Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Victoria omului asupra cyborgului…

Victoria omului asupra cyborgului…

Dincolo de maratonul liberal, cu triumful unora şi drama altora, două lucruri n-o sa-mi scot uşor din cap. Primul dintre ele, senzaţionala transmisie de vineri seara a Antenei 3, care mi-a dat fiorul unei noi revoluţii în direct; de această dată, una a mentalităţilor. Oamenii ăia simpli care s-au apropiat pas cu pas de masa Danei Grecu, până au devenit parte integrantă a decorului, spun infinit mai mult decât toate tabelele cu cifre de audienţă. Fiindcă-s naturali.

Şi, cu riscul de a comite un gest care ar putea fi categorisit drept o nepoliticoasă indiscreţie, îl scriu şi pe al doilea. Sâmbătă seara, când toată media-l căuta hămesită să-l scoată la televizor pe omul momentului, primesc un telefon. “Salut, bătrâne, sunt Crin. Te-am sunat să-ţi mulţumesc pentru tot…”

Mai mult, aici

Luaţi şi părerile academicienilor de la Sinteza zilei despre triumful Crinului

Comentarii

comentarii

Similar Posts

147 thoughts on “Victoria omului asupra cyborgului…

  1. In aceasta idee, as vrea sa-i multumesc eu lui Crin, pentru ca reprezinta o speranta ca noi toti sa scapam de Basescu!

  2. frumos scris mult adevar stima si respect pt articolk si pt indiscretie, pacat ca sunt putini oameni care au curajul si caracterul vostru, si noi va multumim ca aduceti putina speranta pt tara asta. felicitari domnului crin sa stie sau sa-i transmiti ca sunt oameni care asteptau ascensiunea lui cu nerabdare iar acum acesti oameni si-au dat toata increderea in ceea ce va reusi sa faca pt ei. eu sincer ma semnez printre ei. si in acelasi ton ma semnez si ca mare fan al acestui “arogant si genial” victor ciutacu
    va urez o zi buna

  3. …”Multumim iubitului, extraordinarului, inegalabilului, fantasticului, fermecatorului, unicului, preacuratului, deosebitului, mesianicului, mult-asteptatului si prea-bine-venitului conducator! ” …bai, oameni buni, nu credeti ca-i prematur sa multumiti cu atata ardoare unui tip care nu a facut nimic? … eu zic sa tineti multumirile pentru mai la primavara… ca poate va razganditi pana atunci…

  4. @Dinu Octavian: nu crezi ca ai inceput sa faci spam si ca asta nu-i chat?

  5. Salutari tuturor! Aparent pare promitatoare alegerea lui Antonescu, dar sper sa nu fie doar dintrun impuls de neparticipare la actuala guvernare. Dupa umila-mi parere de alegator si cititor totodata, nu ii rezerv sanse mari intro administrare echilibrata a partidului sau la o candidatura cat de cat rezonabila la presidintie. Il felicit pentru curaj, dar, din pacate, nu il consider un lider agresiv si dominant cum “cere piata”. Una peste alta chiar doresc sa (re)actioneze cu rezultate remarcabile in calitate de lider de partid de principala opozitie. Credeti ca as fi penibil daca as sugera ca “Sinteza zilei” sa se axeze mai mult pe programele de salubrizare ale capitalei avand in vedere ca a sosit primavara? Multumesc. Toate cele bune!

  6. @Victor Ciutacu
    Cred ca a avea multe opinii, fie ele si contra curentului, nu semnifica alt ceva decat implicare. Daca fac nu stiu ce “spam”, ori nu-s prea bine venit pe pagina asta, e simplu: …cenzura! …banuiesc ca nu urmariti alt ceva decat interes din partea publicului. Macar aici pot spune ce am de spus, fara riscul de a fi exmatriculat! …sau ma insel?

  7. Din pacate, Crin o sa ramana doar o speranta. Politica si, in special, alegerile prezidentiale inseamna o masinarie gigantica pusa in miscare. Aici isi vor spune cuvantul pdl si psd prin forta lor organizatorica, prin primarii pe care ii au, prin parghiile pe care le ofera guvernarea. Oamenii nu o sa iasa sa voteze “speranta Crin”, la vot o sa iasa simpatizantii celor doua partide, oamenii scosi la vot de primari si cativa care inca mai spera…si atat. Sansele de a intra in turul 2 sunt destul de mici pentru Crin Antonescu. Si daca ar intra, oare l-ar sustine psd-ul sau numai aripa Iliescu din PSD? Sustinerea se da pe guvernare, pe “cascaval”, nu pe sperante, nu pe simpatii sau antipatii.

  8. @Dinu Octavian: inca sper ca o sa constientizati diferenta dintre blog si forum. daca nu, nu va cenzurez, va banez. e mai putin energofag efortul.

  9. stiu dinule ca e mai usor sa injuri dar uni din noi ne-am saturat sa-i injuram ba pe basescu ba pe nastase etc asa ca ne-am spalat pe ochi si am cautat oameni de valoare in tara asta si am gasit cativa unul dintre ei are un blog pe care tocmai scriem ce credem daca tu crezi altceva e treaba ta, noi credem ca ii cazul sa ii multumim pt ca ne aduce in fata oameni care merita sa apara in fata poporului.

  10. @victor
    1. sper sa stea in picioare teoria ta privind coagularea voturilor anti-zeus catre crin. presimt insa un atac din partea psd-ului, geoana fiind cel care are cel mai mult de pierdut daca schema de mai sus e valabila.
    2. e chiar obligatoriu ca emisiunea ta sa se suprapuna cu sinteza? pierdeti si din rating si, la un moment dat telespectatorul este pus in situatia de a alege.
    3. cel putin infantila (asta, ca sunt eu galanton…) mania lui gadea de a da note…

  11. @brazvan: 1. fereasca-ne Dumnezeu de furia prostului. 2. din pacate, se pare ca n-avem alternativa. 3. nu am nici un comentariu de facut.

  12. Dupa opinia mea este singurul politician care intradevar a evoluat in 20 ani .A incercat si Constantinescu sa prospere in arta oratorica, incearca azi si Vanghelie . Antonescu mi s-a parut a fi cel mai slab ministru al acelor ani.Urmarindu-l in timp, am ramas impresionata de cat a evoluat.A muncit, se vede si este singurul politician despre care mi-am schimbat parerea. Mai are de muncit pentru ca si altii sa observe asta.Sper sa nu ne dezamageasca.

  13. l-am gasit brusc pe max nicu la fotbal care sa salveze calificarea la mondiale si pe crin antonescu sa-l bata pe base.
    praf in ochi, nici unul n-o sa faca ceea ce se asteapta din partea lor pt. ca au venit amindoi in ziua a 7 a. cind dumnezeu s-a odihnit.

  14. in aceeasi idee cu ce spune victor despre antonescu – se intampla ca am putut sa-l vad si sa-l aud – prima data in viata mea – si mai degraba sa-l ‘studiez’ pe omul asta, pret de vreo 10 minute, cand inca se aranjau ploile cu o zi inainte de alegerile lor. nu am nicio treaba cu partidul in cauza, am fost ‘tras’ de un amic implicat politic, si am facut ce stiu mai bine – am analizat – cum e, ce e , samd.. e un om normal, cu bun simt, are curaj si e precis in ce gandeste (nu spun ce se discuta acolo, ca nu e ok, dar in niciun caz nu se imparteau banii lui patriciu 😀 ) .. sunt cam multi in tara asta care se inspaimanta de oameni normali la cap si cu bun simt .. si este extrem de rezistent la oboseala – mai rezistent decat e basescu la bautura .. asta e important intr-o campanie electorala..

  15. @vali
    …nu, vali, nu urmaresc sa injur sau sa minimalizez pe cineva. Spun doar ca toti acesti “valorosi” sunt plamaditi din aceeasi coca, respectiv “foamea de putere si de bani” lucru care se va adeverii un pic mai tarziu. Cu tot respectul am sa ma retrag, cu toate ca as mai fi avut multe de comentat, da nu vreau sa aglomerez blogul…(spam, sau nu stiu ce!) cred ca am constientizat. …respect domnilor… respect dom’ Ciutacu!

  16. @mirko: e al nu-stiu-catelea comentariu in care incerci sa te promovezi.

  17. nu cred in niciun crin, toti sunt la fel. ma voi duce insa la vot, pt prima oara, pt ca mi s-a acrit de base. o sa planga base pe umarul lui stolo, pe bune de data asta.

  18. Victore,

    Dupa consumarea congresului PNL si alegerea lui Crin Antonescu in functia de presedinte putem constata un puseu de atacuri dure ale latratorilor prezidentiali contra potentialului candidat la presedentia Romaniei.

    De la Traian Ungureanu pana la Mircea Mihaies, de la Cristian Preda pana la Patrasconiu, de la Ioan T. Morar pana la obtuzul june ‘bonapartist” Paleologu, toti au sarit la jugulara omului politic care reprezinta principalul adversar politic al lui Basescu, individul care ii stipendiaza direct sau indirect.

    Acuzele fara substanta aduse lui Antonescu nu fac altceva decat sa il legitimeze pe acesta ca pe un candidat valabil, frecventabil si votabil pentru alegerile prezidentiale din toamna.Lucrul acesta este unul imbucurator. Fara sa realizeze acest lucru, acesti idolatrii basescomani au creat o fantoma de care au ajuns sa le fie teama. Antonescu reprezinta altceva. Acest om politic este plamadit dintr-o alta fibra in comparatie cu Geoana si Basescu.

    Basescu nu reprezinta altceva decat proiectia in sfera puterii a unui politician gen Gigi Becali. O codoasa politica care cautioneaza curvasaria si coruptia practicata de oamenii FSN – ului pe stil nou.

    Ideea preconceputa conform careia in Romania intelectuali sunt doar domnii care sustin fara rezerve “proiectul” Basescu este una fara sens. Intelectualii “muti”, cei care nu s-au exprimat inca in spatiul public – aceasta trebuie sa fie miza lui Antonescu!

    Romanii sunt deja suprasaturati de indivizii cu morga de intelectuali care populeaza presa romaneasca scrisa si audio-vizuala. S-au saturat si de cele doua sabloane cu care lucreaza acestia; daca o fapta reprobabila este opera presedintelui Basescu ea este scuzabila sau chiar – de ce nu! necesara pentru tara. Daca fapta apartine unui adversar al lui Base atunci la ghilotina cu el!

    Sa speram ca din toamna vom scapa si de acesti rumegatori.

  19. @Garcia Muerte: tocmai atacurile astea scelerate ale latrailor prezidentiali denota ca Tiranu’ se teme de el si ca-i candidat viabil

  20. cel mai recent banc cu Basescu.

    In turul 1, ramane-n chiloți.
    In turul 2, i se vad ouale lui Nastase.

  21. @Garcia Muerte

    Intelectualii respectivi sunt niste baieti si fete, ramasi la exercitii de stil si de care intelectualii de prin alte tari (cei care au si opera) n-au auzit in viata lor.

    Mai grav este ca ocupa spatiul de expresie, controland canalele si carierele, si ucid orice tanar de talent si cu continut!

    Ifose si ATAT.

  22. Domnilor, cred ca scenariul va fi urmatorul: criza economica si financiara se va accentua,in America Obama a luat calea gresita a interventiei statului in piata libera si a cresterii “administratiei de stat”, implicit a datoriei externe americane.Pe fundalul unei crize grave cu sute de mii de someri implicarea lui Basescu la guvernare il va face raspunzator direct pentru mizeria romanilor.Antonescu nu trebuie decit sa-si asume rolul de “alternativa” a lui Bassescu si implicit sansa de a scoate Romania din criza, cu alte cuvinte, de a reusii acolo unde Basescu a capotat lamentabil.Atentie, majoritatea populatiei in suferinta, nu sanctioneaza “solutiile ipotetice de iesire din criza,oricare ar fi ele dar,il va sanctiona pe Basescu daca va percepe ca el gestioneaza criza aceasta fara sperante de ameliorare.
    Problema lui Antonescu este ca, actuala “criza a capitalismului” este perceputa de populatie ca fiind intrinseca sistemului capitalist deci “liberal” la origine. Aici trebuie “propaganda lui Antonescu” sa lucreze intens in explicarea “originii” crizei in interventia “birocratiei americane de stat si a rapacitatii bancilor in frunte cu Federal Reserve”. Astfel, solutiile “de stinga” adoptate de EU si administratia Obama, folosirea banilor contribuabililor pentru a scoate din faliment banci si companii de asigurare si de a nationaliza sistemul bancar sint in totala opozitie cu “principiile” liberale si vor fi raspunzatoare de adincirea crizei. In America, acest punct de vedere este reprezentat de Ron Paul, conservator de dreapta cu a carui idei,in opinia mea, Antonescu trebuie sa se asocieze.Scoaterea Romaniei din criza devastatoare trebuie sa fie tema principala a discursului lui Antonescu, suspendarea interventiei statului in economie si neinterventia acestuia in procesul economic natural al “distrugerii inoitoare”( companiile neprofitabile dispar in favoarea celor profitabile) asigurindu-se relocarea benefica a resurselor, nu “planificarea” inepta a unor birocrati.Desemeni, Antonescu trebuie sa combata orisice fel de constructii “de imagine” ale propagandei lui Basescu care vor incerca sa induca in eroare populatia in privinta rolului de “direct raspunzator” al lui Basescu in criza actuala.Sincer sa fiu, nu vad cum ar putea Basescu sa scape de raspunderea crizei.In conditiile date Basescu va pierde alegerile !!!

  23. Crin Antonescu pare putin desprins de blocul vechiului/actualului sistem politic din tara noastra. Eu sper ca acest aer curat sa nu fie acaparat in final intr-un cunoscut ciclu al ororilor si dezamagirilor, de altfel arhicunoscute de romanasi!
    Sper ca aceste noi idei si fete ale politicii PNL-iste, in persoana lui Crin Antonescu, sa nu-ti dauneze si sa nu denatureze orientarile tale politice foarte bine conturate!

  24. Nu il cunosc pe domnul Antonescu si nu sunt la curent cu vreun un plan electoral pregatit de domnia sa in vedera participarii la alegerile prezidentiale insa tin sa subliniez un singur lucru: nimic nu il recomanda pe domnul Antonescu ca avand capacitatea sa reformeze “obiceiurile economico-politice ale romanilor” in cazul fericit pentru domnia sa in care va ajunge la putere.
    Mai mult de atat chiar daca ar ajunge presedinte si ar dori sa faca schmbari radicale, si ar avea o inalta capacitate intelectuala s-ar putea sa fie vorba si de putinta.
    Nu sunt nici pro-Antonescu dar nici contra. Nu am sa imi pun absolut nici o speranta in domnia sa in caz ca va ajunge presedinte si nici nu am sa merg la vot insa doresc ca aceasta guvernare sa fie schimbata.

  25. ceea ce stiu este faptul ca se anunta o campanie frumoasa.. si oricine ar iesi presedinte noi suntem obisnuiti cu tot felul de personaje..nu as fi surprins daca ar candida piticul porno si sa fie si ales..ori tolea ciumac sa ne tina un discurs laudatio pentru piticul porno, direct din inchisoare.. sa traiasca toti, nu e vina lor .
    Victor , procedezi bine cu dinu.. lasa-l sa se exprime , doar sterge-i linkurile 😛
    Victor scuza-ma daca te-am facut sa te simti prost.. dar eu vreau sa vad de ce este in stare Crin..pentru ca nu prea il cunosc.. oricum discurs are.. ia sa-l intrebati azi.. ceva si din politica externa ..cum s-a comporta daca ar fi pus intr-o situatie anume..ca diplomat.. este foarte important. Daca iese presedinte e musai sa schimbe premierul..il rog eu frumos..l-as aprecia mai mult. Astept raspunsul lui si raspunsul tau la intrebarea: crezi ca steaua va termina pe locul 2 acest campionat? dar dinamo va fi liderul campionatului? ce parere ai despre serialul House MD?

  26. Imi doresc atat de mult sa castige Crin la prezidentiale, incat mi-e frica sa nu fie prea gentelman cu tiranu’ in confruntarile viitoare si votantii sa-l considere slab de inger. Mi-e teama ca sunt f. multi telespectatori de tip OTV care-l adora pe Basescu. Imi pare rau ca a trebuit sa-i multumeasca lui Catarama ,deoarece i-a oferit lui Base apa la moara din greu. Cred ca Basescu o sa inventeze o dramoleta ( cum ii place sa spuna ) in apropierea alegerilor si cred ca “EBA” va avea un rol important aici.De acum Crin Antonescu trebuie sa fie mareu in garda, ca tiranu’ n-are scrupule. Dumnezeu sa-l binecuvanteze !

  27. “n-am talente de consultant politic” …asa, si noi ar trebui sa te credem, nu?! Ihm! :))

  28. Vremea schimbarii

    Animalul cel politic, uns ca sef peste fartati,
    Ii dadu una lui Geoana, sa il doara la ficati.
    Hahaind in stilu’i clasic, ii “lovi” virginitatea
    Si impudic ca o tarfa, atacat-a-i castitatea.

    Iepurila, om de paie si cu gand la cascaval,
    Intr-un mod tamp si slugarnic se lasa purtat de val.
    In padure insa iata, mare zvon de primavara
    Prevestind cu voiosie Crini regali ce stau s’apara.

    Nu trecu timp pe ceasornic si-n poiana inflorit-a
    Crin cu’aroma’mbatatoare, semn domnesc avand ursita.
    El cu vorbe mestugite dadu lumii de’nteles
    Cum ca animal politic, la paguba fu ales.

    Iara azi venit-a timpul si codoasa cea batrana,
    Trebuie sa plece’acasa c’un alup in a sa mana.
    Si pe tronul din poiana cu menire’mparateasca
    Sa se urce Omenia si in pace sa domneasca.

  29. Eu nu-mi doresc ca noul presedinte sa faca anume ceva. Imi doresc doar sa fie un presedinte european si constitutional. Nu mai vreau un presedinte manelist si dictator.
    Vi se pare normal ca primul ministru sa fie pus in pozitia incapabilului sau interzisului judecatoresc ale carui acte trebuie intotdeauna facute sau confirmate de tutore sau curator?
    E o bataie de joc la adresa tuturor institutiilor statului care se va amplifica pentru ca marinarul n-are nici o jena sau bun simt. Nici nu ma gandesc ce s-ar putea intampla daca va mai lua un mandat.
    Voi astia care nu iesiti la vot, ganditi-va ca s-ar putea sa nu mai aveti ocazia sa mai iesiti dupa aceea. Problema care se pune e daca mai vrem democratie sau nu.

  30. In seara asta a “furat-o” de la C.Topescu.A intrat intr-o discutie fara rost despre Stolo s-a enervat, trebuia evitat subiectul.Sigur vor mai fi provocari.Are nevoie de consilieri.

  31. TRU&co va da cota parte din ce primeste de la PDL?nu de alta dar eu de la voi stiu de ei..de regula citesc toata presa asa n “fuga” si nu ma opresc decat acolo unde mi se pare interesant

  32. Daca o sa iasa presedinte tot noi o sa-i multumim, cum ii multumim si lu Oprescu ca-i primar!? Sau tie trebuie sa-ti multumit Domnule Ciutacu Victor?

  33. @Ionut: multumiti votantilor. eu macar am bunul simt sa-i sustin transparent

  34. Nastase vs Basescu, castiga Nastase, ceea ce-ar fi cosmarul lui Base. Sa-i predea mandatul lui Nastase ar fi cred cea mai mare umilinta posibila pentru Base. 🙂

    Crin vs. Basescu, castiga Crin cu voturile PSD.

    Base pierde in ambele variante.

    Geoana vax. Sau sucks. N-o sa intre nici in turul 2.

  35. @romania inedit: era total antijurnalistic si, in vreme de criza, o bataie de joc la adresa ratingului si a incasarilor din publicitate. exact asta a facut Realitatea si s-a simtit.

  36. @Ionut

    De ce simti neaparat nevoia sa multumesti? A alege este un drept si nu un hatar care ti se face!

  37. Credeti ca Nastase nu are nici o sansa sa fie propusde PSD? Ce o fi in capul psd-istilor?

  38. Domnule Ciutacu imi amintesc ca in urma cu vreo doi ani ma uitam la domnul Crin Antonescu si-mi spuneam ca un astfel de om(pt ca imi parea OM)mi-as dori sa ajunga presedintele Romaniei ,si azi sunt sigura ca instinctele nu m-au inselat,iar domnul Crin Antonescu sigur va ajunge presedinte.
    PS.Te rog sa il sustii in continuare pt ca sunt sigura ca abia acum urmeaza greul, iar atacurile vor fi foarte virulente, pt ca da, sunt sigura ca Basescu nu mai doarme bine

  39. Poate că spun vorbe mari, dar dacă există un Dumnezeu, atunci cred că El a hotărât să avem şansa de a-l alege Preşedinte pe Dl. Crin Antonescu. Nu voi vota împotriva cuiva dacă voi avea zile până atunci, ci voi vota pentru un principiu simplu, care ne-a lipsit în aceşti 20 de ani de la evenimentele din ’89: PENTRU NORMALITATE ŞI PUNCT!!!

  40. Am incredere in Crin Antonescu si sunt convinsa ca va castiga alegerile prezidentiale.El e politicianul de care are nevoie tara asta debusolata.Il apreciez pentru ceea ce este,pentru inteligenta iesita din comun si sinceritatea de care da dovada,dar mai presus de toate pentru ca e om.
    Super transmisia de vineri seara de la Antena 3.Am urmarit-o cu interes pana la sfarsit si m-am bucurat mult pentru victoria meritata a lui Crin.Sunteti cei mai tari.Tineti-o tot asa.

  41. Chiar daca n-ai “talente de consultant politic”,ii poti transmite lui Crin ce a zis Bogdan Teodorescu aseara la Sinteza Zilei.Sunt niste sfaturi bune de luat in seama pentru confruntarea cu Basescu.
    P.S.Vei participa si tu in seara asta la Sinteza Zilei cand vine Crin Antonescu?
    Ar fi interesant.

  42. …hai, ca am trait sa o aud si pe asta…sa stai sa verifici desfasuratoarele portocaliilor in regim oarecum privat….::))))) cea mai mare idiotenie de care am auzit… pai cati oameni dom’ Ciutacu tre sa stea sa verifice desfasuratoarele cu cine si pe cine a sunat? Daca eu as fi la Guvern si as vrea sa dau pe presa ceva semisecret, as suna de pe telefonul personal pe abonament..:))) Dumnezeule in ce tara traim… fireste ca Baselu are informatii de la servicii… termineti cu asta cu verificarea desfasuratoarelor…ca0i de 2 lei… respect

  43. Si dupa ce-l va invinge pe basescu, ce va face crin?ca altceva decat lupta antibasescu n-am prea deslusit nimic constructiv in programul sau politic.daca va veni cu liberali ca adomnitei, chiuariu, fenechiu si altii precum ei…poate il coopteaza pe voiculescu sa salveze tara. halal politicieni! va urez succes in alegeri!

  44. P.S.. de regula se asculta telefoanele la care se primesc apeluri… mai rar cele de pe care se emit apeluri..;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.