Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Văru’ Zorro din Primăverii

Văru’ Zorro din Primăverii

De ce o să aibă preşedintele României un rival pe măsură în aceste alegeri? Pentru că Oprescu joacă perfect rolul de preşedinte al scârbiţilor. Şi sunt mulţi, al dracu’ de mulţi, de la cei foarte săraci, până la cei extrem de bogaţi. Iar Oprescu şi-a făcut un antrenament perfect în lupta de acum mai bine de un an cu Blaga. Are deja o bătălie câştigată-n spate, nu mai e eternul perdant care aşteaptă cu mâinile împreunate un mandat cucerit prin vot. Personal, nu l-am crezut o clipă când promitea solemn că nu va candida la preşedinţia României. Pentru că-i ştiu ambiţiile, pentru că ştiu şi ce vrea, şi ce poate, pentru multe alte motive. Nu i-a convenit când i-am spus-o în faţă, în emisiune şi-n particular. Mă lasă rece. M-aş putea bate cu pumnii-n piept că încă o dată am avut dreptate şi aş putea chiui de fericire că am scăpat de ridicolul de a-mi etala fizicul debordant, în maiou şi cu papion la gât, prin studiourile Antenei 3.

Discursul anti-sistem al lui Oprescu – evident că demagogic, doar Doctoru’ nu candidează după o viaţă de apostolat prin Delta Nilului – e exact ceea ce are nevoie să audă România isterică şi disperată de astăzi. “Clasa politică e de vină” a devenit deja o formulare axiomatică. Rămâne de văzut cine va striga mai convingător şi mai pe gustul poporului suveran. Sunt doi pretendenţi la glorie care mizează în paralel pe felia antipolticianismului. Preşedintele în exerciţiu (care vorbeşte despre fenomenul politic de parcă ar veni din societatea civilă) şi preşedintele scârbiţilor (căţărat fălos pe-un cal alb virtual care până acum ar fi păscut prin curtea Academiei Române) asediază în paralel, fiecare în interes personal şi/sau de grup, o cetate plină cu politicieni.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

118 thoughts on “Văru’ Zorro din Primăverii

  1. Imi vin cuvinte vulgare in minte la adresa celor care stau la pupitre si spun,tot spun vorbe pe care nu mai reusesc sa le deslusec.
    Sunt niste pupitristi si atat.si-apoi fetele lor care ma fac sa mut postul la tv.nu mai am curajul nici macar sa sper.imi vine doar sa urlu!

  2. @Scaevola: emotionant si mobilizator, numai ca pana acum taman intuitia nu prea m-a tradat. am inteles ca, decat sa vina ipocritul de Oprescu, mai bine continuam cu demagogul de Basescu? este si asta o optiune, dar eu il prefer pe Crin.
    @contele: super baieti sunt regii asfaltului. sa-i punem direct ministri in cabinetul Boc III. si sa nu-i uitam pe vanzatorii de arme, pe aia de la Romano-Americana (care vand stiinta vrac) sau pe rusii lu’ dragastolo. furtuna voastra e fix o picatura-n ocean. 85% dintre cei care merg la vot au auzit de Net (daca au facut-o) la tv.

  3. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Si eu ca Dvs.,sper sa mai avem o sansa sa ne insanatosim la cap,ca altfel…

    Cu acelasi respect,
    Ioanap

  4. O fi fost strategie sau prostie, la cei care i-au scris discursul lui Oprescu, sa-l atace, fie si aluziv, pe Iliescu ?
    Daca mai erau unii iliescieni hotarati sa-l voteze pe Oprescu…acum i-a motivat sa se razgandeasca.
    Voturiule lor raman la Geoana!

  5. @victor: corect, insa tismaneanu nu candideaza. daca ar fi candidat nu l-as fi votat.
    din pacate din comentariile voastre dar si ale domnului ciutacu se intelege ca ce i se repseaza lui basescu i se poate ierta lui oprescu. alta marie cu aceeasi palarie. asa e de alegeri in romania, incepand de la 1900

  6. Domnule Ciutacu,

    Ma intreb … Am trait vreodata in tara aceasta, adevarul?
    Unde este adevarul?
    De acord cu candidatura domnului Oprescu in sprijinul lui Crin Antonescu,dar ce reprezinta domnilor semnul afisat la tribuna lansarii candidaturii????? Cele 7 minuni ale lumii?
    Sa fie un semn mistic? Si culoarea?
    Ma intorc la parerea ca vom avea un presedinte pe care-l meritam …iar cutia Pandorei se va deschide dupa alegeri…

  7. @Victor Ciutacu: Nu, ai inteles gresit. Nu am spus “mai bine continuam”, departe de mine gandul asta. Dezamagit si indignat spun ca “din pacate trebuie sa continuam”, pentru ca nu exista alternativa. Si intuitia mea imi spune ca de asta data cel putin jumatate din electorat nu va mai alege nici macar “raul cel mic”, pur si simplu nu va mai alege deloc!
    O solutie se va gasi cand va iesi in fata un om care nu face parte din actuala clasa politica. Oprescu nu mai pacaleste pe nimeni, el a fost si este membru al clasei politice si a profitat din plin de asta. Joaca acum rolul independentului neprihanit, face pe fata mare suava si guresa, dar stim deja ca si-a facut himenoplastie dupa o viata de huzur si chefuri, petrecuta pe centura paralela cu cercul a politicii romanesti.

  8. 3 idei

    Consider ca din acest moment lui Basescu ii va fi foarte greu sa mai castige aceste alegeri !!! Nu, nu pentru ca Sorin Oprescu ar fi “Mantuitorul” Romaniei, singurul capabil s’o dea parte’n parte cu Popeye si sa’l dovedeasca in lupta dreapta ! Nicidecum ! Ci pentru ca intrarea lui in cursa il lasa pe Basescu fara votanti potentiali ! Asta este marele merit al candidaturii lui Oprescu !

    In clipa in care recunoastem ca n’avem incotro, daca vrem sa scapam de marinar, trebuie sa apelam la doctor, desi sintem constienti acesta din urma nu’i nici el vreun sfant, ba dimpotriva, pentru noi e deja o mica infrangere !!! O infrangere morala, imi veti spune! Da, dar tot o infrangere ramane ! Traian Basescu ne’a infrant pe toti, la nivel psihologic, daca am ajuns sa ne agatam de orice si de oricine, numai pentru a scapa cu orice pret de “raul cel mare”. In sinea lui, il banuiesc ca are o mica satisfactie personala meschina, vazand cum noi toti, astia care’l vrem dus departe de Cotroceni, ne uitam la Oprescu ca la Dumnezeu, asteptand sa ne izbaveasca de tiran! Redevenind pragmatici, sigur ca scopul scuza mijloacele de data asta, iar daca scopul este sa scapam de baiatu’ asta, atunci fie…, oricine ne ajuta sa ne indeplinim obiectivul este suficient de bun!…

    Aseara, la tine in emisiune am aflat care va fi marea miza a acestor alegeri prezidentiale: reformarea din temelii a statului roman de catre cel care va castiga alegerile. Hai sa fim seriosi !… Atitudinea care schimba Romania cu autostrazi suspendate ! 🙂 Iar il votam pe ala care nascoceste fantasmagoria mai mare si reuseste sa o vanda mai bine ?! Se pare ca da.

  9. @Victor:

    “decat sa vina ipocritul de Oprescu, mai bine continuam cu demagogul de Basescu? este si asta o optiune, dar eu il prefer pe Crin”

    V-a scapat? sau ati decis?

  10. din pacate cam ai dreptate: este singurul care il poate infrange pe Baselu’…
    restul sunt apa de ploaie.
    are insa un handicap: este independent. va fi furat in sectiile de votare.

  11. @dan: nu mi-a scapat nimic, n-am decis. ramane valabil ce-am mai scris. in primul tur observ atent, in turul doi oricine nu se numeste Basescu.

  12. Se intampla foarte des, ca cei care pretind ca doresc sa comenteze articolul scris de D-l Ciutacu, sau nu-l inteleg sau nu citesc trimiterile dumnealui la articolul intreg publicat fie in JN, fie Dinamo Gorj,etc.sau nu sunt suficient de atenti la mesajul ce se doreste a fi transmis.Analizand discursul lui Domnul Oprescu dumnealui afirma ca este ‘evident demagogic’ pentru ca si Oprescu ca si ceilalti candidati la presedintie cauta sa cucereasca masele de partea sa. Aceasta demagogie deci i-a caracterizat de pe vremuri uitate de electorat si ii caracterizeaza pe toti candidatii, fara exceptie.Poate careva dintre ei sa se bata in piept cu cuvintele: Pe onoarea mea ca ceea ce promit se va implini la termenul promis. Daca nu ma tin de promisiune,luati-mi viata!”.Fiecare avem simpatii si antipatii privind candidatii, si sustinem sau nu pe careva in detrimentul celuilalt. De ce sa fie cineva infierat cu apelativul ‘nedemn’ pentru sustinerea lui Oprescu de ex.?Poate acel cineva care se simte vizat de aceasta constatare isi revizuiteste ‘vocabularul’ daca nu si convingerile.

  13. Victore,putea un mogul de presa sa pregateasca in
    3-4 ani un independent serios pt a fi presedinte?
    Adica sa fie promovat un om adevarat,cu rabdare,in timp de voi ziaristii astia priceputi?
    eeee..?

  14. criza din ’33 s-a sfarsit cu schimbarea (inclusiv pentru Romania) geografiei politice in europa si nu doar

    criza de azi se joaca inca si depinde de inteligenta (chiar inteligence) si diplomatie sa mai fim intregi si la finele ei

    Q: daca , confirm sondarii, oricare dintre catindati i-ar lua fata lu Base, de ce sa NU il sustinem pe cel mai inchegat (adca Geoana), care are si avantajul relationarii si al partidului ?

    Sigur, daca in 2 intra Oprescu votam cu el, insa intreb iarasi, cuvintele lui Cristi Diaconescu despre deciziile de mare forta care ne privesc, chiar nu izbesc nici o ureche.

    PS: subscriu parerilor care prefera en-cephalusul phalusului

  15. Mai exista o varianta, cel putin matematic.
    Basescu s-ar putea sa nu prinda turul doi.

  16. motto :doctore ! d-aia te vrem Preşedinte.
    ………………………………………

    De la Biroul de informaţii CFR

    1. Încă ministrul Radu Berceanu are cca 300 ore de zbor ca pilot pe avioane uşoare, precm spuse duminica trecută, dar nici o secundă pe…roata-naripată. Aşa se explică fantasmele din siguranţa circulaţiei trenurilor de călătri;
    2. Conform bocspuselor din 06.10.2009 ora 10 :00, un contribuabil trebuie să ţină 1,2 pensionari români.
    “Radio Sărăcia Cotorceni” explică prompt pe neânţelesul tuturor : Înţelepţii pansionari români pricepând situaţia, au devenit tot mai scheletici şi nu se opresc aici…
    3. Pentru a participa La Conferinţa feroviară europeană,
    pilotul Berceanu a disponibilizat 10000 feroviari pe
    termen nelimitat (începe mâine la Bucureşti).

  17. @Victor Ciutacu
    Cred ca de decis nu ne-am decis nici unul dintre noi, dar multi il “preferam” pe Crin. Deocamdata e suficient.

  18. Greu de crezut ca Oprescu e de acceasi speta precum Basescu sunt oameni de profesii diferite si formari diferite si sincer Oprescu imi prezinta mai mai multa incredere decat oricare alt candidat la presedentie.

  19. Alegerile nu se castiga pe baza de creier pentru ca Romania e o haita care voteaza instinctiv cu cel pe care il simte mai puternic. Inteligenta, stiinta si intentiile bune sunt vazute ca niste chestii suspecte, chiar putin bolnave.

  20. Stimate dle Ciutacu, daca la primul tur de scrutin stau acasa toti cei care vor sa plece Basescu si nu s-au hotarat pe cine sa voteze, nu credeti ca exista pericolul sa avem de ales in turul doi intre actualul presedinte si Geoana sau, si mai rau, intre Basescu si Vadim? In plus, absenteismul masiv va mari proportional procentul voturilor fraudate.

  21. Lansare tipic dimboviteana cu mici tente de penibil (nici cozmanca nu mai e ce-a fost,needs up-grade).Iar doctorul ,acelasi fante shukar dar cu ceva din Clint Eastwood,de justitiar.Pe mine m-a convins.Nu-l votez…

  22. Pe mine Oprescu nu m-a surprins negativ in nici un fel. Nu am crezut nici un moment ca va fi in stare sa faca ceva pentru Bucuresti si asa s-a si intimplat.
    Daca nu ar fi candidat la primarie, ci direct la presedentie sau daca in astea citeva luni cit a fost primar ar fi facut ceva cu care sa se bata in piept, ar fi avut oaresice sanse.
    Asa cine il mai crede? Nu a fost in stare sa sa fie Primar, dar Presedinte. Si cine va face parte din echipa prezidentiala? Cozmanca? :))
    Foarte tare! Votati-l pe Oprescu!

  23. Ce tartitza si-a luat drept sigla. Doar asta si e un motiv suficient sa nu-l votezi. Abea astept sa il vaz la vreo intrunire cetateneasca.

  24. mai lasati-ma si cu oprescu asta. nu vedeti k el devine din ce in ce mai mult un basescu 2?!?!? unde e autostrada suspendata? oricum nu are nici o sansa sa ajunga in turul 2. nici daca i-a 500 000 de voturi din Bucuresti.

  25. Remarc cu ingrijorare faptul ca multi de aici sunt veniti parca din romanele lui Orwell si ar striga cu drag “Traiasca Stalin!”, stiind ca tocmai au fost condamnati la moarte din pricina tiranului. Ei vad clar si recunosc ca Stopescu asta este un neavenit, un ipocrit, un om care-si calca promisiunile cu nonsalanta, un ciubucar, un incompetent, un gargaragiu, un golanash, un fante de Dambovitza, dar toate acestea nu-i impiedica sa spuna ca-l vor vota cu doua maini. Chiar asa de disperati ati ajuns incat sa votati un asemenea personaj, ruda buna cu Pinochio si nepot de-al saptelea grad cu Munchausen, cu autostrazile lui suspendate cu tot? Chiar vi s-a netezit de tot creierul de ati ajuns sa preferati unui dictator un demagog incompetent?

  26. @Scaevola: te-ai activat subit si deja sari calul. nu-ti place, ai scris-o, nu-l vota, da’ termina cu propaganda ca te-ntorci in spam.

  27. Nu stiu ce sa mai cred. In tara asta totul pare posibil. Daca nu candida doctorul, si il sustinea intr’un fel sau altul pe Antonescu, asta din urma ar fi avut toate sansele sa scoata oamenii la vot si , ca urmare , sa castige. Exemplu de caz: Eu. L’am votat pe Oprescu, am crezut in el si in sansele lui la Primarie. Am crezut ca poate sa schimbe lucrurile. Acum vad ca la sectorul 3 se fac afaceri de zeci de milioane de euro in familie. Cum sa nu poti tu – primar al capitalei sa starpesti obiceiurile astea la nivel de sector si sa cred ca vei putea, ca presedinte, sa le starpesti la nivel de tarishoara?
    Nu fac nici o comparatie intre doctor si cristoiu. Insa in contextul asta, in care orice a devenit posibil (pentru mine limita o reprezinta tupeul nemarginit a lu ridzi ) , banuielile ca santajul a devenit principalul instrumet de lucru al sistemului pare acceptabil ca supozitie.
    Si daca nu mai credem nici in doctor, care ptr mine unu e exemplu de coloana vertebrala in politica noastra .. nu ne ramanem decat sa ne facem cruce si sa luam one-way-ticket catre o tara . orice tara .
    Un lucru extraordinar ar fi ca doctorul sa poata indeparta nenorocitul asta de scenariu. Nu stiu cum insa.
    Pe de alta parte, daca se dovedeste ca singurul rezultat al lui va fi scoaterea lui antonescu din turul doi in favoarea lui geoana.. atunci, din punctul meu de vedere, dl Oprescu a face un lucru teribil. Care poate costa Romania si romanii extrem de mult. Si romania nu isi permite, nu poate, nu are cum, sa supravietuiasca unui asemenea esec. ptr ca realegerea lui base, asta ar fi – un esec al normalitatii aprobat de romani.

  28. n’am terminat o idee de dragul urmatoarei. eu votez , in turul doi, doar oprescu/antonescu. si am senzatia ca nu sunt singurul, ba din contra, fac parte dintr’un grup statistic relevant ptr alegerilea astea.

  29. @Victor Ciutacu: Am inteles, sunt pe feuda ta, nu mai scriu nimic, sa nu-ti jignesc cititorii infinit mai putin inteligenti decat tine, dar vorba lui Shakespeare: thou shalt see me at Philippi! Viteazule Brutus…

  30. Se pare ca destul de multi prefera ‘dictatura marinareasca’, ‘autoritarismul regimului Basescu’ fata de oferta ‘unui inceput nou’sub bagheta’ unui om despre care D-l Ciutacu, formator de opinie, declara:”ii stiu ambitiile, pentru ca stiu si ce vrea, si ce poate, pentru multe alte motive”. Si pentru ceea ce vrea Sorin Oprescu, el va fi urmat de “multi, ai dracului de multi, de la cei foarte saraci, pana la cei extrem de bogati”, cu conditia ca strigatul lui sa fie cel “mai convingator si mai pe gustul poporului suveran”

  31. Victore, ce parere ai de declaratia lui Ion Iliescu prin care il acuza poe Sorin Oprescu ca ar fi mana-n mana cu Basescu? Stiu ca ai mai auzit acest zvon, dar deja e mult mai mult decat atat!

  32. @Scaevola: subit te-a palit cheful de scris. eu nu cred in reactivari subite pe anumite subiecte. te-a durut in pix de blogul asta, ti-ai amintit de el cand a scos iar capu’ Oprescu. l-ai spurcat, nu te-a cenzurat nimeni, da’ ai dat-o-n activism politic. ceea ce eu nu simt nevoia sa vad; si nici jignirea celorlalti care scriu si citesc aici. motiv pentru care te-ntorci unde ti-e locul: in spam
    @Costin Tanasescu: nu exclud nimic, dar ar fi bine ca Ion Iliescu sa-si si probeze acuzatiile. eu il suspectez pe Mircea Geoana ca e inteles cu Traian Basescu. si pe Ion Iliescu pentru ca l-ar fi vandut in 2004 pe Adrian Nastase. da’ nici eu n-am probe, deci raman cu suspiciunile mele

  33. @Scaevola

    Dacă tu crezi că politicienii, indiferent de numele lor, beneficiază de un portret imaculat în faţa votanţilor, te înşeli.
    Să spunem că Oprescu e aşa cum zici tu, însă de ce aş crede că ceilalţi sunt altfel, pentru ai vota. Poate aceia care îl vor vota cred ca el este mai puţin corupt decât contracandidaţii la Cotroceni.
    Întotdeauna va fi mai bun un demagog incompetent în faţa unui dictator!

  34. Domnule Ciutacu, nu are candidatul Oprescu nici o sansa de a intra macar in turul 2 , nu inspira incredere …..pana la urma cum a demonstrat ca ar fi capabil sa fca ceva bun ptr Romania? prin discursuri demagogice? n-are nici o sansa….

  35. Va dau un titlu:În plină criză, edilii Capitalei au decis să consume o cincime din bugetul anual al oraşului pentru asfaltări inutile şi de câteva ori mai scumpe decât costul real.Este din CAPITAL.Poate bateti toba cateva zile se sesizeze vreo comisie(Udrea,Ridzi…etc).Kiseleff ar costa 14 milioane de euro kilometrul.HA,HA,ha ca ma apuca plansul.Poate-l intrebati si pe Oprescu???

  36. Ma gandesc si eu ca Basescu si-am facut treaba, a facut cateva reforme in Romania, a adoptat niste legi necesare, acum trebuie sa vedem ce facem cu relatile externe, asa ca Traian Basescu a avut un mandat de reforma a Romaniei, de maine altul are un mandat de stabilizare a relatiilor internationale , poate reuseste cel care o sa vina sa profite de noile relatii strategico-economice dintre state.

    Anca , parca il adorai pe Antonescu, ce faci ti-ai schimbat opiniile?

  37. Sunt sigura ca niciunul dintre taranii din comuna bunicii mele nu a auzit de Sorin Oprescu…In mediul rural e un anonim, iar daca nu se va apuca sa imparta saci cu faina si sticle de ulei la sateni, nu stiu daca se va bucura de simpatia taranilor….Asta vara, in preajma alegerilor europarlamentare, am fost in concediu in Romania. Cand am vizitat-o pe bunica mea am ramas uimita sa vad localitatea era pur si simplu portocalie, discoteca locala se transformase in sediu PDL, pe toti stalpii erau numai afise pdl-iste, toata lumea avea tricouri si pungi portocalii…Nu stiu daca domnul Oprescu beneficiaza de resursele financiare pentru a cumpara “dragostea” si voturile celor multi…

  38. E foarte greu sa ajunga in turul doi intrucat( si cred cu tarie in asta) cel mult 20% dintre cei care merg la vot o fac din convingere, manati de constiinta de a fi un cetateni responsabili…restul sunt scamatori de 5 parale-membrii de partid, posesori de galeti, pixuri, etc, aspiranti la cine stie ce post in cine stie care institutie publica. Provocarea lui Oprescu este de a ajunge in turul doi, pentru ca nu are un partid care sa-l sustina, sau cel putin nu pe fata:). Daca va ajunge in turul doi…atunci vom vedea cat de “chirurg” este

  39. @Fiara
    Ce se intampla de scrieti mai rar?!Sper ca aveti alt motiv(care va disparea cred) decat o reala saturatie.Eu agreez ce scrieti,opiniile Dvs.,sinceritatea…
    Cu stima ,
    ioanaP

  40. Basescu le trage inca o leapsa lui Geonica si Crinica prin asumarea raspunderii. Dac o voteaza meritul este al reformistilor PDL si al Intaiului Barbat al Tarii. Daca nu o voteaza sunt destabilizatori/coalitia lui 322/ticalosi/scot PDL de la butoane in perceptia publica ajutandu-l pe Basescu (apropo daca cu faza asta ii merge a 3-a oara lui Basescu, inseamna ca Ileiescu a gresit; Geonica nu este prostovan ci cretin de-a dreptul – sau interesat).
    Oricum doar startul lui Oprescu i-a furat un culoar lui Basexu’ si aia s-a vazut in tipetele oranjgutanilor de ieri si reflectarea mediocra sau tendentioasa din presa de azi.

  41. Mon cher Victor,

    Feeling-ul imi zice ca nici tu nu crezi in sansele Doctorului… Dar esti un sentimental si in plus da bine la pulime sa nu sustii pe niciunul din candidatii partidelor… Iar asta iti da confortul de a manevra linistit in relatiile cu ceilalti “catindati”…

    Doctorul, la fel ca si Base, e baiat bun, de sprit, de gasca… Dar n-are nici anvengura si nici viziune ca sa fie Presedinte…

  42. Draga Domnule Victor Ciutacu ,
    Numele meu este Calin Nicolescu si , in destul de multe situatii , am remarcat stilul dvs. inconfundabil in a evalua si comenta evenimentele desfasurate in spatiul politic romanesc . Uneori , am avut chiar opinii similare .
    Acum as dori sa ma refer la o afirmatie a dvs. din cadrul emisiunii Sinteza Zilei din 5 Octombrie 2009 si anume aceea potrivit careia , in timpul desfasurarii , la Romaero S.A.Bucuresti, a lucrarilor Congresului PSD care au avut ca principal obiectiv validarea candidaturii Domnului Mircea Geoana la Presedentia Romaniei , manifestarile celor prezenti ar fi fost dirijate de anumite persoane din sala . In realitate , nu a fost asa , oamenii manifestand absolut spontan si nedirijat . Stiu ca nu vreti sa credeti , dar acesta este adevarul draga Domnule Victor Ciutacu .
    Prin urmare , ma astept la cresterea , pe viitor , a nivelului de obiectivitate al comentariilor dvs . , indiferent de optiunile dvs .cu privire la sprijinul pe care il acordati unui anumit candidat si la sansele domniei sale de a accede la prima pozitie in stat .
    Cu respect .

  43. @Victor,
    Stiu ca nu esti Dumnezeu si nici nu ai cum garanta pentru nimeni nimic, insa vreau sa te intreb ceva: exista vreo posibilitate, indiferent cat de mica ar fi ea, ca Iliescu sa aiba dreptate in ceea ce-l priveste pe Oprescu? Nu de alta, da’ parca n-as vrea ca din 7 decembrie sa-l vad prim-ministru pe baselu’! Ca tot aia e si chiar emigrez…..

  44. Apropo de “Ştiu că-s arogant şi genial, dar îmi place să mi-o spună şi alţii. Oare o să mă iertaţi vreodată că-s cel mai bun? ” , desi nu ai definit la ce esti ” cel mai bun” poate incerci un pronostic in legatura cu noul presedinte si poate ne explici care -dupa parerea ta ,ar putea (dintre cei care si-au anuntat disponibilitatea de a ocupa fotoliul de presedinte)detine mai multe calitati pentru functia de presedinte al Romaniei (in cazul ca ar exista dupa parerea ta vreunul.Multumesc

  45. Ce nu mi se pare ok in discursul tau e o oarecare bunavointa in a-i trece cu vederea lui Oprescu ceea ce altora poate ca nu le-ai permite. Evident ca e dreptul tau sa ai opinii si favoriti politici si e chiar misto ca o faci de-a dreptul,spre deosebire de alti ziaristi. Insa mi se pare ca treci prea usor peste demagogia infioratoare a lui Oprescu – cel care ne vorbeste lejer de 45 de ani de comunism ca si cand el n-ar fi produsul (la propriu) al acelor ani.
    Altfel, banuiesc ca ti-au zis-o deja prea multi, scrii prea bine ca sa nu o faci la modu’ obiectiv si cu cei pe care-i simpatizezi.
    Vorba lui Octavian Paler – polemici si comentarii cordiale s-avem.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.