Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Văru’ Zorro din Primăverii

Văru’ Zorro din Primăverii

De ce o să aibă preşedintele României un rival pe măsură în aceste alegeri? Pentru că Oprescu joacă perfect rolul de preşedinte al scârbiţilor. Şi sunt mulţi, al dracu’ de mulţi, de la cei foarte săraci, până la cei extrem de bogaţi. Iar Oprescu şi-a făcut un antrenament perfect în lupta de acum mai bine de un an cu Blaga. Are deja o bătălie câştigată-n spate, nu mai e eternul perdant care aşteaptă cu mâinile împreunate un mandat cucerit prin vot. Personal, nu l-am crezut o clipă când promitea solemn că nu va candida la preşedinţia României. Pentru că-i ştiu ambiţiile, pentru că ştiu şi ce vrea, şi ce poate, pentru multe alte motive. Nu i-a convenit când i-am spus-o în faţă, în emisiune şi-n particular. Mă lasă rece. M-aş putea bate cu pumnii-n piept că încă o dată am avut dreptate şi aş putea chiui de fericire că am scăpat de ridicolul de a-mi etala fizicul debordant, în maiou şi cu papion la gât, prin studiourile Antenei 3.

Discursul anti-sistem al lui Oprescu – evident că demagogic, doar Doctoru’ nu candidează după o viaţă de apostolat prin Delta Nilului – e exact ceea ce are nevoie să audă România isterică şi disperată de astăzi. “Clasa politică e de vină” a devenit deja o formulare axiomatică. Rămâne de văzut cine va striga mai convingător şi mai pe gustul poporului suveran. Sunt doi pretendenţi la glorie care mizează în paralel pe felia antipolticianismului. Preşedintele în exerciţiu (care vorbeşte despre fenomenul politic de parcă ar veni din societatea civilă) şi preşedintele scârbiţilor (căţărat fălos pe-un cal alb virtual care până acum ar fi păscut prin curtea Academiei Române) asediază în paralel, fiecare în interes personal şi/sau de grup, o cetate plină cu politicieni.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

118 thoughts on “Văru’ Zorro din Primăverii

  1. Imi e teama ca nu cumva Zeus sa fie imun la sabia agatata de Oprescu.
    Parca vad ca o sa dea Basescu peste rana cu apa vie si ii trece…
    Prin urmare rugaciuni dimineata ,la pranz si seara ca doctoru’ sa fie calaul si apa vie sa fie din alta poveste !

  2. Citind acest post am simtit in sfarsit
    o revelatie si un sentiment de mare incredere.
    Si o strafulgerare de tip flower-power-inverted
    mi-a pus matura… aaa asta, furca-n mana
    si am convingerea ca am descoperit solutia:
    votez Sorin Oprescu.

    Amen, brothers and sisters.
    A, pardon, aici venea aia cu “Fuck the system!” 😀

  3. Cu toate ca am votat mai devreme cu Crin, cred si eu ca Oprescu ar fi mai indicat ca presedinte, nu stiu insa daca fara sustinerea unui partid mare poate ajunge prea departe (sper ca da). Ideea de baza care ar trebui sa fie in creierul tot romanului ar trebui sa fie ca trebuie sa scapam de Basescu, apoi mai vedem noi…

  4. Tare mă tem că nu îşi va utiliza potenţialul la maxim în campanie.

    Tare mă tem că a făcut blat cu unul sau cu altul dintre contracandidaţi.

    Tare mă tem că nu se gândeşte deloc să câştige, ci a intrat în cursă doar pentru a-l mai încurca un pic pe Geoană.

    Şi tare mă tem că va ieşi doar pe locul 4.

    Din aceste motive nu îmi pun nici o secundă vreo speranţă în Doctor, dar dacă e să-l bată pe Tiran, să-l ajute Dumnezeu!

  5. Daca romanul se poate abtine de la bautura in ziua alegerilor Oprescu are sansa,daca nu, Burebista ajuta-ne.

  6. In legatura cu candidatura lui Oprescu e clar ca e o diversiune politica de a scinda electortul lui Geoana.
    Problema e alta nu-l vrem pe Basescu dar nu-l vrem nici pe Oprescu care are un limbaj la fel de trivial ca al D-lui Presedinte si promisiuni daca nu identice mult mai pompoase ca cele basesciene din 2004.
    Asa dar cine e in spatele lui Oprescu? ma intreb ca un cetatean simplu,cine ii sponsorizeaza campania ?,oare sa fie acelasi aparat care a functionat si pentru EBA alt vestit independent.
    Campaniile acestea electorale finantate cu bani multi ne sfideaza inteligenta si ne pun in situatia faptelor implinite intr-un an de criza financiara interna care creeaza someri.
    Banii acestia de pe campaniile extravagante ca asa le putem numi nu era mai bine daca se intorceau in economia reala…ca de procurat acesti bani vin tot din impozite si taxe dezastroase a la Pogea.
    Oare nu ne-am saturat de un presedinte jucator(nunti,ospete,cumetrii) ca sa votam altul la fel dar de data asta independent fara sprijin al unui aparat de partid si cu o campanie finantata de unde….?

    Seba1-0

  7. INCREDIBIL!vezi ce putere de convingere aveti voi,jurnalistii…;gata,acum unii dintre votanti il vor pe oprescu.Nu-i mai manipulati,dl Ciutacu,nu vedeti ca judeca altii pt. ei?L-au votat pe basescu,l-au ales pe constantinescu…,acum se duc sa puna iar stampila aiurea.Astia n-ar mai trebui sa aiba drept de vot;distrug o romanie cladita cu mare greu,in sute de ani,ca asa considera ei, pe moment;VADIM,E SI RANDUL TAU!!!

  8. Victore… De cate ori am votat pana acum, mi-am dat pumni in gura pentru ca am fost un bou. Nu mai votez maestre, si sper sa mi se dea un pumn in gura pentru ca am fost un bou si de data asta. Mi-e teama de blaturi si de serpi care vorbesc frumos. Prea mi s-a scarbit ca sa mai iau pozitie de drepti la inca un set de fundite roz… Te vad surazand in emisiuni si pe alocuri tragi greu aer in piept, speri ca va fi bine… Poate stii ceva. Mai multe decat noi, astia de mirosim sarmale. Dar tare ma tem ca doar pe timpul campaniei vor fi floricele stropite cu Oust. Si cum o sa puta iarasi dupa…

  9. @cenobit

    Dar asta este una dintre functiile presei,
    sunt formatori de opinie, iar noi,
    publicul tamp si dezorientat,
    ne mai ghidam din cand in cand
    dupa experienta formatorilor de opinie.
    Sunt convinsa ca ei isi asuma acest lucru.
    Sunt oameni de bine.

  10. @Paul Gabor: nici macar nu mai sper, batrane. merg si eu pe intuitia mea, sper sa fie mai bine. diferenta dintre mine si cei care ma judeca e ca, in mod normal, daca Basescu va castiga iar, eu cred ca vin la tine-n tara sa ma desavarsesc pe plantatiile de capsuni ori sa pun paella pe mese. ei raman sa-si planga soarta si sa dea vina pe votul poporului suveran.

  11. Daca va iesi Oprescu presedinte, cu cine va face guvern?
    Unde este programa electorala?

    Din punctul meu de vedere, daca Oprescu va iesi presedinte, va fi calcat in picioare de cei care-l vor sustine in turul doi. Il vor scalpa in timpul mandatului. Vor fi multi si flamanzi.

    PS: Am votat cu Antonescu.

  12. oprescu va avea castig de cauza. s-au saturat toti de marinar, nu mai vrem acoliti politic, nu mai dorim trepadusi care sa se imbogateasca pe spatele nostru, crezand ca ne place si chiar le suntem recunoscatori. cu prezenta la vot am oarecare rezerve, insa cred ca oamenii vor intelege ca este important sa intervenim pentru a reusi sa-l schimbam pe zeus.

  13. Oprescu vine dintr-o pozitie favorizata, n-a fost la putere, n-a fost in opozitie, n-a luat cina cea de taina nici cu stanga nici cu dreapta cu toate ca are prieteni si legaturi in ambele parti. Le-a facut radiografia si le-a luat pulsul ca sa vada cand isi dau obstescul sfarsit si cam atat.
    Aaaa … si i-a asmutit!
    Interesant.
    Azi, tot politicul s-a unit si in unanimitate a fost de acord sa dea cu Oprescu de pamant si sa-l muste care de pe unde apuca.
    Oare de ce?
    Ca nu-i plac prostii, sfiosii, curvele si chiorii?
    Sau pentru ca vrea o ordine si nu prea suntem invatati cu ea? Ca nu prea mai vrem sa muncim dar vrem salarii mari si case la sosea?
    Ca nu ne place sa ne zica cineva ca suntem prostii satului si curva bogatului?
    Oare de ce?
    Poate pentru ca le tremura chilotii in cur ca n-au cu ce sa ne mai minta?

  14. Parerea mea este ca Oprescu nu a intrat in aceasta cursa cu convingerea ca o va si castiga ci mai degraba sa-l ajute pe Crin Antonescu pentru a intra in turul 2.Cu aceasta ocazie il va detrona si pe domnul Geoana de la sefia PSD,iar pe catelusu’ domnului Basescu,Becali,il va “eutanasia” politic.

  15. @ cenobit
    “Nu-i mai manipulati,dl Ciutacu,nu vedeti ca judeca altii pt. ei?”

    Mah, tata, mah… te panicasi degeaba. De-asta te pomenesti ca nici n-ai somn acum! hmmm 😉
    Poate sa zica domnul Ciutacu vrerea dumisale aici si la locul de munca si pe unde mai doreste muschiul dumnealui, ca e liber, independent si cam vrea sa bage jordeaua (ca-i place) si pentru ca asta ii e treaba.
    Dar de acolo pana a sugestiona pe cineva (eu zic frumos, nu ca matale “manipula” ) mai sunt multi pasi, pentru ca trebuie sa convinga, pentru ca trebuie sa spuna de ce, pentru ca trebuie sa te bata la cap zi de zi, sa ti-l poleiasca si sa-i puna in gura numai ce vrei tu sa auzi. E munca grea, tataie…

    @bogdand
    “Daca va iesi Oprescu presedinte, cu cine va face guvern?”

    Cu tehnocrati. Ca doar n-o sa-l paleasca prostia in ultima clipa.

  16. Dle. Ciutacu ultimul articol de pe blogul meu este fix despre Oprescu si Basescu, mai exact e exprimata parerea mea despre asemanarile lor din toate punctele de vedere, cred chiar si acelasi PR..m-as simti onorata sa cititi opinia unei studente la FCRP..faceti-o cand aveti timp, nu o sa va para rau.Va multumesc 😉

  17. Am uitat sa mentionez ca l-am scris chiar in seara asta inainte de a incepe sa citesc blogrollul meu de tv: al tau, badea, bendeac, cabral si inca al unuia care apare la tv, dar al carui nume nu-l retin niciodata 🙂

  18. Victore..mie îmi place de Bătăiosu ( un soi de Mudava rebranduit) Are până şi numele predestinat (hehehhe) Cât despre Oprescu o să-şi îndrepte just procentele (recoltate de la pensionarii suferind de osteoporoză) după primul tur – evident -cui o să-i ofere mai mult. Văd că lumea te supectează de un avânt cognitiv motiv pt. care îmi iau libertatea de a le spune tuturor, cu vocea poporanistă a lu nea Nicu: ” staţi liniştiţi la locurili voastre căci nici ei ( candidaţii) habar n-au (încă) cui anume or să-şi dea procentele”
    ps. ( şi aşa, cu iz de budoar, o pro(veste) judeţeană: deputatul sinăian-PNL-ist ( şi mai vesel şi mai trist) Cristian Burlacu, care a urlat ca un înjunghiat cale de doi ani împotriva PDL-ului…a trecut în barca portocalie. Io zic să îţi pui la ochi un fular ( cum făceam în copilărie când jucam baba-oarba) şi să dai pe Jetix sau Cartoon Network: politică, dezbateri, desene animate,între noi fie vorba, tot aia!

  19. Victore, nu pot sa dorm din cauza unei intrebari la care nu reusesc sa gasesc un raspuns “satisfacator”: de ce e mai important ce ai in chiloti decit ce ai in cap/creier ca sa ajungi presedintele Romaniei?

  20. Victore inteleg nevoia de scapat de basel. Stiu ca esti pe felie cu oprescu intr-un fel. Nu vad in oprescu decat un basescu combinat cu iliescu.

  21. Ma trec fiorii de frica cand ma gandesc ca prin Oprescu as vota Basescu Reloaded sau Basescu Doi.
    Dumnezeu stie ce afaceri invarte prin capitala de nu se face nimic! Ce alte argumente ai avea domnule Ciutacu in sprijinul lui Oprescu in afara de vorbe? A avut timp sa faca ceva in oras ca primar si nu a facut nimic. Hai sa initiem o campanie “Fapte, nu vorbe” . Deci vreau argumente domnule Ciutacu.

  22. Domnule Ciutacu, in opinia mea , vom avea o campanie ca un ” dog fight”.Oprescu a “injurat” reprezentantii partidelor, ma rog, o tactica buna dar cu un “caviat” ulterior : Niciunul dintre ceilalti candidati, respectiv Geoana si Antonescu, sau chiar Vadim, nu vor putea sa-si indemne votantii spre el in turul 2. Banuiesc ca se vor “injura reciproc” si, toti, mai ales pe Basescu. In turul 2, si Basescu si contra-candidatul se vor adresa votantilor celor invinsi din turul 1. Chestiunea cu apartenenta candidatilor la sistem este reala si nu cred ca vreunul din ei va avea succes acuzindu-i pe ceilalti.Consider ca nu acuzele sint grosul munitiei electorale ci “viziunea” candidatilor pentru “propasirea tarii”.Aici este cheia inteligentei candidatilor si a consilierilor. Nu intereseaza, prea mult, ce cred candidatii unul despre celalalt ci care este calea de urmat, in conceptia candidatului, de a scoate tara din mizeria economica si morala in care guvernarile precedente au afundat Romania. Intrebari cum ar fi : ” ce veti face cind veti fi presedinte sa combateti coruptia la orice nivel,gruparile mafiote, jaful sistematic al populatiei de catre grupurile de interese”??…etc. Ce veti intreprinde sa stimulati o cresterea sustinuta in economie..etc ??.Aici, cred eu, competitorii lui Basescu au un avantaj teoretic, unde “viziunea lor” poate contrasta, fara echivoc, cu realitatea din anii guvernarii lui Basescu.
    Factorul decisiv, dupa mine, este perceptia oamenilor in cea ce priveste forta candidatului de a schimba soarta tarii, dupa ce a va fi ales.
    Un taliban..

  23. Si iar o sa zica Basel ca poporul suveran are de ales intre doi comunisti! Sau poate ca nu, caci dupa infierarea celor 45 de ani de dinainte si a celor 20 de dupa, se pare ca Doctorul s-a nascut alaltaieri, si a aterizat in cladirea celor de la Spiru Haret ca urmare a esuarii pe planeta Terra a unei navete cosmice.

  24. In aprilie 2009, potrivit unui sondaj CURS, Traian Basescu avea 32%, Crin Antonescu ar fi fost votat de 20% din alegători, Mircea Geoană ar fi obţinut 23% din totalul de voturi exprimate.
    Acelaşi sondaj a dat şi scorul real al alegerilor europarlamentare PSD 30%, PD-L 26%. După fraudarea de către PD-L a alegerilor, s-a schimbat situaţia.
    Este aberant să apară la aproximativ acelaşi procentaj Băsescu în condiţiile actuale. Ştiu noul sondaj şi recunosc că mă îngreţoşează eforturile de a-l scoate în turul 2 pe Băsescu. Mai este ceva foarte important: Crin Antonescu. O să ai o surpriză.

  25. Pd-l a schelalait ieri un pic , lovit e .Cand o sa se lanseze Chioru’ cu stegulete si pixuri sa faca toti scandal.

  26. Dupa ASA DE BUNA LANSARE, doctorul Sorin Oprescu are foarte mari sanse sa ajunga presedintele Romaniei. Si pana la urma, poate sa iasa oricare dintre pretendenti, numai sa scapam de Traian Basescu.

  27. Am 46 de ani.Mi s-a parut nedemn sa cer o patalama de revolutionar.
    Ultima data am votat cand a venit Militia la usa… FDUS..:))
    Acum,am sa votez ! 🙂 Pt. ca politicienii au uitat sa imi vorbeasca,pt. ca nu accept o scara a valorilor formata din “benzinari”,”lemnari”,”borduristi”,vanzatori de “fier-vechi”,”latifundiari”… :)))
    Ei vor trai bine-mersi in continuare,dar am sa le transmit un mesaj prin votul meu.
    :))) Vorba ta,Victore.. Si o foca as vota ! :)))

  28. Rămân la părerea că poporul e prea dependent de partidele politice, iar PSD-UL şi PDL-UL are o forţă de nestăvilit la acest capitol.
    Ce ar putea face un preşedinte fără susţinerea unor parlamentari/baroni locali?! NIMIC

  29. oprescu e un ipocrit. am mai zis-o si la postul precedent, sa ai tupeul inimaginabil sa vorbesti in discursul de lansare despre ororile comunismului si mortii revolutiei in timp ce esti fiu de general de securitate si ai beneficiat din plin de sistem inseamna impocrizie. si mai inseamna sa speri ca te vor vota fie cei care au uitat prea repede viata din “iepoca”, anesteziati de tranzitia fara sfarsit, fie tinerii care si asa nu au habar pe ce lume sunt.
    nu va iluzionati, oprescu nu e un zorro. nici macar un don quijote. e un sancho panza oarecare, bun de gura, mistocar si care cateodata frizeaza obscenitatea. adica un “basescu-wannabee”. pe el il vreti? nu, mersi, prefer originalul, pentru ca oricum ceilalti nu-s in stare de nimic

  30. Il vede careva, dintre cititorii si comentatorii blogului, pe d-l Ciutacu ‘desavarsindu-se’ “pe plantatiile de capsuni”, daca Oprescu nu castaga alegerile prezidentiale?.Personal, nu-l vad in aceasta postura, pentru ca prea are simtul ‘mirosului’ dezvoltat.De nenumarate ori ‘premonitiile’ dumnealui s-au adeverit, pentru ca acestea se bazeaza pe niste studii aprofundate, pe niste analize minutioase si nu in ultimul rand pe ‘logica matematica’, care face parte totusi, din universul dumnealui.Si in nici un caz dumnealui nu are aerul unui ‘perdant’, doar al unui ‘victor (biruitor)’.Asa sa fie!

  31. Nevertebratul de Burlacu (leat cu mine) a trecut la PDL dupa ce a intrat in Parlament cu PNL(la Sinaia).
    Trebuie sa ne asteptam ca Oprea(leat cu tine) primarul din Sinaia sa faca la fel.
    Intrebare:
    Nu are dreptate Badea cand spune ca toti sunt niste viermi numai buni de strivit sub calcai?

  32. Auu!Ce-a durut asta !Sorin Oprescu sponsorizat de Aurelian Bondrea!Victore,cat de mult poti sa lasi de la tine ?
    Fara suparare,antrenamentul facut la alegerile pentru Primarie n-o sa-i mai foloseasca pentru ca lipsesc niste ingrediente :nu mai pare o victima a sistemului ticalosit (cam multa lume la lansare pentru un candidat independent ),e vazut de multa lume drept Pinochio (vorba lui),un an la Primarie atarna greu ,stilul de smecheras de Dambovita nu este agreat de provincie ,joaca rolul de antisistem politic mai putin credibil decat Basescu .
    L-ai disecat perfect pe Oprescu,ce nu inteleg este de ce il potentezi in continuare .Nu poti fi mai tolerant cu el doar pentru ca iti este prieten .Beti un sprit impreuna si atat…

  33. Mi se pare absurd sa ne dorim ca presedinte inlocuitor al lui Basescu pe unul care se razgandeste la fel, ne vorbeste aproape la fel, neaga sistemul din care provine la fel, ne cere sa credem in el orbeste doar pentru ca suntem nemultumiti. Iar “clasa politica” sa plece. Urmeaza sa ne spuna ca va sta trei mandate? Nu cred nimic din ceea ce peroreaza si consider ca daca Oprescu ar castiga alegerile am cadea din lac in put. Nu cred ca debarcarea marinarului poate justifica aceasta proasta alegere.

  34. Care-o fi pozitia aia favorizata din care vine Oprescu ? E si el un Pinocchio. Nu ma deranjeaza neaparat ca a zic ca nu va candida si o face, ma enerveaza ca nu a incercat nimic intr-un an si ceva la conducerea bucurestiului Si cum puteti sa spuneti ca-i are de partea lui pe cei scarbiti ? Traiesc in bucuresti si-mi vine sa vomit cand aud sintagma simbolica “primarul capitalei”.
    Pentru mine e clar ca daca va ajunge presedinte nu va incerca sa schimba nimic pe plan intern. Absolut nimic. Si nici pe plan extern nu cred ca va face vreo branza, prea scoate numai glume de ponton ca si cocalarul de-i actualul presedinte.

  35. Cred în esecul acetui candidat, nu merita fotoliul prezidential, avand in vedere ceea ce a realizat la primarie.

  36. @Sanzianna: fi te rog putin mai documentata. Oprescu a facut parte din PSD(inainte sa fie primar al Capitalei).

    A renuntat la PSD pentru ca avea mai multe sanse ca independent 🙂

    Banii de campanie pentru primar au fost dati de PSD.

    Deci, chiar e impartial?

  37. Oprescu este un demagog si ipocrit. Eu l-am numit “macelalarul Bucurestiului”. Cine traieste in Bucuresti stie despre ce e vorba.

    Cat a fost primar, nu a facut absolut NIMIC pentru capitala. Singurele lucruri pentru care s-a afirmat au fost cateva contracte frauduloase(licitatii, etc).

    Daca la primarie nu a facut nimic, voi chiar credeti ca la presedentie o sa faca mai multe?

    PS: Eu n-am treaba cu politica, la alegeri o sa votez pe toti.

  38. daca scot din context doar doua ,,vorbe grele” ale lui dom doctor: ,,dupa o saptamana va fi liniste in tara si consens”, voi avea revelatia calatoriei in timpul nu prea indepartat anii “90

  39. Mai draga, daca Oprescu sprijina si rezolva numai un lucru(sistemul sanitar-aici se pricepe}tot este bine.Asimetricul nu a rezolvat nimic in zeci de ani asa ca!Oprescu are sarm,inteligenta si vorbele sunt la el.Victore nu mai “sari” pe doctor ca-l enervezi si o sa vezi tu daca o sa fi bolnav.Cristian Tudor Popescu oricum a mierlito daca-l opereaza presedintele.

  40. @law: ai vazut tu pesedisti bagandu-i bancnote-n san?
    @contele: cu ce-s mai murdari banii de la Bondrea decat aia de la regii asfaltului, rusii de la Alro si Rafo sau vanzatorii de armament? n-am auzit inca sa ajunga vreunul presedinte-n lumea asta cu finantarea caselor de copii.
    @bogdan: cu un tata la fel de general de Securitate, ca chiar ceva mai decisiv in instalarea comunismului in Romania, Tismaneanu e varful de lance al condamnarii comunismului. actiune initiata si asumata de actvistul comunist Basescu. deci fix la fel de ipocrit.
    @(alt) bogdan: cereti-i lu’ Oprescu fapte, nu mie, el candideaza, nu eu.
    @gopo 1: sunr doar anti-Basescu, nu-s pe felie cu nimeni, n-am planuri de viitor in administratie. deci nici cu Oprescu, om cu care n-am vorbit (nici macar in emisiunea mea) de vreo jumatate de an.
    @Mihaela Petrescu: fiindca-n .ro nu se castiga alegeri pe baza de creier.
    @alegatorul & antisauprodanvoiculescu: Burlacu mi-a fost secretar UTC pe liceu 🙂 si, dupa stiinta mea, are mari datorii stranse din campania electorala. deci e un vanat la indemana.

  41. abia ieri m-a dezamagit doctorul. erau personaje f dubioase care il inconjurau la marea lansare. Poza de mai sus e reelvanta in sensul asta.

  42. Ce furtuna ai iscat pe blogul tau!Nu cred ca banuiai ce porniti suntem contra lui Oprescu !
    Am vazut lucrarile facute de regii asfaltului .Excelente !Daca erau ei in locul lui Bechtel (sau cum s-or chema)aveam si noi autostrazi.Bondrea vinde fum,iluzii…Dar asta este o alta discutie …

  43. Victor,ne spui sa votam o alta Marie mai putin jucausa?? Bun Oprescu ca nu injura???Doctori sau capitani de vas?Te-nseli amarnic si pacalesti-din punctul meu de vedere-electoratul.Ceausescu,Iliescu,Constantinescu,Basescu,posibili Antonescu sau Oprescu????Geoana nu se pune ca nu mai convinge nici familia sa-l mai voteze(pe deasupra e si cam “prostanac”).Oricum o treceti pe “lucru manual”(cu mana voastra).Nu iesiti la vot,si,daca iesiti,lasati votul in alb.Daca nu,sa-mi spuneti si trec prin primavara si cu 5000€ va cumpar pe toti.

  44. Domnule Victor Ciutacu,
    Ca ziarist si analist pe probleme politice tb sa ai nu doar talent – si orice om decent va recunoaste ca ai – ci si intuitie. Ori dumitale subiectivismul si ura fata de un anumit personaj (nu-i mai rostesc numele, ptr ca deja m-ai incadra la “portocalii” si mi-ai sterge comentariul) te impiedica sa vezi tabloul de ansamblu. Inteleg, esti amic cu Oprescu si il vrei presedinte. Pe de alta parte, spui ca vrei o schimbare in bine a Romaniei. Or, lucrurile astea doua se bat cap in cap. O schimbare in bine a unei tari nu poate aduce decat un om capabil. Oprescu n-a facut mai nimic in Bucuresti, de un an si ceva de cand e primar. Are un limbaj mai vulgar si mai grosolan decat al omului pe care-l detesti tocmai pentru ca este trivial. Este ca si acesta un demagog, un gargaragiu de prima clasa, priceput la toate si la nimic. Cum poti macar sa crezi ca niste oameni inteligenti – pentru ca majoritatea celor 70% care nu au votat anul trecut nu fac parte din categoria “da sarmaua, ia votul” – ar putea miza pe un asemenea fanfaron gaunos?
    Asadar, te inseli crezand ca “Scarbitii”, intre care ma numar si eu, sunt atat de imaturi politic incat sa-l voteze pe Oprescu. Dupa doua decenii de prostie mintea romanului cea de pe urma a inceput sa se dezghete si acesta nu mai “pune botul”, ca sa folosesc o expresie draga Doctorului dumitale. Ceea ce va face Oprescu e doar sa-i fure voturile lui Geoana, in folosul lui Crin. Daca ai fi fost un analist obiectiv ai fi realizat acest lucru. E nedemn pentru un ziarist de talia dumitale sa sustina fatis un demagog ipocrit, stiind foarte bine ca acesta nu va indeplini nimic din ce a promis. Ca ziarist, stiu ca tb sa lupti pentru adevar si nu sa te faci slujbasul minciunii. Qui prodest?
    Omul pe care dumneata il urasti iar eu il dispretuiesc va castiga alegerile oricum, pentru ca nici un partid n-a fost in stare sa-i gaseasca un contracandidat “altfel”. In rest, iti doresc sanatate pe meleaguri iberice – desi sunt convins ca te vei razgandi in privinta “exilului” la cinci minute dupa anuntarea invingatorului.

  45. Domnule Ciutacu

    Politica nu ma intereseaza . Sunt de acord cu Doctoru :”toti sunt la fel” inclusiv doctoru.

    Ma intereseaza ce ne asteapta : sunt pensionar. Este adevarat ca se va introduce un nou concept : pensia pe familie, in sens ca sot + sotie nu pot depasii un anumit barem, indiferent de cum au muncit fiecare ?
    Sper ca ne puteti clarifica
    Cu multumiri

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.