. Daca nu ti-ai vuvuzit seful cum se cuvine, ai rupt-o (vuvuzela). La cat e de mare Boc trebuie sa vuvuzeasca din plin, nu de alta, dar sa nu calce pe el, din greseala, Marinarul cand trage corabia pe uscat (a se citi “arca prin desert”). Acest Noe providential, n-a bagat de seama ca s-a terminat potopul si e seceta de n-avem dupa ce bea apa. In fine, sper sa se prinda lumea (in sfarsit) ca astia vuvuzesc a pustiu.

  21. toti ministrii sunt vuvuzelele lui basescu.el e dirisor de orchestra…sunetul ti-aduce aminte de ”un print din levant/indragind vanatoarea”..tot un paranoic ca si el….

    legat de CM ,deranjant sau nu zgomotul,echipa mea favorita germania joaca ca la carte…

  22. Vuvuzela dorită

    mi teamă că până se prinde naţia de necesitatea vuvuzelei vaticinare ca formă de protest împotriva bocvocilor şi eventual “clasei politice” marinelu face iarăşi nod în juru ţării o strănge bine la gât şi apoi a trece criza cum au trecut multe altele (mineriadele că s mai aproape datate) şi iarăşi naţia exultă iar marinelu sau restul “clasei politice” ne vor duce în ispita rocadei…

    aşa că or trece vremurile şi România va rămâne ca de obicei locul unde doar mediul natural este atractiv restul doar aşa punctează spaţiul să nu creadă totuşi străinu că o ajuns într un pustiu frumos fără urme de om ci doar de vieţuitoare unele mai lichelioase decât altele…

    aşa că să strigăm trăiască, trăiască, să trăiască vuvuzela naţional românească!!! poate s a trezi naţiunea;

    iar dacă nu om striga a fi bai mare că tot la cheremu “clasei politice” rămânem…

  23. am inventat-o si imi place : ” boc e modul in care basescu a reusit sa fie ubicuu” . poti sa o folosesti daca ti se pare buna de ceva

  24. Poti sa imi dai si mie linkul cu vuvuzela…din magazinul online? Eu nu reusesc sa o gasesc pe site-ul Ochsner Sport. In schimb am gasit-o pe Amazon…dar parca nu seamana. Merci!

  25. buna seara/dimineata…

    domnule victor ciutacu, nu inteleg o chestiune, sint abonat -nedezabonat si nu primesc de 3 zile articolele dvs. ????nu sint in politica,in sindicat sau in kkt. dar vreau sa inteleg care e pb …sos=help

  26. @ Bobocel: Eu mi-am luat-o direct din Ochsner Sport (locuiesc temporar in Zurich), deci n-a fost o problema. Costa 10 CHF. Daca esti om serios si de cuvant si ti-o doresti cu adevarat, facem un biznis si iti cumpar una merg pe incredere ca imi dau banul cand vin acasa la bucuresti. Esti din bucuresti ?

    Vespasian.

  27. Hunter S Thomson a devenit celebru portretizand fatarnicia si mizeriile din politica americana

    Sunt sigur ca o persoana paralela in Romania s-ar lasa. S-ar lasa pentru ca geniile fac o treaba prea buna sa se portretizeze pe ei insisi.

    Nu furtul, ci grotescul salbatec de oier sef de gara peste o turma de creionati cu stanga.

  28. Stiu ca sunt cam off topic aici dar as avea o propunere care cred eu ca ar putea parea interesanta. Tot timpul aud pe la tv ca Boc este cel mic, supus lui Traian samd. S-a gandit cineva vreodata ca ar putea fi invers ? Adica de ce nu, Boc sa fie de fapt tartorul si Basescu un simplu executant .. nu stiu ma gandesc si eu asa. Stiu ca vor fi multi care imi vor da peste nas si ca ma vor considera idiot dar eu totusi tind sa cred ca Boc e cel care-l are pe Basescu la mana cu oaresce treburi .. si in fond si la urma urmei un prim ministru mi se pare mult mai puternic din toate punctele de vedere decat un presedinte .. cel putin la noi in Romania.

  29. offtopic
    Apropo Victore, ce naiba joaca Argentina?! Cred ca singura echipa care si-a respectat blazonu e tot Germania mea 🙂
    Sa-i videm si pe Spania asta ca prea se bate toba cu ei. Nu prea au avut probleme in grupe, dupa se impiedicau, da sa vedem…

  30. @Bunea Vasile
    Hai nene ca mi-ai inseninat ziua! Ase de bine n-am mai ris de taaaare multa vreme!
    Banzai!

  31. Chiar imi este mila de toti jucatorii Mondialelor ca sunt supusi terorii vuvuzelelor.Cristiano Ronaldo, capitanul echipei de fotbal din Portugalia se plange de efectul devastator al miilor de vuvuzele asupra jucatorilor: “E greu sa te concentrezi cand te afli pe teren” si auzi zgomotoasele trompete utilizate de suporterii sud africani, dar “trebuie sa respectam publicul”.Te pomeni ca si ‘vuvuzela de boc’ tot din respect pentru poporul suveran sufla din rasputeri in vuvuzela lui. Sa-l ia Han Tatarul!

  32. În 1938, un reputat economist din Chicago ( F.H. Knight) constata:

    “probabilitatea ca oamenii aflaţi la putere să fie indivizi cărora le-ar displace deţinerea şi exercitarea puterii este egală cu probabilitatea ca o persoană cu o fire extrem de blândă să capete slujba de biciuitor-şef pe o plantaţie de sclavi.”

    În concluzie, există o mare probabilitate ca în fruntea unei ţări să ajungă oameni brutali şi lipsiţi de scupule, a căror singură dorinţă este să aibă putere absolută, necesară pentru intenţiile meschine care le caracterizează existenţa. Corupţi în natura lor umană îşi doresc puterea care să la satisfacă pretenţiile. Dacă mai sunt valabile spusele lui Lord Acton, atunci „orice putere corupe, însă puterea absolută corupe în mod absolut.” Cu alte cuvinte, dorinţa de putere absolută face parte din natura umană, nimeni nefiind imun la ea. Cu cât cineva este mai coruptibil, cu atât îşi doreşte mai multă putere.

  33. eu personal, vuvuzela o aud din cand in cand, atunci cand ma uit la meciuri, dar sincer sa fiu, atunci cand o aud, imi dau seama ca nu mai sunt concentrat pe meci si imi revin.

    Cred ca asa se intampla si cu premierul…cand vorbeste, ma concentrez pe alte lucruri cu adevarat importante….iar spre deosebere de vuvuzela, pe el nu il aud deloc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.