Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Videanu de la Unitatea „ciocu’ mic”

Videanu de la Unitatea „ciocu’ mic”

Ce m-a frapat, însă, din relatarea de presă de la Târgu Jiu nu a fost atât obsesia rezolvării situaţiei profesionale a lui Ionel Manţog, explicabilă prin faimoasele şi transparentele trocuri ale pediştilor cu Marin Condescu, ci referirile agresive ale ministrului Videanu faţă de situaţia de la CE Rovinari. Un demnitar al statului român şi-a permis, asta apropo de îndelung invocata independenţă a justiţiei, să ameninţe un fost director general, pe care l-a destituit între timp, că, dacă nu-şi ţine gura, o să se sature de dat cu subsemnatul. Adică deja brevetatul concept „ciocu’ mic”. Videanu ştie despre nişte fărădelegi comise de nemulţumitul vocal şi le ţine la sertar? Iar procurorii sunt la cheremul său? După ştiinţa mea, conform Codului Penal, asta se cheamă favorizarea infractorului, complicitate, şantaj şi ingerinţă politică în actul de justiţie.

Mai mult, aici

P.S. Deranj mare la candidatura deontologului plătit TRU

Comentarii

comentarii

Similar Posts

53 thoughts on “Videanu de la Unitatea „ciocu’ mic”

  1. Pai nu vad problema sa-i schimbe buletinul in 48 de ore. Pai traim in Romania, nu ? Numa-n vest e cu birocratie, cu spagi , cu d-astea. Fac pariu ca tru are deja buletin de sectorul 3

  2. Domnu’ Ciutacu, in afara de Videanu, Basescu si Becali puteti sa comentati si alte subiecte?

    Va dau eu o sugestie – comunistii au castigat alegerile in Moldova, in urma unor alegeri trucate.

  3. ai dreptate victore, da’ daca basescu ameninta in dreapta si in stanga si da de inteles mereu ca stie atatea si la momentul potrivit le scoate, si nici lui nu-i c ere nimeni sa justifice sau sa probeze ceea ce spune, pai atunci de ce n-ar face la fel si slugile lui.
    pe aceeasi linie, crezi ca o sa isi permita basescu s-o lase moarta cu averile clanului sau cloceste acum justificarile? vine cu alte artificii de luat ochii cand lumea isi aduce aminte si intreaba iar de undes banii Ioanei?

  4. @ sandu:
    Vorba lui Creanga: “Mila mi-e de tine, dar de mine mi se rupe inima de mila ce-mi e”.

  5. Acesta a fost semnalul transmis de arestărea lui Becalii. Au vrut să ne arate că au justiţia la degetul mic şi pot face cu ea ce vor. băse a instituit dictatura absolută în partidul prezidenţial şi acum lucrează la instaurarea dictaturii personale la nivelul întregii ţări.
    În foarte scurt timp oricine va deveni incomod va face un pit stop după gratii.
    Dictatura este acum într-o formă incipientă, dar în creştere. Scăderea în sondajele de opinie îl disperă pe marinar şi-l face să accelereze instaurarea dicaturii totale. Tare mă tem că la toamnă nu vom avea alegeri libere. Nu vă faceţi iluzii, băsescu nu va pleca niciodată de la putere de bună voie. Nu poate, organic.
    Cea mai eficace armă a dictaturii este frica. Şi frica se insinuează încet încet în mintea tuturor. Eu sunt convins că judecătorii care au decis arestarea lui Becali au luat acea decizie de frică. S-au temut de eventualele consecinţe venite de sus. Tocmai de aceea motivările au fost jenante. E foarte greu să motivezi ceva în care nu crezi. Motivarea sentinţei de la judecătorie demonstrează că acea judecătoare a căutat cu disperare să găsească ceva pe care să stea sentinţa. Dacă a făcut cineva presiuni asupra judecătorilor, aceia au fost procurorii dna.
    Dacă deontologii se tem de justiţia personală a lui Becali, să ne răspundă cine ne scapă de justiţia personală a lui băsescu. Gorilele lui Becalii sunt nişte bătăuşi de duzină, dar ce ne facem cu gorilele lui băsescu care sunt procurori la dna?

  6. Scuze pentru off topic:
    Erevan News
    Agentia noastra informeaza:
    Guvernul Republicii Bulgaria, prin Ministerul de Externe, a remis in cursul zilei de ieri, o Nota de Protest Ambasadorului Republicii Romania la Sofia, prin care protesteaza si in acelasi timp solicita in mod ferm si ultimativ oprirea firmei cetateanului roman Mircea Basescu, de a mai lua in concesiune fara licitatie terenuri agricole in judetul Constanta, sau ca alternativa sa-si redirectioneze achizitionarile spre celelalte puncte cardinale, deoarece spre Sud a depasit deja granitele judetului Constanta, intrand cu cca 1500 m.p., in teritoriul Republicii Bulgaria.
    A consemnat pentru Dvs.
    Vartan Vosganian

  7. @sandu: ai uitat de madalin si serioja…baietii nebuni ai comunismului.

  8. poate modifica si europeni legislatia de dragul lu’ tru ca vorba aia pe malurile dambovitzei s-au modificat atatea de dragul unora incat ….doar vezi ca mai nou boculetz si-ar dori 2 voturi pt fiecare sa intre si pedelei si eba in P.E..La absentza masiva de la vot mai ca nu ar fi rau macar care se duce sa dea cu stampila de 2-3ori asa ca sa se intruneasca nr de votanti pt validarea alegerilor ha ha ha

  9. Păi ăsta este modul prin care un “om politic” strange cat mai multe “sfori” pentru puterea lui.
    Cand ajunge sa detina cele mai multe “sfori”, ajunge si “papusarul sef”. Ce rost are sa se apuce sa-l dea justitiei, care fie vorba intre noi pe langa faptul ca este oarba i s-au taiat si urechile, cand poate foarte bine sa folosesca in scop propriu aceste informatii si eventual sa le elibereze la momentul oportun pentru propriul interes.

  10. Inceputul Sfarsitului
    Se pare ca epoca cutitului in spate, a piedicii pusa de dupa usa, a impingerii adversarilor si prietenilor in prapastie etc., toate insotite de demararea in tromba de la locul faptei a apus pentru “marele” papusar, asa zis animal politic traian basescu si ca forte mult mai puternice si cu o “identitate” oculta, au inceput sa faca jocurile necesare in vederea debarcarii chiombului de la timona Romaniei.
    Ultimile scandaluri si circarie care au tinut romanii cu ochii lipiti de ecranele televizoarelor pentru a urmari scenariile de telenovela politica damboviteana in aceste zile de primavara, fie ca au fost sau nu regizate in laboratoarele cotroceniste, au avut absolut toate efect de bumerang si s-au intors naprasnic impotriva basescului si a clanului sau, cu o forta devastatoare pentru viitorul sau politic.
    Incepand cu colaboratorii apropiati si terminand cu nehotaratul de pe strada, romanii au inceput sa se trezeasca din starea hipnotica in care au zacut mai bine de patru ani de zile si sa realizeze faptul ca trasura eleganta cu care credeau ca se plimba nu este altceva decat un amarat de bostan si ala alterat.
    Ducandu-se vraja, toate promisiunile populiste facute de Tatuc au revenit la normalul lor, coruptia nu numai ca n-a fost eradicata , ci ea a capatat valente si mai nocive, “Traitul bine” a ajuns la situatia catastrofala a “curbelor de sacrificiu’ din perioada interbelica, “cinstea si probitatea” Alesului au sfarsit lamentabil in haznaua de ilegalitati presupus a fi fost comise de membrii clanului basescu, toate acestea pe fondul unui stat de drept in care institutiile sale au intrat in block-startere catre un finish pe care scrie disolutie.
    Bref, cam acesta ar fi bilantul unui mandat prezidential, in care protagonistul a facut tot posibilul perntru nimicirea usoarelor urme de democratie, castigate cu pretul sangelui nevinovat al tinerilor sfarsitului de an ceausist 1989.
    Se pare insa ca ce este de ajuns, este de ajuns si ca atat Opozitia, transformata de basescu in Rezistenta de Strada, deoarece cea parlamentara a fost redusa ca marime la dimensiunile actualului prim ministru, cat si strainatatea interesata in vaca de muls pe care scrie Romania, au ajuns la concluzia de a rezilia contractul de inchiriere pe care tovarasul basescu traian l-a semnat pentru spatiul de la Cotroceni.
    Cam tot ce s-a intamplat si probabil se va mai intampla rau in perioada urmatoare a fost, este si va fi pus in carca marinarului, a carui busola nu mai arata nordul ci usa de iesire din Palatul Cotroceni.
    Basescu a ajuns sa fie batut cu propriile arme: dezinformarea, perdelele de fum, minciuna, manipularea, uneltirile de culise, tradarea etc.
    Jalnic sfarsit pentru un om care, mintit de oameni platiti la greu de catre el sa-i ridice osanale si cantari ale Conducatorului, a ajuns ca si ciuruitul sa le creada, autoamagindu-se cu invulnerabilitatea si unicitatea sa in calitate de Presedinte al Romaniei.

  11. nu cred ca se poate asemana dl.g.becali cu mandela ci mai deagraba cu miron cozma sau puiu popoviciu. povestea dlui becali ca imbogatit post-decembrist si de criza este cunoscuta; averea sa nu este fundamentata pe afaceri oneste, ci pe speculatii sau, asa cum se spunea in 1989, pe bisnita. societatea moderna, oligarhica, incurajeaza si promoveaza acumularile materiale, averea, ca fiind o forma fundamentala de apreciere a valorii unei persoane. daca din punct de vedere social cantitatea de bani furnizeaza o doza echivalenta de respect si pozitie publica, din punct de vedere strict uman – al structurii morale, de constiinta, de inteligenta, onestitate si demnitate – are foarte putina relevanta. desigur, poti sa-ti onorezi statutul de persoana publica si model pentru altii perfectionandu-ti educatia si comportamentul. dl becali nu a putut trece insa de complexul personal -asta-i pohta ce-am pohtit – si a considerat ca averea sa ii permite sa se considere stat in stat, un suveran feudal cu drept de judecata si coercitiune asupra vasalilor fara bani din jur. spre deosebire de dl.becali, puscariasul de 20 ani nelson mandela nici o clipa nu si-a dorit si folosit puterea pentru a se substitui justitiei si moralei publice, pentru a influenta mersul afacerilor sau al camarilei. poate acum insa va intelege si dl.becali ca justitia nu a trimis in arest preventiv un pagubit, o parte vatamata ca urmare a unui furt de masina, ci un individ care nu a inteles ca legea o aplica justitia si nu domnia sa. aceeasi justitie care va pedepsi corespunzator si hotii masinii dlui becali.

  12. Off topic, lucru pentru care imi cer scuze!
    M’am straduit sa scriu cate ceva despre “cazul Becali”, asa cum “va amenintam” inca de ieri.
    Daca Tonomatul are timp si curiozitate, as vrea sa arunce o privire! Suport bine inevitabilele critici! Va multumesc.

  13. Videanu profita si el de perdeaua de fum care s-a dovedit toxica mai mult pentru Basescu si isi pregaseste/rasplateste locotenetii din clanul sau.
    Deontologii-Inchizitori se fac, din veneratie pentru zita lor Macovei, ca nu-si mai amintesc nimic de securistii-comunistii-coruptii in cazuri PD-Liste cum ar fi Silvian Ionescu, duhovnicul lui Zeus de pe vremea lui ceasca.

    Basescu se da Pitbull in bucuresti si se dovedeste o biata potaie pe la conferintele internationale.

    Tabloul asta se cheama: Sindrom Discordant post-Portocaliu. In traducere: schizofrenie amestecata cu paranoia.

  14. Faptul ca pana si vag politicosul videanu si-a pierdut calmul inseamna ca au inceput sa realizeze ca bine nu o sa le mai fie si atunci dupa principiul “dupa noi potopul”, fac din ce in ce mai multe gogomanii, fura din ce in ce mai multi bani ca sa-si asigure retragerea spre tarmuri insorite. Ceea ce se intampla in Moldova este un semnal ca oamenii s-au cam saturat…de comunism sau in cazul nostru de basism….Parca A. Lincoln spunea ca “poti sa-ti bati joc de cativa oameni tot timpul sau de toata lumea din cand in cand, dar nu poti sa-ti bati joc de toata lumea tot timpul”, ori marinarul asta a incercat sa faca…Nesincere condoleante basismului!

  15. Primul rind cind a pus piciorul la Cotroceni si a reusit mai apoi sa-si asigure subordonarea deplina a DNA si SRI, Basescu a dat ordin de intocmire de dosarelor tuturor opozantilor, oameni de afaceri care nu au vrut sa-i dea tainul si politicienilor care au fost in opozitie. Aceste dosare, cu probe false sau nu, au fost bagate intr-un sertar. Si pot fi zeci de asemenea dosare. Si ori de cite ori, apare un scandal cu dezvaluiri despre hotiile clanului Basescu in cel mult 12 ore Basescu scoate un dosar din sertarul respectiv si-l arunca pe piata in mass-media romanesca si prin intermendiul DNA si Politiei, care trece neintirziat la arestarea si terfelirea persoanei in cauza prin tribunale. Asta-i tactica lui Bazica. Iar scandalul Becali a aparut exact cind au fost dezvaluite in presa hotiile si amenintarea cu moartea ale fratelui Mircica. Faceti o rememorare documentata a tuturor scandalurilor din 2004 pina acum in care a fost implicat Basescu si veti constata ca, imediat a aparut un contra-scandal exact in directie opusa presedintelui, gaina moarta fiind aruncata cu exactitate in curtesa partidei adverse. Si atita timp cit domnul Ciuvica nu face plingere penala impotriva lui Mircea Bazescu, acest este in pericol de a fi mincat cu fulgi cu tot, vorba vine de acest clan.

  16. Ma urasc cand am dreptate !
    Desi nu-mi place sa ma citez, in cazul de fata trebuie.Ieri incheiam un comentariu referitor la becali si oile justitiei basiste cu urmatoarele:
    “Daca Becali va fi eliberat astazi (si in opinia mea va fi), functie de viitoarea lui prestatie publica in mass media, ne vom putea da seama daca mesajul politic transmis prin acest simulacru juridic si-a atins scopul sau nu.
    La cum ne-a obisnuit Oierul pana acum, este de asteptat un spectacol regal dupa eliberare, spectacol ce va inrosi circuitele televizoarelor de tunetele si fulgerele latifundiarului.
    Daca insa vom avea parte de o tacere spasita croita pe fondul unor declaratii becaliste prin care “acesta isi va arata increderea in Justitia romana”, este clar, mesajul a fost insusit cum trebuie!”
    N-au trecut decat 24 de ore si iata ca astazi, prin gura lui var’su, Jiji ne transmite (citat aproximativ) ca: “are incredere in Justitia romana si sa lasam prostiile cu implicarea presedinteului tarii.”
    Sa ne traiesti Jiji, mai ales dupa ce ani la rand ne-ai spus cat de comunisti, de securisti si de tampiti erau procurorii care te anchetau fie pentru furaciunea cu terenul MApN, fie cu valijoara verde!
    Nu-i nevoie de sfaturile tale de Razboinic ratat al Luminii, ne putem forma si singuri o parere !

  17. Derapajele gastii pdl-iste arata ca se simt incoltiti .. amenintarile nu mai sunt subintelese sub un ranjet parsiv — stim toti ca amenintarile si santajul au fost mecanismele de baza ale controlului politic la noi .. inseamna ca lucrurile au luat-o razna, si se simt constransi sa ameninte pe fata si direct ..

  18. imi cer scuze pt ca sunt offtopic dar as vrea sa stiu daca se organizeaza in Bucuresti o manifestare de sustinere pt cei din Basarabia. are cineva vre-o informatie pe tema asta? Vreau sa merg neaparat.

  19. Ce vrei bre!! daca fratele preşedintelui ameninţa cu moartea un om( in direct la TV) si nici in C.. nu îl doare. Prinţul marmurii pe care o are moştenire de la daci ce cusur are sa ameninţe in stânga si in dreapta!!!!

  20. Total off-topic – trimit si antena3 sau antena2 o echipa cu cameramani la Chisinau? Ca se pare ca e o revolutie in direct acolo numai ca lipseste televiziunea sa vedem si noi exact ce se petrece si sa nu stam dupa sa ne intrebam in orb.

    PS: din relatarile unui reoporter de la fata locului auzite pe antena3 armata care inconjurase Presedentia s-a retras pe o strada laturalnica – ceea ce suna atat de familiar …

  21. oameni buni,in Moldova au scos tinerii la inaintare!Si aici….Oare acesti tineri nu au citit despre Tinerii nostri din 1989.Pt ce au murit ei atunci?Pt a scapa de comunism…..Da am scapat….Dar ne este mai bine?Ce ar trebui sa facem sa ne fie si noua mai bine?Sa ne dam vietile se pare ca nu-i deajuns.CE SA FACEM DOMUNLE CIUTACU?

  22. Mai nu stiu dar eu unul m-am foarte saturat (demult). Oare cand se vor duce dracului toti ipocritii si mincinosii?! Singura mea speranta sunt alegerile dupa care sper sa dam uitarii tot ceea ce s-a intamplat, sa pedepsim vinovatii asa cum trebuie nu in maniera in care se face azi si sa incepem intr-adevar sa punem osu la treaba si sa mergem inainte.
    Noroc.

  23. Victore, intre noi fie vorba, tu cat de inteligent il crezi pe Videanu pe o scara de la 1 la 10? Pentru ca, dupa mine, individul este o Nulitate cu “N” mare.

    Nu sunt bucurestean dar am prieteni in Bucuresti si ajung in Capitala prin natura serviciului. Cand aud de Videanu marea majoritate a celor pe care ii cunosc ori stramba din nas ori incep sa rada.

    Acestea sunt reactiile pe care le starneste fostul primar-general al Capitalei noastre.

  24. avem un nou subiect tare. revolutie in moldova. becali trece in “pagina a doua”. ce spuneti domnilor bloggeri, o fi basescu de vina? al naibii monstru ce tare e! doar a pocnit din degete si a acoperit toate scandalurile care-i afectau imaginea.

  25. Din zi in zi, modelul dictatorului TRAIAN BASESCU este copiat si de alti acoliti ai dansului.
    Ma uit cu stupoare la nesimtirea si nemernicia guvernului portocaliu.
    As fi curios cam cat a scazut Basescu in sondaje!

  26. Se pare ca lucrurile s-au precipitat in Moldova. Raspunsul meu pentru sandu, de dimineata, nu mai e valabil!!!

  27. Flicitari forumistului marcus pentru pamflet. Fratii Bu(a)zesti merita sa fie publicata in paginile ziarelor “mogule”, macar in unul de mare tiraj in fiecare zi pina la alegeri.

  28. Astazi am de va transmis un indemn economico-patriotic:

    Votati EBA,
    ca se elibereaza un post part time
    de 7000 lei la Luxten!
    (Nici macar nu necesita calificari deosebite!)

  29. cred ca ar trebui intr-adevar sa ne referim putin la r.moldova (istoria se repeta?), desi poate vom mai avea timp, dar mai ales la comunicatul iccj, din care sa intelegem ca noi ciocu mic, iar ei inamovibili si cu multi bani?

  30. @everbydoby: cu toata intelegerea pentru elanul patriotic de la distanta al unora, daca mai scrie unul de Chisinau sub topicul cu Videanu il banez! daca o sa simt nevoia sa comentez noua revolutie televizata din estul Europei, o voi face. momentan nu simt. imi place sa sper ca am fost clar

  31. serios acum..atat castiga Elena Basescu pentru patru ore pe zi?
    Ba sa fiu al naiba.. ce naiba face ea acolo? Ce profesie sa-mi aleg eu sa o intrec pe ea.. daca si un privitor pe cer.. are 7000 de lei pe luna.. iti dai seama ca in ziua de azi.. in Romania sunt salarii mari:))

  32. @mirko: am rezolvat primii doi intru nemurire. astept urmatorii doritori

  33. Traian Ungureanu şi Daniel Funeriu au primit 48 de ore să-şi facă buletin românesc.

    Da’ astia ce europarlamentari ies,
    daca nici macar regulile de baza pentru inscriere
    nu le stiu?
    Si ce-i mai minunat e ca nici vreun pr’eten bun n-au avut
    sa-i traga de maneca inainte de-a se face de mandra minune.

    Astea-s din ciclul
    PD-L si fuga dupa prezervativ in mijlocul actului
    Holy cows, fags and rock’n’roll!

  34. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Poate aveti dreptate-dl Videanu pare mai spalat ca altii;ce stie,trebuie sa spuna,aveti dreptate.
    Sper sa o faca-am ceva incredere in dumnealui,e oarecum prieten cu dl Pogea(care stiti Dvs. cum e).

    Va doresc numai bine,cu tot respectul,
    IoanaP

  35. Când ajunge prostu’ la putere, să ne ferească Dumnezeu- nu aşa ziserăţi nu de mult coane Victor? Şi mă rog ce-a înfăptuit Videanu până acu’, în afară că s-a dat şmecher?
    TRU de Portocalia n-are bolentin de România? Dac-aş putea, i l-aş de pe-al meu, numa’ că nu ne cheamă la fel, şi nici nu avem aceeaşi moacă. Ce ghinionist, sărăcuţu’! Da’ în ce l-o fi plătit “băieţii” pentru omagii, că dacă era în pounds, s-ar putea să nu-şi poată achita taxele de bolentin. Îi dau io vro’ douăj’ dă mii, că are faţă de pomanagiu!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.