Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Victoria omului asupra cyborgului…

Victoria omului asupra cyborgului…

Dincolo de maratonul liberal, cu triumful unora şi drama altora, două lucruri n-o sa-mi scot uşor din cap. Primul dintre ele, senzaţionala transmisie de vineri seara a Antenei 3, care mi-a dat fiorul unei noi revoluţii în direct; de această dată, una a mentalităţilor. Oamenii ăia simpli care s-au apropiat pas cu pas de masa Danei Grecu, până au devenit parte integrantă a decorului, spun infinit mai mult decât toate tabelele cu cifre de audienţă. Fiindcă-s naturali.

Şi, cu riscul de a comite un gest care ar putea fi categorisit drept o nepoliticoasă indiscreţie, îl scriu şi pe al doilea. Sâmbătă seara, când toată media-l căuta hămesită să-l scoată la televizor pe omul momentului, primesc un telefon. “Salut, bătrâne, sunt Crin. Te-am sunat să-ţi mulţumesc pentru tot…”

Mai mult, aici

Luaţi şi părerile academicienilor de la Sinteza zilei despre triumful Crinului

Comentarii

comentarii

Similar Posts

147 thoughts on “Victoria omului asupra cyborgului…

  1. Crin este cu adevarat un tip de calitate, nu am avut nici o indoiala in aceasta privinta si sper sa aiba, in lupta cu Basescu, presa de partea sa desi imi este greu sa cred.Portocalii au mult mai multi bani siincepe sa se vada razboiul murdar pe care-l incep!

  2. Chiar ma intrebam cand se va hotari Tonomatu’ sa ne spuna ceva ce nu stiam despre Crin Antonescu, chiar si cu riscul de a fi indiscret.
    Foarte buna emisiunea de aseara a lui Gadea! (mi’am permis sa scriu si eu cate ceva despre asta, fara a avea pretentia ca am cine stie ce talent)

  3. Chestia memorabila a fost masa de participanti din jurul “studioului” A3 comparativ cu pustiul de la RTv. Daca mai avea careva vreo nedumerire despre “rating/popularitate” s-a lamurit definitiv

  4. Caracterul nu se invata, nu se imita. Vreau sa cred ca d-l Crin Antonescu nu va uita in veci cate sperante si-au pus in el, oamenii satui de duhoarea antidemocratica a lui Basescu.

  5. Crin este doar la început de drum. Sper să nu-l laşi din mână, până după prezidenţiale, când o să primeşti nu numai un singur apel telefonic, ci milioane de astfel de apeluri de mulţumire. Din partea majorităţii românilor.

  6. RealitateaTv a facut o mare eroare – in timp ce voi transmiteati live numaratoarea voturilor, ei au preferat sa nu reprogrameze emisiunea “Tanase si Dinescu” a carei fan sunt, dar nu era momentul. Felicitarile mele !

  7. Domnule Ciutacu, il puteti sfatui pe Crin sa-si aleaga cu grija consilierii, pentru a fi sigur ca-l vor duce la victorie? Vor fi oameni care-i vor sugera sa aiba o atitudine moderata fata de Basescu, fapt ce l-ar duce insa la pierderea alegerilor!
    Domnul Bogdan Teodorescu i-a dat niste sfaturi aseara, ar fi bine sa-l ajutati sa le urmeze!

  8. obama de romania?

    sa tineti minte data de azi:23.03.2009, cind pt. prima data un blogger, adica eu, va spune cine va fi viitorul pres. al romaniei. da, el va fi, sublimul, inegalabilul, inpenetrabilul, incognoscibilul, invulnerabilul, imbatabilul si voi puteti continua cu multe in… in fata, CRIN ANTONESCU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    parca imi aduc aminte de fobia din USA de mai acum vreo citeva luni, cind toata lumea il vedea pe barack, un fel de mesia 2, mai ales pt. cei oprimati, recte populatia de culoare. vedete – de culoare sau nu – din varii domenii, analisti de toate felurile, simpli cetateni, il priveau ca si pe aducatorul de lapte si honey pe pamint, pe un biet dependent de prompter (mai ceva decat neaosele purtatoare de…microfon), dupa cum singuri ati vazut recenta performanta a chiriasului de la casa alba.

    si am ajuns noi la rind, sa ne dam cu capul de pereti, de cit de impresionati suntem de prestatia noului escu. baietul frumusel, la locul lui, bazat pe ideea ca numai cine nu munceste nu greseste, cu discurs super elegant, super absentul din parlament dar omniprezent pe toate sticlele, dar pina la coada, simplu cetatean, cum singur declara, ajunse presedinte de partid.

    concluzia, dragi conationali, e doar una: nu iesiti in fata, stati in banca voastra si intr-o buna zi soarele va va suride si veti ajunge presedinti. de comitet de parinti, macar, iar daca n-aveti copii, de scara de bloc.

    ps1. asta sigur, doar cu conditia sa va amintiti la momentul oportunist de cite un dinu “paturica” patriciu, care sa va tina under his umbrella. feriti-va de crini, chiar si imperiali, in spatii inchise. mai bine aerisiti incaperea, din cind in cind, o data la 5 ani.

    ps.2 s-a intors lumea cu curul in sus, citindu-l pe un alt escu, dar unul mare de aceasta data.

    no comments

  9. Cel mai mare avantaj al lui base este resemnarea noastra. Absenteismul masiv de la vot provocat de aceasta resemnare il face sa castige.
    Ceea ce ii sperie cel mai mult pe ultrasii portocalii, care isi mai dau seama ce se petrece pe lumea asta, este ca a aparut un contracandidat care poate provoca iesirea electoratului din resemnare si adormire.
    Iesirea la vot, chiar si a unei mici parti, din aia 70% ar fi letala pentru base.
    Tocmai fiorul asta al unei noi revolutii ii sperie de moarte. Se pare ca acest fior nu l-ai simtit numai tu si cei care au fost prezenti acolo, l-am simtit si eu care am privit la televizor si multi altii.
    De aia sunt toti ultrasii portocalii atat de isterici si incerca din rasputeri sa acopere bresa cu o patura groasa de derizoriu. Adormirea si resemnarea natiei cu dictonul” toti sunt la fel” le convine de minune.
    Alegerea lui Crin a sunat ca un ceas desteptator pentru multa lume si baietii cu propaganda incearca din rasputeri sa apese pe butonul “off” si sa ne spuna sa dormim linistiti in continuare ca base lucreaza pentru noi.

  10. Ziua buna la Tonomat
    Daca suntem cu capul pe umeri, putem afirma la acest moment ca Antonescu e pe locul 3; cel putin dupa sondaje…in care nu prea mai cred:)
    Crin are o singura sansa, sa plece in teritoriu, sa se faca cunoscut de bobor; exista inca localitati in Romanica, in care babele si mosnegii(dealtfel ai mai fideli votanti) stiu ca Ion Iliescu e presedintele tarii.
    Prea putina lume se mai benocleaza la tembelizor, iar la tara vor incepe curand lucrarile la camp, taranii plecand intr-o noua etapa de sisifi, cu vesnicele pluguri la care inhama vacile, sa are pamantul; seara, dupa ce vor sufleca doua sferturi de vin, nu vor mai avea chef de televizor si se vor duce la culcare…
    La orase, proletarii stau cu ochii pe locurile de munca ca pe butelie; mai important va fi in lunile urmatoare sa isi gaseasca un al doilea job, sa faca pe dreaku in patru sa faca rost de “taiteii” sa-si plateasca ratele la banci, decat sa se uite la impresiile lui Crin despre Il Comandante.
    Asa ca, pentru a putea conta in batalia pentru Cotroceni, Crin trebuie sa isi faca rapid echipa – Ludovic nu e nici pe departe ceea ce pare a fi ( dealtfel rezultatele PNL in Bucuresti vorbesc despre aceasta )si sa treaca la pupat babe si mosnegi, la ochi dulci la duduile carora menopauza le bate la usa, dar si la a aduce in amintirea romanilor, zi de zi, in orice aparitie televizata, ceea ce NU a facut Traian Basescu; cred ca profesor la cele de mai sus ii poate fi doctorul Oprescu.
    Si, inca un lucru trebuie sa mai faca : sa explice romanilor diferenta diferenta dintre un prim ministru si un presedinte!
    Altfel, asa cum s-a umflat, la fel de repede va si da inapoi, precum cozonacul care este scos prea repede din cuptor.
    Salutare taica si noroc

  11. Dupa declaratia lui iliescu cu privire la crin, eu cred ca geoana simte pamantul de sub talpi cum o ia la vale. Atata sustinere pt dl antonescu ar putea scinda psd-ul: va fi imposibil sa impace toate aripile si aripioarele! Poate-ar fi mai bine, geoana cu cei ce n-au greturi in a pupa cur marinaresc pt oarece castig, de-o parte, si nastase cu iliescu si cei ce-l vor uri in orice cotext si for ever pe marinar, pe de alta parte. Oricum, numai un prostanac ca geoana poate crede ca, dupa ce s-a facut frate de cruce cu marinaru’, dupa ce l-a lasat pe acesta sa i se pise-n cap, lui si psd-ului, va mai convinge vreun om intreg la minte, ca el, geoana, e sincer anti basescu si chiar lupta pe bune in campanie ca sa castige mandatul de presedinte al romaniei! Numai citind aceste cuvinte si ma umfla rasul! Sa fim seriosi si sa-l sfatuim pe crin sa se pazeasca: situatiile disperate pot avea si rezolvari disperate…

  12. cand discutati de doua televiziuni care se invart in jurul a 2-3 puncte, si asta la maximul de audienta, totul devine nesemnficativ. semnificativ ar fi ca oamenii aia sa si voteze.

  13. interesant moment pentru crin antonescu. poate nu e rau ca atatia oameni si-au pus sperantele il el. este suficient de inteligent si are destul bun simt ca sa-si propuna sa nu dezamageasca. dar omul trebuie ajutat pentru ca a intrat la joaca cu acesti cyborgi de care nu stiu daca vom scapa in timpul vietii noastre.

  14. intotdeauna ciutacu are exclusivitate! la un moment dat nu mai puteam cu toata frasuneala mediatico-liberala.und-te dai,und-te-ntorci era pnl-ul.bine ca s-a terminat:)

  15. Cand a fost invitatul tau impreuna cu Madalin Voicu, spuneam ca sunt doi dintre putinii politicieni in care mai am incredere.
    Acum, nimeni sa nu-si faca iluzii nerealizabile!
    Omul ridica stacheta discursului politic, a atitudinii si prestantei. Ce poate sa faca, concret in politica si societate? Numai cu ajutorul PNL-ului si al votului poate schimba ceva in Romania. Si nu prea mult si nici prea repede. Asa stau lucrurile la noi…
    Poate da multa speranta, ceea ce a inceput sa lipseasca in Romania, poate schimba modul de a face politica in Romania, prin discurs, implicare si fapte cu putere de exemplu.
    Putem sa visam, nu ne poate lua nimenia asta insa, trebuie sa fim si putin realisti.
    In definitiv, poate fi si el invins de SISTEM.

  16. O gurã de aer proaspãt în pestilentza generalã.
    O ducem pânã la toamnã. Poate si dupã.

    😉 🙂 Crâine pânã la moarte! 😉 🙂

  17. …cu tot respectul pentru succesul transmisiei si pentru sinceritatea de care dati dovada, dom’ Ciutacu, am senzatia ca expuneti intamplarea(si cand spun intamplare, ma bazez pe istoria tuturor alegerilor din Romania, de orice fel) prea subiectiv. In fine, eu sunt in principiu apolitic… din motivul asta imi permit sa bat campii despre fiecare individ de pe scena politica, fara prea multe procese de constiinta. Faptul ca oamenii sau strans la studioul Antenei, nu face decat sa demonstreze ca tot al mai bun e de luat in calcul.(doar nu vroiati sa se stranga la Taraf TV?) Faptul ca acest Crin Antonescu da impresia de imaculat, imi mentin opinia ca e doar o chestiune de moment, are sa iasa petele negre la iveala la un moment dat. Sa fim seriosi, cunoasteti domniile voastre vreo Alba ca zapada in politica? …:))) In alta ordine de idei: Cand a cazut Ceausescu, Iliescu era privit ca un Mesia, cand a cazut Iliescu, Constantinescu era privit ca un Mesia, cand a revenit Iliescu a renascut Mesia din morti, cand a venit Basescu, alt Mesia… Orban, la un moment dat a fost privit ca un Mesia… Tariceanu la fel… Credeti cumva ca treaba asta cu Crin Antonescu va avea alta finalitate? Respect opiniile conform carora, tot ce e nou in politica poate fi o schimbare in bine, doar ca nu mai cred de mult in schimbari in bine cand vine vorba de putere si lovele. Mentin opinia ca e doar un exercitiu de imagine si atat. Vom traii si vom vedea cum istoria se repeta.

  18. @Dinu Octavian: se puteau strange, la fel de bine, in jurul colegilor de la Realitatea, aflati la nici 10 metri mai incolo. uite ca n-au facut-o…

  19. Din 1989 incoace am tot votat cu stanga. Am asteptat si acum un candidat de stanga. Acum sant hotarat. Voi vota cu PNL la europarlamentare si cu Crin Antonescu la prezidentiale. Sa ne ajute dumnezeu.

  20. Într-un viitor (nu prea îndepărtat!) un veritabil Cyborg, se va simţi ofensat de comparaţie. Politrucii nu-s mai mult decât politruci: interesaţi, lacomi, vicioşi. Şi ziua în care vom scăpa de ei, este încă foarte departe.
    Cu o Floare nu se face primăvară, doar ne dă speranţa că dezgheţul nu-i departe.
    P.S. Reamintesc totuşi că, în lupta contra lui Băsescu, prima mea alegere nu-i Crin ci Năstase.

  21. @ Alina:
    Mare dreptate ai in ceea ce-l priveste pe Bogdan Teodorescu! Il ascultam vorbind si ma gandeam(aseara) la cat de bun consilier i-ar fi lui Crin.

  22. …asta demonstreaza, asa cum subliniam mai sus ca poporul se da cu al mai puternic! …e o lege a firii! 🙂 …si nu stiu ce ma face sa cred ca poporul se va da cu “puternicul” prezident in functie!

  23. Cred că ni se mai oferă o şansă prin persoana dlui Crin Antonescu,depinde doar de cum îl vor percepe oamenii care nu mai au demult aşteptări de bine din zona politicului.Sper să fie omul care pare că este,mie nu-mi pare că are nimic din cinismul “animalelor politice” care mişună în prezent prin “Olimpul” nostru românesc.Acestea sunt doar impresii,nu am pretenţia că mă pricep la politică…vom vedea.

  24. @ victor ciuracu si dinu octavian

    ma bag si eu in disputa voastra, da nu pot sa tac. e normal ca lumea sa ii ignore pe impaiatii aia de la realitatea. cand ii vezi cum se miorlaie pe post si cata suficienta au, iti vine sa arunci televizorul pe fereastra.
    la antene e alta atmosfera pentru ca sunt cativa insi care fac cat o suta, cu cat suflet pun…printre ei, evident ca il gasim si pe nesuferitul de ciutacu 😛

  25. Cine crede ca Antonescu o sa-l bata “la pas” pe Basescu se inseala.Masinaria latrailor s-a pus in miscare la cateva ore de la verdictul urnelor liberale.Crin va avea nevoie de presa,de intelectualii neatarnati mitocaniei institutionalizate mai mult decat oricand.

    ps. Sunt trist din cauza faptului ca o foarte buna ziarista,de dreapta,a cazut intr-un conservatorism pagubos il contesta vehement pe Crin Antonescu intr-un moment in care talentul si determinarea oricarui mare jurnalist ar trebui sa mearga pe linia antibasescista pe care au urmat-o cu atata precizie pana mai ieri.

  26. @everybody: nu m-am consiliat pe Oprescu, n-o s-o fac nici cu Antonescu. ajut si eu cum ma pricep. n-am talente de consultant politic.

  27. Domnilor,
    Am citit astazi cu precadere teoriile criticilor la comanda, zisi si deontologi.
    Am citit in spatele randurilor.
    Am vazut acolo un chip incremenit in rictus de o neagra viziune – Basecu ingrozit de imaginea elicopterului lui Ceausescu.
    Gasca de baieti care-l iubesc la ciupeala a prins repede glas.

    Si da-i cu teorii.

    De la teoria Crinitrotoluenului incapabil sa explodeze (Buscu ) si pana la aceea cum ca ”Crin pune banii lui Patriciu la treaba” (Lupea) toți isi exchibeaza supunerea fata de comandant, aruncand cu laturi si excremente catre un politician mult, mult mai nepatat decat 90% din editorialisti si publicisti (exista si asa ceva!) De fapt postuleaza, asa cum au lipit tot felul de etichete obsesive si suficiente de sine timp de multi ani.

    Concluzie. Strategia lor: Teoriile de cacat.

    Strategia contra-lor. Scoaterea la lumina a fetei inspaimantate de ganduri negre a lui Basescu.

    Basescule, DE CE TI-E FRICA NU SCAPI!

    Crin demonteaza speranta de doi bani a manelistilor astia portocalii, ca nu mai e posibil sa fie adus in joc vreun contracandidat cu sanse de a-l zdrobi pe Basescu.

    Ba se poate! Asta-i semnificatia veseliei noastre de a-l sustine pe Crin.

    Nu are experienta, rezultate? N-o avea. Si ce daca, eu il votez!

  28. @rachelle
    ..acum, hai sa dam dovada de impartialitate! …au si Realitatea cateva formate interesante, pe ici pe colo, asta nu-i de neglijat. Faptul ca Antena 3 (nu antenele) e net superioara e cu totul alt subiect, aici intr-adevar tine de calitatea oamenilor si a consumatorilor.

  29. Intr-adevar, Victor, despre asta e vorba, despre emotia pe care o degaja omul asta, despre felul natural in care aduna oamenii in jurul lui, pur si simplu pentru a le reda un motiv nu sa lupte pentru drepturile lor, ci sa si le traiasca, pentru ca le apartin deja. Cred ca toata lumea s-a saturat sa mai lupte. La fel cum cred ca tuturor le e dor sa mai si traiasca. De-asta imi doresc un om, nu vreun “viteaz” luptator la conducere — ma rog, momentan nici macar de un luptator nu suntem condusi, ci de un impingaretz — lupta civilizata presupune fair play. 🙂

  30. …mestere Ciutacu, daca iese banu pa consiliere, nu are nimeni nimic impotriva… doar sa nu devina vreun crez! :)))) …nu face bine apartenenta politica a muncitorilor de la TV.

  31. Domnule Ciutacu, fac o excepţie de la intransigenţa cu care îi privesc pe politicieni şi acord un vot de semiîncredere domnului Crin Antonescu. Să dea Dumnezeu să fi meritat efortul dv.!
    N.B. O fac pentru că am încredere în domnul Victor Ciutacu, nu în domnul Crin Antonescu!
    Om trăi şi om vedea. Speranţa moare – doar – ultima, nu?

  32. @Dinu Octavian
    ok. accept observatia ta in legatura cu antena 3 dar la realitatea, formatele acelea notabile sunt exceptiile de la regula, ceea ce nu-mi schimba impresia generala.

    compara si tu stirile prezentate pe ambele posturi si ai sa vezi diferenta, incepand cu felul in care sunt redactate si pana la prezentare. de aceea spun ca cei de la realitatea sunt impaiati, nu au niciun pic de vlaga.

  33. P.S. …pentru că v-a sunat să vă mulţumească şi pentru că liberalii au fost “prima mea dragoste”. În ’90 eram cam singura (din zonă) care i-a votat şi era să o şi încasez din acest motiv.

  34. RTV ul a avut o singura contributie , l-au lasat pe Bogdan Olteanu sa comenteze victoria echipei lui Antonescu in direct.Omul nu s-a dezmintit:
    “Au inlocuit o echipa de cai de cursa cu niste gloabe”.

  35. …da, asta am urmarit, sa nu generalizam… Apoi, daca Antena 3 e lider ( demonstreaza media audientelor) e firesc sa se bata cu pretendentul la titlul de lider… nu cu al’ din coada listei… Sunt de parere ca tre’ sa existe concurenta, nu monopol… la asta ma refeream. Antena 3 si Realitatea, in aceeasi masura, e necesar sa demonstreze, umar la umar ca inca mai exista concurenta si consumatori pretentiosi… eu chear ma consider un consumator pretentios. 😉

  36. mda..imi curg lacrimile.. Iti multumesc Victor..:(( Ai contat foarte mult pt mine..
    Acum pa..pa.
    Domnu Oprescu ce mai zice? mai esti asa de multumit ca l-ai propulsat la tine in emisiune? a facut minuni cu Bucurestiu.. a intrat in cartea recordurilor. Ce mandru ma simt.

  37. @horya: nu stiu ce mai zice Sorin, nu l-am mai vazut. da, sunt extrem de multumit ca l-am propulasat la mine-n emisiune. are 4 ani sa demonstreze ca e-n stare. daca nu poate, pleaca. Base n-a facut nimic 5 ani si-i merge bine.

  38. Am mai spus-o şi o mai spun D-l Ciutacu a avut mână bună,pe cine a “pariat” a ieşit câştigător,ce mai încolo încoace are un fler de invidiat.
    Dacă nu ar prezenta nici un “pericol”,D-l Antonescu,atunci lătrăii portocalii nu ar fi sărit în sus ca picaţi cu ceară.
    Vom vedea ce va mai fi important este că Omul acesta aduce un alt “aer”,nu e îmbâcsit,nu e uns cu toate alifiile,cum au fost cei de până acum.Poate că de data vom avea ce aşteptăm de douăzeci de ani,un OM şi atât,care dacă va ajunge preşedintele ţării să-şi păstreze calităţile de om.

  39. Chiar si Nastase este optimist in legatura cu Crin!

    Nastase a declarat astăzi, înaintea Biroului Permanent al PSD că noul preşedinte al PNL este un candidat mai puternic la prezidenţiale decât Tăriceanu.

    Aliantele tacite sunt mai puternice, nu?

  40. @Victor Ciutacu
    …Sefe, daca pleaca si Sorinel unde a plecat si Traienica? …il simpatizez pe Oprescu, (in primul rand din respect pentru medici) …da tre sa fim cu ochii-n patru, frate! 🙂

  41. Este atat de evident ca Geoana nu e un lider iar Basescu este un dictator. Crin este vizibil un tip deosebit si curat. Nu inteleg ce atatea mirari si ofuscari pentru un adevar atat de simplu. Nu trebuie sa fii un geniu sa intelegi, sa aprobi sau sa dezaprobi niste lucruri! Eu cred ca onoarea va fi a noastra, daca Crin va invinge, pentru ca in sfarsit vom fi capabili sa alegem ceva bun pentru noi si nu invers!

  42. Cata ABSENTA DE SPIRIT poate avea Geoana?

    ”Presedintele PSD, Mircea Geoana, sustine ca il simpatizeaza pe liderul liberal Crin Antonescu, la fel ca si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Geoana a atras atentia totodata ca Ion Iliescu poate face si “cadouri otravite”.

    DACA BASESCU E SPERIAT, GEOANA E TOTAL BLAMBEC!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.