Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Viaţa-n gubernie. Tataee, la Vorbe grele

Viaţa-n gubernie. Tataee, la Vorbe grele

O ţară în care pensionarii stau cu orele în stradă şi iau bătaie de la jandarmii obligaţi prin ordin de zi pe unitate să-i căsăpească (fiindcă marele şi curajosul bărbat de stat călit în băile de mulţime aranjate de SPP se teme să dea ochii cu ei şi stă închis în palat), iar salariaţii şi şomerii se uită la ei la televizor, e descompusă moral şi statal. Se cheamă gubernie. A americanilor, a FMI, a camarilei lui Băsescu, a nesimţirii şi a lăsatului pe tânjeală. Habar nu am a cui mai e şi nici n-am chef să mă gândesc, tot gubernie rămâne(…)O ţară care nu e-n stare să se ridice din genunchi e condamnată de istorie la tiranie. (textul integral, aici)

Azi, de la 21:00,  în exclusivitate pe Antena 2,  Tataee (BUG Mafia) e invitatul meu special. Nu-i singur, dar mai ţin olecuţă de mister, să nu sperii vânatul.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

136 thoughts on “Viaţa-n gubernie. Tataee, la Vorbe grele

  1. Fabulos! (ori minciuna!)

    Transelectrica – salar mediu 4000 RON.
    Metrorex – salar mediu 3700 RON.
    Hidroelectrica – salar mediu 5200 RON.

    E adevarat ?!

  2. Citeam comentariile de pe Jurnalul National si am observat ca forumistii de serviuciu portocalii au invadat si acolo, la Jurnalul. Astia sunt peste tot.

  3. @vespanian: cand vei avea si tu experienta de viata si vei fi facut istorie (ca si el@trupa), atunci poate vei avea onoarea de a-ti aduce si tu un “pensionar” intr-o emisiune ca cea a lui Victor…pana atunci, diseara renunt la berea cu baietii, pana ce se termina emisiunea.

  4. Mi-a pocnit tv-ul azi noapte,cred ca de la fulgere.E varza.Oricum nu scapi neurmarit.Cu bine.

  5. Constat cu suficienta teama adeverirea unor previziuni ciudate.
    Pe la inceputul lui 2010, FMI prognoza serioase tulburarri sociale si iesiri in strada pentru aprilie-mai 2010, in conditiile in care, in acel moment, eram anesteziati de ( falsele ) mesaje de linistire ale guvernantilor. Atunci chiar ma intrebam de ce ar fi asa de prapastios FMI-ul, mai ales in conditii de calm, fie si aparent.

    Dar uite ca se adevereste si imi confirma impresia ca aproape totul e regizat de gasca FMI in tara noastra.

    Deja mi-e sincer teama sa ma gandesc ce va fi cu noi, ca natie, ca natiune, in conditiile in care prin bratul FMI finanta mondiala urmareste interese deja cunoscute: guvern mondial, moneda mondiala, disolutia natiunilor intr-un spatiu fara granite etc.

    Cum Doamne iarta-ma mai facem fata unei lupte mult mai crancene, pentru a ne pastra ca natiune, cu identitate certa, daca impotriva parazitilor de la guvernare nu ne putem uni ?

  6. le zic baietii,nu gluma;o sa ma uit diseara,vreau sa-i vad,mesajul din piesa lor e ok,conform cu realitatea.Citacu rules!

  7. Ce sinistru ..

    La dreapta manelarii romani;
    La stanga manelarii de import (rapper-ii)

  8. de-abia astept sa-l vad. nu l-am mai vazut pe Tatae de o mie de ani. te voi urmari in seara asta 🙂 o zi usoara in continuare!

  9. spuneai ca salariati si somerii privesc ce se intampla la tv. eu nu sunt de acord cu protestele in strada. cel putin consider ca nu e normal sa iasa pensionarii cu nepotii sau mamele cu bebelusii lor. nu e asta solutia. solutia e ca basescu sa vrea sa faca ceva pentru tara, daca nu vrea, sunt absolut convinsa ca cineva il va ucide cat de curand.

  10. D-le Ciutacu,
    Puteti sa preluati fotografia cu ‘Ceausescu impreuna cu Basescu’, tocmai ma voi bucura.
    Am muncit tare mult la ea,deci eu sunt autorul.
    Cu stima,
    Ovidiu.
    Ps. Vedeti scrisoarea mea catre Basescu am publicat-o la Ion Iliescu.

  11. Ar trebui sa-i inviti pe Pora si Cristoiu sa faca analiza pe text:
    “Mai bine beau oţet, mă jur, // Decât s-ascult ziarişti cum îi ling pe ăştia-n cur”

  12. @Adriana
    Sa stii ca toate drepturile obtinute in lumea asta, au fost obtinute in strada. Nimeni niciodata nu a dat ceva de la sine, si am sa-ti dau cateva exemple. Dreptul la concediu a fost obtinut in strada, dreptul de vot al femeilor a fost obtinut in stada, dreptul de vot pentru negrii a fost obtinut in stada. Nimeni de la putere nu-i altruist, se trezeste dimineata spunandu-si “hai sa vad ce mai pot face pentru oameni”. Intotdeauna se iese in strada atunci cand se incalca un drept castigat, pentru ca altfel nu-i intereseaza de vorbe, doar cand lumea le bate la geam incep sa iasa din amorteala…

  13. Imnul marinarului:

    I’m Pampers the sailor man
    I’m Pampers the sailor man
    I’m strong to the fin-ich
    Cause I eats me spin-ach
    I’m Pampers the sailor man.
    …………
    etc.

  14. Contrar celor intamplate in ultimele zile, eu am impresia (bizara) ca Basescu (printre altele) vrea sa scape de PNL, definitiv.
    Cam de cati bani ar avea nevoie? Ar putea fi luati din al doilea imprumut de la FMI, cu Tanasescu premier?

  15. @xyz: prietene, esti pe bulgari rau…ca sa te parafrazez, pe centru sunt exact romanii ca tine,cu orizonturi limitate, care vad in niste oameni crescuti din nimic ce au ajuns unde au ajuns datorita talentului lor, niste manelari de import…flash news dumb ass, acesti manelari de import, prin muzica lor, ca si altii de altfel, prezinta realitatea mult mai direct si real decat o vor face “n” televiziuni si ziaristi la un loc…plus ca majoritatea au si un mesaj, dar daca cerebelul tau este atat de atrofiat incat sa nu poata intelege, atunci chiar ca e sinistru…abtine-te inainte de a te face de ras!

  16. Daca trebuie serviciile o sa-l faca si pe asta ca pe ceasca , trebuie doar ordinul sa fie dat catre gubernie.El nu mai pleaca niciunde acum ca poate il lasa astia ( ai lui nu altii)fara tara.

  17. Super tare, Victor! Va fi hip hop-ul curentul care va dobori manelizarea(pedelizarea) poporului roman?
    Pe 6 dec.09 romanii s-au legat la ochi, iar acum plang in genunchi ca e intuneric. Isi vor da seama daca-i ajutam sa se ridice?

  18. Victore in democratie revolutiile nu mai pornesc spontan ci dupa un program bine stabilit. In 1989 erau toti romanii acasa acum unii mai sunt intr-o vacanta altii la furat prin germania asa ca acum trebuie data o data si ora fixa pentru revolutie. Mai ales ca legile impun manifestatii dupa un program bine stabilit, greve dupa un program bine stabilit si chiar si bataia trebuie administrata dupa un program bine stabilit. Daca vrem revolutie trebuie sa-i anuntam si pe cei ce ne conduc ca altfel daca ii iei prin surprindere se vor supara si vor face reclamatie la C.E.D.O. Asa ca….

  19. Sigur că Băsescu are nevoie de mulţi consilieri, comparativ cu Iliescu şi Constantinescu! La cât de competent e şi la câtă şcoală a făcut…Ca să intre la facultate nu a fost de ajuns să ştie dinainte subiectele, ci i le-au dat şi rezolvate; se pare că a reuşit să le înveţe pe dinafară, cât să fie declarat admis.

    Portocaliii ăştia DILETANŢI au toţi consilieri mulţi, pălăria fiind atât de mare pentru ei.

    ŢARA ASTA TREBUIE SĂ ÎNCAPĂ PE MÂNA UNOR OAMENI CU CARTE! Din nou! Şi asta, dincolo de potenţialele defecte pe care le-ar avea.

  20. Pe youtube s a dat drumu la revolutie. daca macar jumatate din cei 140 de mii se vor tine de ce spun acolo…va fi revolutie;)..nu miting de protest pe 19 mai

  21. lol…genial am sa te urmaresc cu interes (recunosc ca nu m-am uitat aseara cand l-am vazut pe Nastase )

  22. Cred ca “Tatae” este un individ mai normal si mai responsabil decat multi dintre idiotii care s-au catarat in “fruntea trebii”.

    Eu mai astept ca presedintele sa faca ceea ce spunea la suspendare: sa se intoarca la popor, in Piata Universitatii…. fara casca de tabla pe cap si fara perna de puf la cur!

  23. multumesc ca l-ai invitat pe tataee,esti genial.o sa inregistrez emisiunea,sigur v-a fi reusita.

  24. Victore, eu va urasc pe toti cei care ati sustinut vreun politician roman care a fost vreodata la putere in egala masura. Nu Basescu a bagat tara in gard, ci Basescu impreuna cu toti ceilalti. Imi pare rau sa vad cum se cearta portocalii de serviciu cu antiportocalii, pentru ca toti suntem in aceeasi oala austera, murdara pe margini si arsa la fund, in vreme ce toti aia de sus sunt niste imbuibati, indiferent de culoarea politica. Toata stima pentru articolul de azi.

  25. SA FIM SOLIDARI ASTA NE-AU CERUT POLITICIENI IN 2008 ATUNCI CIND AU AVUT NEVOIE DE VOTURI.Si am fost solidari cu toti puturosii si lenesii care in viata lor nu au mutat un pai 1 mm si au dormit la umbra cind le era cald sau la soare cind le era frig in timp ce altii pentru o amarita de pensie(350 lei)pe care guvernul o taie azi munceau cu soarele-n cap sau cu ploaia in spinare .Nmeni la acea vreme nu a gindit ca nu e bine sa rasplatesti lenea si sa pui pe aceas treapta: harnicul cu lenesul.Pai atunci de ce sa mai muncim ca doar statul da pensie la batrinete pe nemuncite -ia de la cei care au muncit SA FIM SOLIDARI CU TOT FELUL DE PRIMARI CARE nu mai stiu cum sa cheltuiasca banul public inventind tot felul de aberatii .Asa a gindit primarul din Medias TEODOR NEAMTU PRIMAR P.D.L.care “nestind” ce sa faca cu banul public inventeaza si -s face de lucru:repara str.Greweln strada care a fost data in folosinta gata asfaltata in anul trecut 2009 1 noim.face scuaruri in mislocul strazilor.va prezentam un set de fotografii

    Sa fim solidari cu statul ROMAN cind sponsorizeaza prin diferite institutii un fotbal corupt unde meciurile se aranjeaza in culisesi amintesc aici :Primaria TIMISOARA -Sponsorizeaz partial echipa de fotbal.Primaria IASI -Sponsorizeaza in totalitate echipa de fotbal.Regia Huilei V. JIULUI- S ponsorizeaza 5 ehipe de fotbal si enumerez doar pe cele mai cunoscute-Pandurii ,Minerul Motru Minerul Berbesti.Regia Gazului Metan 4 echipe de fotbal .Iata care sint Intergaz TG. MURES,.Intergaz Bucuresti, Intergaz C.F.R. Craiova si nu in ultimul rind GAZ -METAN MEDIAS(+echipa de Baschet) care paradocsal in acest an finalizeaza :constructia hotelului-cantina pt. cantonament ,maresc tribunele conf.cerintelor U.E.F.A.7500 DE LOCURI PE SCAUNE,si tot in aceasta vara schimba gazonul si refac drenajul mergind chiar pana la incalzirea gazonului pe timp de iarna modernizare totala.Guvernul a gasit de cuvinta inpreuna cu d-nul T .BASESCU ca pentru a scadea chieltuielile bugetare nu e nevoie sa ceara :In aceasta tara cine munceste are dreptul la pensie cine NU cum is asterne asa doarme ,cine-s bate joc de bani publici cu aberatiile descrise mai sus are un loc linga d-nul Penescu,trebuie fotbal in aceasta tara f.bine echipele sa-s gaseasca sponsori privati cine nu are se desfinteaza,dar este nevoie sa micsoram pensiile astea amarite, sa nu mai compensam medicamentele si nemai avind bani scapam repede de pensionari pe cale naturala biologica.Si atunci eu nu pot sa nu-mi aduc aminte de o poezie a lui G. Cosbuc ;Ciocoi pribeag adus de vint\Mi-ai pus pe umeri cit ai vrut\Si m-ai scuipat si m-ai batut\ Si ciine eu ti-am fost\…. Sa nu dea dumnezeu cel sfint sa vrem noi singe nu….\Si-atunci CRISTOS sa fiti nu veti scapa nici in mormint

  26. Excelent D-le Ciutacu.
    Tataee e cu noi! Tataee si trupa e cu noi! Tataee demasca minciuna, jafurile si incompetenta. Dumnealui admite ca daca Guvernul ar fi lucrat cu cap, ar fi scazut taxele in momentul in care se adancea din ce in ce mai mult, poporul ar fi fost solidar cu situatia tarii si ar fi avut alta atitudine.

  27. ”Videanu are doi copii la Scoala Americana din Bucuresti, unde un an de studiu costa 16.300 de dolari de elev ”…
    Aceasta este o declaratie din ”viata” lui Videanu
    Puteti verifica , nu e minciuna …
    NO COMMENT !!!

  28. Pt.@adrian cosmin
    Asa e prietene..Drepturile se castiga,nu se negociaza, dupa cum o natiune are, sau nu, sange-n
    instalatie si o scanteie de demnitate.Ca tot se fac analogii cu Grecia…Pai aia au fost secole intregi stapanii lumii si-ai marilor.Apoi i-au colonizat cultural pe cuceritorii lor, pe romani,pana intr-atata incat in lumea buna din Roma se vorbea mai mult greaca decat latina.

  29. Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace! E un indemn, poate promovezi si miscarea asta; nu stiu ce finalitate va avea, dar merita sa facem un gest. Nu trebuie neaparat sa publici comentariul meu; dar ar fi bine sa vorbesti la tine pe blog sau/si in emisiune despre aceasta incercare. Iata un link catre “manifest”(in gasesti in mai multe locuri):http://razvratirea.blogspot.com/2010/05/motiunea-de-cenzura-cetateanului-roman.html
    Bafta!

  30. Tare subiectul!
    Pentru nestiutori:
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Gubernie
    Si totusi, dintre toti barbatii care se vad “pe sticla”,putini imi par “cu sange in”… venele lor.Dintre acestia, in topul meu este si Dl.Presedinte.Mai sunt, cativa, putini cei drept, dar …nu cred ca va intereseaza acum.

  31. Protestul de atazi al sindicatelor din invatamant nu a putut convinge pe nimeni deoarece era atat de lesiat!!
    Astia au castigat prin frauda si de aceea nici Dumnezeu nu i-a ajutat.D-nul Voiculescu are dreptate, sa se descopere marfurile din comertul subteran,si el ar ramane uimit de cate smecherii se fac de la cel mai mic,comerciant de magazin satesc,care nu are acte de provenienta pe mai nimic si pana la rechinii cei mai mari.
    Nu inteleg de ce nu pun controalele in functie ca doar de aceea isi incaseaza aia salariul sau isi pierd toti mita?
    Considera ca daca masurile vin de la Voiculescu nu sunt bune doar pentru ca nu este agreeat de Basescu?Este o mandrie prosteasca.Atunci daca promoveaza zicala “Capra raioasa cu coada pe sus”, sa faca bine sa plece acasa dar nu numai Boc ci toti in frunte cu Basescu si sa duca banii pe toti anii in care nu au facut ninic pentru tara.Nu am auzit pana acum sa iei salariu cu multe zerouri fara sa faci nimic.

  32. Viaţa-i un cadou frumos şi unu de căcat, // De căcat să trăieşti în România defapt…
    Nu că e ceaţă, praf, e un sistem bolnav, // Într-o ţară frumoasă pe care-o fac pilaf…
    Târfe ordinare cu un singur scop, // Să ne sece pe toţi ca ei să fie-n top,
    Nu contează cine moare, dacă moare, cum trăieşte, // Că oamenii se-aruncă de pe blocuri orbeşte,
    Că oamenii-şi dau foc pentru că nu au de mâncare, // Că se moare în spitale de atâta nepăsare,
    Că se spânzură copiii de dor pentru părinţi // Plecaţi afară, unii cu multă şcoală,
    Că n-au mai suportat bătaia de joc, // Politică pe băţ cu Pic şi Poc…
    În morţii voştri de hoţi cu pretenţii de lorzi, // Genocid cu altă faţă, să vă văd pe toţi morţi
    Acum!

    http://www.bugmafiaoficial.ro/downloads

  33. Privesc fără de țintă, dus
    Cu gândul către vreo schimbare
    Dar viitorul e apus
    Căci văd în sferele de sus
    Un dictator cum nimeni are
    În capul țării noastre pus.
    Bătrâni rămași cu ochii-n soare
    Se-mping în rânduri de jendari
    De n-ai fi zis că-s pensionari
    Şi vezi că jalea lor e mare
    Ca n-au nici bani de ochelari
    Să vad-o țară care moare.

  34. informatie neverificata:
    -guvernul Frantei 35 ministri si secretari de stat;
    -Romania, presedintie: 37 consilieri cu RANG de ministru (fiecare cu cabinet, secretara, sofer, etc).

  35. Asa bre, adu-l pe tatae sa-i stranga pe guvernanti de c___e!
    Prin ritm si vers,
    Sa le-o dea pervers
    Ca epoca lor a apus
    Si chirou’ are ficatu’ distrus!

  36. Mai ce ne prosteste Base!
    Cica acum sindicatele sunt de acord sa se diminueze salariile dar nu cu 25% ci cu 10%. Pai, nu suntem prosti?
    Asta a si vrut Base, sa obtina un procent de diminuare, nu? Era clar ca de aia a propus 25 % pentru a obtine chiar si mai putin. Ca la piata. A obtinut.Si noi suntem fericiti. Si prosti.
    EL NU ARE DREPTUL SA DIMINUEZE CU NICI MACAR 1 LEU SALARIILE, PENSIILE, ALOCATIILE ETC.

    Mircea, tin minte ca ai comentat – si aveai mare dreptate – atunci cand le-a taiat profesorilor din salariu. Intai a zis ca le mareste cu 50 %,apoi cu 18 %, apoi a amenintat ca le scade nu stiu cat % si apoi au fost fericiti ca le da tot atat cat aveau. Perfect! Acum IDEM.

  37. Tu folosesti figuri de stil si comparatii sugestive , precum gubernie . Eu sunt mai pragmatic , iti spun ca exagerezi : nu ne-ntoarcem decat cu 14-15 ani in urma , cam prin 1996 . Am tot mai multe motive sa cred asta . Ii datoram lui Basescu o intoarcere in timp , cand noi speram sa mergem in continuare , sontac-sontac (ca si pana acum) inainte . Nu-i cer crestere economica de 10% in criza , nu m-astept sa-mi creasca veniturile cand toata lumea sufera . Ii cer insa perspective clare . Ii cer sa dovedeasca ca stie sa tina criza in parametri suportabili . A esuat lamentabil . Fara figuri de stil .

    Imi cer scuze pentru off-topic , dar am un comentariu la articolul precedent . Intr-un stat semitotalitar , toti cetatenii depind de autoritati intr-un fel sau altul . Cei saraci au nevoie de ajutoare sociale , cei mai bogati (care si-au ipotecat toate bunurile – inclusiv casa in care le traieste familia ca sa se dezvolte si sunt la o singura factura de faliment) se tem sa supere pe cineva pentru ca legea e suficient de confuza si interpretabila ca sa poate fi penalizati in orice moment . Un prieten mi-a zis odata ca un comisar al garzii financiare i-a spus ca poate oricand sa-i dea doua-trei sute de milioane amenda (“daca vreau” , evident) . Pentru ca orice factura incorect intocmita (orice greseala sau omisiune , oricat de mica – inclusiv nume delegat , ora intocmirii facturii sau numarul de masina , de pilda ) se poate penaliza conform Codului Fiscal cu 25 de milioane . Vine Garda , verifica actele pe ultimul an , iti gaseste lejer cateva facturi de genul asta si te amendeaza (amenda de 25 de milioane e pe fiecare factura in parte) . Si e doar un exemplu . Evident ca ce-a patit Realitatea e o sicana . Lor nu li se va intampla nimic pentru ca oricand vor fi preferabili vii si dedicati cauzei decat morti , dar nu toti au norocul lor . Asta-i tara ! O zi buna .

  38. Victoras, eu nu sunt in totalitate de acord cu tine ,eu cred ca Basescu,nu la gasit pe Aliodor , nu era Joi in calendar ,iar STS-ul nu a avut timp sa monteze aparatura psihotronica in locatie, de aceea a comunicat prin consilierii sai ca se va intalni cu pensionarii peste doua sau trei zile. Deci ,Presedintele nu raspunde in fata celor care il trag la raspundere, pe nepregatite.

  39. Superb … !!! (mai ales finalul)
    … si trist … infiorator de trist…!!! 🙁

  40. Scuze
    VICTOR, tin minte ca ai comentat – si aveai mare dreptate – atunci cand le-a taiat profesorilor din salariu. Intai a zis ca le mareste cu 50 %,apoi cu 18 %, apoi a amenintat ca le scade nu stiu cat % si apoi au fost fericiti ca le da tot atat cat aveau. Perfect! Acum IDEM.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.